-
Ευχαριστώ.
Αυτό το βρήκε ένας κοινός συντηρητής/ψυκτικός ή κλήθηκε το service; -
Εχει κανενας ιδέα ποσο κοστίζει απεγκατασταση (ξηλωμα, πεταμα) χαλασμένου a/c (9000btu) και εγκατασταση καινούριου (24000 btu) σε σπίτι?
Εχω την εντυπωση πως ο καθένας ζηταει ... οσα του λείπουν και θα χρειαστει διαπραγματευση και παζαρι!!! -
Το κόστος εξαρτάται από την ίδια την εγκατάσταση. Μάλλον ξεκινάει από 80-100 ευρά για τέτοια νούμερα. Από εκεί και πέρα αν η απόσταση μετάξύ εσωτ. και εξωτ. μονάδας είναι πάνω από 3 μέτρα υπάχρει χρέωση για το κάθε επιπλέον μέτρο, καθώς και για ειδικές βάσεις αν απαιτούνται, ή κάλυψη των σωληνώσεων και καλωδίων με πολυεστερικό καναλέτο.
Επίσης υπάρχει έξτρα χρέωση αν η πρόσβαση είναι δύσκολη και απαιτείται γερανός ή σκαλωσιά.΄ -
Ειναι το γνωστο κλιματιστικο με το σεμεδακι??? Το ξυλωμα ενα 30ρι και η εγκατασταση στα 80-100€ οπως αναφερει ο dstou και απο εκει με το μετρο , οπως αναφερει ο συνφορουμιτης
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ειναι το γνωστο κλιματιστικο με το σεμεδακι???Οχι. Σε αλλο σπίτι θα μπει ... και φυσικα θα έχει παρόμοιο look η εξωτερική μονάδα!!!
Ευχαριστώ. Τοσο ακούω και εγω μεταξύ 80€ και 100€.
-
Tι θα το κάνεις το καινούργιο??
-
παιδιά μην τρελαθούμε, όλα μειώνονται και ψυκτικοί ανεβαίνουν?
πέρυσι μας έβαλαν με 60€ και σε περιοχή εκτός αστικού ιστού που θα μπορούσε κάλλιστα να χρεώσει βενζίνες κλπ.
κόψτε τους τον αέρα εκτός αν έχετε όρεξη να πληρώνετε κερατιάτικα. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Tι θα το κάνεις το καινούργιο??Καινούριο? ΚαινούριΑ! Δυο ζωή να χουνε!!! Βασικα ... ετοιμασίες για το καλοκαιρι του 2034 κύριος!!!
παιδιά μην τρελαθούμε, όλα μειώνονται και ψυκτικοί ανεβαίνουν?
πέρυσι μας έβαλαν με 60€ και σε περιοχή εκτός αστικού ιστού που θα μπορούσε κάλλιστα να χρεώσει βενζίνες κλπ.
κόψτε τους τον αέρα εκτός αν έχετε όρεξη να πληρώνετε κερατιάτικα.Δυστυχώς αυτο διαπίστωσα. ΑΠο 3, 4 ακουσα 95€ ... ουτε καν 100€! Γι' αυτο ειπα ...'ζητανε ότι τους λειπουν'!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ειναι το γνωστο κλιματιστικο με το σεμεδακι???
Οχι. Σε αλλο σπίτι θα μπει ... και φυσικα θα έχει παρόμοιο look η εξωτερική μονάδα!!!
Ευχαριστώ. Τοσο ακούω και εγω μεταξύ 80€ και 100€.
Αγαπαω σεμεδακι, οταν μου ερθει η ορεξη και εγκαταστησω τα δικα μου καποια στιγμη θα υιοθετησω το λουκ
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αγαπαω σεμεδακι, οταν μου ερθει η ορεξη και εγκαταστησω τα δικα μου καποια στιγμη θα υιοθετησω το λουκΤο έχεις δει και live ... ποσο εντυπωσιακό ειναι!
Στο δικό μου απο πανω θα τοποθετηθεί και γλαστρα με μυρωδατο βασιλικο για χρηση σε μακαρονάδες! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αγαπαω σεμεδακι, οταν μου ερθει η ορεξη και εγκαταστησω τα δικα μου καποια στιγμη θα υιοθετησω το λουκ
Το έχεις δει και live ... ποσο εντυπωσιακό ειναι!
Στο δικό μου απο πανω θα τοποθετηθεί και γλαστρα με μυρωδατο βασιλικο για χρηση σε μακαρονάδες! -
Τα TOYOTOMI τι λένε; Είναι επιπέδου πχ Fujitsu, Mitsubishi ή δεν αξίζουν;
-
Λενε οτι ειναι Made in Japan..... εχω δυο πανω απο δυο χρονια.... μια χαρα... λειτουργουν...
-
Είναι επιπέδου πχ Fujitsu, Mitsubishi
Όχι, ένα κλικ κάτω.
-
πλέον εμπιστεύομαι και τα καλά μοντέλα των κορεατών σε αυτό το επίπεδο (lg-samsung). H πρώτη σε κερδίζει και με το άριστο after sales
-
Πάντως, από χαρακτηριστικά βλέπω ότι έχουν πολύ καλά και οι τιμές τους είναι αρκετά ως πολύ χαμηλότερες.
Δηλαδή, για ίδιας ενεργειακής κλάσης, ίδια BTU, ίδια φίλτρα συν ιονιστή κλπ, πρέπει να σκάσω τουλάχιστον 30-40% περισσότερα ευρουλάκια. Δε συμφέρει.
Fujitsu (2) έχω στα υπνοδωμάτια, inverter. Τώρα θέλω 18άρι για σαλονοτραπεζαρία, αφού τελικά τα έφτυσε ο συμπιεστής του γέρου (11 ετών) και δεν αξίζει να επισκευαστεί. Είναι πολύ σημαντική η οικονομική διαφορά, για κάτι που το χρησιμοποιώ 2-3 ώρες τη μέρα, όχι περισσότερες από τις μισές μέρες του έτους.
Αρκεί να μην είναι μπακατέλες που έχουν θέματα αξιοπιστίας. Έχει ακουστεί κάτι τέτοιο; Ότι χαλάνε;
-
Tα TOYOTOMI που ερχονται Ελλαδα ειναι ολα κατασκευασμενα στην Κινα.
-
Αν έχουν λογική αξιοπιστία, δεν με πειράζει.
-
Οτι και να επιλεξεις, ψαξε σε ελληνικα συνοικιακα καταστηματα.
Ηθελα ενα κλιματιστικο για την κρεβατοκαμαρα, συμβατικο αλλα ενεργειακης κλασης Α.
Πηρα το General Electric GAIRB 09
Oι τιμες που 'παιζουν' κυμαινονται μεταξυ 259-390€ για το ιδιο προϊόν
Το αγορασα 240€. Γι'αυτο επιμενω εδω και καιρο σε συνοικιακα καταστηματα. -
Το έκανα ήδη, από τοπικό κατάστημα. Στηρίζουμε μικρομεσαίο Έλληνα έμπορο. Δεν υπήρχε πολύ σημαντική διαφορά στην τιμή σε σχέση με πολυκαταστήματα, αλλά φθηνά ήταν.
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