-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Ποιος έχων το γνώθι σαυτόν άραγε θα διασκεύαζε το Dark Side Of The Moon ή άλλους δίσκους που γράψανε ιστορία;
Και ποιος θα τολμούσε, αντί να τον διασκευάσει (που σε αυτή την περίπτωση συμμετέχεις δημιουργικά και αναδομείς το πρωτότυπο), να ηχογραφήσει μια επανεκτέλεση;
Κάποιος που προσκυνάει γονατιστός τον αρχικό εκτελεστή.
Τότε κάνει τη χάρη (στον αρχικό εκτελεστή) και αφήνει απείραχτα τα διαμάντια του!
διαφωνω.
ασχετα αν ειναι καλο η οχι το τελικο αποτελεσμα δεν μειωνει τον αρχικο δισκο.
- αποδιδει ενα φορο τιμης και μια αναγνωριση του εργου.
oi Dream Theater εχουν παιξει live ΟΛΟ το Dark Side και εχω αρκετες διασκευες των Floyd απο σοβαρους καλλιτεχνες και ενα αφιερωμα στους Floyd με σολο πιανο.
Ναι αλλά ακόμα και η διασκευή από τους Dream theater δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Δεν έβαλαν το προσωπικό τους στοιχείο... Απλά έπαιξαν τα περισσότερα τραγούδια ακριβώς όπως οι Floyd. Ελάχιστες διαφορές εντώπισα ίσως λίγο στα drums.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Ναι αλλά ακόμα και η διασκευή από τους Dream theater δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Δεν έβαλαν το προσωπικό τους στοιχείο... Απλά έπαιξαν τα περισσότερα τραγούδια ακριβώς όπως οι Floyd. Ελάχιστες διαφορές εντώπισα ίσως λίγο στα drums.
δεν ηταν διασκευη, cover ηταν.
Oi Theater εχουν κανει πολλα covers (Rush, metallica, iron maiden, ακομα αμα δεις το A change of Seasons το πρωτο song ειναι μονο δικο τους) και δεν ντρεπονται να τιμησουν και να δηλωσουν θαυμασμο σε ορισμενα συγκροτηματα, μερικα εκ των οποιων ειναι ακομα ενεργα.Αυτο οχι μονο δεν τους τιμαει στα ματια μου, αλλα μου δειχνει και το μουσικο τους επιπεδο (βασικα υποψιαζομαι οτι ο portnoy -drummer- κανει ολη τη δουλεια)
-
Αυτο οχι μονο δεν τους τιμαει στα ματια μου, αλλα μου δειχνει και το μουσικο τους επιπεδο (βασικα υποψιαζομαι οτι ο portnoy -drummer- κανει ολη τη δουλεια)
Εγώ λέω ότι συγκροτήματα της φιλοσοφίας των Dream Theater καλό θα ήταν να μη μαγαρίζουν αριστουργήματα του παρελθόντος
-
FlowerPower cover δεν είναι η διακευή στα αγγλικά;
Η επανεκτέλεση είναι; Ή κάτι άλλο αμετάφραστο στα ελληνικά;
tazz ετοιμάσου για πόλεμο!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
το ξέρω, το ξέρω, bring it on
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
το ξέρω, το ξέρω, bring it on
Για αρχή ετοιμάσου να δεχτείς ένα 25άλεπτο υπερκαταιγιστικό κιθαριστικό υπερ-σόλο και μετά βλέπουμε...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Αυτο οχι μονο δεν τους τιμαει στα ματια μου, αλλα μου δειχνει και το μουσικο τους επιπεδο (βασικα υποψιαζομαι οτι ο portnoy -drummer- κανει ολη τη δουλεια)
Εγώ λέω ότι συγκροτήματα της φιλοσοφίας των Dream Theater καλό θα ήταν να μη μαγαρίζουν αριστουργήματα του παρελθόντος
H αλήθεια είναι ότι το dark side of the moon από τους Dream Theater είναι πολύ κατώτερο... Αλλά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι γενικά οι Dream Theater δεν είναι καλοί. Έχουν αρκετά ωραία κομάτια.
-
Για αρχή ετοιμάσου να δεχτείς ένα 25άλεπτο υπερκαταιγιστικό κιθαριστικό υπερ-σόλο και μετά βλέπουμε...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ανεπτυξε μου λιγο την φιλοσοφια των Dream Theater αν θελεις.
-
Είναι η μουσική στην οποία το 'εγώ' των μουσικών μπαίνει υψηλότερα από την ίδια τη μουσική. Επιδείξεις τεχνικής χωρίς ουσία, σόλο ad infinitum που τονώνουν απλώς τον εγωισμό των μουσικών, αλλά στερούνται νοήματος.
Εν ολίγοις, η φιλοσοφία που πήγε πολλά χρόνια πίσω την υπόθεση μουσική τη δεκαετία του '70, με σχήματα όπως οι ELP, οι Genesis, o Rick Wakeman κ.λπ.
Πυροβολήστε ελεύθερα
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
οι GenesisΑν εξαιρέσεις τα τεράστια σε όγκο ντραμς ο Collins είναι εξαιρετικός μουσικός.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Είναι η μουσική στην οποία το 'εγώ' των μουσικών μπαίνει υψηλότερα από την ίδια τη μουσική. Επιδείξεις τεχνικής χωρίς ουσία, σόλο ad infinitum που τονώνουν απλώς τον εγωισμό των μουσικών, αλλά στερούνται νοήματος.
Εν ολίγοις, η φιλοσοφία που πήγε πολλά χρόνια πίσω την υπόθεση μουσική τη δεκαετία του '70, με σχήματα όπως οι ELP, οι Genesis, o Rick Wakeman κ.λπ.
Πυροβολήστε ελεύθερα
Δεν εχει ουσια για σενα. Αλλους τους αρεσει αυτη η complex structure της μουσικης , οι συνεχεις χρονικες αλλαγες και τα παραξενα περασματα.
Τεσπα το θεμα εχει ληξει απο τη στιγμη που εσυ το θεωρεις αυτο επιδειξη και τιποτα παραπανω.
οταν ακουω τη φραση 'ανουσιο σολο' παθαινω εγκεφαλικο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
οι Genesis
Αν εξαιρέσεις τα τεράστια σε όγκο ντραμς ο Collins είναι εξαιρετικός μουσικός.
ο collins κατα τη γνωμη μου κατεστρεψε τους Genesis με το περασμα στη δεκαετια των 80ς. Καλα επαιζε drums.
-
οι Genesis
Αν εξαιρέσεις τα τεράστια σε όγκο ντραμς ο Collins είναι εξαιρετικός μουσικός.
ο collins κατα τη γνωμη μου κατεστρεψε τους Genesis με το περασμα στη δεκαετια των 80ς. Καλα επαιζε drums.
+8,39
Οι Genesis του Collins δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με του παλιούς Genesis. Για pop συγκρότημα, καλό ήταν. Αλλά έπρεπε να αλλάξει όνομα και όχι να συνεχίσει με το ίδιο.
'can you tell me where my country lies?'
Said the unifaun to his true love's eyes.
'it lies with me!' cried the queen of maybe- for her merchandise, he traded in his prize.*
ΔΙΣΚΑΡΑ το Selling England by the pound!
-
Kαταρχάς διαφωνώ στο ότι οι Genesis ανήκουν στην κατηγορία των συγκροτημάτων που κάνουν επείδηξη τεχνικής όπως όντως κάνουν οι Dream Theater. Από την άλλη μπορώ να πω ότι προτιμώ τα τραγούδια της σόλο καριέρας του Collins από αυτά που ήταν μαζί με τους Genesis. Από τους Genesis το μόνο τραγούδι που μου αρέσει πολύ είναι το mama. Ίσως δεν το έχω ψάξει πολύ...
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Kαταρχάς διαφωνώ στο ότι οι Genesis ανήκουν στην κατηγορία των συγκροτημάτων που κάνουν επείδηξη τεχνικής όπως όντως κάνουν οι Dream Theater. Από την άλλη μπορώ να πω ότι προτιμώ τα τραγούδια της σόλο καριέρας του Collins από αυτά που ήταν μαζί με τους Genesis. Από τους Genesis το μόνο τραγούδι που μου αρέσει πολύ είναι το mama. Ίσως δεν το έχω ψάξει πολύ...και το mama ειναι
για κανονικους genesis ακου : Foxtrot, Tresspass, Selling England by the Pound, Nursury Crime, The lamb lies down on Broadway και A Trick of the Tail.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
My Brightest Diamond - Bring Me The WorkhorseΜαλλον ειμαστε μπροστα σε ενα απο τα καλυτερα της χρονιας
η κυρια Shara Worden εφτιαξε εναν εκπληκτικο δισκοακουστε το ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
Το κατέβασα! Πολύ ωραίο album!!!!
-
-
Μιας και βαριέμαι να διαβάσω, έκατσα και μέτρησα τα cd που αγόρασα το καλοκαίρι:
16 cd και 3 dvd, όλα αυθεντικά (συν μερικές κόπιες).
Πλέον δεν χωράνε πουθενά και βρίσκονται ολούθε ( ) στο σπίτι.
Κατέβασα και κάμποσους δίσκους σε mp3, τους περισσότερους από τους οποίους δεν έχω ακούσει.
Μερικές γενικές εντυπώσεις:
-Οι REM, τους οποίους είχα παραξηγήσει, έχουν βγάλει έναν απίστευτο δίσκο, ονόματι Automatic for the people. Υπέροχα μελαγχολικός δίσκος, με μια από της καλύτερες φωνές ever, τον Michael Stipe. Βρείτε το, όπωσδήποτε!
-Οι Anathema είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες! Υπέροχοι! Και το τελευταίο τους dvd πολύ καλό!
-Ο Matt Bellamy των Muse είναι πανέξυπνος μουσικός. Υποκλίνομαι! Με πολύ σκληρό ήχο έχει φτιάξει εμπορικά και πολύ καλά κομμάτια. Μεγάλη ανανέωση οι muse για τον γενικότερο χώρο του ροκ.
-Οι Tool είναι μπαντάρα! Αλλά αυτό το ξέρατε ήδη!
-Ψιλοαπογοητεύτηκα από το τελευταίο των Dead Soul Tribe (the dead world). Κάπου κόλλησαν στα ίδια και στα ίδια. Έχω μεγαλύτερες απαιτήσεις κύριε Devon Graves!
-Οι The Gathering συνεχίζουν στα πολύ όμορφα trip-rock μονοπάτια των 2 προηγούμενων δίσκων. Go-go Anneke!
-Ο χώρος του ακραίου metal βγάζει ακόμα πράγματα που με συγκινούν (τρόπος του λέγειν ρε ). Παράδειγμα ο τελευταίος δίσκος του Ihsahn, The Adversary. Σκοτεινό, έξυπνο, black metal με πολύ καλή παραγωγή. Συμμετέχει και ο θεός Garm/Trickster G./Christopher Rygg σε ένα τραγούδι.
Η συνέχεια άλλη φορά...
Edit: Απορία: Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι διάολο έχουν αυτοί οι Pearl Jam και τρελαινεται ο κόσμος μαζί τους;;; Διθυραμβικές κριτικές για τον τελευταίο δίσκο...τον άκουσα και απ' το ένα αυτί και απ το άλλο βγήκε...
-
Edit: Απορία: Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι διάολο έχουν αυτοί οι Pearl Jam και τρελαινεται ο κόσμος μαζί τους;;; Διθυραμβικές κριτικές για τον τελευταίο δίσκο...τον άκουσα και απ' το ένα αυτί και απ το άλλο βγήκε...+1000
Απο τις πιο υπερτιμημένες μπάντες ever...
τα τελευταια CD (LP) που αγορασατε....