-
Προχθές παρελήφθη από ένα ξάδερφο μου. Πούλησε 5D mark II, Canon 24-70mm f/2.8, Canon 50mm f/1.4 & Canon 17-40mm f/4 κι έκανε τη σωστή κίνηση!! Κατα λάθος του ήρθε ο 85mm D αντί του G. Θα επιστραφεί όμως.
-
...μέχρι να βγει η αντίστοιχη των ~40MP από την Canon και αρχίσει να κλαίει τα λεφτά που έχασε στη 'μετατροπή'
Καλορίζικα και καλοκλίκωτα
-
Τώρα λες κακίες Σταύρο και το ξέρεις!! Εγώ θεωρώ και τις δυο εταιρίες εξαιρετικές και τις 'αντίπαλες' D800 - 5D mk3 κορυφαίες μηχανές. Αν ξέρει κάποιος να χειρίζεται τη μηχανή του αυτό τα λέει όλα.
-
Προφανώς
Όμως, το εννοώ κιόλας, εφόσον έχεις επενδύσει σε φακούς και αξεσουάρ πέραν του κιτ, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αλλάξεις εταιρεία γιατί είναι σημαντικό το ποσό που 'χάνεται' στην πώληση, εκτός κι αν είχες αγοράσει μεταχειρισμένα, και αγοράζεις μεταχειρισμένα οπότε είναι λιγότερες οι διαφορές.
Και φαίνεται κιόλας στο μήνυμά σου: άλλαξε 3 φακούς για 2, 'έχασε' το f/2.8 στον στανταρ ζοομ, και έχασε και τον υπερευρυγώνιο, για ένα σώμα που είναι ξεκάθαρα καλύτερο βέβαια αλλά για πόσο;Τα ίδια θα έλεγα αν ξαφνικά σου ερχόταν η επιφοίτηση [ ] και έλεγες ν'αλλάξεις σε Canon. Δεν έχει νόημα, πραγματικά. Εκτός κι αν έχεις τόσα, που τα 3-5Κ που συζητάμε τα θεωρείς 'ψιλά', οπότε...
-
Όταν είχα πάρει την πρώτη 30αρα, έλεγα πωωωω μηχανάρα! Κάνει παπάδες κτλ...
- την έφερα στα όρια της αλλα και τα ξεπερασα (κατα πολυ).
Όταν πήρα τον άσσο, εκει έπαθα οργασμό...! - και όμως, τον έχω φέρει πλέον στα όρια του.
Και τις δυο, λόγο της δουλειάς μου και λόγο του τρόπου που τραβαω.
Πια δεν μου φτάνει ούτε ο άσσος. Θέλω κάτι ακόμα καλύτερο, κάτι δυνατοτερο κτλ έτσι ώστε να με βοηθήσει να πάω ένα βήμα εμπρός την δημιουργικότητα μου και να κάνει πιο εύκολη την ζωή μου πάνω στην δουλεια.Απο φακούς, ως γνωστόν δεν έχω πολλούς... Έναν αλλα καλο.
Τα σχέδια μου είναι κάποια στιγμη να πάω στην 1 Dx ή αν βγει αντικαταστάτης της 1 Ds.
Για δυο λόγους θα εμένα στην Canon και για έναν θα έφευγαν.
Θα εμένα γιατι αφενός μου αρέσει σαν εταιρία και αφετέρου έχω μάθει να την δουλεύω με κλειστά ματια (που με μεταπηδηση σε άλλη εταιρία θα έπρεπε να κάνω καιρο για να την μάθω).
Θα εφευγα για Nikon, λόγο της υπεροπτικης τιμολογιακής πολιτικής της Canon.Είμαι επαγγελματίας και ζω απο αυτο.... Θεωρητικά θα έπρεπε να είχα σαν εξοπλισμό και τις δυο αυτές κορυφαίες εταιρίες.
Αλλα όπως όλοι καταλαβαίνετε τέτοιους καιρούς, δεν μπορει να γίνει. - την έφερα στα όρια της αλλα και τα ξεπερασα (κατα πολυ).
-
Τον 24-70mm δεν έχεις Θάνο? Γιατί μόνο έναν?
-
Ναι μόνο αυτόν.
Θα είχα και άλλους αλλα απο τότε που μου έκλεψαν όλο τον προηγούμενο εξοπλισμο, έβαλα στόχο ο επόμενος να είναι top.Πλέον και να ήθελα δεν μπορω να πάω σε κάτι... Λιγότερο.
-
Δεν το ήξερα. Σόρρυ.
Άντε δυνατά τώρα για την κορυφή σε όλα!
-
Να είσαι καλα!
-
μπορείς να ασφαλίσεις και τον εξοπλισμό σου βέβαια αν θες, υπάρχουν ασφαλιστικές που το κάνουν. αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να μάθω περισσότερα, ένας γνωστός μου φωτ. έχει κάνει τέτοια ασφάλεια.
-
Ωπ!
Για ρώτα...! -
οκ αλλά επειδή είναι εκτός/διακοπές όταν το βρω θα σου στείλω
-
Ναι ρε δεν παίζει θέμα, δεν βιαζομαι.
Κάποτε είχα ρωτήσει και εγω και μου είχαν πει ότι μπορω να το κάνω, αλλα έλα που η συγκεκριμένη που ρώτησα αποδείχτηκε απατεώνας... Απο εκει και πέρα όσους είχα ρωτήσει, δεν ήξεραν τίποτα. -
Ψαχνομαι για να δω τι μηχανη θα αντικαταστησει την D3000 που εδιωξα προσφατα
Τελικα ανάμεσα στις D7000 & D3200 επελεξα τη δευτερη , για διαφορους λογους.
Μπορω είτε να παρω το σωμα καινουργιο απο Ελλαδα στα ~600ευρώ περίπου
ή να περιμενω σε κανα διμηνο να παρω απο US το kit με τον 18-55VR σε μικροτερη τιμη, ~570 ευρω!
(εκει δεν πουλανε το σωμα ξεχωριστα δυστυχως, οποτε θα επεφτε η τιμη -
Από χλωμό έως πεθαμένο να τον πουλήσεις.
Ποιον φακό είχες πριν? -
η D3000 ειχε ενα απλο 18-55 (non VR) δεν τον χρησιμοποιησα ποτε.
εχω εναν nikkor 35μμ/1.8f και εναν Tamron 18-250 (παιζω κυριως με τον πρωτο), αλλα αρχη ειναι ακομα, αργοτερα θα παρω και τιποτα πιο αξιολογο
-
τον είχα πουλήσει τον 18-55 μόνο του, ποτέ δε ξέρεις λοιπόν
-
Τελικά βρηκα μια πολυ καλη τιμη απο Γερμανια για την D3200 και την πήρα (new)
περιμενω μια βδομαδουλα για παραλαβη...αντε να μαθω και πως τραβανε video τωρα
-
Camera Pi, ή πως μπορείς να βάλεις έναν υπολογιστή μέσα σε ένα χαλασμένο grip.
Κι αναρωτιόμουν τι θα μπορούσα να κάνω με το Pi που έχω στο συρτάρι εκτός από XBMC -
Για πείτε μια γνωμη:
Φιλος μου μου ζητησε να καλυψω φωτογραφικα τη βαφτιση ενος παιδιου του
Βασικα ειναι είτε αυτό είτε τίποτα, δυσκολεύεται οικονομικά και δεν μπορει να παρει φωτογράφο.
Ξέρει την παλαβωμάρα μου με τα φωτογραφικα και μου το προτεινε
να του πω ναι ή οχι;Προφανως και δεν ειμαι σε θεση να κανω τετοια καλυψη σοβαρα και μονος μου δεν θα το προτεινα ποτε, δεν εχω την εμπειρια αλλα μου λειπει και καποιος εξοπλισμος. Μηχανη εχω την D3200, εχω φλας εξωτερικο, αλλα απο φακους δεν εχω εναν με ηπιο ζουμ και ανοικτο διαφραγμα που ειναι must για τετοιες περιπτωσεις... οποτε ειτε θα παω με τον 35αρη και με λιγη ταλαιπωρια (πρεπει να περπαταω αρκετα και να μπαστακωνομαι εμπρος τους) σε raw και με κανα crop και Lightroom θα του βγαλω μερικες της προκοπης, ειτε θα παω με τον Tamron με υψηλα ISO και ο θεος βοηθος .
Απο την αλλη, δε μου παει η καρδια να τον κρεμασω, και μου φαινεται και ενδιαφερουσα εμπειρια το σκηνικο
Φυσικα θα τον προετοιμασω να χει τις καταλληλες προσδοκιες.
Φωτογραφία. Ασχολείστε;