-
Το δέντρο στην ζαρντινιέρα στον ακάλυπτο του συγκροτήματος είναι όλα τα λεφτά . Σαν να είναι πλαστικό σε ένα γκρίζο κόσμο .
Δεν περίμενα άλλωστε από εταιρεία ΔΕ να έχει καλύτερη αισθητική . Τις έχουμε δεί και αλλού όλες .Δεν μου αρέσει . Λυπάμαι .
-
Καλά, δεν είμαι μέτοχος της ΓΕΚ, μην αγχώνεσαι...
-
ρε αρχιδέκτονα , δεν είπαμε να σηκώσεις και gay flag αλλά ο τύπος το παράκανε, ιμο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ρε αρχιδέκτονα [...] -
ΜΕΓΛΑ λέμε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μια ένσταση για το γκρίζο, αρκετό έχει η πόλη ήδηΕλα ρε δριφτερ που δεν σου αρεσει το γκριζο, οχι να το κανουμε πορτοκαλι που δεν εχει αρκετο η πολη...
Αλλωστε το γκρι δεν ειναι χρωμα στο συγκεκριμενο κτιριο ειναι εμφανες σκυροδεματακι, πολυ ευχαριστο στην οψη και στην αφη.
Η αρχιτεκτονικη δεν ειναι μονο αποψεις ουτε ειναι θεμα γουστου ...σε καμια περιπτωση.
Το form follows function ειναι τσιτατο αλλα πρεπει να οριστει και το form και το function για να εχει νοημα(κ ια εχει και σημασια τοτε).
Η μοντερνα(οχι η επικαιρη) Αρχιτεκτονικη αναζητα την κατανοηση και αναδειξη της δομης. Της δομης ως κατασκευη αλλα και ως ας πουμε χωρικοτητα (spacial-ity). Aπο εκει και περα καθε αρχιτεκτονικο ρευμα εχει και συγκεκριμενες θεωρητικες αναφορες.Ειναι σαν να λεμε οτι και οι πινακες του Πολλοκ ειναι πιτσιλιες στον καμβα... δεν παει ετσι μαγκες.
Οπως ολες οι τεχνες πρεπει να προσπαθουν να ερμηνευσουν την πραγματικοτητα με τα δικα τους μεσα. Ειναι αυτο που λεμε Zeitgeist. To ιδιο με αλλα μεσα εκανε και ο Ξενακης στη μουσικη ή εκανε ο Μπωντλερ στην λογοτεχνια.
Ολα βεβαια τα κτιρια δεν ειναι εργα τεχνης αλλα θα πρεπει με καποιο τροπο να κανουν αυτον το διαλογο με την χωρα.*
*Με την πλατωνικη εννοια chora= topos+mythos , που σημαινει οτι πρεπει να ερμηνευσεις αυτα τα δυο αλλιως κανεις μια τρυπα στο νερο ή απλα λεμε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα και τελειωνουμε εδω.
-
Σωστός ο gto250swb.
Που, άσχετο, είναι και το αγαπημένο μου 'αλογάκι'.
-
Σε προηγούμενο ποστ είχα αναρωτηθεί για κόστος κουρτινών.
Ορισμένες κατοικίες, πανέμορφες και ευήλιες, δεν ανήκουν στην Ελλάδα. Μοιάζουν με έργα τέχνης, που όμως δεν είναι συμβατά με το ελληνικό φυσικό και οικιστικό περιβάλλον.
Τα κτίσματα με τις τεράστιες γυάλινες επιφάνειες των προηγούμενων σελίδων, θα ταίριαζαν σε επιδειξιομανείς, αν τελικά δεν τοποθετηθούν, μετά τις φωτογραφίες, στόρια.
Από περιέργεια, πήγα στο link, όπου εμφανίζεται η τοποθεσία του ακινήτου, και το έψαξα στο google maps [adiakritos].
http://g.co/maps/ermqxΈχει σπίτια τριγύρω. Δεν τον ενοχλεί τον ένοικο να τον παρατηρούν από το σπίτι τους ή να τον βλέπουν οι περαστικοί (αστική περιοχή);
Για το θέμα της αρχιτεκτονικής ιδιαιτερότητας κάποιων κτιρίων, σε σχέση με τον υπόλοιπο αστικό ιστό, όχι απλώς αποδέχομαι το μοντέρνο, αλλά το προτιμώ σε σχέση με τις κοινότυπες πολυκατοικίες.
Εννοείται όμως ότι αυτά δεν ισχύουν σε παλιούς οικισμούς με ειδική αρχιτεκτονική, όπως σε νησιά, βουνά, παραδοσιακούς ή ιστορικούς χώρους κλπ ή σε χώρους ειδικού φυσικού κάλους, που θέλουν πχ ξύλινες ή πέτρινες κατασκευές κι όχι το μπετόν-αρμέ κάθε κίτσουλα. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Όλη μέρα θα κυνηγάνε αρούρια, ερπετά και έντομαΚατά τα λοιπά, μιά και οι περισσότεροι μιλήσατε σαν ειδικοί λόγω επαγγέλματος, η γνώμη μου ως πιθανός αγοραστής και σύμφωνα με την προσωπική μου αισθητική είναι , ότι αυτά στο Ν. Ηράκλειο και στην Κηφισιά είναι πολύ όμορφα.
Η ιδιωτικότητα είναι ένα θέμα, αλλά ίσως με ελάχιστα μικρότερα ανοίγματα και κατ΄εμέ σωστά - πάλι χωρίς 'παντζούρια'- θα με κάλυπτε.Για το κτίσμα στο Μεταξουργείο, τουλάχιστον ως προς το εξωτερικό του και το χρωματισμό , συμφωνώ απόλυτα με criuser, drifter και kon5 !
Κάθε άλλο, δεν με συγκινεί αυτό που μοιάζει με τα ... οχυρά του Ρούπελ. Super μέσα, αλλά απ΄έξω .. κατάθλιψη.
Εδώ, η ιδιωτικότητα καλύπτεται στο έπακρο. Ούτε θα σε βρούν ποτέ !Σε κάθε περίπτωση, ιδιωτική ασφάλεια (security) δεν βλέπω, γιατί .... ξεφύγαμε σε κατηγορίες οικονομικών δυνατοτήτων, αλλά πολύ μου αρέσει που γίνεται μιά καλή συζήτηση.
Τα όνειρα δεν απαγορεύονται, ....τουλάχιστον ακόμα !!! -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Σωστός ο gto250swb.Που, άσχετο, είναι και το αγαπημένο μου 'αλογάκι'.
Του συναφιου κι εσυ... αν σου αρεσει και ο Le Corbusier δεσαμε
Αν και αμφιβαλλω αν υπαρχει η 250 και σε swb και gto απλα το gto250 ηταν πιασμενο οποτε κοτσαρα και το κοντομεταξονιος για να δεσει.
Υ.Γ. ντριφτερ επειγοντως μαθηματα απο την αδερφη σου δεν σου αρεσει το γκρι, φωτια θα πεσει να μας καψει!
-
Γι'αυτ'ο εδώ τι γνώμη έχουν οι ειδικοί του φόρουμ?
http://www.jmayerh.de/17-0-DupliCasa.html
ΑRXI.DY. forewa
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
[...] Εννοείται όμως ότι αυτά δεν ισχύουν σε παλιούς οικισμούς με ειδική αρχιτεκτονική, όπως σε νησιά, βουνά, παραδοσιακούς ή ιστορικούς χώρους κλπ ή σε χώρους ειδικού φυσικού κάλους, που θέλουν πχ ξύλινες ή πέτρινες κατασκευές κι όχι το μπετόν-αρμέ κάθε κίτσουλα.Ακριβώς όταν η συζήτηση έρχεται στα χωράφια των παραδοσιακών οικισμών/κτηρίων, είναι που παίρνει φωτιά αυτή η 'παρανόηση', να το πω...
Ένταξη, με την ευρεία έννοια, ενός σύγχρονου κτίσματος σε ένα παραδοσιακό, ή εν πάσει περιπτώσει ιστορικό περιβάλλον δε σημαίνει προσπάθεια να μοιάσει με αυτό, να το μιμιθεί! Ίσα ίσα, τότε μιλάμε για κιτσιά, για φέικ αποτέλεσμα κ.τ.λ. Σκοπός, σε τέτοια περιβάλλοντα, είναι να σχεδιάσεις/κτίσεις κάτι που ανήκει απόλυτα στην εποχή (μας) και ταυτόχρονα να σεβαστείς το περιβάλλον του και ει δυνατόν να 'αναφερθείς' σε αυτό. Πως θα το κάνεις; Αυτό είναι θέμα των δυνατοτήτων/της διάθεσης του αρχιτέκτονα και προφανώς και του εκάστοτε πελάτη του, που έχει χρέος ο αρχιτέκτονας - όχι μόνο σε τέτοια έργα, αλλά γενικά - να καθοδηγήσει, πείθοντάς τον για κάθε σχεδιαστική κίνησή του σε κατάλληλες κατ' αυτόν λύσεις. Η ένταξη, λοιπόν, αυτή, πολύ ενδεικτικά, μπορεί να επιτευχθεί με χρήση π.χ. τυπολογίας, διάρθρωσης, δλδ του κτηρίου, σύμφωνα με τα παραδοσιακά πρότυπα της περιοχής, με κάποιες μορφολογικές αναφορές (όχι όμως μιμητικά), με - σύγχρονη - χρήση υλικών που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά (αλλά όχι με 'φτυστή' πέτρα πάνω σε ένα συμβατικό, μπετόν αρμέ σκελετό, π.χ.), με χρήση υπάρχοντων αναλογιών - που, π.χ., είναι έντονες ειδικά στα νεοκλασικά - κ.τ.λ...
-
Στη Σαντορίνη (Καλντέρα) θα ταίριαζε κάτι λευκό με τζαμαρίες, κεκλιμένη οροφή και φωτοβολταϊκά;
-
-
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα αλλα μιας και δεν είμαι άμμεσα του επαγγέλματος είπα να μην μιλήσω
-
Δε χρειάζεται να 'ναι κανείς του επαγγέλματος ή του 'συναφιού' για να μιλήσει.
Στοιχειώδης λογική χρειάζεται, και διάθεση για κουβέντα.
-
Γράψτε λοιπόν κανένα παράδειγμα, εκτός από γενικές αρχές για τις διαθέσεις του αρχιτέκτονα και του ιδιοκτήτη .
Θα προτιμούσα κάτι σε εικόνα, γιατί δεν είμαι του σιναφιού. -
Στα πολύ βιαστικά, και ενδεικτικά, δείτε (δες) μερικές κατοικίες των Πλειάς - Βασίλης Διαμαντόπουλος, Atelier66 - Δημήτρης και Σουζάνα Αντωνακάκη και Αγνής Κουβελά.
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
μια ένσταση για το γκρίζο, αρκετό έχει η πόλη ήδη
Ελα ρε δριφτερ που δεν σου αρεσει το γκριζο, οχι να το κανουμε πορτοκαλι που δεν εχει αρκετο η πολη...
Αλλωστε το γκρι δεν ειναι χρωμα στο συγκεκριμενο κτιριο ειναι εμφανες σκυροδεματακι, πολυ ευχαριστο στην οψη και στην αφη.
έλειπε το εμφανές μπετό απ την αθήνα είπατε να κοτσάρετε κι άλλο
Ρίξτε και λίγη άσφαλτο στον κήπο και είμαστε κομπλέ -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε προηγούμενο ποστ είχα αναρωτηθεί για κόστος κουρτινών.Έχει σπίτια τριγύρω. Δεν τον ενοχλεί τον ένοικο να τον παρατηρούν από το σπίτι τους ή να τον βλέπουν οι περαστικοί (αστική περιοχή);
roller blinds κ καθαρισε, κ αρκετα φτηνα μαλιστα.
Για το θεμα της χαμενης ενεργειας/μονωσης, υποθετω οτι σε τετοια κατασκευη θα εχει γινει κ η καταλληλη μελετη (βιοκλιματισμος, ειδικα κρυσταλλα χαμηλης αγωγιμοτητας κλπ κλπ). Με την ιδια λογικη που αναφερουν οι πιο πανω ('μεγαλα ανοιγματα μπαινουν εκει που εχει λιγο φως/ηλιοφανεια'), τα τεραστια ανοιγματα ειναι πολυ περισσοτερο ακαταλληλα για τις χωρες που ανεφεραν οπως Σκανδιναβικες, Αγγλια κλπ γιατι εκει κανει ΚΡΥΟ οπως εδω κανει ζεστη. Αλλα δεν ειναι ετσι, λυσεις υπαρχουν.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