-
Παιδια συγνώμη αλλα μάλλον δεν καταλαβα καλα. Οταν πάτε στο βενζινα δεν του ΄λέτε να σας βαλει 20 ευρώ απλή ή 20 ευρώ Ultimate? Αμα σας βάλει Ultimate απλά πληρώστε τα λίτρα * την τιμή που γράφει για την απλή. Και μετά να δούμε αν θα το ξανακάνει.
-
Το συγκεκριμένο γεγονός μου έχει τύχει τόσο στη Shell στην Μεσογείων στο ύψος του Σταυρού, όσο και στην Λ. Κηφισίας λίγο πριν το ΟΑΚΑ όπως πάμε προς Βόρεια. Απλώς μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως και τις δύο φορές, το πρατήριο δεν ήταν 'ιδιωτικό', αλλά άνηκε σε αλυσίδα (δηλαδή σε εταιρεία που λειτουργεί πρατήρια της Shell).
-
Ο χρήστης gc60 έγραψε:
δεν ειναι πολυ φθηνη. Ειναι εξισου καλη η τιμη της με τα αλλα πρατηρια. Τελειωνει γρηγορα ομως.... Πριν απο κανα 6μηνο... δεν τελειωνεΟντως κανεις δεν μας υποχρεωνει, γι αυτο και σταματαμε να πηγαινουμε ή αρχιζουμε να το καταγγελουμε. Δεν θεωρουμε οτι ειναι συνομοσια, αλλα τεχνικη προωθησης προιοντος Εχει διαφορα το ενα απο το αλλο.
Και ομως το να σου βαζουν v.p χωρις να το ζητησεις ειναι μια συνηθης τακτικη σε αυτα τα πρατηρια... και δεν ειναι απο παραλειψη του υπαλληλου. Εσενα αν σου ελεγαν να την προωθησεις, αλλιως γεια σου δουλιτσα... τι θα εκανες; Θα ελεγες οτι αφου δεν εχω κερδος, δεν θα το κανω...; Μπορει και να το εκανες... και μπραβο σου αν το εκανες... Σε τρια διαφορετικα shell ομως, μου το κανανε. Οποτε ποια ειναι η λυση; Ή μην ξαναπας στη shell, ή ζητας συγκεκριμενα απλη...
Τεχνικη προοθησης προιοντος απο ποιον?? Απο την Shell? Απο τον εκαστοτε βενζινα??
Τετοια εντολη δεν εχει δοθει απο την Shell σε διαβεβαιω, και το ποσοστο κερδους στα καυσιμα ειναι σχεδον το ιδιο... Δηλαδη ειτε βαλεις εσυ 20 λιτρα απλη αμολυβδη ειτε βαλεις 20 λιτρα Vpower το κερδος για τον βενζινα ειναι το ιδιο... Ως εκ τουτου κανεις δεν θα επειλησει τον υπαλληλο κανενος με την δουλεια του με σκοπο να ξεγελαστει ο καταναλωτης!Επισης εισαι υποχρεωμενος να υποδειξεις ακριβως ποια βενζινη θελεις στο τεποζιτο σου και το ιδιο υποχρεωμενος ειναι ο υπαλληλος να σου εξηγησει οτι η συγκεκριμενη εχει τελειωσει ωστε να του πεις τι να σου βαλει η να αποχωρησεις! Αν σου βαλει με δικη του πρωτοβουλια ακριβοτερη βενζινη η ευθυνη ειναι δικη του... Θα εξηγησεις στον υπεθυνο τι συνεβει και θα αποζημιωθεις!
Ολα αυτα απο καποιον που εργαζεται -ας πουμε- σε πρατηρια βενζινης!!
Δεν υπαρχουν παντου συνομοσιες... Αν κινηθειτε λιγο εξυπνα δεν υπαρχουν τιποτα!!! -
Περίπου με αυτά που γράφεις παρατηρώ στην πόλη που μένω και που έχει δύο πρατήρια της εν λόγω εταιρίας. Όταν πάω μου λένε να βάλω την VPower γιατί καθαρίζει τον κινητήρα, τις βαλβίδες και είναι καλυτερη γενικά σε σχέση με την απλή. Πάντα βέβαια μου αναφέρουν ότί ειναι 3 με 4 λεπτά πιο ακριβή αλλά πάντα τους λέω 'παρακαλώ την απλή'. Αλλά δεν είναι ευγενικό όσο και αν προβάλλουν το επιχείρημα της ενημέρωσης του πελάτη να σε 'καθοδηγούν' στο τι θα βάλεις. Τόση διαφίμηση έχουν κάνει και ξερουμε τι πουλάνε. Αλλά αυτοί πατάτε στο φιλότιμο μερικών και στην ντροπαλότητά τους να αρνηθούν αυτό που τους προτείνουν. Προσωπικά δεν ντρεπομαι να πάρω τη 'φθηνή' απλή. Αν τώρα λείπει το βυτίο (δε μου έχει τύχει) θα αναγκαστώ για λόγους ευγένειας μία φορά να βάλω VPower. Την δεύτερη όμως αφού τους επισημάνω ότι έχει ξανασυμβεί το φαινόμενο 'βυτίο' θα φύγω και ας μέινω στα πέντε μέτρα. Από βενζίνη δε με πειράζει αν μείνω. Από αξιοπρεπεια με πειράζει να μη μείνω και όταν με φτύνουν λέω ότι ψιχαλίζει.
-
Στην Βέροια σε όσα πρατήρια SHELL πηγαίνω τους λέω πάντα να βάλουν απλή και ο υπάλληλος πάντα πάει να βάλει VPOWER απλή. Πρέπει κάθε φορά να τους λές ξανά οτι θες την απλή οπότε αρχίζουν αυτοί για το πόσο καλή βενζίνη είναι VPOWER κλπ. Προφανώς υπάρχει οδηγία να προωθήσουν την VPOWER. Δεν είναι κακό, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Οπότε τέλος βενζίνη από τη SHELL. Για παράδειγμα στην BP δεν βάζουν ποτέ ULTIMATE όταν λεω απλή.
-
Κι εμένα μου έχει τύχη αυτό σε Shell. Περισσότερες φορές απ' ότι θα θεωρούσα αβλεψία.
-
Όταν σε εμένα μου τύχει κάτι τέτοιο,απλά φεύγω από το πρατήριο και πάω στο επόμενο!
-
Εκείνο που με εκνευρίζει στη shell , και έχω σταματήσει εδώ και καιρό να βάζω , είναι ότι από τότε που έβγαλαν την v power έχουν καταργήσει τις πιο συμβατικές . Εγώ που πάντα βάζω super αμόλυβδη όταν έμπαινα σε πρατήριο μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει πλέον η 98 οκτανίων και μόνο η racing στα 1,1 ευρώ το λίτρο . Συγνώμη αλλά έτσι δεν μου έδιναν τη δυνατότητα επιλογής . ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΦΕΥΓΑ.
-
Ο χρήστης ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΟΥΡΗΣ έγραψε:
Εκείνο που με εκνευρίζει στη shell , και έχω σταματήσει εδώ και καιρό να βάζω , είναι ότι από τότε που έβγαλαν την v power έχουν καταργήσει τις πιο συμβατικές . Εγώ που πάντα βάζω super αμόλυβδη όταν έμπαινα σε πρατήριο μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει πλέον η 98 οκτανίων και μόνο η racing στα 1,1 ευρώ το λίτρο . Συγνώμη αλλά έτσι δεν μου έδιναν τη δυνατότητα επιλογής . ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΦΕΥΓΑ.Δεν εχω δει σε καμια μαρκα σουπερ αμολυβδη 98 εδω και πολυ καιρο.Μαλλον την κατηργησαν ολες οι εταιριες.
-
Ο χρήστης george800 έγραψε:
Στην Βέροια σε όσα πρατήρια SHELL πηγαίνω τους λέω πάντα να βάλουν απλή και ο υπάλληλος πάντα πάει να βάλει VPOWER απλή. Πρέπει κάθε φορά να τους λές ξανά οτι θες την απλή οπότε αρχίζουν αυτοί για το πόσο καλή βενζίνη είναι VPOWER κλπ. Προφανώς υπάρχει οδηγία να προωθήσουν την VPOWER. Δεν είναι κακό, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Οπότε τέλος βενζίνη από τη SHELL. Για παράδειγμα στην BP δεν βάζουν ποτέ ULTIMATE όταν λεω απλή.Επαναλαμβανω οτι ΔΕΝ υπαρχει τετοια οδηγια απο την SHELL!!! Οποιος θελει το πιστευει, οποιος δεν θελει ας μην βαζει απο την Shell...
Απο την αλλη πλευρα υπαρχει οδηγια για την ενημερωση των πελατων! Αλλα μεχρι εκει.. Κανενας δεν εβαλε το πιστολι στον κροταφο κανενος! Οπως σας ελεγα τα ποσοστα κερδους και για τους δυο τυπους καυσιμου ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια... Επομενως δεν συμφαιρει περισσοτερο ουτε την Shell να σας πουλησει Power ουτε τον βενζινα! Οτι θελετε εσεις σαν καταναλωτης θα βελετε στο ρεζερβουαρ σας! -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Στην Βέροια σε όσα πρατήρια SHELL πηγαίνω τους λέω πάντα να βάλουν απλή και ο υπάλληλος πάντα πάει να βάλει VPOWER απλή. Πρέπει κάθε φορά να τους λές ξανά οτι θες την απλή οπότε αρχίζουν αυτοί για το πόσο καλή βενζίνη είναι VPOWER κλπ. Προφανώς υπάρχει οδηγία να προωθήσουν την VPOWER. Δεν είναι κακό, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Οπότε τέλος βενζίνη από τη SHELL. Για παράδειγμα στην BP δεν βάζουν ποτέ ULTIMATE όταν λεω απλή.
Επαναλαμβανω οτι ΔΕΝ υπαρχει τετοια οδηγια απο την SHELL!!! Οποιος θελει το πιστευει, οποιος δεν θελει ας μην βαζει απο την Shell...
Απο την αλλη πλευρα υπαρχει οδηγια για την ενημερωση των πελατων! Αλλα μεχρι εκει.. Κανενας δεν εβαλε το πιστολι στον κροταφο κανενος! Οπως σας ελεγα τα ποσοστα κερδους και για τους δυο τυπους καυσιμου ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια... Επομενως δεν συμφαιρει περισσοτερο ουτε την Shell να σας πουλησει Power ουτε τον βενζινα! Οτι θελετε εσεις σαν καταναλωτης θα βελετε στο ρεζερβουαρ σας!Μα δεν λέμε ότι υπάρχει οδηγία!
Αλλά κι εγω που θέλω super plus δεν μπορώ να βρω!Μόνο Racing! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εκείνο που με εκνευρίζει στη shell , και έχω σταματήσει εδώ και καιρό να βάζω , είναι ότι από τότε που έβγαλαν την v power έχουν καταργήσει τις πιο συμβατικές . Εγώ που πάντα βάζω super αμόλυβδη όταν έμπαινα σε πρατήριο μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει πλέον η 98 οκτανίων και μόνο η racing στα 1,1 ευρώ το λίτρο . Συγνώμη αλλά έτσι δεν μου έδιναν τη δυνατότητα επιλογής . ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΦΕΥΓΑ.
Δεν εχω δει σε καμια μαρκα σουπερ αμολυβδη 98 εδω και πολυ καιρο.Μαλλον την κατηργησαν ολες οι εταιριες.
Όντως έτσι είναι . Πλέον όλες οι εταιρίες βγάζουν 100άρες . Μου το είπαν δύο φίλοι με βενζινάδικα.
-
Επαναλαμβανω οτι ΔΕΝ υπαρχει τετοια οδηγια απο την SHELL!!! Οποιος θελει το πιστευει, οποιος δεν θελει ας μην βαζει απο την Shell...
Απο την αλλη πλευρα υπαρχει οδηγια για την ενημερωση των πελατων! Αλλα μεχρι εκει.. Κανενας δεν εβαλε το πιστολι στον κροταφο κανενος! Οπως σας ελεγα τα ποσοστα κερδους και για τους δυο τυπους καυσιμου ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια... Επομενως δεν συμφαιρει περισσοτερο ουτε την Shell να σας πουλησει Power ουτε τον βενζινα! Οτι θελετε εσεις σαν καταναλωτης θα βελετε στο ρεζερβουαρ σας!Επιβεβαιωνω κ γω τα γραφομενα του george800. Σε τουλαχιστον 2 πρατηρια shell ενω ειχαν απλη κ ζητησα αυτην σαφεστατα, τελικα μου εβαλαν vpower! Μαλιστα η δικαιολογια του υπαλληλου στο ενα απο αυτα ηταν 'φιλαρακο εμεις απλη εννοουμε την vpower γιατι υπαρχει κ η racing' Στα φρυδια τους βεβαια αλλα εννοειται οτι μετα αυτο το σκηνικο τους ειπα οτι ειναι απατεωνες κ δεν ξαναπατησα σε αυτο το πρατηριο αν κ ειναι της περιοχης μου..
-
- Δηλαδή ο υπάλληλος μόνος του το κάνει.
- Μα αν έχουν το ίδιο ποσοστό κέρδους η απλή και η vpower προφανώς συμφέρει την shell να πουλά vpower.
3 Σου επαναλαμβάνω ότι δεν είναι κακό μία εταιρεία να προωθεί συγκεκριμένα προϊόντα. - Φυσικά και βάζουμε βενζίνη από όπου θέλουμε. Συζήτηση κάνουμε.
Και κάτι ακόμα. Αν για την shell είναι το ίδιο η απλή και η vpower γιατί δίνει περισσότερους πόντους (για δώρα) με την vpower?
-
Δηλαδή είναι τυχαία και συμπτωματικά όλα τα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα, στα πρατήρια της shell?
Δεν είναι πολλά και συνεχόμενα για να ναι απλή συμπτωση? Δεν υπάρχει περίπτωση να χει δωθεί ανεπίσημη οδηγία? -
Τεχνικη προοθησης προιοντος απο ποιον?? Απο την Shell? Απο τον εκαστοτε βενζινα??
Τετοια εντολη δεν εχει δοθει απο την Shell σε διαβεβαιω, και το ποσοστο κερδους στα καυσιμα ειναι σχεδον το ιδιο... Δηλαδη ειτε βαλεις εσυ 20 λιτρα απλη αμολυβδη ειτε βαλεις 20 λιτρα Vpower το κερδος για τον βενζινα ειναι το ιδιο... Ως εκ τουτου κανεις δεν θα επειλησει τον υπαλληλο κανενος με την δουλεια του με σκοπο να ξεγελαστει ο καταναλωτης!Επισης εισαι υποχρεωμενος να υποδειξεις ακριβως ποια βενζινη θελεις στο τεποζιτο σου και το ιδιο υποχρεωμενος ειναι ο υπαλληλος να σου εξηγησει οτι η συγκεκριμενη εχει τελειωσει ωστε να του πεις τι να σου βαλει η να αποχωρησεις! Αν σου βαλει με δικη του πρωτοβουλια ακριβοτερη βενζινη η ευθυνη ειναι δικη του... Θα εξηγησεις στον υπεθυνο τι συνεβει και θα αποζημιωθεις!
Ολα αυτα απο καποιον που εργαζεται -ας πουμε- σε πρατηρια βενζινης!!
Δεν υπαρχουν παντου συνομοσιες... Αν κινηθειτε λιγο εξυπνα δεν υπαρχουν τιποτα!!!θα διαφωνησω για τα ποσοστα κερδους. Δηλ. οταν η απλη αμολυβδη ανεβοκατεβαινει συνεχεια, και η σουπερ ειναι σταθερη (σχεδον), αυτο τι σημαινει; Απλα οτι ειναι αρκετα ακριβη η σουπερ και τα ποσοστα κερδους συμπιεζονται οταν η απλη ανεβαινει. Ειναι αδιανοητο να την αυξησει αλλο Δεν θα υπαρξει περιπτωση να την πουλησει
Επισης στα κεντρικα -πολης- βενζιναδικα το ποσοστο κερδους ειναι σχετικα πολυ πιο μεγαλο απο τα περιφερειακα.Και παλι θα διαφωνησω για τη σχεση υπαλληλου-αφεντικου-'απειλης'... Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα το οποιο δεν μπορουμε να αναπτυξουμε εδω
Οχι, δεν ειμαι υποχρεωμενος να του υποδειξω τι θελω...
1ον διοτι οι αλλες δυο ειναι πιο ακριβες, αρα αυτος γιατι να μου βαλει την πιο ακριβη...
2ον σε ολα τα βενζιναδικα -στην ελλαδα τουλαχιστον- ειναι το αυτονοητο η απλη βενζινη να ρεει στο τεποζιτο, και οχι κατι αλλο... εκτος αν το συγκεκριμενοποιησεις... 'Θελω σουπερ...'
3ον το εχουν προσεξει αρκετοι για τα πρατηρια της shell και συγκεκριμενα αυτα που ανηκουν στην shell και οχι σε ιδιωτηΔεν ειναι απαραιτητο να εχει δωθει -επισημη- γραμμη απο τη shell για το συγκεκριμενο θεμα. Μπορει η ιδια η εταιρεια να μην εχει ιδεα τι συμβαινει. Υπαρχει ομως περιπτωση, αλυσιδες εκμεταλλευσης πρατηριων να το προωθουν ως ιδεα. Και αυτο που λεω τωρα, δεν το θεωρω συνομωσια
Και φυσικα να με ενημερωνουν για τα καυσιμα, και πολυ καλα κανουν. Αλλα ως εκει Γιατι εγω να ειμαι υποχρεωμενος να τους πω τι να βαλουν; Γιατι σε συγκεκριμενα πρατηρια shell στη Θεσ/νικη να 'λειπει' παντα η απλη;
Στα υπολοιπα σημεια θα συμφωνησω. Αν δεν μας αρεσει, φευγουμε... οπως και εχουμε κανει απο οτι καταλαβα... με ποιο χαρακτηριστικη περιπτωση του συμφορουμιστα που ειπε '... και ας μεινω στα 5 μετρα...'
-
Ο χρήστης george800 έγραψε:
- Δηλαδή ο υπάλληλος μόνος του το κάνει.
- Μα αν έχουν το ίδιο ποσοστό κέρδους η απλή και η vpower προφανώς συμφέρει την shell να πουλά vpower.
3 Σου επαναλαμβάνω ότι δεν είναι κακό μία εταιρεία να προωθεί συγκεκριμένα προϊόντα. - Φυσικά και βάζουμε βενζίνη από όπου θέλουμε. Συζήτηση κάνουμε.
Και κάτι ακόμα. Αν για την shell είναι το ίδιο η απλή και η vpower γιατί δίνει περισσότερους πόντους (για δώρα) με την vpower?
Διότι έτσι μας επιβραβεύει για τη 'σωστή' επιλογή μας και μας δείχνει ότι το κέρδος δεν είναι το παν!!!!!
-
Σιγά τα δώρα. Μετά από 1 χρόνο που έβαζα σε Shell, ίσα που συμπλήρωνα πόντους για ένα φακό ή ένα κομπιουτεράκι.
-
Πως γίνεται το κέρδος να είναι το ίδιο ?
Η shell πουλάει στα πρατήρια με διαφορετικές τιμές στο καθένα ???
Αν τα ποσοστά κέρδους ήταν τα ίδια (ένα 10% π.χ.) θα έπρεπε όλα τα πρατήρια να έχουν τις ίδιες τιμές.
Ποιος μου λέει εμένα λοιπόν ότι την απλή αμόλυβδη δεν την πουλάνε με 10% κέρδος και την vpower με 12% ??Επίσης, υπάρχουν πρατήρια που ΔΕΝ έχουν v power καθόλου.
Μου έχει τύχει να ζητήσω vpower και να μου πουν ότι δεν έχουν, έχουν μόνο racing.
Μου έχει τύχει να ζητήσω απλή και πάλι δεν υπήρχε.Όλα σε shell. (Εξακολουθώ και βάζω vpower)
Σε bp μου έχει τύχει να θέλω ultimate και πριν προλάβω να την ζητήσω και ενώ έχω σταματήσει μπροστά στην αντλία, να μου βάζει απλή...
Εγώ πιστεύω έχει να κάνει με το τί έχει συνηθήσει ο βενζινάς να πουλάει. Αν δηλαδή πηγαίνουν καθημερινά 100 ακριβά αυτοκίνητα και τους βάζει racing και πάω και εγώ με το ακριβό μου, τότε θα μου βάλει racing χωρίς να με ρωτήσει. Δουλεύει δηλαδή βάση εμπειρίας.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν το κάνουν σκοπίμως. Δεν είναι κανένας χαζός, ούτε ο βενζινάς για να διώχνει τον πελάτη, ούτε ο πελάτης για να πηγαίνει 2η και 3η φορά στο ίδιο βενζινάδικο όταν του λέει ότι δεν έχει και του βάζει άλλη βενζίνη.
-
Σκέφτηκε κανείς σας πως με την εκτόξευση των τιμών όλο και περισσότεροι που έδιναν 1 ευρώ για σούπερ αποφάσισαν να δίνουν 1 ευρώ για απλή;
Δηλαδή προσπαθούν να κρατήσουν το κόστος στα ίδια επίπεδα, κι ας χάνουν σε επιδόσεις. Που μεταξύ μας κάποιοι έβαζαν σούπερ γιατί είναι 'ωραίοι' και δεν καταλάβαιναν διαφορές στην ισχύ, οπότε τώρα που ακρίβυνε...
Μη μου αρχίσετε περί μικρότερης κατανάλωσης της σούπερ!!!
α) όσοι από εσάς βάζετε απλή (αλλιώς τι παραπονιόσαστε πως τέλειωσε;;; ) ούτως ή άλλως την κρίνατε πιο συμφέρουσα.
β) όσοι από εσάς βάζετε σούπερ λόγω κατανάλωσης είστε μειοψηφία μάλλον και στο φόρουμ, αλλά συντριπτικά σίγουρα γενικότερα στον κόσμο των Γιωταχήδων. Ο Γιωταχής δεν ξέρει από διαφορά στην κατανάλωση, και αυτός που ξέρει συνήθως την μετράει με δραχμές στο χιλιόμετρο... Και αυτός που τέλειωσε την απλή είναι ο Γιωταχής, λόγω μεγάλου πληθυσμού, όχι ο γνώστης - είδο προς εξαφάνιση!!
H Shell, και το κόλπο με την απλή (που έχει τελειώσει)