-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δυστυχώς αν θες να έχεις αμάξι 28000 € στο όνομά σου έχεις μία επιλογή αν θες να είσαι καλυμμένος: να πληρώσεις τον αντίστοιχο φόρο... αλλιώς στο όνομα της μητέρας σου και όταν μπορείς το παίρνεις στο όνομά σου, φυσικά με κόστος μεταβίβασης.
Νομιζω οτι κοστος μεταβιβασης υπαρχει στα εταιρικα αυτοκινητα.
Ο φιλος μας αμα μπορει, φετος,του χρονου, να δικαιολογησει εσοδα π.χ. 7000 Ευρω και η αγοροπωλησια γινει στο επιπεδο των 5000 ,ο φορος που θα πληρωσει για την αποκτηση θα ανελθει στο υπερογκο ποσο των 0 (ολογραφως μηδεν) Ευρω.
Μενει το τεκμηριο διαβιωσης που θα μας το πει το νεο φορολογικο νομοσχεδιο.Bασικα αν καταλαβα καλα αναφερεσαι στο να το γραψω πχ ενα ποσοστο σε εμενα και σε μεγαλυτερο στην μητερα μου και την επομενη χρονια να πω και καλα οτι το μου το πουλησε εναντι του ποσου των 5000 ευρω...ναι πιστευω και αυτο γινεται η ακομα να πω βαλω και συναλλαγματικες με την μητερα μου.Το ποσο των 10000 ευρω το καλυπτω απο την πωληση του παλιου μου αυτοκινητου.Το προηγουμενο μου αμαξι αξιας 20000 ευρω μια 147 την ειχα εξολοκληρου στο ονομα μου αφου τα μισα λεφτα ηταν χρηματοδοτηση αρα εφοσον ειαι δανειο το ποσο μοιραστηκε σε 3 ετη και τα αλλα 10000 ευρω τα οποια πληρωσα μετρητοις τα δικαιολογησαμε απο τυχερα παιχνιδια.Τα χρηματα ειναι ολα εξολοκληξρου δικα μου αφου ειναι απο υποτροφιες που επαιρνα και τις κραταγα,απο το παλιο μου αμαξι,απο πρακτικη που μαζευα λεφτα και απο καποια δικα μου που μαζεψα απο μικρος αν θυμαστε τον κουμπαρα...γενικοτερα δεν ειναι μαυρα λεφτα.Επισης μερικα ειναι και απο τα 1000 ευρω που περναμε σαν φοιτητες επειδη περναγαμε τα μαθηματα αυτα τα επερνα εγω μιας και δεν χρωστουσα ποτε μα ποτε μαθημα.Αυριο θα παω να ρωτησω για γονικη παροχη και για δωρεα.Αν δεν βγει κατι μαλλον θα το μοιρασουμε ενα ποσοστο εγω και η μητερα μου και την επομενη χρονια που πιστευω θα δουλευω γιατι δεν εχω σκοπο να καθομαι θα πω πως το αγορασα εναντι ενος μικρου ποσου.Παντος τι να πω ρε γαμωτο πως τα εχουνε κανει ετσι δηλ δεν μπορει ενας ανθρωπος με τις οικονομιες του να παρει ενα αυτοκινητο?Τι να πω υμαρτον...τελος παντων εδω εχω μαθει πως πλεον οι δωρεες εχουν 10% φορο δηλ καποιος που θελει να κανει ενα νεο ξεκινημα και των βοηθανε οι δικοι του ανθρωποι θα πρεπει να πληρωνει νταβατζιλικη στο κρατος.
-
Ο χρήστης 147_gtm έγραψε:
Παντος τι να πω ρε γαμωτο πως τα εχουνε κανει ετσι δηλ δεν μπορει ενας ανθρωπος με τις οικονομιες του να παρει ενα αυτοκινητο?Κοίτα, 28000 € αυτοκίνητο ΔΕΝ αγοράζεται με οικονομίες των παιδικών χρόνων... εκτός αν μιλάμε για το γιο της Λάτση (υπερβάλλω, αλλά φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ)
Το αφορολόγητο είναι 12000 €, άρα μπορεί κάποιος άνθρωπος που δεν εργάζεται να αγοράσει αυτοκίνητο χωρίς να μπλεχτεί με την εφορία. Από κει και πέρα δεν είναι παράλογο που αναζητείται το πόθεν έσχες για αυτοκίνητα μεγαλύτερης αξίας, ειδάλλως φορολογείσαι...
-
Δεν εχεις γνωρισει εμενα γι αυτο μιλας οτι δεν γινεται αλλα δεν ξερεις εμενα αν και φιλικα θα στο πω οπως και εσυ φιλικα μου τα λες ολα δεν με ενδιαφερει κιολας εαν καποιος το πιστευει η οχι.Τωρα σε ολα τα παραπανω αφου υπαρχει αφορολογητο για 12000 ευρω και το αυτοκινητο εχει 28500 απο τα οποια εγω θα πληρωσω τα 27500 λογω εκπτωσης 1000 ευρω αρα λοιπον 12000 ευρω+10000 ευρω η πωληση του παλαιου μου αυτοκινητου μας κανει 22000 ευρω.Ολα καλα μεχρι εδω?Τα υπολοιπα μπορω να τα καλυψω γραφοντας ας πουμε το αμαξι σε ενα ποσοστο που αντιστοιχει στα 5500 ευρω στην μητερα μου?Και μετα απο ενα χρονο να μου το πουλησει εικονικα?
-
αφου υπαρχει αφορολογητο για 12000 ευρω και το αυτοκινητο εχει 28500 απο τα οποια εγω θα πληρωσω τα 27500 λογω εκπτωσης 1000 ευρω αρα λοιπον 12000 ευρω+10000 ευρω η πωληση του παλαιου μου αυτοκινητου μας κανει 22000 ευρω.Ολα καλα μεχρι εδω?Εχμ, όχι!
Έχεις 2 διαφορετικά 'προβλήματα'. Το ότι το αυτοκίνητο κοστίζει περισσότερο από το αφορολόγητο όριο εισοδήματος και ότι κοστίζει παραπάνω από τα λεφτά που έχεις νόμιμα (από την πώληση του παλιού).
Δηλαδή σύμφωνα με όσα ξέρει η εφορία, έχεις 10.000€ κεφάλαιο. Πόθεν έσχες (πού τα βρήκες) τα υπόλοιπα 17.500; Στα έδωσαν οι δικοί σου, τα κέρδισες στο Τζόκερ, δούλεψες και πληρώθηκες κλπ. Επίσης, αφού το συνολικό ποσό που ξόδεψες είναι πολύ παραπάνω από το αφορολόγητο (ακόμα και αν αφαιρέσουμε ανάλωση κεφαλαίου από την πώληση του παλιού), θα φορολογηθείς γι αυτό.
Βασικά για περιπτώσεις σαν κι αυτή έχουν θεσπιστεί τα τεκμήρια.
-
καλημερα.. μου συνεβη το εξης περιεργο και θελω να ρωτησω πως μπορω να το χειριστω...
Τρακαρα το αυτοκινητο μου με το μηχανακι μου...κι ομως το εκανα! Εγινε ενα περιεργο σκηνικο την ωρα που πηγα να ξεπαρκαρω το μηχανακι και επεσα πανω στο αυτοκινητο μου που ηταν κοντα και χτυπησα την πορτα του συνοδηγου, εχει βουλιαξει και δεν κατεβαινει το τζαμι.
Δεν εχω μεικτη ασφαλεια σε κανενα απο τα δυο οχηματα, εχω απλη. τι πιστευετε οτι μπορω να κανω; ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, υπαρχει και αυτοπτης μαρτυρας που ειδε το σκηνικο... -
Ο χρήστης markospar έγραψε:
καλημερα.. μου συνεβη το εξης περιεργο και θελω να ρωτησω πως μπορω να το χειριστω...
Τρακαρα το αυτοκινητο μου με το μηχανακι μου...κι ομως το εκανα! Εγινε ενα περιεργο σκηνικο την ωρα που πηγα να ξεπαρκαρω το μηχανακι και επεσα πανω στο αυτοκινητο μου που ηταν κοντα και χτυπησα την πορτα του συνοδηγου, εχει βουλιαξει και δεν κατεβαινει το τζαμι.
Δεν εχω μεικτη ασφαλεια σε κανενα απο τα δυο οχηματα, εχω απλη. τι πιστευετε οτι μπορω να κανω; ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, υπαρχει και αυτοπτης μαρτυρας που ειδε το σκηνικο...Αν ειναι και τα δυο στο ονομα σου δεν μπορεις να κανεις τιποτα με την ασφαλεια,δεν σε καλυπτει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν εχω μεικτη ασφαλεια σε κανενα απο τα δυο οχηματα, εχω απλη. τι πιστευετε οτι μπορω να κανω; ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, υπαρχει και αυτοπτης μαρτυρας που ειδε το σκηνικο...Αν ειναι και τα δυο στο ονομα σου δεν μπορεις να κανεις τιποτα με την ασφαλεια,δεν σε καλυπτει.
Μα είναι λογικό ποια ασφαλιστική περίμενες να σε καλύψει ....Όσο καλόπιστος και να είναι κάποιος το πρώτο πράγμα που του ερχετε στο μυαλό είναι ο τι πας να κάνεις απάτη για να φτιάξεις την πόρτα σου τζάμπα ...
-
Σαν τι θες να κανει???Να σου καλυψει η ασφαλιστικη τη ζημια???
-
Ναι βρε παιδια το καταλαβαινω αυτο, απλα ρωτησα μηπως υπηρχε κατι που δεν ηξερα..Και τα 2 οχηματα ειναι στο ονομα μου, σε αλλες ασφαλιστικες.
οχι και τιποτα αλλο, το αυτοκινητο μου ηταν ατρακαριστο και αψογο! αλλα ειναι ο νομος του murphy που σε χτυπα και δεν ξερεις τι σε βρηκε.
Thanks.. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
αφου υπαρχει αφορολογητο για 12000 ευρω και το αυτοκινητο εχει 28500 απο τα οποια εγω θα πληρωσω τα 27500 λογω εκπτωσης 1000 ευρω αρα λοιπον 12000 ευρω+10000 ευρω η πωληση του παλαιου μου αυτοκινητου μας κανει 22000 ευρω.Ολα καλα μεχρι εδω?
Εχμ, όχι!
Έχεις 2 διαφορετικά 'προβλήματα'. Το ότι το αυτοκίνητο κοστίζει περισσότερο από το αφορολόγητο όριο εισοδήματος και ότι κοστίζει παραπάνω από τα λεφτά που έχεις νόμιμα (από την πώληση του παλιού).
Δηλαδή σύμφωνα με όσα ξέρει η εφορία, έχεις 10.000€ κεφάλαιο. Πόθεν έσχες (πού τα βρήκες) τα υπόλοιπα 17.500; Στα έδωσαν οι δικοί σου, τα κέρδισες στο Τζόκερ, δούλεψες και πληρώθηκες κλπ. Επίσης, αφού το συνολικό ποσό που ξόδεψες είναι πολύ παραπάνω από το αφορολόγητο (ακόμα και αν αφαιρέσουμε ανάλωση κεφαλαίου από την πώληση του παλιού), θα φορολογηθείς γι αυτό.
Βασικά για περιπτώσεις σαν κι αυτή έχουν θεσπιστεί τα τεκμήρια.
Δηλ εγω μπορω καλυψω μονο το ποσο των 10000 ευρω το οποιο προκυπτει απο την πωληση του παλιου μου αυτοκινητου το οποιο ηταν κατα 100% στο ονομα μου.Και τα υπολοιπα 17000 ευρω οχι...θα πρεπει δηλ να το γραψω στο ονομα πχ της μητερας μου που εχει εισοδημα.Υπαρχει θεμα που στην αντιπροσωπεια η παραγγελια εχει γινει στο ονομα μου?Το αμαξι ερχεται σε ενα μηνα.
-
Aν η μητερα σου μπορει να δικαιολογησει αγορα 28.000 ευρω τοτε ολα μα ΟΛΑ τα χαρτια να βγουν στο ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.
Εσυ κανεις Φορολογικη δηλωση και αναφερεις την εισπραξη των 10.000 ευρω.
Του χρονου η μητερα σου στο πουλαει για 5.000 ευρω.
Ετσι δεν εχεις προβλημα για ποθεν εσχες.Αν η μητερα αδυνατει αγορασε το αμαξι με ΑΤΟΚΕΣ δοσεις (προκαταβολη οι 10000 που μπορεις να δικαιολογησεις και τα υπολοιπα ¨δανειο¨απο την τραπεζα του πωλητη.
Αλλο τροπο δεν ξερω......
-
Να αγοραστει το αμαξι κατα 65% στην μητερα μου και 35% σε εμενα δηλ 10000 ευρω απο την δικη μου πωληση και 18000 ευρω απο την μητερα μου.Επισης μοιραζεται και το τεκμηριο που ειναι 3400 αφου καταρχας μετρατε απο το Μαιο αρα ειναι λιγοτερο και παει αναλογο στο ποσοστο ιδιοκτησια.Και την αλλη χρονια μου το πουλαει η μητερα μου εναντι του ποσου των 5000 ευρω και καλα και ολα μελι γαλα.Τα λεω καλα?
-
Να αγοραστει το αμαξι κατα 65% στην μητερα μου και 35% σε εμενα δηλ 10000 ευρω απο την δικη μου πωληση και 18000 ευρω απο την μητερα μου.Επισης μοιραζεται και το τεκμηριο που ειναι 3400 αφου καταρχας μετρατε απο το Μαιο αρα ειναι λιγοτερο και παει αναλογο στο ποσοστο ιδιοκτησια.Και την αλλη χρονια μου το πουλαει η μητερα μου εναντι του ποσου των 5000 ευρω και καλα και ολα μελι γαλα.Τα λεω καλα?Φιλε μου ειλικρινα δεν ξερω....Αυτο το 65-35 δεν το'χω ξαναματακουσει οποτε και δεν μπορω να πω..
-
@ DAP
Το οτι πρεπει για φετος να το 'αγορασει' ΜΟΝΟ η μητερα του, και του χρονου στο Β΄εξαμηνο του 2011 να το αγορασει αυτος , αν θελει να πληρωσει μονο 300 ευρω περιπου μεταβιβαση, ειναι δεδομενο (ωστε να δηλωθει το 2012 με την φορολογικη δηλωση ετους 2011, δηλωνοντας παντοτε τα 10.000 ευρω, φετος και του χρονου).
Αλλα ο αγαπητος φιλος 147_gtm, προφανως εχει εμμονη με την 'περιουσια' του, που αυτη τη στιγμη ειναι το αυτοκινητο που αγοραζει. Και επειδη τα χρηματα για την αγορα ειναι δικα του, δεν θελει να εχει καμμια οικονομικη σχεση με τους γονεις του για το θεμα.
Τοτε φιλε 147_gtm, ΘΑ ΠΛΕΡΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟ 2 - 3.000ευρω και θα εισαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ.
Edit: Δεχομαι οτι καθε οικογενεια 'εχει τα δικα της' και ως εκ τουτου,κατι περισσοτερο ισως ξερει ο 147_gtm -
Μισο λεπτο ρε παιδες να τα παρουμε απο την αρχη.Το αμαξι κοστιζει 27500 ευρω.Το αυτοκινητο που πουλησα μου απεφερε 10000 ευρω.Φετος που αγοραζω ενα νεο αυτοκινητο δεν μπορω στην αδεια κυκλοφοριας και στο τιμολογιο να φαινεται οτι περι του 65% του αυτοκινητου αγοραστηκε απο την μητερα μου η οποια εχει εισοδημα και το αλλο 35% δηλ 10000 περιπου απο εμενα δηλ η αδεια να ειναι σε δυο ονοματα και αυτο διοτι αφου εχω απολυθει δεν εχω ακομα δουλεια.Το παλιο μου αμαξι ηταν στο ονομα μου αρα αμα δηλωσω τα χρηματα στην φετινη δηλωση δικαιολογουνται.Την επομενη χρονια το 2011 που θα εχω σιγουρα μια δουλεια μπορω να κανω μια εικονικη αγορα και να το αγορασω εναντι του ποσου των 5000 ευρω και να πληρωσω μονο μια μεταβιβαση.Απλο δεν ειναι το ζητημα?
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Φιλε μου ειλικρινα δεν ξερω....Αυτο το 65-35 δεν το'χω ξαναματακουσει οποτε και δεν μπορω να πω..Γιατί, μια χαρά εφικτό είναι να έχεις ποσοστό συνιδιοκτησίας. Υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη και στις άδειες κυκλοφορίας, και στην εφορία.
Μήπως εννοείς κάτι άλλο και δεν το έπιασα; -
Άσχετο! Γιατί τι μάρκα αυτοκίνητο μιλάμε φίλε 147_gtm διότι διαβάζω όλα τα πόστ και η αναφορά σου σε αυτό είναι μονό το κόστος που είναι 28.000 ευρώ ( Δε λέω περί του οικονομικου ο λόγος!) άλλα να μην ξέρουμε κ για το απόκτημα σου !
Σαν την 33 χρονη στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου, πάντα αναφορά στην στην ηλικία άλλα κανείς δεν αποκάλυπτε το όνομα της -
scirocco
-
...............Απλο δεν ειναι το ζητημα?Και για μας απλο ειναι και εσυ σωστα καταλαβες.
Προσωπικα εκτιμω οτι καλυτερα το οχημα να εχει ενα ιδιοκτητη, που στην παρουσα φαση οπωσδηποτε δεν μπορεις να εισαι εσυ. Υπαρχει βεβαια μια περιπτωση που συμφερει να υπαρχουν δυο ιδιοκτητες, αλλα δεν θελω να την αναφερω
Και το τελευταιο: Οσο περισσοτερο μπλεκεις τους υπαλληλους με δυο ονοματα για το ιδιο θεμα, τοσο ειναι πιθανοτερο να κανουν μπαχαλο τα χαρτια και να ταλαιπωρηθεις (τιμολογιο στην εταιρεια αγορας, αδεια κυκλοφοριας, μεταβιβασεις, φορολογικες δηλωσεις, κλπ, κλπ)
Καλοταξιδο παντως! -
Γιατι δεν ρωτας τον λογιστη σου;
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο