-
Όλος ο κινητήρας αλλάχτηκε, ή επισκευή; Πόση κατανάλωση είχε;;;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Γι αυτο και ο δεικτης αξιοπιστιας ειναι ανεβασμενος αν και αυτο ειναι λιγακι σχετικο.
Δεν είναι καθόλου σχετικό... Είναι γεγονός και καθόλου τυχαίο μάλιστα. Οι Ιάπωνες συνηθίζουν στα αυτοκίνητά τους να ανοίγουν καπώ μόνο για να βάλουν νερό για τους υαλοκαθαριστήρες. Αλλαγή λαδιών? Τι είναι αυτό? Συμπλήρωμα και αν και όποτε θυμηθούν. Γι΄αυτό και έχουν εξελίξει τους κινητήρες τους σε σημείο να είναι αλεξίσφαιροι...
Φαντάζεσαι οποιοδήποτε ευρωπαϊκο, που θέλει αλλαγή λαδιών στα 15000 χλμ (ούτε καν 15000 και 1, τζιζ!) πόσο καθαρή θα τη βγάλει στα χέρια ενός Ιάπωνα? Πόσο μάλλον αν είναι VW FSi...
Για ποιόν λόγο άραγε κατάργησαν οι Ιάπωνες τον 1800άρη κινητήρα τoυς?????
Επειδή έχω πολύ καλό φίλο μηχανικό στην Τoyota ξέρω λίίίίγο καλύτερα το πόσο «αλεξίσφαιροι» και «αλεξικέραυνοι» είναι οι κινητήρες τους.
Μην λές μεγάλες κουβέντες. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εγώ δηλαδή που σε 45000 χλμ. δεν έχω κάψει σταγόνα λαδι έχω πρόβλημα?
εξαρταται ρε παιδια και τι λαδια βαζετε.Ειστε ολοι σας σιγουροι οτι βαζετε τα λαδια που προτεινουν οι κατασκευαστες?Γιατι στα περισσοτερα επισημα τα ορυκτα 15/40 εχουν γινει must.Ε απο που να καει το γρασο?
Η αντιπροσωπεία βάζει 10-40 ημισυνθετικά, εγώ απο την αρχή βάζω 5w-40 full συνθετικά Elf Excellium...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Για ποιόν λόγο άραγε κατάργησαν οι Ιάπωνες τον 1800άρη κινητήρα τoυς?????Επειδή έχω πολύ καλό φίλο μηχανικό στην Τoyota ξέρω λίίίίγο καλύτερα το πόσο «αλεξίσφαιροι» και «αλεξικέραυνοι» είναι οι κινητήρες τους.
Μην λές μεγάλες κουβέντες.Δεν ήταν για τους ρύπους και τις μέσες καταναλώσεις στόλου;
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Σήμερα παίρνω από το συνεργείο το Corolla 1.4 (μοντ. 2000) της γυναίκας μου, μετά από αλλαγή κινητήρα στα πλαίσια της εγγύησης. Αιτία αλλαγής η αυξημένη κατανάλωση λαδιού.Το αυτοκίνητο έχει 95.000χλμ. Δεν έχει ζοριστεί καθόλου.
Λοιπόν αυτο το έχω ακούσει από πολλούς. Σε καμία περίπτωση δε σε αμφισβητό αφού έχω δει σε πολλά εξουσιοδοτημένα να ανοίγουν μοτερ για αυτό το λόγο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται το δικό μου κορολλά. 1.4 του 2000 (vvt-i) να μην καίει σταγόνα λάδι μετά από 140.000. Μήπως φταίει η κακή συντήρηση. Κάθε πότε έκανες αλλαγή λαδιών. Εγώ κάθε 7.500. Τα 15.000 που κάνουν πολλοί τα θεωρώ πάρα πολλά. Πάντως επειδή έχω και κορόλλα του 93 μπορώ να πω ότι τα παλιά κορόλα δεν έχουν σχεση σε αξιοπιστία.
-
Υποτίθεται ότι φταίει η παρτίδα. Πρώτες παρτίδες των E12 από Αγγλία και μόνο. Και καλά δεν δούλευε 100% σωστά το εργοστάσιο. Δεν ξέρω τι να συμπεράνω από αυτό, αλλά χαίρομαι που ήταν ένα παροδικό πρόβλημα. Τα καινούρια υποτίθεται ότι είναι όλα οκ.
(Αυτά βρήκα από δω κι από κει στο net)
-
Θα βγω και εγώ τώρα εκτός θέματος. Τα γιαπωνέζικα (όχι ότι είμαι φαν τους αλλά σε κάθε τι μου αρέσει να λέω και το καλό του και το κακό του κρίνοντας όσο μπορώ αντικειμενικά) δε θεωρούνται τυχαία αξιόπιστα. Μπορεί παλιότερα σε τομείς όπως η ασφάλεια (παθητική), ποιότητα κατασκευής, κράτημα να υστερούσαν και στο κράτημα ίσως να υστερούν ακόμα αλλά στην αξιοπιστία δεν το κάνουν. Όπου διαβάσεις για την Toyota στα σχόλια τα θετικά είναι και η αξιοπιστία των μοντέλων της. Ε δε μπορεί όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι να τα παίρνουν από την toyota για να τα γράφουν Δεν απέκτησε τόσο η toyota όσο και η honda (υπάρχει και η mazda, nissan, mitsubishi) όνομα όσον αφορά την αξιοπιστία τυχαία. Στην ποιότητα κατασκευής και την ασφάλεια την παθητική οι γερμανοί είχαν και έχουν ακόμα πολύ καλό όνομα. Άλλο όμως η ποιότητα και άλλο η αξιοπιστία. Εδώ μιας και πήγαμε στην αξιοπιστία της toyota βρήκα ένα ωραίο άρθράκι : http://istikoglou.wordpress.com/2006/05/07/toyota/. Ελλατωματικά από όλες τις εταιρίες βγαίνουν. Το ποσοστό είναι που μετράει. Δεν υπάρχει αμάξι χωρίς να βγάλει αργά η γρήγορα πρόβλημα. Πόσα όμως και από ποια χώρα τα βγάζουν πιο γρήγορα και πιο συχνά ειναι κάτι για το οποίο υπάρχουν άρθρα που λένε. Ε δεν είδα την toyota και γενικά τα γιαπωνέζικα στα ζημιάρικα αυτοκίνητα. Εδώ τώρα ακούω (από ίδια εμπειρία συμφωνώ) ότι και τα κορεάτικα αναιβενουν στο δείκτη αξιοπιστίας. Παραμύθια είναι όλα αυτά;
-
Πάντως στο Ibiza 1.6 του 2000 στα 115.000 km δεν έχει χρειαστεί να προσθέσω ποτέ λάδι. Βάζω συνθετικά Aral που είναι και λεπτόρευστα. Καμμία σχέση με τους νέους κινητήρες του γκρουπ.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Θα βγω και εγώ τώρα εκτός θέματος. Τα γιαπωνέζικα (όχι ότι είμαι φαν τους αλλά σε κάθε τι μου αρέσει να λέω και το καλό του και το κακό του κρίνοντας όσο μπορώ αντικειμενικά) δε θεωρούνται τυχαία αξιόπιστα. Μπορεί παλιότερα σε τομείς όπως η ασφάλεια (παθητική), ποιότητα κατασκευής, κράτημα να υστερούσαν και στο κράτημα ίσως να υστερούν ακόμα αλλά στην αξιοπιστία δεν το κάνουν. Όπου διαβάσεις για την Toyota στα σχόλια τα θετικά είναι και η αξιοπιστία των μοντέλων της. Ε δε μπορεί όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι να τα παίρνουν από την toyota για να τα γράφουν Δεν απέκτησε τόσο η toyota όσο και η honda (υπάρχει και η mazda, nissan, mitsubishi) όνομα όσον αφορά την αξιοπιστία τυχαία. Στην ποιότητα κατασκευής και την ασφάλεια την παθητική οι γερμανοί είχαν και έχουν ακόμα πολύ καλό όνομα. Άλλο όμως η ποιότητα και άλλο η αξιοπιστία. Εδώ μιας και πήγαμε στην αξιοπιστία της toyota βρήκα ένα ωραίο άρθράκι : http://istikoglou.wordpress.com/2006/05/07/toyota/. Ελλατωματικά από όλες τις εταιρίες βγαίνουν. Το ποσοστό είναι που μετράει. Δεν υπάρχει αμάξι χωρίς να βγάλει αργά η γρήγορα πρόβλημα. Πόσα όμως και από ποια χώρα τα βγάζουν πιο γρήγορα και πιο συχνά ειναι κάτι για το οποίο υπάρχουν άρθρα που λένε. Ε δεν είδα την toyota και γενικά τα γιαπωνέζικα στα ζημιάρικα αυτοκίνητα. Εδώ τώρα ακούω (από ίδια εμπειρία συμφωνώ) ότι και τα κορεάτικα αναιβενουν στο δείκτη αξιοπιστίας. Παραμύθια είναι όλα αυτά;Όχι βέβαια! Αυτά είναι πολύ σωστά και ισχύουν για την μαζική παραγωγή απλών μοντέλων. Όμως δεν λαμβάνονται κάποιες ακόμη σημαντικές παράμετροι υπόψιν.
Αν μιλήσουμε για γρήγορα γιαπωνέζικα και μηχανική αξιοπιστία (πχ Toyota Corolla TS και MR2), ή και για αξιοπιστία σε αγωνιστική χρήση εν Ελλάδι (πχ SUBARU) η ψαλίδα κλείνει, ίσως και εις βάρος των γιαπωνέζικων (δες γρήγορα ή και 'φτιαγμένα' γαλλικά -και ιταλικά- εναντίον γρήγορων και ακόμη χειρότερα 'φτιαγμένων' γιαπωνέζικων - το 'φτιαγμένα' συνήθως είναι εις βάρος της αξιοπιστίας). Και αυτό ισχύει από την περασμένη δεκαετία, δεν είναι κάτι νέο. Επίσης, τέτοια εξειδικευμένα τεστς αξιοπιστίας για πολύ απαιτητική χρήση κινητήρα (που αφορούν πάρα πολλούς από εμάς) δεν θα τα βρεις πουθενά σε περιοδικά.
Επίσης, όταν κρίνουμε την αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου είναι χρήσιμο για το σωστό συμπέρασμα να λαμβάνουμε υπόψιν και τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού (πχ Peugeot 106 vs Nissan Micra vs Chevrolet Kalos ή ALFA ROMEO 147 vs Toyota Corolla vs Huyndai Elantra), αφού είναι μάλλον απίθανο να βρεις αλφίστι που να μην σκίζει το μοτόρι του (τις αναρτήσεις του και το αμάξωμά του μαζί με όλα τα συναρμολογημένα τμήματα επάνω του) ολημερίς κι ολονυχτίς και δεν μιλάμε για μεμονωμένη περίπτωση αλλά για κάτι γενικό. Και μην μου πει κάποιος ότι 'ξέρω έναν με Huyndai Accent 1.3 που το πηγαίνει κομμάτια και το μοτέρ δεν έχει πάθει τίποτα' γιατί κι εγώ 'ξέρω άπειρους με ALFA ROMEO που το πηγαίνουν κομμάτια και τα μοτέρ δεν έχουν πάθει τίποτα'. Δεν αναφέρω παραδείγματα από λυσσασμένα Σαξόραλλα (ή Clio Williams, Sport κλπ 14άρια, 16άρια, 18άρια και 2λιτρα) γιατί σε ζητήματα αξιοπιστίας κατά την σκληρή χρήση οι γιαπωνέζοι μάλλον θα πρέπει να επιστρέψουν στα σχεδιαστήρια και για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν εξαιρώ ούτε τα δικαίως περίφημα μοτέρ της Honda (που είναι εξαιρετικά και ζηλευτά μεν αλλά ας ξεκαβαλήσουν επίσης το καλάμι της απόλυτης αξιοπιστίας αφού υπάρχουν και εξ Ευρώπης 'πορτοκαλιές' με πολύ ζουμερά και λαχταριστά πορτοκάλια)...Δεν καταδικάζω τα γιαπωνέζικα που δικαίως έχουν αποκτήσει την φήμη του ΓΕΝΙΚΩΣ αξιόπιστου αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής, αλλά για να μην υπερβάλλουμε κιόλας και εξειδικεύουμε την φήμη, ας προσγειωνόμαστε πού και πού αφού στην εξειδίκευση οι Ευρωπαίοι είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικότεροι (πχ για να κερδίσουν οι Γιαπωνέζοι κανά παγκόσμιο πρωτάθλημα F1, WRC, DTM, BTTC θα πρέπει να μην συμμετέχουν οι Ευρωπαίοι ή να τους πιάσει κρίση γκαντεμιάς, να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του, ο Λεμπ το χέρι του κλπ - και ας μην το πάρουν επάνω τους οι γιαπωνεζόφιλοι εμπλουτίζοντας τα επιχειρήματά τους όταν μετονομαστεί η Renault F1 σε Nissan F1 που θα κληρονομήσει την αγωνιστική κληρονομιά των Γάλλων για να σηκωθεί κατακόρυφα το κύρος της Nissan στις ΗΠΑ - και φυσικά να αυξηθούν τα έμμεσα κέρδη της Renault από την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου που όσοι ξέρουν λίγα πράγματα αντιλαμβάνονται ότι μόνον έτσι μπορούν οι Γάλλοι να διεισδύσουν κερδοφόρα στις ΗΠΑ για όλα τους τα προϊόντα).
Μεγάλο κεφάλαιο ε; Είχα όρεξη σήμερα...
Α, για το εντός θέματος με τους VAG FSI, TFSI, TSI κλπ, πρέπει να τονίσουμε ότι η VAG έχει κάνει ένα τολμηρό και ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ βήμα στο μέλλον με κινητήρες εσωτερικής καύσης μεν αλλά φιλικούς προς το περιβάλλον (έπονται τα βιοκαύσιμα και η ηλεκτροχημική ενέργεια, υδρογόνο κλπ) και είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν και παρενέργειες με κόστος προς τους πελάτες της αφού με τις επιλογές της η VAG αναγκάζει τις πετρελαϊκές να τρέξουν πίσω της για να παράγουν κατάλληλα -φιλικότερα προς το περιβάλλον- καύσιμα και λιπαντικά και ειδικά τον πρώτο καιρό εξαρτιόταν (και συνεχίζει να εξαρτιέται) η VAG από την ικανότητα των υπολοίπων να την ακολουθήσουν. Το μέλλον δείχνει την VAG και οι παρούσες παρενέργειες θα μείνουν στην ιστορία ως μέρος της εξέλιξης της αυτοκίνησης.
Η εξέλιξη του αυτοκινήτου δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται στην Ευρώπη και παρούσας της συνεχής εξέλιξης ο παλιότερος είναι φυσιολογικά μπροστά, αλλά και ταυτόχρονα εκτεθειμένος στα απρόοπτα αυτής της εξέλιξης...
Οι Ιάπωνες για άλλη μία φορά θα κληθούν να αγοράσουν πατέντες ή και να αντιγράψουν (απόλυτα επιτυχώς ως συνήθως και χαρά σε μας τους καταναλωτές). Τώρα μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι της ανριγραφής και οι Κινέζοι και δεν θα αργήσει η ώρα ποι οι Ιάπωνες θα αποκτήσουν σοβαρότατο ανταγωνισμό στην μεθοδολογία τους. -
Επειδή το WRC δεν ξεκίνησε όταν άρχισε να οδηγεί ο Λεμπ και η Formula 1 όταν η Ferrari πήρε τίτλους με το Schumi στο μεν WRC η Toyota με την τότε Celica είχε πολύ καλή πορεία μετά της Lancia Intergrale εποχής ενώ στη Formula 1 η Honda Mclaren είχε και εκείνη βγάλει μονοθέσιο πολύ δυνατό. Η Subaru και η Mitsubishi έχουν πολύ καλή πορεία στο WRC οπότε ναι μεν τα τελευταία χρόνια μπορεί να μην πρωταγωνιστούν αυτό όμως δε σημαίνει ότι ξαφνικά τα ευρωπαϊκά γίνανε γρήγορα στους αγώνες και τα γιαπωνέζικα αργά. Είναι ότι άλλοτε κάποιες ομάδες είναι ανταγωνιστικές και άλλοτε όχι. Η Ferrari μέχρι να πάει ο Schumacher είχε χάσει το λογαριασμό από τα σπασμένα μοτέρ. Μετά κατάφερε να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να πρωταγωνιστήσει για σειρά ετών!! Ιστορία έχουν και οι Ιάπωνες και οι Ευρωπαίοι. Σχετικά με τα «φτιαγμένα» που είναι μία ειδική περίπτωση και όχι η πλειοψηφία των οχημάτων που καθορίζει το ίματζ μιας εταιρίας (δε μπορεί μια αυτοκινητοβιομηχανία να πει «τα δικά μας μοντέλα σηκώνουν το μεγαλύτερο «γαργάλημα» γιατί εντάξει θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος), από τη στιγμή που το μοτέρ δε βγαίνει έτσι από το εργοστάσιο αλλά το φτιάχνει τρίτος δε μπορώ να μιλήσω για αξιοπιστία. Είναι και θέμα μάστορα και θέμα οδηγού κατά πόσο το ζορίζει ένα μοτέρ πειραγμένο. Οι Ιάπωνες μπορεί να αντέγραψαν τους Ευρωπαίους παλιά. Αυτό είναι κάτι που παντού συμβαίνει. Οι Κορεάτες αντιγράφουν τους Ιάπωνες με τη σειρά τους. Οι πωλήσεις των εταιριών δείχνουν και εκείνες με τη σειρά τους ποιες εταιρίες οι αγοραστές εμπιστεύονται περισσότερο και ποιες λιγότερο. Σίγουρα η VW έκανε ένα μεγάλο βήμα με τα TSI, TFSI κλπ μοτέρ τωρινά. Πριν λίγα χρόνια το ίδιο βήμα έκανε και με τον FSI κινητήρα. Το κατά πόσο ο FSI κινητήρας στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών των αγοραστών και της εταιρίας δεν το γνωρίζω. Παράπονα όμως ακούγονται για τους FSI για κατανάλωση λαδιού. Δεν ξέρω αν είναι έτσι η λειτουργία τους ή οφείλεται σε κάτι που δεν προβλέψανε (;) από τη VW.
-
Δεν διαφωνώ με αυτά που λες αφού είναι σωστά. Απλά θέλω να προσδώσω και μία ακόμη -ρεαλιστική- άποψη γιατί καταντάει ηλίθιο να βλέπω ανθρώπους προσκολλημένους σε μάρκες-χώρες-είδωλα λες και οι λοιποί είναι υπανάπτυκτοι. Το ότι πχ αναβαθμίστηκε κατακόρυφα η ιαπωνική παραγωγή και εξέλιξη επί των αυτοκινήτων δεν σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή σταμάτησε να ασχολείται με τα αυτοκίνητα.
Προσωπικά, αισθάνομαι πλέον αποστροφή όταν ακούω τα γιαπωνέζικα-ιταλικά-γερμανικά-γαλλικά κλπ είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα και οι άλλοι να ασχοληθούν με το πλέξιμο. Ειδικά η θυματοποίησή μας από τα περιοδικά έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού συχνά ακόμη και οι δοκιμαστές αγγίζουν τα όρια της προκατάληψης και αυτό αποδεικνύεται αν πάρει κάποιος από εμάς το αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε και να αναρωτηθεί για τον βαθμό της διαστρεβλωμένης εικόνας που εξέλαβε μετά την ανάγνωση του τεστ. Υπάρχει ένα φυσιολογικό πρόβλημα για τον κάθε δοκιμαστή ενός αυτοκινήτου: Τα οδηγικά του πρότυπα-προσδοκίες-στυλ αλλά και η δυσκολία ψυχικής επαφής με την κατασκευή που οδηγάει, αφού δεν θα την ζήσει παρά για μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό το πρόβλημα είναι ψυχοπνευματικής προελεύσεως και γι αυτό και δύσκολο στην αντιμετώπιση (αλλά όχι ακατόρθωτο). Αυτά πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας όταν ακούμε οποιονδήποτε να μας περιγράφει την οδηγική του εμπειρία από ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Ακόμη και τα προβλήματα που παρουσιάζει εκφράζονται πολύ διαφορετικά από τον καθένα. Άλλος έχει σπάσει μοτέρ και δηλώνει πανευτυχής από την αξιοπιστία του μοντέλου του και άλλος διαπιστώνει μεγαλύτερη ανοχή στο δεξί φτερό από το αριστερό στο αυτοκίνητό του και είναι έτοιμος να μπει στην αντιπροσωπεία να δείρει τον πωλητή... Αυτά είναι πράγματα που λίγο-πολύ έχουμε όλοι μας διαπιστώσει ότι συμβαίνουν.Όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούν για το καλύτερο στοχεύοντας σε κάποιο ειδικό ή γενικό αγοραστικό κοινό και εμείς ως καταναλωτές υποτίθεται ότι πρέπει να αγοράζουμε το καταλληλότερο άρα καλύτερο ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Γι αυτό και όσο και να λένε οι άλλοι ότι 'τα ιταλικά χαλάνε' η ALFA ROMEO θα έχει ίσως το πιο φανατικό αγοραστικό κοινό -και δικαίως φυσικά, ας οδηγήσει κάποιος που γουστάρει πραγματικά την σπορ οδήγηση μία ALFA ROMEO για αρκετή ώρα και μετά ξαναμιλάμε - ή ότι τα γιαπωνέζικα 'δεν κρατάνε' κλπ που πλέον αγγίζουν τα όρια της μπούρδας, υπάρχει αγοραστικό κοινό για όλες τις μάρκες. Εξάλλου, έπαψαν από καιρό να κατασκευάζονται 'κακά' αυτοκίνητα, αυτά που λέγαμε παλιότερα 'λεμόνια'. Ευτυχώς όμως συνεχίζονται να κατασκευάζονται αυτοκίνητα με χαρακτήρα και σήμερα ένας οδηγός βρίσκει ευκολότερα αυτοκίνητο που να τον 'χαρακτηρίζει' (ψυχοπνευματικά - αλλά και οικονομικά...).
Και εντάξει, εμαφνίστηκαν και κάποια (αρκετά συχνά ίσως) προβλήματα κατανάλωσης λιπαντικού από τα VAG. Είναι καλύτερα να ψάξουμε για τα αίτια παρά να αδράξουμε την ευκαιρία να θάψουμε 5-6 της γερμανικής σχολής. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε κάτι και δεν θα μείνουμε αναμασώμενοι τα ίδια και τα ίδια: 'Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;'
-
παρτε ενα 1,4 με 80000km στην πλατη του και απο 95 αλογα στροφαλο φταστε στο 135+ με συμπιεση από 10/5-1 στο 11,3/1...
βαλτε λαδακι 5/40 και πηγαιντε Θεσσαλονικη με 35+ βαθμούς εξωτερικη,air condition ανοιχτο και Μ.Ο. ταχυτητας 140km και 4000σαλ και πανω...
παιδια το astra που εχω δεν καιει λαδι ουτε για πλακα...δουλευω 5/40 MOTUL.
για μενα ή φταει το λαδι που βαζει η VW ή το μοτερ εχει ατελεια κατασκευαστικη.τι Ιαπωνες και Ιταλοι.
