-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
ΟΧΙ.
Και να γιατι:
(...)
Και οσο για εκεινους που υποστηριζουν την Ευρωπα'ι'κη προοπτικη της τουρκιας ενα ειδος πολιτικης κατευνασμου και εξημερωσης του Θηριου ας αναλογιστουν που οδηγησε η αντιστοιχη πολιτικη των Tσαμπερλεν-Νταλαντιε και οι συμφωνιες του Μοναχου του 1936 με τη Ναζιστικη Γερμανια .... Οχι γιατι το χρωσταμε στους χιλιαδες νεκρους του Ποντου και της μικρασιας το χρωσταμε στους νεκρους και τους διωγμενους της Πολης το 1955 και του 1964 στους νεκρους και τους προσφυγες της Κερυνιας της Αμμοχωστου της Μορφου και της Λευκωσιας.
Και τελος ΟΧΙ γιατι το φιδι και ο Τουρκος φιλοι δεν πιανονται οπως μου ελεγε ο παππους μου που τους πολεμησε απο το 1912 ως το 1922 απο τα Γιαννενα μεχρι το Σαγγαριο.Οσο η γειτων δε σεβεται τιποτα απο αυτα (βλ.πολιτικες ελευθεριες , ελευθερια του τυπου σεβασμος των μειονοτητων για να μη μιλησουμε για την ελληνικη μειονοτητα) καμμια θεση δεν εχει στην Ευρωπη.
Και οτι πρεπει πρωτα να κανει τα βηματα αυτα γρηγορα και με αληθινη διαθεση να αλλαξει τα κακως κειμενα.
(...)
Kαι εγω λεω οτι **μονο αν η Τουρκια σταματησει να το παιζει ο Νταης της γειτονιας ισως θα μπορεσει να αρχισει να σκεφτεται για Ευρωπη. **Τελικα εισαι υπερ του να μπουν ΑΝ ΠΡΩΤΑ 'ΣΤΡΩΣΟΥΝ' (που ειναι και η δικη μου αποψη), ή να μην μπουν ΠΟΤΕ, εξαιτιας του ελεεινου (ΠΡΑΓΜΑΤΙ) παρελθοντος τους; Κι αν επιλεγεις το δευτερο, σε τι ακριβως διαφερουν απο τους Γερμανους και Ιταλους 'συμμαχους' μας;;;
Και ΑΝ υποθεσουμε οτι η Τουρκια ξαφνικα γινεται κρατος-υποδειγμα, και οι Ευρωπαιοι παλι δε τη θελουν (γιατι δε χρειαζονται 20 εκ. Τουρκους μεταναστες), ΕΜΑΣ τι μας συμφερει;Τωρα αν ενοχλουνται ορισμενοι απο τις σκεψεις αυτες τι να κανω με τις αρχες αυτες μεγαλωσα.
Υ/Γ:Οχι δεν ειμαι ακροδεξιος ουτε Εθνικιστης ουτε τιποτα απο ολα αυτα που τελειωνουν σε '-ιστης'Δεν ενοχλουμαι απο τις σκεψεις. Εγω μιλησα για το υφος, το οποιο δυσκολευει τη κουβεντα.
Βρε, μηπως εισαι κομμουνιστης και δεν το ξερεις; -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Ευρωπη δεν ειναι ενας λαος αναλφαβητος και απολιτιστος εκ πεποιθησεως.
Αυτο ειναι το πιο μισαλλοδοξο απ' ολα οσα εγραψες. Δεν υπαρχει τετοιος λαος, οσο κι αν ψαξεις. Η προοδος ειναι κατι που ολοι επιθυμουν. Κι αν το πιστευεις στ' αληθεια, δεν υπαρχει λογος να συνεχισουμε τη συζητηση.
Δεν εχει σημασια το τι πιστευω εγω.Σημασια εχει το τι γραφει η Ιστορια τα ηθη και εθιμα ενος λαου και η καθημερινη ζωη και ο τροπος σκεψης του.Επαναλαμβανω σε οποιον πει για συνθηκες ή οτι το καθεστως τους κραταει ετσι κλπ κλπ οτι οι Τουρκοι και οταν τους δοθηκε η ευκαιρια εμειναν ετσι.Οι Τουρκοι μεταναστες στην Ευρωπη ειναι η καλυτερη αποδειξη γιαυτο και γιαυτο ειναι και οι χειροτεροι πρεσβευτες της χωρας τους πλην ελαχιστων εξαιρεσεων βεβαια που απλα επιβεβαιωνουν τον κανονα.
