-
Δεν τα λέτε καλά ...Οιοσδήποτε μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση υπό προϋποθέσεις.
Δείτε τι είχα γράψει εδώ viewtopic.php?f=13&t=26004&p=974370&hilit=%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%AF%CE%BF+%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF#p974370'
Αντιγράφω από τα τα τότε γραφόμενά μου :
Η* μίσθωση μπορεί να καταγγελθεί (ακόμα και πρόωρα, δηλ και πριν την πάροδο της 3ετίας ή άλλης συμφωνημένης διάρκειας) για σπουδαίο λόγο **είτε από το μισθωτή είτε από τον εκμισθωτή. **
Η έννοια της ιδιοκατοίκησης δεν υφίσταται πλέον (ως αυτοτελής λόγος καταγγελίας) στην μίθωση κύριας κατοικίας αλλά μόνο στις εμπορικές μισθώσεις...
Στη μίσθωση κύριας κατοικίας εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις του ΑΚ, που ισχύουν για όλες τις διαρκείς ενοχικές σχέσεις και άρα οποιοσδήποτε (και όχι μόνο ιδιοκατοίκηση, η οποία άλλωστε -αντιστρόφως - μπορεί και να ΜΗΝ αποτελεί σπουδαίο λόγο εν προκειμένω) σπουδαίος λόγος (που θα κριθεί ως τέτοιος από το δικαστήριο αν φτάσουμε εκεί) μπορεί να αποτελέσει λόγο καταγγελίας και λύσης της μισθωσης...
Νομολγία δυστυχώς δεν προλαβαίνω να ψάξω τώρα
Μπορώ να δώσω μόνο μερικές κατευθύνσεις - προϋποθέσεις για το πως εκτιμάται ένας σπουδαίος λόγος από τα δικαστήρια :1)Λόγος εξαιτίας του οποίου η συνέχιση της μίσθωσης καθίσταται υπέρμετρα δυσβάστακτη κατά τις αρχές της καλής πίστης
2) SOS Έλλειψη υπαιτιότητας του καταγγέλοντος
3) ΔΕΝ απαιτείται ύπαρξη υπαιτιότητας του αντισυμβαλλομένουΛαμβάνεται υπόψη επίσης η κατάσταση των οικονομικών συμφερόντων των συμβαλλομένων και μάλιστα οι οικονομικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από τη συνέχιση ή τη λύση της σύμβασης...*
-
Eρώτηση, φίλος σκέφτεται να μετακομίσει Νοτια Προάστια για μόνιμη κατοικία. Τον ενδιαφέρει να βρεί κάτι απο Βαρκίζα και μετά, μέχρι εως Λεγρενά. Διαθέτει μπατζετ περί τα 300-350 χιλιάρικα.
Ποια περιοχή θα προτείνατε? Φυσικά κοντά στην θάλασσα το οικόπεδο κτλ...
Εγω αν και μένω Γλυφάδα, και πηγαίνω για μπάνιο συνέχεια μέχρι και τα Λεγρενά δεν μπορώ να διακρίνω σημαντικές διαφορές μεταξύ Αγ.Μαρίνας, Μαυρο λιθάρι, Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Ανάβυσσο, Θυμάρι κτλ. γιαυτό και ζητάω την γνώμη καποιου τρίτου.
-
Ν' αποφύγει μεγάλους οικισμούς, όπως Σαρωνίδα, Λαγονήσι. Ακριβά μέρη και με αρκετή πολυκοσμία, πράγμα ανόητο εφόσον θέλει ο φίλος σου να βγει εκτός της Αθήνας.
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Eρώτηση, φίλος σκέφτεται να μετακομίσει Νοτια Προάστια για μόνιμη κατοικία. Τον ενδιαφέρει να βρεί κάτι απο Βαρκίζα και μετά, μέχρι εως Λεγρενά. Διαθέτει μπατζετ περί τα 300-350 χιλιάρικα.Ποια περιοχή θα προτείνατε? Φυσικά κοντά στην θάλασσα το οικόπεδο κτλ...
Εγω αν και μένω Γλυφάδα, και πηγαίνω για μπάνιο συνέχεια μέχρι και τα Λεγρενά δεν μπορώ να διακρίνω σημαντικές διαφορές μεταξύ Αγ.Μαρίνας, Μαυρο λιθάρι, Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Ανάβυσσο, Θυμάρι κτλ. γιαυτό και ζητάω την γνώμη καποιου τρίτου.
