-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
charmak66Πολύ προσεγμένος ο δίσκος,αν και λίγο δύσκολος στο άκουσμά του...
Τα Διάφανα Κρίνα χαρακτηρίζονται από συνέπεια οράματος και έργου,και αυτό από μόνο του τούς καθοδηγεί μακριά από την ξεπουλημένη πλέμπα...
Ώρες-ώρες post-rockάριζαν...Μετά έριξαν την jazzιά...Μ' άρεσε ο δίσκος.
Όπως πάντα, τα Διάφανα Κρίνα από άποψη μουσική βρίσκονται σε επίπεδου πολύ καλού αγγλόφωνου/ξένου συγκροτήματος. Ξαναλέω, καμία σχέση με την πλέμπα του 'ελληνικού ροκ'!
Λέω να αρχίσω να μαζεύω τους δίσκους τους. Μάλλον θα αρχίσω από το 'Έγινε η απώλεια συνήθειά μας'...
Sivert Hoyem - Ladies & Gentlemen Of The Opposition
Προσωπικός δίσκος του τραγουδιστή των Madrugada. Τι περιμένουμε να ακούσουμε; Την φωνάρα του Sivert; Εδώ είναι, live and kickin'! Κιθάρες αλά Madrugada; Εδώ είναι και αυτές, στο περίπου. Ο δίσκος όμως, δεν είναι μια από τα ίδια Madrugada. Σαφώς και υπάρχουν ομοιότητες (πως θα γινόταν διαφορετικά, άλλωστε; ), αλλά το αποτέλεσμα παραμένει αρκούντως διαφορετικό. Μάλλον όχι τόσο βαρύ και σκοτεινό, ενώ δεν του λείπουν και οι πιο up-tempo στιγμές...
Πολύ καλό!
-
Καθώς έχω φάει γερό κόλλημα με το δισκάκι των Διάφανων Κρίνων (όσο το ακούω τόσο καλύτερο μου φαίνεται) ορίστε και ένα τραγουδάκι:
http://rapidshare.de/files/26773728/Dia ... o.mp3.html
Διάφανα Κρίνα - Κούσκο
Το τραγούδι είχε κυκλοφορήσει προς κατέβασμα στο avopolis.gr, αλλά δεν μπορώ να βρω το γ@μωlink...
-
The Pipettes - We Are The Pipettes
σαν να μην περασε μια μερα (απο τα 60´s)
παλιομοδιτικος ποπ ηχος με αρκετη φρεσκαδα
συμπαθητικος θα ελεγα
-
Husker Du - Zen Arcade
η γεννηση του alternative ή καλυτερα το περασμα απο το hardcore στο alternative
πολυ καλο ακουσμα
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Καθώς έχω φάει γερό κόλλημα με το δισκάκι των Διάφανων Κρίνων (όσο το ακούω τόσο καλύτερο μου φαίνεται) ορίστε και ένα τραγουδάκι:http://rapidshare.de/files/26773728/Dia ... o.mp3.html
Διάφανα Κρίνα - Κούσκο
Το τραγούδι είχε κυκλοφορήσει προς κατέβασμα στο avopolis.gr, αλλά δεν μπορώ να βρω το γ@μωlink...
To είχε ποστάρει το Avopolis στα πλαίσια του promotion του άλμπουμ πριν καιρό, ειναι απλά απίστευτο κομμάτι...
Για τους Husker Du τι να πει κανείς... Άπειρα συγκροτήματα χρησιμοποίησαν τον ήχο τους ως αφετηρία (κυρίως οι R.E.M...)
-
Λοιπόν πάλι με έπιασε το punk feeling
Έχουμε και λέμε
The Clash - The Clash
The Clash - London Calling
The Clash - Combat RockΚαι για επιδόρπιο λίγο avant garde ροκ από το 1967
The Velvet Underground - The Velvet Underground & Nico
The Velvet Underground - Another View -
Πρέπει να μου απαγορευθεί η είσοδος στα Metropolis!
Χθεσινά:
Archive - Noise
Stereophonics - You gotta go there to come back (έχει μέσα την τραγουδάρα Maybe tomorrow)
R.E.M. - Around the sun Είναι η τελευταία κυκλοφορία τους. Το άκουσα 2 φορές στο αυτοκίνητο και μου φάνηκε πολύ καλό. Λενε πως είναι είναι ότι πιο κοντά στο Automatic for the sun, το οποίο σκόπευα να πάρω, αλλα κόλλησα στην τιμή του...
Anathema - A natural disaster
Anathema - Judgement ΔΙΣΚΑΡΑ!
(τα είχα και τα 2, αλλά σε κόπιες)
Anathema - A moment in time
Είναι live dvd γυρισμένο το τον Μάρτη του 2006. Φρέσκο πράγμα, δηλαδή. Απλά εκπληκτικό! Έχει και τη διασκευή στο Comfortably Numb των Floyd μέσα, που είχα φάει τον κόσμο να την βρω!
-
Βρήκα αυτή την λίστα και σκέφτηκα να την παραθέσω εδώ.
http://www.rollingstone.com/news/story/ ... _all_time/Το ότι το Rolling Stone είναι αμερικάνικο περιοδικό, έχω την εντύπωση ότι επηρεάζει την αρίθμηση της λίστας. Για παράδειγμα το A Night At The Opera των Queen είναι στην θέση 230
-
Η λίστα ειναι ολίγον τι οτι να ναι, παρ' όλα αυτα συμφωνώ με αρκετές απο τις επιλογές...
-
Χμ...δεν αγοραζω cd και πολυ συχνα, ολα τα αλμπουμ κλπ τα κατεβαζω τις περισοτερες φορες και αυτα λιγα επειδη μου αρεσει να παιρνω μεμονομενα κομματια. Αλλα θα προτεινα (οτι μου ερχεται στο μυαλο αυτη τη στιγμη) οποιδηποτε cd απο Placebo, το καινουργιο των Hard Fi (ειδικα το καινουργιο τους single γαμαει) και απο dance/club οποιοδηποτε απο Timo Maas τον οποιο θεωρω καλυτερο απο τον Tiesto.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Βρήκα αυτή την λίστα και σκέφτηκα να την παραθέσω εδώ.
http://www.rollingstone.com/news/story/ ... _all_time/Το ότι το Rolling Stone είναι αμερικάνικο περιοδικό, έχω την εντύπωση ότι επηρεάζει την αρίθμηση της λίστας. Για παράδειγμα το A Night At The Opera των Queen είναι στην θέση 230
Ρίχνω πολύ γέλιο με αυτές τις λίστες!
'Ισως να είναι ένας καλός μπούσουλας για κάποους δίσκους, αλλά το όλο πράγμα είναι για γέλια!
Μ' αρέσει επίσης πολύ η λίστα με τα καλύτερα guitar solos!
-
'Ισως να είναι ένας καλός μπούσουλας για κάποους δίσκους, αλλά το όλο πράγμα είναι για γέλια!
Όντως είναι για γέλια: έχουν το Hotel California στο nο37, και το At Folsom Prison του Johnny Cash το έχουν 'θάψει' στο no88.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Όντως είναι για γέλια: έχουν το Hotel California στο nο37, και το At Folsom Prison του Johnny Cash το έχουν 'θάψει' στο no88.
Πολύ θα θελα να μάθω πως βγαίνουν αυτές οι λίστες!
Δηλαδή ο δίσκος νο.21 ρίχνει στον νο.49; Πώς δηλαδή; Είναι πιο επιδραστικός; Πιο όμορφο άκουσμα; Έχει 0-100 σε μικρότερο χρόνο;
-
Πολύ θα θελα να μάθω πως βγαίνουν αυτές οι λίστες!
Δηλαδή ο δίσκος νο.21 ρίχνει στον νο.49; Πώς δηλαδή; Είναι πιο επιδραστικός; Πιο όμορφο άκουσμα; Έχει 0-100 σε μικρότερο χρόνο;
Μου θύμησες εκείνο το ποστ με τα υπερατου
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 756#381756Σκέφτομαι να χτυπήσω τον δίσκο '1984' των Van Halen. Εχει κανεις άποψη? Στα 500 παντως δεν ειναι παρα τα 10 εκ. πωλήσεις
-
1000 ατομα να βαλεις 1000 διαφορετικες λιστες θα δεις
απο εκει και περα βρισκεις ακους και ψαχνεις στηριζομενος σε ανθρωπους που εχετε παρομοιο γουστο ή απλα ψαχνεις
ελεος οι Beatles
ΥΓ
Εφυγε (στις 3 Αυγουστου) και ο Arthur Lee των Love
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ναι, γμτ. Καλό του κατευόδιο, ήταν μεγάλη φυσιογνωμία, και το 'forever changes' ένας από τους σημαντικότερους δίσκους ever.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
1000 ατομα να βαλεις 1000 διαφορετικες λιστες θα δειςαπο εκει και περα βρισκεις ακους και ψαχνεις στηριζομενος σε ανθρωπους που εχετε παρομοιο γουστο ή απλα ψαχνεις
**
ελεος οι Beatles**ΥΓ
Θα διαφωνήσω, καλώς η κακως οι Beatles εκτός απο το σημαντικότερο συγκρότημα στη σύγχρονη μουσική ιστορία ειναι μάλλον και το καλύτερο (μαζί με τους Velvet Underground φυσικά).
Κι εγώ παλιότερα που δεν είχα ασχοληθεί έλεγα 'Πωπω μανία με Beatles' μέχρι που άκουσα μερικά ολόκληρα άλμπους... Και εκανα στροφή 180 μοιρών...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Θα διαφωνήσω, καλώς η κακως οι Beatles εκτός απο το σημαντικότερο συγκρότημα στη σύγχρονη μουσική ιστορία ειναι μάλλον και το καλύτερο (μαζί με τους Velvet Underground φυσικά).
Τι σημαίνει 'το καλύτερο'; Δεν είναι gti, για να μετρήσουμε 0-100-0 και πλευρικά g.
Υπόψη, τρελαίνομαι για τους beatles, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι εννοούμε όταν λέμε 'καλύτερο' στη μουσική.
-
δεν εννοω με το παραπανω οτι ειναι κακο συγκροτημα
απλα με τη βοηθεια του μαρκετινγ (της εποχης και μετ'επειτα) πηγαν ψηλοτερα απο οτι επρεπε ΙΜΟ (και πολλοι αλλοι επισης)
γενικα παντως ειναι δυσκολο να πεις οτι καποιοι ειναι πιο σημαντικοι/καλυτεροι στη μουσικη
αυτο που παρατηρω (και μπορει να κανω και λαθος γιατι δεν εχω ακουσει τα παντα) ειναι οτι συγκροτηματα και ατομα που εφεραν το κατι διαφορετικο στη μουσικη δεν ειχαν την αναγνωριση που επρεπε (ως ενα σημειο)
-
Από την πρόσφατη έφοδο στο Metropolis....
Nick Cave - Let Love In
Nick Cave - Henrys Dream
David Bowie - The man who sold the world
David Bowie - Pinups
Sex Pistols - Kiss This
The Who - Who's next
Joy Division - Closer
τα τελευταια CD (LP) που αγορασατε....