-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Εχεις μπερδεψει 2 πραγματακια αγαπητε.Το ποσο μπορει να φτασει ενα αυτοκινητο εχει καθαρα σχεση με την αεροδυναμικη. Απο εκει και περα επιλεγονται οι σχεσεις.
Μπορει ενα αυτοκινητο να εχει μια πολυ μακρια πεμπτη, π.χ. που να τελειωνει στα 270, αλλα να μην εχει την ισχυ για να φτασει εκει. Ενα αλλο παλι αυτοκινητο, μπορει να εχει επειλεξει τετοια πεμπτη που να συνδυαζει την μεγιστη ισχυ με την μεγιστη τελικη.
Πολλες φορες, συνηθιζεται τα αποτελεσματα της αεροδυναμικης συραγγας να δινονται σε kW, δηλαδη σε ισχυ κινητηρα. Οσο μεγαλυτερη δυναμη, τοσο πιο πολλα χιλιομετρα μπορει να βγαλει ενα αυτοκινητο.
Εννοειται, φανταζομαι οτι εαν εχεις 300 αλογα και 5η απο Πουντο, θα τελειωσεις στα 180...ξερω εγω, λογω gearing.
Εαν τωρα εσυ αισθανεσαι ανετα στα 270, καποιος εχει κανει δουλεια για αυτο.
Τωρα εαν με το Skoda, βγαζεις 270, και ταυτοχρονα νοιωθεις ανετα, στο ευχομαι γιατι εχω τις επιφυλαξεις μου. Τι σχεσεις εχεις και τι τροχο? Γιατι τα εργοστασιακα νομιζω δεν εχουν τοσο μακρια τελικη σχεση, οποτε εαν εχεις αλλαξει τροχους τοτε εχεις λαθος ενδειξη στο κοντερ. Εαν δεν εχεις αλλαξει τροχους, τοτε δωσε μου την 5η σου και το διαφορικο σου και θα σου πω την γνωμη μου.
Εκτος εαν θες να μας πεις οτι και τα αεροπλανα, πιανουν τελικη αναλογα το διαφορικο τους ....ο καριολης ο αερας μας σταματαει, αυτος που κανει τα Φ1 να ζυγιζουν γυρω στους 2 τονους στα 300+ χιλιομετρα.
Πρίν αρχίσω να απαντάω στο ύφος σου, θα κάνω μιά απλή ερώτηση γιά να διαπιστώσω πόσα σκαμπάζεις αγαπητέ μου:
Ας πούμε ότι το αμάξι σου αρχικά έβγαζε 150 άλογα και με 5η (τελευταία σχέση) έβγαζε 210km/h τελικής στις 7000rpm, και μετά η ισχύς ανέβηκε στα 190 άλογα, χωρίς να αλλάξουν οι σχέσεις του κιβωτίου και η τελική σχέση μετάδοσης, πόσα km/h τελικής θα βγάλει το αυτοκίνητο στις 7000rpm πάλι ...??? (εννοείται ότι αν ο κόφτης έχει μετατοπιστεί π.χ. στις 7500rpm ότι θα έχει τη δυνατότητα να πάει και παραπάνω, αλλά εμείς ας μείνουμε στις 7000rpm...)
Τώρα όσο γιά τα αεροπλάνα και το διαφορικό τους, ξέχασες ότι αυτά δεν μεταδίδουν κίνηση στους τροχούς όταν είναι στον αέρα γιατί απλά πετάνε ...
Τα Punto με τα 300 άλογα δεν θα έχει τελική 180 km/h στον κόφτη, γιατί τα νορμάλ Punto GT πηγαίνανε 210-220 στο κοντέρ, άρα με κόφτη 8.000rpm (γιά να έχει 300 άλογα θα έχει και κόφτη κάπου στις 8.000rpm) θα βγάζει 230-240 km/h... Aπλά σε σχεση με πρίν τα 210-220 τώρα με 300 άλογα θα τα πηγαίνει γ@μιώντας ...
Η 5η σχέση στο Skoda είναι περίπου 0.86 με τελική σχέση διαφορικού 3.78. Οι εργοστασιακοί τροχοί έχουν διάμετρο 632 mm και αυτοί που έχω τώρα 637 mm, δηλαδή διαφορά 5 mm στη συνολική διάμετρο, με αρχική απόκλιση-σφάλμα κοντέρ 5 km/h (στα 100-->95 πραγματικά), άρα γιά να σε βοηθήσω λίγο με μεγαλύτερους τροχούς (σε συνολική διάμετρο) μικραίνεις το σφάλμα του ταχυμέτρου, άρα η ένδειξη που έχεις είναι πιό κοντά στην πραγματική. Και γιά να σε κουράζω με υπολογισμούς σου λέω ότι με G-Tech όταν το κοντέρ έδειχνε 270+ km/h (είχε καβαλήσει την τελευταία ένδειξη και η βελόνα είχε γυρίσει ανάποδα --> γύρω στα 275+Km/h στο κοντέρ) εμείς βλέπαμε 262 km/h ...
Εάν μετά από αυτά εσύ έχεις αμφιβολίες γιά το κατά πόσο πρέπει να αισθάνομαι ασφαλής στα 270 με 'ένα Skoda', θα σου έλεγα εαν ήθελες να συναντηθούμε μιά μέρα γιά να το διαπιστώσεις και εσύ και να μου πείς τη γνώμη σου αποκτώντας αυτή την εμπειρία, γιατί είναι διαφορετικό να μιλάει καινείς εκ πείρας και άλλο από όσα έχει ακούσει ή διαβάσει στα 'μικυ μάους' ...
Φιλικά πάντα ... !!!
-
Για ένα τυπικό προσθιοκίνητο αυτοκίνητο η ισχύς που χρειάζεται για να κινηθεί και η κατανάλωση (καλός κινητήρας Honda) είναι:
100 χαω 20 HP 5 λ/100χλμ
160 χαω 70 HP 11 λ/100χλμ
190 χαω 115 HP 15 λ/100χλμ
210 χαω 145 HP 17 λ/100χλμ
225 χαω 180 HP 20 λ/100χλμΗ αεροδυναμική του αυτοκινήτου και η ισχύς είναι τα πιο σημαντικά εδώ, ενώ οι σχέσεις έχουν δευτερεύουσα σημασία (με κάκιστη επιλογή σχέσεων το πολύ να έχεις μείωση 15%) και είναι σημαντικές μόνο σε αγωνιστικό αυτοκίνητο.
-
ckosm,
-
Κανενα σχολιο μου δεν ειχε υφος
-
Εγω εφερα ενα απλο παραδειγμα με ενα τυχαιο Πουντο και εσυ μιλας για το GT.
-
και 7000 να φτανεις με την 5 σου ή εκτη, 251km/h(αν εχεις την εξτρα ισχυ) ειναι το max σε νορμαλ συνθηκες, ασχετως τι γραφει το κοντερ σου.
-
Η συζητηση ξεκινησε απο το σχολιο που προσθεσες για τους παραγοντες που επηρεαζουν την τελικη, και εγω απλως διορθωσα διοτι δεν διαβαζω Μικυ Μαους οπως λες, αλλα αυτη ειναι η δουλεια μου, και προφανως εκτος απο Μικυ Μαους (ακομα μου αρεσουν), εχω διαβασει πολλα και διαφορα για να φτασω εδω.
-
Δεν εχω κανενα προβλημα με τα Skoda, αλλα 1 ΔΕΝ παει 270, και δευτερον, επειδη εχω τεσταρει παρα πολλα αυτοκινητα στην αεροσυραγγα, σε πληροφορω, οτι το Skoda, δεν εχει απο τα καλυτερα χαρακτηριστικα για 250+, και οσο για την πειρα μου, καλυτερα να μην κρινεις ουτε να μιλας χωρις να ξερεις.
Νομιζω, δεν προεβησα σε κανενα προσωπικο σχολιασμο περι της προσωπικοτητος σου. Ειναι ομως δικαιωμα μου να μην πιστευω αυτα που αναφερεις, χωρις να λεω οτι λες ψεμματα. Ειναι απρεπες νομιζω να κανεις εσυ το αντιθετο.