Ε λοιπον ΟΧΙ ΡΕ!!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Χεστηκα για το τι λεει ο Σιρακ ο μπλερ ο σρεντερ η ο Καραμανλης και ο Παπανδρεου.
Εμενα με ενδιαφερει η γνωμη του Γαλλικου λαου του γερμανικου η του Ισπανικου.Θετικη η αρνητικη αδιαφοροΤο καθε κρατος εκπροσωπειται απο τις εκλεγμενες κυβερνησεις του. ΑΥΤΗ ειναι η πεμπτουσια της Δημοκρατιας. Ειναι βεβαιο οτι οι λαοι ΔΕΝ θελουν τους Τουρκους στην Ενωση (οπως και τους Ελληνες υποψιαζομαι...). Αυτος ομως που αποφασιζει τη σταση της χωρας ειναι η ελληνικη (και καθε χωρας) κυβερνηση.
Kαι οταν η Κυβερνηση ερχεται σε αντιπαραθεση με τη λα'ι'κη βουληση τρωει τετοια σφαλιαρα οπως αυτη που εφαγε (με αφορμη το ευρωσυνταγμα) ο Σιρακ ο οποιος ειδε το Χριστό Λοχια και πηρε τα ισα του.
Αν τωρα διαφωνεις με το κομμα που ψηφιζεις καθετα σε ενα ιδιαιτερα σοβαρο θεμα, στο οποιο οπως φαινεται δινεις και μεγαλη σημασια, τοτε τι να πω;
Δε μπορω να ξερω τι θα πεις εσυ....
Eγω παντως λεω οτι εφοσον διαφωνω με το κομμα που ψηφισα και βλεπω οτι ειναι κατωτερο των προσδοκιων μου δε το ξαναψηφιζω.
Απλο δεν ειναι?? -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Τελικα εισαι υπερ του να μπουν ΑΝ ΠΡΩΤΑ 'ΣΤΡΩΣΟΥΝ' (που ειναι και η δικη μου αποψη), ή να μην μπουν ΠΟΤΕ, εξαιτιας του ελεεινου (ΠΡΑΓΜΑΤΙ) παρελθοντος τους; Κι αν επιλεγεις το δευτερο, σε τι ακριβως διαφερουν απο τους Γερμανους και Ιταλους 'συμμαχους' μας;;;
Aν 'στρωσουν' οπως λες ειναι αμφιβολο αν θα υπαρχει η Τουρκια σαν κρατικη οντοτητα.Γιατι αν στρωσουν θα πρεπει να αναγνωρισουν ισα δικαιωματα σε καμμια 20αρια εκατομμυρια Κουρδους σε καμμια 30αρια εκατομμυρια Αλεβιτες και σε μερικα εκατομμυρια αλλες μικροτερες εθνοτητες οι οποιοι ζουν σημερα σε απολυτο καθεστως καταπιεσης.
Γιαυτο οι γειτονες αποφευγουν να 'στρωσουν' και οταν ακουνε λεξεις οπως ανθρωπινα δικαιωματα και δημοκρατια βγαζουν καντηλες....Και ΑΝ υποθεσουμε οτι η Τουρκια ξαφνικα γινεται κρατος-υποδειγμα, και οι Ευρωπαιοι παλι δε τη θελουν (γιατι δε χρειαζονται 20 εκ. Τουρκους μεταναστες), ΕΜΑΣ τι μας συμφερει;
Αν υποθεσουμε οτι η Τουρκια γινεται κρατος υποδειγμα περα απο τα παραπανω το πρωτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι πλεον οι Τουρκοι δε θα εχουν λογους να μεταναστευσουν.
Παρε παραδειγμα την Ελλαδα που παροτι δεν ειναι κρατος υποδειγμα η μεταναστευση ουσιαστικα εχει παψει να υφισται αντιθετα γιναμε και κρατος υποδοχης μεταναστων.Μεχρι ομως να κανει η Τουρκια ολα αυτα (καμμια 200αρια χρονια δηλαδη).....
οξω Τουρκε απ την παραγκα.....
Δεν ενοχλουμαι απο τις σκεψεις. Εγω μιλησα για το υφος, το οποιο δυσκολευει τη κουβεντα.
