-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές κατά την γνώμη μου είναι οι Hasselblad.
Απλά είναι σε άλλη διάσταση…Timis ipotheto
Pera apo tin plaka einai paaara poli kales alla kai paaara poli epaggelmatikes.
Ego simvivazomai kai me mia LeicaΚαλά ρε τεράστιοι, παγκόσμιοι φωτογράφοι να 'ούμε, σταματήστε να ουρήσετε και λίγο! Εγώ και με τη Sony μου, μια χαρά βολεύομαι! Και ας κοστίζει όσο το λουράκι εκείνης της Hasselbla-bla-bla-blad...
Εντάξει παιδιά μην βαράτε την γνώμη μου είπα
Δεν είπα ότι θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω κιόλας -
Ο χρήστης Nicholas Van Orton έγραψε:
Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές κατά την γνώμη μου είναι οι Hasselblad.
Απλά είναι σε άλλη διάσταση…Timis ipotheto
Pera apo tin plaka einai paaara poli kales alla kai paaara poli epaggelmatikes.
Ego simvivazomai kai me mia LeicaΚαλά ρε τεράστιοι, παγκόσμιοι φωτογράφοι να 'ούμε, σταματήστε να ουρήσετε και λίγο! Εγώ και με τη Sony μου, μια χαρά βολεύομαι! Και ας κοστίζει όσο το λουράκι εκείνης της Hasselbla-bla-bla-blad...
Εντάξει παιδιά μην βαράτε την γνώμη μου είπα
Δεν είπα ότι θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω κιόλαςNa tin xrisimopoiiseis den einai diskolo Nikola, auto to mathaineis Na tin apoktiseis apo tin alli.....
-
Δε ξέρω αν έχει ξαναμπεί το link....
http://fotosimagemstudio.blogspot.com/
Περιέχει πολύ ωραίες, καλλιτεχνικές φωτο του γυναικείου σώματος....!
(....και μη πει κανείς οτι πρόκειται για τσόντα.... )
Επίσης δείτε πόσο όμορφη μπορεί να είναι μια σταγόνα γάλα που πέφτει μέσα στον καφέ μας...!!!!
http://images.dpchallenge.com/images_ch ... 440344.jpg
-
πού μπορώ να βρω φωτογραφίες οτιδήποτε περιεχομένου σε υψηλότατη ανάλυση ώστε να μπορώ να τις εκτυπώσω άνετα σε μεγάλου μεγέθους αφίσα χωρίς pixeliasma (με plotter φυσικά) ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πού μπορώ να βρω φωτογραφίες οτιδήποτε περιεχομένου σε υψηλότατη ανάλυση ώστε να μπορώ να τις εκτυπώσω άνετα σε μεγάλου μεγέθους αφίσα χωρίς pixeliasma (με plotter φυσικά) ?Σε διάφορα sites που κάνουν reviews ψηφιακών μηχανών (π.χ. http://www.dpreview.com) έχουν και δείγματα φωτογραφιών σε πλήρη ανάλυση. Οπότε μπαίνεις, διαλέγεις μια μηχανή που έχει μεγάλη ανάλυση (10 Mpixel τουλάχιστο), και κατεβάζεις τα samples της.
Πχ για τη Nikon D-80: http://www.dpreview.com/reviews/nikond80/page30.asp
edit: για μεγάλου μεγέθους αφίσα πιθανώς να μην επαρκούν
-
θελω να βγαλω νυχτερινες φωτογραφιες που τα κινουμενα φωτα να βγαίνουν κουνημένα. Καταλάβατε τι εννοω;;
Φανταζομαι πρεπει να ρυθμισω το διαφραγμα να ανοιγει πολυ. τι αλλες ρυθμισεις πρεπει να κανω;;;
-
Mάλιστα.. Στη δική μου μηχανη ( Canon S2 IS) εχει τις εξης επιλογες ' Αυτο, 50, 100, 200, 400)..
ΠΟυ θα πει;;;
-
Aυτό προφανώς ειναι το ISO που προσομοιάζει την ευαισθησία του φιλμ.
Εσύ ψαχνεςι να βρεις επιλογη για shutter speed (ταχυτητα κλειστρου). Σε μερικές φωτογραφικές υπάρχει η επιλογή να μενει ανοιχτό το κλείστρο όσο έχεις πατημένη τη 'σκανδάλη'.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
θελω να βγαλω νυχτερινες φωτογραφιες που τα κινουμενα φωτα να βγαίνουν κουνημένα. Καταλάβατε τι εννοω;;Φανταζομαι πρεπει να ρυθμισω το διαφραγμα να ανοιγει πολυ. τι αλλες ρυθμισεις πρεπει να κανω;;;
Τριποδάκι κατ' αρχην
Από εκεί και πέρα πάς στο manual ρυθμίζεις ένα χρόνο έκθεσης από 2 sec και πάνω και αρχίζει και τραβάς αυξάνοντας τον μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που θές, συνήθως 3-4 sec είναι αρκετά με ISO 200. Μετά τραβάς μερικές φωτό και κρατάς αυτές που σου αρεσουν πιο πολύ -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
..........Μετά τραβάς μερικές εκατοντάδες φωτό και κρατάς αυτές που σου αρεσουν πιο πολύΤα ευεργετήματα της ψηφιακής εποχής
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
θελω να βγαλω νυχτερινες φωτογραφιες που τα κινουμενα φωτα να βγαίνουν κουνημένα. Καταλάβατε τι εννοω;;
Φανταζομαι πρεπει να ρυθμισω το διαφραγμα να ανοιγει πολυ. τι αλλες ρυθμισεις πρεπει να κανω;;;
Τριποδάκι κατ' αρχην
Από εκεί και πέρα πάς στο manual ρυθμίζεις ένα χρόνο έκθεσης από 2 sec και πάνω και αρχίζει και τραβάς αυξάνοντας τον μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που θές, συνήθως 3-4 sec είναι αρκετά με ISO 200. Μετά τραβάς μερικές φωτό και κρατάς αυτές που σου αρεσουν πιο πολύτελειος.. με φωτισε κυριολεκτικα!
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
πού μπορώ να βρω φωτογραφίες οτιδήποτε περιεχομένου σε υψηλότατη ανάλυση ώστε να μπορώ να τις εκτυπώσω άνετα σε μεγάλου μεγέθους αφίσα χωρίς pixeliasma (με plotter φυσικά) ?
Σε διάφορα sites που κάνουν reviews ψηφιακών μηχανών (π.χ. http://www.dpreview.com) έχουν και δείγματα φωτογραφιών σε πλήρη ανάλυση. Οπότε μπαίνεις, διαλέγεις μια μηχανή που έχει μεγάλη ανάλυση (10 Mpixel τουλάχιστο), και κατεβάζεις τα samples της.
Πχ για τη Nikon D-80: http://www.dpreview.com/reviews/nikond80/page30.asp
edit: για μεγάλου μεγέθους αφίσα πιθανώς να μην επαρκούν
έχει πολλές καλές δε ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω, να σαι καλά!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
..........Μετά τραβάς μερικές εκατοντάδες φωτό και κρατάς αυτές που σου αρεσουν πιο πολύ
Τα ευεργετήματα της ψηφιακής εποχής
Εμείς βάζαμε το την αυτόματη αντιστάθμιση,τουλάχιστον 'σύν-πλήν¨ενάμιση 'έφ-στόπ',και τραβούσαμε τουλάχιστον τρείς ίδιες πόζες,οι οποίες όμως ΔΕΝ σβήνανε για να ξαναγραφτούνε
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
..........Μετά τραβάς μερικές εκατοντάδες φωτό και κρατάς αυτές που σου αρεσουν πιο πολύ
Τα ευεργετήματα της ψηφιακής εποχής
Εμείς βάζαμε το την αυτόματη αντιστάθμιση,τουλάχιστον 'σύν-πλήν¨ενάμιση 'έφ-στόπ',και τραβούσαμε τουλάχιστον τρείς ίδιες πόζες,οι οποίες όμως ΔΕΝ σβήνανε για να ξαναγραφτούνε
Ακόμα και σήμερα αυτός ο κανόνας είναι χρήσιμος Αντρέα. Βέβαια στην εποχή του photoshop μάλλον δεν χρειάζεται και πολύ αφού τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα φτίαχνονται
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τριποδάκι κατ' αρχην
Από εκεί και πέρα πάς στο manual ρυθμίζεις ένα χρόνο έκθεσης από 2 sec και πάνω και αρχίζει και τραβάς αυξάνοντας τον μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που θές, συνήθως 3-4 sec είναι αρκετά με ISO 200. Μετά τραβάς μερικές φωτό και κρατάς αυτές που σου αρεσουν πιο πολύΕπιπλέον θα βάλεις τον χρονοδιακόπτη, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε και πιο πάνω, για να αποφύγεις οποιαδήποτε πιθανότητα κουνήματος.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πρέπει η ταχύτητα να είναι μεγάλη (π.χ. 5 δευτερόλεπτα) ώστε κατά την διάρκεια αυτή το κινούμενο φώς να αφήσει το ίχνος του στην εικόνα.
Η ταχύτητα πρέπει να είναι μικρή!
-
Μάλλον ο φίλος εννοούσε μεγάλη διάρκεια ανοίγματος κλείστρου και μπερδεύτηκε...
Μια ερώτηση τώρα. Μπορει κάποιος να μου πει καμια πατέντα να βγάζω portrait (κάθετες) φωτογραφίες χρησιμοποιόντας τριποδάκι?
-
Πρέπει να έχει ρυθμιζόμενη κεφαλή το τριποδάκι σου.Το έχεις ψάξει;
-
Nαι, έχει, αλλά δε γυρνάει και τόσο πολύ ώστε να βγάζω σωστές κάθετες.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Nαι, έχει, αλλά δε γυρνάει και τόσο πολύ ώστε να βγάζω σωστές κάθετες.Περίεργο! Ακόμα και αυτά τα τριποδάκια που δίνουν 'δώρο' γυρνάνε αρκετά.
Φωτογραφία. Ασχολείστε;