-
ε ναι...!
(τώρα μιλάμε για την περιπτωση που γκρεμιστει η πολυκατοικία?Ακόμα η πρώτη πολυκατοικία που χτίστικε απο Ο/Σ το 1950 είναι στην θέση της).....
Και μετά θα πρέπει να συμφωνήσου ΟΟΟΟΛΟι οι οικοπεδούχοι να την γκρεμίσουν και να αναλαβουν απο κοινού τα έξοδα, γιατι αν δεν αυξηθούν οι συντελεστες δόμησης δεν θα συμφέρει εργολάβο να την χτίσει (με τι κέρδος?)...
για αυτο το ενδεχόμενο μιλάει ο δικηγόρος??
-
Ο χρήστης face έγραψε:
ε ναι...!
(τώρα μιλάμε για την περιπτωση που γκρεμιστει η πολυκατοικία?Ακόμα η πρώτη πολυκατοικία που χτίστικε απο Ο/Σ το 1950 είναι στην θέση της).....
Και μετά θα πρέπει να συμφωνήσου ΟΟΟΟΛΟι οι οικοπεδούχοι να την γκρεμίσουν και να αναλαβουν απο κοινού τα έξοδα, γιατι αν δεν αυξηθούν οι συντελεστες δόμησης δεν θα συμφέρει εργολάβο να την χτίσει (με τι κέρδος?)...για αυτο το ενδεχόμενο μιλάει ο δικηγόρος??
Χμμμ, ναί. Αρα ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να 'πείσει' τον δικηγόρο του οτι η αγορά δεν δουλεύει έτσι ....
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
ε ναι...!
Και μετά θα πρέπει να συμφωνήσου ΟΟΟΟΛΟι οι οικοπεδούχοι να την γκρεμίσουν και να αναλαβουν απο κοινού τα έξοδα, γιατι αν δεν αυξηθούν οι συντελεστες δόμησης δεν θα συμφέρει εργολάβο να την χτίσει (με τι κέρδος?)...για αυτο το ενδεχόμενο μιλάει ο δικηγόρος??
Χμμμ, ναί. Αρα ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να 'πείσει' τον δικηγόρο του οτι η αγορά δεν δουλεύει έτσι ....
ε μαλλον..... ..Η ο εργολάβος νομίζω θα του τα πει καλύτερα...!!
(Άσχετο, μήπως ανηφόριζες για μπράλλο το Σάββατο?)
-
Ο χρήστης face έγραψε:
Άσχετο ΙΙ: δυστυχώς όχι, βασανιζόμουν στα στενά της Γλυφάδας
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Άσχετο ΙΙ: δυστυχώς όχι, βασανιζόμουν στα στενά της Γλυφάδας
άσχετο ΙΙΙ- Τότε κάποιος άλλος με χρυσαφι Z πάει να σου φάει την φήμη του ταραξία της περιοχής.. Το νου σου!
-
Παρακαλώ για τα φώτα σας! Ετοιμάζουμε βιοτεχνικό κτήριο κοντά σε επαρχιακή πόλη. Το κτήριο θα είναι μεταλλικό με επικάλυψη panel πολυουρεθάνης. Τη μελέτη και επίβλεψη έχουν αναλάβει ένας Πολιτικός και ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ο καθένας για άλλο μέρος του έργου). Αυτή τη στιγμή ο φάκελος βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου κατά ΓΟΚ. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
-
Ο πολιτικός μηχανικός, ο οποίος σχεδίασε και το κτήριο (θεμελίωση, στατική μελέτη, κλπ) αμοίβεται για ΜΕΛΕΤΗ και ΕΠΙΒΛΕΨΗ. Ποιες είναι οι προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις του κατά την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών (εκσκαφές, σκυροδέτηση, κλπ); Υποχρεούται να είναι παρών σε όλες τις φάσεις της κατασκευής ή απλά ελέγχει και παραλαμβάνει από το εκάστοτε συνεργείο;
-
Αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει τις εξής προσφορές και θα ήθελα τη γνώμη σας:
α. C20/25
-
-
Οι καλουπιτζίδες πόσο σου παίρνουν ;
-
[quote='Hachiroku_GR']Παρακαλώ για τα φώτα σας! Ετοιμάζουμε βιοτεχνικό κτήριο κοντά σε επαρχιακή πόλη. Το κτήριο θα είναι μεταλλικό με επικάλυψη panel πολυουρεθάνης. Τη μελέτη και επίβλεψη έχουν αναλάβει ένας Πολιτικός και ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ο καθένας για άλλο μέρος του έργου). Αυτή τη στιγμή ο φάκελος βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου κατά ΓΟΚ. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
- Ο πολιτικός μηχανικός, ο οποίος σχεδίασε και το κτήριο (θεμελίωση, στατική μελέτη, κλπ) αμοίβεται για ΜΕΛΕΤΗ και ΕΠΙΒΛΕΨΗ. Ποιες είναι οι προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις του κατά την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών (εκσκαφές, σκυροδέτηση, κλπ); Υποχρεούται να είναι παρών σε όλες τις φάσεις της κατασκευής ή απλά ελέγχει και παραλαμβάνει από το εκάστοτε συνεργείο;
Αμοίβεται την μελέτη στην κατάθεση της αδείας, και για την επίβλεψη όταν είναι να πάρετε το ρευμα..!!Βέβαια μπορεί να αμοιφθεί και την επίβέψη τώρα (είναι στην δική σου ευχέρεια, απλώς όταν πληρωθεί την επίβλεψη θα εχει αυξηθεί ο Λ και ελαφρώς οι αμοιβές) Παραλαμβάνει σίδερα, πέρνει δοκίμια (αν εχει κέφια ) και γενικά παρακολουθεί το έργο για την σωστη εφαρμογή των μελετών
- Αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει τις εξής προσφορές και θα ήθελα τη γνώμη σας:
α. C20/25
-
Άλλο επίβλεψη του έργου άλλο επιστασία. Κακοτεχνίες, αθλιότητες, κακή εφαρμογή της μελέτης δεν είναι ευθύνη του μηχανικού. Ο μηχανικός απλά θα σου 'δεν είναι σωστό, γκρέμισέ το και ξαναφτιάχτο σωστά'. Ο μηχανικός κάνει ΕΠΙΒΛΕΨΗ. Τα συνεργεία είναι ευθύνη του εργολάβου, αυτού που έχει την ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ του έργου.
-
@ Montecarlo:
Δες το δ. 28 -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Οι καλουπιτζίδες πόσο σου παίρνουν ;Οντως τα 28
-
Απο την άλλη τωρα που το είδα τα [b]28
-
[quote='Hachiroku_GR']@ Montecarlo:
Δες το δ. 28 -
Ο χρήστης face έγραψε:
@ Montecarlo:
@ face:
Για τον μηχανικό, πρέπει να έχω την απαίτηση να είναι παρών συνεχώς κατά την κατασκευή (για να έρχεται 1 στις 3 μέρες);όχι..!!
Οντως δεν θα έρχεται συνέχεια...Εκτώς αν ειναι κανενας μηχανικός με κανα Ιταλικό και όταν του λές 'Ριχνουμε' σου λεει 'που να ερχομαι τώρα,ΠΑΛΙ στο συνεργείο είμαι' οπότε οχι συνεχεια δεν θα ερχεται,μη σου πώ οτι ούτε που θα πατήσει...
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Καταλαβαίνω τα εξής:
-
Την σε καθημερινή βάση διαχείριση του έργου πρέπει να κάνω εγώ. Είναι και λογικό από τη στιγμή που εγώ πληρώνω.
-
28
-
-
Ο χρήστης jims192 έγραψε:
@ Montecarlo:
@ face:
Για τον μηχανικό, πρέπει να έχω την απαίτηση να είναι παρών συνεχώς κατά την κατασκευή (για να έρχεται 1 στις 3 μέρες);όχι..!!
Οντως δεν θα έρχεται συνέχεια...Εκτώς αν ειναι κανενας μηχανικός με κανα Ιταλικό και όταν του λές 'Ριχνουμε' σου λεει 'που να ερχομαι τώρα,ΠΑΛΙ στο συνεργείο είμαι' οπότε οχι συνεχεια δεν θα ερχεται,μη σου πώ οτι ούτε που θα πατήσει...
ναι ναι, και θα του λέω θα στείλω ένα φίλο με γιαπονέζικο....
Ειδικά απο τότε που ΤΟΥ ΕΠΑΣΕ η μηχανη , δεν θα έχει πρόβλημα να έρθει...
-
Ξέρει κανείς πως μπορώ να κόψω μπετόβεργες ;
με τρόχο υποθέτω αλλά είναι κάποιο συγκεκριμένο μέγεθος ;
-
Ξέρει κανείς πως μπορώ να κόψω μπετόβεργες ;με τρόχο υποθέτω αλλά είναι κάποιο συγκεκριμένο μέγεθος ;
Τι εννοεις μεγεθος;Προσοχη στις σπιθες που πεταει ο τροχος.Καινε απο τζαμια μεχρι αγριοχορτα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι εννοεις μεγεθος;Προσοχη στις σπιθες που πεταει ο τροχος.Καινε απο τζαμια μεχρι αγριοχορτα.
Εχω μικρές με πλάτος 0.7-1 cm και άλλες μεγαλύτερες στα δοκάρια με 2 cm περίπου... αυτό κατα προσέγγιση με το μάτι χωρίς να τις έχω μετρήσει.
Δίοροφο με στέγη είναιμε Dremel γίνεται ;
-
Εχω μικρές με πλάτος 0.7-1 cm και άλλες μεγαλύτερες στα δοκάρια με 2 cm περίπου... αυτό κατα προσέγγιση με το μάτι χωρίς να τις έχω μετρήσει.
Δίοροφο με στέγη είναιμε Dremel γίνεται ;
αν δεν ειναι πολλες και δεν εχεις τροχο παρε σεγα χειρος και οπλισου με πολυ υπομονη.Κριμα δεν ειναι να ταλαιπωρεις το dremel;Ακομα καλυτερα δανεισου ενα τροχο και αγορασε και δισκο σιδηρου.Υπαρχει και ο κοφτης που στις ψιλες θα κανει δουλεια,αλλα θελει μπρατσα.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