-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Μάλλον εγω δε το διατύπωσα σωστά...Το κράτος θα πρέπει να σταθεί δίπλα σε αυτούς τους γονείς στηρίζοντάς τους με τον παραπάνω τρόπο...........................
ΟΚ, μαζί σου!
9απορώ ομως ακόμα περισσότερο με τον εαυτό μου που κάθομαι και δίνω διευκρινήσεις ... Ισως φταίει, οτι κατα τα αλλα ο φίλος markvag είναι συμπαθής...
Thanx!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ηληλία, μάλλον δεν το κατάλαβες πλήρως. Αφού δεν υπάρχει χρόνος δεν υπάρχει 'αρχή' και 'τέλος' οπότε δεν υπάρχει η ανάγκη 'δημιουργού'. Το σύμπαν απλά υπάρχει.Μπορείς να το πεις και θεό... (κατ' εμέ πάντα)
Ωραία θεωρία!
Να κάνουμε μια θρησκεία, να έχουμε απαλλαγή από φόρους για να έχουμε αφορολόγητες μπύρες (copywrite: Αλ Μπάντυ... κορυφή... )
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ηληλία, μάλλον δεν το κατάλαβες πλήρως. Αφού δεν υπάρχει χρόνος δεν υπάρχει 'αρχή' και 'τέλος' οπότε δεν υπάρχει η ανάγκη 'δημιουργού'. Το σύμπαν απλά υπάρχει.
Μπορείς να το πεις και θεό... (κατ' εμέ πάντα)
Χεχε! Αυτό τα λέει όλα!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ηληλία, μάλλον δεν το κατάλαβες πλήρως. Αφού δεν υπάρχει χρόνος δεν υπάρχει 'αρχή' και 'τέλος' οπότε δεν υπάρχει η ανάγκη 'δημιουργού'. Το σύμπαν απλά υπάρχει.
Μπορείς να το πεις και θεό... (κατ' εμέ πάντα)
Χεχε! Αυτό τα λέει όλα!
Αυτό εννοούσα κι εγώ.
-
Έλα ρε Ηλία, καμμία σχέση!
Είπαμε 'μπορείς να το πεις κι έτσι', όχι ότι το λέμε κιόλας!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είπαμε 'μπορείς να το πεις κι έτσι', όχι ότι το λέμε κιόλας!kyan, χαλάρωσε και διασκέδασέ το. Είναι η πρώτη (ίσως) φορά που γράφτηκε κάτι έξυπνο και φιλοσοφημένο σε συζήτηση περί του Θείου (το γράφω με κεφαλαίο Θ, μην παρεξηγηθεί κανένας θείος).
-
Sorry που σας επιστρέφω την κουβέντα λίγο πίσω, αλλά σχετικά με την αιμομιξία, νομίζω ότι το μόνο πρόβλημα που δημιουργεί,είναι ότι σε βάθος χρόνου εξασθενεί το ανοσοποιητικό, γιατί δεν ανανεώνεται ο γενετικός κώδικας με νέες πληροφορίες για την αντιμετώπιση ασθενειών. Αυτό πρέπει να είναι ο εκφυλισμός που περιγράφετε. Κατά τα άλλα, στην ιστορία υπάρχουν πολλά παραδείγματα αιμομιξίας. Νομίζω ΚΑΙ οι Πτολεμαίοι, η οικογένεια της Κλεοπάτρας το έκαναν και γενικά αποτέλεσε συνήθη πρακτική στις κάστες των Φαραώ που θεωρούσαν Θεούς τους εαυτούς τους, να μην παντρέυονται ακάθαρτο αίμα. Δεν μπορώ να υποθέσω ότι ήταν οι μόνοι...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Sorry που σας επιστρέφω την κουβέντα λίγο πίσω, αλλά σχετικά με την αιμομιξία, νομίζω ότι το μόνο πρόβλημα που δημιουργεί,είναι ότι σε βάθος χρόνου εξασθενεί το ανοσοποιητικό, =Δημιουργουνται και τερατογενέσεις,άμεσα και οχι σε βαθος χρονου.
-
Ρωτήστε έναν ανατροφέα σκυλιών, τι τραβάει με την αιμομιξία. Η απάντησή του ίσως βοηθήσει.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ρωτήστε έναν ανατροφέα σκυλιών, τι τραβάει με την αιμομιξία. Η απάντησή του ίσως βοηθήσει.ρώτησα 2-3 σελίδες πιο πίσω, ότι και η ίδια η 'θρησκεία' την έχει αποδεχθεί, αφού υιοθετεί τη θεωρία των 'πρωτόπλαστων'. Πως θα είχε πολλαπλασιαστεί το γένος;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ρωτήστε έναν ανατροφέα σκυλιών, τι τραβάει με την αιμομιξία. Η απάντησή του ίσως βοηθήσει.
ρώτησα 2-3 σελίδες πιο πίσω, ότι και η ίδια η 'θρησκεία' την έχει αποδεχθεί, αφού υιοθετεί τη θεωρία των 'πρωτόπλαστων'. Πως θα είχε πολλαπλασιαστεί το γένος;
Εκεί καθάριζε ο Θεός αυτοπροσώπως.
Δεν κόβουμε τη μαλ... να πούμε και τίποτα πιό έξυπνο; -
Είπαμε 'μπορείς να το πεις κι έτσι', όχι ότι το λέμε κιόλας!kyan, χαλάρωσε και διασκέδασέ το. Είναι η πρώτη (ίσως) φορά που γράφτηκε κάτι έξυπνο και φιλοσοφημένο σε συζήτηση περί του Θείου (το γράφω με κεφαλαίο Θ, μην παρεξηγηθεί κανένας θείος).
Σόρι που υπεραντέδρασα αλλά ξέρεις, μου τη σπάνε μερικοί χριστιανοί που σου μιλάνε συγκαταβατικά και προσπαθούν να σε πείσουν ότι 'στην ουσία είσαι χριστιανός αλλά δεν το ξέρεις ακόμα' ή 'καλά, όταν θα μεγαλώσεις θα παρατήσεις αυτές τις βλακείες και θα επιστρέψεις στο Θεό' και άλλα τέτοια φαιδρά.
-
Εκεί καθάριζε ο Θεός αυτοπροσώπως.
Δεν κόβουμε τη μαλ... να πούμε και τίποτα πιό έξυπνο;μετά από αυτό το απο...δακτυλικό επιχείρημα, δεν έχω να προσθέσω τίποτ' άλλο.-
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
...μου τη σπάνε μερικοί χριστιανοί που σου μιλάνε συγκαταβατικά και προσπαθούν να σε πείσουν ότι 'στην ουσία είσαι χριστιανός αλλά δεν το ξέρεις ακόμα' ή 'καλά, όταν θα μεγαλώσεις θα παρατήσεις αυτές τις βλακείες και θα επιστρέψεις στο Θεό' και άλλα τέτοια φαιδρά.Συμφωνώ. Και είναι το ίδιο σπαστικοί με μερικούς άλλους (άθεους, ΑΕΚτζήδες, Ολυμπιακούς, ΠΑΣΟΚτζήδες, Audάκηδες, ...) που χρησιμοποιούν ανάλογο ύφος και ανάλογα επιχειρήματα.
-
Παντως εγω οταν δηλωνω αθεος με κοιτανε με μισο ματι ολοι.Και πραγματικα δεν ηξερα οτι υπαρχουν τοσοι σαν κι εμενα.Ειλικρινα παντως και χωρις δοση ειρωνειας ο 'Αρχοντας των δαχτυλιδιων' πιο πιστευτη ιστορια ειναι για μενα.Απορω ρε γαμωτο....
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Παντως εγω οταν δηλωνω αθεος με κοιτανε με μισο ματι ολοι.....Πότε, ας πούμε, το δηλώνεις; Γιατί εγώ, 40 τόσα χρόνια τώρα, δεν χρειάστηκε ποτέ να δηλώσω τίποτα.
-
Κι εγώ άλλη μία φορά που ανέπτυξα τη θεωρία που ανέφερα παραπάνω σε μια παρέα με θεώρησαν μέλος αιρετικής/αποκρυφιστικής οργάνωσης και με κοιτούσαν με δέος και φόβο μετά. Έκτοτε κρατώ το στόμα μου κλειστό.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ρώτησα 2-3 σελίδες πιο πίσω, ότι και η ίδια η 'θρησκεία' την έχει αποδεχθεί, αφού υιοθετεί τη θεωρία των 'πρωτόπλαστων'. Πως θα είχε πολλαπλασιαστεί το γένος;
Μην κανουμε επιθέσεις στα τυφλά,η ιστορια του Αδαμ και της Ευας ειναι μυθολογική,εμπεριέχει θεία παρέμβαση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανεις (χριστιανός ή μη) να το εκλάβει ως προτροπή προς την αιμομιξία.Παντως η φύση ειναι απόλυτη και δεν αφήνει περιθώριο συζητήσεων πανω σε αυτο το θέμα.
Αυτο που ίσως έχει ενδιαφέρον είναι η ενοχοποίηση της σεξουαλικής πράξης (οι πρωτοπλαστοι δεν εκαναν σεξ,η Μαρία δεν έκανε σεξ,ο Νώε δεν έκανε σεξ μετά τον κατακλυσμό και γενικα όλοι αυτοι ήταν απόγονοι της πρώτης αμοιβάδας),κάτι για το οποίο ευθύνονται περισσότερο οι εκάστοτε προύχοντες παρά τα ιερά κείμενα.
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Παντως εγω οταν δηλωνω αθεος με κοιτανε με μισο ματι ολοι.Και πραγματικα δεν ηξερα οτι υπαρχουν τοσοι σαν κι εμενα.Ειλικρινα παντως και χωρις δοση ειρωνειας ο 'Αρχοντας των δαχτυλιδιων' πιο πιστευτη ιστορια ειναι για μενα.Απορω ρε γαμωτο....[list:ovu0ley4]Ακριβως[/list:u:ovu0ley4][list:ovu0ley4]Κατα τα αλλα μαλιστα , η θρησκεια που υπηρετουν αφηνει το ελευθερο στον καθενα να επιλεξει οτι θελει.[/list:u:ovu0ley4][list:ovu0ley4]Να δω ποσους πιστους θα μετραν σε ενα χρονο οι παπαδοτσαρλατανοι αν μεταφρασουν την βιβλο στην νεοελληνικη και την διαβαζουν στο ποιμνοιο τους σε καθε λειτουργεια.Γιατι ο πανιβλακας δηλωνει φανατικος και αμετανοητος αλλα τι λεει ο παπας με τα αλλελουια κλπ δεν γνωριζει.[/list:u:ovu0ley4]
-
Χεχε! Πάντως το Κοράνι έχει μεταφραστεί στη (νεο)ελληνική. (Έχω διαβάσει ένα μέρος του).
Αλλά αρκετά με εκκλησίες/παπάδες κ.τ.λ. από σεβασμό στον συγγραφέα ας μην ξεφεύγουμε.
ΖΗΤΩ Ο ΑΘΕΪΣΜΟΣ