-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Εμένα μου έχουν μάθει να μη μεταφράζω στην Ελληνική τα ξένα ονόματα διότι δημιουργούνται παρανοήσεις.Αν εσύ όμως προτιμάς να τα μεταφράζεις να το επισημαίνεις.Όσο για την πολιτική Σημήτη και ενδεχομένως Παπανδρέου απαιτεί πολύ μεγάλη ανάλυση και δεν είναι για επίπεδο forum.Ζητώ ταπεινά συγνώμη και δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν θα ξανακάνω τέτοιο φθηνό χιούμορ που προφανώς δεν 'συνάδει' με την σοβαρότητα της συζήτησης και κινδυνεύει να θίξει την κομματική ευαισθησία των συνομιλητών μου.
Για να είμαι ειλικρινής, σκεφτόμουν να αλλάξω το πρώτο μου μήνυμα και να γράψω Γιώργος Θάμνος, αλλά μετά δεν θα βγάζουν νόημα τα επόμενα, ειδικά τα δικά σου, οπότε άστο καλύτερα...
-
-
αυτήν εννοούσα κι εγώ. Την έχω δει στο 'Ποντίκι' μαζί με μερικές άλλες
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Σε πολλές φωτογραφίες εικονίζεται πίσω από τον Ιερώνυμο (το χουντικό αρχιεπίσκοπο) και τους υπόλοιπους χουντάρες.Πάντως όντως πρέπει να διάβαζε, βιβλίο δεν είναι εκείνο που κρατάει στο χέρι του;; τα ίδια διάβαζε με τους άλλους χουνταίους
Y.Γ..εκείνος μπροστά στην καρέκλα σε ...ημιθανή κατάσταση ποιος είναι SAXOGUS2;; Ο Ζωιτάκης;;
-
Και ποιος σας ειπε οτι οι τωρινοί υποστηρικτες του Χριστοδουλοι δεν ητανε και αυτοι εξίσου...μελετηροί εκείνη την εποχή;Η χούντα δεν έχει πεθάνει ακόμα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και ποιος σας ειπε οτι οι τωρινοί υποστηρικτες του Χριστοδουλοι δεν ητανε και αυτοι εξίσου...μελετηροί εκείνη την εποχή;Η χούντα δεν έχει πεθάνει ακόμα.Ναι ζει στα όνειρα κάποιων γραφικών...Αλλά και αυτοί αργοπεθαίνουν,ευτυχώς.
-
Οι ορθόδοξοι να δεις πόσο άνετα εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες...Ας επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία των Ελληνορθόδοξων ναών και τότε να το συζητήσουμε.Αλλά και πάλι δεν είναι λογικό να φτιάξουν τζαμί με μιναρέ 80 μέτρων που θέλουν.Σκέψου μόνο την αισθητική της Αθήνας-Στους Αμπελόκηπους θέλουν να τους το φτιάξουν-με ένα μιναρέ...Έλεος.Στην τελική ανάλυση ποιός τους είπε να μάς μαζευτούν εδώ;Γιατί να πληρώνουμε τα γ@@@@@ των Αμερικανών;
Έλεος!!!!! Συγκρίνουμε την Ελλάδα με τη Σαουδική Αραβία ή το Ιράν;;;;; Αυτό και μόνο δείχνει που βρισκόμαστε σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη...Με την ίδια λογική, ο Παπαδόπουλος θα μπορούσε να πει, ας φύγουν πρώτα οι δικτάτορες από την ΕΣΣΔ, την Κίνα, Το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, κτλ και μετά φεύγουμε κι εμείς...
Τους Έλληνες ποιος τους είπε να πάνε Αμερική, Αυστραλία, κτλ (εντάξει οι Γερμανοί για ένα διάστημα πέρνανε gastarbeiter);;; Άρα, με βάση αυτό είναι απολύτως λογικό οι Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία ή την Αμερική να μην έχουν εκκλησία στη Νέα Υόρκη, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής ποιος τους είπε να πάνε εκεί πέρα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Έλεος!!!!! Συγκρίνουμε την Ελλάδα με τη Σαουδική Αραβία ή το Ιράν;;;;; Αυτό και μόνο δείχνει που βρισκόμαστε σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη...Με την ίδια λογική, ο Παπαδόπουλος θα μπορούσε να πει, ας φύγουν πρώτα οι δικτάτορες από την ΕΣΣΔ, την Κίνα, Το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, κτλ και μετά φεύγουμε κι εμείς...
Και ποιός σου είπε ότι θέλω να γίνω Ευρωπαίος;Έλληνας είμαι.Σιγά μην ονειρεύομαι να εχω προγόνους τους Conquistadores και τους Ιερούς εξεταστές.Όσο για τον Παπαδόπουλο,δεν έφυγε μόνος του,τον έδιωξε ο Ελληνικός λαός.Δηλαδή θα είμαστε δημοκράτες και προοδευτικοί όταν στήνουμε τον κώλο μας;Τί είναι αυτά που λες;Περνιέσαι για δημοκράτης;Θύμα είσαι.Ετσι σε βλέπουν και οι 'Ευρωπαίοι'.
Τους Έλληνες ποιος τους είπε να πάνε Αμερική, Αυστραλία, κτλ (εντάξει οι Γερμανοί για ένα διάστημα πέρνανε gastarbeiter);;; Άρα, με βάση αυτό είναι απολύτως λογικό οι Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία ή την Αμερική να μην έχουν εκκλησία στη Νέα Υόρκη, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής ποιος τους είπε να πάνε εκεί πέρα...
Οι Έλληνες δεν καβάλησαν ένα καράβι και πήγαν.Τις δεκαετίες του '50 και του '60 Όλες οι χωρες τις Ευρώπης οι ΗΠΑ και η Αυστραλία ζητούσαν προσωπικό να εργαστεί για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης.Με χαρτιά πήγαν εκεί.Ας σταματήσει η καραμέλα επιτέλους.Όλοι αυτοί που μάς μαζεύτηκαν ήρθαν παράνομα.Απο τα βουνά και απο τη θάλασσα.Και μη βιαστεί κανείς να με χαρακτηρήσει για ρατσιστή,διότι είμαι και μέλος της Action aid.Είμαι υπερ να τους βοηθήσουμε στις εστίες τους και όχι να έρχονται εδώ και να πουλάνε μπανάνες στα φανάρια.
-
Και ποιός σου είπε ότι θέλω να γίνω Ευρωπαίος;Έλληνας είμαι.Σιγά μην ονειρεύομαι να εχω προγόνους τους Conquistadores και τους Ιερούς εξεταστές.
Μήπως κάτι σε Ντεκάρτ, Βολταίρο και σία;;; (ναι, το ξέρω εμείς έχουμε τον Σωκράτη, Πυθαγόρα, κτλ... δεν τους ξεχνάω... )
Όσο για τον Παπαδόπουλο,δεν έφυγε μόνος του,τον έδιωξε ο Ελληνικός λαός.
Αν θυμάμαι καλά όσα μου έχουν πει οι γονείς μου και έχω ακούσει από πολλές μεριές, τον Καραμανλή (και άρα το τέλος της δικτατορίας) τον έφερε το γενικό επιτελείο στρατού...
Δηλαδή θα είμαστε δημοκράτες και προοδευτικοί όταν στήνουμε τον κώλο μας;
Πως ακριβώς;;; Με το να σεβόμαστε βασικές ανθρώπινες ελευθερίες;;; Αν αυτό το θεωρείς στήσιμο κώλου, μάλλον έχουμε πολύ διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων...
Περνιέσαι για δημοκράτης;Θύμα είσαι.Ετσι σε βλέπουν και οι 'Ευρωπαίοι'.
Ευχαριστώ...
Όσο για τους 'Ευρωπαίους' αν τους ρωτήσεις, μάλλον αυτοί αισθάνονται τα θύματα με τόσα δισ. ευρώ (και παλιά ecu) που μας πληρώνουν και εμείς τα κάνουμε πιάτα στα μπουζούκια... (και όχι μόνο γι' αυτό...) Θα έχεις ακούσει τη σχετική συζήτηση που γίνεται αυτές τις ημέρες από τον Tony, μία συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη εδώ και πάνω από 20 χρόνια...
Οι Έλληνες δεν καβάλησαν ένα καράβι και πήγαν.Τις δεκαετίες του '50 και του '60 Όλες οι χωρες τις Ευρώπης οι ΗΠΑ και η Αυστραλία ζητούσαν προσωπικό να εργαστεί για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης.Με χαρτιά πήγαν εκεί.Ας σταματήσει η καραμέλα επιτέλους.Όλοι αυτοί που μάς μαζεύτηκαν ήρθαν παράνομα.Απο τα βουνά και απο τη θάλασσα.
Έστω, δηλαδή τι σημαίνει αυτό;;; Ότι δεν πρέπει να σεβόμαστε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες;;; Συμφωνώ ότι η λαθρομετανάστευση δημιουργεί προβλήματα (ιδίως στην Αμερική, ο κάθε ινδιάνος θα το επιβεβαιώσει... - δεν είναι δικιά μου ατάκα...), αλλά να μην αρχίσω για τα πόσα θετικά έφεραν στην Ελλάδα οι μετανάστες, νόμιμοι και παράνομοι...
Και πέρα απ' αυτά, το ότι ήρθαν παράνομα τι ακριβώς σημαίνει;;;; Ότι δεν έχουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα;;;;
Και μη βιαστεί κανείς να με χαρακτηρήσει για ρατσιστή,διότι είμαι και μέλος της Action aid.Είμαι υπερ να τους βοηθήσουμε στις εστίες τους και όχι να έρχονται εδώ και να πουλάνε μπανάνες στα φανάρια.
Συμφωνώ σε αυτό, αλλά επαναλαμβάνω... Πολλοί ήρθαν! Τώρα τι;;;
-
δεν μπορω να σε καταλαβω
το να σεβεσαι τη διαφορετικοτητα του αλλου και τις επιλογες του (στο οτιδηποτε) ειναι στησιμο κωλου???
-
Αναλογιστείτε σε πόσες χώρες στην 'πολιτισμένη' Ευρώπη υπάρχουν ισχυρές μειονότητες μουσουλμάνων και πόσα Τζαμιά έχουν.Στη Γαλλία όχι μόνο δεν έχουν Τζαμιά αλλά απαγόρεψαν και τη ισλαμική μαντίλα στα σχολεια.Στην Ισπανία δεν έχει πουθενά στο νότο-οπου και έχει πολλους Μαροκινούς-τζαμιά.Στη Γερμανία με τη μεγάλη Τουρκική μειονότητα δεν έχει.Και ζητούν και εμμέσως επιβάλλουν στην Ελλάδα να φτιάξει...Αυτοί όμως είναι που δε θέλουν την Τουρκία στην Ε.Ε.Πριν μερικά χρόνια κρύβονταν πίσω απο την Ελλάδα για τη μη είσοδο της Τουρκίας.Αποκαλύφθηκαν όμως όταν η Ελλάδα άλλαξε στάση...Μάς έχουν για κυματοθραύστη και καρπαζοεισπράχτορες.
-
δηλ. πρεπει να δειξουμε (ξανα) οτι ο πολιτισμος μας φτανει μεχρι εκει που φτανει και το συμφερον μας
-
Αν αυτό κατάλαβες...
-
Το κηφηναριό θέλει να γίνει τζαμί στην Αθήνα, αλλά όχι κέντρο ισλαμικών σπουδών. Γιατί; Μα γιατί πάρα πολύ απλά, αν υπάρχει το τζαμί σκέτο, χωρίς να υπάρχουν άνθρωποι που να ξέρουν δυο-τρία πράγματα παραπάνω να ηρεμούν τα πνεύματα, θα μπορεί να δημιουργεί κλίμα φανατισμού και μισαλλοδοξίας!
Τα ξέρουμε πια τα κόλπα του χριστοδουλλάχ.
-
Αναλογιστείτε σε πόσες χώρες στην 'πολιτισμένη' Ευρώπη υπάρχουν ισχυρές μειονότητες μουσουλμάνων και πόσα Τζαμιά έχουν.Στη Γαλλία όχι μόνο δεν έχουν Τζαμιά αλλά απαγόρεψαν και τη ισλαμική μαντίλα στα σχολεια.Στην Ισπανία δεν έχει πουθενά στο νότο-οπου και έχει πολλους Μαροκινούς-τζαμιά.Στη Γερμανία με τη μεγάλη Τουρκική μειονότητα δεν έχει.Και ζητούν και εμμέσως επιβάλλουν στην Ελλάδα να φτιάξει...Αυτοί όμως είναι που δε θέλουν την Τουρκία στην Ε.Ε.Πριν μερικά χρόνια κρύβονταν πίσω απο την Ελλάδα για τη μη είσοδο της Τουρκίας.Αποκαλύφθηκαν όμως όταν η Ελλάδα άλλαξε στάση...Μάς έχουν για κυματοθραύστη και καρπαζοεισπράχτορες.Λάθος. Στην Γαλλία υπάρχουν τζαμιά, (http://www.thehotspotonline.com/thewurld/articles/Mosque.htm)
όπως και συναγωγές. Το ίδιο και στην Γερμανία (http://mitglied.lycos.de/benninghaus_ruediger/mosques.htm). Στην Ισπανία έχει σίγουρα τουλάχιστον ένα ολοκαίνουργιο τζαμί στην Γρανάδα (Νότια Ισπανία) και είχα διαβάσει στο Time ότι ήταν αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα.
http://www.granadamosque.com/Αν δεν κάνω λάθος, η μόνη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα (της ένωσης τουλάχιστον) που δεν έχει κάποιον επίσημο τόπο λατρείας για τους μουσουλμάνους είναι η Αθήνα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αναλογιστείτε σε πόσες χώρες στην 'πολιτισμένη' Ευρώπη υπάρχουν ισχυρές μειονότητες μουσουλμάνων και πόσα Τζαμιά έχουν.Στη Γαλλία όχι μόνο δεν έχουν Τζαμιά αλλά απαγόρεψαν και τη ισλαμική μαντίλα στα σχολεια.Στην Ισπανία δεν έχει πουθενά στο νότο-οπου και έχει πολλους Μαροκινούς-τζαμιά.Στη Γερμανία με τη μεγάλη Τουρκική μειονότητα δεν έχει.Και ζητούν και εμμέσως επιβάλλουν στην Ελλάδα να φτιάξει...Αυτοί όμως είναι που δε θέλουν την Τουρκία στην Ε.Ε.Πριν μερικά χρόνια κρύβονταν πίσω απο την Ελλάδα για τη μη είσοδο της Τουρκίας.Αποκαλύφθηκαν όμως όταν η Ελλάδα άλλαξε στάση...Μάς έχουν για κυματοθραύστη και καρπαζοεισπράχτορες.
Λάθος. Στην Γαλλία υπάρχουν τζαμιά, (http://www.thehotspotonline.com/thewurld/articles/Mosque.htm)
όπως και συναγωγές. Το ίδιο και στην Γερμανία (http://mitglied.lycos.de/benninghaus_ruediger/mosques.htm). Στην Ισπανία έχει σίγουρα τουλάχιστον ένα ολοκαίνουργιο τζαμί στην Γρανάδα (Νότια Ισπανία) και είχα διαβάσει στο Time ότι ήταν αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα.
http://www.granadamosque.com/Αν δεν κάνω λάθος, η μόνη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα (της ένωσης τουλάχιστον) που δεν έχει κάποιον επίσημο τόπο λατρείας για τους μουσουλμάνους είναι η Αθήνα.
Στην Ισπανία υπάρχουν δύο όλα κι όλα.Ένα στην Κόρδοβα (Μεσκίτα) που είναι μερικών εκατοντάδων χρόνων και έχει χτισμένο έναν καθολικό ναό ΜΕΣΑ του και αυτό το ολοκαίνουριο που αναφέρεις,το οποίο χτίστηκε μετά από πολλούς αγώνες και με χρηματοδότηση εκτός Ισπανίας.
Το πρώτο δεν λειτουργεί,οπότε ολόκληρη η Ισπανία έχει μόνο ένα τζαμί.Και αυτό λόγω του φανατικού καθολικισμού που επικρατεί και τις κακές σχέσεις των Ισπανών με τους μουσουλμάνους (και ιδιαίτερα τους Μαροκινούς) ,που κρατάει από τον καιρο της εκδίωξης των Αράβων από τη χώρα.
-
κακως δεν υπαρχει τζαμι στην Αθηνα...μεχρι και στην Κωνσταντινουπολη υπηρχε πριν 1000 χρονια...
-
Χωρίς αυτό να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για την συζήτηση μας, στην Ισπανία υπάρχουν τουλάχιστον 11 τζαμιά σε λειτουργία
-
Καλά, έπαθα πλάκα!
Άθεοι, ζητάνε να κτιστούν τόποι λατρείας (κάποιου) Θεού!
Λυπηθήτε μας, ρε παιδιά, κλείστε το κουτί.
Αν δεν κατάλαβα καλά, συμπαθάτε με. -
Το ότι δεν πιστεύω σε ένα υπερφυσικό όν δεν σημαίνει ότι θεωρώ σωστό να σου απαγορεύεται να έχεις έναν τόπο όπου μπορεί να τον λατρεύεις εσύ που πιστεύεις. Όλοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, ανεξαρτήτως θρησκείας.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το ότι δεν πιστεύω σε ένα υπερφυσικό όν δεν σημαίνει ότι θεωρώ σωστό να σου απαγορεύεται να έχεις έναν τόπο όπου μπορεί να τον λατρεύεις εσύ που πιστεύεις. Όλοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, ανεξαρτήτως θρησκείας.Μην εξηγούμε και τα εύκολα, 'ντάξει;
Το δέχομαι ασυζητητί, αναφέρομαι σ' αυτούς που 'τη λένε' στους 'χριcτιανούc' παπάδες σε κάθε ευκαιρία, τους τη λένε ακόμα κι όταν αντιτίθενται στη δημιουργία τόπων λατρείας άλλων θρησκειών. Θα περίμενα να παραπονιούνται για τη δημιουργία τόπων λατρείας γενικώς.
Αρχιεπισκος Αθηνων και πασης Ελλαδος...