-
fuji it is.
μια τελευταία ερώτηση. ο κατερέλος έχει european κτλ εγγύηση = δικιά του αλλά διαβάζω οτι την τιμά γενικώς.
o επόμενος φθηνότερος, e-photodigital, έχει με ελληνική εγγύηση στα +9 ευρώ.
ποιον να προτιμήσω? η fuji έχει καλή αντιπροσωπεία ή πάω να μπλέξω και καλύτερα κατερέλος?μακρυά απο εμάς τα στραβά εννοείται...... φτου φτου φτου.
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Για να δούμε μπας και βγάλω και γω κάνα φακουδάκι
Οι μηχανές που συγκρίνεις είναι ανόμοια πράγματα και δύσκολα θα καταλήξεις σε απόφαση έτσι.
Κάθε κατηγορία έχει διαφορετικά πλεινεκτήματα και μειονεκτήματα, απευθύνεται σε διαφορετική χρήση, από κάποιο σημείο και μετά και βέβαια έχουν διαφορετικό κόστος.Από τις περιγραφές για τη χρήση που θες, νομίζω σου ταιριάζει πιο πολύ η Fuji. Με την dslr δεν καλύπτεσαι στην περίπτωση: 'Γμτ νάχα τη μηχανή τώρα μαζί' στο 98% των περιπτώσεων, γιατί την dslr δεν την έχεις απλά μαζί σε κάθε περίπτωση.
Τώρα αν αρχίσεις να συγκρίνεις τις δύο μηχανές... δεν έχει νόημα, όπως δεν έχει νόημα να συγκρίνεις ένα μεσαίο αυτοκίνητο για μέσα στην πόλη και καμμιά εκδρομή, με ένα 4χ4 με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και κοτσαδόρο για το σκάφος.
Και με τα 2 θα κινηθείς στην πόλη, νορμάλ εκδρομές και με τα 2 θα κάνεις, αλλά μιλάμε για άλλο κόστος και άλλη άνεση το καθένα για εκεί που είναι προσανατολισμένο.
Από τη στιγμή που δεν 'έδεσε' η κατάσταση με την προηγούμενη μηχανή σου (οι λεπτομέρειες όπως το live preview κλπ. δεν είναι τόσο σημαντικές, εξάλλου αυτά είναι νέα 'φρούτα', φωτογραφία υπήρχε και πριν απο αυτά) ίσως πρέπει να δεις και την compact κατηγορία. Εξάλλου η καλύτερη φωτογραφική μηχανή του κόσμου είναι αυτή που έχεις μαζί σου
ΥΓ. Αν με την αγορά της compact σου περισσέψει χρήμα και δεν το αντέχεις, πες μου να σου στείλω μια λίστα φακών που έχω 'ανάγκη' (πως λέμε λίστα γάμου) για να μη στενοχωριέσαι.
Ο Θάνος έχει φακούς μην τον ακούς.μας τρολάρει και η φογ τώρα
wanabe το προφιλ σου σκιαγραφεί τον κλασσικό χρήστη καλής κομπακτ ιμο.
επίσης σου χρειάζεται κι ένας canon 55mm f1.4
-
50mm θες να πεις
-
Να μπω κι εγώ στο χορό ως τελευταίος και να πω πόσο πολύ συμφωνώ με τους προηγούμενους!
Θεωρώ οτι και μόνο που βρίσκεσαι ανάμεσα σε dslr και compact, μάλλον στη δεύτερη λύση πρέπει να καταλήξεις. Το οτι έδιωξες την δ40 επειδή δεν είχαν οι φακοί σταθεροποιητή είναι λίγο 'αδύναμο' επιχείρημα: πούλα τους φακούς και πάρε άλλους ΜΕ σταθεροποιητή!
Η σύγκριση που κάνεις στο εύρος κάθε φακού, ακόμη κι αν είναι σε ισοδύναμο 35μμ, είναι κατά τη γνώμη μου άσκοπη: Μπορεί ένας τόσο δα ενσωματωμένος φακουδάκος μιας κόμπακτ να κάνει την ίδια δουλειά, το ίδιο καλά, με έναν φακό που είναι μεγαλύτερος από την ίδια την κόμπακτ;
Επειδή όμως οι κόμπακτ μηχανές έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και καθώς το μοντέλο dslr το δοκίμασες και δεν σου κατσε καλά (κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι που αγγίζουν dslr, κολλάνε...), πάρε την κόμπακτ.
επίσης κάτι άλλο ήθελα να γράψω και το ξέχασα!
Ο τρίφτης πού θίχτηκε; Στη λέξη 'κοτσαδόρος' ή στη λέξη 'σκάφος' ;;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μας τρολάρει και η φογ τώραwanabe το προφιλ σου σκιαγραφεί τον κλασσικό χρήστη καλής κομπακτ ιμο.
επίσης σου χρειάζεται κι ένας canon 55mm f1.4
Καλά τώρα εσύ πως έχεις 4χ4 (έβαλες ...βοηθητικές στην ΕΥΑ; ) και σκάφος και σου λείπει ο κοτσαδόρος
Φήμες λένε ότι μόνο κοτσαδόρο έχεις... αληθεύουν;Όσο για τον 55άρη ασχετίδη ( μ αρέσει να στη λέω ) είναι 1.2 και σίγουρα τον χρειάζεται.Θα τον βάζει κάτω να στηρίζει τη fuji
-
μην παιδεύεσαι...
είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως...
-
55mm ήταν FD δεν υπάρχει 55mm Canon EF. και υπάρχει και 1.8 και 1.4 USM και 1.2L
do i miss something? -
Epic fail to all of ya!
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Epic fail to all of ya!τι ρε?
-
Ο σωστός ο πρόστυχος ο γαμώ ο φακός είναι ο 85αρις 1.2 !
-
Ο σωστός ο πρόστυχος ο γαμώ ο φακός είναι ο 85αρις 1.2 ! -
Τελικά στο επάγγελμα μας, δεν μπορείς χωρίς μια βοηθό...
-
πήρα 4-5 τηλ, έστειλα ένα φίλο να ρωτήσει κατερέλο που είναι κοντά, συμπέρασμα η fuji σε έλλειψη.
δεν ξέρουν πότε θα έρθει πάρτε τηλ αύριο, την Δευτέρα, της Παναγίας, του αγ φανουρίου ανήμερα κοκ.ή έχει σοβαρή επιτυχία ή πάω να μπλέξω με ανοργάνωτη εταιρία/αντιπροσώπευση που δεν έχει και δεν ξέρει πότε θα φέρει εμπόρευμα στο peak της σεζόν. ελπίζω το πρώτο.
εν τω μεταξύ έχω μια νέα ερώτηση. ο φακός παίρνει 58αρι φίλτρο. και είδα οτι υπάρχουν διάφορα μπροστινά (να το πω) μαρκούτσια (να το πω) μετατροπείς (να το πω) που δίνουν είτε περισσότερο ευρυγώνιο είτε περισσότερο τελε. το αποτέλεσμα είναι άξιο λόγου ή τσάμπα τα λεφτά που θα πετάξω?
σκεφτόμουν να πάρω κάτι για πιο ευρύ. πχ 24 x0,7 (μετατροπέας) να φτάσω στο 17πχ. -
Τα 24 mm είναι μια χαρά (και η δική μου ως εκεί πάει) και είναι ελάχιστες οι compact που τα διαθέτουν. Τα επιπλέον χρήματα για μετατροπέα δεν αξίζουν. Πρώτον γιατί για να πάρεις κάτι καλό θα πρέπει να δώσεις όσα και για ένα φακό dslr σχεδόν (και πάλι δεν θάχεις την ποιότητα) και δεύτερον αν πάρεις φτηνό, πρόκειται για ένα 'τζάμι' που θα το χρησιμοποιήσεις μια δυο φορές σαν παιχνιδάκι.
Το πιθανότερο είναι η μηχανή να σε υπερκαλύψει όπως είναι και ίσως να μην χρησιμοποιήσεις ούτε τις μισές της δυνατότητες.
-
Τελικά στο επάγγελμα μας, δεν μπορείς χωρίς μια βοηθό...δεν λειτουργεί η φωτό
-
Για τους Κανονακιδες, τρισδιαστατα νεα
-
ατυχη στιγμη
-
άμα είχε καμιά 1Ds φθηνά τη γλύτωσε
έχω μια απορία περί του feature των πολλαπλών σημείων εστίασης. τι διαφορά έχει αν σ'ένα θέμα που χρησιμοποιώ ανοιχτό διάφραγμα, πχ 4 και εστιάσω με μονό σημείο και πολλαπλό?
έστω ότι φωτογραφίζω κάποιον με μονή εστίαση f4 και εστιάζω στο σημείο Α (κεφάλι) οπότε το σημείο Β (δεξιός ώμος) ή Γ (κοιλιά) που θα ναι πιο δεξιά ή πιο κάτω θα ναι ανεστίαστα.αν με το ίδιο διάφραγμα χρησιμοποιιήσω το σύστημα αυτόματης εστίασης που χρησιμοποιεί πολλά σημεία κι έστω αυτά τα σημεία εστιάσουν και στα Α,Β,Γ τότε τα Β,Γ θα φαίνονται το ίδιο εστιασμένα όπως το Α ?
μου γεννήθηκε χθες αυτή η απορία που φωτογράφιζα έναν συγγραφέα (με τον 17-40) και παρόλο που χρησιμοποιούσα f4 με σημείο εστίασης το κεφάλι του (το άλλαζα από το μενού το μονό σημείο εστίασης ανάλογα τη θέση) άλλες φωτό βγήκαν καθαρές και άλλες ανεστίαστες. πέρα από το ότι είμαι άμπαλος φταίει κάτι άλλο ?
-
Το σύστημα μονής εστίασης είναι για να μπορέσεις να εστιάσεις εκεί που θες ακριβώς και όχι όπου θέλει η μηχανή σου, είτε γιατί τη 'βολεύει' η απόσταση, είτε γιατί εκεί βρήκε το πιο 'φωτεινό' σημείο κλπ.
Εαν σε εστίαση πολλαπλών σημείων θες να είναι εστιασμένα σημεία που να απέχουν διαφορετική απόσταση από το φακό σου, εκεί παίζεις με το βάθος πεδίου αποκλειστικά. Είτε με αλλαγή εστιακής απόστασης, είτε διαφράγματος, είτε απόστασης από το θέμα κλπ.
Μονή εστίαση για εστιασμένο θέμα ακριβώς εκεί που θες και σε όποιο σημείο (με κλείδωμα εστίασης αν δεν έχεις εκεί προκαθορισμένο σημείο εστίασης ή δε σου δίνει η μηχανή σου δυνατότητα να το μετακινήσεις).
'Παίξιμο' με το βάθος πεδίου για εστίαση σε πολλά σημεία που απέχουν διαφορετικές αποστάσεις από το φακό σου.
Πολλαπλή εστίαση όταν θες ευκολία και τη μηχανή να αποφασίσει το 'καλύτερο'.Κάπως έτσι
-
άρα το κλασσικό που γνωρίζουμε ως τώρα. δεν προσφέρει κάτι καλύτερο δλδ στο θέμα εστίασης το σύστημα πολλαπλής
Φωτογραφία. Ασχολείστε;