-
Thanks!
-
Το αυτοκόλλητο που βάζουμε στο τζάμι (07) έχει καμιά ειδική προεργασία για να μπει ή το ξεκολλάω από το χαρτί και το κολλάω στο τζάμι?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το αυτοκόλλητο που βάζουμε στο τζάμι (07) έχει καμιά ειδική προεργασία για να μπει ή το ξεκολλάω από το χαρτί και το κολλάω στο τζάμι?Η βασική προεργασία που απαιτείται είναι να πληρώσεις τα τέλη.
Α, και να κολλήσεις το χαρτάκι με τον αριθμό κυκλοφορίας στο 'παράθυρο' του σήματος.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το αυτοκόλλητο που βάζουμε στο τζάμι (07) έχει καμιά ειδική προεργασία για να μπει ή το ξεκολλάω από το χαρτί και το κολλάω στο τζάμι?έχει μια μαλακίτσα που βγάζεις στο κέντρο του χαρτιού. Κολλάς εκεί ένα απόκομμα με τον αριθμό πινακίδας (υπάρχουν 4-5 τέτοια στο ειδοποιητήριο).Υπόψιν οτι πρέπει να το κολλήσεις έτσι ώστε να μπορείς να το διαβάσεις, ε;; Εγώ την πάτησα μια φορα
Ε μετά τίποτα άλλο. Λέει να καθαρίσεις το τζάμι αλλά έχει πολύ ισχυρή κόλλα οπότε...Γι αυτό κολλα το μια και καλή!αν πας να το ξεκολλήσεις και σου διπλώσει...
Εγώ πάντα το κολλάω στη μέση του παρμπριζ, σε τέτοια θέση ωστε να το κρύβει ο εσωτ καθρέπτης. Δε μπορώ αυτοκόλλητα με τίποτα!
-
Μια που το αναφέρατε...υπάρχει κάποιο ''μυστικό'' για να βγάζουμε τα παλιά σήματα?
Χωρίς να μας βγαίνουν τα νύχια ή να γρατζουνάμε το τζάμι...?
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Μια που το αναφέρατε...υπάρχει κάποιο ''μυστικό'' για να βγάζουμε τα παλιά σήματα?Χωρίς να μας βγαίνουν τα νύχια ή να γρατζουνάμε το τζάμι...?
Εχω ακουσει για αναπτηρα,αλλα δεν το εχω δοκιμασει
-
Μια που το αναφέρατε...υπάρχει κάποιο ''μυστικό'' για να βγάζουμε τα παλιά σήματα?Χωρίς να μας βγαίνουν τα νύχια ή να γρατζουνάμε το τζάμι...?
Aμε... Εγω βαζω τη γυναικα μου...
-
Παίρνεις ένα μπρίκι με βραστό νερό, βουτάς μια πετσέτα ή πανί μέσα, σκουπίζεις το σήμα με την πετσέτα ώστε να μουλιάσει με ζεστό νερό (προσοχή μην καείς) και μετά από 5 λεπτά μουλιάσματος το σήμα βγαίνει πολύ εύκολα. Αν αντί για πετσέτα με ζεστό νερό χρησιμοποιήσεις ατμό (π.χ. από ατμοκαθαριστή) βγαίνει ακόμα πιο εύκολα.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Μια που το αναφέρατε...υπάρχει κάποιο ''μυστικό'' για να βγάζουμε τα παλιά σήματα?
Παίρνεις ένα μπρίκι με βραστό νερό, βουτάς μια πετσέτα ή πανί μέσα, σκουπίζεις το σήμα με την πετσέτα ώστε να μουλιάσει με ζεστό νερό (προσοχή μην καείς) και μετά από 5 λεπτά μουλιάσματος το σήμα βγαίνει πολύ εύκολα. Αν αντί για πετσέτα με ζεστό νερό χρησιμοποιήσεις ατμό (π.χ. από ατμοκαθαριστή) βγαίνει ακόμα πιο εύκολα.
Ευχαριστώ πολύ!
Πάω να το δοκιμάσω!saxon_747 Εγώ αμα της το πω αυτό θα καταλήξω τελικά να βγάζω το σήμα κι από το δικό της!
-
Εγώ δεν κολάω ποτέ το σήμα.........
-
Ο χρήστης AMG έγραψε:
Εγώ δεν κολάω ποτέ το σήμα.........Δεν ειναι υποχρεωτικο?
Πρεπει να φαινεται νομιζω... -
Δεν ειναι υποχρεωτικο?
Πρεπει να φαινεται νομιζω...Tο βάζεις μέσα στο διάφανο 'φακελάκι' της ασφάλειας.
-
Δεν ειναι υποχρεωτικο?
Πρεπει να φαινεται νομιζω...Είναι υποχρεωτικό. Το γράφει στο ειδοποιητήριο. Ακόμα κι αν το έχεις αλλά δεν το έχεις κολλήσει πληρώνεις. (Με τη χαρακτηριστική συστηματικότητα που εφαρμόζονται όλοι οι νόμοι στην Ελλάδα βέβαια).
Tο βάζεις μέσα στο διάφανο 'φακελάκι' της ασφάλειας
Πρέπει να είναι κολλημένο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν ειναι υποχρεωτικο?
Πρεπει να φαινεται νομιζω...Tο βάζεις μέσα στο διάφανο 'φακελάκι' της ασφάλειας.
Εγω δεν εχω ασφαλεια κολλημενη ομως..χεχε αυτο δεν ειναι υποχρεωτικο!
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Tο βάζεις μέσα στο διάφανο 'φακελάκι' της ασφάλειας
Πρέπει να είναι κολλημένο.
Δεν το ξερα.
Άρα πάμε στο plan Β: το κολλάς στη μέσα πλευρά του φακελακίου. Κάθε χρόνο θα αλλάζεις το φακελάκι, οπότε πάλι θα έχεις ένα χαρτάκι λιγότερο κολλημένο στο τζαμι σου.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Aμε... Εγω βαζω τη γυναικα μου...
-
Να δω που θα βρώ ατμό για να βγάλω τα σήματα! Και ετοιμαζόμουν να χρησιμοποιήσω ισχυρή χημεία... Ας το αφήσω καλύτερα!
-
Tα περισσότερα αυτοκόλητα αφαιρούνται με ένα μπιστολάκι των μαλιών. Στην ουσία αυτό που γίνεται είναι να ζεσταίνεται το πλαστικό και να μαλακώνει ώστε να μην τεμαχίζεται σε πολλά μικρά κομματάκια. Επίσης ζεσταίνεται και η κόλλα όπου αφαιρείται πιο εύκολα.
-
...ή με αναπτήρα. Το ζεσταίνεις με τη φλόγα 2-3 δευτερόλεπτα και το αφαιρείς με ξύστρα.
-
Βαζεις το καλοριφερ του αμαξιου να βγαζει αερα στο παρμπριζ για αν ζεσταθει και να αναλιγωσει και με ενα ξυραφακι το σηκωνεις σιγα σιγα και το βγαζεις.Η μεθοδος αυτη γινεται αν το σημα ειναι κολλημενο σε μερος που φτανει το καλοριφερ.
Αλλιως μονο με το ξυραφακι και με υπομονη και προσοχη να μην γδαρθει το τζαμι.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο