-
Στη δική μου περίπτωση θα ήθελα μια γάτα να 'καθαρίσει':
Γυρνώντας από ταξίδι εκτός Αθηνών, παρκάρω το αυτοκίνητο στο γκαράζ. Μετά από μισό λεπτό, και ενώ έχω ανοίξει την πίσω πόρτα για να αδειάσω κάτι πράγματα, κοιτάω στην οροφή και βλέπω να κόβει βόλτες ένα ποντίκι! Ήταν σχετικά μικρό, τρόμαξε και πήρε τον κατήφορο του παρπρίζ. Ανοίγοντας το καπό το είδα στην άκρη του υαλοκαθαριστήρα να προσπαθεί να κρυφτεί, και αφού δεν του πέτυχε πήγε κι έπεσε με μια τρύπα που υπάρχει στο πλάι του καπό, στη λαμαρίνα του φτερού του οδηγού! Από τότε αγνοείται η τύχη του, προσπάθησα με το φακό να το εντοπίσω στο εσωτερικό του φτερού αλλά δεν είδα τίποτα... λογικά όταν η πόρτα είναι κλειστή, δε μπορεί να φύγει από εκεί, αν και στο βάθος, πίσω από το φανάρι, έχει έναν αεραγωγό. Δεν ξέρω αν τώρα κόβει βόλτες κάπου στο αυτοκίνητο ή έχει βγει στο γκαράζ. Αν είναι ακόμα μέσα στο αυτοκίνητο, τι μπορώ να κάνω για να το εντοπίσω και να το εκτοπίσω;
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Στη δική μου περίπτωση θα ήθελα μια γάτα να 'καθαρίσει':Γυρνώντας από ταξίδι εκτός Αθηνών, παρκάρω το αυτοκίνητο στο γκαράζ. Μετά από μισό λεπτό, και ενώ έχω ανοίξει την πίσω πόρτα για να αδειάσω κάτι πράγματα, κοιτάω στην οροφή και βλέπω να κόβει βόλτες ένα ποντίκι! Ήταν σχετικά μικρό, τρόμαξε και πήρε τον κατήφορο του παρπρίζ. Ανοίγοντας το καπό το είδα στην άκρη του υαλοκαθαριστήρα να προσπαθεί να κρυφτεί, και αφού δεν του πέτυχε πήγε κι έπεσε με μια τρύπα που υπάρχει στο πλάι του καπό, στη λαμαρίνα του φτερού του οδηγού! Από τότε αγνοείται η τύχη του, προσπάθησα με το φακό να το εντοπίσω στο εσωτερικό του φτερού αλλά δεν είδα τίποτα... λογικά όταν η πόρτα είναι κλειστή, δε μπορεί να φύγει από εκεί, αν και στο βάθος, πίσω από το φανάρι, έχει έναν αεραγωγό. Δεν ξέρω αν τώρα κόβει βόλτες κάπου στο αυτοκίνητο ή έχει βγει στο γκαράζ. Αν είναι ακόμα μέσα στο αυτοκίνητο, τι μπορώ να κάνω για να το εντοπίσω και να το εκτοπίσω;
Βρες μια γατα καιο βλατην στο γκαραζ
-
Kαι να του κάνει το αμάξι καρέ του άσσου και της γρατζουνιάς
-
Χεχε... από γάτες άλλο τίποτα στη γειτονιά! Ταΐζουμε κι εμείς αρκετές, αλλά όλες είναι ημι-άγριες, καμία δε θα κάτσει ήρεμα για πολλές ώρες στο χώρο του γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα κάνουμε εκκαθάριση του χώρου πάντως, και θα δούμε εκεί τι παίζει
-
Ριξε μεσα φακες σε τιποτα γωνιες (οχι στο αμαξι) μπας και γινει τιποτα και λιγο ποντικοφαρμακο.
-
οκ και αφου πιασαμε ολο το ζωικο βασιλειο...εχω ενα παλιο 404 παρατιμενο εδω και κανα 2 χρονια και στους θολους εχουν δημιουργηθει σφηκοφωλιές!!καμια προταση??μου φαινεται λιγο επικινδυνο να τις βγαλω μονος μου
-
Ο χρήστης alexmk2 έγραψε:
οκ και αφου πιασαμε ολο το ζωικο βασιλειο...εχω ενα παλιο 404 παρατιμενο εδω και κανα 2 χρονια και στους θολους εχουν δημιουργηθει σφηκοφωλιές!!καμια προταση??μου φαινεται λιγο επικινδυνο να τις βγαλω μονος μουΓια έντομα υπάρχει πιο σχετικό θέμα στο forum (όχι παίζουμε...) όπου ίσως βοηθηθείς (λίγο...) με τίτλο: Γεμισε το αυτοκινητο μερμύγκια!!!!
Εκεί: viewtopic.php?f=6&t=32239 -
Ο χρήστης alexmk2 έγραψε:
οκ και αφου πιασαμε ολο το ζωικο βασιλειο...εχω ενα παλιο 404 παρατιμενο εδω και κανα 2 χρονια και στους θολους εχουν δημιουργηθει σφηκοφωλιές!!καμια προταση??μου φαινεται λιγο επικινδυνο να τις βγαλω μονος μουΤΕΖΑ! Αντιοικολογικό και θανατηφόρο αλλά καλή λύση.
Να με συγχωρέσουν και οι μέλισσες αλλά δεν είναι θέση για την κατοικία του εκεί! -
Ανοίγουμε βρύση, καταβρέχουμε με -άφθονο- νερό και τα γατί γίνεται λαγός. Μπιν δέαρ, νταν δατ.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Ανοίγουμε βρύση, καταβρέχουμε με -άφθονο- νερό και τα γατί γίνεται λαγός. Μπιν δέαρ, νταν δατ.Δεν είναι λύση!
Δοκιμασμένο σε 2 περιπτώσεις!
Στην πρώτη την πρόλαβα και την έβρεξα. Την δευτερη όχι, τρόμαξε και έφυγε!
Μετά κάθε φορά που με έβλεπε ... έφευγε σφαίρα ... αλλά υπήρχαν πατημασιές!
Έπρεπε να είμαι μόνομα εκεί ... -
Εγώ τι να πω, που έχω πάρκινγκ στο σπίτι (μονοκατοικία), αλλά είναι ανοιχτό και αναγκάζομαι να βάζω κουκούλα κάθε βράδυ για τις γάτες μου!
Το χειρότερο είναι που όποτε είναι περίοδος του οίστρου τους και ανεβαίνουν οι γάτες πάνω. Μετά πάει ο γάτος και το κατουράει! Γίνεται και χειρότερα όμως: είναι που μια την αράζει εκεί που είναι οι γρίλιες στο κάτω μέρος του παρμπρίζ, αφού μπορεί να φωλιάσει καλά και βγαίνει και ζέστη από τον κινητήρα. Εκεί όμως είναι και η είσοδος του αέρα καμπίνας. Φανταστείτε τι άρωμα παίρνει μετά όλο το αμάξι από τα κατουρλιά του γάτου! -
μια ειναι η λύση...
-
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
μια ειναι η λύση...Προφανώς αστειάκι κάνεις, θέλω να πιστεύω.
Πιο φθηνή λύση είναι να γράψουμε στο google 'Απωθητικό για γάτες' ώστε να δούμε τι άλλη λύση παίζει τύπου σπρέυ, γιατί η καραμπίνα είναι πιο ακριβή και κάνει πολύ θόρυβο. Α και σκοτώνει, το ξέχασα..
-
Δυστυχως ειναι συχνο φαινομενο.Εμενα μου εχει συμβει δυο φορες,την πρωτη φορα με το ibiza πριν αρκετα χρονια εκει που πηγαινα ο περιεργος ηχος απο τον κινητηρα μ'εκανε να σταματησω και οταν ανοιξα το καπο ειδα εκπληκτος να πεταγεται εξω ενα γατι!!!
Η δευτερη φορα ηταν πριν μερικες μερες με το cruze,οπου το ειχα παρκαρει (στην εξωτερικη θεση παρκινκ)για πεντε μερες χωρις να το κινησω .Οταν πηγα να το παρω διαπιστωσα οτι μια γατοοικογενεια αποτελουμενη απο δυο γατες και τεσσερα γατακια ειχαν κανει το αμαξι ''πατητηρι'' γεματο πατημασιες!!! Δεν εφτανε αυτο αλλα ενα απο τα γατακια ειχε μολις βγει απο τον κινητηρα ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΑΤΖΟΥΝΗΣΕ πρωτα!!!!
Αυτο το καταλαβα οταν καμια 300αρια μετρα απο το σπιτι η εντονη μυρωδια που ερχοταν απο τους αεραγωγους μ'εκανε να σταματησω και να διαπιστωσω τα παραπανω συν δυο γρατζουνιες!!!
Δεν ξερω τι να κανω!! οποτε το παρκαρω βγαινω και διωχνω τις γατες που την αραζουν σε δεντρο διπλα στο αυτοκινητο.
Δεν θελω να τις πειραξω αλλα ουτε αυτες να μου πειραζουν το αμαξι!!! Εχετε καμια ιδεα??
Μηπως να βαλω... σκιαχτρο?? -
Φίλε αυτό που είπα, σπρέυ απωθητικό για γάτες. Βάλε στο google 'απωθητικό γατών' ή 'απωθητικό για γάτες' και θα σου βγάλει διάφορα, δε θέλω να βάλω τώρα συγκεκριμένο να μην θεωρηθεί διαφήμιση!Είτε ψεκάζουμε λίγο την περιοχή γύρω από το αμάξι, ή τα πλαστικά χαμηλά χαμηλά, τα πλαϊνά των ελαστικών επίσης, ή ότι που είναι χαμηλά στο αυτοκίνητο τέλος πάντων.
-
επιστημη το κανατε το θεμα
αμα δεις γατα βαζεις μπροστα την μηχανη και αμα δεν φυγει απο μονη της στα παπ@ρια μας κιολας.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
επιστημη το κανατε το θεμααμα δεις γατα βαζεις μπροστα την μηχανη και αμα δεν φυγει απο μονη της στα παπ@ρια μας κιολας.
Απλά λέμε τον τρόπο να μην πλησιάσει καν
-
Τις τελευταιες μερες το αυτοκινητο μου εχει γεμισει γρατζουνιες απο καποιο αδεσποτο της γειτονιας! (ελπιζω να μην με εκδικειται καμια πρωην μεσω του κατοικιδιου της)
Το αυτοκινητο μου το παρκαρω στην πιλοτη της πολυκατοικιας. Μια μαυρη γατα στην γειτονια φαινεται να εχει ιδιαιτερη αδυναμια στο αμαξι μου και παει και καθεται συνεχως στην οροφη του, ειτε το αμαξι ειναι ζεστο ειτε κρυο...
Το θεμα ειναι πως την κυνηγανε τα σκυλια και την πληρωνει το κακομοιρο το ιμπιζακι καθε φορα που κυνηγουνται τα ριμαδια τα αδεσποτα! τις τελευταιες μερες βρισκω το αμαξακι μου γεματο πατημασιες σκυλου,απειρες γρατζουνιες απο τα νυχια του,χνουδια και τριχες!
Απο αυριο θα βαζω κουκουλα στο αυτοκινητο μηπως το προστατεψω λιγο παραπανω...
Εχει τυχει ποτε σε κανεναν αλλον? υπαρχει κανενας αλλος τροπος περα απο την κουκουλα για να το προστατεψω? καποιος τροπος να διωχνω τα αδεσποτια σκυλια,γατια κτλ?
Ελπιζω τουλαχιστον να φταινε τα αδεσποτα και να μην το εχει βαλει καμια πρωην που ξερει πως το αγαπαω με κατοικιδιο στο ματι και μου το χαραζει ετσι! -
http://c2.api.ning.com/files/p0jR0dBjhB ... ttM107.jpg
Γάτα στη μηχανή - τι κάνουμε;