-
Εγώ προτιμώ την 100άρα της ΕΚΟ. Το πρόβλημα είναι πως στην Πάτρα τα πρατήρια ΕΚΟ είναι απο τη μεριά των ΤΕΙ, οποτε πολλές φορές βάζω την 100άρα της BP που έχει 2-3 πρατήρια στο δρόμο προς πανεπιστήμιο.
-
Ο χρήστης MPOMPIO έγραψε:
Βενζινας φιλος μου, οταν τον ρωτησα τι να βαζω, μου ειπε 'βαζε 100αρα μονο αν θες να χαλας λεφτα. Εδω μεγαλες αυτοκινητοβιομηχανιες οπως Μερσεντες ή Τζαγκουαρ και προτεινουν 95αρα. Θα βαλουμε εμεις με τα 1600αρακια και τα 1800αρακια;' Eιναι τοσο μικρες οι διαφορες σις αποδοσεις...
pws akrivws proteinei i Mercedes 95ara venzini?
Egw exw to Mercedes Sport Coupe c200 Kompressor 1800cc 163hp kai se pliroforw pws mesa sto vivliaraki odigiwn leei safws na vazeis venzini >95 oktaniwn -
στον compressora βαζε κι εσυ 100αρα φιλε teri
και βαλε fmic, τροχαλια και προγραμμα να πας 200 χαρουμενα αλογατα -
1,05 η ΒΡ ultimate απο το πρατηριο που βαζω οταν ποτε στο παρελθον δεν ειχε ξεπερασει το 1€/λιτρο......
Παει χαλασε και η 100αρα....
-
Εχω ακούσει από γνωστό μου οτι η v-power γίνεται με πρόσμεικτα από τον πρατηριούχο όταν το βυτίο αφήσει κοινή βενζίνα στο μαγαζί ενώ η 100ara της BP έρχεται άμεσα από την εταιρεία στον πρατηριούχο και μετά στον καταναλωτή.
-
Ο χρήστης MPOMPIO έγραψε:
Βενζινας φιλος μου, οταν τον ρωτησα τι να βαζω, μου ειπε 'βαζε 100αρα μονο αν θες να χαλας λεφτα. Εδω μεγαλες αυτοκινητοβιομηχανιες οπως Μερσεντες ή Τζαγκουαρ και προτεινουν 95αρα. Θα βαλουμε εμεις με τα 1600αρακια και τα 1800αρακια;' Eιναι τοσο μικρες οι διαφορες σις αποδοσεις...Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κάθε βενζινάς, όπως δεν με ενδιαφέρει τι λένε και πολλοί μηχανικοί αυτοκινήτων.
Το παράδειγμα με την Τζάγκουαρ και την Μερσέντες δεν μου λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα!!!!Οι βενζινάδες, το μόνο που ξέρουν να κάνουν, είναι να χειρίζονται μια αντλία βενζίνης/πετρελαίου. Πολλοί δε από αυτούς νοθεύουν τα καύσιμα (ιδιαίτερα κάτι εξυπνάκηδες/ημιμαθείς που μου την δίνουν στα νεύρα!!! ).
Επίσης, λίγοι από αυτούς μπορούν να πλένουν σωστά και ενδελεχώς τα αυτοκίνητα που δέχονται. Λίγοι όμως...Οι μηχανικοί αυτοκινήτων το μόνο που ξέρουν (και έχουν εκπαιδευτεί γι' αυτό) να κάνουνε, είναι να μοντάρουν και να ξεμοντάρουν εξαρτήματα. Μερικοί όμως την ψάχνουν παραπάνω και πολλές φορές έχουν ολοκληρωμένες και επαρκώς τεκμηριωμένες απόψεις για πολλά τεχνικά θέματα. Αυτοί φυσικά ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε επαγγελματικό κλάδο.
Το σωστό μοντάρισμα/ξεμοντάρισμα βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο. Ορισμένες φορές απαιτεί τέχνη και εμπειρία. Γι' αυτό και πολλοί μηχανικοί δεν το καταφέρνουν. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...μα δεν επιζητά κάποιος ΤΑ άλογα από αυτή την βενζίνη απλά όπως κ να το κανουμε σίγουρα δουλεύει[b] καλύτερα[/b] με τα 100 οκτάνια από ότι με τα 95 συγκριτικά.Πως ξέρεις ότι δουλεύει καλύτερα, εμπειρικά ή με κάποιες μετρήσεις;
Γιατί μπορεί να μπαίνει στη μέση και το ψυχολογικό, ότι επειδη βάζω 100άρα πάει καλύτερα ή έχει καλύτερη ροπή κ.λ.π. .
Αν πάρεις ένα αυτοκίνητο με απλή και σου πούν ότι έχει 100άρα ή το αντίστροφο θα καταλάβεις τη διαφορά; (δεν είναι προσωπικό το ερώτημα απλά σαν παράδειγμα το λέω).Συγνώμη που είμαι τόσο δύσπιστος αλλά με τόσα που ακούμε και διαβάζουμε μόνο με μέτρηση μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για κάτι.
Ήμουν παρών σε δυναμομέτρησεις με διάφορα είδη βενζίνης και όντως κάποιες έχουν διαφορά, αλλά αυτές οι μετρήσεις που έχω δει είναι σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα και δε σημαίνει ότι αυτές οι ίδιες βενζίνες έχουν την ίδια διαφορά απόδοσης σε όλα τα αυτοκίνητα.
Ειδικά όταν δε μπορούμε να ελέξουμε την ποιότητα που μας σερβίρει το κάθε πρατήριο καυσίμων.Προσωπικά βάζω εδώ και πολλά χιλιόμετρα 95άρα με καθαριστικά πρόσθετα και θα ξέρω εάν κάνει αυτό που υπόσχεται (το να κρατά καθαρές τις βαλβίδες), μόνο όταν ανοίξω τον κινητήρα μου.
-
Πιθανό να το έχουμε ξαναγράψει αλλά το Υπουργείο Ανάπτυξης στην ιστοσελίδα του έχει λίστες με τα φθηνότερα βενζινάδικα σε όλη την Ελλάδα.Λίστες οι οποίες ενημωρώνεται τακτικά.
Κι ένα άλλο...
Πέρυσι οι '4Τ' είχαν ένα συγκριτικό των super plus βενζινών που κυκλοφορούν εδώ σε μας.
Κατέληγε με το συμπέρασμα ότι η ΕΚΟ KINITRON 100,έχει τις καλύτερες αντικροτικές ιδιότητες.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Έχει κάποια πρακτική σημασία αυτό για εμάς;Με τα πειράκια έχει να κάνει;; (πώς διάολο γράφεται αυτή η λέξη; ) -
εχω passat 1.8T και του βαζω εδω και 3 χρονια μονο απλη.
-
Και 100άρα που του έβαλα δεν είδα διαφορά (μόνο στην τσέπη μου), οπότε 95άρα...
-
Ο χρήστης xaris78 έγραψε:
Και 100άρα που του έβαλα δεν είδα διαφορά (μόνο στην τσέπη μου), οπότε 95άρα...εγω εχω καταληξει στο γεγονος ότι όλα αυτά εχουν επιδραση στα turbo
-
Ας συνοψίσω τι έχω ακούσει για τις βενζίνες:
- Όλες οι βενζίνες στην Ελλάδα είναι από την ίδια δεξαμενή (διυλιστηρίου).
- Η προσθήκη των προσθέτων (shell V-Power) γίνεται στις δεξαμενές των πρατηρίων.
- Οι 100 RON (ειδικά της Shell) εισάγονται (έχουν ακουστεί Γαλλία και Ισπανία ως χώρες προέλευσης), Ή παράγονται στην ημεδαπή και μεταφέρονται στο Πέραμα για την προσθήκη προσθέτων από όπου διανέμονται στα πρατήρια.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
εγω εχω καταληξει στο γεγονος ότι όλα αυτά εχουν επιδραση στα turbo
Καλό θα ήταν να το εξηγήσεις λίγο το συμπέρασμά σου, έτσι όπως το γράφεις ακούγεται λίγο αόριστο (σόρρυ!).
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
εγω εχω καταληξει στο γεγονος ότι όλα αυτά εχουν επιδραση στα turbo
Καλό θα ήταν να το εξηγήσεις λίγο το συμπέρασμά σου, έτσι όπως το γράφεις ακούγεται λίγο αόριστο (σόρρυ!).
ειδα κατι τεστ με 1,8Τ και αστρα coupe 200PS και καταλαβα ότι δουλευει πολυ καλύτερα στο σκάσιμο του πιστονιού με τουρμπίνα. Δεν ειμαι ειδικός αλλα έτσι μου φάνηκε. Γενικά σε όλα τα τεστ που εχω δει τα turbo επηρρεάζονται περισσότερο...
-
Ετσι είναι , τα turbo λόγω αυξημένων θερμοκρασιών και πιέσεων στο θάλαμο καύσης έχεουν την τάση για προανάφλεξη. Ο εγκέφαλος όμως με τη βοήθεια του knock sensor το 'καταλαβαίνει' και μειώνει το avance ή/και την πίεση. Η απόδοση λοιπόν πέφτει αρκετά με χαμηλής αντιεκρηκτικότητας βενζίνη. Αντίθετα με την βενζίνη πολλών οκτανίων και καλύτερη απόδοση έχουν και χαμηλότερες θερμοκρασίες .. άρα αξιοπιστία.
=> turbo = max οκτάνια -
Εγω βάζω Shell V-Power 95 απο συγκεκριμένο πρατήριο συνήθως, αλλα κι 95άρες ΒΡ και ΕΚΟ οταν είμαι εκτός και προκύψει ανάγκη.Ποτέ100άρα.... Δε βρίσκω το λόγο.Ακόμα και η διαφορά της τιμής με αποτρέπει γιατι μακροπρόθεσμα αυτή φαίνεται.Οχι οτι τους εχω κι εμπιστοσύνη τι σόι 100αρες είναι αυτές που κυκλοφορούν....
Σημ.Εχω AUDI A3 1.6 ολόκληρα λιτρα κι 101 ολοζώντανα ατια....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Εγω βάζω Shell V-Power 95 απο συγκεκριμένο πρατήριο συνήθως, αλλα κι 95άρες ΒΡ και ΕΚΟ οταν είμαι εκτός και προκύψει ανάγκη.Ποτέ100άρα.... Δε βρίσκω το λόγο.Ακόμα και η διαφορά της τιμής με αποτρέπει γιατι μακροπρόθεσμα αυτή φαίνεται.Οχι οτι τους εχω κι εμπιστοσύνη τι σόι 100αρες είναι αυτές που κυκλοφορούν....Σημ.Εχω AUDI A3 1.6 ολόκληρα λιτρα κι 101 ολοζώντανα ατια....
σιγα.... μαζεψε τα μεσα
γεμισε ο τοπος αλογα....
Ποσο σανο να σου στείλω ? -
Φεύγω για νησιά σήμερα (Ρόδο - Κρήτη) γεμάτος BP Ultimate για να χλιμιντρίζουν τα άλογα (90 ζωή να'χουν).
Το θέμα είναι ότι φοβάμαι για το τι θα βρω να βάλω όταν αδειάσει το ντεπόζιτο. Ξέρει κανείς τι γίνεται στις ανωτέρω περιοχές από ποιότητα βενζίνης;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φεύγω για νησιά σήμερα (Ρόδο - Κρήτη) γεμάτος BP Ultimate για να χλιμιντρίζουν τα άλογα (90 ζωή να'χουν).Το θέμα είναι ότι φοβάμαι για το τι θα βρω να βάλω όταν αδειάσει το ντεπόζιτο. Ξέρει κανείς τι γίνεται στις ανωτέρω περιοχές από ποιότητα βενζίνης;
Τι να γίνεται ... τι φοβασαι? Ηρεμησε... δε θα κανεις διακοπες ετσι
-
Ήρεμος είμαι, αλλά αν αρχίσει κανένα ρετάρισμα σε τίποτα ραχούλες, θ'αρχίσω ν' ανησυχώ.
Εσείς τι το ταΐζετε; bp ultimate 100 ή Shell V-Power Racing?