-
'Πααααααααρα πολύ πιθανό' (με 8 'α') σημαίνει 90% πιθανότητα να σε καρφώσουν (αυτό επιστημονικά προκύπτει αν ξεκινώντας από το 50/50 για τα 2 ενδεχόμενα προσθέσουμε ένα 5% στο πιθανό για κάθε 'α' που έβαλες ), ε ήρθε η ώρα να μάθεις ότι δεν είναι 90% η πιθανότητα να σε καρφώσουν.
Το τί θέλεις να κάνεις, αν θέλεις να αγχώνεσαι ή όχι είναι δικός σου λογαριασμός και δε δίνω πεντάρα γι αυτό, αλλά το 'πααααααααρα πολύ πιθανό να σε καρφώσουν' με τα 8 'α' είναι μια ελαφρώς λανθασμένη εκτίμηση κοινώς μια π@π@ριά καμαρωτή.
Επίσης η προσωπική εμπειρία σου δεν αλλάζει τίποτα στον κόσμο αυτό - εκτός από κάποια πράγματα στον εγκέφαλό σου - και δεν αυξάνει την πιθανότητα να συμβεί το ενδεχόμενο που ισχυρίζεσαι, όπως και το γεγονός ότι ο ξάδερφος του Μήτσου δεν έχει χτυπήσει ποτέ με τη μηχανή του δεν μειώνει τη γενική πιθανότητα ατυχήματος με μηχανή
Αυτά. -
Καλα, πηγαινε σε μια πολεοδομια να μετρησεις καταγγελιες και μετα μου υπολογιζεις τα 'α'
Στην περιπτωση μας το συνεργειο δεν προλαβαινε να γυρναει σπιτια για ελεγχο, τοσος ηταν ο ογκος των υποθεσεων.
Στη διαρκεια ζωης μιας οικοδομης (δε συζηταμε μονο για τα πρωτα 1-5 χρονια) ειναι πολλες οι πιθανοτητες, σχεδον με βεβαιοτητα μπορω να πω οτι θα σε καταγγειλουν ή θα σε απειλησουν (που ειναι κι αυτο πολυ σοβαρο, ειδικα αν γινει για εκβιασμο), ειδικα αν η οικοδομη κανει μπαμ απο χιλιομετρα οτι εχει παρανομιες, οπως η μεζονετα του παραδειγματος. -
Αν σου μετρήσω τις καταγγελίες σε σχέση με τον αριθμό των παρανομιών/αυθαιρεσιών στις υφιστάμενες οικοδομές όλης της χώρας - που θα μας δώσει και την αναλογία καταγγελίας/παρανομίας - φοβάμαι ότι θα πάθεις σοκ από το πόσο μικρό είναι το ποσοστό καταγγελίας σε σχέση με το μέγεθος της αυθαιρεσίας/παρανομίας και θα αρχίσεις συνεχές τραύλισμα για να δικαιολογηθείς
-
Θα ειναι λαθος ο υπολογισμος σου, γιατι θα λαμβανει υπ' οψη μονο τα στοιχεια παλαιοτερων ετων κι οχι τα μελλοντικα (οι παρανομες οικοδομες ειναι σε κατασταση διαρκους απειλης, οπως καταλαβαινεις). Επισης, δε μπορεις να υπολογισεις το ποσοστο απειλης καταγγελιας που ειναι επισης σοβαροτατο προβλημα
Δεν τραυλιζω ποτε εγω, εχω στεντορεια φωνη κατω απο ολες τις συνθηκες -
Συνήθως καταγγελίες δεν υπάρχουν γιατί... περίπου όλοι είναι παράνομοι σ' αυτή την χώρα!
Μπορεί κάποιος να έχει μια παράνομη σοφίτα και ο άλλος να έχει ένα παράνομο A/C, δεν έχει διαφορά: την καταγγελία την τρως άνετα! -
@Asimov
Πρόσεξε τί γράφεις γιατί θα γελάνε και τα πολύχρωμα κατσικάκια σε λίγο- Κάνεις δηλ. μια προσωπική αυθαίρετη εκτίμηση για τις μελλοντικές καταγγελίες και καταλήγεις σε 'σχεδόν βεβαιότητα καταγγελίας', θες να το πάρω πολύ στα σοβαρά αυτό ; Έτσι σου γουστάρει βρε αδερφέ, μας ανακοινώνεις δηλ. ότι από εδώ και στο εξής εσύ εκτιμάς ότι όλες οι πολεοδoμικές αυθαιρεσίες στην Ελλάδα θα καταγγέλονται στις αρχές, σχεδόν με βεβαιότητα
- Περιλαμβάνεις λέει και τις 'απειλές καταγγελίας', δηλ. αν κάποιος απειλήσει ότι θα σε σκοτώσει θα σε μετρήσω εγώ μετά στους νεκρούς, σωστά ; . Καταλαβαίνω ότι θες να μας το πουλήσεις ως όχληση και αυτό (πιθανότητα εδώ ; ίση με αυτή του θανάτου του ιδιοκτήτη μήπως ; ) αλλά λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω και δεν θα το περιλάβω στο 'πααααααααρα πολύ πιθανό' ή στο 'σχεδόν βεβαιότητα' καρφώματος/καταγγελίας, πράγμα που είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο.
-
Πολυχρωμα κατσικακια δεν υπαρχουν οποτε δεν αγχωνομαι
Δεν ειπα 'ολες', ειπα 'πααααααρα πολυ πιθανο'
Η βεβαιοτητα δεν ειναι μονο για τις καταγγελιες ειναι και για τις απειλες, ημουν σαφης
Δεν θελω να σας το πουλησω ως οχληση αλλα ως εκβιασμο:
'μην κανεις φασαρια τα μεσημερια και με ενοχλεις γιατι θα φωναξω την πολεοδομια', 'να ανεχτεις τα σκουπιδια/απονερα μου στο οικοπεδο/μπαλκονι σου γιατι θα φωναξω την πολεοδομια' κ.ο.κ. Καποια στιγμη αν δεν εχει κατι να χασει (οπως λεει ο HF) ή αν ειναι αρκετα βλακας μπορει οντως να φωναξει την πελοδομια, αλλα πολλες στιγμες θα μπορει να σου επιβαλει πραγματα με την απειλη.
Και μη μου πεις οτι αυτα δεν ειναι καθημερινοτητα! -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
@Asimov
Πρόσεξε τί γράφεις γιατί θα γελάνε και τα πολύχρωμα κατσικάκια σε λίγο- Κάνεις δηλ. μια προσωπική αυθαίρετη εκτίμηση για τις μελλοντικές καταγγελίες και καταλήγεις σε 'σχεδόν βεβαιότητα καταγγελίας', θες να το πάρω πολύ στα σοβαρά αυτό ; Έτσι σου γουστάρει βρε αδερφέ, μας ανακοινώνεις δηλ. ότι από εδώ και στο εξής εσύ εκτιμάς ότι όλες οι πολεοδoμικές αυθαιρεσίες στην Ελλάδα θα καταγγέλονται στις αρχές, σχεδόν με βεβαιότητα
- Περιλαμβάνεις λέει και τις 'απειλές καταγγελίας', δηλ. αν κάποιος απειλήσει ότι θα σε σκοτώσει θα σε μετρήσω εγώ μετά στους νεκρούς, σωστά ; . Καταλαβαίνω ότι θες να μας το πουλήσεις ως όχληση και αυτό (πιθανότητα εδώ ; ίση με αυτή του θανάτου του ιδιοκτήτη μήπως ; ) αλλά λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω και δεν θα το περιλάβω στο 'πααααααααρα πολύ πιθανό' ή στο 'σχεδόν βεβαιότητα' καρφώματος/καταγγελίας, πράγμα που είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο.
Δεν το έγραψε καλά, αλλά η κεντρική ιδέα είναι ότι ο συνταξιούχος που έχασε την σύνταξη και το δώρο δεν κολώνει πλέον να καρφωσει την γειτόνισα κομμώτρια που δεν πλήρωνε 10 χρονια εφορία και έχει παρανομία στο σπίτι της.
Κάθε ποσό που μπαίνει στα ταμία του Κράτους, κάποιοι το βλέπουν ως πιθανότητα να βελτιωθεί λίγο η δική τους κατάσταση στο μέλλον.Και εγώ αν ο γείτονας μου χαλάει την αισθητική με την παρανομία του θα τον έδινα!
Ομοιως κάποια στιγμή προειδοποίσα τον ιδιοκτήτη του απέναντι οικοπέδου
'Κοίτα έχουμε μια ωραία γειτονιά έδώ, με πράσινο. Μην χτίσεις καμμια μαλακία με παρανομίες γιατι θε σε δώσω!
Στο λέω εξαρχής τώρα που βγάζεις σχέδια για να το ξέρεις!' -
Επιμένεις βλέπω
Καλά λοιπόν είναι πααααααααρα πολύ πιθανό αυτές οι πολεοδομικές 'παρανομιούλες' που υπάρχουν στη χώρα (δεν είναι τίποτα μερικά εκατομμύρια μόνο) από αύριο να αρχίσουν να καταγγέλονται μαζικά στις αρχές από τους ίδιους ανθρώπους που μέχρι χθες δεν κάρφωναν σχεδόν καμία. Οκ.Ναι είναι γεγονός ότι ο συνταξιούχος που έχασε τη σύνταξη και ψωμολυσσάει από αύριο θα βγει με το μπλοκάκι στο δρόμο και θα σημειώνει πολεοδομικές παρανομίες (ανάθεμα κι αν ξέρει τί είναι αυτό) και μετά θα υποβάλλει ένα ντοσιέ καταγγελιών στις αρχές του τόπου. Τί πιο φυσικό : κάθε δύστυχος και ταλαιπωρημένος από τη ζωή τί κανεί ; Μα μια καταγγελία στην Πολεοδομία φυσικά
-
καβαλα σε μηχανακι, να προσθεσω εγω, ωστε να ειναι και αποδοτικος..
να βλεπει περισσοτερες οικοδομες / ημερα, να ειναι φιλικος στο περιβαλλον και να μην εχει προβλημα παρκινγκ! -
Επιμένεις βλέπω
Καλά λοιπόν είναι πααααααααρα πολύ πιθανό αυτές οι πολεοδομικές 'παρανομιούλες' που υπάρχουν στη χώρα (δεν είναι τίποτα μερικά εκατομμύρια μόνο) από αύριο να αρχίσουν να καταγγέλονται μαζικά στις αρχές από τους ίδιους ανθρώπους που μέχρι χθες δεν κάρφωναν σχεδόν καμία. Οκ.Ναι είναι γεγονός ότι ο συνταξιούχος που έχασε τη σύνταξη και ψωμολυσσάει από αύριο θα βγει με το μπλοκάκι στο δρόμο και θα σημειώνει πολεοδομικές παρανομίες (ανάθεμα κι αν ξέρει τί είναι αυτό) και μετά θα υποβάλλει ένα ντοσιέ καταγγελιών στις αρχές του τόπου. Τί πιο φυσικό : κάθε δύστυχος και ταλαιπωρημένος από τη ζωή τί κανεί ; Μα μια καταγγελία στην Πολεοδομία φυσικά
Ρε koutsan με εκπλήσεις και είσαι και δικηγόρος! Που ζεις?
Εγω ξέρω δυο συνταξιούχους που το έχουν κάνει ήδη και ένα που περιμένει να τακτοποιησεί το δικό του για να δώσει τον απέναντι.
Ξέρω άλλον που έδωσε γείτονα που εισέπρατε σύνταξη θανόντα παράνομα.
Αν σε προειδοποιούσε κάποιος να μην χτίσεις με παρανομία εσύ θα το αγνοούσες? -
Επιμένεις βλέπω
Καλά λοιπόν είναι πααααααααρα πολύ πιθανό αυτές οι πολεοδομικές 'παρανομιούλες' που υπάρχουν στη χώρα (δεν είναι τίποτα μερικά εκατομμύρια μόνο) από αύριο να αρχίσουν να καταγγέλονται μαζικά στις αρχές από τους ίδιους ανθρώπους που μέχρι χθες δεν κάρφωναν σχεδόν καμία. Οκ.Αυτο με αφορα εμενα
Πουθενα δεν ειπα μαζικα και πουθενα δεν ειπα απο αυριο και δεν ειπα οτι οπωσδηποτε θα γινουν καταγγελιες. Γινεται ομως (ειτε το ενα ειτε το αλλο) εδω και χρονια και θα γινεται για χρονια, εχει πιθανοτητες μαλιστα να γινει για οσο θα ζει η οικοδομη, πιθανοτητες που γι' αυτον ακριβως τον λογο ειναι αυξημενες.Επηρεαζουν βεβαια κ αλλοι παραγοντες, οπως θεση (στην Δραπετσωνα που τα μισα ειναι καρααυθαιρετα ειναι πιο απιθανο γιατι εχουν ολοι να χασουν, στην Κηφισια που ο αλλος θελει απεναντι να βλεπει κυριλε πρασινο που λεει κι ο cpp και γνωριζει τους νομους ειναι πολυ πιο πιθανο), μεγεθος παρανομιας, εμφαση παρανομιας κλπ
-
αυτές οι καταγγελίες γίνονται και ανώνυμα?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επιμένεις βλέπω
Ρε koutsan με εκπλήσεις και είσαι και δικηγόρος! Που ζεις?
Εγω ξέρω δυο συνταξιούχους που το έχουν κάνει ήδη και ένα που περιμένει να τακτοποιησεί το δικό του για να δώσει τον απέναντι.
Ξέρω άλλον που έδωσε γείτονα που εισέπρατε σύνταξη θανόντα παράνομα.
Αν σε προειδοποιούσε κάποιος να μην χτίσεις με παρανομία εσύ θα το αγνοούσες?Ρε cpp με εκπλήσσεις!! Που ζεις ;
Εγώ ξέρω όχι 2 αλλά πάνω από 30 φίλους και γνωστούς που έχουν παραβιάσει κάθε διάταξη της πολεοδομικής νομοθεσίας που υπάρχει ( μέχρι και όροφο ολόκληρο ξέρω που δεν εμφανίζεται πουθενά) και ουδέποτε τους έχει ενοχλήσει κανένας.
Έχεις κάτι να μου απαντήσεις σε αυτό το φοβερό επιχείρημα ;Κοίτα να δεις αν θες να κάνεις χόμπυ σου την καταγγελία παρανομιών των γύρω σου είναι δικός σου λογαριασμός και δε με ενδιαφέρει καθόλου. Απλά πρέπει να ξέρεις ότι θα αποκτήσεις 20 άτομα 'εχθρούς' που θα σε θεωρούν από γραφικό έως μ@λάκα και θα περιμένουν να δουν πότε θα στραβοπατήσεις εσύ, η γυναίκα σου, το παιδί σου, η μάνα σου για να στη φορέσουν από πίσω.
Αν σου αρέσει να χτίσεις αυτό το προφίλ και να διανθίσεις έτσι την κοινωνική ζωή σου και αυτή της οικογένειάς σου εμένα μου περισσεύει. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αυτές οι καταγγελίες γίνονται και ανώνυμα?Oχι, η καταγγελία πρέπει να είναι επώνυμη.
Μόνο στο ΣΔΟΕ πλέον μπορείς να καταγγέλεις ανώνυμα νομίζω. -
Περί παρανομιών, επειδή το είχα καιρό απορία.
Μια -χαρακτηριστική- πολυκατοικία απέναντι από τη Vodafone στο χαλάνδρι, που έχει καμιά 20ριά ορόφους [15-16 τουλάχιστον, τώρα πια δεν θυμάμαι], υπάρχει περίπτωση να είναι νόμιμη;
[Μιλάω γι' αυτό εδώ το σημείο] -
Ρώτα τους συνταξιούχους της περιοχής.
-
είναι εργατική συνοικία
Σοβαρά τώρα, παίζει να είναι νόμιμο να σηκωθούν τόσοι όροφοι; -
να σου δώσω τηλ καταγγελιών?
-
υπάρχει ή δεν υπάρχει περίπτωση να είναι νόμιμοι τόσοι όροφοι;
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!