-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
εννοώ θα φανεί καλά μια φωτογραφία τραβηγμένη το βράδυ με χαμηλό φωτισμό με το ζουμ στο τέρμα και τη ρύθμιση του χρόνου του διαφράγματος στο μέγιστο(σύμφωνα με το κατάλληλο πρόγραμμα νυχτερινής λήψεως) ?
A, οκ. Χέρι ή τρίποδο; (θα δοκιμάσω απόψε)
χέρι πάντα
Ε τότε σου έχω έτοιμη απάντηση! ΓΤΠ εννοείται! Αλλά εμένα το χέρι μου δεν είναι και ιδιαίτερα σταθερό!
-
Κανένα χέρι δεν είναι σταθερό σε τόσο μεγάλο ζούμ. Έπαιζα με μια 350D με Sigma φακό φίλου ο οποίος ήταν 18-200. Ε στο 200 τα πράγματα ήταν αρκετά κουνιστά Υψηλό ISO μπορεί να βοηθήσει μειώνοντας το χρόνο έκθεσης αλλά και πάλι η πιθανότητα για κουνημένη φωτό είναι μεγάλη και φυσικά ο θόρυβος αυξάνει επηρεάζοντας την τελική εικόνα της φωτογραφίας. Για νυχτερινές φωτογραφίες ακόμα και χωρίς φουλ ζούμ η λύση είναι τριποδάκι.
Τα αξεσουάρ της Kodak τα ξέρω και είναι καλη φάση αλλά δεν μιλάμε για κανονικό φακό αλλά για μετατροπείς. Η μηχανή ΔΕΝ αλλάζει φακούς και ΔΕΝ είναι SLR αφού δεν έχει κάτοπτρο μέσα. Επίσης δεν ξέρω αν το γνωρίζεται αλλά στις dSLR η οθόνη είναι μόνο για να δείς τι έχεις τραβήξει και όχι για να την χρησιμοποιείς για να τραβήξεις φωτογραφίες -αυτό γίνεται κλασσικά από το σκόπευτρο- λόγω της ύπαρξης του καθρέφτη.
Τέλος τα οπτικά της Kodak ( η μάλλον της Schneider-Kreuznach ) θεωρούνται πολύ καλά και ποιοτικά.
Θα το ξαναπώ αν είχε κάποιο σύστημα σταθεροποίησης ( το οποίο βοηθά αλλά δεν σημαίνει οτι σε πολύ δύσκολες συνθήκες το πετυχαίνει πάντα ) θα την αγόραζα η τιμή της είναι πολύ καλή.
Εγώ θα κοίταζα για αυτές
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=860646
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=879169
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=850918
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=840238
με μια προτίμηση στην Sony H5 και μετά την Cannon αν και γενικά δεν γουστάρω αυτόν τον τύπο μηχανής. -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Στην ixus50 που έχω έσπασε η οθόνη. Αξίζει να επιδιορθωθεί; Αν όχι λέω να πάω για Α430. Τί λέτε;Mια βοήθεια ρε παιδιά
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Στην ixus50 που έχω έσπασε η οθόνη. Αξίζει να επιδιορθωθεί; Αν όχι λέω να πάω για Α430. Τί λέτε;
Mια βοήθεια ρε παιδιά
Μονο απο την αντιπροσωπεια θα στο πουν αυτο.
Αν σου πουν 'μεγαλε 200Ε',πραττεις αναλογα.
Τωρα αν σου ζητησουν 50Ε (χλωμότατο),προφανως αξιζει να την φτιαξεις.Προσωπικα σου συστηνω την νεοτερη ixus 850
-
Η ixus850 έχει 450!! Γενικά η ixus που είχα πάντως δε μπορώ να πω πως ήταν και ότι καλύτερο μπορούσα να πάρω τότε, οπότε δύσκολο το να ξαναπάρω ixus. Γι αυτό είπα για σειρά Α.
-
Σήμερα επέστρεψα την canon powershot a700 και παρήγγειλα την powershot a710is. Δυστυχώς δεν υπήρχε διαθέσιμη. Όταν έρθει θα μου την στείλουν με αντικαταβολή.
Αποφάσισα πως ο σταθεροποιητής εικόνας είναι κάτι αρκετά σημαντικό, ιδιαίτερα εφόσον μ΄αρέσουν ΠΟΛΥ οι βραδυνές φωτογραφίες. Η nikon των γονιών μου δεν έχει και γι' αυτό βγαίνουν δυσκολα βραδυνές φωτογραφίες χωρίς φλας, ακόμα και με τη μηχανή ακουμπισμένη κάπου (ακόμη και με τριποδάκι ).
Ελπίζω να αξίζει τα επιπλέον χρήματα και την αναμονή!
-
Τip για νυχτερινές λήψεις
Σας βγαίνουν κουνημένες οι φωτογραφίες ακόμα και με ακουμπισμένη κάπου σταθερά την μηχανή ( ακόμα και με τριποδάκι ε? καλή φάση )? Χρησιμοποιήστε το timer της μηχανής σας και σίγουρα δεν πρόκειται να κουνηθούν στο παραμικρό -
H DSC-N2 τι λέει;
-
Kαλά είναι, και ρωτάει εσύ πώς είσαι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kαλά είναι, και ρωτάει εσύ πώς είσαι.έχει και δυνατότητες φωνής;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σας βγαίνουν κουνημένες οι φωτογραφίες ακόμα και με ακουμπισμένη κάπου σταθερά την μηχανή ( ακόμα και με τριποδάκι ε? καλή φάση )? Χρησιμοποιήστε το timer της μηχανής σας και σίγουρα δεν πρόκειται να κουνηθούν στο παραμικρόNαι, ακόμη και με τριποδάκι (όχι πάντα)! Αν είναι απλά ακουμπισμένη, έχεις κάποιες λίιιιγες πιθανότητες να βγαλεις σωστή φωτο. Με το χέρι, ούτε να το φανταστείς.
Αυτό το κόλπο με το timer δεν το χα σκεφτεί. Θα το δοκιμάσω!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Σας βγαίνουν κουνημένες οι φωτογραφίες ακόμα και με ακουμπισμένη κάπου σταθερά την μηχανή ( ακόμα και με τριποδάκι ε? καλή φάση )? Χρησιμοποιήστε το timer της μηχανής σας και σίγουρα δεν πρόκειται να κουνηθούν στο παραμικρόNαι, ακόμη και με τριποδάκι (όχι πάντα)! Αν είναι απλά ακουμπισμένη, έχεις κάποιες λίιιιγες πιθανότητες να βγαλεις σωστή φωτο. Με το χέρι, ούτε να το φανταστείς.
Εγώ σήμερα μάλλον θα παραλάβω το tiny winy τριποδάκι μου που σηκώνει άμα λάχει και 2.5kg 'πράμα'... Χιχιχι!!! Thanks mirage...
(btw, μάλλον το τελευταίο πήρα, γιατί το e-shop δεν το δείχνει πια στα προϊόντα του... Ρε σεις, λέτε να ξεστοκάρω εγώ τα καταστήματα αγοράζοντας όλη τη σαβούρα που έχουν μαζέψει;
) -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σας βγαίνουν κουνημένες οι φωτογραφίες ακόμα και με ακουμπισμένη κάπου σταθερά την μηχανή ( ακόμα και με τριποδάκι ε? καλή φάση )? Χρησιμοποιήστε το timer της μηχανής σας και σίγουρα δεν πρόκειται να κουνηθούν στο παραμικρόΝα συμπληρώσω πως σε πάρα πολύ μεγάλο ζούμ (π.χ. λέμε τώρα - αστροφωτογραφία), η μηχανή πρέπει να έχει και σύστημα που κρατάει τον καθρέφτη σηκωμένο (για ρεφλέξ μιλάμε πάντα), γιατί ακόμα και αυτή η κίνηση κάνει μικροθολούρες.
-
Σήμερα επέστρεψα την canon powershot a700 και παρήγγειλα την powershot a710is.τι διαφορα τιμης εχουν τελικα;
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Σήμερα επέστρεψα την canon powershot a700 και παρήγγειλα την powershot a710is.
τι διαφορα τιμης εχουν τελικα;
70 ή 75 δεν θυμάμαι, γιατί θα τα δώσω με αντικαταβολή.
Και τελικά δεν ήταν φτηνότερα απ' το Πλαίσιο. Μούφα έρευνα αγοράς έκανε ο Αη-Βασίλης...
Αν την έπαιρνα εξαρχής, μάλλον δεν θα τα έδινα. Αλλά αφού πληρώνω μόνο την διαφορά, σκέφτηκα πως η a710 θα μου επαρκεί για περισσότερα πράγματα και δεν θα χρειαστεί αλλαγή εύκολα, αν καταφέρω να ασχοληθώ κάπως σοβαρά με το άθλημα...
-
Xari perierga mou ta les kati kaneis lathos Gia dokimase to timer
P.S Den pisteuo me tetoio stathero xeri na min gineis xeirourgos -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Xari perierga mou ta les kati kaneis lathos Gia dokimase to timer
P.S Den pisteuo me tetoio stathero xeri na min gineis xeirourgosΛοιπόν...Τώρα που ξανακοιτάζω τις φωτο που τράβηξα προχθες στο λιμάνι της Θεσ/νίκης. Το βασικό πρόβλημα είναι ο υπερφωτισμός. Φαίνονται τα φώτα έντονα και θαμπα, οπότε ακόμη και με το παραμικρό κούνημα βγαίνουν χάλια. Βασικά είναι χάλια και χωρίς το κούνημα.
Πρέπει να παίζω με το iso.
Χειρουργός δεν πρόκειται να γίνω, don't woorry.
-
Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές κατά την γνώμη μου είναι οι Hasselblad.
Απλά είναι σε άλλη διάσταση… -
Ο χρήστης Nicholas Van Orton έγραψε:
Απλά είναι σε άλλη διάσταση…Timis ipotheto
Pera apo tin plaka einai paaara poli kales alla kai paaara poli epaggelmatikes.
Ego simvivazomai kai me mia Leica -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Απλά είναι σε άλλη διάσταση…Timis ipotheto
Pera apo tin plaka einai paaara poli kales alla kai paaara poli epaggelmatikes.
Ego simvivazomai kai me mia LeicaΚαλά ρε τεράστιοι, παγκόσμιοι φωτογράφοι να 'ούμε, σταματήστε να ουρήσετε και λίγο! Εγώ και με τη Sony μου, μια χαρά βολεύομαι! Και ας κοστίζει όσο το λουράκι εκείνης της Hasselbla-bla-bla-blad...
Φωτογραφία. Ασχολείστε;