-
Το 1812 το έχει σε καλύτερη έκδοση (σε βινύλιο όμως) η Classic Records - και με κανόνια βέβαια... Της Telarc είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το 1812 το έχει σε καλύτερη έκδοση (σε βινύλιο όμως) η Classic Records - και με κανόνια βέβαια... Της Telarc είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού.Την έψαχνα την εταιρεία... Εκείνη την έκδοση (με τα πραγματικά κανόνια) την έχω κατεβάσει από το δίκτυο... Ξέρεις αν βγαίνει και σε cd? Το πικάπ μου δεν αισθάνεται και τόσο καλά τελευταία (χρειάζεται επειγόντως κεφαλή)?
-
Η Classic Records, απ'όσο ξέρω, βγάζει βινύλια και DVD-Audio. Δεν χάνεις τίποτα όμως να δεις και την ιστοσελίδα της:
-
Πάρα πολύ ωραίο: 'Aerial' της Kate Bush. Μόνον υπόψιν ότι είναι καινούργια κυκλοφορία της EMI, οπότε καλύτερα είναι να ΜΗΝ το αγοράσετε (λόγω Copy Protection - να τους κάνουμε ένα μποϋκοτάζ), αλλά να το κατεβάσετε από το διαδίκτυο.
-
'Aerial' της Kate Bush.
με τι ειναι παρομοιο αυτο?αξιζει?
-
Skullone, να υποθέσω οτι το αγαπημένο σου κομμάτι αυτό το καιρό ειναι το EMI απο Sex Pistols?
-
Ayreon - Human Equation
Total Time: 102:14
Line-up
Musicians:- Arjen “Ayreon” Lucassen / electric and acoustic guitars, bass guitar, analogue synthesizers, Hammond, Mellotron, additional keyboards
Vocalists:..............................................................................Instrumentalists:
- Devon Graves (Dead Soul Tribe) as 'Agony'....................... - Ken Hensley (Uriah Heep, Various) / Hammond
- Devin Townsend (SYL) as 'Rage' ......................................... - Oliver Wakeman (Nolan & Wakeman) / keyboards
- Eric Clayton (Saviour Machine) as 'Reason'............................- Martin Orford (IQ, Jadis) / keyboards
- Mikael Åkerfeldt (Opeth) as 'Fear'.........................................- Ed Warby (Gorefest, Various) / drums
- Magnus Ekwall (The Quill) as 'Pride'..................................... - Joost van den Broek (Ayreon) / keyboards
- Heather Findlay (Mostly Autumn) as 'Love'.............................- John McManus / Low-flute, tin-whistle
- Irene Jansen (Karma) as 'Passion'.......................................- Jeroen Goossens / flute
- James LaBrie (Dream Theater) as 'Me'.................................- Robert Baba / violins
- Marcela Bovio (Elfonia) as 'Wife'...........................................- Marieke van der Heyden / cello
- Mike Baker (Shadow Gallery) as 'Father'
- Arjen Lucassen (Ayreon) as 'Best Friend'
Καταπληκτικο concept album που αγγιζει τα ορια μιουζικαλ. To Human Equation ειναι μια ιστορια για εναν ανδα ο οποιος ειχε ενα παραξενο ατυχημα με το αυτοκινητο του και ειναι σε κομμα στο νοσοκομειο. Διπλα απο το κρεβατι η γυναικα του και ο καλυτερος του φιλος προσπαθοθν να βοηθησουν. Καθως ειναι σε κομμα γινεται μια διαμαχη συναισθηματων στο κεφαλι του με καθε ενα συναισθημα να αντιπροσωπευεται απο εναν τραγουδιστη! Παθος, Αγωνια, Φοβος, Λογικη, Οργη Αγαπη και Περηφανεια εμπλεκονται σε συζητησεις, του δινουν υποδειξεις (το καθε συναισθημα διαφορετικες) τον μεταφερουν στο παρελθον και του θυμιζουν κομματια της ζωης του.
Διπλα απο το κρεβατι η γυναικα του και ο καλυτερος του φιλος προσπαθουν μιλωντας του να τον επαναφερουν ξεκλειδωνοντας του μνημες και περιστατικα του παρελθοντος.Απο μουσικης πλευρας 11 τραγουδιστες μπλεκουν τις φωνες τους δημιουργςντας ενα θαυμασιο αποτελεσμα. Η μουσικη αλλαζει απο συναισθημα σε συναισθημα και απο μνημη σε μνημη. Αλλωτε σκληρη με brutal φωνητικα και αλλωτε γλυκια με γυναικιες λεπτες φωνες, αλλωτε γινεται εντελως θεατρικη και προσωπικα μου θυμισε μιουζικαλ ενω αλλες φορες παιρνει εναν πιο folk χαρακτηρα με φλαουτα και βιολια να οδηγουν!
Ολα ειναι μεσα και τοποθετημενα τοσο σωστα που δεν με ξυνισαν τα brutal φωνητικα σε μερικα σημεια της Αγωνιας ή της Οργης.Το Human Equation ειναι 2πλο CD με 20 μερες ιστοριας , μια για καθε κομματι. Μια καταπληκτικη προσπαθεια του Arjen Lucassen ο οποιος ειναι ο εγκεφαλος των Ayreon που δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα μουσικο project με διαφορετικους μουσικους σε καθε δισκο.
Αν σας αρεσει το Human Equation , δικομαστε και το Into The Electric Castle απο Ayreon παλι.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
'Aerial' της Kate Bush.
με τι ειναι παρομοιο αυτο?αξιζει?
Είναι δύσκολο να σου περιγράψω τι ακριβώς μουσική γράφει. Έχει δουλέψει με τον Peter Gabriel (σου θυμίζω το Don't Give Up) και έχει επηρεάσει τη Bjork και τη Sinead O'Connor. Στις παλιές της δουλειές χρησιμοποιούσε πάρα πολύ το πιάνο ως συνοδευτικό, η δε φωνή της καλύπτει τρεις οκτάβες (μια λιγότερη από τη μακαρίτισσα την Laura Branigan) και η ερμηνεία της θα σου θυμίσει την Bjork, η οποία Bjork όμως την έχει αντιγράψει σε πολλά. ΟΚ, η Bush δεν χρησιμοποιεί τους αλλόκοτους ρυθμούς της Bjork κι έτσι είναι πιο προσπελάσιμη.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Skullone, να υποθέσω οτι το αγαπημένο σου κομμάτι αυτό το καιρό ειναι το EMI απο Sex Pistols?Σεχ Pistols δεν ακούω ούτε με σφαίρες. Τους άχρηστους... Ούτε μισό ακόρντο δεν ξέρανε να παίξουνε, στους δίσκους τους παίζανε άλλοι και τα μισά τους live ήταν playback. Οι Milli Vanilli του punk (ένα κίνημα για το οποίο δεν τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό).
-
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω... Η τεχνική ικανότητα ενός συγκροτήματος ουδεμία σχέση δεν έχει με το πόσο καλοί ή infuential είναι... Και καλώς η κακώς το Never Mind The Bollocks μαζί με τον πρώτο των New York Dolls είναι oι αρχέτυποι punk δίσκοι...
Υ.Γ. Μια χαρά ξέρανε να παίζουνε, απλά ο Sid Vicious (μπάσο) ητανε κουλός...
-
Μόνον ο Vicious; Τώρα, σε ό,τι αφορά τη θεματολογία τους... Τι να πω. Εγώ είμαι του progressive rock (ΟΧΙ, οι Electric Light Orchestra ΔΕΝ ήταν ποτέ progressive), οπότε... Πιο πολύ μ'αγγίζουν στιχουργικά άνθρωποι όπως ο Sinfield, o Palmer-James, o Lake, o Derek 'Fish' Dick, o Hammill, o Bardens, o Hensley (οι Uriah Heep φλέρταραν αρκετά με το progressive), συγκροτήματα όπως Dream Theater, Queensryche...
Υ.Γ. Και στο χώρο του punk προτιμώ τους Stranglers, τους Ramones και τους The Clash.
-
Μόνον ο Vicious; Τώρα, σε ό,τι αφορά τη θεματολογία τους... Τι να πω. Εγώ είμαι του progressive rock (ΟΧΙ, οι Electric Light Orchestra ΔΕΝ ήταν ποτέ progressive), οπότε... Πιο πολύ μ'αγγίζουν στιχουργικά άνθρωποι όπως ο Sinfield, o Palmer-James, o Lake, o Derek 'Fish' Dick, o Hammill, o Bardens, o Hensley (οι Uriah Heep φλέρταραν αρκετά με το progressive), συγκροτήματα όπως Dream Theater, Queensryche...Υ.Γ. Και στο χώρο του punk προτιμώ τους Stranglers, τους Ramones και τους The Clash.
re skullone εισαι της prog και δεν μιλαγες τοσο καιρο!!!!
κανενα απο τα 2 αλμπουμς που ποσταρα εχεις ακουσει? και τα 2 ειναι διαμαντια!!! μαζι με την προσφατη κυκλοφορια ' ? ' του Neal Morse -
Για μένα 3 ειναι τα τοπ prog rock/metal συγκροτήματα:
Rush
King Crimson
TOOLΑπο κει και πέρα κορυφαίοι επίσης ειναι οι Queensryche, DreamTheater, οι Opeth (ακούστε το τελευταίο τους άλμπουμ και θα καταλάβετε γιατί) και φυσικά οι 'ρομπότ με κιθάρες' (με την καλή εννοια) Meshuggah...
-
Επίσης το Human Equation που αναφέρθηκε ειναι όντως απίστευτο, μου το έβαλε να το ακούσω ενας φίλος μου και εμεινα μ******!
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Για μένα 3 ειναι τα τοπ prog rock/metal συγκροτήματα:Rush
King Crimson
TOOLΑπο κει και πέρα κορυφαίοι επίσης ειναι οι Queensryche, DreamTheater, οι Opeth (ακούστε το τελευταίο τους άλμπουμ και θα καταλάβετε γιατί) και φυσικά οι 'ρομπότ με κιθάρες' (με την καλή εννοια) Meshuggah...
Κορυφαίοι για μένα οι Pain of Salvation. Progressive με πολύ συναίσθημα! Ειδικά τα 'Remedy Lane' και 'The Perfect Element', καθώς και το ακουστικό Live '12:5'. Τους έχω δει και δύο φορές live λαι ήταν φοβεροί.
Οι Dream Theater νομίζω πως κάπου χάνουν την μπάλα...Οι δίσκοι τους, από το Images and Words και έπειτα (χωρίς να έχω ακούσει το τελευταίο) είναι κάπως κουραστικοί.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Για μένα 3 ειναι τα τοπ prog rock/metal συγκροτήματα:
Rush
King Crimson
Κορυφαίοι για μένα οι Pain of Salvation. Progressive με πολύ συναίσθημα! Ειδικά τα 'Remedy Lane' και 'The Perfect Element', καθώς και το ακουστικό Live '12:5'. Τους έχω δει και δύο φορές live λαι ήταν φοβεροί.
Οι Dream Theater νομίζω πως κάπου χάνουν την μπάλα...Οι δίσκοι τους, από το Images and Words και έπειτα (χωρίς να έχω ακούσει το τελευταίο) είναι κάπως κουραστικοί.
3 top prog rock groups huh ? για μενα πανε!
Pink Floyd
Yes
Jethro TullΟ τελευταιος δισκος των Dream Theater exei mesa to Octavarium 24λεπτο κομματι που κατα τη γνωμη μου τα σπαει ολα!
Απο συγχρονη prog τα αξιολογοτερα σχηματα που εχω ακουει και πλησιαζουν τις παλιες εποχες ειναι οι Flower Kings και οι Transatlantic.
Τα υπολοιπα (Dream Theater , Pain of Salvation , Fates Warning , Shadow Gallery κλπ) ειναι πλεον progressive metalξαναυπενθυμιζω --> http://www.deliciousagony.com -> online ass kicking prog radio
-
Να γράψω και δυο κλασσικά; Τα τελευταία αποκτήματα:
- Mozart & Rossini aria, Von Stade / De Waart
- Bolivian Baroque / Florilegium
-
Η Classic Records, απ'όσο ξέρω, βγάζει βινύλια και DVD-Audio.Δεδομένου ότι η Classic Records έχει μόνο επανεκδόσεις, την ίδια μουσική μπορείς να βρεις σε CD από τις αρχικές εταιρίες. Για το 1812 όμως υπομονή μέχρι η RCA να το βγάλει σε SACD. Ο κωδικός του αυθεντικού δίσκου είναι LSC-2241.
Αλλά τι βρίσκετε σε αυτό το ανούσιο μουσικό έργο; Επειδή έχει κανόνια; Σιγά τα ωά...Θέλετε καλό Τσαϊκόφσκυ σε Classic Recors; Εγώ ψηφίζω Λίμνη των Κύκνων με τον Morel (VICS1002). Ηχητικά είναι Victrola κι όχι Living Stereo, αλλά έπαθα με την εκτέλεση!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Αλλά τι βρίσκετε σε αυτό το ανούσιο μουσικό έργο; Επειδή έχει κανόνια; Σιγά τα ωά...
Θέλετε καλό Τσαϊκόφσκυ σε Classic Recors; Εγώ ψηφίζω Λίμνη των Κύκνων με τον Morel (VICS1002). Ηχητικά είναι Victrola κι όχι Living Stereo, αλλά έπαθα με την εκτέλεση!
Συμφωνώ. Και ο ίδιος ο Τσαϊκόφσκυ είχε γράψει στην προστάτιδά του ότι το έργο αυτό ήταν φασαριόζικο και το είχε γράψει χωρίς θέρμη και αγάπη.
Aerandir: Το Mirage των Camel το έχω. Εξαιρετικό. Έχω επίσης το Nude από αυτούς και το Breathless.
Από Dream Theater έχω το Awake, από ELP έχω τα 'Emerson, Lake & Palmer', 'Tarkus', 'Pictures At An Exhibition', 'Trilogy', 'Brain Salad Surgery', 'Works Vol. 1 & 2', 'Then & Now' (μέτριο), 'Black Moon' (επίσης), 'In The Hot Seat' (καλό, αλλά όχι σαν τα πρώτα τους) και 'The Return Of The Manticore'.
Από Floyd, πέραν του The Wall, έχω τα Meddle, Relics, Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, Animals (αδικημένο άλμπουμ), Division Bell, Momentary Lapse Of Reason, Pulse.
Από Rush έχω τα Roll The Bones, Exit... Stage Left, Hemispheres, Moving Pictures, Fly By Night.
Από Genesis έχω τα Nursery Cryme, Selling England By The Pound, A Trick Of The Tail, Invisible Touch και We Can't Dance.
Σε King Crimson τώρα έχω τα In The Court Of The Crimson King, In The Wake Of Poseidon, Starless And Bible Black, Discipline, Beat, Three Of A Perfect Pair και THRAK.
Aπό Aphrodite's Child έχω το End Of The World, το It's Five O'Clock και το 666 (βασικά πείτε ότι έχω όλη τους τη δισκογραφία ).
Σε Pavlov's Dog έχω τα δυο πρώτα τους (Pampered Menial και At The Sound Of The Bell).
Σε City έχω τα City, Best Of City και Am Fenster 2.
Σε Atomic Rooster τα Death Walks Behind You, The Devil Hits Back.
Eπίσης, έχω το 'Emerson, Lake & Powell'.
Από Asia, έχω τα Alpha, Aqua, Asia, Arena, Archiva 1.
Aπό τους The Nice έχω τo The Thoughts Of Emerlist Davjack και μια συλλογή (The Immediate Collection).
Σε Peter Gabriel έχω το So και το Us.
Σε Peter Hammill τα Fool's Mate, Nadir's Big Chance, Over, And Close As This.
Aπό τους Yes έχω μόνο το Relayer προς το παρόν.
Jon Lord: Beyond The Notes. Έριξα κράξιμο μέσω του 'Ήχου' αλλά και σε review στο Amazon.com προς την ΕΜΙ για το copy protection...
Τώρα να περάσουμε σε proto-progressive rock (που κλίνει πολύ προς το Hard Rock, αλλά έχει πάρα πολλά prog στοιχεία) και progressive metal.
Deep Purple: Deep Purple, The Book Of Taliesyn, Shades Of Deep Purple, In Rock, Fireball, Machine Head, Come Taste The Band, Burn, California Jamming, Made In Japan, Made In Europe, Stormbringer, Perfect Strangers.
Aπό Rainbow: Ritchie Blackmore's Rainbow, Rising, Rainbow On Stage.
Dream Theater: Awake και Falling Into Infinity.
Uriah Heep: Salisbury, Demons And Wizards, The Magician's Birthday, Abominog, Look At Yourself.
Τι λέτε, καλά πάω;
-
κατεβασα το tago mago των Can
αρκετα ενδιαφερον ακουσμα
Ακουστε το
τα τελευταια CD (LP) που αγορασατε....