-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Από όσα διάβασα (μέχρι τις 4 σελίδες) αλλά και από άλλες συζητήσεις έχω την αίσθηση ότι επειδή κάποιοι παπάδες (σε μεγαλύτερο ποσοστό οι 'αξιωματούχοι') απλά δεν είναι παπάδες ή ότι τέλος πάντων η ανθρώπινη εκτέλεση της θρησκείας χωλαίνει μας φταίει ο Χριστός και η Αγία Τριάδα?[list:97xte9jo]Οχι μονο οι παπαδες αλλα ολο το δογμα ειναι σαπιο.Μπορεις να μου πεις εσυ που μελετησες την βιβλο ποιος ειδε το αγιο πνευμα? και σε ποιο συνοδο οι συνοδικοι αποφασισαν την τριαδικοτητα του?(εδω ειναι να κλαις και να γελας μαζι)[/list:u:97xte9jo]>Επίσης τα θέματα του Αδάμ και της Εύας ή ότι οι Ζουλού 'παρατήρησαν ότι ακόμα και σε σειρές των 5 αν πορεύονταν οι Ισραηλίτες, μόνοι τους χωρίς ζώα, οικόσητα ή μη, θα σχημάτιζαν μία σειρά 150 περίπου χιλιομέτρων. Θα ήθελαν περίπου 7 ημέρες να διασχίσουν τη Νεκρά Θάλασσα και όχι μία νύχτα, όπως αναφέρεται στη Βίβλο.
', μα αλήθεια έτσι τα δέχεστε? Μία μέρα νομίζετε ότι είναι 24 ώρες στη βίβλο? Αυτά θέλουν πολύ σκέψη και όχι να τα δεχόμαστε ως ατάκες του Χόλυγουντ. Τι κάναμε στα κείμενα στο σχολείο? Κάτι πολύ περισσότερο.
Αν νομίζετε ότι επειδή η βίβλος λέει ότι προήλθαμε από την Αδάμ και την Εύα ενώ επιστήμη λέει από του πιθήκους άρα η βίβλος λέει ******** κάνετε λάθος. Κανένα από τα 2 δεν κάνει λάθος.
[list:97xte9jo]Δε θα πιστεψω την επιστημη,θα πιστεψω τη βιβλο, οπου ο Νωε μη εχοντας δει στη ζωη του θαλλασα εφτιαξε μια κουτα ξυλινη 150 μετρων (χωρις ιχνος ιδεας απο μαθηματικα και φυσικη) και φορτωμενη μαλιστα επεπλεε τη στιγμη που στην αρχαιοτητα το μεγαλυτερο τεχνολογικο επιτευγμα ηταν η ελληνικη τριηρης με μηκος περιπου 4 μετρα. [/list:u:97xte9jo][list:97xte9jo]Οσα σας συμφερουν απ τη βιβλο ειναι συμβολικα και οσα δεν ειναι πραγματικα.Το τι καναμε στο σχολειο ειναι αποτελεσμα φασιστικου θρησκευτικου κατεστημενου.Εγω πολυ θα ηθελα να ηξερα εστω και επιγραμματικα για ολες τις θρησκειες του κοσμου.Τι εχει να φοβηθει αραγε ο ανικητος ιδεολογικα χριστιανισμος διδασκοντας στα σχολεια θρησκειολογια και οχι θρησκευτικα?Αφου η λογικη θα καταληξει στο χριστισμο συμφωνα με σας,ετσι δεν ειναι?Απορω παντως και τους συγχαιρω για την 'ελευθερια του λογου'.[/list:u:97xte9jo]>Και κάτι τελευταίο. Κάποιος είπε για ένα βιβλίο που φυλλάσεται στο Βατικανό και δεν θέλουν να το αποκαλύψουν γιατί δεν τους συμφέρει αυτά που γράφονται μέσα. Δε ξέρω τι θα συνέβαινε αν αυτό το βιβλίο ήταν υπό της κατοχή της Ορθόδοξης εκκλησίας αλλά εδώ είναι υπό την κατοχή της Καθολικής εκκλησίας.
[list:97xte9jo]Ο διαχωρισμος εγινε καθαρα για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟπολιτικοιυς λογους .Και τους αγιους σφαγεις του ελληνισμου τους προσκυνατε ακομα και σημερα, κτηνη τα οποια λειτουργησαν και πριν τη διασπαση της εκκλησιας.Γιατι αραγε χτισατε εκκλησιαστικα εκτρωματα πανω σε μνημεια?και συνεχιζετε ακομα.Ποια κτηνη εκαψαν το Σεραπειο της Αλεξανδρειας στερωντας απ την ανθρωποτητα τεραστια πηγη πνευματικου πλουτου?Και απειρα ακομα ερωτηματικα,τα οποια το δογμα σας αποφευγει επιμελως.[/list:u:97xte9jo]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Από όσα διάβασα (μέχρι τις 4 σελίδες) αλλά και από άλλες συζητήσεις έχω την αίσθηση ότι επειδή κάποιοι παπάδες (σε μεγαλύτερο ποσοστό οι 'αξιωματούχοι') απλά δεν είναι παπάδες ή ότι τέλος πάντων η ανθρώπινη εκτέλεση της θρησκείας χωλαίνει μας φταίει ο Χριστός και η Αγία Τριάδα?
