-
Ποια DSLR να προτιμησω με budget 400-450€;
Sony SLT-A58K ;
Nikon D3200 ;
Κάποιο αλλο μοντελο;Επίσης: Υπαρχει καποιο eshop που προτιμαμε για αγορα;
-
Θα σου πρότεινα να πας στο Ρεπέλλα, μια που είσαι Θεσ/νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες τους, ζητώ ένα κλικ καλύτερη τιμή (χωρίς να έχω σκάσει μια περιουσία) και μου την κάνουν και βοηθώ την 'τοπική' αγορά.
http://repella.gr/index.php?page=shop.p ... Itemid=178
Προτείνω Νίκον.
-
+1 για το Ρεπελλα.
Η Sony παρεμπιπτόντως ΔΕΝ είναι DSLR -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Θα σου πρότεινα να πας στο Ρεπέλλα, μια που είσαι Θεσ/νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες τους, ζητώ ένα κλικ καλύτερη τιμή (χωρίς να έχω σκάσει μια περιουσία) και μου την κάνουν και βοηθώ την 'τοπική' αγορά.http://repella.gr/index.php?page=shop.p ... Itemid=178
Προτείνω Νίκον.
Eυχαριστω, θα το κοιταξω.
Καμμια αλλη προταση; ή η D3200 ειναι οκ;+1 για το Ρεπελλα.
Η Sony παρεμπιπτόντως ΔΕΝ είναι DSLRΔεν εχω ιδεα απο φωτογραφικες. Γιατι δεν ειναι DSLR?
-
Έχει σταθερό καθρέπτη η συγκεκριμένη σειρά.
-
Για πεσ'το σε απλη Ελληνικη...
-
Οι dslr έχουν έναν πρισματικό καθρέπτη που στέλνει την εικόνα στο οφθαλμοσκόπιο. Όταν θέλεις να βγάλεις φωτογραφία, ο καθρέπτης σηκώνεται και το φως πάει στον αισθητήρα. Η συγκεκριμένη σειρά της Sony έχει σταθερό ημιδιαφανή καθρέπτη ο οποίος στέλενει ταυτόχρονα λίγο φως στο οφθαλμοσκόπιο και το υπόλοιπο στον αοισθητήρα.
-
dslr:
sony:
-
-
να σημειώσω ότι στις DSLR το viewfinder(οφθαλμοσκόπιο/βιζέρ) δείχνει αυτό που βλέπει ο φακός κατευθείαν.
Αντίθετα στις SLT με τον ημιδιαπερατό μη-μετακινούμενο καθρέπτη το φως χωρίζεται σε δύο μέρη, το μεγαλύτερο διαπερνά τον καθρέπτη και σκάει πάνω στον αισθητήρα και το υπόλοιπο ανακλάται στον καθρέπτη και σκάει σε ένα μικρό αισθητήρα. Αυτός ο μικρός αισθητήρας μέσω καλωδίων παρέχει την εικόνα που βλέπει ο χρήστης από το ψηφιακό πλέον viewfinder.Η Sοny μπήκε σε αυτή τη διαδικασία κατασκευής τέτοιας μηχανής διότι κατ αυτόν τον τρόπο στο video έχεις ταχύτερο autofocus και μεγαλύτερο frames-per second κατά τη φωτογράφιση, αφού το ανεβοκατέβασμα του καθρέπτη καθυστερεί και τις δύο διαδικασίες.
Στα αρνητικά είναι ότι θεωρητικά πάει λιγότερο φως πάνω στον αισθητήρα και άρα σε low-light καταστάσεις θυσιάζεται πολύτιμο φως κατά τη φωτογράφιση. Και δεύτερον ότι το viewfinder είναι ψηφιακό το οποίο έχει τα καλά του και τα κακά του ανάλογα με την περίπτωση.Υ.Γ
Την ιδέα για τον ημιδιαπερατό καθρέπτη την είχε εφαρμόσει παλαιότερα η Canon σε φιλμάτες μηχανές.
Υ.Γ 2
Στην πραγματικότητα και οι DSLR και οι SLT έχουν ημιδιαπερατό καθρέπτη, απλά στις DSLR περνάει πολύ λίγο φως τον καθρέπτη, όσο χρειάζεται για να δουλέψει o αισθητήρας της αυτόματης εστίασης. Απλά πολλοί δεν το αναφέρουν διότι μπερδεύει τους νέους χρήστες να καταλαβουν τις διαφορές. -
Ρε σεις μην τον μπερδεύετε τον άνθρωπο...
Άσε που οι Sony απο την στιγμή που έχουν καθρέπτη (άσχετα αν αυτός δεν λειτουργεί με τον παραδοσιακό τρόπο) εξακολουθουν να είναι DSLR...
υγ: αν και κυριολεκτικά αυτό ισχύει για τις SLT Sony που ημιδιαπερατές μεν αλλά ανακλούν πάλι την εικόνα επάνω... η συγκεκριμένη δεν κάνει αυτό οπότε όντως το reflex παει περίπατο...
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Στην πραγματικότητα και οι DSLR και οι SLT έχουν ημιδιαπερατό καθρέπτη, απλά στις DSLR περνάει πολύ λίγο φως τον καθρέπτη, όσο χρειάζεται για να δουλέψει o αισθητήρας της αυτόματης εστίασης. Απλά πολλοί δεν το αναφέρουν διότι μπερδεύει τους νέους χρήστες να καταλαβουν τις διαφορές.Σωστός
-
Πριν μερικές ημέρες βρήκα στο ινμποξ μου το παρακάτω μειλ...
'Hi Dimitris - my name is M**** S***** and I work at *********. We are ************ and we work with them on all of their digital marketing efforts.
As part of our work, we came across this really cool photo of a MINI 'Fun Run...' & would like to potentially use it for MINI marketing. If approved, the shot would be part of our new redesign of *********** that is launching this Fall.
M***** S********'
Και αφορά στην παρακάτω φωτο:
http://www.flickr.com/photos/41484603@N05/7509556776/Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ που η διαφημιστική που έχει αναλάβει το επίσημο site της MINI στην Αμερική με τις φωτογραφίες των χιλιάδων usd βρήκε ενδιαφέρουσα τη δική μου φωτό, επικοινώνησα πίσω και πλέον μετά απο ανταλαγή μερικών emails για τροποποιήσεις στο εύρος χρήσης των δικαιωμάτων αλλά και στο (υποτυπώδες είναι αλήθεια) αντίτιμο που θα καταβάλουν, καταλήξαμε να τους παραχωρήσω την εικόνα...
Μου έστειλαν μέχρι και προσχέδιο για το πως το φαντάζονται τη φωτό στην ιστοσελίδα (το οποίο δεν θα ανεβάσω προς το παρόν για ευνόητους λόγους) + ονομαστικό credit...
Δεν ξέρω πότε θα γίνει η επανασχεδίαση του site αλλά απ'οτι φαίνεται θα υπάρχει λίαν συντόμως το τουτού μου φωτογραφημένο απο την αφεντιά μου στο επίσημο site της MINI USA και μάλιστα σε περίοπτη θέση και μέγεθος...
-
Γιατί ρε φίλε, είναι λίγη η φώτο; Δεν κατάλαβα. Τιγκάραμε στις φωτοσοπαρισμένες από στούντιο εικόνες (ιδίως των γκρουπ v.a.g.) με φόντο που έχει σκιά αλλού και το αμάξι αλλού ξέρω γω κ ό,τι ναναι
ΜΠΡΑΒΟ!
-
Πολλά μπράβο Δημήτρη!!!!!
-
Μπράβο και δικαίως να μπει η φωτο, είναι πολύ καλή!
Από περιέργεια, τι τάξης ποσό σου προσέφεραν; Προσωπικά θα την έδινα και τσάμπα μόνο για την ηθική ικανοποίηση, αλλά λέμε τώρα
Sent from mYphone
-
Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο, με τόσο προσεγμένο στήσιμο, φως και χρώματα στις φωτογραφίες σου. Συγχαρητήρια!
-
Ωραίος Δημήτρη!
-
Μπράβο ρε Δημήτρη
-
Μπράβοοο!!!!!!
-
Συγχαρητήρια, το αξίζει η φωτογραφία!
Φωτογραφία. Ασχολείστε;