-
Ηρθε ηρθε ήρθε!!!
Έφτασε σήμερα η canon A710is μου!
Τελείως πρώτες εντυπώσεις, είναι πιο όμορφη απ' την 710.
Τώρα έχει διάβασμα , γιατί βλέπω πως έχει ΠΟΛΛΕΣ λειτουργίες. (βασικά, μάλλον κάνει παπάδες σε σχέση με ό,τι έχω συνηθίσει μεχρι τώρα).
Περαιτέρω εντυπώσεις και φωτο στο προσεχές μέλλον.
-
Κάνε μας κι'ένα ριβιού Χάρη,μόλις αισθανθείς ότι την 'έχεις'
Αντε,με γειές
-
Θέλω τα φώτα σας
Σε μια μετακόμιση που έκανα πρόσφατα πρέπει να πέταξα κατά λάθος έναν φάκελο με φωτογραφίες μαζί με τα αρνητικά του
Για καλή μου τύχη βρήκα σε έναν άλλο φάκελο 2-3 φωτογραφίες μαζί με την εκτύπωση με τα δείγματα. Υπάρχει τρόπος (με κάποιο δυνατό σκάνερ ίσως;) να αξιοποιήσω τα δείγματα για να εκτυπώσω τις υπόλοιπες φωτογραφίες; -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Υπάρχει τρόπος (με κάποιο δυνατό σκάνερ ίσως;) να αξιοποιήσω τα δείγματα για να εκτυπώσω τις υπόλοιπες φωτογραφίες;Ένας scanner με υψηλή ανάλυση λογικά επαρκεί για να σκανάρεις τα δείγματα και να πάρεις αρχείο ικανού μεγέθους για εκτύπωση σε 10χ15. Το πρόβλημα είναι πόση πληροφορία έχει εκτυπωθεί στο δείγμα, φοβάμαι ότι δεν είναι πολλή. Δες τα δείγματα με έναν καλό μεγεθυντικό φακό, αν φαίνονται οι λεπτομέρειες καλά πιθανό να γίνεται η δουλειά σου. Μια δοκιμή θα σε πείσει.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Υπάρχει τρόπος (με κάποιο δυνατό σκάνερ ίσως;) να αξιοποιήσω τα δείγματα για να εκτυπώσω τις υπόλοιπες φωτογραφίες;
Ένας scanner με υψηλή ανάλυση λογικά επαρκεί για να σκανάρεις τα δείγματα και να πάρεις αρχείο ικανού μεγέθους για εκτύπωση σε 10χ15. Το πρόβλημα είναι πόση πληροφορία έχει εκτυπωθεί στο δείγμα, φοβάμαι ότι δεν είναι πολλή. Δες τα δείγματα με έναν καλό μεγεθυντικό φακό, αν φαίνονται οι λεπτομέρειες καλά πιθανό να γίνεται η δουλειά σου. Μια δοκιμή θα σε πείσει.
ευχαριστώ!
ελπίζω ο φωτογράφος που μου τις εκτύπωσε να έχει τέτοιο σκάνερ -
Επιτέλους! Μια μηχανή γρήγορη, φορητή (να μπορείς να την βάλεις στην τσέπη σου, βρε αδελφέ) και με 'σχετικά αξιοπρεπή' ποιότητα εικόνας. Όσοι ετοιμαζόσασταν να αγοράσετε μια digicam, κοιτάξτε πρώτα εδώ.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Επιτέλους! Μια μηχανή γρήγορη, φορητή (να μπορείς να την βάλεις στην τσέπη σου, βρε αδελφέ) και με 'σχετικά αξιοπρεπή' ποιότητα εικόνας. Όσοι ετοιμαζόσασταν να αγοράσετε μια digicam, κοιτάξτε πρώτα εδώ.Λεω να πάρω 10
-
Σήμερα αγόρασα ένα κίτ Canon EOS 400D με τον στανταρ φακό 18-55. Σε σχέση με την παλιά μου Nikon Coolpix 5700 η διαφορά είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα. Υπ όψιν, την Coolpix την είχα αγοράσει το 2002 πιό ακριβά απ ότι αγόρασα την 400D σήμερα. Οι SLR τότε ήταν απλησίαστες.
Πρώτα απ όλα, εστιάζει σε χρόνο dt! Με την coolpix μέχρι να εστιάσει είχε νυχτώσει.
Επειτα, μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες σε ρυθμό πολυβόλου. Στην coolpix έπρεπε να περιμένεις απο 1 ως 15 δευτερόλεπτα (ανάλογα με την ποιότητα) να σώσει την φωτογραφία στην κάρτα πριν σε αφήσει να τραβήξεις άλλη φωτογραφία. Σε RAW ο χρόνος έφτανε το μισό λεπτό!
Μετά ο θόρυβος. Σε ISO 400 η coolpix έβγαζε όσο θόρυβο βγάζει η 400d σε ISO 1600.
Άλλη βλακεία της coolpix είναι το ηλεκτρονικό viewfinder. Ναί μεν βλέπεις ότι βλέπει ο φακός σε στύλ SLR, αλλά η ευκρίνεια είναι τέτοια που δέν επιτρέπει χειροκίνητη εστίαση και επιπλέον σου τρώει την μπαταρία χωρίς λόγο. Θυμάμαι είχα βγεί εξόρμηση με φίλο που είχε την τότε καινούρια EOS 300d. Στο τέλος της ημέρας εγώ ήμουν με την τρίτη μπαταρία ενώ ο φίλος μου ακόμα στην πρώτη
Ποτέ ξανά compact!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ποτέ ξανά compact! -
dog80 αν σου είναι εύκολο να ανεβάσεις καμιά φωτό σου με τήν καινούρια σου CANNON.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε με ψιλόβροχο. Όταν την είδα αγριεύτηκα. Οι σταγόνες της βροχής που έχουν φωτιστεί από το φλας (ναι, έχει δυνατό φλας η μηχανή μου) φαίνονται ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ αντί να πέφτουν.Έχει κανείς ιδέα πώς έγινε αυτό;
Συμβαίνει όταν ρίχνει χιονόνερο πολύ ψιλό και έχει λίγο αέρα που όμως δεν φυσάει προς μια κατεύθυνση συνεχώς...Ε...όταν τράβηξες φωτο στιγμιαία ο αέρας 'τράβηξε' τους κρυστάλλους του χιονιού ελάχιστα προς τα πάνω (πες ότι φύσηξε λίγο προς τα πάνω,από post είναι λίγο δύσκολο να στο εξηγήσω) και γι'αυτό και το ανεξήγητο...
Κάπως έτσι μου το είχε εξηγήσει ένας τρελός (πραγματικά τρελός) γνώστης της φωτογραφίας που είχε ασχοληθεί χρόνια επαγγελματικά, όταν είχα/είχε προσέξει κάτι αντίστοιχο τότε σε μια φωτογραφία που είχα τραβήξει (με φίλμ τότε) και έριχνε ψιλό χιονόνερο...Ας είναι καλά εκεί που βρίσκεται.
ΥΓ:Γράφετε πολλά ενδιαφέρονται πράγματα πάντως...και κάποιες φωτογραφίες σας παιδιά είναι πραγματικά πολύ όμορφες!
-
Ειμαι ασχετος απο φωτογραφικες και λεω να αγορασω την παρακατω..
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ccessories
Τι λεει?
Την εχει κανεις μηπως?
Παιζει κατι καλυτερο στα 300ευρω?Τα φωτα σας παρακαλω..
-
τετοια θελει ή compact?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τετοια θελει ή compact?Ποιος?
Για μενα ειναι λεω...
Δεν εχω προβλημα αν υπαρχει κατι καλυτερο σε compact...
Απλα δεν ξερω να συγκρινω κλπ. -
Αλλα 100 ευρώ και είσαι ο πρωτος του χωριού
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=850918
Το SuperSteadyShot πάρα πολύ χρήσιμο ειδικά οταν μιλάμε για 12Χ ζουμ. -
http://www.katerelos.gr/product_info.ph ... ts_id=1910
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
http://www.katerelos.gr/product_info.php?products_id=1910Τον ξέρουμε τον κύριο, κάνει μόνος του εισαγωγές και για Ελλάδα οι τιμές είναι πολύ καλές. Είχα πάρει 2 φιλμάτες SLR από εκεί. Σηκώνει και παζάρι και μπορεί να κατέβει κι άλλο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε με ψιλόβροχο. Όταν την είδα αγριεύτηκα. Οι σταγόνες της βροχής που έχουν φωτιστεί από το φλας (ναι, έχει δυνατό φλας η μηχανή μου) φαίνονται ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ αντί να πέφτουν.
Έχει κανείς ιδέα πώς έγινε αυτό;
Συμβαίνει όταν ρίχνει χιονόνερο πολύ ψιλό και έχει λίγο αέρα που όμως δεν φυσάει προς μια κατεύθυνση συνεχώς...Ε...όταν τράβηξες φωτο στιγμιαία ο αέρας 'τράβηξε' τους κρυστάλλους του χιονιού ελάχιστα προς τα πάνω (πες ότι φύσηξε λίγο προς τα πάνω,από post είναι λίγο δύσκολο να στο εξηγήσω) και γι'αυτό και το ανεξήγητο...
Κάπως έτσι μου το είχε εξηγήσει ένας τρελός (πραγματικά τρελός) γνώστης της φωτογραφίας που είχε ασχοληθεί χρόνια επαγγελματικά, όταν είχα/είχε προσέξει κάτι αντίστοιχο τότε σε μια φωτογραφία που είχα τραβήξει (με φίλμ τότε) και έριχνε ψιλό χιονόνερο...Ας είναι καλά εκεί που βρίσκεται.
Το φαινόμενο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον καιρό και τους ανέμους. Είναι καθαρά θέμα της στιγμής κατά την οποία ενεργοποιείται το φλας. Αν ανάψει στην αρχή μιας λήψης με αργή ταχύτητα κλείστρου, τα κινούμενα αντικείμενα (όπως η βροχή) θα φαίνονται ότι πηγαίνουν ανάποδα γιατί έχουμε παγώσει την αρχή της λήψης και αφήνουμε trails κίνησης στο τέλος. Με τον συγχρονισμό φλας στην δεύτερη κουρτίνα αντίθετα, πρώτα έχουμε την αργή εκφώτιση από τον υπάρχοντα φωτισμό που δίνει τις γραμμές κίνησης (light trails) και μετά παγώνουμε την κίνηση με το φλας. Το αποτέλεσμα δείχνει πολύ πιο φυσικό έτσι.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ, εδώ και εδώ.
-
Χμμμ..καταλαβα..
Αυτες οι μηχανες ειναι ευχρηστες ομως?
Δεν θελω να κανω κατι τρελλο με φωτογραφιες κλπ. μηπως τελικα παρω κατι που πραγματικα δεν μου χρειαζεται?Aσχετο...πηρε ο πατερας μου μια Sony 10.7MP αρκετα ανω των 1000ε αλλα εχει τοσες πολλες ρυθμισεις που δεν βγαζεις ακρη με τιποτα
Θελει μερες διαβασμα το manual!Δεν θελω κατι extreme δηλαδη...μια ΚΑΛΗ και ΕΥΧΡΗΣΤΗ μηχανη..
-
To θέμα είναι αν θες zoom 12X...
Αν δεν θές τότε θα πάρεις αυτή
http://www.katerelos.gr/product_info.ph ... ts_id=2579
Αν θές θα πάρεις αυτή
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=850918 ο Κατερέλος την έχει πιο ακριβά. Γενικά κάνε ερευνά αγορά και επεδίωξε να δείς τις μηχανές από κοντά.
Προσωπικά θα αγόραζα την πρώτη την θεωρώ πιο εύχρηστη και θα σε καλύψει παντού για ερασιτεχνική χρήση.
Φωτογραφία. Ασχολείστε;