Βρε, μηπως εισαι κομμουνιστης και δεν το ξερεις;Δεν ειμαι κανενος ειδους -ιστης.
Οσο για το υφος εξηγησα πιστευω επαρκως του λογους υπαρξης του αλλα βλεπω οτι επ'αυτων των λογων αποφευγεις να μιλησεις..... -
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είδατε σήμερα τον Ερντογκάν στην απονομή της F1 να δίνει το χρυσό στον Kimi και τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου της Πόλης το ασημένιο στον Alonso.
Αυτή είναι η εικόνα της σύγχρονης Τουρκίας ,αυτή η Τουρκία αξίζει χίλιες φορές να μπεί στην Ε.Ε , αυτή η Τουρκία είναι καλύτερη από εμάς. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είδατε σήμερα τον Ερντογκάν στην απονομή της F1 να δίνει το χρυσό στον Kimi και τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου της Πόλης το ασημένιο στον Alonso.
Αυτή είναι η εικόνα της σύγχρονης Τουρκίας ,αυτή η Τουρκία αξίζει χίλιες φορές να μπεί στην Ε.Ε , αυτή η Τουρκία είναι καλύτερη από εμάς.Αυτη ειναι η πραγματικη Τουρκια ή μια βιτρινα της;
-
Αυτό φαίνεται να είναι το μέλλον.
-
Είναι βιτρίνα. Όποιος κάνει τον κόπο να κοιτάξει λίγο πιο πέρα από τις λουστραρισμένες συνοικίες της Πόλης και τις τουριστικά οργανωμένες περιοχές των παραλίων, θα δει μαχαλάδες και Ταλιμπάν.
-
νομιζα οτι οι στρατηγοι θα κανανε την απονομη!
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είδατε σήμερα τον Ερντογκάν στην απονομή της F1 να δίνει το χρυσό στον Kimi και τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου της Πόλης το ασημένιο στον Alonso.Kι εγω με τη σειρα μου δεν ξερω αν γνωριζεις ποσοι απο τους Τουρκους ειχαν τη δυνατοτητα να πληρωσουν το φτηνοτερο εστω εισητηριο για να δουν τον Ερντογαν να κανει τις απονομες.....
Αυτή είναι η εικόνα της σύγχρονης Τουρκίας ,αυτή η Τουρκία αξίζει χίλιες φορές να μπεί στην Ε.Ε , αυτή η Τουρκία είναι καλύτερη από εμάς.
Aλοιμονο αν μια χωρα που διοργανωνει εναν αγωνα φορμουλα η ενα οποιοδηποτε αλλο μεγαλο αθλητικο γεγονος θεωρειται συγχρονη.
Νασαι σιγουρος οτι ακομα και η Ζιμπαμπουε η Μοζαμβικη η η Παραγουαη θα διοργανωσουν μεγαλα αθλητικα γεγονοτα αν αυτοι που κρυβονται πισω απο αυτα (μεγαλοι χορηγοι,καπνοβιομηχανιες κλπ) κρινουν οτι τα συμφεροντα τους (π.χ.εμμεση τηλ.διαφημηση μεγεθος αγορας) εξυπηρετουνται.Αποδειξη οτι η Μαλαισια η Κινα και το Ντουμπα'ι' εχουν γκραν πρι.
Ακομα πιο τρανη αποδειξη το γεγονος οτι η Κινα , μια χωρα οπου οι λεξεις ανθρωπινα δικαιωματα και δημοκρατια κλπ αποτελουν το πιο συντομο ανεκδοτο διοργανωνει Ολυμπιακους αγωνες , ενα αθλητικο γεγονος που εχει σημαια του (?) αυτες τις εννοιες....
Και στο τελος τελος εγω προσωπικα χ@στηκα αν δε γινεται στην Ελλαδα ενας αγωνας φορμουλα χωρις αυτο να σημαινει οτι ειμαι αντιθετος.
Προτιμω αλλον ενα αγωνα του ΠΠΡ. -
Δε θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά αν η Τουρκία είναι υποανάπτυκτο κράτος, τότε το ίδιο είναι και η Ελλάδα σε μικρότερο βέβαια βαθμό.
Ενα ελάχιστο παράδειγμα. Όπου η Τουρκία έχει άσφαλτο, δεν έχει λακούβες. Όπου κάνουν σύγχρονο νοσοκομείο λειτουργεί πολύ καλύτερα από το υπερσύγχρονο Παπαγεωργίου με τα ράντσα. Έχουν σοβαρότατους πολιτικούς ( και στρατιωτικούς και διπλωματία ) σε αντίθεση με τους δικούς μας που ακόμη πάσχουν, μετά από τόσα χρόνια, από το σύνδρομο της δεξιάς ( αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, ακροαριστεροί, ακροδεξιοί ακροκεντρώοι, αναρχικοί, αναρχοκομμουνιστές και όλες οι υπόλοιπες φυλές ). Και όσον αφορά τους μαχαλάδες και τις παράγκες, τουλάχιστο αυτοί μένουν σε ενός ορόφου παράγκες. Εμείς μένουμε σε ψηλές παράγκες πολυτελείας, με φτηνά υλικά,ο ένας απάνω και δίπλα και απέναντι από τον άλλον. -
Έχεις πάει στην Τουρκία;
Σύμφωνοι, η Ελλάδα έχει προβλήματα, όμως βάσει δεικτών του ΟΗΕ βρίσκεται από πλευράς επιπέδου διαβίωσης των πολιτών της και ανάπτυξης κάπου μεταξύ 25ης και 30ης θέσης παγκοσμίως.
Επίσης λες ότι η Τουρκία έχει σοβαρούς πολιτικούς. Τσιλέρ, Ερμπακάν, Μπαΐκάλ και λοιποί, συνεπικουρούμενοι από στρατηγούς και εισαγγελείς καθώς και από Γκρίζους Λύκους είναι σοβαρή πολιτική σκηνή; Άντε, εξαιρείται ο Ερντογάν, αλλά είναι σαν τη μύγα μες το γάλα. Όχι ότι οι δικοί μας είναι μπουμπούκια, όμως κυβερνούν οι ίδιοι μαζί με τα συμφέροντα που τους στηρίζουν (πράγμα που γίνεται σ'όλο τον κόσμο) και υπάρχει δημοκρατία, με διάφορα κουσούρια μεν, αλλά δημοκρατία. Τουλάχιστον μπορείς να κατεβάσεις καντήλια γι' αυτούς χωρίς να σε περιμένουν ένστολοι ή ροπαλοφόροι την άλλη μέρα στην πόρτα του σπιτιού σου. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
.... Τουλάχιστον μπορείς να κατεβάσεις καντήλια γι' αυτούς χωρίς να σε περιμένουν ένστολοι ή ροπαλοφόροι την άλλη μέρα στην πόρτα του σπιτιού σου.Εγω ας πουμε τωρα μπορω να γραψω (χωρις αυτο να σημαινει κατι απλα ετσι ως παραδειγμα) οτι οι Μουσουλμανοι της Θρακης εχουν το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου ή να υποστηριζω μεχρι θανατου οτι το Μαρξιστικο-Λενινιστικο ΚΚΕ (Μ-Λ ΚΚΕ) ειναι η μονη διεξοδος για τη λυση των προβληματων μας.
Ποσοι αραγε Τουρκοι απο οσους ειδαν το γκραν πρι της Κων/πολης μπορουν να κανουν το ιδιο για τους Κουρδους η να δηλωσουν Αριστεροι??
Και στο τελος τελος τι ειναι σημαντικωτερο ενα γκραν πρι η μια δημοκρατικη πολιτεια που αν μη τι αλλο διασφαλιζει την ελευθερια σκεψης??
-
Σίγουρα συμφωνώ απολύτως με όσα λέτε. Δεν αμφιβάλλω.
Αλλά εδώ μπορεί να μην με περιμένουν ροπαλοφόροι ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ αλλά ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΚΟΚΚΙΝΟΙ, ΓΑΛΑΖΙΟΙ, **ύπουλοι **γραβατοφόροι και γενειοφόροι. Εκεί ξέρουν ότι δεν έχουν δημοκρατία. Εδώ νομίζουμε οτι έχουμε και εκεί είναι που την πατάμε. ( Διαφέρουμε μήπως από την Αμερική η οποία έχει μόνο δύο κόμματα και αποδεδειγμένα είναι το καλύτερο παράδειγμα χώρας υπαρκτού σοσιαλισμού;)Το Θέμα είναι ότι ναι μεν είμαστε σε καλύτερη θέση από την Τουρκία, αλλά είμαστε σε δυσμενέστερη θέση από τον δυτικό κόσμο. Και στόχος μας θα πρέπει να είναι να πάμε προς τα εκεί, όχι γιατί είναι τέλειοι οι δυτικοί, αλλά γιατί θέτουν μία βάση ισονομίας και ελευθερίας ( με τα συντάγματα ), έστω και θεωρητικά, πράγμα το οποίο οι γείτονες δεν έχουν. Για να επιστρέψω στο αρχικό θέμα, αν και ψήφησα αρνητικά για την ένταξη ( λόγω ανατροφής, διδασκαλίας στο σχολείο, Κύπριων φίλων ), υποσυνείδητα νομίζω ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη θα δρομολογήσει διαδικασίες στο εσωτερικό της χώρας οι οποίες μεσο-μακροπρόθεσμα θα φέρουν θετικά αποτελέσματα στην περιοχή των Βαλκανίων.
-
Ο χρήστης gaitan777 έγραψε:
Εκεί ξέρουν ότι δεν έχουν δημοκρατία. Εδώ νομίζουμε οτι έχουμε και εκεί είναι που την πατάμε.Σοβαρολογείς; Αν ο στρατηγός θέλει το σπίτι σου για να παρκάρει το αυτοκίνητό του, θα πρέπει να βρεις κάπου αλλού να μείνεις.
Ένα εντελώς άσχετο με πολιτική παράδειγμα.
-
Πολύ 'διδακτικό' αυτό το θέμα ρε παιδιά
Μεταξύ των άλλων μάθαμε ότι :
-Οι Τούρκοι είναι καλοί μόνο όταν ειναι νεκροί
-Η τουρκική κοινωνία είναι κοινωνία ...υποκουλτούρας.
-Οι Τούρκοι είναι βρώμικοι, άπλυτοι και 'γύφτοι'.
-Οι Τούρκοι είναι 'εκ πεποιθήσεως αμόρφωτοι'
-Οι σφαγές των λαών είναι 'καλές' όταν πρόκειται για τη διάδοση του 'πολιτισμού'
-Η ανάγνωση της Ιστορίας και η ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων είναι προνομιακό πεδίο μερικών και οι υπόλοιποι πρέπει να βγάλουν το σκασμό
Όλο και κάτι θα ξέχασα (επλίζω να μην παραποίησα κάτι) μια και το διάβασα όλο το θέμα, 'με τη μια'.
Σεβαστές όλες οι απόψεις δεν το συζητάμε.
Αλλά όποιος δε βαριέται ας ρίξει και μια ματιά σε αυτό :*'Και ενώ πάμε από το κακό στο χειρότερο — να και η άλλη πληγή του έθνους, οι σοβινιστές και οι εθνοκάπηλοι! Επανέρχονται βελτιωμένοι και επηυξημένοι, σε πολλαπλές νέες εκδόσεις. Κάπως είχαν λουφάξει μετά τη δικτατορία, κάπως είχαν αναγκασθεί να περιορίσουν τη μεγαλοστομία τους μετά το μνημειώδες κιτς της Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών. Όμως —όπως και η Ελλάδα— και αυτοί ποτέ δεν πεθαίνουν. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν.
Υπάρχουν πολλά είδη. Τα πιο ακίνδυνα είναι τα εντελώς ευτράπελα [...]
Άλλο (προνομιούχο) πεδίο δράσης των εθνοκάπηλων είναι, η σχέση μας με την Τουρκία. Σύμφωνοι, υπάρχουν διαφορές. Αλλά δεν βοηθάει καθόλου στην επίλυση τους το να χαρακτηρίζονται οι Τούρκοι μπουνταλάδες, απολίτιστοι και βάρβαροι (σε σύγκριση με εμάς τους πανέξυπνους και πολιτισμένους). Είναι βέβαια ένας εύκολος (και φτηνός) τρόπος να εισπράξουμε χειροκρότημα. Αλλά η καλλιέργεια του μίσους δεν οδήγησε ποτέ πουθενά. Ούτε και η απόκρυψη της αλήθειας.Γιατί κάθε σοβινισμός βασίζεται στο ψέμα. Παραμορφώνει τα γεγονότα, αποσιωπά την ιστορία, στρεβλώνει την επιστήμη — για να καλλιεργήσει ευχάριστες (και αποπροσανατολιστικές) αυταπάτες. Καταφεύγει στο (εξιδανικευμένο) παρελθόν για να εξωραΐσει το παρόν. Κι έτσι καταργεί το μέλλον.
Γιατί αρρώστια είναι για μια κοινωνία η αποφυγή του παρόντος και η φυγή σε ένα εξιδανικευμένο παρελθόν. Αρρώστια είναι να απορρίπτεις τα πάντα: τον ορθολογισμό, την επιστήμη, την τεχνολογία, κάθε υπαρκτή μορφή κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης — χωρίς να έχεις τίποτα να τους αντιπαραθέσεις, παρά μόνο νεφελώδεις ουτοπίες.Αρρώστια είναι η προσφυγή σε δήθεν ιδιαιτερότητες για να δικαιολογήσουμε τις αποτυχίες μας. Αρρώστια η αναζήτηση της απομόνωσης και της παλινδρόμησης.
Πολλά χρόνια μας είχαν ταλαιπωρήσει οι θεωρίες του “περιούσιου λάου” — τώρα μας έρχονται πάλι, από την πίσω πόρτα. Πάντα φερόμασταν σαν τα χαϊδεμένα παιδιά της οικουμένης, που θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση. (Μόνον εμείς δημιουργήσαμε την έννοια “μισέλληνες”, για όσους “δεν μας αγαπούν”). Το 'χω ξαναπεί: Είναι καιρός να μεγαλώσουμε.'
*Το κείμενο είναι ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη του Νίκου Δήμου.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Εγώ δηλώνω ευθαρσώς ρατσιστής.Ειδικά εσύ ο...ευθαρσώς, ρίξει εδω μια ματιά :
*
[color=darkred]'Ας ξεκινήσουμε από την βάση: όλοι γεννιόμαστε ρατσιστές – δηλαδή φοβισμένοι, δύσπιστοι προς τον ξένο, τον διαφορετικό. Γι αυτό και η φράση «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές» είναι ρατσιστική. Θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι καλύτεροι από τους άλλους λαούς. Όμως όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα ρατσιστή και μόνον η σωστή παιδεία και η ορθός λόγος μας βοηθάνε να τον εξουδετερώσουμε. Κι αυτό χρειάζεται σχεδόν καθημερινή προσπάθεια.Ο ρατσισμός πηγάζει από την βαθύτερη φύση μας αλλά ενισχύεται και αυξάνει με την ανασφάλεια. Κι εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός ιδιαίτερα ανασφαλής – αυτό το πιστοποιούν πολλές εκδηλώσεις μας. (Ας μην ψάξουμε τώρα το γιατί). Οι έρευνες δείχνουν πως δεν εμπιστευόμαστε κανένα, ούτε καν τους συμπατριώτες μας – πόσο μάλλον τους αλλοδαπούς. Βλέπουμε παντού συνωμοσίες εναντίον του τόπου μας (λες και είχαν την σκασίλα μας οι ξένοι) νιώθουμε απειλούμενοι και πολιορκημένοι. Η ανασφάλεια μας κάνει συχνά επιθετικούς. Τον «άλλο» τον χρειαζόμαστε σαν εργαλείο και υποχείριο – όταν όμως ξαφνικά διεκδικήσει κι αυτός δικαιώματα τον πολεμάμε. Και διότι δεν τον θεωρούμε άξιο γι αυτά (θυμηθείτε: «Αλβανέ-Αλβανέ, δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ!») αλλά και διότι νιώθουμε να μπαίνει στα οικόπεδά μας και να μας απειλεί. Το ίδιο είχε γίνει στο Μεσοπόλεμο με τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας που τους ονόμαζαν «Τουρκόσπορους» και δεν τους αναγνώριζαν ίσα δικαιώματα με τους γηγενείς.
Αυτή η ανασφάλεια θέλει γενιές για να υπερνικηθεί. Όλο το πλέγμα της σχέσης των Ελλήνων με τον εαυτό τους πρέπει να εξυγιανθεί. Από την μία μεριά λόγω εθνικής προπαγάνδας, υπερεκτιμούμε την σημασία μας και την θέση μας στον κόσμο (πράγμα που μας ωθεί να απαιτούμε ιδιαίτερη μεταχείριση – και να νιώθουμε ριγμένοι όταν δεν την έχουμε) από την άλλη απαξιώνουμε συνεχώς τον εαυτό μας και με το πρώτο μουντζώνουμε το ρωμαίικο. Δεν θέλουμε να ανήκουμε στην Δύση (την οποία βρίζουμε και δεν εμπιστευόμαστε) αλλά επειδή δεν βρίσκουμε άλλο χώρο να μας φιλοξενήσει, έχουμε καταφύγει σε ένα κόσμο μύθων και πλασματικής ιστορίας τον οποίο διδάσκουμε και στα παιδιά μας. Δεν ξέρουμε ούτε και θέλουμε να γνωρίσουμε την αλήθεια για μας και τον κόσμο μας – κι όποιος μας την λέει θεωρείται ανθέλληνας. '*
[/color]Δήμου...πάλι!
-
Και ο Δήμου έχει πλέον μπαγιατέψει. Διαψεύδεται από τα γεγονότα. Αυτό συμβαίνει όταν στήνεις μια θεωρία που δεν στηρίζεται στην πραγματικότητα ή που θέλει να δει ορισμένα πράγματα μόνο απ' όσα συμβαίνουν.
-
Μαλλον κάποιο λάθος κάνεις. Τα παραπάνω κείμενα και άλλα πολλά, μόνο μπαγιατεμα δε δείχνουν.
Παραείναι...φρέσκα!!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Σεβαστές όλες οι απόψεις δεν το συζητάμε.Και αυτό τι σημαίνει, μόνο ότι έχουν πει μαλακίες (κατά τη γνώμη μου) μερικοί εδώ μέσα.
Θα αρχίσουμε τώρα με αντιπαραθέσεις της μεγαλύτερης βλακείας που έχουν δημοσιεύσει Τουρκικά μέσα ενημέρωσης για τους Έλληνες; Μετά από λογοκρισία φυσικά, γιατί εκεί είναι λίγο δύσκολο (και πολύ επικίνδυνο) να πεις τη γνώμη σου αν είναι αντίθετη στο καθεστώς.
Ας βγει πρώτα η Τουρκία από το Μεσαίωνα (αν μπορεί) και μετά βλέπουμε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σεβαστές όλες οι απόψεις δεν το συζητάμε.
Και αυτό τι σημαίνει, μόνο ότι έχουν πει μαλακίες (κατά τη γνώμη μου) μερικοί εδώ μέσα.
Θα αρχίσουμε τώρα με αντιπαραθέσεις της μεγαλύτερης βλακείας που έχουν δημοσιεύσει Τουρκικά μέσα ενημέρωσης για τους Έλληνες; Μετά από λογοκρισία φυσικά, γιατί εκεί είναι λίγο δύσκολο (και πολύ επικίνδυνο) να πεις τη γνώμη σου αν είναι αντίθετη στο καθεστώς.
Ας βγει πρώτα η Τουρκία από το Μεσαίωνα (αν μπορεί) και μετά βλέπουμε.
Καλό θα είναι να μην ερμηνεύεις 'ελαφρά τη καρδία' τα γραφόμενα άλλων. Που έγραψα εγώ ή που εννόησα ότι κάποιος γράφει μαλακία;;
Δεν παρακαλουθω τα τουρκικα μέσα ενημέρωσης και δε γνωρίζω τι γράφουν.Μια και το θέμα μας είναι η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε...
Εσένα σε χαλάει πολύ (π.χ) αν αναμορφωθεί ο ποινικός κώδικας της Τουρκίας και εναρμονιστεί με τα κρατούντα στην Ευρώπη;;
Ηδη η θανατική ποινή καταργήθηκε.
Δεν είναι καλό αυτό για τον Τουρκικό λαό;;
Δεν είναι καλό που θα γίνουν βήματα εκδημοκρατισμού στην -έτσι κι αλλιώς- μεγάλη πορεία των διαπραγματεύσεων;Ο Μεσαίωνας που αναφέρεις είχε ορισμένα χαρακτηριστικά. Μήπως βλέπεις ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του και στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα;;;
Και για να τελειώνουμε .
Οταν γράφω 'σεβαστές όλες οι απόψεις, δεν το συζητάμε', εννοω, 'σεβαστές όλες οι απόψεις δεν το συζητάμε'.
Αν εσύ νομίζεις ότι όταν εγώ γράφω : ' σεβαστές όλες οι απόψεις δεν το συζητάμε' εννοώ 'τι μαλακίες γράφετε ρε παιδιά', απλώς κάνεις λάθος.
Τουρκια στην Ευρωπαϊκη Ενωση