-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αν είναι υποχρεωτική η χρήση γυαλιών (το έγραψε ο οφθαλμίατρος όταν εξετάστηκες για να βγάλεις το δίπλωμα, εκεί που γράφει το δίπλωμά σου τι είδους δίπλωμα έχεις (για μηχανάκι, επαγγελματικό για φορτηγό, για ΕΙΧ ερασιτεχνικό κτλ), έχει στις παρατηρήσεις ένα κωδικό 001 που σημαίνει 'υποχρεωτική χρήση γυαλιών κατά την οδήγηση'.
Παλιότερα το έγραφαν πίσω στις γενικές παρατηρήσεις.Πολύ σωστά! Δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ, και στο δικό μου δίπλωμα αναγράφεται ο κωδικός 001. Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση!
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Αν είναι υποχρεωτική η χρήση γυαλιών (το έγραψε ο οφθαλμίατρος όταν εξετάστηκες για να βγάλεις το δίπλωμα, εκεί που γράφει το δίπλωμά σου τι είδους δίπλωμα έχεις (για μηχανάκι, επαγγελματικό για φορτηγό, για ΕΙΧ ερασιτεχνικό κτλ), έχει στις παρατηρήσεις ένα κωδικό 001 που σημαίνει 'υποχρεωτική χρήση γυαλιών κατά την οδήγηση'.
Παλιότερα το έγραφαν πίσω στις γενικές παρατηρήσεις.Πολύ σωστά! Δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ, και στο δικό μου δίπλωμα αναγράφεται ο κωδικός 001. Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση!
εμένα δε λέει τίποτα. 'Αρα φαντάζομαι δε χρειάζεται να κάνω ανανέωση
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Για να μεταβιβαστεί αμάξι πρέπει να έχει περάσει κτέο???Πλέον ναι.
-
Αγαπητα μελη,
Βρισκομαι σε κατασταση εκτακτου αναγκης, προχθεσ τη δευτερα μου εσκισαν την σκεπη στο αυκοκινητο μου και η NISSAN μου λει 7500ΕΥΡΩ για καινουργια κουκουλα! Ξερω πως υπαρχουν διαφορα site εξω, γενικα εχω ξαναπαραγγειλει πραματα αλλα σας εκληπαρω να μου πειτε που θα μπορουσα να βρω καποιον εμπηστω μπας και μπορεσω προσωρινα να κανω επιδιορθωση ή πως θα μπορουσα να βρω μεταχειρησμένη.
Γνωριζω οτι το παρον forum ισως δεν ειναι για τετοια αλλα δεν ηξερα που να γράψω! Για οσους δεν καταλαβανε το αυτοκινητο ειναι 350Z Roadster.
Ευχαριστλω πολύ
(το μυνημα εχει αναρτηθει και στην κατηγορια αγγελιων)
-
Δλδ σκίζεται η κουκούλα και ζητάνε 7500 για όλο το μηχανισμό (ο οποίος φυσικά και έρχεται μαζί με νεά κουκούλα)
Ψάξε σε ebay, μπορεί να πετύχεις καινούργια αλλά και μεταχειρισμένη σε πολύ καλύτερη τιμή από αυτή της αντιπροσωπείας
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Δλδ σκίζεται η κουκούλα και ζητάνε 7500 για όλο το μηχανισμό (ο οποίος φυσικά και έρχεται μαζί με νεά κουκούλα)Ψάξε σε ebay, μπορεί να πετύχεις καινούργια αλλά και μεταχειρισμένη σε πολύ καλύτερη τιμή από αυτή της αντιπροσωπείας
Μπορει να ειναι και μονο το πανι τοσο,χωρις τον σκελετο.Στην μπαρκετα στοιχιζει 3000€+ αν την αγορασεις απο την φιατ ενω στο ebay την βρισκεις κατω απο 500€.
-
Δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά για ρίξε μια ματιά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
http://motors.shop.ebay.com/items/Parts-Accessories___350Z-top_W0QQ_catrefZ1QQ_flnZ1QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em282Δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά για ρίξε μια ματιά.
614+30$ (520 ευρώ δηλ) και ζητάνε 7.500 ευρώ??? ....
-
Κάπου είχα δει ένα προιόν (νομίζω σπρει) με το οποίο μαλακώνανε τα λάστιχα. Γνωρίζει κάποιος κάτι??
-
καλημέρα
έχω μια απορία σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, μιας και είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζω το παρακάτω γεγονός.
Η κατάσταση έχει ως εξής. Στις 25/10 παραλαμβάνω το καινούριο μου αυτοκίνητο, σε ανταλλαγή του παλιού. Και τα 2 έχουν πληρωμένα τα τέλη του 08. Το μεν παλιό τα έχω πληρώσει εγώ πέρσι τέτοια εποχή, το καινούριο τα πλήρωσε όταν παρέλαβαν τις πινακίδες του.
Τώρα πρέπει να πληρώσω τα τέλη του 09. Ενώ περιμένω να μου έρθουν του καινούριου, ήρθαν του παλιού. Τι να τα κάνω αυτά; να τα πάω στην αντιπροσωπεία ή να τα αγνοήσω τελείως;
Επίσης τι θα γίνει με του καινούριου; να περιμένω να έρθουν και αυτά ή να πάω να τα ζητήσω μόνος μου από κάποια τράπεζα (αν γίνεται αυτό?)
Θα έρθουν του καινούριου φέτος ή επειδή φαίνεται στην εφορία ότι έχω το παλίο άδικα περιμένω;Γενικά τι παίζει με τα τέλη σε περιπτώσεις μεταβίβασης;
Όποιος γνωρίζει ας μου πει ό,τι ξέρει το συντομότερο για να μην φάμε την καμπάνα του διπλασιασμού.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.ΥΓ και τα 2 αυτοκίνητα είναι 1400 κυβικών, αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.
Επίσης τα τέλη του καινούριου να τα περιμένω στην διεύθυνση της άδειας ή στη διεύθυνση που έχουν στην εφορία? -
Του παλιου τα πας εκει που το εδωσες το αμαξι,αν θελεις.Στο καινουργιο αν δεν σου ερθουν μεχρι τις 15-12-08 πηγαινε με την αδεια στην εφορια και αγορασε το εκει,αν δεν εχεις ειδοποιηση η τραπεζα δεν μπορει να σου δωσει σημα.
-
κατά 99% δεν πρόκειται να σου έρθει ειδοποιητήριο για το καινούριο -αργούν να τα περάσουν στο σύστημα. Οπότε πας γι' αυτό στην εφορία, όπως σου είπε ο BILL.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
κατά 99% δεν πρόκειται να σου έρθει ειδοποιητήριο για το καινούριο -αργούν να τα περάσουν στο σύστημα. Οπότε πας γι' αυτό στην εφορία, όπως σου είπε ο BILL.Κάν'το 100%. Οι λίστες για τα ειδοποιητήρια κλείνουν στις 30/9 ή κάτι τέτοιο. Στο e-οχήματα του taxisnet νομίζω ότι το γράφει και επίσημα.
Κάπου είχα δει ένα προιόν (νομίζω σπρει) με το οποίο μαλακώνανε τα λάστιχα. Γνωρίζει κάποιος κάτι??
Μούφα.
-
Ωραία κατανοητά όλα. 'Αν θέλω' τα πάω του παλιού? Δεν είμαι δηλαδή υποχρεωμένος; Φυσικά χωρίς να τα πληρώσω, έτσι? ή τα πληρώνω και μου δίνουν αυτοί την αξία;
Για το καινούριο μπορώ αν πάω σε οποιαδήποτε εφορία ή πρέπει να πάω στην εφορία μου;
Μπορώ να στείλω κάποιον άλλον και να γίνει με φωτοτυπία της άδειας (έστω εξουσιοδοτημένη)?Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μούφα.
Μούφα γιατί είναι σε σπρέι (δεν έχω ξαναδεί). Χρειάζεσαι ΜΕΓΑΛΕΣ ποσότητες και αρκετοί φτιάχνουν μόνοι τους διάφορες συνταγές - δεν είναι δύσκολο.
Μιλάμε για λάστιχα πίστας, αν τα μαλακώσεις μια φορά μετά πρέπει να τα μαλακώνεις συνέχεια. Με πολύ μαλακά λάστιχα μη νομίζεις ότι θα βγάλεις πάνω από μερικούς γύρους. Οι μόνοι που έχω δει να τα μαλακώνουν είναι για ντραγκ.
Μαλακώνουν πολύ, τα μετράς με μηχάνημα αν θέλεις (πόσο μαλακή είναι η γόμα). Το καλύτερο είναι να κόψεις πανιά και να τα τυλίγεις ώστε το πέλμα να είναι συνέχεια βρεγμένο. Εκτός αν προτιμάς να τα περνάς με πινέλο 2-3 φορές (όταν στεγνώνουν, δηλαδή όλη τη νύχτα ).
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Ωραία κατανοητά όλα. 'Αν θέλω' τα πάω του παλιού? Δεν είμαι δηλαδή υποχρεωμένος; Φυσικά χωρίς να τα πληρώσω, έτσι? ή τα πληρώνω και μου δίνουν αυτοί την αξία;Αν δεν του το πας το χαρτι θα παει και αυτος στην ΔΟΥ και θα αγορασει το σημα.Μην μπλεκεις τα πραγματα πληρώνοντας εσυ το σημα γιατι ποτε δεν ξερεις τι γινεται,εκτος και αν θελεις να πληρωσεις και το δικο μου Παντως απο πισω η ειδοποιηση λεει (εδαφιο ΙΙΙ) οτι αν εχει μεταβιβαστει το οχημα κατα το τελευταιο τριμηνο αγνοειστε το ειδοποιητηριο,αυτο κανε και εσυ.
Για το καινούριο μπορώ αν πάω σε οποιαδήποτε εφορία ή πρέπει να πάω στην εφορία μου;
Μπορώ να στείλω κάποιον άλλον και να γίνει με φωτοτυπία της άδειας (έστω εξουσιοδοτημένη)?Σε οποιαδηποτε ΔΟΥ απλα με την προσκομιση της αδειας κυκλοφορειας και με το ΑΦΜ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ωραία κατανοητά όλα. 'Αν θέλω' τα πάω του παλιού? Δεν είμαι δηλαδή υποχρεωμένος; Φυσικά χωρίς να τα πληρώσω, έτσι? ή τα πληρώνω και μου δίνουν αυτοί την αξία;
Αν δεν του το πας το χαρτι θα παει και αυτος στην ΔΟΥ και θα αγορασει το σημα.Μην μπλεκεις τα πραγματα πληρώνοντας εσυ το σημα γιατι ποτε δεν ξερεις τι γινεται,εκτος και αν θελεις να πληρωσεις και το δικο μου Παντως απο πισω η ειδοποιηση λεει (εδαφιο ΙΙΙ) οτι αν εχει μεταβιβαστει το οχημα κατα το τελευταιο τριμηνο αγνοειστε το ειδοποιητηριο,αυτο κανε και εσυ.
Μπορώ να στείλω κάποιον άλλον και να γίνει με φωτοτυπία της άδειας (έστω εξουσιοδοτημένη)?Σε οποιαδηποτε ΔΟΥ απλα με την προσκομιση της αδειας κυκλοφορειας και με το ΑΦΜ.
οκ δεν το πληρώνω αυτού. ευχαριστώ για τις υπόλοιπες πληροφορίες.
αν ξέρει κάποιος ας μου πει αν μπορώ να εξουσιοδοτήσω τον πατέρα μου να πάει να το αγοράσει, έχοντας φωτοτυπία της άδειας (γιατί το αυτοκίνητο βρίσκεται στην αθήνα και αυτός στην επαρχία). -
Έίνια σωστό να αφήνει κάποιος το τροχόσπιτο του έξω από την πολυκατοικία του από Σεπτέμβριο - Ιούνιο και να το σκεπάζει με κουκούλα - χορηγό τσιγάρα?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έίνια σωστό να αφήνει κάποιος το τροχόσπιτο του έξω από την πολυκατοικία του από Σεπτέμβριο - Ιούνιο και να το σκεπάζει με κουκούλα - χορηγό τσιγάρα?μήπως θέλει φωτιά?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έίνια σωστό να αφήνει κάποιος το τροχόσπιτο του έξω από την πολυκατοικία του από Σεπτέμβριο - Ιούνιο και να το σκεπάζει με κουκούλα - χορηγό τσιγάρα?Το σωστο το εννοεις απο τη πλευρα της κουκουλας-χορηγού, η απο τη μεριά της κατάληψης θέσης πάρκινγκ;
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο