-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Είναι λίγο περίεργη η ερώτηση αλλά αν έχει κάποιος υπ όψη του οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει:είμαι ιδιοκτήτης θέσης σε πιλωτή στην οποία για να μπει το αμάξι μου περνάει από το πεζοδρόμιο όπου υπάρχουν και ρολόγια ΕΥΔΑΠ. Με τον καιρό και πιθανώς από το βάρος του αυτοκινήτου (ή και κυρίως από το βάρος άλλων αυτοκινήτων που παρκάρουν κατά καιρούς παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιο) σε συνδυασμό με κακή κατασκευή από τον εργολάβο, τα ρολόγια έχουν βουλιάξει κατά πολύ, τα πλακάκια γύρω τους έχουν ραγίσει με αποτέλεσμα να φοβάμαι ότι μπορεί σύντομα να καταρρεύσουν την ώρα που περνάει το αυτοκίνητο από πάνω τους και να βρεθεί το αυτοκίνητο βουλιαγμένο κάτω.
Που πρέπει να απεθυνθώ; Αυτό είναι μερίδιο του δήμου ή της πολυκατοικίας μου;Τον διαχειριστή σας τον ρώτησες? Κατά 99% είναι ευθύνη του κοινοχρήστου τις οικοδομής.
-
Έχω την εντύπωση ότι είναι παράνομο να περνάς πάνω από καπάκια...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι είναι παράνομο να περνάς πάνω από καπάκια...Και με την εντύπωση θα μείνεις
-
Ειναι από αυτές τις περιπτώσεις που την ευθύνη την έχουν όλοι και κανένας.... Επειδή είναι πεζοδρόμιο είναι ευθύνη του Δήμου , τα ρολόγια ευθύνη της ΕΥΔΑΟ, η είσοδος του γκαράζ της πολυκατοικίας και στο τέλος το πληρώνει ο μαλάκας που αισθάνεται ευθύνη , δηλαδή εσύ (με το συμπάθιο , η εκφραση το λέει και ισχύει για όλους μας.).
-
Το πεζοδρόμιο είναι και ευθύνη του διαχειριστή του σπιτιού!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το πεζοδρόμιο είναι και ευθύνη του διαχειριστή του σπιτιού!Σιγουρα; Νομιζα οτι ειναι ευθυνη του δημου αφου απο εκεινον πρεπει να παρεις αδεια για να βαλεις οτιδηποτε (αδεια καταληψης πεζοδρομιου) .
-
Αν έχει κακοτεχνία ή αν πιάσει πάγο και εγώ σπάσω το πόδι μου από σένα που μένεις εκεί θα ζητήσω αποζημίωση...
Ανήκει στο δήμο αλλά έχει ευθύνες και ο κάτοικος. -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Αν ηταν λευκο το αυτοκινητο θα του πηγαινε πολυ το μαυρο καπω!!
Εγω ελεγα να βαλω ματ μεμβρανη στους καθρεφτες, αλλα μετα το ξανασκεφτηκα και λεω 'ας σκεφτω αλλη αλλαγη'
Τωρα στο μπλε, ειναι λιγο... παραταιρο!!Εσένα δε σε γλιτώνουμε
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Είναι λίγο περίεργη η ερώτηση αλλά αν έχει κάποιος υπ όψη του οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει:είμαι ιδιοκτήτης θέσης σε πιλωτή στην οποία για να μπει το αμάξι μου περνάει από το πεζοδρόμιο όπου υπάρχουν και ρολόγια ΕΥΔΑΠ. Με τον καιρό και πιθανώς από το βάρος του αυτοκινήτου (ή και κυρίως από το βάρος άλλων αυτοκινήτων που παρκάρουν κατά καιρούς παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιο) σε συνδυασμό με κακή κατασκευή από τον εργολάβο, τα ρολόγια έχουν βουλιάξει κατά πολύ, τα πλακάκια γύρω τους έχουν ραγίσει με αποτέλεσμα να φοβάμαι ότι μπορεί σύντομα να καταρρεύσουν την ώρα που περνάει το αυτοκίνητο από πάνω τους και να βρεθεί το αυτοκίνητο βουλιαγμένο κάτω.
Που πρέπει να απεθυνθώ; Αυτό είναι μερίδιο του δήμου ή της πολυκατοικίας μου;Πρώτα πρέπει να δεις αν από εκεί που βάζεις το αυτοκίνητο στην πιλωτή έχει στα σχέδια της άδειας της οικοδομής είσοδο για τα αυτοκίνητα. Συνήθως για να χωρέσουν όλα τα αυτοκίνητα στην πιλωτή οι εργολάβοι διευρύνουν τις εισόδους των αυτοκινήτων. Αυτό είναι παράνομο παρ'όλο που γίνεται κατά κόρον οπότε μπορεί να πας για μαλλί και να βγείς κουρεμένος.
Εάν πατάνε αυτοκίνητα πάνω στα καπάκια αυτά είναι λογικό να σπάσουν (δεν είναι κακή κατασκευή) γιατί τα καπάκια της ΕΥΔΑΠ είναι ελαφριού τύπου αφού βρίσκονται πάνω στα πεζοδρόμια και είναι για να τα πατάνε μόνο πεζοί. Το ίδιο και τα φρεάτια αυτά κάθε αυτά.
Μάλλον θα πρέπει να βάλετε καινούρια φρεάτια πιο ενισχυμένα το ίδιο και καπάκια. Οι μάντρες οικοδομών ξέρουν. Ζητήστε για φρεάτια και καπάκια κατηγορίας Β ή ακόμα καλύτερα C. Θα καταλάβουν. Το κόστος είναι μικρό και αν δεν ο κάνετε μόνοι σας (οι κάτοικοι) δεν βλέπω να βρίσκετε άκρη. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν έχει κακοτεχνία ή αν πιάσει πάγο και εγώ σπάσω το πόδι μου από σένα που μένεις εκεί θα ζητήσω αποζημίωση...
Ανήκει στο δήμο αλλά έχει ευθύνες και ο κάτοικος.Αυτα δεν ειναι μονο Αμερικη;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτα δεν ειναι μονο Αμερικη;
( Καλώς ήλθες Bill )
-
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Καλά, μιλάμε για σαπίλα. Μίλησα με τον δήμο, απ' όπου μου είπαν ότι δεν είναι δική τους ευθύνη και η εγκατάσταση των ρολογιών ΕΥΔΑΠ ανήκει στην πολυκατοικία. Μίλησα με δύο συνεργεία εγκαταστάσεων, το ένα μου ζήτησε 1.500 ευρώ και το άλλο 2 χιλιάρικα για επισκευή σε φρεάτιο - αλλαγή καπακιών - πλακάκια. Μίλησα με τους ενοίκους της πολυκατοικίας, οι οποίοι αρνούνται να δώσουν χρήματα για επισκευή γιατί 'εσύ παρκάρεις εκεί, εμείς τι φταίμε να πληρώνουμε' - άλλο αν όλοι ανεξαιρέτως κατά καιρούς αφήνουν πάνω στο πεζοδρόμιο τα αυτοκίνητά τους
1.500 και 2 χιλιάρικα απ την τσέπη μου δε δίνω για κανένα λόγο αυτή την εποχή, τόσο αγόρασα την ίδια τη θέση στάθμευσης πριν κάποια χρόνια Μπλέξιμο. -
τα έξοδα φακέλου για αγορά νέου αυτοκινήτου με δόσεις δεν έχουν κριθεί εδώ και καιρό ως παράνομα και έχουν καταργηθεί; επίσης 500€ για πινακίδες δεν είναι πολλά; έκαναν μια προσφορά με τα 2 παραπάνω σε μία γνωστή από αντιπροσωπεία fiat και μου φάνηκαν υπερβολικά
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τα έξοδα φακέλου για αγορά νέου αυτοκινήτου με δόσεις δεν έχουν κριθεί εδώ και καιρό ως παράνομα και έχουν καταργηθεί; επίσης 500€ για πινακίδες δεν είναι πολλά; έκαναν μια προσφορά με τα 2 παραπάνω σε μία γνωστή από αντιπροσωπεία fiat και μου φάνηκαν υπερβολικάΑπ ότι θυμάμαι για το δικό μου, μου είχε πει ο αντιπρόσωπος πως ναι μεν είναι παράνομα αλλά αν δεν τα πληρώσεις δεν γίνεται η δουλειά σου.Κάτι αντίστοιχο νομίζω γίνεται και με τη χρέωση που έχουν οι τράπεζες για τις καταθέσεις.Τα 500 για πινακίδες όντως και εμένα μου φαίνονται πολλά αλλά δεν θυμάμαι τι είχα πληρώσει εγώ
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Καλά, μιλάμε για σαπίλα. Μίλησα με τον δήμο, απ' όπου μου είπαν ότι δεν είναι δική τους ευθύνη και η εγκατάσταση των ρολογιών ΕΥΔΑΠ ανήκει στην πολυκατοικία. Μίλησα με δύο συνεργεία εγκαταστάσεων, το ένα μου ζήτησε 1.500 ευρώ και το άλλο 2 χιλιάρικα για επισκευή σε φρεάτιο - αλλαγή καπακιών - πλακάκια. Μίλησα με τους ενοίκους της πολυκατοικίας, οι οποίοι αρνούνται να δώσουν χρήματα για επισκευή γιατί 'εσύ παρκάρεις εκεί, εμείς τι φταίμε να πληρώνουμε' - άλλο αν όλοι ανεξαιρέτως κατά καιρούς αφήνουν πάνω στο πεζοδρόμιο τα αυτοκίνητά τους
1.500 και 2 χιλιάρικα απ την τσέπη μου δε δίνω για κανένα λόγο αυτή την εποχή, τόσο αγόρασα την ίδια τη θέση στάθμευσης πριν κάποια χρόνια Μπλέξιμο.Θα το κάνεις μόνος σου. Θα πάς να πάρεις μια λεκάνη , αμμο , χαλίκι και ενα σακουλάκι τσιμέντο από μια μάντρα υλικων για αρχή. Θα σου πάει φτηνά. Μετά θα ψαξεις από καμμιά οικοδομή τίποτα πεταμένα σίδερα από τα καλούπια που κόβουν ότι τους περισέυει και να τα βάλεις μέσα για ενισχυση. Θα κάτσεις να το ψάξεις λίγο , βιντεάκια στο youtube υπάροχυν πολλά πως κάνεις μιγμα και με ενα μιστρί θα γεμίσεις όπου έχει ρωγμές για να το ενισχύσεις βάζοντας όποθυ είναι δυνατό τα σίδερα. Ανάλογα την παρέα και τις μπύρες μπορείς και με ένα σκερπάνι να χτυπήσεις γύρω γύρω και να βάλεις μεγάλύτερα σίδερα οριζόντια και να τα καλύψεις με τσιμέντο. Θέλει λίγο δουλίτσα είναι γεγονος αλλά γλιτώνεις τα 2000 που θα χρειαστείς αργότερα οταν θα αναγκαστεις να το φτιάξεις αμα καταρεύσει.
-
παιδια επειδη χαλασε το R5
και σκεφτομαι να παρω κανα JEEP... θα μπορεσω να το βγαλω αγροτηκο? η αγροτηκα βγαινουν μονο καποια συγκεκριμενα αυτοκινητα?
ps: ειμαι κατ επαγκελμα αγροτης
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
παιδια επειδη χαλασε το R5και σκεφτομαι να παρω κανα JEEP... θα μπορεσω να το βγαλω αγροτηκο? η αγροτηκα βγαινουν μονο καποια συγκεκριμενα αυτοκινητα?
ps: ειμαι κατ επαγκελμα αγροτης
Παρε ενα αγροτικο να κανεις την δουλεια σου
-
πολλα τα λεφτα θωμα
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
πολλα τα λεφτα θωμαΜεταχειρισμενο
-
2+ μήνες για αντικατάσταση διπλώματος (το τρίπτυχο) με νέου τύπου μέσω ΚΕΠ;
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο