-
«Οσοι υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση των σχέσεων των ομοφυλοφίλων είναι δήθεν προοδευτικοί. Οι ομοφυλόφιλοι διαστρέφουν την ανθρώπινη φύση με ανομολόγητες πράξεις παρά την ανθρώπινη φύση» υποστηριζουν καποιοι σημερα.
Αλλοι πιστευουν πως «[πρεπει] να κατοχυρωθεί στην Ελλάδα η ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού και να υπάρξουν και θεσμικές λύσεις σε πολλά ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα το θέμα του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων».
Επειδη το κοινωνικο συνολο στο οποιο κινουμαι δεν αποτελει αντιπροσωπευτικο δειγμα της ελληνικης αποψης περι γαμου ομοφυλοφιλων, πιστευω πως ενα δυνητικο κοινο σχεδον 11.000 ανθρωπων ισως διαφωτισει την κατασταση. Βεβαια τελικα η αποψη που θα διαμορφωθει αποτελει απλα την γνωμη καποιων ανθρωπων με ενδιαφερον για την αυτοκινηση και προσβαση/εξοικειωση με υπολογιστη.
Αρκετα περι εισαγωγικων σχολιων.
Κυριοι, κυριες, τι λετε, συμφωνειτε με τον γαμο μεταξυ ομοφυλοφιλων?
-
«Οσοι υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση των σχέσεων των ομοφυλοφίλων είναι δήθεν προοδευτικοί. Οι ομοφυλόφιλοι διαστρέφουν την ανθρώπινη φύση με ανομολόγητες πράξεις παρά την ανθρώπινη φύση» υποστηριζουν καποιοι σημερα.
Αλλοι πιστευουν πως «[πρεπει] να κατοχυρωθεί στην Ελλάδα η ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού και να υπάρξουν και θεσμικές λύσεις σε πολλά ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα το θέμα του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων».
Επειδη το κοινωνικο συνολο στο οποιο κινουμαι δεν αποτελει αντιπροσωπευτικο δειγμα της ελληνικης αποψης περι γαμου ομοφυλοφιλων, πιστευω πως ενα δυνητικο κοινο σχεδον 11.000 ανθρωπων ισως διαφωτισει την κατασταση. Βεβαια τελικα η αποψη που θα διαμορφωθει αποτελει απλα την γνωμη καποιων ανθρωπων με ενδιαφερον για την αυτοκινηση και προσβαση/εξοικειωση με υπολογιστη.
-
-
Απλώς η λέξη 'γάμος' ακούγεται λάθος.
Αυτό που λέμε 'πολιτικός γάμος' θα έπρεπε να εφαρμόζεται και στα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων για απλούς πρακτικούς λόγους (κληρονομιές, ασφάλειες, συντάξεις). Ακόμη και μία υπογραφή που πρέπει να βάλεις για τη νοσηλεία του/της συντρόφου απαιτεί κάποια πιστοποίηση.
Ωστόσο είμαι καθέτως αντίθετος στη δυνατότητα υιοθεσίας... -
Πολλοί γάμοι έπεσαν
Δεν το γυρνάς σε ψηφοφορία;
Προσωπικά είμαι υπέρ, ας κάνουν ότι θέλουν, ας πρόσεχαν! (όπως και οι ετερόφυλοι)
έτσι αποφεύγονται και 'υιοθεσίες'
Βέβαια στο ελλάντα είμαστε πρώτοι στην υποκρισία
-
Νομιζω οτι καθε σοβαρος ανθρωπος χεστηκε πατοκορφα για το αν θα παντρευονται οι ομοφυλοφιλοι ή όχι!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πολλοί γάμοι έπεσανΔεν το γυρνάς σε ψηφοφορία;
δεν με ενδιαφερει ποσοτικα, ουτως η αλλως ενα ποσοστο σε ενα ετεροκλιτο φορουμ δεν αποδεικνυει τιποτα. αυτο που θελω να ακουσω ειναι οι γνωμη του καθενος.
και μεχρι τωρα σε ενα δεκαλεπτο εκφραστηκαν 3 σεβαστοτατες γνωμες!
-
Οι ομοφυλόφιλοι ποτέ δε ζήτησαν να παντρευτούν σε εκκλησιά. Αυτό που θέλουν είναι νομικό καθεστώς οπού να τους δίνει δικαιωμα να κληρονομουν ο ενας τον αλλο και να εκπροσωπεί ο ένας τον άλλον. Σε αυτό δε βλέπω τίποτε το μεμπτό και όσοι σκίζουν τα ρούχα όπως οι Ανθιμοι και Χριστοδουλοι καλά θα κάνουν να κοιτούν τα του οίκου τους και να το βουλώσουν μια και καλή είτε εκφέρουν άποψη για τα πολιτικά είτε για τέτοια θέματα....Η Ισπανία με εκπλησει, εχει το πιο προοδευτικό νομοσχέδιο για εξωσωματική γονιμοποίηση και έχει Τρίψει για τα καλά τα δόντια του κωλο Ρατσινκερ και Σια
-
αφου το θελουν γιατι να μην τους επιτρεπεται (πολιτικος και γιατι οχι θρησκευτικος αν καποια θρησκεια το επιτρεπει)
πιστευω πως πρεπει να επιτραπει και στην Ελλαδα
για τις υιοθεσιες ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα μιας και δεν μπορεις να ξερεις πως θα επιρεασει ψυχολογικα ενα παιδι κατι τετοιο
ΥΓ Κατι μου ελεγε σημερα οτι θα ανοιγε τετοιο θεμα στο Forum
-
Αφού είναι νομικό το θέμα (για ζητήματα κληρονομικά και γενικότερα περιουσιακά), ας τελούν 'γάμο'.
Ούτε ν'ακούσω όμως για υιοθεσία. Να μπει δηλαδή το παιδί νυχτιάτικα στο υπνοδωμάτιο των γονιών και να δει 'ξιφομαχία';
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού είναι νομικό το θέμα (για ζητήματα κληρονομικά και γενικότερα περιουσιακά), ας τελούν 'γάμο'.Ούτε ν'ακούσω όμως για υιοθεσία. Να μπει δηλαδή το παιδί νυχτιάτικα στο υπνοδωμάτιο των γονιών και να δει 'ξιφομαχία';
αν όμως έχει δύο μαμάδες και δεν είναι υιοθετημένο; για τις γυναίκες είναι πιο εύκολο να είναι ομοφυλόφιλες και να χουν παιδί
-
Μιλησαν οι προηγουμενοι...
Ουτε εμενα μου πεφτει λογος αν δυο ανθρωποι του ιδιου φυλλου θελουν να νομιμοποιησουν τη σχεση τους με καποιο τροπο. Αν ειναι να ειναι ευτυχισμενοι τοτε να ζησουν και να ευτυχισουν. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Απλώς η λέξη 'γάμος' ακούγεται λάθος.Αυτό που λέμε 'πολιτικός γάμος' θα έπρεπε να εφαρμόζεται και στα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων για απλούς πρακτικούς λόγους (κληρονομιές, ασφάλειες, συντάξεις). Ακόμη και μία υπογραφή που πρέπει να βάλεις για τη νοσηλεία του/της συντρόφου απαιτεί κάποια πιστοποίηση.
Ωστόσο είμαι καθέτως αντίθετος στη δυνατότητα υιοθεσίας...Να μη τα ξαναγράφω κι εγώ...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού είναι νομικό το θέμα (για ζητήματα κληρονομικά και γενικότερα περιουσιακά), ας τελούν 'γάμο'.Ούτε ν'ακούσω όμως για υιοθεσία. Να μπει δηλαδή το παιδί νυχτιάτικα στο υπνοδωμάτιο των γονιών και να δει 'ξιφομαχία';
και εδω παιρνει συζητηση θα μπορουσαν να παιρνουν επιτροπη ψυχιατρων και αν τελουσαν αυστηρες προυποθεσεις ας υιοθετουσαν...Γιατι δηλαδη η Ανθουλα
και ο πατερας των Ξηρων της 17Ν εβγαλαν καλυτερα μπουμπουκια..Φυσικα κατι κραγμενες θα ετρωγαν πορτες απο τις επιτροπες...Βεβαια στην ελλαδα με ολιγο λαδακι θα γινοταν χαμος
Η ακομα καλυτερα να μπορουσαν να υιοθετουν παιδια μεγαλυτερης υλικιας και κατοπιν επιλογη των ιδιων των παιδιων -
Ακομα κι αν επιτραπει νομικα η υιοθεσία, δεν ξερω αν και ποτε θα παρουν παιδι στα χερια τους.Εδω φυσιολογικα ζευγαρια και τους ψηνουν το ψαρι στα χειλη πανω απο 5 χρόνια μεχρι να παρουν ενα παιδι,το παιδι εχει παει φανταρος,εχει κανει δικη του οικογενεια και μετα υιοθετείται
-
Κι εγώ συμφωνώ ότι καλό θα ήταν να υπάρχει ένα πλαίσιο ώστε να μπορούν με κάποιο τρόπο να 'επισημοποιούνται', αλλά μέχρι εκεί. Είμαι κατηγορηματικά εναντίον της υιοθεσίας. Από τη στιγμή που η ζωή τους βασίζεται σε μια 'παρά φύσιν' σχέση, πως είναι δυνατόν να απαιτούν να μεγαλώσουν κάτι που προκύπτει μέσα από φυσιολογική σχέση;
Είπαμε, μην το ξεφτιλίσουμε και τελείως, γιατί θα καταντήσουμε αηδία σε λίγο. Οι αδερφές προβάλλονται παντού: Στα σίριαλ, στις εκπομπές, σαν τρόπος συμπεριφοράς, έλεος!
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Αφού είναι νομικό το θέμα (για ζητήματα κληρονομικά και γενικότερα περιουσιακά), ας τελούν 'γάμο'.
Ούτε ν'ακούσω όμως για υιοθεσία. Να μπει δηλαδή το παιδί νυχτιάτικα στο υπνοδωμάτιο των γονιών και να δει 'ξιφομαχία';
και εδω παιρνει συζητηση θα μπορουσαν να παιρνουν επιτροπη ψυχιατρων και αν τελουσαν αυστηρες προυποθεσεις ας υιοθετουσαν...Γιατι δηλαδη η Ανθουλα
και ο πατερας των Ξηρων της 17Ν εβγαλαν καλυτερα μπουμπουκια..Φυσικα κατι κραγμενες θα ετρωγαν πορτες απο τις επιτροπες...Βεβαια στην ελλαδα με ολιγο λαδακι θα γινοταν χαμος
Η ακομα καλυτερα να μπορουσαν να υιοθετουν παιδια μεγαλυτερης υλικιας και κατοπιν επιλογη των ιδιων των παιδιων...και ποιές θα μπορούσαν άραγε να είναι αυτές οι 'αυστηρές προϋποθέσεις'???
Και εγώ είμαι κάθετα αντίθετος στην υϊοθεσία. Από εκεί και πέρα βεβαίως ας κάνουν ό,τι θέλουν.
-
Αν είναι να στολίσουν κανα HUMMER, γιατί όχι ?
-
Να νομιμοποιηθεί η ομοφυλοφυλία.Και γάμοι να γίνονται και βαφτήσια και κηδείες.Έτσι να πάμε μπροστά να μην μας 'τη λενε' οι Ισπανοί και οι Ολανδοβρετανοι.Φαντάζομαι θέαμα σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα κλπ:
-Το όνομά σας;
-Νικολάος Ναβουχοδονοσωρ
-Όνομα συζήγου;
-Μήτσος ΝαβουχοδονόσωρΓια τα πανυγύρια!Η σύζυγος ( ; ) να πλένει τα μπαλκόνια και να φωνάζει στο σύζηγο με φωνή σαν το μπάσο του Nikki Sixx 'Νίκο άνοιξε το νερό'
Ελλάς του 21ου Αιώνα!!!! -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Απλώς η λέξη 'γάμος' ακούγεται λάθος.Αυτό που λέμε 'πολιτικός γάμος' θα έπρεπε να εφαρμόζεται και στα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων για απλούς πρακτικούς λόγους (κληρονομιές, ασφάλειες, συντάξεις). Ακόμη και μία υπογραφή που πρέπει να βάλεις για τη νοσηλεία του/της συντρόφου απαιτεί κάποια πιστοποίηση.
Ωστόσο είμαι καθέτως αντίθετος στη δυνατότητα υιοθεσίας...Συμφωνώ κι εγώ σε αυτό ....
Γάμοι ομοφυλοφίλων