-
Ο χρήστης bab2112 έγραψε:
δεν μεταβαλεται ο τοκος αλλα το ποσοστο του τοκου που πληρωνεις στη δοση, στα τοκοχρεωλυτικα δανεια δλδ στο 99% των σημερινων δανειων, πληρωνεις στην αρχη περισσοτερο τοκο παρα κεφαλαιο και αυτη η αναλογια μεταβαλλεται οσο παιρνούν οι δοσεις με αποτελεσμα στην τελευταια δοση να πληρωνεις σχεδον μονο κεφαλαιο.ειμαι ο μονος που εχω την εντυπωση οτι κατα κανονα η οπισθεν ειναι πιο μακρυα απο την πρωτη;
μηπως σας ξενιζει το γεγονος οτι εχει ισια γραναζια εξ ου και θορυβουσα η οπισθεν;Ίσια γρανάζια και όχι συγχρονιζέ δεν είναι σε όλα (πλην κάποιων Volvo);
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
To δεσιμο θελει προσοχη http://www.youtube.com/watch?v=vnFwu0xsy0s
Τόσο αναπάντεχο, έφυγαν τα πάντα όλα!
Καλα πως????....εγινε αυτο?...Απο τα πλαστικα το ειχαν δεσει??
-
Απ'οπου κ να το ειχαν δεσει, δεν ειχαν τα καμαρια μου τη στηχειωδη νοημοσυνη να καθαρισουν το μερος του δρομου απο'οπου θα περνουσε το κακομοιρο το 323. Συροταν το αυτοκινητο λογω της δυναμης του τερατος (αν προσεξεις ειναι τοσο βιαιο το τραβηγμα που ειναι σα να το 'κλωτσαει') και λογικο ηταν καποια στιγμη να μην αντεξει την πιεση της ρυμουλκησης με τις αντιστασεις που υπηρχαν
-
...Τι να πεις!!!..Το διελυσαν το αμαξακι!!
-
http://www.youtube.com/watch?v=OlLC1Iy1UkE
ετσι επρεπε να γινεται -
-
Σήμερα έκανα μια βλακεία έχοντας συνηθίσει απ' το Megane που οδηγούσα τόσα χρόνια με το σύστημα κάρτας...
Συγκεκριμένα ήμουν αφηρημένος και έβαλα μπρος το Κλιό με ταχύτητα μέσα και χειρόφρενο.. Με αποτέλεσμα το κλασσικό άσχημο 'γκουπ' και κλώτσημα του αυτοκινήτου, ευτυχώς μέσα στο γκαράζ.
Στο Megane δεν μπορείς να το πάθεις αυτό, αν εχεις ταχύτητα μέσα και δεν εχεις πατημένο συμπλέκτη απλά δε παίρνει μπρος.
Μετά απ' τη χαζομάρα αυτή λοιπόν σκέφτηκα αυτό που ειχα διαβάσει (και όλοι μας) στο βιβλίο θεωρητικής εκπαίδευσης που μας δίνανε στις σχολές οδηγών...
Συγκεκριμένα το σημείο που αναφέρει οτι, αν μείνει το αυτοκίνητο στη μέση το δρόμου, μπορείς να το μετακινήσεις στην άκρη με ταχύτητα μέσα και απανωτές μιζιές!!!
Η απορία μου ειναι η εξής: δε θα καταστρέψει κανείς έτσι είτε τη μίζα είτε τις βάσεις κινητήρα (η και τα 2); Δεν ειναι επίπονο όλο αυτό στα μηχανικά μέρη;
Υπάρχει αυτή η 'συμβουλή' και στα καινούρια βιβλία του υπουργείου;
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Tι το νοιαζει το υπουργειο αν καταστρεψεις την μιζα;Αυτο θα το πληρωσει;
Αν μεινεις ομως στις γραμμες του τρενου και αυτο ερχεται δεν θα σε νοιαζει και εσενα!Παντως το σωστο ,περα απο τα ζητηματα ασφαλειας,ειναι να μιζαρεις πατωντας συμπλεκτη ωστε να μην κουραζεις την μιζα να γυρνα και το σασμαν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν μεινεις ομως στις γραμμες του τρενου και αυτο ερχεται δεν θα σε νοιαζει και εσενα!
**
Παντως το σωστο ,περα απο τα ζητηματα ασφαλειας,ειναι να μιζαρεις πατωντας συμπλεκτη ωστε να μην κουραζεις την μιζα να γυρνα και το σασμαν.**Αυτό κάνω πάντα.. Δε ξέρω χτές πως την πάτησα!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
η όπισθεν δεν είναι ίδια με την 1η μόνο που αλλάζει η φορά ?
Όχι, διαφορετική σχέση είναι, με ίσια γρανάζια και χωρίς συγχρονιζέ πχ.
τι εννοείς χωρίς συγχρονιζέ? δλδ αν είσαι ακίνητος με νεκρά μπορείς να βάλεις όπισθεν χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη απλώς λίγο γκαζάκι για να σου σβήσει? το ρωτάω γιατί έχει τύχει καμιά φορά να βάλω όπισθεν χωρίς να συμπλεκτάρω και μου μπήκε
-
Σε παλαια οχηματα- ισως πορσικα θυμαμαι οτι ειχαν συγχρονιζε και στην οπισθεν, πραγμα που σημαινε οτι ενω κινιωσουνα - τσουλαγες ας πουμε προς τα εμπρος (οχι με μεγαλη ταχυτητα βεβαια) μπορουσες να βαλεις την οπισθεν χωρις να εχει προβλημα το κιβωτιο....
-
Ξέρω ξέρω περίεργη ερώτηση
Ας ξεκαθαρισω λοιπόν την ερώτηση... Χρειάζομαι την βοήθεια σας και τις γνώσεις σας από παλιότερα μοντέλα αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα...
Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε ποιο μοντέλο αυτοκινήτου κατά την γνώμη σας είχε καθίσματα, τα οποία 'εμοιάζαν' τόσο ώστε να είναι ικανά με τις κατάλληλες μετατροπές και αλλάγές να γίνουν αντίγραφα δύο καθισμάτων Κυβερνήτη (Captain) και Συγκυβερνήτη (First Officer) καθισμάτων Boeing 737NG (βλέπε φωτό).
Στόχος μου είναι να αγοράσω δύο μεταχειρισμένα καθίσματα και αφού τα γδύσω με τις κατάλληλες προσθήκες και αφαιρέσεις να τα φέρω σε σημείο να μοιάζουν με τα παραπάνω καθίσματα. Φυσικά για να ελαχιστοποιήσω την δουλειά αυτή θέλω να μοιάζουν κάπως στο αρχικό σχέδιο.
Ψάχνω λοιπόν καθίσματα με ψιλή πλάτη με μπράτσα (αν γίνεται να κινούνται ακόμα καλύτερα) και οπωσδήποτε μηχανισμό κίνησης σε ράγες μπρος πίσω. Ψάχνοντας στο internet είδα ότι κάποια καθίσμτα της Chrysler παλιά φέρνουν κάπως αλλά επίσης και καθίσματα από Mercedes Vito.
Θα εκτιμούσα την γνώμη σας,
Ευχαριστώ
Νίκος
-
Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες, μόνο καθίσματα από (παλιά) ΚΤΕΛ μπορώ να πω ότι χρειάζεσαι ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες, μόνο καθίσματα από (παλιά) ΚΤΕΛ μπορώ να πω ότι χρειάζεσαι ...Αυτο σκεφτομουν και εγω
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν μεινεις ομως στις γραμμες του τρενου και αυτο ερχεται δεν θα σε νοιαζει και εσενα!Παντως το σωστο ,περα απο τα ζητηματα ασφαλειας,ειναι να μιζαρεις πατωντας συμπλεκτη ωστε να μην κουραζεις την μιζα να γυρνα και το σασμαν.
Αλλο ρωτάει ο φίλος και άλλος απαντας εσυ....
Βασικά αν μετακινεις το αμάξι με μιζιά ζορίζεις την μιζα λόγω του αυξημένου φορτίου που πρέπει να μετακινήσει (βάρος οχήματος) και ξελιγώνεις την μπαταρία αλλα στην ανάγκη ή για 3-4 μέτρα δεν έχει φόβο.
Βάσεις όχι δεν ταλαιπωρούνται γιατί σκέψου με τις ίδιες βάσεις επιταχύνεις 0-100 σε 8 -9 -11 -17 δευτερα ή φρενάρεις απότομα με πολύ περισσότερες δυνάμεις από όσες ασκεί η μίζα. ΑΚόμα και οταν εχεις μείνει στην μέση του δρομου απο βενζίνα ή σπινθηρα ή κάτι αλλο και πρεπει να το κάνεις στην ακρη , αν εισαι μόνος ή βρεχει ε με μιζα το κάνει οπως όπως στην ακρη.Σημείωση: Οταν λέμε το μετακινουμε εννουμε κάποια ελάχιστα μέτρα και οχι Γουδί -Παγκρατι , οχι ανηφόρες ή ραμπες , αντε το πολύ πολύ να ανεβει κάνα πεζοδρόμιο ο τροχός.
-
Α και για τον απο πανω..
Δε κοιτάς και για καθίσματα απο σινεμά πχ
.Τα παλιότερα μοντέλα και μη ανακλινόμενα ίσως ειναι ακόμα πιο κοντά σε αυτό που θες ή κάτι κατι καθίσματα τουριστικης θέσης όπως στα πλοία ( μάλλον κόπια απο λεωφορεία).
-
πουλανε seats απο f4 πολυ πιο φτηνα εξω και μαλιστα με εγγυηση
-
ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Ναι έχω κοιτάξει και τις επιλογές από theater seats αλλά μέχρι τότε έλεγα μήπως βρω κάτι που να μοιάζει πιο πολύ
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
πουλανε seats απο f4 πολυ πιο φτηνα εξω και μαλιστα με εγγυησητι είναι τα f4 seats ;
Ευχαριστώ
Νίκος
-
Ο χρήστης Nick1150 έγραψε:
ευχαριστώ για τις απαντήσειςΝαι έχω κοιτάξει και τις επιλογές από theater seats αλλά μέχρι τότε έλεγα μήπως βρω κάτι που να μοιάζει πιο πολύ
πουλανε seats απο f4 πολυ πιο φτηνα εξω και μαλιστα με εγγυηση
τι είναι τα f4 seats ;
Ευχαριστώ
Νίκος
ejection seats απο μαχητικα ψαξε στο ebay θα βρεις πολλα
-
Καλά το video είναι καραfake, είναι σοβαροί οι άνθρωποι?
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο