-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αν εξαιρέσεις τις στιχουργικές αναφορές στον Tolkien (μιλώ για το 'The White Rider'), το 'Mirage' είναι φανταστικός δίσκος.γιατι το Nimrodel απο που νομιζεις οτι ειναι ?
Βασικα αν και μεγαλος οπαδος του τολκιν δεν το ειχα προσεξει!
τον δισκο τον ακουω καιρο τωρα απο LP αλλα τωρα τον αγορασα και σε CD.
τα Lyrics δεν με πειραζουν. Και για την πεπη τσεσμελη να λεγε αν η μουσικη ηταν τετοιας ποιοτητας οπως τωρα δεν θα με χαλουσε καθολου! -
κατεβασα το The Downward Spiral των Nine Inch Nails
σκληρο, δυνατο, υπεροχο
(για οσους αντεχουν τα αυτια τους) -
Εχει αγορασει κανεις το B.B. King & Friends ? για τα 80στα γεννεθλεια του Κινγκ που τραγουδει ντουετο με πολλους καλλιτεχνες? Θα με ενδιεφεραν γνωμες
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Αν εξαιρέσεις τις στιχουργικές αναφορές στον Tolkien (μιλώ για το 'The White Rider'), το 'Mirage' είναι φανταστικός δίσκος.
γιατι το Nimrodel απο που νομιζεις οτι ειναι ?
Βασικα αν και μεγαλος οπαδος του τολκιν δεν το ειχα προσεξει!
τον δισκο τον ακουω καιρο τωρα απο LP αλλα τωρα τον αγορασα και σε CD.
τα Lyrics δεν με πειραζουν. Και για την πεπη τσεσμελη να λεγε αν η μουσικη ηταν τετοιας ποιοτητας οπως τωρα δεν θα με χαλουσε καθολου!Το 'The White Rider' είναι ξεκάθαρη αναφορά στην επιστροφή του Gandalf. Το 'Nimrodel' δεν είναι τόσο σαφές - ίσως γιατί δεν έχει καν στίχους. Έχω και ταμπλατούρα για το Guitar Pro αν θέλεις (το έχει πλήρες, εκτός από το σόλο στο τέλος).
-
Tα σημερινά μου:
Mogwai - Rock Action
Bruce Springsteen - Nebraska (πολύ ωραία έκδοση, το cd μοιάζει με βινύλιο)
Archive - Take my head
Explosions in the sky πάλι δεν είχαν... Και από GYBE υπήρχε μόνο ένα που έκανε 19+ ευρώ και λυπήθηκα να τα δώσω... (την επόμενη φορά...)
-
Εγώ αγόρασα τον δίσκο των Doors 'Morrison Hotel'. Simply fantastic
-
Τι λες γι'αυτό εδώ τώρα; The Best Of Peter Green's Fleetwood Mac.
Έχει μέσα αριστουργήματα όπως το The Green Manalishi!
-
εχει παρει κανενας το grab your gun απο the organs να πει μια γνωμη???
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
στις 22 οι συστεμ? αργουμε!!!Άκουσα το hypnotize το σαββατοκύριακο!
Η σύντομη περιγραφή: έπαθα την πλάκα μου
Η λιγότερο σύντομη: το kerrang είχε δίκιο: πιο σκοτεινό, περίπλοκο, θεατρικό και βαρύ από το mezmerize, θυμίζει αρκετά toxicity, με περισσότερα φωνητικά από τον malakian, και φοβερές αρμονίες και από τους δύο τραγουδιστές. Για όσους έχουν το mezmerize, είναι εκπληκτικό το πώς κλείνει το hypnotize, προσωπικά ανατρίχιασα...
-
παιδια ακουσα προχθες το The Music Tha Died Alone , απο The Tangent..
επαθα την πλακα μου! τοσο ομορφη μουσικη, με ολη τη σημασια της λεξεως εχω να ακουσω καιρο! εχουν βγαλει ενα δισκο το 2003 και αυτος ειναι ολος κιολος!Το γκρουπ αποτελειται απο Roine STOLT, Jonas REINGOLD & Zoltan CZSORZ (ολοι απο τους The FLOWER KINGS) , απο Sam BAINE & Andy ALLISON (απο PARALLEL ή 90 DEGREES) και απο τον David JACKSON πρων μελος των Van Der Graaf Generator sax/flute player. Ετσι εχουμε ατομα που προερχονται απο ολο το φασμα της progressive rock!
Το αλμπουμ αποτελειται απο 3 κυρια κομματια. In Darkest Dreams, The Canterbury Sequence και The Music Thad Died Alone. Τα κομματια αυτα ειναι επικα ως προς τη μορφη τους, μεγαλης διαρκειας και χωριζονται σε μικροτερα.
Το πρωτο κομματι, In Darkest Dreams, ειναι ενα 20λεπτο κομψοτεχνημα! Πολυ ομορφες κιθαρες και περασματα απο πληκτρα! Και ενα σαξοφωνακι ολα τα λεφτα στο τελος! Τα φωνητικα του ειναι απο τον Roine Stolt, apo FLOWER KINGS εναν απο τους αγαπημενους μου τραγουδιστες τον τελευταιο καιρο!
Το δευτερο κομματι, the canterbury sequence, πραγματικα..ονειρικο..σε παει πισω μερικες δεκαετιες! Τα πληκτρα ειναι εξαισια με το ακουσμα των πρωτων ηλεκτρικων keyboard! (αμα εχετε ακουσει ενα Live του Μιμμη Πλεσσα οπου εχει ενορχιστρωσει γνωστα του κομματια σε jazz versions θα καταλαβετε τι περιπου!) Το μπασο ειναι εμφανες και πιο πρωταγωνιστικο με ενα απιστευτο groovy feeling! ενω αυτο που κλεβει την παρασταση ειναι το ζωηρο και ακουραστο φλαουτο που κανει τρελα περασματα στο παρασκηνιο και στο προσκηνιο! Μαγευτικο
το τριτο και τελευταιο κομματι, The Music That Died Alone , σε γυριζει πισω σε εποχες που οι Yes kai oi Pink Floyd δεν ηταν ξεχασμενοι δισκοι το ραφι αλλα λιωμενοι δισκοι στα pick-ups! πανεμορφο!
σχολια απο κριτικους!
απο http://www.dprp.net
Mark Hughes : If you only buy one progressive album a year then The Music That Died Alone should be the one! 10/10Tom de Val : So in conclusion, this is a very strong release which I have no hesitation in recommending to all fans of progressive rock. 9/10
Bart Jan van der Vorst : In all, Tillison & Co have created a very accessible, yet very proggy album, which will appeal to all fans of the genre. Possibly the best prog album of the year! 9/10
If you just want to bear witness to the spectacle of three generations of proggers working together I can leave you with only one message: BUY THIS ALBUM...!
τμηματα απο το ποστ και σχολια ειναι απο το http://www.progarchives.com
-
Καινούρια ακούσματα:
Lali Puna - Scary World Theory
Απίστευτο indie electro/pop με γυναικεία φωνητικά... Πολύ χειμωνιάτικο και ατμοσφαιρικό.
World's End Girlfriend & Evpatoria Report: Δυο εκπληκτικά καινούρια post-rock σχήματα, μπορείτε εύκολα να τα βρείτε στο internet...
-
Μπορεί κάποιος να πεί ποιό τραγούδι ακούγεται στη διαφήμιση του Johnnie Walker??
-
εγω μονο τη διαφημιση που ακουσα, επαθα!!!
system rules!!!!
-
Είναι εντελώς underground συγκροτήματα, εχει αρκετά πράγματα στο archive.org.
Αν θες, στα δίνω εγώ μεσω soulseek, εχω username silencer51.
-
Τελικά ξέρει κανείς ποιό είναι το τραγουδάκι της διαφήμισης του Johnnie??
-
To archive.org είναι torrent-οειδές;
Δεν ξέρω αν φάνηκε ήδη, αλλά είμαι άσχετος από torrents...
-
κατεβασα το τελευταιο των ραμσταιν και εχω πλεον τους καινουριους συστεμ!!!!
-
Παρήγγειλα το 'On Air' των Alan Parsons Project σε CD κωδικοποιημένο κατά DTS (πολυκάναλο) και σε βινύλιο quiex 200 γραμμαρίων τη στερεοφωνική έκδοση του Midnight Blue με τον Kenny Burrell.
-
Η συναυλια του Παπακωνσταντινου στο Ηρωδειο,φετος το καλοκαιρι,κυκλοφορει σε DVD.Eξαιρετικο!
-
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο θέμα και δεν έχω προλάβει να διαβάσω τις προηγούμενες σελίδες, οπότε είναι πιθανόν κάποιες από τις επιλογές που θα γράψω να είναι ήδη γραμμένες.
Υπόψιν, όλα τα ακόλουθα cd είναι με πολύ καλή ποιότητα ηχογράφησης και ηχοληψίας (ιδανικά για δοκιμή ηχοσυστήματος).
BLUES - RnB
-
Ray Charles - Genius loves company (Liberty - EMI)
(η τελευταία δουλειά του αείμνηστου, ντουέτα με γνωστά ονόματα). Κυκλοφορεί και σε συλλεκτική έκδοση με έξτρα dvd (με περιεχόμενο αρκετά συγκινητικό). -
John Lee Hooker - The best of Friends (pointblack - Virgin)
Δίσκος του 1998 αλλά με αμείωτη αξία και ονόματα - θρύλους. -
B.B. King - & Friends 80 (Geffen - Universal)
Ο Βασιλιάς, ακόμη και στα 80 του έχει τρομερή δύναμη μέσα του. -
Norah Jones - Come away with me (Bluenote)
-
Norah Jones - Feels like home (EMI)
Το πρώτο και δεύτερο αντίστοιχα προσωπικό άλμπουμ της πασίγνωστης πλέον μπλουζίστριας με το χαρακτηριστικό μέτωπο και τη ναζιάρικη φωνή. Αξίζουν σίγουρα πάνω από μια ακροάσεις. Το 'Feels like home' κυκλοφορεί και σε Deluxe Edition με τη συνοδεία προσεγμένου και με αρκετό περιεχόμενο dvd (με ήχο 5.1). Το εξώφυλλο γράφει ότι είναι Copy controlled, αλλά μη φανταστείτε τρομερά πράγματα.
JAZZ
-
Jazz in an R&B Groove (Highnote)
Ενδιαφέρουσα συλλογή από τη Highnote (κυκλοφορούν και άλλα cd με διαφορετική σύνθεση), και μάλιστα με πολύ καλή ποιότητα. Είναι ίσως ακριβούτσικα επειδή είναι υβριδικά (δικάναλα) SACD (παίζουν και σε συμβατικά cd-players). -
John McLaughlin Trio - Que Allegria (Universal)
Κιθαρίστας με ιδιαίτερα προσωπικό στυλ. Αξίζει να το ακούσετε. -
Jaqcues Loussier Trio - Play Bach/5 (Decca)
Ολη η σειρά του Jacques Loussier είναι εκπληκτική. Κλασικά κομμάτια πανέξυπνα διασκευασμένα σε jazz μοτίβα, καταπληκτικός ήχος που ντροπιάζει πολλά συστήματα (και αυτιά ).
ROCK
- Rolling Stones - Bridges to Babylon (Virgin)
Σταθερή αξία, δυναμικός ήχος, αβυσσαλέο μπάσο, πολύ καλή τιμή (δίσκος του 1997).
CLASSICAL
-
Tchaicovsky - 1812 (Telarc)
Ο απόλυτος δίσκος αναφοράς. Περιέχει το γνωστό κομμάτι με τους κανονιοβολισμούς (ψηφιακούς, στην προκειμένη περίπτωση) καθώς και άλλα, εξίσου εντυπωσιακά κομμάτια. Κυκλοφορεί και σε υβριδικό sacd. -
Erich Kunzel & Cincinnati Pops Orchestra - Epics (Telarc)
Ειδική περίπτωση δίσκου, με γνωστά κομμάτια από τον κινηματογράφο (ενδεικτικά περιέχει μελωδίες από Ben Hur, Star Wars Episode II, Minority Report, Harry Potter, Crouching Tiger Hidden Dragon κ.α.). Εκπληκτική ποιότητα όπως πάντα από την Telarc, μια από τις λίγες πλέον εταιρείες με σοβαρή δουλειά στην ηχογράφηση/ηχοληψία/παραγωγή (μαζί με την Chesky Records και κάποιες ακόμη).
ΕΛΛΗΝΙΚΑ
- Ελλη Πασπαλά - Τρίο ((Warner)
Χωρίς πονηρά σχόλια για τον τίτλο, οι δύο που συνοδεύουν την Ελλη σε αυτό τον ευρηματικό δίσκο είναι βέβαια οι Σταύρος Λάντσιας και David Lynch. Παλιά και καινούρια τραγούδια, διασκευές me jazz brio, παίξιμο με δεξιοτεχνία από τους δύο κορυφαίους μουσικούς και η φωνή της Πασπαλά στα καλύτερά της.
Επίσης δείτε (ακούστε) την Ελλη στο Μέγαρο Μουσικής, πολύ καλό cd, αλλά είναι πολύ κρίμα να χρησιμοποιούν synthesizer στο χώρο του Μεγάρου αντί για πραγματική ορχήστρα.
-
τα τελευταια CD (LP) που αγορασατε....