Ας μην το συνεχισουμε φιλε.
-
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
ckosm,-
Κανενα σχολιο μου δεν ειχε υφος
-
Εγω εφερε ενα απλο παραδειγμα με ενα τυχαιο Πουντο και εσυ μιλας για το GT.
-
και 7000 να φτανεις με την 5 σου ή εκτη, 251km/h(αν εχεις την εξτρα ισχυ) ειναι το max σε νορμαλ συνθηκες, ασχετως τι γραφει το κοντερ σου.
-
Η συζητηση ξεκινησε απο το σχολιο που προσθεσες για τους παραγοντες που επηρεαζουν την τελικη, και εγω απλως διορθωσα διοτι δεν διαβαζω Μικυ Μαους οπως λες, αλλα αυτη ειναι η δουλεια μου, και προφανως εκτος απο Μικυ Μαους (ακομα μου αρεσουν), εχω διαβασει πολλα και διαφορα για να φτασω εδω.
-
Δεν εχω κανενα προβλημα με τα Skoda, αλλα 1 ΔΕΝ παει 270, και δευτερον, επειδη εχω τεσταρει παρα πολλα αυτοκινητα στην αεροσυραγγα, σε πληροφορω, οτι το Skoda, δεν εχει απο τα καλυτερα χαρακτηριστικα για 250+, και οσο για την πειρα μου, καλυτερα να μην κρινεις ουτε να μιλας χωρις να ξερεις.
Νομιζω, δεν προεβησα σε κανενα προσωπικο σχολιασμο περι της προσωπικοτητος σου. Ειναι ομως δικαιωμα μου να μην πιστευω αυτα που αναφερεις, χωρις να λεω οτι λες ψεμματα. Ειναι απρεπες νομιζω να κανεις εσυ το αντιθετο.
Ας μην το συνεχισουμε φιλε.
-
Eχεις να πείς τίποτα γιά αυτό που σε ρώτησα ή ας το πάρει το ποτάμι...???
-
Απλό Punto ατμοσφαιρικό με 300 άλογα εγώ δεν έχω δεί γι' αυτό και θεώρησα αυτονόητο να αναφερθώ στο GT, αν τώρα εσύ ξέρεις κανένα απλό με 300 άλογα πές το μας να το μάθουμε και εμείς... Μου αρέσει να ακριβολογεί κανείς σε μιά συζήτηση και ιδιαίτερα σε τεχνικά θέματα... !
-
Η 5η κατεβάζει σχετικά εύκολα 7000rpm (250-260 hp είναι η ιπποδύναμη με μεγαλύτερη τουρμπίνα) και ο κόφτης στις 7250rpm από το πρόγραμμα.
Και μιά διόρθωση: η τελική σχέση μετάδοσης είναι 3.68 και όχι 3.78 που έγραψα κατά λάθος αρχικά. Μία βόλτα μαζί και με G-Tech Pro θα σε πείσει, οπότε γιά να μην μακρυγορούμε στείλε pm να κανονίσουμε ραντεβού... (κερνάω καφέ μετά ! ) - Δεν ισχυρίζομαι ότι το αυτοκίνητο πιάνει 270 πραγματικά km/h (άλλωστε γιά αυτά τα είπα στο κοντέρ) αλλά 260km/h τα έχει στο νερό... -
Το Octavia RS έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0.29 με βάση πίνακες και εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη στα πολλά (με ανάλογο στήσιμο βέβαια σε ανάρτηση) κατά την κοινή ομολογία πολλών ανθρώπων που το έχουν δοκιμάσει...
-
Εγώ δεν ξέρω και ούτε μίλησα γιά την πείρα σου γενικότερα (που δεν με ενδιαφέρει στο κάτω-κάτω), αλλά μίλησα γιά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο οποίο αναφέρθηκες προφανώς χωρίς κάν να έχεις μπεί μέσα, και αυτό είναι φανερό ...!!!
-
Τώρα γιά το αν τα σχόλια σου είχαν ύφος το κρίνουν και άλλοι που μας παρακολουθούν, αλλά τι έχεις να πείς γιά το σχόλιο σου σχετικά με τα αεροπλάνα και την τελική σχέση μετάδοση τους ...
Μάλλον έχεις μπερδέψει τις έννοιες θίγω προσωπικότητα και αμφισβητώ απόψεις...
Εγώ πάντως είμαι εδώ είτε θέλεις να το συνεχίσουμε είτε όχι ...
-
-
Καφες ευπροσδεκτος αλλα ζω Αγγλια,
-
Το Πουντο με 300 αλογα δεν ξερω εαν υπαρχει αλλα αναφερθηκε ως παραδειγμα για το γραναζωμα
-
Για την ακριβεια των στοιχειων, μαλλον εσυ εισαι λαθος. Αλλαζεις τα στοιχεια που εδωσες αρχικως. Αλλαξες την τελικη σου σχεση, αλλαζεις τωρα και την ιπποδυναμη.
-
Δεν εχω μπει στο δικο σου αυτοκινητο, αλλα μπαινω σε παρα πολλα, και μερικα απο αυτα εχουν και 2 φορες την ισχυ του δικου σου.
-
Σου ειπα ποιοι ειναι οι παραγοντες και πως υπολογιζονται οι τελικες και πως γινονται οι αναλυσεις. Αυτο κανω εγω και καποιοι αλλοι για να βγαλουμε το ψωμακι μας, εαν τωρα εσυ θες να μας παραδωσεις μαθηματα επειδη εχεις Skoda, μαλλον δεν γινεται
-
Οχι δεν θελω να συνεχισω, ευχαριστω.
-
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Καφες ευπροσδεκτος αλλα ζω Αγγλια,
Kάποια στιγμή φαντάζομαι θα περνάς και από Ελλάδα ή κάνω λάθος ?
- Το Πουντο με 300 αλογα δεν ξερω εαν υπαρχει αλλα αναφερθηκε ως παραδειγμα για το γραναζωμα
Εσύ αν δεν κάνω λάθος το ανέφερες, και Punto απλά ατμοσφαιρικά με 300 εγώ δεν ξέρω σου απήντησα.Πάντως το GT βγάζει με το εργοστασιακό γρανάζωμα άνετα 210 km/h...
- Για την ακριβεια των στοιχειων, μαλλον εσυ εισαι λαθος. Αλλαζεις τα στοιχεια που εδωσες αρχικως. Αλλαξες την τελικη σου σχεση, αλλαζεις τωρα και την ιπποδυναμη.
Δεν άλλαξα κανένα στοιχείο, απλά διαπίστωσα ότι έκανα κάποιο λάθος ως πρός την τελική σχέση μετάδοσης. Καταλαβαίνεις ότι κανείς δεν μπορεί να θυμάται αριθμούς με ακρίβεια δεκαδικών ψηφίων... Η ιπποδύναμη είναι μεγαλύτερη απ' αυτή που φαίνεται στην υπογραφή μου (όταν έμπαινα στο forum αυτό πρίν 2 χρόνια) με κάποια πράγματα που είχα κάνει τον τελευταίο χρόνο... Ξέρεις ότι 10-15 άλογα παραπάνω δεν κάνουν και μεγάλη διαφορά σε αυτό το επίπεδο (αντιστοιχεί σε αύξηση 5% περίπου)
- Δεν εχω μπει στο δικο σου αυτοκινητο, αλλα μπαινω σε παρα πολλα, και μερικα απο αυτα εχουν και 2 φορες την ισχυ του δικου σου.
Καμμία αντίρρηση και μπράβο σου, αλλά αυτό που κολλάει στην όλη συζήτηση ... !
- Σου ειπα ποιοι ειναι οι παραγοντες και πως υπολογιζονται οι τελικες και πως γινονται οι αναλυσεις. Αυτο κανω εγω και καποιοι αλλοι για να βγαλουμε το ψωμακι μας, εαν τωρα εσυ θες να μας παραδωσεις μαθηματα επειδη εχεις Skoda, μαλλον δεν γινεται
Από που προκύπτει ότι παρέδωσα μαθήματα επειδή έχω Skoda. Εσύ πιάστηκες από το παράδειγμά μου και απ' ότι διαπιστώνω βγάζεις πολύ λανθασμένα συμπεράσματα και εμπάθεια ταυτόχρονα ... Εσύ μίλησες με αποφθεύγματα και εγώ σου απήντησα...
- Οχι δεν θελω να συνεχισω, ευχαριστω.
Παρακαλώ και γειά χαρά ...
Τελικά δεν μας είπες η Merc με τα 143 άλογα και κομπρέσορα ( ) με 5η σχέση στο κιβώτιο μετά από πόσους αιώνες πιάνει τα 223 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ km/h τελικής-χρειάζεται ολόκληρη την Αττική οδό η x2 ... -
Δεν θα κανω αυτην την δουλεια τωρα.
Εγω αρχικως διορθωσα κατι που ειπες, και εσυ επανελαβες παλι το λαθος που διορθωσα.
Δεν μιλησα για Punto GT!!!!! Ειπα απλως Πουντο. Ενα μικρο αυτοκινητο πολης, τυχαιο.
Δεν εχω Mercedes τετοια και δεν εχω μετρησεις επιταχυνσεις. Αλλα ποτέ δεν τεθηκε τετοιο ερωτημα, οποτε πως και γιατι να σου απαντησω?
Απαντησα στην πολυ απλη ερωτηση πως μπορει ενα αυτοκινητο με 143 ιππους να φτασει τα 223.
Εσυ λοιπον πεταχτηκες (και καλα εκανες βεβαια) και ειπες την γνωμη σου περι σχεσεων κλπ, και εγω τοτε σε διορθωσα ως προς την σειρα των παραγοντων. Και βεβαια εσυ επεμεινες. Τι να κανω? Αφου εσυ θες να πιστευεις το δικο σου, συνεχισε.
-
Γράφτηκε και στην 1η σελίδα
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... sc&start=0
Τα 223 μπορεί να τα φτάσει σε κανέναν αιώνα η C και πολύ δύσκολα θα τα διατηρήσει.
Ότι αυξάνεται η ισχύς δεν είναι απόλυτο ότι θα αυξηθεί η τελική. Αν η τελική επιτυγχάνεται με 5η-6η στον κόφτη, εκεί θα παραμείνει.
Τέλος τα VAG έχουν πάρα μα πάρα πολύ αισιόδοξα κοντέρ, ειδικά μετά τα 140 (δείχνουν οτι θέλουν)
Υ.Γ.: αν είναι να κρίνονται τ' αυτοκίνητα από την τελικη, υπάρχει και η υπογραφή μου
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Δεν μιλησα για Punto GT!!!!! Ειπα απλως Πουντο. Ενα μικρο αυτοκινητο πολης, τυχαιο.
Γιά να θυμηθούμε αυτό που είπες:
Εννοειται, φανταζομαι οτι εαν εχεις 300 αλογα και 5η απο Πουντο, θα τελειωσεις στα 180...ξερω εγω, λογω gearing.
Εκτος εαν θες να μας πεις οτι και τα αεροπλανα, πιανουν τελικη αναλογα το διαφορικο τους ....ο καριολης ο αερας μας σταματαει, αυτος που κανει τα Φ1 να ζυγιζουν γυρω στους 2 τονους στα 300+ χιλιομετρα.
Εσυ λοιπον πεταχτηκες (και καλα εκανες βεβαια) και ειπες την γνωμη σου περι σχεσεων κλπ, και εγω τοτε σε διορθωσα ως προς την σειρα των παραγοντων. Και βεβαια εσυ επεμεινες. Τι να κανω? Αφου εσυ θες να πιστευεις το δικο σου, συνεχισε.
Σε ευχαριστώ που αναγνωρίζεις το δικαίωμα και σε άλλους να λένε την αποψή τους ..., αλλά δυστυχώς συζήτηση δεν μπορεί να γίνει με τέτοιους ειδήμονες με την εμπειρία πίσω από προσομοιωτές ...
Ευχαριστώ δεν θα ξανα-ασχοληθώ μετά την ανοιχτή πρότασή μου να διαπιστώσεις κάποια πράγματα ...
-
Mpla mpla mpla......
OK
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Mpla mpla mpla......OK
... ΚΑΙ ΜΙΑΟΥ-ΜΙΑΟΥ ...
-
μιαου μιαου, αλλα με Βιολογικο κρανος ετοιμο για Motorsport.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
μιαου μιαου, αλλα με Βιολογικο κρανος ετοιμο για Motorsport.... μάλλον γιά soft-ball ...
-
Βρε 037, τι σου'χω πει τόσα εκατομύρια φορές;;;
Δεν σου'χω πει να μην βγαίνεις από την αεροδυναμική σύραγγα χωρίς την άδειά μου;;;
Δεν σου έχω πει να μην αφήνεις τις μελέτες των αυτοκινητοβιομηχανιών για να ασχολείσαι με το τί τελική γράφει το κοντέρ του κάθε VAGελάκη και Μερσεντέ;;;
Δεν σου είπα πόσες χιλιάδες φορές ότι προέχει να παραδώσεις αυτή τη ρημάδα την μελέτη στην Porsche για την βελτίωση της ψύξης του κινητήρα της 911, και να μην ασχολείσαι με γήινα αυτοκίνητα αν αυτά δεν έχουν τουλάχιστον 243-270++ τελική στου κουντέρ, ΙΗΙ τουρμπίνες, κλπ συναφή;;;Νυσάφι πια μαζί σου! Τέτοια κάνεις και αργεί να βγει η 997 turbo στην 'καινονήα' (sic)...
Ας μην τολμήσει καλύτερα οποιοσδήποτε από τους εμπλεκόμενους και παριστάμενους να παρεξηγήσει τις παραπάνω κουβέντες μου γιατί δουλειά δεν έχει ο διάολος εδώ μέσα, και το ρίχνει στο άλμα επί τέκνων:)
Υπάρχει τόση γνώση μαζεμένη εδώ μέσα που αντί να καθόμαστε να την βάζουμε στα 'κοινόχρηστα' και να την απολαμβάνουμε, την διασκεδάζουμε εν μέσω φίλιων διασταυρούμενων πυρών ....Ο νοών νοείτω....
Υ.Γ.
Αν μη τι άλλο, βιολογικό κράνος πρώτη φορά ακούω και βλέπω! Ποιος σου το παρήγγειλε να το φτιάξεις και τί drag έχει;;;; -
Το κρανος ειναι πανακριβο, διοτι χρησιμοποιηθηκε πανακριβη τεχνολογια ωστε να γινει τελεια εφαρμογη, και χρησιμοποιηθηκαν, οργανικα υλικα, για χαμηλο βαρος και σε περιπτωση τραγικης καταληξης να γινει η ταφη μαζι με το κρανος το οποιο δεν θα μολυνει το υπεδαφος.
Η τεχνολογια που χρησιμοποιηθηκε αγγιζει αυτην του κρανους του Darth Vader
Ταυτοχρονα η αγρια επιφανεια του το καθιστα αρκετα αεροδυναμικο.
-
Oι περισσότεροι 'γήινα' αυτοκίνητα έχουν εδώ μέσα και ευτυχώς σκέφτονται γήινα (είτε είναι vagel-άκηδες είτε μερτσεντάκηδες, κλπ), και επιπλέον δεν πιστεύουν σε 'εξωγήϊνα nerds' που τα έμαθαν όλα συμμετέχοντας σε κάποιο project ερευνητικού εργαστηρίου αεροναυπηγικής είτε γρασσάροντας τα κύλιστρα κάποιου δυναμομέτρου ...!!!
See ya ... Byeeeeee !!! And avoid to handle it behind the screen - it hurts ...
-
Ευχαριστω αλλη μια φορα για τους προσωπικους χαρακτηρισμους.
May the force be with you, Skoda knight.
-
-
Δεν φαινεται καλα αυτο που εβαλες Βασιλη, αλλα καπου στις πρωτες σελιδες ειχα γραψει με ποια σχεση και σε ποσες στροφες. Δεν ξερω εαν συμφωνει με αυτο που εβαλες γιατι δεν φαινεται οπως ειπα.
-
143 ίπποι με 223 τελική?!