-
Σωστά!!
-
Χρόνια Πολλά !!!!! και χωρίς 'κάψιμο' λαδιών
Πάντως , μετά απο 33.000 kms παντοειδούς μεταχείρησης , στο Α3 μου
(2,0 Q TFSI ) η κατανάλωση λιπαντικού είναι μηδενική .
(λιπαντικό 0w-30 , αλλαγή κάθε 7.500 - 8.500 kms πάντα μαζί με φίλτρο)Αποστόλης.
-
Τόσο συχνά που τ' άλλάζεις που να προλάβει να κάψει;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τόσο συχνά που τ' άλλάζεις που να προλάβει να κάψει; -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τόσο συχνά που τ' άλλάζεις που να προλάβει να κάψει;Με τις συχνές αλλαγές , αποφεύγεις το τάγγισμα του λαδιού !!!!!!
(μου το είπε ο Ηλίας , ο Μαμαλάκης , προσθέτοντας πως έτσι
πετυχαίνεις κάτι τηγανητά ... μούρλια !!! )-Ψίτ εγκάθετε , μή μού τούς κύκλους τάρατε -
Αύριο παραλαμβάνει και άλλο μέλος του 4ΤF ένα 'γαλατάδικο' σαν το δικό σου .......
Αποστόλης ,
και πάλι χρόνια πολλά. -
και του νέου πρίμιουμ εγκάθετου μέλους του συστήνω...
-
Καταρχας να σας χαιρετησω ολους..Ειμαι νεος στο forum...Λοιπον εχω ενα GOLF IV 1.4 16v του 2001 με 97000χλμ. Απο τα 70000χλμ αντιμετωπιζω το προβλημα της αυξημενης καταναλωσης λαδιου..Τα λαδια που χρησιμοποιουσα ηταν τα SHELL HELIX ULTRA 5/30,και οι αλλαγες λαδιων γινονταν καθε 12000-13000χλμ..Μετα απο εξερευνηση ολων των σχετικων topic στο forum σχετικα με τα πιο χοντρα λαδια,αποφασισα να τοποθετησω λαδια /40..Σημερα εκανα την αλλαγη λαδιων,και εβαλα τα SHELL HELIX PLUS 10/40..
Θα ηθελα να ρωτησω αν μετα την αλλαγη απο τα 30αρια λαδια στα 40αρια,θα εχω καποια καταναλωση λαδιου μεχρι να τα συνηθισει ο κινητηρας..Επισης,μου ειπαν οτι τα λαδια αυτα ειναι για 15000χλμ.. !!!!!!
Εγω εχω την εντυπωση οτι ειναι για 7500χλμ..Γνωριζει κανεις τι ισχυει τελικα?ευχαριστω.. -
sibilant, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αλλάξεις τα τσιμουχάκια των βαλβίδων...
_
-
sibilant, όταν λες αυξημένη κατανάλωση, πόσο εννοείς; Έχεις κάνει καμία μέτρηση;
-
Ο χρήστης sibilant έγραψε:
Καταρχας να σας χαιρετησω ολους..Ειμαι νεος στο forum...Λοιπον εχω ενα GOLF IV 1.4 16v του 2001 με 97000χλμ. Απο τα 70000χλμ αντιμετωπιζω το προβλημα της αυξημενης καταναλωσης λαδιου..Τα λαδια που χρησιμοποιουσα ηταν τα SHELL HELIX ULTRA 5/30,και οι αλλαγες λαδιων γινονταν καθε 12000-13000χλμ..Μετα απο εξερευνηση ολων των σχετικων topic στο forum σχετικα με τα πιο χοντρα λαδια,αποφασισα να τοποθετησω λαδια /40..Σημερα εκανα την αλλαγη λαδιων,και εβαλα τα SHELL HELIX PLUS 10/40..
Θα ηθελα να ρωτησω αν μετα την αλλαγη απο τα 30αρια λαδια στα 40αρια,θα εχω καποια καταναλωση λαδιου μεχρι να τα συνηθισει ο κινητηρας..Επισης,μου ειπαν οτι τα λαδια αυτα ειναι για 15000χλμ.. !!!!!!
Εγω εχω την εντυπωση οτι ειναι για 7500χλμ..Γνωριζει κανεις τι ισχυει τελικα?ευχαριστω..Το να περιορίζει κανείς την κατανάλωση λαδιού με χρήση πιο παχύρευστου λαδιού δε νομίζω ότι είναι η ενδεδειγμένη λύση. Αυτό σημαίνει ότι το λάδι εισχωρεί σε λιγότερα μέρη του κινητήρα, συνεπώς λιπαίνει λιγότερο τον κινητήρα απ' ότι το λεπτόρευστο πλήρως συνθετικό λάδι. Καλύτερα να συμπληρώνεις λάδι πιο συχνά, παρά να λιπαίνεις 'χειρότερα' τον κινητήρα.
Αυτό μου το είπε ο μηχανικός μου όταν του ανέφερα ότι το αυτοκίνητό μου μετά την αλλαγή από ημισυνθετικά παχύρευστα λάδια σε πλήρως συνθετικά λεπτόρευστα λάδια άρχισε να καταναλώνει λάδι. Για την ακρίβεια μου είπε: 'Αν δε σε πειράζει να προσθέτεις λάδι κάθε λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα τότε με τον τρόπο αυτό προστατεύεται πολύ καλύτερα ο κινητήρας'.
Μου ανέφερε δε ότι πολλοί νέοι κινητήρες του Group VAG καταναλώνουν λάδι γιατί άλλαξαν οι προδιαγραφές των λαδιών από το εργοστάσιο και πλέον βάζουν λάδι 0W-30, το οποίο και καταναλώνεται γρηγορότερα. Η χρήση πιο παχύρευστου λαδιού θα μείωνε την κατανάλωσή του, τι είναι όμως λίγη ενασχόληση για την προσθήκη λαδιού και μερικά ευρώ μπροστά στην καλύτερη συντήρηση του κινητήρα; -
Σε αρκετα ταξιδια που εκανα το καλοκαιρι,για αποσταση 350χλμ συμπληρωνα 200ml..To αυτοκινητο πηγαινε με 130χλμ και κλιματισμο..Απο το φθινοπωρο και μετα,που η χρηση του γινεται εντος πολης,συνηθως στα 500χλμ χρειαζομαι 200ml περιπου (ισως χαμηλοτερης θερμοκρασιας λογω εποχης)..Παντα συμπληρωνα καποια ποσοτητα λαδιου,αλλα οχι τοσο συχνα..συνηθως ανα 2500-3000χλμ συμπληρωνα 200-250ml,που το θεωρω πολυ φυσικο για τετοιους κινητηρες..Και μιλαω για χρηση σχεδον παντα μεσα στην πολη..
Απλα απο το καλοκαιρι και μετα που χρειαζοταν να πηγαινω για δουλειες εκτος πολης,παρατηρησα την αυξημενη ποσοτητα καταναλωσης απο το 'κανονικο'..Και απο τοτε συνεχιζει η κατασταση αυτη..
Εγω ονομαζομαι Κωστας.. -
Αυτό με τα τσιμουχάκια των βαλβίδων που πρότεινε ο kubiak το έχω ακούσει και από αλλού ως κίνηση που έλυσε το πρόβλημα της κατανάλωσης λαδιών. Θα σου πρότεινα λοιπόν να το κοιτάξεις και να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς λεπτόρευστα λάδια.
Ανδρέας -
Για τα τσιμουχακια των βαλβιδων πρεπει να ανοιχτει η μηχανη?(sorry αλλα δεν ξερω και πολλα απο μηχανες..)..Ειναι ακριβη η επισκευη αυτη σαν κοστος?ευχαριστω παντων για την βοηθεια..
-
Για τα τσιμουχακια των βαλβιδων πρεπει να ανοιχτει η μηχανη?(sorry αλλα δεν ξερω και πολλα απο μηχανες..)..Ειναι ακριβη η επισκευη αυτη σαν κοστος?ευχαριστω παντων για την βοηθεια..Απ' ότι ξέρω είναι σχετικά εύκολη η αντικατάστασή τους και σε φίλο μου με Golf IV 1.4 που τα άλλαξε σε αντιπροσωπεία μαζί με τα ελατήρια των βαλβίδων του κόστισε αν θυμάμαι καλά ~150 ευρώ.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο όμως παρότι με ~100000 χλμ έκαιγε ελάχιστο λάδι, απλά ο ιδιοκτήτης του ήθελε να εκμηδενίσει την κατανάλωση αυτή... Κινείται δε από την πρώτη στιγμή με πλήρως συνθετικά λάδια. -
με τόσο λίγα χλμ σχετικά και θέλει τσιμουχάκια;
δηλ στις 200 χιλ. χλμ θα θέλει άλλον κινητήρα;
-
Δεν ξερω τι να πω..Παντως απ'οτι ακουω το προβλημα εμφανιζεται πιο συχνα στα GOLF IV με τον 1.4 κινητηρα..Και η ξαδερφη μου που εχει ενα Fabia 1.4 101hp,μου λεει οτι και αυτη εχει το ιδιο προβλημα..Δηλαδη η χρηση λαδιου 10/40 ειναι ενα ημιμετρο?
Ψυχολογικα και μονο δεν θελω να αρχιζω να ασχολουμαι με τον κινητηρα,γιατι στο τελος θα με κανουν να αλλαξω οδηγους βαλβιδων.. -
ήξερα για τα Ibiza ότι είχαν αυτό το πρόβλημα με τα τσιμουχάκια των βαλβίδων το οποίο και διορθώνονταν από το σέρβις αλλά για τους άλλους δεν είχα ακούσει τίποτα.
-
Και το γαμωτο ειναι οτι εχω και ενα CITROEN DS του 72,εχω ανακατασκευασει την μηχανη του,και εδω και 60000χλμ δεν καιει σταγονα..Αφου λεω να βγαλω τον κινητηρα του βατραχου και να τον βαλω στο GOLF μπας και ηρεμησω..
-
Και το γαμωτο ειναι οτι εχω και ενα CITROEN DS του 72,εχω ανακατασκευασει την μηχανη του,και εδω και 60000χλμ δεν καιει σταγονα..Αφου λεω να βγαλω τον κινητηρα του βατραχου και να τον βαλω στο GOLF μπας και ηρεμησω..έλα και από το club μας....DS!
-
Επισης,μου ειπαν οτι τα λαδια αυτα ειναι για 15000χλμ.. !!!!!!
Εγω εχω την εντυπωση οτι ειναι για 7500χλμ..Γνωριζει κανεις τι ισχυει τελικα?ευχαριστω..Οι προδιαγραφές τους είναι για εως 15.000 χλμ max κάτω από ιδανικές συνθήκες λειτουργίας. ( ελάχιστη κίνηση στην πόλη, ταξιδάκια με λογικές ταχύτητες).
Group VAG FSI. Καίει λάδια;