ας μου πει ενας που εχει βγαλει ατμοσφαιρικά 40 αλογα και δυναμη σε ενα 1.4 μοτερ εδω και δεν ειχε προβληματα.ενα θελω με στοιχεια ομως.
ειναι θεμα χρηστη,λαδιου και αν η παρτιδα του μοτερ ειναι καλη.
το marketing των εταιρειων δεν ειναι χαζο να βγαζει σκαρτα μοτερ στην αγορα.απλα κατι στραβο μπορει να συμβει καποια φορα.
-
τώρα πια και τα 600άρια μηχανάκια βγάζουν εκεί γύρω στα 120-130 άλογα.
Τα 1000άρια έχουν φτάσει τα 160.
η kawasaki για το καινούριο ζούζουρα ανακοινώνει 187 άλογα από 1400cc. -
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
τώρα πια και τα 600άρια μηχανάκια βγάζουν εκεί γύρω στα 120-130 άλογα.
Τα 1000άρια έχουν φτάσει τα 160.
η kawasaki για το καινούριο ζούζουρα ανακοινώνει 187 άλογα από 1400cc.Kαινε λαδι;
-
Τί ερώτηση είναι αυτή;
Όλοι οι κινητήρες χρησιμοποιούν λιπαντικά και τα φθείρουν με κάποιο ρυθμό, το οποίο απαιτεί αλλαγή τους για να μην πάθει ζημιά.
Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο.
Κοιτάς τι λέει το manual και τέλος... ανάλογα το μοτέρ και τα λάδια μπορεί να θέλει αλλαγή συχνότερα ή σπανιότερα από άλλα.το 'καίνε λάδι' ή το χειρότερο 'καίνε λαδάκι' (ιχ ιχ κακόγουστο ... )...
Οι κινητήρες σε μηχανές είναι όλοι ατμοσφαιρίκοί (εκτός κάποιον περίεργων κατασκευών που έχουν μοτέρ από αυτοκίνητα).
1 λίτρο στα 1000χμ πάντως... έχω δει δίχρονους να καταναλώνουν λιγότερο.
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
Τί ερώτηση είναι αυτή;Όλοι οι κινητήρες χρησιμοποιούν λιπαντικά και τα φθείρουν με κάποιο ρυθμό, το οποίο απαιτεί αλλαγή τους για να μην πάθει ζημιά.
Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο.
Κοιτάς τι λέει το manual και τέλος... ανάλογα το μοτέρ και τα λάδια μπορεί να θέλει αλλαγή συχνότερα ή σπανιότερα από άλλα.το 'καίνε λάδι' ή το χειρότερο 'καίνε λαδάκι' (ιχ ιχ κακόγουστο ... )...
Οι κινητήρες σε μηχανές είναι όλοι ατμοσφαιρίκοί (εκτός κάποιον περίεργων κατασκευών που έχουν μοτέρ από αυτοκίνητα).
1 λίτρο στα 1000χμ πάντως... έχω δει δίχρονους να καταναλώνουν λιγότερο.
To τοπικ ειναι για τον FSI και αν καιει λαδι.Τι σχεση εχει με το τι ιπποδυναμη βγαζουν οι μηχανες;Εμενα μου φανηκε way offtopic παντως.
-
υπάρχουν ακόμα FSi....?
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
ας μου πει ενας που εχει βγαλει ατμοσφαιρικά 40 αλογα και δυναμη σε ενα 1.4 μοτερ εδω και δεν ειχε προβληματα.ενα θελω με στοιχεια ομως.Πριν κατηγορήσετε οποιονδήποτε για offtopic διαβάστε τι γράψαν οι προηγούμενοι.
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
υπάρχουν ακόμα FSi....?A3, Octavia, Jetta κλπ.
Δηλαδή λέει η VW ότι οι παλαιοί κινητήρες είναι 'για πέταμα', τους φοράει όμως σε πολλά μοντέλα premium και μη.
Group VAG FSI. Καίει λάδια;