-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
Εν τω μεταξύ μαρέσει που βλέπω το MR-2 να παίρνει κ άλλες ψήφους παρόλο που δεν έπρεπε να το συγκρίνουμε με τα αλλα 3.Τελείως διαφορετικό αμάξι αλλά μάλλον αυτος που κάνει την ψηφοφορία δεν καταλαβαίνει μαλλον.
Ειναι ψιλο-αλφίστι αποτι παρατήρησα!!
οσο για την 1.8 Gt δεν συγκρίνεται σε επιδόσεις με τα αλλα 2 (Gti-Cosmo) παρόλο που είναι στα ίδια χρήματα αν δεν κάνω λάθος!!
H Alfa υπερέχει σε prestige έναντι των άλλων τριων. Κανένας δεν είναι Μ@λ@κ@ς να δώσει τόσα χρήματα και να πάρει κατώτερο αμάξι από τα άλλα 3 αν και αυτό δεν δικαιολογεί τα χρήματά του. Ούτε καμια εταιρία είναι ηλίθια να δίνει κατώτερο αμάξι στα ίδια χρήματα.
Επειδή φαντάζομαι δεν θεωρείτε τους αγοραστες GT ηλίθιους, γιατί αν τους θεωρείτε τίθεται το ερώτημα ποιος είναι πιο ηλίθιος ?: Οηλίθιος ή αυτός που χάνει χρόνο συζητώντας μαζί του? αλλά ούτε και το τμήμα Marketing της Alfa ηλίθιο οδήγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η GT ναι μεν υστερεί κάπου αλλά υπερτερεί κάπου αλλού:
1.Εμφάνιση
2.Κύρος
3.Εξοπλισμό
4. Ποιότητα(όχι σε σχέση με το Golf)To αν θα την επιλέξει κάποιος εξαρτάται από τα γούστα του:
Εμένα με τρέλλανε μόνο που την είδα , όπως και πολλούς άλλους. Δεν υπολόγισα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, μου έκανε κλικ και την πήρα. Και σας πληροφορ΄ψ ότι είναι απολαυστικότατη στην οδήγηση. Δεν λέω πιο απολαυστική από τα άλλα, αυτό δεν το ξέρω.
Όπως ο lkar δεν θα έδινε ποτέ 29000 για 140 άλογα εμπρός έτσι κι εγώ δεν θα έδινα ποτε 29000 για γρήγορο χάτσμπακ!
Γενικά είμαι κατά των χάτσμπακ σαν ιδέα, αλλά αυτό είναι προσωπικό μου θέμα.όπως δεν θα έδινα ποτέ 29000 για ΡΧ8 με τα ρίσκα που κουβαλάει!! Φοβερό αμάξι αλλά άλλοο να το ψηφίζεις και άλλο να το πληρώνεις!! Γι'αυτό και ο lkar ψήφισε RX8 αλλα αγόρασε GTi
[/img]
-
Μπαμπη, που υπερτερει η Αλφα σε εξοπλισμο σε σχεση με GTI & RX8 ?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μπαμπη, που υπερτερει η Αλφα σε εξοπλισμο σε σχεση με GTI & RX8 ?Μιλάμε για GT Progression
αγαπητέ Σπύρο μου φαίνεται ότι έιναι ένα κλικ πιο πάνω? Πχ το alfatex ύφασμα της Progression, o λεβιές αλλά Ferrari, τα 8 ηχεία, η δυνατότητα εγκατάστασης ΜP3 εργοστασιακού => δένει με την κονσόλα, Υποβραχιόνιο μπρος πίσω. Αυτόματη αυξομοίωση έντασης στερεοφωνικού ανάλογα με τον θόρυβο καμπίνας.
Δεν γνωρίζω αν το Gti-RX8 έχει Cruise Control
Φυσικά δεν λέω πως είναι χαοτική η διαφορά αλλά απλά ένα κλικ πάνω.
