-
Σιγουρα αν στο Α ητανε αναποδα και στο Β σωστα,θα γινοτανε τρελλος σπινθηρας.Τι θα γινοτανε αν στο Α ειχανε μπει σωστα και στο Β(με αδεια μπαταρια)αναποδα?Παλι σπινθηρας? Δηλαδη στην ουσια σε ενα αυτοκινητο αν συνδεσεις αναποδα την μπαταρια του γινεται σπινθηρας,γινεται ζημια στα ηλεκτρικα,η απλα δεν παιρνει μπροστα και δεν παθαινει τιποτα??
-
Τελειως αδεια δεν μπορει να ειναι μια μπαταρια που πριν δουλευε.
Αν συνδεσεις το ενα + της μιας μπαταριας με το ενα - της αλλης τοτε στους δυο ελευθερους πολους εχεις 24V. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τελειως αδεια δεν μπορει να ειναι μια μπαταρια που πριν δουλευε.
Αν συνδεσεις το ενα + της μιας μπαταριας με το ενα - της αλλης τοτε στους δυο ελευθερους πολους εχεις 24V.Εχεις δίκιο σε αυτό που λές,συγκεκριμένα μιλάμε για σύνδεση σε σειρά αν δεν απατώμαι.
-
Ξέρει κανείς που έχει Patafritas στην Αθήνα;
Είναι μαγαζί προερχόμενο απο Θεσσαλονίκη, με διάφορα είδη πατάτων τηγανητών.
Στη σελίδα τους http://www.patafritas.com/businessGR.html υπάρχει μόνο το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ξέρει κανείς που έχει Patafritas στην Αθήνα;
Είναι μαγαζί προερχόμενο απο Θεσσαλονίκη, με διάφορα είδη πατάτων τηγανητών.
.Δεν χάνεις και τίποτα. Παλιά δούλευα ακριβώς από πάνω τους, στον 1ο όροφο και είχα βαρεθεί τη μπόχα από τα τηγανόλαδα των 100.000 χιλιομέτρων...
-
Κάθε φαγάδικο έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το λάδι τηγανίσματος (πάντα κατώτερης ποιότητας, ως και φοινικέλαιο έχω δει σε ταβέρνα) έως 50 φορές. Συγκρίνετε αυτό με το λάδι που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας, το οποίο το αλλάζει η μαμά πολύ τακτικά γιατί αρχίζει να βρωμάει (εγώ το αλλάζω κάθε 3 τηγανίσματα το πολύ, αλλά το έχω τζάμπα) και θα καταλάβετε τι τρώτε. Νόστιμες οι άτιμες, αλλά δηλητήριο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
εγώ το αλλάζω κάθε 3 τηγανίσματα το πολύ, αλλά το έχω τζάμπαπου να το πλήρωνες κιόλας ρε μάνο
-
Υπάρχουν πουθενά on-line οι ισχύοντες ΕΦΚ για τα καύσιμα; Ψάχνω αλλά δεν...
-
Γιατι στο swift που έχει κόφτη κανονικά στις 7.200 σαλ οταν δεν έχεις 'επιλέξει'
καποια ταχύτητα ο κόφτης είναι στις 6000 ;;;;; -
Ο χρήστης arroyo έγραψε:
Γιατι στο swift που έχει κόφτη κανονικά στις 7.200 σαλ οταν δεν έχεις 'επιλέξει'
καποια ταχύτητα ο κόφτης είναι στις 6000 ;;;;;Για προστασία του κινητήρα. Ο εγκέφαλος καταλαβαίνει και σου κόβει εκεί το γκάζι. Τυχερός θα πρέπει να αισθάνεσαι. Σε κάτι άλλα δεν μπορείς να πας παραπάνω απο 4000+- στροφές ακίνητος...
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
καποια ταχύτητα ο κόφτης είναι στις 6000 ;;;;;Για προστασία του κινητήρα. Ο εγκέφαλος καταλαβαίνει και σου κόβει εκεί το γκάζι. Τυχερός θα πρέπει να αισθάνεσαι. Σε κάτι άλλα δεν μπορείς να πας παραπάνω απο 4000+- στροφές ακίνητος...
