-
Δυστυχώς όπως έχω ήδη ξαναγράψει στις αστικές περιοχές με τα λίγα οικόπεδα , ισχύει το εξής σκεπτικό γιά τους οικοπεδούχους :
1.Δεν τους κοστίζει τίποτα η ύπαρξη του αδόμητου οικοπέδου
2. Δεν ζούν από αυτό και
3. Θέλουν από αυτό να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα .Αρα αδιέξοδο .
Οι κατασκευαστές απλώς έχουν κατεβάσει ρυθμούς η έχουν σταματήσει και αρκετοί έχουν νοικιάσει τα απούλητα και περιμένουν να δούν τι θα γίνει .
Αναμονή , ύφεση , ανεργία , κοινωνική έκρηξη αν δεν άλλάξουν τα πράγματα .
-
Πέρα από σχέδια κατάργησης ΦΠΑ σε αντιπαροχές και 1η κατοικία,άκουσε κανείς κάτι για 100% επιστροφή φόρου από τόκους στεγαστικου για 1η κατοικία;Σήμερα ισχύει το 40%,μου είπαν ότι μελετάται το ενδεχόμενο για 100%,αλλά μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο,στην ουσία να παίρνεις ΑΤΟΚΟ στεγαστικό;;Ρωτάω γιατί έχω βρεί διαμέρισμα για αγορά και πρόκειται να προχωρήσω σε αίτηση για στεγαστικό.
-
οι κατασκευαστες φταινε που ανεβηκαν οι αντιπαροχες καθως οτι ζηταγαν οι οικοπεδουχοι το εδιναν.
αμα κραταγανε λιγο χαρακτηρα δεν θα υπηρχε αυτο το χαλι.τεσπα, μακαρι να βρεθει ενας τροπος να ξεκινησουν οι οικοδομες.
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Πέρα από σχέδια κατάργησης ΦΠΑ σε αντιπαροχές και 1η κατοικία,άκουσε κανείς κάτι για 100% επιστροφή φόρου από τόκους στεγαστικου για 1η κατοικία;Σήμερα ισχύει το 40%,μου είπαν ότι μελετάται το ενδεχόμενο για 100%,αλλά μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο,στην ουσία να παίρνεις ΑΤΟΚΟ στεγαστικό;;Ρωτάω γιατί έχω βρεί διαμέρισμα για αγορά και πρόκειται να προχωρήσω σε αίτηση για στεγαστικό.Δεν ειναι επιστροφη φορου, ειναι εκπτωση απο το εισοδημα, πολυ διαφορετικα πραγματα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οι κατασκευαστες φταινε που ανεβηκαν οι αντιπαροχες καθως οτι ζηταγαν οι οικοπεδουχοι το εδιναν.
αμα κραταγανε λιγο χαρακτηρα δεν θα υπηρχε αυτο το χαλι.τεσπα, μακαρι να βρεθει ενας τροπος να ξεκινησουν οι οικοδομες.
Κανένας δεν 'φταίει' για τις αντιπαροχές και τις τιμές των οικοπέδων ή των διαμερισμάτων παρά η προσφορά και η ζήτηση. Αντίθετα με θεωρίες συνωμοσίας που εκφράζονται κατά καιρούς, η αγορά των ακινήτων περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες παίκτες που πουλάνε/αγοράζουν όποτε βρουν τιμή που θεωρούν συμφέρουσα και κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει.
Επίσης διαβάζω ότι τα ακίνητα στην Ελλάδα ανεβήκαν, θα ανεβούνε, θα πέσουν, θα σκάσει η φούσκα κλπ. και μοιάζει σαν να αγνοούμε ότι κάθε περιοχή ακολουθεί τη δική της εντελώς διαφορετική πορεία. Το ίδιο συνέβαινε πάντα και το ίδιο θα συμβεί και στα επόμενα χρόνια. Όσοι μυριστούν την εξέλιξη της περιοχής και πετύχουν συμφέρουσα τιμή μπορεί και να κερδίσουν, αν η γειτονιά δεν τραβήξει θα χάσουν. Φαντάζομαι όλοι μας έχουμε περιπτώσεις γνωστών με ακίνητα που βγήκαν χρυσάφι ή απαξιώθηκαν και δεν χρειάζεται να πω παραδείγματα για το οικόπεδο της θείας μου και το σπίτι που νοικιάζει ο συμμαθητής μου.
Όσο για την κίνηση στην αγορά, εγώ βλέπω ότι ο κόσμος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να βλέπει διαθέσιμα σπίτια, απλά γυρίζει σαν χαμένος και ξαναβλέπει τα ίδια και τα ίδια και περιμένει να δει τι θα κάνει η κυβέρνηση με τους κανόνες του παιχνιδιού που φημολογούνται αλλά δεν οριστικοποιούνται. Η ίδια πληγή που ταλαιπωρεί τη χώρα εδώ και δεκαετίες, αγοράζεις/επενδύεις σήμερα και δεν ξέρεις τι θα αλλάξει αύριο. -
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Πέρα από σχέδια κατάργησης ΦΠΑ σε αντιπαροχές και 1η κατοικία,άκουσε κανείς κάτι για 100% επιστροφή φόρου από τόκους στεγαστικου για 1η κατοικία;Σήμερα ισχύει το 40%,μου είπαν ότι μελετάται το ενδεχόμενο για 100%,αλλά μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο,στην ουσία να παίρνεις ΑΤΟΚΟ στεγαστικό;;Ρωτάω γιατί έχω βρεί διαμέρισμα για αγορά και πρόκειται να προχωρήσω σε αίτηση για στεγαστικό.Καθώς τα επιτόκια αναμένεται να ανεβούνε καλό είναι να σιγουρευτείς ότι θα μπορείς να ανταπεξέλθεις στα επιτόκια (άσχετα από την τυχόν φοροελάφρυνση) και αν ναι τότε να βιαστείς για να προλάβεις να πάρεις το δάνειο γρήγορα με καλύτερο επιτόκιο (και ίσως καλό να επιλέξεις μια αρχική περίοδο με σταθερό επιτόκιο).
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οι πωλητές δεν μπορούν να μειώσουν τις τιμές και να πουλήσουν τις ΠΕΡΙΟΥΣΊΕΣ τουςΠροφανώς δηλαδή, τα χρήματα των αγοραστών, ΔΕΝ είναι περιουσία, άχρηστα χαρτάκια είναι!
-
στην χώρα που από εργολάβος κηδειών γίνεσαι εργολάβος πολυκατοικιών και από λαθρομετανάστης μπετατζής πως να μην έχει πρόβλημα ο χώρος.
χρειαζόμασταν σαν κοινωνία 80άρια διαμερίσματα και ξαφνικά βρεθήκαμε σε 4όροφες μεζονέτες με 1 ή 2 παιδιά και 90 τμ στο συμβόλαιο.
οι οικοπεδούχοι γίναν εκατομυριούχοι σε € οι εργολάβοι εκατομυριούχοι σε δρχ. και οι τράπεζες real estate.
όπως τα κάναμε θα τα φάμε:
οι αλβανοί τα νύχια τους,
οι εργολάβοι τα νεύρα τους, οι τράπεζες τις τόγκες και οι οικοπεδούχοι το κερασάκι.σε λίγο (μήνες) θα γίνει της Αμερικής το κάγγελο με τα ακίνητα. όσο στεγνώνει από μετρητά η αγορά τόσο η προσφορά θα πιέζει τις τιμές.
και στο φινάλε θα είναι και οι πραγματικές.... -
καθενας μπορει να γινει εργολαβος οικοδομων αλλωστε την επιβλεψη την εχει ο μηχανικος.
-
H αξία της γής στην Αμερική πέραν των λίγων καλών σημείων στα κέντρα ορισμένων μεγαλουπόλεων , είναι πολύ χαμηλή , απλά γιατί η γη εκεί είναι πρακτικά απεριόριστη .
Το ίδιο ισχύει και γιά την κεντρική Ευρώπη .
Στην Ελλάδα το ανάγλυφο της χώρας αφ' ενός περιορίζει την δομήσιμη γη , αφ' ετέρου δημιουργεί ωραίες η άσχημες θέες .
Αυτό δημιουργεί και ποικιλία τιμών στην αξία της γης .Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Προφανώς δηλαδή, τα χρήματα των αγοραστών, ΔΕΝ είναι περιουσία, άχρηστα χαρτάκια είναιΕγραψες την μισή φράση μου , εγώ μίλησα γιά κόστος αντικατάστασης περιουσιών .
Τα μετρητά των αγοραστών ΕΙΝΑΙ περιουσια , τα δανεικά όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .
Και οι περισσότεροι με δανεικά το 90 % ψάχνουν σπίτι και ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τους αγοραστές .REAL ESTATE TOURISTS που λέει και ένας φίλος μου και συνάδελφος .
-
Τα μετρητά των αγοραστών ΕΙΝΑΙ περιουσια , τα δανεικά όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .
Και οι περισσότεροι με δανεικά το 90 % ψάχνουν σπίτι και ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τους αγοραστές .Δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι παριστάνουν τους αγοραστές. Αν μπορούν να πάρουν δάνειο (είτε 40% είτε 90+% της τιμής πώλησης του ακινήτου) και όντως αγοράζουν είναι αγοραστές, δεν παριστάνουν. Ίσως δεν καταλαβαίνω που το πας.
Εννοείται ότι αν βάζουν ελάχιστο ρευστό ή/και δεν έχουν υπολογίσει καλά τα πράγματα μπορεί να ζοριστούν ή και να το χάσουν το ακίνητο αλλά και πάλι δεν παύουν να είναι αγοραστές αφού το πήραν. -
O φίλος μας cruiser τους αναφέρει ως 'παριστάνοντας τους αγοραστές' διότι προτιμά να ασχολείται και να δαπανά το χρόνο του με αποφασισμένους και γνωρίζοντες υποψήφιους αγοραστές των ακινήτων του παρά με άτομα που διερευνούν την αγορά,κρατώνται ενήμεροι και προσπαθούν να βρούν κάποια 'ευκαιρία'.Οι τελευταίοι είναι χάσιμο χρόνου για τους κατασκευαστές...
-
Eπειδή είμαι στο χώρο 25 χρόνια , σας λέω ότι υπάρχουν άνθρωποι που γυρίζουν τα ακίνητα γιά χρόνια , μαζί με διάφορους μεσίτες , είτε μόνοι τους και δεν αγοράζουν ποτέ , γιατί τελικά ποτέ δεν τους φτάνουν τα λεφτά .
Γιά μένα όποιος πάει να αγοράσει σπίτι με δάνειο μεγαλύτερο από το 75 % της αξίας του ακινήτου , είναι αυτόχειρας , εκτός εάν το κάνει γιά φορολογικούς λόγους με εγγύηση μετρητών .
θεωρώ λοιπόν ότι όποιοι βγαίνουν να αγοράσουν σπίτι των 300.000 + και έχουν στην τσέπη τους λιγότερα από 50000 , δεν θεωρούνται αγοραστές .Αυτά τα λέω σαν απάντηση στο περί περιουσιών που μου είπαν πριν .
Δυστυχώς φαινόμενα τέτοιων 'αγοραστών' υπήρξαν το 2005 και 2006 και έκαναν κακό στον εαυτό τους και στην αγορά . Μόνο οι τράπεζες κέρδισαν ως συνήθως . -
Πρώτη φορά ακούω ότι ένας αγοραστής ακινήτου που δίνει στο χέρι στο πωλητή ένα σκασμό λεφτά κάνει κακό στην αγορά.
Εκτός αν 'κακό' ήταν ότι 'ταλαιπωρούσαν' τους πωλητές, στερώντας τους χρόνο που θα μπορούσαν να διαθέσουν οι τελευταίοι στην οικογένειά τους, στο χτίσιμο, στο χόμπυ τους, στους φίλους τους.......
Εκνευριστικό σίγουρα. Αντί να δίνουν τον κόπο μιας ζωής γρήγορα και ΑΑΑ-βασάνιστα, ζάλιζαν τους επαγγελματίες του χώρου, οι τσίπηδες.Κακό στην πραγματικότητα έκαναν μόνο στους εαυτούς τους. Στην αγορά έκαναν κακό μόνο οι υψηλές τιμές, οι κακοτεχνίες, η υπερπροσφορά. Είχα γράψει κάπου εδώ τι μου ζητούσαν κατασκευαστές για τρύπες με θέα στη θάλασσα. '3000-3500 το τ.μ. Α-ΚΑ-ΤΕ-ΒΑ-ΤΑ'. Όχι στο Καβούρι, αλλά σε κάτι χωριά στην Κορινθία και την Αχαΐα παρακαλώ.
-
να περνετε σπιτια απο κατασκευαστες που εχουν αγορασει το οικοπεδο μετρητα και οχι με αντιπαροχη.
το παιρνουν πιο φθηνα και πουλανε πιο φθηνα.
επισης τα οροφοδιαμερισματα ειναι πιο ακριβα αποτι μια οικοδομη που εχεις 2 η 3 διαμερισματα στον οροφο. -
Πριν 2 χρονια αγορασα σπιτι στο Κορωπι 95τμ 180.000 ευρο. Αντιστοιχο σπιτι στον Υμηττο κοστιζε 250.000+ και μαλιστα με χειροτερα υλικα, πορτες κ.τ.λ.
Το θεμα ειναι να προβλεπεις και αν θα παρει αξια η περιοχη. Εγω ειμαι απο εκεινους που πιστευουν οτι το Κορωπι θα ανεβει σαν περιοχη στο μελλον. Απο εκει και περα ο χρονος θα δειξει
-
γιατι νομιζεις οτι τα ακριβα εχουν και καλυτερη ποιοτητα;
εχω δει εγω κατασκευαστες να χτιζουν στην εκαλη και στην πολιτεια με ποιοτητα στο συνολο χειρωτερη και απο περιστερι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πρώτη φορά ακούω ότι ένας αγοραστής ακινήτου που δίνει στο χέρι στο πωλητή ένα σκασμό λεφτά κάνει κακό στην αγορά.Oταν κάποιος αγοράζει με 100 % δανεικά , προφανώς κάνει κακό στην αγορά γιατί δημιουργείται μιά ψευδής και υπερβάλλουσα ζήτηση η οποία προκαλεί στρεβλώσεις στην αγορά .
Αυτό το γεγονός και η επιβολή του ΦΠΑ το 2005 - 2006 , έφεραν στο χώρο διάφορους άσχετους που νόμιζαν ότι θα 'κονομήμσουν' . Πήραν ότι σαβουροικόπεδο υπήρχε με 50 % αντιπαροχή , δανείστηκαν και από τις τράπεζες και τελικά έφεραν την κατάσταση εκεί που είναι σήμερα .Πριν 2 χρονια αγορασα σπιτι στο Κορωπι 95τμ 180.000 ευρο. Αντιστοιχο σπιτι στον Υμηττο κοστιζε 250.000+ και μαλιστα με χειροτερα υλικα, πορτες κ.τ.λ.
Αν δουλεύεις στο Κορωπί , είσαι κερδισμένος , αν δουλεύεις στην Αθήνα , μάλλον όχι .
Πολλά χιλιόμετρα ημερησίως και Αττική οδός η μετρό αλλά 1 ωρίτσα η διαδρομή .
Ενώ ο Υμηττός είναι 2 χιλιόμετρα από το Σύνταγμα και 3 στάσεις του μετρό .
Στο Κορωπί και στα Μεσόγεια γενικά πάντως έπεσαν οι τιμές .να περνετε σπιτια απο κατασκευαστες που εχουν αγορασει το οικοπεδο μετρητα και οχι με αντιπαροχη.
το παιρνουν πιο φθηνα και πουλανε πιο φθηνα.Δεν νομίζω γιατί έχουν και κόστος χρήματος γιά την αγορά του οικοπέδου .
Τις τιμές τις καθορίζει η θέση του οικοπέδου και η αγορά της περιοχής -
να περνετε σπιτια απο κατασκευαστες που εχουν αγορασει το οικοπεδο μετρητα και οχι με αντιπαροχη.
το παιρνουν πιο φθηνα και πουλανε πιο φθηνα.Δεν νομίζω γιατί έχουν και κόστος χρήματος γιά την αγορά του οικοπέδου .
Τις τιμές τις καθορίζει η θέση του οικοπέδου και η αγορά της περιοχήςμε οσους κατασκευαστες εχω μιλησει και εχουν παρει το οικοπεδο μετρητοις ολοι μου λενε οτι τους συμφερει γιατι τους ερχεται πιο φθηνα.
ας μην γελιομαστε οι κατασκευαστες που εχουν κεφαλαιο μεγαλο δεν βαζουν το καθε οικοπεδουχο να τους ζαλιζει τα π@παρια ,καντο ετσι καντο αλλιως κτλ.
οσοι δεν εχουν το κεφαλαιο αναγκαζονται να χτισουν με αντιπαροχες.
-
Πολλά χιλιόμετρα ημερησίως και Αττική οδός η μετρό αλλά 1 ωρίτσα η διαδρομή .
Ενώ ο Υμηττός είναι 2 χιλιόμετρα από το Σύνταγμα και 3 στάσεις του μετρό .Από Α.Ο και περιφερειακό Υμμητού η απόσταση Κορωπί-Κατεχάκη δεν παίρνει πάνω από 15-20' με νορμάλ οδήγηση. Κάτι έχεις μπερδέψει.
Το Κορωπί όπως και άλλες περιοχές στα Μεσόγεια ήτοι Παιανία (στο μικρότερο βέβαια βαθμό), Καλύβια, Κερατέα και Σπάτα παραμένουν χωριά. Δεν είναι όπως η Παλλήνη ή τα Γλυκά Νερά ή ακόμα και το Μαρκόπουλο που προσεγγίζουν περισσότερο (ειδικά τα πρώτα 2) το καθαρά αστικό μοντέλο.
Με τα δρομάκια-λαβύρινθο και την χάραξη δρόμων για γαϊδούρια δεν βλέπω να μπορεί να αλλάξει κάτι στο άμεσο, απώτερο, γενικότερο μέλλον. Αν βέβαια είσαι προς Αγ. Μαρίνα τα σέβη μου...
Το σημαντικό είναι ότι μένεις μακρυά από το τσιμέντο και το καυσαέριο της Αθήνας αλλά δεν ταυτόχρονα δεν είσαι αποκομμένος από το κέντρο.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!