-
Το πουλ-μουρ είναι το θέμα μας;
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Το πουλ-μουρ είναι το θέμα μας;αναλογα τι το θελει καποιος το αμαξι του...
- γκομενοπαγιδα
- πουλ μουρ
- γρηγορα ταξιδια
- all around car
- air father και τα μυαλα στα καγκελα
υπαρχουν πολλα γουστα
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Το πουλ-μουρ είναι το θέμα μας;Η επιλογή ενός αμαξιού έχει πολλές διαφορετικές παραμέτρους. Μια από αυτές είναι και το πουλ μουρ.
Η εμφάνιση δεν σημαίνει πουλ μουρ!! Εγώ είμαι τρελλός με την εμφάνιση της GT για μένα όχι για τους άλλους. Μου αρέσει να την βλέπω από το μπαλκόνι, από την καφετέρια ή στο desktop του Η/Υ.
Το κύρος επίσης παίζει ρόλο. Για άλλον λίγο για άλλον πολύ!
Για μένα είναι μέσα στους παράγοντες επιλογής αλλά όχι στους πρώτους. Έχω το θάρρος και το λέω και το έχω γράψει στο παρελθόν. Αν ήταν το κύρος το βασικότερο για μένα θα έπερνα CClass sportscoupe, 318, 316CI, A3 2.0 TFSI , A4 2.0 FSI κλπ, γιατί όλα αυτά μετράνε περισσότερο σαν πουλ μουρ. όμως για μένα μίλησε το συναίσθημα.
Αν όμως η GT ήταν Κορεάτική ή Skoda-Seat-Fiat δεν θα την έπερνα γιατι εκεί μπάινει και το κύρος στην μέση.
Αλήθεια αν το Gti -RX8 ήταν Daewoo-Kia-Hyuindai πιστεύεις ότι θα αγοραζότανε?
Η μήπως πιστεύει κανείς ότι το golf-147-A3-116 στα 1600 αξίζουν την διαφορά που πληρώνει κάποιος για να τα αποκτήσει έναντι των C4-Megane-leon-307-astra κλπ. Αλλά εκεί λέμε;
'Είναι golf'!!!
Kαι ρωτάω αν η 316 κόστιζε όσο η 156 , Avensis, Passat, Vectra 1.6 με ίδιο εξοπλισμό ποιος θα αγόραζε αμάξι πλην 316?
Το κύρος μας αρέσει δεν μας αρέσει παίζει ρόλο. Ουσιαστικά μας κάνει να κινούμαστε σε συγκεκριμένες μάρκες θέτοντας κατώτερο όριο ξεχωριστό για τον καθένα. Για άλλον είναι η Opel, για άλλον η ΑLFA, για άλλον η ΒMW κλπ.
Το θέμα είναι ποιός έχει το θάρρος να το παραδέχτει!! και ποιος το παίζει υπεράνω επιτιθέμενος σε αυτόν που έχει το θάρρος να το παραδεχτέι.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Μιλάμε για GT Progressionαγαπητέ Σπύρο μου φαίνεται ότι έιναι ένα κλικ πιο πάνω? Πχ το alfatex ύφασμα της Progression, o λεβιές αλλά Ferrari, τα 8 ηχεία, η δυνατότητα εγκατάστασης ΜP3 εργοστασιακού => δένει με την κονσόλα, Υποβραχιόνιο μπρος πίσω. Αυτόματη αυξομοίωση έντασης στερεοφωνικού ανάλογα με τον θόρυβο καμπίνας.
το χει το GTI στο βασικό (τρομερό προσόν ) cruise control παίρνουν και τα δύο (άλλο φοβερό προσόν )
Όσο για MP3, στο GTΙ συνδέεται σκληρος δίσκος 20GB στο πορτ μπαγκάζ τον οποίο παίρνεις σπίτι γράφεις όσα τραγούδια θες με USB και τον τοποθετείς. Κι αν βαρεθείς τα 4-5Κ τραγούδια που χωράει γράφεις άλλα. (δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω το σύστημα, αλλά λέμε)
Ξανά: Με όλη τι λίστα του προαιρετικού στο GTI φτάνεις δίλιτρη GT
28.690 έχει βασική το GTI για να μην ξεχνιόμαστε, 29.100 το ρο χι.
Ειδικά αυτός ο λεβιές Ferrari (ματαιοδοξία) πρέπει να ναι το κάτι άλλο, όπως και το 147 εσωτερικό.
-
Και επειδή το ξέχασα!!
Τι διαφορά έχει το πουλ μουρ στην μάρκα από την φιγούρα στην κόντρα του φαναριού!!
Γιατί αν δεχτούμε ότι ναι το MR2-RX8 είναι πιο απολαυστικά λόγω άξονα μετάδοσης , το Gti, MR2, RX8 ελάχιστα υπερέχoυν της GT 2.0 σε επιδόσεις που κυρίως φαίνονται στο φανάρι!!
άρα γιατί το ένα είναι 'ηθικό' πουλ μουρ όταν τσαγιάζεις κάποιον στην προκειμένη περίπτωση την GT 2.0 ενώ το άλλο είναι 'ανήθικο' πουλ μουρ?
Γιατί ο ένας είναι κομπλεξικός και ο άλλος δεν είναι?
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Και επειδή το ξέχασα!!Τι διαφορά έχει το πουλ μουρ στην μάρκα από την φιγούρα στην κόντρα του φαναριού!!
Γιατί αν δεχτούμε ότι ναι το MR2-RX8 είναι πιο απολαυστικά λόγω άξονα μετάδοσης , το Gti, MR2, RX8 ελάχιστα υπερέχoυν της GT 2.0 σε επιδόσεις που κυρίως φαίνονται στο φανάρι!!
άρα γιατί το ένα είναι 'ηθικό' πουλ μουρ όταν τσαγιάζεις κάποιον στην προκειμένη περίπτωση την GT 2.0 ενώ το άλλο είναι 'ανήθικο' πουλ μουρ?
τα γράφεις σοβαρά τώρα αυτά; 2,5-3 δευτερόλεπτα (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, και όχι εργοστασιακές 'μετρήσεις') στο χιλιόμετρο ξέρεις πόσα μέτρα είναι;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μιλάμε για GT Progression
αγαπητέ Σπύρο μου φαίνεται ότι έιναι ένα κλικ πιο πάνω? Πχ το alfatex ύφασμα της Progression, o λεβιές αλλά Ferrari, τα 8 ηχεία, η δυνατότητα εγκατάστασης ΜP3 εργοστασιακού => δένει με την κονσόλα, Υποβραχιόνιο μπρος πίσω. Αυτόματη αυξομοίωση έντασης στερεοφωνικού ανάλογα με τον θόρυβο καμπίνας.
το χει το GTI στο βασικό (τρομερό προσόν ) cruise control παίρνουν και τα δύο (άλλο φοβερό προσόν )
Όσο για MP3, στο GTΙ συνδέεται σκληρος δίσκος 20GB στο πορτ μπαγκάζ τον οποίο παίρνεις σπίτι γράφεις όσα τραγούδια θες με USB και τον τοποθετείς. Κι αν βαρεθείς τα 4-5Κ τραγούδια που χωράει γράφεις άλλα. (δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω το σύστημα, αλλά λέμε)
Ξανά: Με όλη τι λίστα του προαιρετικού στο GTI φτάνεις δίλιτρη GT
28.690 έχει βασική το GTI για να μην ξεχνιόμαστε, 29.100 το ρο χι.
Ειδικά αυτός ο λεβιές Ferrari (ματαιοδοξία) πρέπει να ναι το κάτι άλλο, όπως και το 147 εσωτερικό.
Άλλο παίρνουν και άλλο αν έχουν στην βασική έκδοση.
Το άν ο λεβιές ferrari είναι ματαιοδοξία τότε το GTI σκαλισμένο στο τιμόνι δεν είναι?
Ο λεβιές Ferrari είναι απλά όμορφος όπως και το εσωτερικό της GT άσχετα αν είναι δανεισμενο από την 147. Εμένα δεν με χαλάει!!
Αλήθεια οι 3 κύκλοι στο RX8 από ποιά φίρμα είναι κλεμμένοι??
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και επειδή το ξέχασα!!
Τι διαφορά έχει το πουλ μουρ στην μάρκα από την φιγούρα στην κόντρα του φαναριού!!
τα γράφεις σοβαρά τώρα αυτά; 2,5-3 δευτερόλεπτα (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, και όχι εργοστασιακές 'μετρήσεις') στο χιλιόμετρο ξέρεις πόσα μέτρα είναι;
Δεν νομίζω να είναι 2,3-3 δεύτερόλεπτα, αλλά και να είναι είναι ορατά μόνο σε κόντρα εκτός αν είσαι βιονικός και έχεις την δυνατότητα να νιώσεις τα 28 από τα 30 δεύτερα από μόνος σου!!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Το άν ο λεβιές ferrari είναι ματαιοδοξία τότε το GTI σκαλισμένο στο τιμόνι δεν είναι?
Ο ιστορικός όρος 'GTI' αποτελεί ματαιοδοξία
και όχι ο λεβιές Ferrari σε μια Alfa ;;; -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Δεν νομίζω να είναι 2,3-3 δεύτερόλεπτα, αλλά και να είναι είναι ορατά μόνο σε κόντρα εκτός αν είσαι βιονικός και έχεις την δυνατότητα να νιώσεις τα 28 από τα 30 δεύτερα από μόνος σου!!Μπαμπη ειναι μεγαλες οι διαφορες πιστεψε με. Και ειδικα σε επιπεδο ρεπριζ (που ειναι και πιο χρησιμες), το GTI κυριως, ειναι σε αλλη κλαση.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
και όχι ο λεβιές Ferrari σε μια Alfa ;;;Που και για να μην ξεχνιόμαστε ο όρος 'GTI' είναι καταχωρημένο εμπορικό σήμα της VW στη Γερμανία και άλλες χώρες.
Για αυτό και το 106GTΙ για παράδειγμα σε κάποιες χώρες, λεγόταν S16 και όχι GTI... -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Ο λεβιές Ferrari είναι απλά όμορφος όπως και το εσωτερικό της GT άσχετα αν είναι δανεισμενο από την 147. Εμένα δεν με χαλάει!!
Δηλαδή αν η μία βασική έκδοση έχει 'γυμνή' 20Κ και η πλούσια άλλου αυτοκινήτου 30Κ είναι το ίδιο;
Το GTI είναι η έκδοση του αυτοκινήτου, ούτε καν Audi δεν γράφει Ferrari είναι άλλο αυτοκίνητο (wannabe)
3 κύκλοι στο εσωτερικό; τι ακριβώς εννοείς;
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
και όχι ο λεβιές Ferrari σε μια Alfa ;;;Ή είναι και τα δύο ή δεν είναι και τα δύο!
Διάλεξε και πάρε.
Μπαμπη ειναι μεγαλες οι διαφορες πιστεψε με. Και ειδικα σε επιπεδο ρεπριζ (που ειναι και πιο χρησιμες), το GTI κυριως, ειναι σε αλλη κλαση.
Δεν διαφωνώ ότι είναι γρηγορότερο. Σε άλλη κλαση είναι να έχεις 250-300 άλογα παραπάνω κι όχι 35. Επαναλαμβάνω ποιος μπορεί να αισθανθεί χωρίς την βοήθεια ρολογιού τα 28 από τα 30 δευτερόλεπτα στο χιλιάρι?
Οι ρεπρίζ ναι έχουν διαφορά σημαντική λόγω ροπής αλλά δεν χρειάζεται να προσπερνας με 5η-4η για να νιώσεις την ροπή!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δηλαδή αν η μία βασική έκδοση έχει 'γυμνή' 20Κ και η πλούσια άλλου αυτοκινήτου 30Κ είναι το ίδιο;
Το GTI είναι η έκδοση του αυτοκινήτου, ούτε καν Audi δεν γράφει Ferrari είναι άλλο αυτοκίνητο (wannabe)
3 κύκλοι στο εσωτερικό; τι ακριβώς εννοείς;
3 κύκλοι στα όργανα(ταχύμετρο-στροφόμετρο) που έχουν τα Μαzda
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Δεν διαφωνώ ότι είναι γρηγορότερο. Σε άλλη κλαση είναι να έχεις 250-300 άλογα παραπάνω κι όχι 35. Επαναλαμβάνω ποιος μπορεί να αισθανθεί χωρίς την βοήθεια ρολογιού τα 28 από τα 30 δευτερόλεπτα στο χιλιάρι?Οι ρεπρίζ ναι έχουν διαφορά σημαντική λόγω ροπής αλλά δεν χρειάζεται να προσπερνας με 5η-4η για να νιώσεις την ροπή!!
Δεν ειναι απλα γρηγοροτερο, ειναι κατι παραπανω.
Δε θα αισθανθεις οτι η διαφορα ειναι 2'', αλλα θα καταλαβεις οτι ειναι πολυ πιο γρηγορο.
Αν καταλαβαινω τι λες για τις ρεπριζ, το GTI ειναι πολυ πιο γρηγορο με οποιαδηποτε σχεση στο σασμαν και με οποιαδηποτε ταχυτητα στο κοντερ. Αυτο για μενα εχει πολυ μεγαλη σημασια. Ειτε οδηγεις χαλαρα μεσα στη πολη, ειτε οργιαζεις στα στροφιλικια της Πελοπ/νησου, παντα εχεις τη ροπη που χρειαζεσαι, ακομη και αν 'ξεχαστεις'.
Α, και για το σηματακι, ξεχνας ποιο αυτοκινητο το φορεσε πρωτο? Ο ιδρυτης λοιπον της κατηγοριας αυτης, δικαιωματικα το φοραει και σημερα.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
και όχι ο λεβιές Ferrari σε μια Alfa ;;;Ή είναι και τα δύο ή δεν είναι και τα δύο!
Διάλεξε και πάρε.
Ο όρος 'GTI' υπάρχει εδώ και κάποιες δεκαετίες.
Αυτή είναι η έκδοση του Golf, έτσι ονομάζεται. Τί θα 'πρεπε να είναι ανώνυμο;Μετά τον λεβιέ 'Ferrari', η GT μπορεί να φορέσει κι ένα 'manetino' για το κλιματιστικό...
Μπαμπη ειναι μεγαλες οι διαφορες πιστεψε με. Και ειδικα σε επιπεδο ρεπριζ (που ειναι και πιο χρησιμες), το GTI κυριως, ειναι σε αλλη κλαση.
Οι ρεπρίζ ναι έχουν διαφορά σημαντική λόγω ροπής αλλά δεν χρειάζεται να προσπερνας με 5η-4η για να νιώσεις την ροπή!!
Βέβαια, δε χρειάζεται να προσπερνάς πάντα
-
Mάλλον ο υδρυτής της κατηγορίας είναι η Alfasud!!
O υδρυτής του logo είναι το golf!!
Kαι παρομοίως ο ιδρυτής της Ferrari είναι η Alfa Romeo
Oι Alfa Romeo ήχαν τέτοιο λεβιέ πριν την ύδρυση της Ferrari [/list]
GT 2.0 vs Golf GTi vs MR-2 vs RX8 Cosmo