-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
προχθές ήθελα να βγάλω φώτο ένα αερόστατο... ε, εκεί θέλει καλό ζουμ... άλλο να το καδράρεις στο κέντρο, και άλλο να είναι κουκίδα στη φώτο. και σου λέω... δεν την παίρνω για να βγάζω καλές φωτογραφίες και να την έχω στη τσέπη... τέτοια κάμερα έχω ήδη καλή. τη θέλω για το παραπάνω και δε με πειράζει ο όγκος τόσο. φαίνεται μεγάλη, αλλά δεν είναι... δε θέλω δλδ να συμβιβαστώ με παραμέτρους ποιότητας σε σχέση με τη φορητότητα. θέλω μόνο τον παράγοντα ποιότητα σε τέτοιου είδους μηχανή.
sigma είναι για να μη λες
αστειεύομαι φυσικά αλλά αφού είπες ότι δε σ'ενδιαφέρει η φορητότητα γι'αυτό και το πρότεινα
zorz χάρτες gps φτιάχνεις?
-
Το ψηφιακό ζούμ γιατί το μπλέκεις ρε Πέτρο. Ποιότητα και ψηφιακό ζούμ δεν συμβιβάζονται.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Δυστυχώς δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο τώρα γιατί είμαι πολύ απασχολημένος:
...αλλά φαντάσου ότι είναι σαν να συγκρίνεις αυτοκίνητα με μοναδικό κριτήριο τα κυβικά. Nissan Tiida 1.4 > Mazda RX8 1.3 --> OWNED.
Για την Ιντερσυς επιβεβαιώνω κι εγώ ότι είναι επιπέδου Σαρακάκη και βγάλε...
Χάρτες για το Ακρόπολις
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Όσο για το ζουμ... όταν η μία έχει 278 ευρώ και έχει οπτικό 12, και η κάνον έχει 400+ ευτρώ και έχει 5, ε τί να πω...
Ρε, μην πέφτετε στη παγίδα του μάρκετινγκ, δείτε την ουσία! Διαβάζω τις 2 τελευταίες σελίδες και φρικιάζω.
Αν ο χ12 είναι ένας 38-456 f4.5-6.3 με flare 4ης Ιουλίου, CA να σου βγαίνουν τα μάτια, MTF 0,2 στο μέγιστο και παραμορφώσεις 'το σπίτι των καθρεφτών' και ο x5 είναι ένας 24-120 f2.8 σταθερό και άψογη συμπεριφορά, μάντεψε ποιόν από τους 2 θα διάλεγα.
Δυστυχώς δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο τώρα γιατί είμαι πολύ απασχολημένος:
...αλλά φαντάσου ότι είναι σαν να συγκρίνεις αυτοκίνητα με μοναδικό κριτήριο τα κυβικά. Nissan Tiida 1.4 > Mazda RX8 1.3 --> OWNED.
Για την Ιντερσυς επιβεβαιώνω κι εγώ ότι είναι επιπέδου Σαρακάκη και βγάλε...
Και εγώ με το ίδιο θέμα είμαι απασχολήμενος και ... έχω μια απορία.
Λοιπόν, σκέφτομαι πέρα από την Sony α700 (με την οποιά θα βγάζω RAW αν και ακόμα δεν έχω χρησιμοποιήσει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτό) να πάρω και την παλαιά μου μαζί με ένα από τους φακούς μου, συγκεκριμένα τον 55mm f/1.2 S.S.C. ASPHERICALΣκέφτομαι ακόμα να δοκιμάσω κάποιες φωτογραφίες και με τις δύο μηχανές
Τι προτείνετε να βάλω μέσα (αρνητικά/διαφάνειες;;;) [είχα στο ψυγείο απλά 2 fuji 200 που λήγουν αρχές του 2010 αλλά .... λίγα δεν πέφτουν ... ;]
Κάποτε είχα βγάλει ασπρόμαυρες διαφάνειες με Agfa 25άρι ... Λογικά κάτι τέτοιο ξεπερνά τα 12 megapixel... -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
τα στοιχεία αυτά από που τα πήρες?
γιατί μου φαίνεται πως είναι παράδειγμα θεωρητικό...Ναι, είναι θεωρητικό παράδειγμα για να σου δείξω ότι υπάρχουν και άλλες παράμετροι.
Όσο για το αερόστατο:
Οι χάρτες είναι γι αυτό:
http://www.motoguzziclub.gr/36.php
Ένα σ/κ με ~1576Km ορεινό στροφιλίκι -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ρε, μην πέφτετε στη παγίδα του μάρκετινγκ, δείτε την ουσία! Διαβάζω τις 2 τελευταίες σελίδες και φρικιάζω.
Zorz,η 'ουσια' μπορει να βρισκεται οπουδηποτε θελήσει ο καθενας.Εαν η 'ουσια' ειναι το ζούμ για τον Πέτρο,δε μας πέφτει κανενας λογος να το αμφισβητησουμε.Αυτο θελει περισσοτερο.
Εαν το ζητούμενό του ητανε η απόλυτη ποιότητα της εικόνας και κατεληγε σε μια σουπερ-ζουμ μηχανουλα,τοτε θα ειχε χασει το νόημα.Πιστευω οτι,οι περισσοτεροι χρηστες φωτογραφικών μηχανων,δικαιως ζητανε ζούμ και μεγαπίξελς,διοτι ΔΕΝ ζητανε την απόλυτη ποιότητα στην εικονα τους,αλλα την ευκολία χρησης για την καταγραφη καθημερινων εικόνων.
Οι μηχανες αυτου του τυπου της σονυ που δινει παραπάνω ο Πέτρος,αποτελούνε μια καλή περιπτωση για τον ερασιτεχνη.Προσωπικα θα ελεγα οτι τον υπερκαλύπτουνε σε οτιδηποτε θα χρειαστει.Εγω με την κομπακτ την πανασονικ των 100 ευρω,ειμαι ηδη κατευχαριστημενος απο τις ληψεις που την προοριζω να κανει.Απλές-καθημερινες-παρεειστικες φωτογραφιες.Ούτε με ενδιαφερουν τα CA'S ούτε το MTF ούτε το pincushion της.
Και,εδω που τα λέμε,η G10 δεν με πειθει καθολου σαν φωτογραφική με καλή ποιότητα εικονας.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Κάποτε είχα βγάλει ασπρόμαυρες διαφάνειες με Agfa 25άρι ...Σλαίντ σε ασπρόμαυρο μόνο το 200άρι scala ξέρω...
-
Θέλω να πάω σε πιο δυνατό φλας, 58ρι. Canon 580ex II ή Metz 58 AF 1. σημαντικό ρόλο παίζει το recycling time καθώς και η ένταση του φλας
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Κάποτε είχα βγάλει ασπρόμαυρες διαφάνειες με Agfa 25άρι ...
Σλαίντ σε ασπρόμαυρο μόνο το 200άρι scala ξέρω...
Ήξερες μάλλον, γιατί τελειώνουν και τα ρολά, και τα διαθέσιμα χημικά για την εμφάνιση του.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Κάποτε είχα βγάλει ασπρόμαυρες διαφάνειες με Agfa 25άρι ...
Σλαίντ σε ασπρόμαυρο μόνο το 200άρι scala ξέρω...
Ήξερες μάλλον, γιατί τελειώνουν και τα ρολά, και τα διαθέσιμα χημικά για την εμφάνιση του.
Κρίμα...
Εντάξει, όχι οτι θα ξαναέβγαζα τώρα κάτι... αλλά είναι κάπως να ακούς οτι πάπαλα ένα φίλμ που είχες βγάλει εκατοντάδες φωτογραφίες.
-
Μια και το ενδιαφέρον σχετικά με το διαγωνισμό δείχνει να εξατμίζεται και έχουμε κουράσει μάλλον και το θρεντ, προτείνω λήξη στις 20 Μαΐου.
Μέχρι τώρα κάποιοι έχουν στείλει 2 φωτογραφίες, άλλοι από μια μόνον, επομένως κάντε ό,τι θέλετε
Υπενθυμίζω το mail
Όποιος διαφωνεί με την ημερομηνία και θέλει παράταση ας το πει και θα περιμένουμε!
Μέχρι τώρα συμμετοχή έχουμε από
Nick-K
StavrosG
rx8_drifter
kouk
rocsta
mirage
thymiosΖητώ συγνώμη αν τα γραφόμενά μου μοιάζουν..επιτακτικά! Δεν είναι! Απλώς ξεκινήσαμε κάποιοι λίγοι μια ιδέα, νομίζω καλό είναι να τελειώσει κι όχι να διαλυθεί! Και μακάρι να υπήρχε κάποιος αρμόδιος να θέσει λήξη κι όχι να τον παριστάνω εγώ...
Αυτά!
Για τη συνέχεια έχω κάποιες άλλες ιδέες, όμως ας δούμε πώς θα πάει και συζητούμε εν καιρώ...
Χαιρετώ!
-
Θύμιο καλά κάνεις και το επαναφέρεις, δεν είσαι φορτικός
Έστειλα και δεύτερη, αυτοκινητιστική
-
κανονικά έπρεπε να βλέπουμε τις φωτό των άλλων για να ξέρουμε πάνω κάτω τι θα στείλει ο καθένας, ώστε το επίπεδο να μη μένει σταθερό αλλά ν'ανεβαίνει
δεν είναι διαγωνισμός, καλύτερα ας το πούμε έκθεση, άλλωστε δε κερδίζει κανείς κάτι
-
τότε θα περίμενε ο καθένας να στείλει ο άλλος
Ρε, αφού έτσι ξεκίνησε αυτό, σαν 'διαγωνισμός', κρατήστε τις άλλες ιδέες για επόμενες προσπάθειεςΣε φάση πχ, έκθεση με θέμα 'Οικολογία και αυτοκινητο'
Τότε λοιπόν θα μπορείς άφοβα να ποστάρεις τη φεράρι να πετάει φλόγες σαν απάντηση στο rx8 που κάνει παντηλικια -
Δε έχει σημασία πώς θα το ονομάσουμε. Ωστόσο το χω ξαναπεί:
Αυτή η κίνηση είναι ουσιστικά προπαρασκευστικό στάδιο...ή τουλάχιστον μακάρι να μετατραπεί σε τέτοιο!
Μακάρι δηλαδή σύντομα να διοργανώσουμε τον δεύτερο διαγωνισμό με συγκεκριμένο θέμα κτλ...Σε πρώτη φάση ας σφυγμομετρήσουμε το ενδιαφέρον...Οι φωτό δε θα μπορούσαν να ποστάρονται κατά καιρούς. Για 2 λόγους
-
Θα ήταν μια συνεχής ανακύκλωση, ο καθένας μας θα πόσταρε μια νέα όταν θα έβλεπε κάποια αξιόλογη (μιλάμε τώρα για όσους ενδεχομένως αντιμετωπίσουν ανταγωνιστικά την κίνηση),
-
Μια φωτογραφία (στην περίπτωση ερασιτεχνών όπως εμείς) 'ξεθωριάζει' κάποια στιγμή στα μάτια τρίτων...Για υτό και θα δημοσιοποιηθούν ταυτόχρονα...
-
-
Εσύ βρε dmitspan δε θα συμμετάσχεις;;;
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Εσύ βρε dmitspan δε θα συμμετάσχεις;;;ναι αλλά δεν έχω κάτσει καθόλου να διαλέξω φωτό κ να στείλω.
-
Μια ερωτηση ,
πηγα σημερα πλαισιο , κι οπως καθε φορα βλεπω καποιες dslr βγαζοντας μερικες ληψεις .
Ενω επαιζα με την a200 παρατηρησα οτι οταν ειχα το δαχτυλο στην μεση της διαδρομης
δεν εστιαζε καθε φορα και με την πιεση στο τελος της διαδρομης δεν εβγαζε φωτογραφια .
Αυτο συνεβαινε λιγες φορες βεβαια αλλα δεν ηξερα γιατι .Ισως να το ειχα παρατηρησει και σε αλλα μοντελα .
Επισης , υπαρχει καποια οικονομικη dslr μαρκας που εμπιστευεστε (με φακο ζουμ) ;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Μια ερωτηση ,πηγα σημερα πλαισιο , κι οπως καθε φορα βλεπω καποιες dslr βγαζοντας μερικες ληψεις .
Ενω επαιζα με την a200 παρατηρησα οτι οταν ειχα το δαχτυλο στην μεση της διαδρομης
δεν εστιαζε καθε φορα και με την πιεση στο τελος της διαδρομης δεν εβγαζε φωτογραφια .
Αυτο συνεβαινε λιγες φορες βεβαια αλλα δεν ηξερα γιατι .Ισως να το ειχα παρατηρησει και σε αλλα μοντελα .
Επισης , υπαρχει καποια οικονομικη dslr μαρκας που εμπιστευεστε (με φακο ζουμ) ;
δεν έβγαζε φωτογραφία επειδή δεν είχε εστιάσει, είτε επειδή το αντικείμενο ήταν πολύ κοντά, είτε γιατί δεν έβρισκε κάποιο σημείο να εστιάσει (πχ όλο το θέμα ένα χρώμα) είτε ήταν σε manual focus είτε ο φακός έχει αργό/χάλια AF
kit θέλεις? αν ναι για entry level υπάρχει σε καλές προσφορές με 2 φακούς η Nikon D40 ~300€ ίσως και λιγότερο.
-
Έχω μια ψηφιακή nikon αλλά εδώ και μερικούς μήνες έχει πρόβλημα ιδίως όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός δεν εστιάζει καλά με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι θολές. Σκέφτομαι πλέον να την αντικαταστήσω και θα ήθελα την γνώμη των ειδικών σχετικά με την επιλογή είτε μιας φθηνής slr είτε μιας ικανοποιητικής compact. Δεν θέλω να ξεφύγω στα χρήματα το πολύ 300 ευρώ. Φαντάζομαι πως είναι λίγα για slr.
Αν κάποιος έχει κάποια slr που θέλει να 'ξεφορτωθεί' ίσως είναι επίσης μια καλή ιδέα.
Ευχαριστώ.
Φωτογραφία. Ασχολείστε;