Δεν είναι λίγο χάζο όμως ; Αμα ήθελα να το 'κάψω' θα έβαζα 1η και θα το έκανα
Δηλαδή πρέπει να είσαι πολύ λακαμας για να το καταστρέψεις με αυτο τον τρόπο -
Και όμως ο κινητήρας με πολλές στροφές και χωρίς φορτίο καταστρέφεται, μπορεί να μην σου τα δώσει στο χέρι εκείνη την ώρα, αλλά κάνοντάς το πολλές φορές αρχίζεις και μειώνεις δραστικά την ζωή του...
-
Γιατί οι περισότεροι ταρίφες προτιμούν Merc αντί BMW για σκάφος??
-
Βmw μόνο αγοραία βλέπω. Νομίζω ότι η bmw δεν τα δίνει στις πόλεις.
-
Και όμως υπάρχουν BMW στις πόλεις, στη Αθηνα τουλάχιστον έχω δει.
-
γιατι σαν ταξι επισημα η ελληνικη αντιπρωσοπεια δε τα φερνει βεβαια αμα θελει καποιος μπορει να το αγορασει απλα στα μερσεντες εχουν και αλλα οφελει οπως ας πουμε διαφορετικες τιμες στο θεμα σερβις γενικως η αντιπροσωπεια της μερσεντες ειναι πιο οργανωμενη στο θεμα ταξι
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Και όμως ο κινητήρας με πολλές στροφές και χωρίς φορτίο καταστρέφεται,Γιατί;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Γιατί οι περισότεροι ταρίφες προτιμούν Merc αντί BMW για σκάφος??Είχα ρωτήσει ένα παλιό ταξιτζή κάποτε γιατί το είχα και εγώ απορία. Η απάντηση δεν με εξέπληξε ιδιαίτερα.
Μου είχε πει (στο περίπου, έχουν περάσει και πολλά χρόνια και προφανώς μιλούσε για προκομπρέσορα εποχή αν και δεν έχει αλλάξει αυτό από ότι βλέπω στην Αθήνα) ότι οι κινητήρες των Μερκ είναι λιγότερο 'σπόρ' (δηλαδή πιο χαμηλόστροφοι και σαφώς λιγότερο πιεσμένοι) από ότι οι αντίστοιχοι της BMW και για κινητήρες οι οποίοι γράφουν 2-3 εκατομμύρια χλμ αυτό είναι προφανώς προσόν υπό την έννοια ότι είναι περισσότερο αθάνατοι. Δεν ξέρω αν ισχύει το αυτό στο πετρέλαιο αλλά στην βενζίνη είχε ψιλοδίκιο οπότε ίσως ή ίδια φιλοσοφία να υπήρχε και στο πετρέλαιο.
Στην αρχή και εγώ νόμιζα ότι η BMW ΔΕΝ πουλούσε ταξί αλλά κάποια στιγμή έτυχε να δω 1-2 πεντάρες ταξί στην Αθήνα και κατάλαβα ότι πουλάει αλλά απλά δεν αγοράζουν οι ταξιτζήδες.
Άσχετο αλλά τελευταία έχω δει 2-3 πρίους ταξί στην Αθήνα! Πολύ ΠΡΟΧΩ αυτοί οι ταξιτζήδες !
-
Μιας και πιάσαμε το θέμα με τα ταξί, ξέρει κανείς γιατί οι ταξιτζήδες προτιμούν τις «κούρσες» από τα station wagon; Έλεος δηλαδή, πήραμε ταξί με την κοπέλα μου για το αεροδρόμιο και ο οδηγός έκανε δυο ώρες να βάλει τις δύο βαλίτσες μας στο πορτ μπαγκάζ, το οποίο μετά δεν έκλεινε και το έπιασε με ιμάντα! Αν είχε station ή πολυμορφικό μια χαρά θα είχαν χωρέσει όρθιες και θα έμενε χώρος και για τις τσάντες των λάπτοπ (αμφότερες για 17άρια οπότε όχι και τόσο μικρές).
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Μιας και πιάσαμε το θέμα με τα ταξί, ξέρει κανείς γιατί οι ταξιτζήδες προτιμούν τις «κούρσες» από τα station wagon;Νομίζω ότι πρόκειται για μια ηλίθια νομική απαγόρευση.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο