-
Κλεμμενο απο το λοτους φορουμ:
αν και τωρα ειδα το topic και πιθανοτατα ο φιλος μας θα εχει ηδη αγορασει καποιο κρανος θα ηθελα να προσθεσω τα εξης:
μετα απο 12 χρονια πλεον αγωνες κατεληξα στο οτι εαν καποιος επιθυμει να πηγαινει πιστα τοτε πρεπει να σκεφτει το ενδεχομενο να δωσει καποια λεφτα παραπανω και να παρει κρανος ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ το οποιο ειναι εντελως διαφορετικο σε σχεση με αυτα της μοτοσυκλετας. Τα κρανη αυτοκινητου εχουν μικροτερο πεδιο ορασης(αρκει καποιος να δει κρανος οδηγου f1) κ ειναι ενισχυμενα σε διαφορετικα σημεια καθως στο αυτοκινητο το σημειο προσκρουσης ειναι διαφορετικο απο αυτο της μηχανης(γιατι οπως και να το κανεις τουμπα απο το αυτοκινητο δυσκολο να φας :rr: ) εμενα τα τελευταια 8 χρονια με εχει βολεψει απεριοριστα η Arai αν κ ξερω οτι shoei,bell,suomy εχουν επισης πολυ καλα κρανη. Πληροφοριες για τιμες δεν εχω αλλα μπορω να βρω και Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Σιγουρα ειναι πιο ακριβα αλλα καποτε εγινε το εξης: προσπαθουσα να πεισω τον πατερα μου-εγω ετων 13- να μου αγορασει καινουριο κρανος - το πρωτο μου arai - και μου λεει:καλα τοσο πολυ κοστολογεις ενα κρανος??
η απαντηση μου 'καλα,τοσο λιγο κοστολογεις το κεφαλι μου??' ειχε ως αποτελεσμα οχι να μου το σπασει ευτυχως αλλα να χαζευω με το νεο μου κρανος.Κοινως,η ασφαλεια πανω απο ολα,ειδικα οταν παμε πιστα χωρις οροφη!
Απ'οτι καταλαβαινω λοιπον, το κρανος αυτοκινητου δεν ενδυκνειται για οδηγηση στο δρομο λογωμειωμενης ορατοτητας... Απο την αλλη τα κρανη μηχανης ειναι πιο βαρια δεν ξερω αν βολευει να το φορας μεσα στο αυτοκινητο...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Κλεμμενο απο το λοτους φορουμ:αν και τωρα ειδα το topic και πιθανοτατα ο φιλος μας θα εχει ηδη αγορασει καποιο κρανος θα ηθελα να προσθεσω τα εξης:
μετα απο 12 χρονια πλεον αγωνες κατεληξα στο οτι εαν καποιος επιθυμει να πηγαινει πιστα τοτε πρεπει να σκεφτει το ενδεχομενο να δωσει καποια λεφτα παραπανω και να παρει κρανος ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ το οποιο ειναι εντελως διαφορετικο σε σχεση με αυτα της μοτοσυκλετας. Τα κρανη αυτοκινητου εχουν μικροτερο πεδιο ορασης(αρκει καποιος να δει κρανος οδηγου f1) κ ειναι ενισχυμενα σε διαφορετικα σημεια καθως στο αυτοκινητο το σημειο προσκρουσης ειναι διαφορετικο απο αυτο της μηχανης(γιατι οπως και να το κανεις τουμπα απο το αυτοκινητο δυσκολο να φας :rr: ) εμενα τα τελευταια 8 χρονια με εχει βολεψει απεριοριστα η Arai αν κ ξερω οτι shoei,bell,suomy εχουν επισης πολυ καλα κρανη. Πληροφοριες για τιμες δεν εχω αλλα μπορω να βρω και Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Σιγουρα ειναι πιο ακριβα αλλα καποτε εγινε το εξης: προσπαθουσα να πεισω τον πατερα μου-εγω ετων 13- να μου αγορασει καινουριο κρανος - το πρωτο μου arai - και μου λεει:καλα τοσο πολυ κοστολογεις ενα κρανος??
η απαντηση μου 'καλα,τοσο λιγο κοστολογεις το κεφαλι μου??' ειχε ως αποτελεσμα οχι να μου το σπασει ευτυχως αλλα να χαζευω με το νεο μου κρανος.Κοινως,η ασφαλεια πανω απο ολα,ειδικα οταν παμε πιστα χωρις οροφη!
Απ'οτι καταλαβαινω λοιπον, το κρανος αυτοκινητου δεν ενδυκνειται για οδηγηση στο δρομο λογωμειωμενης ορατοτητας... Απο την αλλη τα κρανη μηχανης ειναι πιο βαρια δεν ξερω αν βολευει να το φορας μεσα στο αυτοκινητο...
Simpson Diamondback, το κράνος του Stig. Κάνει καπου 600 ευρώ βέβαια.
Εγώ σκεφτόμουν κάτι σε Nitro X-521, που είναι σαν μεγάλο γυαλλί ηλίου με προστασία απο πάνω, πίσω, πλαινά. Άν το μόνο παράνομο αυστηρά με τον ΚΟΚ είναι το θέμα της ορατότητας, τότε νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Είναι παράνομο να φοράω κράνος εντός του αυτοκινήτου (δεν φαίνεται το πρόσωπο του οδηγού, μειωμένη ορατότητα ίσως κλπ)?Και να ναι, πόσο είναι το πρόστιμο?
Για ποιο λογο να φορας κρανος σε εκτος πιστας οδηγηση;
-
Περιμένω και εγω την απάντηση με έκδηλο ενδιαφέρον...
(εκτός και αν η χρήση του ροπάλου είναι συχνή!) -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Είναι παράνομο να φοράω κράνος εντός του αυτοκινήτου (δεν φαίνεται το πρόσωπο του οδηγού, μειωμένη ορατότητα ίσως κλπ)?
Και να ναι, πόσο είναι το πρόστιμο?
Δεν ξέρω ακριβώς, ήθελα να φορέσω ένα μια μέρα δοκιμαστικά και να κατέβω Αθήνα να κόψω αντιδράσεις από τους άλλους οδηγούς. Άν μου άρεσε η φάση και ήταν και νόμιμο θα το κρατούσα.
Είδα το Wraith και επηρεάστηκα.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Εγώ σκεφτόμουν κάτι σε Nitro X-521, που είναι σαν μεγάλο γυαλλί ηλίου με προστασία απο πάνω, πίσω, πλαινά.Είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι κράνος αυτοκινήτου;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Είναι παράνομο να φοράω κράνος εντός του αυτοκινήτου (δεν φαίνεται το πρόσωπο του οδηγού, μειωμένη ορατότητα ίσως κλπ)?
Δες το avatar του και θα καταλάβεις
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δες το avatar του και θα καταλάβεις
-
Εγω παντως αγορασα προ εβδομαδας κρανος για αυτοκινητο carbon 170ευρω...απο αγγλια...και ομολογκαρισμενο τρεχει σε αγωνες
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εγώ σκεφτόμουν κάτι σε Nitro X-521, που είναι σαν μεγάλο γυαλλί ηλίου με προστασία απο πάνω, πίσω, πλαινά.
Είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι κράνος αυτοκινήτου;
Δεν μοιάζει πάντως για αυτοκινήτου αν κ είναι open face αυτό βέβαια προκύπτει από τις προδιαγραφές κ όχι από την εμφάνιση
Στο wrc κ γενικότερα στους αγώνες αυτοκινήτου έκτος f1 φυσικά, βλέπουμε πάντα τα ανοιχτά κράνη τύποι open facehttp://s10.images.www.tvn.hu/2010/01/26/21/20/www.tvn.hu_d8aeedade094d36a4f5b3fe11bdc52c6.jpg. Αυτό πολύ άπλα δηλώνει ότι οι ανάγκες για προστασία του κεφαλιού σε περίπτωση σύγκρουσης σε σχέση με τις μοτοσυκλέτες είναι σαφώς μειωμένη
Τώρα όσο για την οδήγηση με κράνος σε έκτος πίστας διαδρομές θα πρότεινα τον φίλο μας να μην βλέπει πολλές τέτοιου είδους ταινίες, κ κατά δεύτερον να πάρει το ρόπαλο από τα χέρια τις κοπέλας του ! -
Νομίζω πως άλλες αντιδράσεις έχει ένα κράνος μηχανής και άλλες ενός αυτοκινήτου. Και εννοώ σε σχέση με τη τριβή, την κρούση, κτλ.
-
@zorz Όχι δεν είναι κράνος αυτοκινήτου, απλά το χαρακτηρίζει σαν open face.
Βρήκα ένα σκονισμένο άσπρο κράνος στο γκαράζ από ένα παλιό Yamaha jog που χρησιμοποιούσε κάποτε ο πατέρας μου, με λίγο καθάρισμα έιναι ότι πρέπει για ένα πρώτο πείραμα.
-
Εισαι σιγουρος οτι δε θα σου γινει το κεφαλι καζανι?? Οπως κ να'χει αφου θες να το δοκιμασεις καλυτερα να πας καπου ερημικα να το κανεις να δεις πως ειναι... ή πηγαινε το σε μια πιστα να ξεδωσεις χωρις να αγχωνεσαι!!!!
-
Δίνω €100 για φωτογραφία του ύφους του αστυνομικού που θα τον σταματήσει για τυπικό έλεγχο και θα τον δει με κράνος μέσα στο αμάξι.
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δίνω €100 για φωτογραφία του ύφους του αστυνομικού που θα τον σταματήσει για τυπικό έλεγχο και θα τον δει με κράνος μέσα στο αμάξι.που να δεις αστυνομικο να σταματαει rx7 μαυρο με φορμα μαυρη και μαυρο κρανος εξω απο τις σερρες πριν 2-3 χρονια μαρτιο μηνα η φατσα του ολα τα λεφτα
-
Γιατί υπάρχει opelclub.gr και opel-club.gr? ποιο είναι το αρχικό (ή 'επίσημο' ή πιο πλήρες)?
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Γιατί υπάρχει opelclub.gr και opel-club.gr? ποιο είναι το αρχικό (ή 'επίσημο' ή πιο πλήρες)?Tο opelclub.gr είναι αυτό που δημιουργήθηκε πρώτο απλά είναι ανταγωνιστές, έχει δημιουργηθείμεταξί τους ένας ''εμφύλιος''
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δίνω €100 για φωτογραφία του ύφους του αστυνομικού που θα τον σταματήσει για τυπικό έλεγχο και θα τον δει με κράνος μέσα στο αμάξι.http://manducagroup.com/diy-caterham-vs ... bbc-autos/
Σου στέλνω το IBAN μου με ΠΜ
-
Αυριο λόγω Εργατικής Πρωτομαγιάς οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα λειτουργούν κανονικά?
Ενδιαφέρομαι για Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο