-
Από τα μεγαλύτερα ταμπού στην ελληνική κοινωνία. Ακόμη οι διαζευγμένοι αντιμετωπίζουν το σκεπτικισμό των άλλων ως 'one-time offenders' δηλαδή ότι έχουν κάνει ένα σοβαρό σφάλμα στη ζωή τους 'άρα' είναι αναξιόπιστοι. Από την άλλοι πολλοί διαζευγμένοι βιάζονται να ξαναπαντρευτούν κυρίως για να αποδείξουν στους άλλους και στον εαυτό τους ότι δεν είναι ανάξιοι να έχουν οικογένεια και κάνουν (ξανά) λάθος επιλογές.
Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης ακόμα και για τις νομικές πτυχές ενός διαζυγίου. Ισχύει ότι 'η γυναίκα στα παίρνει όλα' ή τουλάχιστον αν υπάρχουν παιδιά, των οποίων ξέρουμε όλοι ότι η κηδεμονία εκτός ελαχίστων περιπτώσεων δίνεται στη γυναίκα άσχετα αν 'ευθύνεται' ή όχι για την αποτυχία του γάμου;
-
Από τα μεγαλύτερα ταμπού στην ελληνική κοινωνία. Ακόμη οι διαζευγμένοι αντιμετωπίζουν το σκεπτικισμό των άλλων ως 'one-time offenders' δηλαδή ότι έχουν κάνει ένα σοβαρό σφάλμα στη ζωή τους 'άρα' είναι αναξιόπιστοι. Από την άλλοι πολλοί διαζευγμένοι βιάζονται να ξαναπαντρευτούν κυρίως για να αποδείξουν στους άλλους και στον εαυτό τους ότι δεν είναι ανάξιοι να έχουν οικογένεια και κάνουν (ξανά) λάθος επιλογές.
Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης ακόμα και για τις νομικές πτυχές ενός διαζυγίου. Ισχύει ότι 'η γυναίκα στα παίρνει όλα' ή τουλάχιστον αν υπάρχουν παιδιά, των οποίων ξέρουμε όλοι ότι η κηδεμονία εκτός ελαχίστων περιπτώσεων δίνεται στη γυναίκα άσχετα αν 'ευθύνεται' ή όχι για την αποτυχία του γάμου;
-
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η γυναίκα εχει δικαιωματα σε οτι εχετε αποκτησει στο διαστημα που εισασταν παντρεμένοι.
Επισης παιρνει και καποια διατροφη,ειδικα αμα πριν τον γαμο δούλευε και μετα οχι το ποσό της διατροφης ανεβαίνει.Η μεγαλύτερη διατροφη στα ελληνικα δικαστικά χρονικά ειναι περιπου 3.000Ε και αφορα γνωστότατη οικογένεια με πετρέλαια κτλ.Τα παιδια μπορει να στα παρει σχετικά εύκολα
Καλά διαζύγια
-
Ισότητα ε; χμμμ....
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ισότητα ε; χμμμ....
off topic, αλλά ταυτόχρονα και on topic ανέκδοτο:
Μια γιαγιά παρατηρεί την εγγονή της να ετοιμάζεται πυρετωδώς να βγει έξω.
-Που πας κόρη μου? τη ρωτάει
-Άσε γιαγιά, πού να σου εξηγώ τώρα, πάω σε μια πολύ σημαντική συγκέντρωση.
-Τι συγκέντρωση είναι αυτή παιδί μου? Πες μου...
-Δεν θα καταλάβεις γιαγιά, τι να σου πω...
-Θα καταλάβω, πες μου να χαρείς...
-Να, πάω σε μια συγκέντρωση για την ισότητα μεταξύ των δυο φύλων.
-Τι είναι αυτό παιδάκι μου, καντο μου λίγο λιανά...
-Να βρε γιαγιά, είναι αυτό που βάζει την γυναίκα πάνω από τον άντρα!!!
-Αααα, ισότητα το λετε εσείς αυτό? Εμείς στην εποχή μας το λέγαμε συντριβανάτο!!!Κύριοι, περαστικά μας...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η γυναίκα εχει δικαιωματα σε οτι εχετε αποκτησει στο διαστημα που εισασταν παντρεμένοι.Πρόσφατα άκουσα ότι έχει δικαίωμα και στο 'κύριο' σπίτι και αυτοκίνητο (δηλαδή αυτά που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι όσο ήταν παντρεμένοι) ακόμα και αν ανήκει εξ'ολοκλήρου σε σένα και το είχες πριν το γάμο. Υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν το σπίτι που μένουν σε τρίτους συγγενείς για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
-
Ελπιζω να εχεις αδικο, αν μας παρουν και τα σπιτια και τα παιδια,εμεις τι ακριβως θα κανουμε μετα;
-
Eγώ ελπίζω να έχετε και οι δύο άδικο γιατί αν είναι να κοιτάμε ΤΙ θα χάσουμε αν, εφόσον και όταν χωρίσουμε, τότε κάτι δεν πάει καλά...
-
Ενώ αν είχατε κάνει ένα προγαμιαίο συμβόλαιο θα είχατε γλυτώσει... Ας προσέχατε! (Καλά κάνω εγώ και δεν παντρεύομαι).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ελπιζω να εχεις αδικο, αν μας παρουν και τα σπιτια και τα παιδια,εμεις τι ακριβως θα κανουμε μετα;Εσύ τι λες;
Αυτή θα κάνει τη ζωή της με τη διατροφή της και κανένα καινούριο και εσύ θα κοιτάς και θα χαίρεσαι; -
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Ενώ αν είχατε κάνει ένα προγαμιαίο συμβόλαιο θα είχατε γλυτώσει...Άλλη αμερικανιά αυτή....
-
Μιά μικρή ιστορία:
Πρίν από αρκετά χρόνια,ένας γνωστός αγάπησε τήν γερμανίδα τουρίστρια πού γνώρισε στή Θάσο.
Τήν παντρεύτηκε,έκαναν ένα παιδάκι,καί αυτός μετακόμισε στήν Γερμανία γιά να δουλέψει.
Τήν δουλειά τού τήν βρήκε η γυναίκα του.
Μόλλις βρήκε δουλειά,η γυναίκα του τόν χώρισε.
Πήρε τό παιδί,πήρε τήν διατροφή,καί από τότε ζεί μονίμως στήν Ελλάδα,χωρίς (φυσικά) νά εργάζεται. -
Mα τι ξέρουν οι απολίτιστοι από ισότητα? Όλα έπρεπε να του τα πάρει... Έτσι γίνεται στα πολιτισμένα κράτη, όπως η Ελλάδα...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μιά μικρή ιστορία:Πρίν από αρκετά χρόνια,ένας γνωστός αγάπησε τήν γερμανίδα τουρίστρια πού γνώρισε στή Θάσο.
Τήν παντρεύτηκε,έκαναν ένα παιδάκι,καί αυτός μετακόμισε στήν Γερμανία γιά να δουλέψει.
Τήν δουλειά τού τήν βρήκε η γυναίκα του.
Μόλλις βρήκε δουλειά,η γυναίκα του τόν χώρισε.
Πήρε τό παιδί,πήρε τήν διατροφή,καί από τότε ζεί μονίμως στήν Ελλάδα,χωρίς (φυσικά) νά εργάζεται.Με κάλυψες.
(ετοιμαζόμουν να παραθέσω αντίστοιχη ιστορία).
Με τις μ@λακίες περί ισότητας, οι γυναίκες έχασαν τα προηγούμενα προνόμιά τους.
Ευτυχώς για τους άνδρες. -
Πώς τα έχουν χάσει; Η ιστοριούλα του HUNTER μπορεί να συμβεί κάλλιστα και σήμερα.
Αν κατάλαβα καλά η τελευταία γραμμή έχει ως υποκείμενο τη γερμανίδα και όχι τον γνωστό.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πώς τα έχουν χάσει; Η ιστοριούλα του HUNTER μπορεί να συμβεί κάλλιστα και σήμερα.Αν κατάλαβα καλά η τελευταία γραμμή έχει ως υποκείμενο τη γερμανίδα και όχι τον γνωστό.
Αν είναι έτσι, δεν κατάλαβα καλά εγώ.
Πάντως, ο παλιός φίλος και συμμαθητής μου ο Δημήτρης παντρεύτηκε μια κούκλα από τη Γερμανία, τον πήρε εκεί, του βρήκε (καλή) δουλειά και όταν, μετά από πέντε χρόνια, χώρισαν, ο Δημήτρης γύρισε Ελλάδα, λένε ότι το μαγαζί του το άνοιξε με την αποζημίωση, έπαιρνε τη διατροφή του κανονικά μέχρι που παντρεύτηκε μια πιτσιρίκα κουκλάρα Μολδαβή και τρείς - τέσσερες φορές το χρόνο του στέλνουν τα εισιτήριά του να πάει στη Γερμανία για μια εβδομάδα να δει το παιδί του και το καλοκαίρι του το φέρνουν εδώ για 20 ημέρες, με αρκετά χρήματα για τη διαμονή του! -
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Ενώ αν είχατε κάνει ένα προγαμιαίο συμβόλαιο θα είχατε γλυτώσει... Ας προσέχατε! (Καλά κάνω εγώ και δεν παντρεύομαι).Δεν αναγνωρίζεται απο τον ελληνικο νόμο, εχει απο μικρή εως μηδαμινη αξία.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ελπιζω να εχεις αδικο, αν μας παρουν και τα σπιτια και τα παιδια,εμεις τι ακριβως θα κανουμε μετα;προγαμιαίο συμβόλαιο αν δεν υπογράψει, σημαίνει πως έχει άλλα στο μυαλό της και μην ακούσω τίποτα για 'αγάπες'
Φταίω εγώ μετά να είμαι εναντίον;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πώς τα έχουν χάσει; Η ιστοριούλα του HUNTER μπορεί να συμβεί κάλλιστα και σήμερα.
Αν κατάλαβα καλά η τελευταία γραμμή έχει ως υποκείμενο τη γερμανίδα και όχι τον γνωστό.
Αν είναι έτσι, δεν κατάλαβα καλά εγώ.
Πάντως, ο παλιός φίλος και συμμαθητής μου ο Δημήτρης παντρεύτηκε μια κούκλα από τη Γερμανία, τον πήρε εκεί, του βρήκε (καλή) δουλειά και όταν, μετά από πέντε χρόνια, χώρισαν, ο Δημήτρης γύρισε Ελλάδα, λένε ότι το μαγαζί του το άνοιξε με την αποζημίωση, έπαιρνε τη διατροφή του κανονικά μέχρι που παντρεύτηκε μια πιτσιρίκα κουκλάρα Μολδαβή και τρείς - τέσσερες φορές το χρόνο του στέλνουν τα εισιτήριά του να πάει στη Γερμανία για μια εβδομάδα να δει το παιδί του και το καλοκαίρι του το φέρνουν εδώ για 20 ημέρες, με αρκετά χρήματα για τη διαμονή του!Εεεεε, χμ, εεεε, μήπως, λέω, μήπως αυτή η κούκλα, εεεε, η γερμανίδα εννοώ, έχει καμιά αδερφούλα, ξαδερφούλα, κάτι τέτοιο τέλος πάντων, να μου τη συστήσει που κάτι τη θέλω;
Διαζύγια