[list:a9frwhee]Οχι μονο οι παπαδες αλλα ολο το δογμα ειναι σαπιο.Μπορεις να μου πεις εσυ που μελετησες την βιβλο ποιος ειδε το αγιο πνευμα? και σε ποιο συνοδο οι συνοδικοι αποφασισαν την τριαδικοτητα του?(εδω ειναι να κλαις και να γελας μαζι)[/list:u:a9frwhee]
Μα δεν είπα ότι την έχω διαβάσει. Θα ήθελα να την διάβαζα (και να την καταλαβαινα)
Επίσης τα θέματα του Αδάμ και της Εύας ή ότι οι Ζουλού 'παρατήρησαν ότι ακόμα και σε σειρές των 5 αν πορεύονταν οι Ισραηλίτες, μόνοι τους χωρίς ζώα, οικόσητα ή μη, θα σχημάτιζαν μία σειρά 150 περίπου χιλιομέτρων. Θα ήθελαν περίπου 7 ημέρες να διασχίσουν τη Νεκρά Θάλασσα και όχι μία νύχτα, όπως αναφέρεται στη Βίβλο.
', μα αλήθεια έτσι τα δέχεστε? Μία μέρα νομίζετε ότι είναι 24 ώρες στη βίβλο? Αυτά θέλουν πολύ σκέψη και όχι να τα δεχόμαστε ως ατάκες του Χόλυγουντ. Τι κάναμε στα κείμενα στο σχολείο? Κάτι πολύ περισσότερο.Αν νομίζετε ότι επειδή η βίβλος λέει ότι προήλθαμε από την Αδάμ και την Εύα ενώ επιστήμη λέει από του πιθήκους άρα η βίβλος λέει ******** κάνετε λάθος. Κανένα από τα 2 δεν κάνει λάθος.
[list:a9frwhee]Δε θα πιστεψω την επιστημη,θα πιστεψω τη βιβλο, οπου ο Νωε μη εχοντας δει στη ζωη του θαλλασα εφτιαξε μια κουτα ξυλινη 150 μετρων (χωρις ιχνος ιδεας απο μαθηματικα και φυσικη) και φορτωμενη μαλιστα επεπλεε τη στιγμη που στην αρχαιοτητα το μεγαλυτερο τεχνολογικο επιτευγμα ηταν η ελληνικη τριηρης με μηκος περιπου 4 μετρα. [/list:u:a9frwhee][list:a9frwhee]Οσα σας συμφερουν απ τη βιβλο ειναι συμβολικα και οσα δεν ειναι πραγματικα.Το τι καναμε στο σχολειο ειναι αποτελεσμα φασιστικου θρησκευτικου κατεστημενου.Εγω πολυ θα ηθελα να ηξερα εστω και επιγραμματικα για ολες τις θρησκειες του κοσμου.Τι εχει να φοβηθει αραγε ο ανικητος ιδεολογικα χριστιανισμος διδασκοντας στα σχολεια θρησκειολογια και οχι θρησκευτικα?Αφου η λογικη θα καταληξει στο χριστισμο συμφωνα με σας,ετσι δεν ειναι?Απορω παντως και τους συγχαιρω για την 'ελευθερια του λογου'.
Δε ξέρω για σένα αλλά εγώ διδάχθηκα και για το βουδισμό, και για τον ινδουσιμό και για το ισλαμισμό και για το μασονισμό κλπ κλπ στο σχολείο αναλυτικά (β' λυκείου)
Γενικά αυτό που ξέρω είναι ότι στη βίβλο μιλάνε συμβολικά. Και όσο για το μεγαλύτερο τεχνολογικό κατορθωμα της εποχής εκείνης απλά αυτό μας είναι γνωστό! Μπορείς ΕΣΥ που με τόση σιγουριά γράφεις περί κατορθωμάτων να αποδείξεις ότι δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε τίποτε άλλο?Δε στα λέω αυτά γιατί πράγματι υπήρξε η κιβωτός. Και εκεί συμβολικά μιλάει.[/list:u:a9frwhee]>Και κάτι τελευταίο. Κάποιος είπε για ένα βιβλίο που φυλλάσεται στο Βατικανό και δεν θέλουν να το αποκαλύψουν γιατί δεν τους συμφέρει αυτά που γράφονται μέσα. Δε ξέρω τι θα συνέβαινε αν αυτό το βιβλίο ήταν υπό της κατοχή της Ορθόδοξης εκκλησίας αλλά εδώ είναι υπό την κατοχή της Καθολικής εκκλησίας.
[list:a9frwhee]Ο διαχωρισμος εγινε καθαρα για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟπολιτικοιυς λογους .Και τους αγιους σφαγεις του ελληνισμου τους προσκυνατε ακομα και σημερα, κτηνη τα οποια λειτουργησαν και πριν τη διασπαση της εκκλησιας.Γιατι αραγε χτισατε εκκλησιαστικα εκτρωματα πανω σε μνημεια?και συνεχιζετε ακομα.Ποια κτηνη εκαψαν το Σεραπειο της Αλεξανδρειας στερωντας απ την ανθρωποτητα τεραστια πηγη πνευματικου πλουτου?Και απειρα ακομα ερωτηματικα,τα οποια το δογμα σας αποφευγει επιμελως.[/list:u:a9frwhee]
Συμφωνώ αλλά ο διαχωρισμός είναι και θρησκευτικός. Στα υπόλοιπα σε τι αναφέρεσαι? Και να ξέρεις κάτι. Η σημερινή μορφή που ασκείται από τους ανθρώπους ο χριστιανισμός είμαι σίγουρος ότι ουδε μία σχέση έχει με τον 'πρωτότυπο'. Η εξουσία διαφθείρει εύκολα τοςυ ανθρώπους γιατί με δαύτους έχουμε να κάνουμε.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Παντως εγω οταν δηλωνω αθεος με κοιτανε με μισο ματι ολοι.....
Πότε, ας πούμε, το δηλώνεις; Γιατί εγώ, 40 τόσα χρόνια τώρα, δεν χρειάστηκε ποτέ να δηλώσω τίποτα.
Πότε το δηλώνει;
Στις προπαγάνδες που κάνουν οι αλήτες (!!!) οι χριστιανοί...
Ρε δε μας ...αυτό... λέω εγώ που όλοι οι άθεοι τυρανιούνται από τους βάναυσους χριστιανούς; Μήπως να σας βγάζαμε και... άγιους οσιομάρτυρες του αθεισμού;;; Αηδία καταντάτε ώρες-ώρες -
Και ξαφνικά, όλος ο κόσμος που ξεπαστρεύτηκε για του χριcτού την πίστη την... 'αγία' έπαψε να αποτελεί θύμα. Βέβαια, ήταν 'σατανιστές', 'δαιμονολάτρες'... Μήπως ν'αρχίσω να παραθέτω το σκυλοβρίσιμο που έχουν ρίξει οι 'άγιοι' πατέρες της εκκληcίας εις βάρος της Ελλάδος και των γραμμάτων της; Αν το κάνω, θα γίνει 500+ σελίδες το θέμα. Αλλά όποιος έχει όρεξη, ας διαβάσει λίγο τα αναθέματα κατά της Ελλάδος που εκστομίζονται την κυριακή της ορθοδοξίας. Είναι κι αυτά συμβολικά;
Η Μπουμπουλίνα ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ αφορίστηκε;
Ο Κολοκοτρώνης ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ αφορίστηκε από τον 'ήρωα' πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε';
Επί Καποδίστρια, το πατριαρχείο ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ αξίωνε να επανέλθουμε στην οθωμανική κυριαρχία και ετοίμαζε πραξικόπημα;
Ο Κοραής ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ αφορίστηκε;
Ο Καζαντζάκης ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ αφορίστηκε;
Ο Καντιώτης (ο ψυχασθενής φασίστας) ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ αφόρισε τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο;
Ο παρασκευαΐδης ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ λέει όλες αυτές τις βλακείες που λέει;
-
Ενώ το θέμα είναι ο αθεϊσμός, κάποιοι μείνανε κολλημένοι στον αντιχριστιανισμό. Παιδικά τραύματα, να υποθέσουμε;
Ξεκολλάτε, ρεεεεεεε. -
Ο χρήστης Qu3ndil έγραψε:
Παντως εγω οταν δηλωνω αθεος με κοιτανε με μισο ματι ολοι.....
Πότε, ας πούμε, το δηλώνεις; Γιατί εγώ, 40 τόσα χρόνια τώρα, δεν χρειάστηκε ποτέ να δηλώσω τίποτα.
Πότε το δηλώνει;
Στις προπαγάνδες που κάνουν οι αλήτες (!!!) οι χριστιανοί...
Ρε δε μας ...αυτό... λέω εγώ που όλοι οι άθεοι τυρανιούνται από τους βάναυσους χριστιανούς; Μήπως να σας βγάζαμε και... άγιους οσιομάρτυρες του αθεισμού;;; Αηδία καταντάτε ώρες-ώρες[list:v738qaps]Ειστε φιλοξενουμενοι σ αυτον το Ιερο τοπο κι οχι κριτες.[/list:u:v738qaps][list:v738qaps]Οσοι θεωρειτε 'αγιους τοπους' τη γιαφκα του Ισραηλ, τα μπαγκαζια σας και κατασκηνωστε στα Ιεροσολυμα[/list:u:v738qaps]
-
Ενώ το θέμα είναι ο αθεϊσμός, κάποιοι μείνανε κολλημένοι στον αντιχριστιανισμό. Παιδικά τραύματα, να υποθέσουμε;
Ξεκολλάτε, ρεεεεεεε.[list:2gkoewkd]ΚΑΜΙΑ θρησκεια σε ολοκληρο τον πλανητη απο αρχαιοτατων χρονων δεν λειτουργησε φασιστικα και εγκληματικα πλην του χριστιανισμου.Αυτο ειναι το προβλημα και δε θελετε να το καταλαβετε.[/list:u:2gkoewkd][list:2gkoewkd]Δεν ακουσα κανεναν να μιλαει για εγκληματα τα οποια διαπραχθησαν με τη μεθοδο του αποκεφαλισμου, καψιμου, σπασιμο πλευρων με αγκιστρα!!!!! κλπ κλπ κτηνωδιες.Δυστιχως πριν τον Χιτλερ τα πρωτεια σε διεστραμενε
ς μεθοδους εγκληματων εχει η θρησκεια σας.[/list:u:2gkoewkd][list:2gkoewkd]Απο κει και περα θεωρω ολες τις θρησκειες εμπορικο προιον και συστημα διοικησης των υποαναπτυκτων μαζων.Ειναι δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι θελει αρκει βασικα να ξερει....τι πιστευει.Δεν με ενοχλει καθολου ο ινδουισμος (και θα σεβαστω απολυτα τα θρησκευτικα τους πιστευω)γιατι πολυ απλα ΔΕ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝ.[/list:u:2gkoewkd][list:2gkoewkd]Οποιος ειναι αυτος που με τις απειρες σελιδες παπαρολογιας προσπαθει να μας αποδειξει για την υπαρξη Θεου (γιαχβε κατα πολλους) ας μας κανει την αποδειξη του πραξη, οπως φυσικα και οσοι αρνουνται κατηγορηματικα οτι δεν υπαρχει 'κατι ανωτερο' στο συμπαν.[/list:u:2gkoewkd][list:2gkoewkd]Ανολογιστειτε μονοι σας ποιοι ειναι οι φανατικοι και κολημενοι [/list:u:2gkoewkd] -
Οσοι θεωρειτε 'αγιους τοπους' τη γιαφκα του Ισραηλ, τα μπαγκαζια σας και κατασκηνωστε στα Ιεροσολυμα΄
Κι όσοι θεωρείτε το Χριστιανισμό καταπιεστικό, τα μπαγκάζια σας και κατασκηνώστε στη φιλελεύθερη Τουρκία.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν το εννοώ, ό,τι και να πεις όμως, το γεγονός είναι ότι οι πλέον φιλελεύθερες και δημοκρατικές περιοχές του πλανήτη είναι αυτές όπου έχει επικρατήσει ο Χριστιανισμός. Μέσα από την εξέλιξη ΝΑΙ, μέσα από επιδρομές, καταστροφές, δολοφονίες ΝΑΙ, αλλά και μέσα από διδαχές για αγάπη στον πλησίον. Και όλα καλά, αλλά δεν θα ήθελες να ήσουν δούλος στη Δημοκρατική Αρχαία Ελλάδα, θα ήθελες;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Οι θρησκείες παρουσιάζονταν σε 2-3 σελιδες, και το τελικο συμπερασμα ήταν παντα το ίδιο,ίσως υποψιάζεστε που κατέληγε (αβίαστα) ο συγγραφέας σε κάθε περίπτωση
με τιποτα δε το επικροτω, αλλα το ιδιο συμβαινει σε ολες τις χωρες και θρησκειες. Α σορρυ, σε καποιες απαγορευονται ακομη και αυτες οι 2-3 σελιδες.
[list:225s5li3]Σε ποιες χωρες απαγορευονται?Στο Ουζμπεκισταν και την Αιθιοποια?Συμφωνω.Αλλωστε το μετρο συγκρισης σας δεν μπορει να επεκταθει περαν του τριτοκοσμικου κατεστεμενου, οπου μαλιστα δεν ειναι τυχαιο οτι σε τετοιες χωρες ο χριστιανισμος κανει θραυση.Αφρικη, Ελλαδα, Νοτιος Αμερικη και παει λεγοντας.Και ακομα και σημερα οι ιεροι απεσταλμενοι του Θεου ψαχνουν ανα τον κοσμο ξεχασμενους ανθρωπους του σημερινου πολιτισμου (για τι αλλο?) για να προσυλιτισουν.[/list:u:225s5li3][list:225s5li3]Προφανως ομως δε γνωριζεις πως λειτουργει η Γαλλικη κρατικη μηχανη και η ΑΡΙΣΤΗ παιδεια της ,οπως και της αντιστοιχης Γερμανιας.[/list:u:225s5li3][list:225s5li3]Μαθε τι εικονες εχουν οι Γαλλοι (και ΑΝ εχουν ) στα δημοσια κτιρια τους, ποια ειναι η ΕΠΙΣΗΜΗ θρησκευτικη τους θεση και τι μαθηματα κανουν τα παιδια απ ΔΗΜΟΤΙΚΟ (και οχι στο λυκειο για οσουν πανε κι ΑΝ πανε ) σε θεμτα θρησκειολογια, και το ξανασυζηταμε[/list:u:225s5li3]
-
Οσοι θεωρειτε 'αγιους τοπους' τη γιαφκα του Ισραηλ, τα μπαγκαζια σας και κατασκηνωστε στα Ιεροσολυμα
΄
Κι όσοι θεωρείτε το Χριστιανισμό καταπιεστικό, τα μπαγκάζια σας και κατασκηνώστε στη φιλελεύθερη Τουρκία.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν το εννοώ, ό,τι και να πεις όμως, το γεγονός είναι ότι οι πλέον φιλελεύθερες και δημοκρατικές περιοχές του πλανήτη είναι αυτές όπου έχει επικρατήσει ο Χριστιανισμός. Μέσα από την εξέλιξη ΝΑΙ, μέσα από επιδρομές, καταστροφές, δολοφονίες ΝΑΙ, αλλά και μέσα από διδαχές για αγάπη στον πλησίον. Και όλα καλά, αλλά δεν θα ήθελες να ήσουν δούλος στη Δημοκρατική Αρχαία Ελλάδα, θα ήθελες;
[list:2ny9arhb]Για τη πρωτη σειρα......απλα,απαξιω να την σχολιασω.Ειναι φασιστικης αντιληψης ακομα κι ως αστειο.Ειμαι Ελληνας κι οχι εβραιοχριστιανος.Απλα.[/list:u:2ny9arhb][list:2ny9arhb]Παμε στο παρακατω.Τωρα μιλας σοβαρα?Ειναι επιχειρημα αυτο? [/list:u:2ny9arhb][list:2ny9arhb]Δηλ ο γιγαντας Ελληνας Πολιτισμος περιμενε το γιαχβε για να συνηδητοποιησει την αγαπη του προς τον πλησιον?Μα ειμαστε σοβαροι?Και να το μαθει απο που?Μεσα απ τις σφαγες?[/list:u:2ny9arhb][list:2ny9arhb]Ας πανε οι προσυλιτιστες να διδαξουν τη φιλελευθερη σκεψη τη δημοκρατια του χριστιανισμου και την αγαπη στην Ιαπωνια!Να μαθους στους 'αθεους' αυτους αμαρτωλους και κολασμενους τι θα πει ηθικη, δημοκρατια, σεβασμος και ανοιχτο μυαλο για εξελιξη.[/list:u:2ny9arhb][list:2ny9arhb]Τωρα πως μπορω να αμφιβαλω εγω για το θρησκευτικο τροπο σκεψης των αμερικανων που επεδρασε θετικα καταπολεμωντας τους 'αθεους' της μεσης ανατολης για χαρην του γιαχβε (του χρηματος βεβαια αλλα ο γιαχβε εχει δυο οψεις, βλεπεις)?Υπο αυτην την εννοια, ναι οντως εχεις δικιο, εχει επιδρασει θετικα.[/list:u:2ny9arhb][list:2ny9arhb]Και τελος, πρεπει να αντιληφθουμε οτι σημερα ειμαστε δουλοι στο φασιστικο κατεστημενου της πλουτοκρατιας, οσο κι αν αισθανεσαι ελευθερος.Ριξε μια ματια και δες τι προνομοια ειχαν οι δουλοι στην αρχαια ελλαδα οπως φυσικα και το ρολο της γυναικας της εποχης εκεινης.Ο ορος 'δουλος' δεν ειχε καμια σχεση με τα μπουντρουμια των μαυρων που εμπορευοταν η αμερικη μεχρι.....χθες.Μη συγχεετε τις εννοιες, δειτε την πραγματικη κατασταση που επικρατουσε την εποχη εκεινη.Η Ελλαδα ηταν Δημοκρατικη και το επρατε.Γιατι με φασισμο και καταπιεση δε δημιουργεις πνευματικο πολιτισμο.(χωρια οι επιστημες)[/list:u:2ny9arhb]
-
Φίλε G60POWER, μπερδεύεις λίγο τη θρησκεία με αυτούς που κρύβονται πίσω της για να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Για το Χριστιανισμό θα μπορούσαμε, ίσως, να ανταλλάξουμε απόψεις, για τους δούλους επίσης. Εδώ όμως (υποτίθεται ότι) το θέμα είναι Θεός - Άθεος και όχι 'Η Ελληνική Εκκλησία στην επανάσταση του 1821'.
Γαλλία κλπ: Τη μιά είναι απολίτιστοι Χριστιανοί που έσφαξαν τους αλλόθρησκους και την άλλη καλοί άθρησκοι;
'Φασιστικής αντίληψης' το δικό μου, που έγραψα με κεφαλαία ότι δεν το εννοώ, μη φασιστικής το δικό σου >Οσοι θεωρειτε 'αγιους τοπους' τη γιαφκα του Ισραηλ, τα μπαγκαζια σας και κατασκηνωστε στα ΙεροσολυμαΔύο μέτρα και δύο σταθμά;
Εν τέλει, μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, χωρίς χαρακτηρισμούς και ταμπέλες; Αν όχι, αυτό δεν είναι φόρουμ, είναι κοκορομαχίες εκ του ασφαλούς. -
...Γιατι με φασισμο και καταπιεση δε δημιουργεις πνευματικο πολιτισμο.(χωρια οι επιστημες)Σωστά. Και σε ποιές περιοχές του πλανήτη έχουμε πνευματικό πολιτισμό και επιστήμες τα τελευταία 100 - 200 χρόνια;
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Μα δεν είπα ότι την έχω διαβάσει. Θα ήθελα να την διάβαζα (και να την καταλαβαινα)[list:2kt2v764]Το ιδιο ισχυει για την πλειοψηφεια των πιστων.Δεν ειναι δυσκολο να την καταλαβει καποιος.Ειναι γραμμενη στην αρχαια ελληνικη.Οταν τη διαβασεις στην νεοελληνικη, θα βαλεις τα κλαματα [/list:u:2kt2v764]>Δε ξέρω για σένα αλλά εγώ διδάχθηκα και για το βουδισμό, και για τον ινδουσιμό και για το ισλαμισμό και για το μασονισμό κλπ κλπ στο σχολείο αναλυτικά (β' λυκείου)
Γενικά αυτό που ξέρω είναι ότι στη βίβλο μιλάνε συμβολικά. Και όσο για το μεγαλύτερο τεχνολογικό κατορθωμα της εποχής εκείνης απλά αυτό μας είναι γνωστό! Μπορείς ΕΣΥ που με τόση σιγουριά γράφεις περί κατορθωμάτων να αποδείξεις ότι δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε τίποτε άλλο?Δε στα λέω αυτά γιατί πράγματι υπήρξε η κιβωτός. Και εκεί συμβολικά μιλάει.
[list:2kt2v764]Απαντησα και ποιο πανω.........διδαχθηκες για τις αλλες θρησκειες οταν ηδη εχεις σχεδον ενηλικιωθει και μεγαλωσει αφου κατασκευασαν για σενα και σε φυτεψανε ταυτοχρονα την ιδεα του χριστιανισμου (οπως συμβαινει και στις μουσουλμανικες χωρες) στα χρονια που ηδη ησουν ευπλαστος.Πονηροι οι βλαχοι.Ποσοι σου λενε θα βγαλουν λυκειο και ποσοι απο αυτους θα ειναι σε θεση να αμφισβητησουν τα παραμυθια μας?[/list:u:2kt2v764][list:2kt2v764]Δε μιλανε καθολου συμβολικα.Και να στο θεσω κι αλλιως.Που γνωριζεις εσυ οτι οι συγγραφεις των βιβλιων αυτων τα γραψανε και δηλωσανε τη συμβολικοτητα τους?Οι καταρες και οι υβρεις προς τους ελληνες ειναι συμβολικες?(οπως ειπε και ο skullone).Kαι ποιος σου ειπε οτι εγω αποκλειω την εξελιξη και καθε ειδους ανακαλυψη.Στην δηλωση του Γαλιλαιου (η θεωρεια ειχε ειπωθει πρωτα απ τον Θαλη το Μιλησιο) οι εφιαλτες επλησαν τη θρησκεια και οχι τους υγειως σκεπτωμενους ανθρωπους, αλλα βλεπεις με την παροδο του χρονου προσαρμοστηκαν βαση επιστημης, αλλα μεχρι τοτε ειχαν καψει και αφανισει κατι χιλιαδες ανθρωπους.Σημερα ειναι τρομοκρατημενοι στην ιδεα του να βρεθει ζωντανος οργανισμος στον Αρη.Μεχρι να αυτοπυροβοληθουν (οταν ανακαλυφθει) θα υπαρξει μια νεα εκδοση της βιβλου για τα επομενα 3 000 χρονια που θα περιλμβανει και την ανακαλυφθεισα υπαρξη ζωης σε αλλο πλανητη.[/list:u:2kt2v764]>Συμφωνώ αλλά ο διαχωρισμός είναι και θρησκευτικός. Στα υπόλοιπα σε τι αναφέρεσαι? Και να ξέρεις κάτι. Η σημερινή μορφή που ασκείται από τους ανθρώπους ο χριστιανισμός είμαι σίγουρος ότι ουδε μία σχέση έχει με τον 'πρωτότυπο'. Η εξουσία διαφθείρει εύκολα τοςυ ανθρώπους γιατί με δαύτους έχουμε να κάνουμε.
[list:2kt2v764]Ο διαχωρισμος ειχε να κανει με την 'κουταλα' και τιποτα παραπανω.Και η θρησκευτικη εξουσια ελεγχει τη μαζα ποιο ευκολα.Αυτος ηταν ο στοχος, και τον πετυχαν [/list:u:2kt2v764][list:2kt2v764]Το πρωτοτυπο ποιο ηταν?Πχ η Μχ?[/list:u:2kt2v764]
-
...Γιατι με φασισμο και καταπιεση δε δημιουργεις πνευματικο πολιτισμο.(χωρια οι επιστημες)
Σωστά. Και σε ποιές περιοχές του πλανήτη έχουμε πνευματικό πολιτισμό και επιστήμες τα τελευταία 100 - 200 χρόνια;
[list:2pfkr4ip]Ωραια ερωτηση [/list:u:2pfkr4ip][list:2pfkr4ip]Προσεξε ομως, επιστημες αλλα ταυτοχρονα και πνευματικο πολιτισμο[/list:u:2pfkr4ip][list:2pfkr4ip]Για μενα ειναι η Γαλλια και η Ιαπωνια κατα βαση.Απο κει και περα οσοι μονο παραγουν δε διαφερουν σε τιποτα απ τα ζωα, και πρεπει να καταταξουμε σε περιοπτη θεση λαους που μονο εχουν πολιτισμο (εστω το δικο τους δεν εχει σημασια) οπως Αιγυπτος, Περου, Ασιατικες χωρες κλπ.Αλλα δυστυχως τα προτυπα σημερα ειναι η ζωωδης καταστροφη του πλανητη, και εκει , και η θρησκεια κανει τον....κινεζο.Θα ηταν αφελες φυσικα να πιστευει καποιος οτι θα αλλαξουν αρδην τα πραγματα βαση θρησκετικης λογικης......οι ανθρωποι εχουν αχυρα στο μυαλο, οχι να παραγουν πολιτισμο και γνωση.[/list:u:2pfkr4ip]
-
Και σε ποιές περιοχές του πλανήτη έχουμε πνευματικό πολιτισμό **και **επιστήμες τα τελευταία 100 - 200 χρόνια;
[list:2r4dgyqo]Ωραια ερωτηση [/list:u:2r4dgyqo][list:2r4dgyqo]Προσεξε ομως, επιστημες αλλα ταυτοχρονα και πνευματικο πολιτισμο[/list:u:2r4dgyqo]
Τα ίδια λέμε.
[list:2r4dgyqo]Για μενα ειναι η Γαλλια και η Ιαπωνια κατα βαση...[/list:u:2r4dgyqo]
Έστω, αν και δεν συμφωνώ απόλυτα. Άρα (για να μη μπούμε στον πειρασμό της σύγκρισης) το 50% των περιοχών του πλανήτη όπου έχουμε άνθιση πνευματικού πολιτισμού και επιστημών είναι Χριστιανικές. Τουλάχιστον σε αυτό θα συμφωνούσες; Και θα συμφωνούσες να το βάλουμε στα υπέρ του Χριστιανισμού;
-
Φίλε G60POWER, μπερδεύεις λίγο τη θρησκεία με αυτούς που κρύβονται πίσω της για να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Για το Χριστιανισμό θα μπορούσαμε, ίσως, να ανταλλάξουμε απόψεις, για τους δούλους επίσης[list:up1ctev3]Ωραια.Ας υποθεσουμε οτι....μπερδευω την εννοια του χριστιανισμου, με τις πραξεις των 'θεεικων απεσταλμενων'.Τα 'ιερα βιβλια' υπηρχαν πχ.Ετσι δεν ειναι?Και στη συνεχεια χρησιμοποιησαν το προσωπο του Χριστου (δε θεωρω οτι ηταν θεανθρωπος, τον σεβομαι ομως ως φυσικο προσωπο) για να εχουν σα βαση τα πιστευω τους.Αλλιως πως θα επειθαν τον κοσμο?Με το μωυση που επινε καφε με το θεο και του εδωσε τις εντολες?[/list:u:up1ctev3][list:up1ctev3]Ερωτηση.Απ τη στιγμη που η θρησκεια προυπηρχε, ποιο ηταν το επειπεδο των εβραιων και ποιο του ελληνισμου, που δε διδαχτθηκε τας εντολας κλπ κλπ?[/list:u:up1ctev3]>Εδώ όμως (υποτίθεται ότι) το θέμα είναι Θεός - Άθεος και όχι 'Η Ελληνική Εκκλησία στην επανάσταση του 1821'.
[list:up1ctev3]Να διατυπωσω ξανα τη θεση μου?Δεν πιστευω σε καμια θρησκεια του κοσμου,σεβομαι τα πιστευω και τις κουλτουρες ολων των λαων και νιωθω οργη,οικτο και μισος απεναντι στο χριστιανισμο γιατι εξαιτιας τους στερηθηκε ο ανθρωποτητα 17 αιωνες σκεψη ,εξοντωνοντας μας ταυτοχρονα ως εθνος.Ο καθενας εχει το δικαιωμα να λατρευει το Θειο (αν υπαρχει κι οπως κι αν ειναι) οπως ακριβως το αισθανεται κι οχι να πολιορκειτε απο τρελλαμενους φανατικους τυχοδιωκτες οπως εγινε με την Ελληνικη θρησκεια.Κανεις δε μου απεδειξε οτι υπαρχει θεος οπως κανεις δε μου απεδειξε οτι δεν υπαρχει θεος.Ολα τα αλλα ειναι φανατισμος[/list:u:up1ctev3]>Γαλλία κλπ: Τη μιά είναι απολίτιστοι Χριστιανοί που έσφαξαν τους αλλόθρησκους και την άλλη καλοί άθρησκοι;
[list:up1ctev3]Χαρη στην επανασταση τους (βασιζομενοι οι τοτε διανοουμενοι της σε ελληνικα συγγραματα, κι οχι σε θρησκευτικες παρανοιες) σημερα εχουμε την 'οποια' ελευθερια,γιατι ακομα θα ειμασταν βυζαντινοκρατουμενοι.Και εδω που ταλεμε, τουλαχιστον εμεις.......ειμαστε.Ας ανοιξουμε τα ματια μας να παραδειγματιστουμε.[/list:u:up1ctev3]>'Φασιστικής αντίληψης' το δικό μου, που έγραψα με κεφαλαία ότι δεν το εννοώ, μη φασιστικής το δικό σου .............Δύο μέτρα και δύο σταθμά
[list:up1ctev3]Οχι βεβαια.Ο χριστιανισμος δεν συνηπηρξε ποτε με τον ελληνισμο ουτε ηταν γενημα του ελληνισμου.Η δικη μας θρησκεια ηταν το δωδεκαθεο.Ειχες το δικαιωμα να την αποριψεις η να τη δεχτεις.Και σε καμια περιπτωση μη φανταστεις οτι προσκυνουσαν αγαλματα.Δεν ηταν τοσο αφελεις οσο θελουν μερικοι να πιστευουν.Ηταν αυτο που ειπα ποιο πανω,το πως αντιλμβανετε καποιος το Θειο.Ειχαν φτασει σε τετοιο διανοητικο επιπεδο που αισθανονταν την αναγκη (ηθικα και δε τους το επεβαλε κανεις) να δωσουν τιμες σε θεους η θεο κατι το οποιο ησαν αγνωστο (οπως και σημερα αλλωστε) σε αυτους προσδιοριζοντας την\τις μορφες μονοι τους.Αυτο ηταν ολο το μεγαλειο της φιλοσοφιας τους ,που παραλληλα δημιουργουσαν πολιτισμο μη επαναπαυομενοι στην τυχη του οποιου θεου.Αυτα ο χριστιανισμος τα ρημαξε με τον ποιο βαναυσο τροπο μη μπορωντας να αντεξουν τη λογικη αυτη συγκριση του 'σκεπτομαι'[/list:u:up1ctev3]>Εν τέλει, μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, χωρίς χαρακτηρισμούς και ταμπέλες; Αν όχι, αυτό δεν είναι φόρουμ, είναι κοκορομαχίες εκ του ασφαλούς.
[list:up1ctev3]Συμφωνουμε.Αλλωστε οι οποιοι χαρακτηρισμοι τουλαχιστον απο μερους μου, δεν εχουν να κανουν με καποιον προσωπικα αλλα γενικα ωρες ωρες ειναι αδυνατον να μην εκραγεις απο ολη αυτη τη σαπιλα του χριστιανισμου[/list:u:up1ctev3]
-
Ωραια.Ας υποθεσουμε οτι....μπερδευω την εννοια του χριστιανισμου, με τις πραξεις των 'θεεικων απεσταλμενων'.'Θρησκεία' δεν εννοώ 'Χριστιανισμός'.
Να διατυπωσω ξανα τη θεση μου?Δεν πιστευω σε καμια θρησκεια του κοσμου,σεβομαι τα πιστευω και τις κουλτουρες ολων των λαων και νιωθω **οργη,οικτο και μισος **απεναντι στο χριστιανισμο γιατι εξαιτιας τους στερηθηκε ο ανθρωποτητα 17 αιωνες σκεψη ,εξοντωνοντας μας ταυτοχρονα ως εθνος....
Αισθήματα που δεν μας αφήνουν να δούμε καθαρά.
Γιατί πιστεύεις ότι ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε στους Αρχαίους Έλληνες με τη βία; Μήπως ήταν, απλά, η εξέλιξη (στην αρχή) και η παρακμή (στο τέλος) του πολιτισμού τους; Μήπως είδαν κι αυτοί το τυρί*, αλλά όχι τη φάκα**; Και ποιός ήταν ο ρόλος των κατακτητών Ρωμαίων, οι οποίοι (μπορεί και να) είδαν *μέσα στο Χριστιανισμό το νέο τους υπερόπλο; Φταίει ο Χριστός και η διδασκαλία του, η οι άνθρωποι που βρήκαν ένα νέο τρόπο να πάρουν εξουσία; Και σήμερα, μήπως είναι ένας ωραίος τρόπος να μας κρατάνε κοιμισμένους; Τη σημερινή φάκα, τη βλέπουμε;
Εν κατακλείδι, μήπως γ@μ... το θέμα;- Ιδέες και ιδανικά ισότητας, ομόνοιας, αγάπης.
** Τα γνωστά ιερατεία και η οικονομική και πολιτική τους δύναμη.
*** Τους πιστούς ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ να φυλάνε τους 'άλλους' και τούμπαλιν.
- Ιδέες και ιδανικά ισότητας, ομόνοιας, αγάπης.
-
Εγώ που δεν είμαι διαποτισμένος με τα ...ελληνοχριστιανικά ιδεώδη της φυλής κατασκηνώνω οπουδήποτε αρκεί να φύγω από το μπου#%Ρ^&*(^λο που λέγεται Ελλάδα.
Κατά προτίμηση Καναδά, και σκανδιναβικές χώρες. Οποιος έχει κανένα 'κονέ' θα του χρωστάω μεγάλη χάρηΕίτε συμμεριζόμαστε μια θρησκευτική πίστη ή όχι (οι περισσότεροι αν κατάλαβα καλά συμμερίζεστε , αδιάφορο ποια) το μοντέλο θρησκειας με το οποίο είμαστε/είσαστε εξοικειωμένοι είναι το χριστιανικό. Αυτό έπρεπε κατ' αρχήν να μας/σας υποψιάζει μήπως, όταν προσπαθούμε να σκεφτούμε τη θρησκεία εν γένει, προβάλλουμε σε αυτήν τα χαρακτηριστικά της 'δική μας' θρησκείας τα οποία ενδέχεται να μην αληθεύουν σε όλο το εύρος του θρησκευτικού φαινομένου.
Η πίστη σε ένα προσωπικό, υπερβατικο θεό και σε ένα σώμα ιερών 'αποκαλυμμένων' κειμένων από τα οποία μπορεί να συναχθεί ένα ακριβές θεολογικό δόγμα, όπως άλλωστε και η ύπαρξη ενός σώματος 'εξειδικευμένων λειτουργών' που είναι κατεξοχήν επιφορτισμένοι με την 'ερμηνεία' αυτών των κειμένων και με τη 'διαφύλαξη του ορθού δόγματος', είναι πρωτίστως χριστιανικά χαρακτηριστικά.
Μπορούν βέβαια να παρατηρηθούν σε ποικίλους βαθμούς και σε άλλες θρησκείες.
Το πρώτο χαρακτηριστικό - ο υπερβατικός θεός- συναντάται αυστηρά και μόνο στις τρεις μεγάλες μονοθεϊστικες θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλάμ) και πουθενά αλλού,** άρα σε καμια περίπτωση δε συνιστά αναγκαίο όρο της θρησκείας εν γένει.**
Στις μεγάλες θρησκείες της Ασίας (Ινδουισμός, Βουδισμός, Ταοϊσμός, Κομφουκιανισμός) δεν υπάρχει καμιά έννοια υπερβατικής θεότητας , ούτε και το 'οντολογικό σχίσμα' ανάμεσα σε 'υλική' και 'πνευματική ουσία. (το οποίο υπάρχει συναντούμε σε ένα μέρος της προ-χριστανικής ελληνικής σκέψης καθώς και στο Ζωροαστρισμό)πηγή : Φώτης Τερζάκης 'Ανορθολογισμός, φονταμεταλισμός και θρησκευτική αναβίωση: τα χρώματα της σκακιέρας' (Ελληνικά Γράμματα : Αθήνα 1998)
Πάμε για καμια βουτιά τώρα...
-
Αλήθεια, οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν ιερατείο;;;; Το μαντείο των Δελφών τι ακριβώς αντιπροσώπευε; Που δεν έκαναν βήμα χωρίς να ρωήσουν την Πυθία...
Παπαδαριά, ιερατεία, τρόποι για δέσιμο και προβατοποίηση των ανθρώπων υπάρχουν και υπήρχαν (και θα συνεχίσουν να υπάρχουν) σε όλες τις θρησκείες και σε οποιουδήποτε είδους εξουσία...
-
Koίτα να δεςι τώρα..μου καθυστερείς το μπάνιο!
Είχαν και παραείχαν αλλά εγώ έμεινα στο πρωτο στοιχείο, που είχε να κάνει με την 'υπερβατικότητα' του θεού. Παρακάτω δεν πήγα -στα άλλα στοιχεία- γιατί θα νυχτώναμε
Ο όρος 'θρησκεία' παρουσιάζει τεράστια ανομοιογένεια και ασάφεια και κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να την ξεχωρίσουμε από κάθε έννοια 'θεού' και πιθανόν να εξοικειωθούμε με την ιδέα ότι δεν ανάγεται καν στην έννοια της 'πίστης'.
Εγώ νομίζω ότι θρησκεία = τελετουργία
Περί Χριστιανισμού και Εκκλησίας!