-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στρώσιμο για 10.000χλμ...?Που ζούμε ρε, στην εποχή των Fiat 127-128 κτλ?
Στο ταπεινό μου Citroen ...με σεβασμό εώς τα 2500χλμ (ότι λέει ο κατασκευαστής δηλ) και μετά άνοιγμα μέχρι κόφτες.21.000χλμ μέχρι σήμερα δεν καίει καθόλου παρότι το ζορίζω αρκετά.
21000 έχεις ακόμα, υπομονή...
Πραγματικά σου εύχομαι να μη σου κάψει ποτέ σταγόνα λάδι, με τόσο λίγα χιλιόμετρα που έχεις κάνει όμως δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης.
Από κει και πέρα όπως έγραψα και πριν κανείς δεν είπε ότι ένας άστρωτος κινητήρας θα καίει απαραίτητα λάδι κάποια στιγμή, ενώ ένας στρωμένος όχι, είναι θέμα αύξησης ή μείωσης της πιθανότητας να συμβεί το κακό.Αν σκεφτείς ότι κάποιος κάνει 10.000χλμ το χρόνο συνήθως, ένα χρόνο το αμάξι είναι στο στρώσιμο!! Εντάξει ο καθένας όπως νομίζει εκείνος κάνει στο αμάξι του. Πάντως δε νομίζω να γράφει πουθενά στο manual book ότι μέχρι τα 10.000χλμ το αμάξι χρειάζεται στρώσιμο!!
Όντως, δεν το γράφει πουθενά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι υλοποιώντας το δεν αυξάνεις την πιθανότητα για μακροζωϊα του κινητήρα.
-
aserf
και στο Saxo VTS που είχα πριν (σχεδόν ίδιος κινητήρας) τα ίδια έκανα...ότι έλεγε ο κατασκευαστής δηλ. Εβγαλα 110.000χλμ πριν στουκάρω με μηδαμινή κατανάλωση λαδιού 0 εώς 100ml βαριά σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με αρκετό ζόρισμα.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Αν σκεφτείς ότι κάποιος κάνει 10.000χλμ το χρόνο συνήθως, ένα χρόνο το αμάξι είναι στο στρώσιμο!! Εντάξει ο καθένας όπως νομίζει εκείνος κάνει στο αμάξι του. Πάντως δε νομίζω να γράφει πουθενά στο manual book ότι μέχρι τα 10.000χλμ το αμάξι χρειάζεται στρώσιμο!!
Manual;;;; χρειάζεται manual;;;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πάρε την κουβέντα σου πίσω γιατί θα σε περάσω από πάνω...
άκου τα Ζ είναι χάρτινα...μία 1η σε έχω* ρε!- η 1η φτάνει τα 145χλμ!
Ελληνικό Z
να βάλω C όπου Ζ;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
πάρε την κουβέντα σου πίσω γιατί θα σε περάσω από πάνω...
άκου τα Ζ είναι χάρτινα...μία 1η σε έχω* ρε!- η 1η φτάνει τα 145χλμ!
Ελληνικό Z
να βάλω C όπου Ζ;
το ξέρουμε ρε μάστορα...
ακόμα δεν το πήρες πίσω?...τώρα έρχομαι να σε περάσω από πάνω...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ενω η opel ειναι για κλαματα...καλη χρονια και περαστικα.
επίσης...
περαστικα σε εμενα γιατι?γιατι απο ενα μοτερ που εβγαζε απο το εργοστασιο 95 αλογα στοφαλο το εφτασα με 2000€ 140 στροφαλο ή για το στρωσιμο και την λειτουργια που κανω στο μοτερ και περιεγραψα παραπανω?
παντως περαστικα λεω σε καποιους οι οποιοι παιρνουν toyota που δεν σπανε ποτε ή σε καποιους που παιρνουν VW γιατι ειναι τα ασφαλεστερα...
εγω παντως παιρνω τα opel γιατι ειναι τα γρηγοροτερα...τωρα μακροπροθεσμα φαινεται η καλη λειτουργια και το στρωσιμο σε ενα μοτερ...φαινεται εκει που αν κανεις μια δυναμομετρηση και δεις στα 20000km 100 αλογα και ξαναπας στα 60000km και δεις 105 αλογα και καλυτερες τιμες στην συμπιεση των κυλινδρων..αλλα αυτα ειναι ψηλα γραμματα.
εδω μεσα η αμαθεια και η ελειξη σοβαρων επιχειρηματων για κουβεντα,ειναι προνομιο αυτων που δεν ξερουν και δεν θελουν να μαθουν,και συγχρονως με προκαλουν να γραφω. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Στρώσιμο για 10.000χλμ...?
Που ζούμε ρε, στην εποχή των Fiat 127-128 κτλ?
Στο ταπεινό μου Citroen ...με σεβασμό εώς τα 2500χλμ (ότι λέει ο κατασκευαστής δηλ) και μετά άνοιγμα μέχρι κόφτες.21.000χλμ μέχρι σήμερα δεν καίει καθόλου παρότι το ζορίζω αρκετά.
21000 έχεις ακόμα, υπομονή...
Πραγματικά σου εύχομαι να μη σου κάψει ποτέ σταγόνα λάδι, με τόσο λίγα χιλιόμετρα που έχεις κάνει όμως δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης.
Από κει και πέρα όπως έγραψα και πριν κανείς δεν είπε ότι ένας άστρωτος κινητήρας θα καίει απαραίτητα λάδι κάποια στιγμή, ενώ ένας στρωμένος όχι, είναι θέμα αύξησης ή μείωσης της πιθανότητας να συμβεί το κακό.Αν σκεφτείς ότι κάποιος κάνει 10.000χλμ το χρόνο συνήθως, ένα χρόνο το αμάξι είναι στο στρώσιμο!! Εντάξει ο καθένας όπως νομίζει εκείνος κάνει στο αμάξι του. Πάντως δε νομίζω να γράφει πουθενά στο manual book ότι μέχρι τα 10.000χλμ το αμάξι χρειάζεται στρώσιμο!!
Όντως, δεν το γράφει πουθενά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι υλοποιώντας το δεν αυξάνεις την πιθανότητα για μακροζωϊα του κινητήρα.
Φίλε βασικά καλή χρονιά σου εύχομαι. Το στρώσιμο ενός μοτέρ αναμφισβήτητα παίζει σημαντικό ρόλο και ίσως και το σημαντικότερο για το χρόνο ζωής του μοτέρ. Απλώς εκείνο που με κίνεισαι την περιέργεια ήταν αν η επιλογή σου ήταν 'επιβεβλημένη' από το βιβλίο του κατασκευαστή ή αν εσύ το θεωρείς πιο σωστό να στρώσεις με αυτόν τον τρόπο το μοτέρ πράγμα που το ξεκαθάρισες και σε ευχαριστώ που μου έλυσες και την απορία. Για εμένα είναι λίγο υπερβολικό το στρώσιμο σε τόσα χιλιόμετρα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αποβαίνει εις βάρος του κινητήρα. Μόνον ενδιάμεσα νομίζω ότι πρέπει να το πιέζεις και λίγο για να ξεμπουκώνει.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν σκεφτείς ότι κάποιος κάνει 10.000χλμ το χρόνο συνήθως, ένα χρόνο το αμάξι είναι στο στρώσιμο!! Εντάξει ο καθένας όπως νομίζει εκείνος κάνει στο αμάξι του. Πάντως δε νομίζω να γράφει πουθενά στο manual book ότι μέχρι τα 10.000χλμ το αμάξι χρειάζεται στρώσιμο!!
Manual;;;; χρειάζεται manual;;;
Ikar καλή χρονιά κατ' αρχάς. Πάντα οι αντιπροσωπείες δίνουν στους ιδιοκτήτες ένα βιβλίο οδηγιών για την καλύτερη συντήρηση τόσο του αμαξώματος όσο και των μηχανικών μερών του αυτοκινήτου που αγοράζεις. Σε άλλους χρειάζεται, σε άλλους από ότι καταλαβαίνω από την αντίδρασή σου μπορεί και να μη χρειάζεται. Δε θα περάσεις φίλε μου εξετάσεις αν το διάβασες ή όχι το βιβλίο. Οπότε είναι στη δική σου ευχέρεια, να το διαβάσεις, να μη το διαβάσεις ή και αν θέλεις και να το πετάξεις.
-
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
περαστικα σε εμενα γιατι?
αναρωτιέσαι πραγματικά;
γιατι απο ενα μοτερ που εβγαζε απο το εργοστασιο 95 αλογα στοφαλο το εφτασα με 2000? 140 στροφαλο ή για το στρωσιμο και την λειτουργια που κανω στο μοτερ και περιεγραψα παραπανω?
Από τους μηχανικούς της GM πως ξέφυγες; Ρε τους άχρηστους να μην ξέρουν να φτιάξουν ένα μοτέρ της προκοπής και το πουλάνε με 90 άλογα.
Πήρες ένα 1.4, έδωσες 2.000 παραπάνω -ενώ θα μπορούσες να πάρεις 1.6 ή άλλο μοντέλο- και πάλι... 1.4 έχεις
παντως περαστικα λεω σε καποιους οι οποιοι παιρνουν toyota που δεν σπανε ποτε ή σε καποιους που παιρνουν VW γιατι ειναι τα ασφαλεστερα...
εγω παντως παιρνω τα opel γιατι ειναι τα γρηγοροτερα...Τα γρηγορότερα;
τωρα μακροπροθεσμα φαινεται η καλη λειτουργια και το στρωσιμο σε ενα μοτερ...φαινεται εκει που αν κανεις μια δυναμομετρηση και δεις στα 20000km 100 αλογα και ξαναπας στα 60000km και δεις 105 αλογα και καλυτερες τιμες στην συμπιεση των κυλινδρων..αλλα αυτα ειναι ψηλα γραμματα.
(Μέσο)μακροπρόθεσμα θα πάρει κι ο ΠΑΟ πρωτάθλημα έλεγαν κάποιοι. Βασικά είναι κοντά γράμματα, με 5 άλογα -λέμε τώρα- σε 40.000χλμ. Γιατί δεν περίμενες... 320.000 χλμ να κερδίσεις τα 40 άλογα;
εδω μεσα η αμαθεια και η ελειξη σοβαρων επιχειρηματων για κουβεντα,ειναι προνομιο αυτων που δεν ξερουν και δεν θελουν να μαθουν,και συγχρονως με προκαλουν να γραφω.
Έρχονται φώτα, μπορείς να δούμε κι εμείς το πτωχοί το φως το αληθινό... Enlight us! Αν και καλύτερα να μείνουμε στην αμάθεια
@powergs: δεν κατάλαβες το πνεύμα, το manual προφανώς και το διαβάζω, αλλά οι περισσότεροι ξέρουν καλύτερα
-
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
...πέτυχες να σκοτώσεις τον κινητήρα κάτω από τις...5000 στροφές.Το αντίθετο θα έλεγα. Το διάγραμμα ξεσκίζει, το θέμα είναι αν το αμάξι κάνει το ίδιο στο δρόμο. 0-400μ?
-
δεν ξέρω τι κάνει το διάγραμμα του...αυτό που ξέρω είναι ότι ενδιαφέρεται ή είναι μελλοντικός κάτοχος ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ...
ξέρει αυτός... (ikar tm) -
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Φίλε βασικά καλή χρονιά σου εύχομαι. Το στρώσιμο ενός μοτέρ αναμφισβήτητα παίζει σημαντικό ρόλο και ίσως και το σημαντικότερο για το χρόνο ζωής του μοτέρ. Απλώς εκείνο που με κίνεισαι την περιέργεια ήταν αν η επιλογή σου ήταν 'επιβεβλημένη' από το βιβλίο του κατασκευαστή ή αν εσύ το θεωρείς πιο σωστό να στρώσεις με αυτόν τον τρόπο το μοτέρ πράγμα που το ξεκαθάρισες και σε ευχαριστώ που μου έλυσες και την απορία. Για εμένα είναι λίγο υπερβολικό το στρώσιμο σε τόσα χιλιόμετρα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αποβαίνει εις βάρος του κινητήρα. Μόνον ενδιάμεσα νομίζω ότι πρέπει να το πιέζεις και λίγο για να ξεμπουκώνει.Καλή χρονιά και σε σένα!
Προσωπικά όσα manual έχω δει που αναφέρουν κάτι για στρώσιμο του κινητήρα μιλάνε για 1500-3000 χλμ. Ίσως αυτό είναι το επιβεβλημένο από το εργοστάσιο, πιστεύω όμως ότι δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Και για τα λάδια π.χ. δεν αναφέρει πουθενά το manual ότι τα πλήρως συνθετικά είναι καλύτερα από τα απλά ή τα ημισυνθετικά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η χρήση τους δεν είναι προτιμότερη.
Όντως, τα 10000 χλμ τείνουν στην υπερβολή. Αν όμως κάνεις 3000 χλμ κρατώντας τις στροφές/λεπτό κάτω από τις 3000-3500 και μετά αυξάνεις 500 στροφές ανά 1000 χλμ θες περίπου 8-9000 χλμ για ένα ολοκληρωμένο άνοιγμα του κινητήρα. Τώρα αν τα 1000 χλμ γίνουν 500 δε χάθηκε κι ο κόσμος... Παράλληλα, όπως λες είναι καλό μετά τα 3000-4000 χλμ μια στο τόσο να ανεβαίνουν λίγο περισσότερο οι στροφές, αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται με φορτωμένο αυτοκίνητο και πρέπει να γίνεται με σταδιακό πάτημα του γκαζιού και όχι μία κι έξω με το πόδι στο πάτωμα. -
παμε παλι...
οταν το 2001 υπηρχαν τα τεκμηρια δεν μπορουσα να παρω 1.6 και επιπλεον στοιχιζε σχεδον 900.000δρχ παραπανω που δεν ειχα.τωρα ποιο 1,4 εχει 12kg ροπης φιλαρακο απο τις 3000σαλ εσυ που λες οτι σκοτωσα το αμαξι κατω απο τις 5000σαλ?????????????????????
για την ιστορια το αμαξι σε θεμα αλογων ειναι ελαφρα καλυτερο μεχρι τις 4500 μεχρι μαμα και απο εκει και πανω αντε γεια......
σεμιναριο βελτιωσης και βολτας διοργανωνω σε επομενη συναντηση στα Μεγαρα.
παντως HIGH FIDELITY στο επαγγελμα μου και στις σπουδες μου ειχα ενα μαθημα που λεγεται ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ...κατι αγνωστο για σενα αφου λες οτι απο προτεραιοιτητες ειμαι μηδεν...
πληροφοριακα εχω ενα αμαξι που απο στησιμο,φρενα και μοτερ ειναι οπως το θελω.στην 6 ετια θα το αλλαξω παλι με Opel αυτο με τα 190+ απο 1,6 μοτερ...και θα το κανω ενα υγιες 240+ για να παιζω...
οπως αρκετων φιλων 1,4 και 1,6 που επιμελουμαι...
εσεις μαγκες coilover set με 650€ περαστικα και ευθυγραμιση αγοραζετε απο καπου?καρτουλα με το λαδακι που τσιμπατε βγαζετε στο ρελαντι?απο μπουζακια πως παμε, τα πληρωνετε 14€ τα 4 ή το ενα στην αντιπροσωπεια σας?ειναι λαδωμενα?ikar παλι περαστικα μου? δεν βαρεθηκες ακομα να απαντας με πα....λογιες?
γιατι εγω απανταω με στοιχεια και τιμες ....
εχω και απο αλλο δυναμομετρο αν θελετε με 131 αλογα στροφαλο χωρις την χοανη που βγαζει 136 αυτη που βλεπετε εδω....για να μην βγει καποιος και πει οτι το dyno ειναι μαιμου...τσου και καλη χρονια κοι wilson,lapworth,lorio κτλ..
-
excuse me gentlemen!!!
7 λιτρα στα 100km στην εθνικη με Μ.Ο. στα 140 Km και 4000σαλ εσεις εχετε στα αυτοκινητα σας?
οι τα vw εχουν 700gr στα 100Km καταναλωση λαδιου?
γιατι εχω ειχα και 10 lt στα 100km με το γκαζακι μεταξυ 5000 και 6500σαλ...
α εβαλα και 200gr λαδακι μετα απο 1200km σε εθνικο και επαρχιακο δρομο.
εχω προβλημα στο μοτερ τελικα???
-
ikar παλι περαστικα μου? δεν βαρεθηκες ακομα να απαντας με πα....λογιες?
γιατι εγω απανταω με στοιχεια και τιμες ....
εχω και απο αλλο δυναμομετρο αν θελετε με 131 αλογα στροφαλο χωρις την χοανη που βγαζει 136 αυτη που βλεπετε εδω....για να μην βγει καποιος και πει οτι το dyno ειναι μαιμου...τσου και καλη χρονια κοι wilson,lapworth,lorio κτλ..
ναι, συνέχισε, δώσε μας το φως το αληθινό
-
ενω η opel ειναι για κλαματα...καλη χρονια και περαστικα.
επίσης...
περαστικα σε εμενα γιατι?γιατι απο ενα μοτερ που εβγαζε απο το εργοστασιο 95 αλογα στοφαλο το εφτασα με 2000€ 140 στροφαλο ή για το στρωσιμο και την λειτουργια που κανω στο μοτερ και περιεγραψα παραπανω?
εγω παντως παιρνω τα opel γιατι ειναι τα γρηγοροτερα...τωρα μακροπροθεσμα φαινεται η καλη λειτουργια και το στρωσιμο σε ενα μοτερ...φαινεται εκει που αν κανεις μια δυναμομετρηση και δεις στα 20000km 100 αλογα και ξαναπας στα 60000km και δεις 105 αλογα και καλυτερες τιμες στην συμπιεση των κυλινδρων..αλλα αυτα ειναι ψηλα γραμματα.
εδω μεσα η αμαθεια και η ελειξη σοβαρων επιχειρηματων για κουβεντα,ειναι προνομιο αυτων που δεν ξερουν και δεν θελουν να μαθουν,και συγχρονως με προκαλουν να γραφω.Εχω οδηγησει και το οπελ με τα 90 αλογα και το Golf με τα 75.
Σε πληροφορω οτι το Golf σε ολες τις ρεπριζ ειναι ταχυτερο απ το οπελ .Για του λογου το αληθες ψαξε στον ειδικο τυπο τα συγκριτικα.
Εξαλλου φαινετε αλλωστε,ο εκοτεκ μεχρι τις 3500~ στροφες ειναι ταφος.
Γι αυτο σου λεω δες και την πραξη εκτος απ τα χαρτια.
Ξερεις που κερδιζει ο εκοτεκ?
Στα ο-100 και την τελικη.
Αν αυτο σε ικανοποιει και ετσι θεωρεις ενα μοτερ καλυτερο......επιλογη σου -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πχ δε μπορει να λες αργο το Α4 1600 οταν πανω απ ολα δεν το εχεις οδηγησει για να καταλαβεις οτι το αυτοκινητο μπορει να ταξιδευει
σταθερα με ταχυτητες των 200km/h υπερ ανετα αλλα παραληλα εκτιμωντας την πολυτιμη ροπη του.
Εξαλλου το 16αρι δεν βγηκε για ΤΙΣ επιδοσεις.
Οδηγηστε σε πολη με ανηφοριτσες μια 156 1600 με τα 120 αλογα,επιταχυνετε με δευτερα και ρελαντι σε ανηφορα,δοκιμαστε τις ρεπριζ και καντε τα ιδια με ενα Α4 1600αρι με τα 100 αλογα
Ετσι συγκρινονται τα αυτοκινητα κι οχι στα 0-100.
Ααα....συγκρινετε και καταναλωση,γιατι εχω την εντυπωση ως........παραμυθας οτι ενα μοτερ που κουραζετε λιγοτερο καταναλωνει και λιγοτερο.ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ και μόνο να πεις ότι δεν το χω οδηγήσει
Ούτε ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ τελική δεν έχει 200 -αν ποτέ φτάσει έστω ΚΑΙ την εργοστασιακή.Το κοντό -5άρι κι όλας- κιβώτιο δεν σώζει την κατάσταση, γιατί οι ταχύτητες τελειώνουν νωρίς και μετά τα 120 αυξάνεται ανάλογα κι ο θόρυβος. Το αυτοκίνητο ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ.-
Είναι δε τόσο επιτυχημένο στο εξωτερικό που -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- το νέο Α4 δεν θα έχει 1.6 8V
Πρακτικα λοιπον κανεις δεν κοιταει χαρακτηριστικες αποδοσης ενος κινητηρα,ροπη και κλιμακωση κιβωτιου,αλλα η επιλογη μας( η μαλλον σας)γινετε με βαση τα αλογα......αλογα και παλι αλογα.
Δηλαδή τ' άλογα/σαλ δεν δείχνουν καμία εικόνα για τη ροπή;
είναι άσχετα μεταξύ τους μεγέθη;
εγω πως τα 200ιζω ρε παιδια?
1)Κοιταξε,ειναι και θεμα συνθηκων.
Αν ζεις,η το συνεργειο ειναι Λ.βουλιαγμενης που να δει το καημενο το καρ ξεμπουκωμα.Εμεις εδω εχουμε την εθνικη εξω απ το σπιτι που λεει ο λογος.2)Θεωρητικα δεν ειναι ασχετα μεγεθη,πρακτικα ομως μπορει και να εχουμε αποκλισεις θετικες η αρνητικες αναλογα με τη φιλοσοφια του κατασκευαστη.
Πρακτικα ακομα ,δυο μοτερ αν βγαζουν την ιδια ροπη δε σημαινει οτι θα πανε το ιδιο.
Που την αποδιδει και σε τι ευρος -
Group VAG FSI. Καίει λάδια;