Βαρκιζα ειναι σιγουρα πολυ ακριβα,βασικα δεν μας λες τι ακριβως ψαχνει,σπιτι 100 τετραγωνικων/οικοπεδο/σπιτι δεκαετίας;
-
Έχοντας εγκατασταθεί το καλοκαίρι στο νέο μου σπίτι (μονοκατοικία) αντιμετώπισα το εξής αηδιαστικό με τις πρώτες πρόσφατες βροχές:
Όλο οι τοίχοι (εξωτερικά) και η αυλή έχουν γεμίσει με μαύρα σιχαμερά σκουλήκια που σκαρφαλώνουν εκεί που δεν μπορείτε να φανταστείτε! Μιλάμε για μιλιούνια (!!!) και προφανώς βγααίνουν από το χώμα του περιβάλλοντος χώρου.
Το ακόμα σιχαμερότερο της υπόθεσης είναι ότι κάποια -ελάχιστα- κατάφεραν να μπουν και μέσα, υποψιάζομαι από τα περιθώρια που ίσως αφήνει το στοπ της κεντρικής εισόδου (πόρτα ασφαλείας).
Αν κάνω το λάθος και σκοτώσω κανένα, βγαίνει μια απίστευτη μπόχα που σου γυρίζει τα άντερα...
Σκέφτομαι να φωνάξω συνεργείο για απολύμανση μιας και ψάχνοντας στο γούγλη βρήκα αυτό:http://www.apolimantikiltd.gr/greek/� ... %B9%CE%B1/
Έχει κανένας καμιά άλλη ιδέα??
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Έχοντας εγκατασταθεί το καλοκαίρι στο νέο μου σπίτι (μονοκατοικία) αντιμετώπισα το εξής αηδιαστικό με τις πρώτες πρόσφατες βροχές:
Όλο οι τοίχοι (εξωτερικά) και η αυλή έχουν γεμίσει με μαύρα σιχαμερά σκουλήκια που σκαρφαλώνουν εκεί που δεν μπορείτε να φανταστείτε! Μιλάμε για μιλιούνια (!!!) και προφανώς βγααίνουν από το χώμα του περιβάλλοντος χώρου.
Το ακόμα σιχαμερότερο της υπόθεσης είναι ότι κάποια -ελάχιστα- κατάφεραν να μπουν και μέσα, υποψιάζομαι από τα περιθώρια που ίσως αφήνει το στοπ της κεντρικής εισόδου (πόρτα ασφαλείας).
Αν κάνω το λάθος και σκοτώσω κανένα, βγαίνει μια απίστευτη μπόχα που σου γυρίζει τα άντερα...
Σκέφτομαι να φωνάξω συνεργείο για απολύμανση μιας και ψάχνοντας στο γούγλη βρήκα αυτό:http://www.apolimantikiltd.gr/greek/� ... %B9%CE%B1/' target='_blank' target='_blank' target='_blank
θεωρω οτι το προβλημα δεν θα στο λυσει η απολυμανση...αλλα ενας εδαφολογος!να παρει δειγμα του εδαφους να το αναλυσει στα συστατικα του και να σου πει ακριβως απο που προερχεται αυτη η κατασταση!γιατι σιγουρα προερχεται εδαφολογικα...με την απολυμανση αυτο που θα πετυχεις ειναι να μειωθει ο πλυθησμος τους βραχυπροθεσμα και οχι μακρυπροθεσμα η να εξαλιφθει.προφανως καποιο οργανικο στοιχειο-συστατικο του εδαφους στο κηπο-χωραφι σου δινει στα σκουληκια εφορο 'εδαφος' αναπαραγωγης και σιγουρα σειτησης.επισης αν διαβασεις κατω κατω το site που ποσταρες γραφει :'Κάποιοι ψεκασμοί στους τοίχους των κτιρίων και της περιοχής γύρω από τα κτίρια δίνουν καλά αποτελέσματα. Συνήθως τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται είναι κάποια καρβαμιδικά (Baygon, Ficam, Sevin) διότι έχουν γρήγορο knockdown. Επίσης καλά αποτελέσματα δίνουν και κάποια κοκκώδη εντομοκτόνα εδάφους.' νομιζω οτι αφηνουν ευθη υπονοουμενο μη αποτελεσματικοτητας 100% τις 100% της μεθοδου που προτεινουν.
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Σκέφτομαι να φωνάξω συνεργείο για απολύμανση μιας και ψάχνοντας στο γούγλη βρήκα αυτό:http://www.apolimantikiltd.gr/greek/� ... %B9%CE%B1/' target='_blank
φιλε μου αυτο το προλημα το ειχαμε στην εστια στην Ξανθη,που εμενα ως φοιτητης,μιλαμε για τα ιδια ακριβως μαυρα σκουλικια,που αμα τα σκοτωνες μυριζαν θανατο
το περιεργο ειναι οτι το προβλημα εμφανιστηκε τα πρωτα 3 χρονια,εκτοτε δεν ξαναεμφανιστηκαν
δεν ξερω αν ψεκασαν με κατι.. -
Από τα σπίτια που ξέρω (incl το δικό μου), όλα έχουν λίγο-πολύ πρόβλημα με τα 'βρωμοσκούληκα' -μιλάμε για μονοκατοικίες. Βέβαια αφου μιλάς για 'μιλιουνια' το πράγμα αλλάζει κάπως. Μήπως έφερες κηπόχωμα με φορτηγά για τον κήπο σου? Αυτό ενδέχεται να είχε 'αποικίες' ή αυγά. Μια εύκολη και ασφαλέστερη λύση είναι ο ασβέστης. Με αυτόν μπορείς να απολυμάνεις το έδαφος, φυσικά με κίνδυνο να κάψεις ότι έχεις σπείρει ή φυτέψει.
-
Ριξε ασβεστη! Θα ψοψησουν ολα και θα απολυμάνεις!!
-
Αυτό το φαινόμενο μας είχε παρουσιαστεί πριν 20 χρόνια στο εξοχικό του πατέρα μου και διήρκησε περίπου για 2 χρονια...(δε παρουσιάζονταν συνέχεια, ανα διαστήματα....). Αν θυμάμαι καλά πρωτοεμφανίστηκε λίγους μήνες μετά τη φύτευση του γκαζόν.....Δεν κάναμε κάτι, οπως ξαφνικά προέκυψε, ετσι ξαφνικά μετά απο 2 χρόνια εξαφανίστηκε...!!
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Από τα σπίτια που ξέρω (incl το δικό μου), όλα έχουν λίγο-πολύ πρόβλημα με τα 'βρωμοσκούληκα' -μιλάμε για μονοκατοικίες. Βέβαια αφου μιλάς για 'μιλιουνια' το πράγμα αλλάζει κάπως. Μήπως έφερες κηπόχωμα με φορτηγά για τον κήπο σου? Αυτό ενδέχεται να είχε 'αποικίες' ή αυγά. Μια εύκολη και ασφαλέστερη λύση είναι ο ασβέστης. Με αυτόν μπορείς να απολυμάνεις το έδαφος, φυσικά με κίνδυνο να κάψεις ότι έχεις σπείρει ή φυτέψει.Η αλήθεια είναι πώς έριξα 4 φορτηγά 'κηπόχωμα'. Αλλά και ο γείτονας που δεν έχει επαφή με τον δικό μου κήπο έχει παρόμοιο πρόβλημα. Υποθέτω ότι οφείλεται στην ξαφνική αυξημένη υγρασία και μάλλον ο ασβέστης είναι μια καλή λύση. Θα το δοκιμάσω αφού ακόμα δεν έχω φυτέψει γκαζόν.
Θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα!
Thanx! -
Νομίζω οτι μπορώ να νοικιάσω ξεχωριστά διαμέρισμα και την θέση πάρκινγ (που έχει ξεχωριστά χιλιοστά κτλ και είναι στο υπόγειο). Σωστά? Για το πάρκινγκ, πρέπει να κάνω συμφωνητικό?
-
Εφόσον το πάρκινγκ έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο τότε αποτελεί ξεχωριστή (οριζόντια) ιδιοκτησία και συνεπώς μπορείς να το νοικιάσει και χωριστά. Αν το νοικιάσεις μαζί με το σπίτι το βάζεις και αυτό στο ίδιο συμφωνητικό. Αν νοικιάσεις μόνο το πάρκινγκ κάνεις συμφωνητικό μόνο για το πάρκινγκ αλλά δεν πολυσυνηθίζεται . λ.χ. το μηχανάκι μου το βάζω σε πάρκινγκ και δεν έκανα ποτέ συμφωνητικό, το ίδιο και ο πατέρας μου.
-
Η Betanet έχει (είχε?) αποκτήσει ενα σχετικά καλό όνομα στην αγορά. Παεί για φούντο όμως...οπότε, μπορεί να μου προτείνει κάποιος αντίστοιχες εταιρείες προκατ σπιτιών? Σκέφτομαι να κάνω ένα weekend retreat στα 60τμ μόνο και μόνο να έχω ένα λόγο να βγαίνω εκτός αθηνών τα ΠΣΚ...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Η Betanet έχει (είχε?) αποκτήσει ενα σχετικά καλό όνομα στην αγορά. Παεί για φούντο όμως...οπότε, μπορεί να μου προτείνει κάποιος αντίστοιχες εταιρείες προκατ σπιτιών? Σκέφτομαι να κάνω ένα weekend retreat στα 60τμ μόνο και μόνο να έχω ένα λόγο να βγαίνω εκτός αθηνών τα ΠΣΚ......κι εγώ ενδιαφέρομαι για προκάτ.....πείτε βρε..
-
Παρακαλώ όλους τους μεσίτες, μεγαλοεργολάβους, κατασκευαστές, οικονομολόγους, καταστροφολόγους, μεγαλοεπενδυτές του φόρουμ (βλ. Κουτσάν ) wannabe μεγαλοεπενδυτές (βλπ. Κούκος ), να δώσουν απάντηση στο εξής ερώτημα. Τί να κάνω ρε παιδιά να αγοράσω σπίτι ή να περιμένω κανένα μπαμ?
-
Τι να κάνεις;
Δύσκολη απόφαση. Εγώ περιμένω (φοβάμαι) και δεν ξεκινάω εκείνη τη μικρή οικοδομή στην Αγία Τριάδα.
-
Η προφανής απάντηση είναι να περιμένεις λίγο να καταλαγιάσουν - ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, ιδιαίτερα αν δεν βιάζεσαι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο...
Κατά τη γνώμη μου ψάχνε κανονικότατα και συστηματικά για σπίτι, αυτό θα σου δώσει μια πολύ καλή εικόνα της αγοράς και της πορείας της μέσα στο χρόνο οπότε τη στιγμή που θα το αποφασίσεις θα έχεις υψηλού επιπέδου ενημέρωση από πρώτο χέρι...Βλέπε σπίτια που σου αρέσουν και παζάρευέ τα κανονικότατα, όπως ακριβώς θα έκανες αν ήθελες να τα αγοράσεις άμεσα...
Αν τώρα ψάχνεις σπίτι για να μείνεις και δη για πολύ καιρό, όχι δηλ. κάτι προσωρινό, νομίζω ότι αν βρεις κάτι όπως ΑΚΡΙΒΩΣ το θέλεις και σε 'καλή' τιμή δεν βλέπω λόγο γιατί να το αφήσεις...
Το σημαντικότερο τέτοιες εποχές είναι ότι μπορείς να είσαι πολύ πολύ εκλεκτικός και ως προς το τι ακριβώς θες αλλά και ως προς την τιμή...Δεν υπάρχει λόγος για συμβιβασμούς ή τέλος πάντως αυτοί πρέπει να είναι ελάχιστοι...
Είσαι σαφώς σε θέση ισχύος με το ρευστό σου ως αγοραστής και αυτό πρέπει να θυμάσαι.Μη βλέπεις εμένα που πάω και σκοτώνω αδιακρίτως το ρευστούλι μου σε πανάκριβα παλιόχαρτα : κράτα χαρακτήρα και μην ενθουσιάζεσαι σαν το βλακοkoutsan
-
να φτιάξεις σπίτι να δουλέψουμε κι εμείς
-
Παρατηρώ περισσότερες 'ευκαιρίες' τον τελευταίο καιρό.
Υπερβολές πάντως εξακολουθούν να υπάρχουν.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ όμως γιατί το καλοκαίρι ρωτούσα από περιέργεια στην Κορινθία και την Αχαΐα και μου έλεγαν 2.500 ως 3.500 το m² για κάποιες φθηνοκατασκευασμένες μεζονέτες χωρίς 'δικό τους' οικόπεδο/κήπο επειδή 'έβλεπαν θάλασσα'. Αφού τις αγόραζαν όμως τα κορόιδα... Από περιέργεια θα ρωτήσω και του χρόνου αν περάσω από εκεί.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