-
Χρήστος Λάππας έγραψε:
'Δεν μου αρέσει να μου βάζουν ταμπέλες, φίλε Alpan. Δεν άνηκα ποτέ μου σε κάποιο κόμμα και ούτε πρόκειται να αλλάξει αυτό.
Όπως καταλαβαίνεις βέβαια, η έλλειψη κομματικής τοποθέτησης δεν σημαίνει και έλλειψη πολιτικής τοποθέτησης. Αν πάντως επιμένεις να με κατατάξεις σε μια κατηγορία, αυτή θα ήταν αντιΠαπανδρεϊκός (για τον Ανδρέα, πάντα), ή για να είμαι πιο σαφής, αντιλαϊκιστής.'
Δεκτόν! Απόλυτα δεκτόν!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Σχετικά με τον Μητσοτάκη και τα Σκόπια... πιστεύω η σωστή έκφραση θα ήταν 'σε 10 χρόνια θα έπρεπε να το ξεχάσουμε'.
Το θέμα δεν έχει ουσία. Και εγώ εκνευρίζομαι και πραγματικά δεν γνωρίζω πως θεωρούν εαυτούς απογόνους του Αλεξάνδρου (δεν θωρούν ότι είναι Σλάβοι?). Αντιθέτως υπάρχει θέμα με ουσία που λέγεται Μέγάλη Αλβανία. Και μας συμφέρει να τους ενισχύσουμε με την ονομασία ώστε να αποτρέψουμε το χειρότερο.
Δυστυχώς για τους Αλβανούς είναι οι μόνοι με αυξημένη συχνότητα γεννήσεων και αυξημένη επιθετικότητα (σε επίπεδο εθνικών διεκδικήσεων) και αυτό τους καθιστά απειλή για τους υπόλοιπους.Όσο για το Κυπριακό... ο Κύπριος πρόεδρος επέλεξε τον υψηλού ρίσκου δρόμο. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν θα τα καταφέρει και, στην καλύτερη περίπτωση, θα πέσει στα μαλακά με μια νέα έκδοση του σχεδίου Ανάν.
Οι Κύπριοι πιστεύω πρέπει να αποφασίσουν. Θέλουν να ζήσουν ως ισότιμοι πολίτες με τους Τούρκους (παλιότερα ήταν β' κατηγορίας) ή όχι? Η Κύπρος ως σύνολο δεν είναι 100% Ελληνική και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το δεχθούμε.
Αν όχι, υπάρχει η λύση των 2 κρατών με τους Τούρκους να μας δίνουν Αμμόχωστο και κάποια άλλα εδάφη.
Αν ναι υπάρχει το σχέδιο Ανάν.
Προσωπικά το μόνο με το οποίο είμαι κάθετος στο σχέδιο είναι η παραμονή των εποίκων. Αυτοί είναι μεγάλο πρόβλημα.
Τέλος η αίσθηση που έχω είναι ότι όσο καθυστερεί η λύση, τόσο ισσοροπίες αλλάζουν σε βάρος μας...Nikόλα κι εγώ συμφωνώ με αυτό που λες για το Μητσοτάκαρο! Ηταν το μόνο σωστό που είπε
Σκόπια , Αλβανία= φτώχεια σε σημείο εξαθλίωσης, αμορφωσιά------>εθνικιστικές υστερίεςΚύπρος= ο Παπαδόπουλος δεν μπορούσε να πει 'ΝΑΙ' με τίποτα. Η στάση του Ελληνα πρωθυπουργού τον διευκόλυνε αφάνταστα. Ο χρόνος μετράει υπέρ της Κύπρου αν και την έχουν στην πρέσα (ως συνήθως καμιά πίεση στην άλλη μεριά). Το 'ΟΧΙ' σάρωσε στις ηλικίες 18-30. Οι ηλικίες αυτές δε γνώρισαν μια άλλη Κύπρο παρά μόνο αυτή που έχουν τώρα. Η Κύπρος είναι κράτος που ευημερεί , σε αντίθεση με το βορειο τμήμα της που θυμίζει Αλβανία την εποχή του Χότζα. Είναι φυσικό να μη θέλουν να παζαρέψουν την καλοπέραση τους. Η διχοτόμηση θα είναι καταστροφή. Θα εξαρτηθούν πολλά από τη στάση της Αθήνας. Την Κύπρο την πήγαν 'δεμένη' με τις συμφωνίες της Νέας Υόρκης ο Σημιταράς και το Giorgakis.
Γουδί που τους χρειάζεται...Η ένωση είναι προβληματική και η διχοτόμηση καταστροφική... δηλαδή υπάρχει λύση? Όσο περνά ο καιρός οι έποικοι θα είναι περισσότεροι. Πρόκειται για ανθρώπους από τα Ανατολικά της Τουρκίας και το πρόβλημα είναι ότι είναι απροσάρμοστοι, καμία σχέση με τους πραγματικούς Τουρκοκύπριους. Για αυτό η λύση πρέπει να δωθεί το συντομότερο δυνατόν.
Ο Παπαδόπουλος γιατί δεν μπορούσε να πει ναι?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ο Παπαδόπουλος γιατί δεν μπορούσε να πει ναι?Η γνώμη μου εν συντομία είναι η εξής :
1ον) Από καθαρά συναισθηματικής απόψης: ο Κύπριος Πρόεδρος και η 'σειρά' του (ηλικιακά) είναι αυτοί που αγνωνίστηκαν για την Κύπρο. Και δε μπορούν να τη δουν ουσιαστικά ...εξαφανισμένη
2ον) Από καθαρά πολιτική-πρακτική σκοπιά : Δεν το ξέρω στις λεπτομέρειες του το σχέδιο. Εχω διαβάσει μερικά βασικά του σημεία.
Τέτοιο κράτος , σαν αυτό που υπάρχει στο σχέδιο, δεν βρισκεται πουθενά στον κόσμο.Είναι αδύνατον να λειτουργήσει αυτό το πράγμα. Ουσιαστικά δικαιώνει την εισβολή, όχι μόνο εδαφικά αλλά και σε άλλα θέματα, όπως είναι το θέμα των περιουσιών και τοθέμα του στρατού Κατοχης.
Αν σε αυτά τα δύο υπάρξει βελτίωση και δοθούν περισσότερες εξουσίες στη κεντρική κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να πάμε στο 'ΝΑΙ'.
Η ευκαιρία για την Κύπρο ήταν όταν ήταν Γ.Γ του ΟΗΕ ο Ντε Κουεγιάρ. Τότε είχε κατατεθεί ένα σχέδιο λύσης με το όνομα 'πρωτοβουλία ντε κουεγιαρ' που ήταν σαφώς και δικαιότερο για την Κύπρο και για αυτό πήγε...άκλαφτο.Γενικά όλοι οι Γ.Γ είχαν και κάποιο σχέδιο επίλυσης αλλά δε θέλαμε να στεναχωρησουμε την Τουρκία.
Αλλά τούτος εδώ (Α(υ)νάν) το πάρα-παρα χ**ε το πράμα.
Δυστυχώς ο Παπαδόπουλος έχει να αντιμετωπίσει και αυτους τους ..(ασε μην το πω) του ΔΗΣΥ που έχουν καταντήσει χειρότεροι του Giorgakis.
Θα δούμε που θα πάει το πράγμα. Αν βάλει πάλι πλάτη ο Κωστάκης κάνοντας τον Βούδα (=να μην πάρει θέση) , εγώ προσωπικά αισιοδοξώ -
Θα δούμε που θα πάει το πράγμα. Αν βάλει πάλι πλάτη ο Κωστάκης κάνοντας τον Βούδα (=να μην πάρει θέση) , εγώ προσωπικά αισιοδοξώΕγώ πάντως την υπολογίζω στα υπέρ τού Κωστάκη αυτή του την καθυστέρηση τότε (ήθελε να πει οχι, 'έπρεπε' όμως να πει ναι, οπότε δεν είπε τίποτα και τα είχε καλά με όλους )
-
Πιστεύω πως θα έπρεπε να δεχθούν το σχέδιο. Βέβαια είμαι Ελλαδίτης οπότε είναι εύκολο να το πω αυτό. Με ψυχραιμία πάντως πιστεύω το μόνο αληθινό αγκάθι είναι οι έποικοι.
Τουρκικός στρατός υπάρχει και τώρα στο νησί, και με βάση το σχέδιο δεν θα έμενε και για τρομερό διάστημα (15 χρόνια ή κάτι τέτοιο νομίζω). Ούτε με τις τωρινές συνθήκες νομίζω θα δημιουργούνταν πρόβλημα.
Το θέμα είναι πως δεν νομίζω πως στο μέλλον θα μας προταθεί καλύτερη λύση... -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Θα δούμε που θα πάει το πράγμα. Αν βάλει πάλι πλάτη ο Κωστάκης κάνοντας τον Βούδα (=να μην πάρει θέση) , εγώ προσωπικά αισιοδοξώ
Εγώ πάντως την υπολογίζω στα υπέρ τού Κωστάκη αυτή του την καθυστέρηση τότε (ήθελε να πει οχι, 'έπρεπε' όμως να πει ναι, οπότε δεν είπε τίποτα και τα είχε καλά με όλους )
Ούτε λόγος!! Ούτε λόγος !!! Και βέβαια είναι στα ΥΠΕΡ!!! (και να είσαι σίγουρος ότι μακροπρόθεσμα θα είναι μέγιστη τιμή γι αυτόν)
Ουσιαστικά στην εσκεμένη 'μουγγα' του Κωστάκη στηρίχθηκε ο Κύπριος Πρόεδρος.
Οι υπόλοιποι τον είχαν κυριολεκτικά λιώσει
Μακάρι να αντέξει και τώρα. -
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Φίλε downhill, απολογούμαι αν έθιξα τα φιλοπασοκικά σου αισθήματα (αν σε ερμήνεψα ορθώς), δεν ήταν όμως ούτε η πρόθεσή μου ούτε η αιτία της παραπάνω δημοσίευσής μου.
Πότε είπα ότι τρέφω φιλοπασοκικά αισθήματα;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
- 14 Ιουνίου 1985, αεροπειρατεία στην πτήση TWA 847 με αφετηρία την Αθήνα.
http://www.historychannel.com/speeches/archive/speech_235.html
Τώρα βέβαια θα συμφωνείς ότι ο λόγος του Ρήγκαν δεν είναι και το πιο αξιόπιστο κριτήριο αλλά τέλος πάντων. Εγώ όπου κοίταξα (διότι δεν το θυμόμουν) έγραφαν ότι «πάνω από την Αθήνα έγινε αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της TWA « και συνέχιζαν ότι «έληξε μετά από 16 μέρες με επέμβαση της Συρίας (οι Άραβες φίλοι που λέγαμε…) και οι 39 επιβάτες ελευθερώθηκαν. Ένας αμερικάνος νεκρός. Δεν βρήκα πουθενά να γράφουν ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Αθήνα. Αλλά πιθανόν για να εκδώσει ο Ρήγκαν «ταξιδιωτική οδηγία» για τα αμερικανά να μην έρχονται εδώ, από εδώ να απογειώθηκε.
http://en.wikipedia.org/wiki/TWA_Flight_847
Μπορώ να σου βρω άπειρα links σαν το παραπάνω που να αναφέρονται στην αεροπειρατεία καθώς και στο ότι ξεκίνησε από την Αθήνα (ο λόγος του Reagan ήταν το πρώτο αποτέλεσμα του google), αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα αν έχεις αποφασίσει ότι δεν ταιριάζει με την θεωρία σου περί ασφάλειας της χώρας. For all that is worth, να σου πω ότι το θυμάμαι προσωπικά, αν και ήμουν 15 χρόνων. Πάμε παρακάτω.
- 1985, εκτόξευση πυραύλου κατά αεροπλάνου της ALIA κατά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
http://judicial-inc.biz/abu_nidal.htm 4) 1988 Επίθεση από τρομοκράτες της ομάδας του Abu Nidal στο Ελληνικό κρουαζιερόπλοιο City of Poros με αποτέλεσμα 9 νεκρούς και 98 τραυματίες.
(Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει και τις ακόλουθες 2 επιθέσεις από τους φίλους μας τους Άραβες.)
Εδώ δεν πρόσεξες τα link που εσύ ο ίδιος έδωσες.
Μάλλον όχι γι αυτό και σου λέω ότι πιο κάτω αναφέρει ότι : «Ο τρομοκράτης Αbu ήταν στην πραγματικότητα Mossad» και ακόμα πιο κάτω γράφει κάποιος Author Patrick Seale λέει ότι : «είναι αναμφίβολα πράκτορας της Mossad , σε κάθε του ενέργεια ωφελημένο ήταν το Ισραήλ» και συνεχίζει ***«όλοι οι ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή συμφωνούν ότι ο Αμπού Νιντάλ ήταν πράκτορας της Mossad» ***Για lookαρε λίγο : http://www.the7thfire.com/new_world_ord ... rorist.htmΠάρα πολύ σωστή η παρατήρηση σου. Απροσεξία μου. Για να επανορθώσω παραθέτω 15 Links που υποστηρίζουν ότι ο Abu Nidal μισούσε θανάσιμα το Ισραήλ, ότι σκότωσε πολλούς Εβραίους μεταξύ άλλων και ότι έκανε ότι μπορούσε για να αποτρέψει κάθε συνεννόηση με σκοπό την επίτευξη ειρήνης μεταξύ του κράτους του Ισραήλ και των Αράβων γειτόνων του. (Το νούμερο 10 ασχολείται συγκεκριμένα με την θεωρία που πρεσβεύει ότι ο Abu Nidal ήταν πράκτορας του Ισραήλ). Να κάτσω στην θέση μου τώρα, ή να πάω τιμωρία όρθιος στην γωνία;
- http://cfrterrorism.org/groups/abunidal.html
- http://library.nps.navy.mil/home/tgp/abu.htm
- http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Nidal
- http://www.fas.org/irp/world/para/ano.htm
- http://www.rotten.com/library/bio/crime ... abu-nidal/
- http://www.ict.org.il/inter_ter/orgdet.cfm?orgid=2
- http://www.teror.gen.tr/english/organis ... nidal.html
8 ) http://i-cias.com/e.o/abu_nidal.htm - http://www.palestineremembered.com/Jaff ... ry163.html
- http://www.danielpipes.org/article/881
- http://www.tkb.org/Group.jsp?groupID=1
- http://www.gordonthomas.ie/Articles/abunidal.htm
- http://slick.org/deathwatch/mailarchive/msg00836.html
- http://english.pravda.ru/main/2002/08/21/34956.html
- http://www.terrorismanswers.com/groups/abunidal.html
Συμπερασματικά : Στη «μαύρη δεκαετία» όπως την αποκαλείς και που αισθανόσουν πολύ άβολα που δεν «έγλυφες» (όχι εσύ, γενικά μιλάω) τα αμερικανά και τους δορυφόρους τους :
Δηλαδή εγώ ΔΕΝ πρέπει να προσβληθώ με αυτό που γράφεις, γιατί δεν το γράφεις για εμένα προσωπικά! Τέλος πάντων, ας το δεχτούμε. Για να δούμε παρακάτω.
-Ενας αμερικάνος πολίτης σκοτώθηκε σε αεροπειρατεία (αραβικών συμφερόντων –λίγο αδόκιμος ο όρος) που πιθανώς έγινε στο έδαφος σου.
-Σε κανένα ελληνικό αεροπλάνο δεν έγινε αεροπειρατεία.
-Κανένας Έλληνας πολίτης δεν έπαθε ούτε γρατσουνιάΓια ρώτα και τους άλλους τώρα πόσες αεροπειρατείες λούστηκαν, ψάξε και βρες και θα εκπλαγείς
Δηλαδή πρέπει να λέμε και ευχαριστώ που χρησιμοποιήθηκε το έδαφος μας μόνο για να σκοτώνονται Αμερικάνοι. (Let's see now... Whoa!, no dead Greeks! Thank you Abu and salam alecum!). Την διεθνή δυσφήμηση και την καταρράκωση του κύρους της χώρας που είχε καταντήσει θέατρο συγκρούσεων διαφόρων Αραβικών ομάδων μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στο έδαφος μας φαντάζομαι ότι τα θεωρείς ελάσσονος σημασίας. Θυμάμαι πάντως πολύ καθαρά, αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, μια Αγγλίδα τουρίστρια η οποία με ρωτούσε ανήσυχη για τις αεροπειρατείες στην Ελλάδα λίγο πριν επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο της Ολυμπιακής από Λονδίνο. Τέλος πάντων, είναι μια άποψη και αυτή. Πάμε παρακάτω.
Τελικά είχες δίκιο. Με την εφαρμογή της πολιτικής της δεκαετίας του 80 δεν κινδυνεύσαμε καθόλου.
Το «υφάκι» δεν προσφέρει κάτι στη συζήτηση.
Θα έλεγα ότι δεν είχα απολύτως δίκιο άλλωστε ανέφερα σαφέστατα ότι δε θυμόμουν. Το αν κινδυνέψαμε απάντησέ το εσύ.Εγώ λέω ότι είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς ότι σε ένα αεροπλάνο, ή πλοίο που είναι υπό τον έλεγχο τρομοκρατών δεν κινδυνεύει λόγω εθνικότητας. Εσύ τι λες;
Όσο για τις αναφορές σου στα βάσανα του φουκαρά του Παπανδρέου, θα τις αφήσω ασχολίαστες!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα και δεν υπάρχει πρόβλημα με τη «χολή» που εκτοξεύεις.
Μάλλον κι εσύ παρακολουθούσες ανήμπορος να καταλάβεις πώς ο «φουκαράς» με τα βάσανα , ξαναβγήκε το 1993 και πώς πήρε το 40% του εκλογικού σώματος το 1989 και το 1990.Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να καταλάβω. Ήταν προφανές ότι είναι πολύ δύσκολο να δώσεις στον απλό κόσμο να καταλάβει ότι η μακροχρόνια ευημερία των πολλών πάει πακέτο με την οικονομική ανάπτυξη και δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα κρατικών παροχών. Ακόμα και σήμερα που εμείς και τα παιδιά μας πληρώνουμε ακριβά τα λάθη εκείνης της δεκαετίας, πολλοί δυσανασχετούν και αναπολούν τα χρόνια των παχιών αγελάδων (όπως υπάρχουν και πολλοί που αναπολούν τα χρόνια της δικτατορίας – ά, ρε Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται…), αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν ότι τότε ζούσαν με δανεικά. Με δανεικά που οι δανειστές τώρα ζητούνε πίσω και μάλιστα με τόκο.
Σε συμμερίζομαι και σε κατανοώ απόλυτα. Χαμένα θα τα είχες…
Τώρα το αν χαρακτηρίζεις εσύ , φουκαρά , έναν τρεις φορές εκλεγμένο πρωθυπουργό, φαντάζομαι να συμφωνείς ότι δεν έχει και πολλή μεγάλη σημασία. Για να μην πω ότι δεν έχει καμια σημασία.Μα απολύτως καμία.(Σημείωση. Φαντάζομαι ότι το «υφάκι» σου σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο, εν αντιθέσει με το δικό μου σε προηγούμενο προσθέτει πολλά στην συζήτηση)
Ευχαριστώ λοιπόν για την κατανόηση και ελπίζω στην επιείκεια σου, αφού ένας άνθρωπος σαν εμένα που 'τα είχε χαμένα' είναι λογικό να μην μπορεί να αρθρώσει πάντα πολιτικό λόγο ισάξιο με αυτούς που έβρισκαν τον Παπανδρεϊσμό ιδεατό σύστημα.
Να εξηγήσω λοιπόν. Το «φουκαράς» ήταν αναφορά στα μαρτύρια στα οποία τα σκοτεινά κέντρα υπέβαλαν τον Ανδρέα Παπανδρέου για να σταματήσουν την πεφωτισμένη πολιτική του που οδήγησε την χώρα στον δρόμο της ευημερίας και την διεθνούς αναγνώρισης, με άλλα λόγια στον δρόμο της αλλαγής.
Σίγουρα ο χαρακτηρισμός αυτός δεν ταιριάζει στον Ανδρέα Παπανδρέου καθώς ένας άνθρωπος που έζησε τα τελευταία χρόνια της πολυτάραχης ζωής του σε νεόδμητη βίλλα στην Εκάλη αξίας πολύ άνω του 1 Δις (τα οποία είχε ισχυριστεί ότι προερχόντουσαν από δάνεια φίλων!) δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φουκαράς. Ούτε βέβαια ταιριάζει αυτός ο χαρακτηρισμός σε έναν άνθρωπο που μετακινούταν στα νησιά με ιδιωτικά κότερα ( π.χ. στην Πάφο, όπου και το τελευταίο του ταξίδι, καθώς φαίνεται η μεταφορά με άλλο μέσο ήταν τρε μπανάλ).
Φουκαράδες ήταν μάλλον όλοι αυτοί που τον είχαν πιστέψει και περίμεναν η πολιτική του να αποδώσει καρπούς.Όλοι αυτοί που πίστεψαν ότι θα μπορούσε η Ελλάδα να συνεχίσει με την τότε πολιτική ωσάν να είχαμε βρει την μαγική φόρμουλα που συνδύαζε αειφόρο ευημερία με ακατάσχετο κρατισμό και εκδίωξη των επενδύσεων. Φευ!
Φουκαράδες ήταν επίσης οι εργάτες που πανηγύριζαν για τα σκληρά παζάρια της τότε κυβέρνησης που τελικά είχαν ως αποτέλεσμα να φύγουν τα περισσότερα ξένα εργοστάσια από την χώρα και να πάνε στους ever-willing γείτονες. Φουκαράδες ήταν όσοι χάνοντας τις δουλειές τους στα εργοστάσια που έκλειναν το ένα μετά το άλλο πίστευαν ότι θα μπορέσουν να απορροφηθούν όλοι ανεξαιρέτως στο δημόσιο. Φουκαράδες ήμασταν όλοι εμείς που αναγκαστήκαμε να πληρώνουμε όλο τον κόσμο που τελικά μπήκε στο δημόσιο χωρίς να καλύπτει πραγματικές ανάγκες επειδή η τότε κυβέρνηση δεν ήθελε να χάσει ψήφους. Φουκαράδες ήταν οι αγρότες που έμειναν με την εντύπωση ότι οι παχυλές επιδοτήσεις για προϊόντα χωρίς ζήτηση θα συνεχιζόντουσαν για πάντα.
Και επειδή μάλλον δεν το αντιλήφθηκες, να επαναλάβω ότι η επανεκλογή κάποιου δεν είναι απαραιτήτως δείγμα μεγάλων ικανοτήτων στην διακυβέρνηση. Και ο Bush εξελέγη για δεύτερη φορά και αν επιτρεπόταν από το σύνταγμα τους είμαι σίγουρος ότι θα έβγαινε και τρίτη. Ο Παπανδρέου επανεξελέγη, ακριβώς σαν τον Bush, όχι γιατί ήταν καλός οικονομολόγος, αλλά γιατί ήταν εξαιρετικός ρήτορας και πάρα πολύ καλός στο να λέει στον λαό αυτό ακριβώς που ο λαός ήθελε να ακούει. «Τσοβόλα δώστα όλα», βροντοφώναζε στην πλατεία Συντάγματος με υπόκρουση από Κάρμινα Μπουράνα, τηλεοπτική κάλυψη από τον Μπιρσίμ και σχολιασμό από τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Χούντα (τον θυμάται κανείς στις ειδήσεις; ) και τα πλήθη να αλαλάζουν από κάτω! Πολύ εποικοδομητικά όλα αυτά για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, δεν συμφωνείς;
Έχεις δίκιο λοιπόν και σου ζητώ συγνώμη. Ο Παπανδρέου σίγουρα δεν ήταν φουκαράς. Και σίγουρα ότι έκανε το έκανε εν γνώσει των τρομερών συνεπειών για την χώρα μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του. Ήταν ένα τέλειο παράδειγμα αμοραλισμού.
- 14 Ιουνίου 1985, αεροπειρατεία στην πτήση TWA 847 με αφετηρία την Αθήνα.
-
Σε ότι αφορά τον Παπανδρέου, τον πατήρ, εν πολλοίς συμφωνώ με το Χρήστο! Προσωπικά δεν έχω ξαναζήσει μεγαλύτερο λαϊκιστή πολιτικό.
Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω ότι το πολιτικό του έρισμα στις μάζες συγκρινόταν μονάχα με εκείνο του αείμνηστου Καραμανλή.
-
Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να καταλάβω. Ήταν προφανές ότι είναι πολύ δύσκολο να δώσεις στον απλό κόσμο να καταλάβει ότι η μακροχρόνια ευημερία των πολλών πάει πακέτο με την οικονομική ανάπτυξη και δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα κρατικών παροχών. Ακόμα και σήμερα που εμείς και τα παιδιά μας πληρώνουμε ακριβά τα λάθη εκείνης της δεκαετίας, πολλοί δυσανασχετούν και αναπολούν τα χρόνια των παχιών αγελάδων (όπως υπάρχουν και πολλοί που αναπολούν τα χρόνια της δικτατορίας – ά, ρε Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται…), αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν ότι τότε ζούσαν με δανεικά. Με δανεικά που οι δανειστές τώρα ζητούνε πίσω και μάλιστα με τόκο.
Τα σημερινά προβλήματα θα ήταν μικρότερα αν δεν υπήρχε και η τριετία Μητσοτάκη.Η τριετία του τρόμου για την Εθνική Οικονομία.Γι'αυτό τον τιμόρισε ο Ελληνικός λαός και τον έστειλε σπίτι του...
Να εξηγήσω λοιπόν. Το «φουκαράς» ήταν αναφορά στα μαρτύρια στα οποία τα σκοτεινά κέντρα υπέβαλαν τον Ανδρέα Παπανδρέου για να σταματήσουν την πεφωτισμένη πολιτική του που οδήγησε την χώρα στον δρόμο της ευημερίας και την διεθνούς αναγνώρισης, με άλλα λόγια στον δρόμο της αλλαγής.
Σίγουρα ο χαρακτηρισμός αυτός δεν ταιριάζει στον Ανδρέα Παπανδρέου καθώς ένας άνθρωπος που έζησε τα τελευταία χρόνια της πολυτάραχης ζωής του σε νεόδμητη βίλλα στην Εκάλη αξίας πολύ άνω του 1 Δις (τα οποία είχε ισχυριστεί ότι προερχόντουσαν από δάνεια φίλων!) δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φουκαράς. Ούτε βέβαια ταιριάζει αυτός ο χαρακτηρισμός σε έναν άνθρωπο που μετακινούταν στα νησιά με ιδιωτικά κότερα ( π.χ. στην Πάφο, όπου και το τελευταίο του ταξίδι, καθώς φαίνεται η μεταφορά με άλλο μέσο ήταν τρε μπανάλ).
Ενώ ο Μητσοτάκης με τα πολλά ακίνητα ανα τον κόσμο θα έπρεπε να είναι 'φουκαράς'!!!Επίσης ο κ.Μητσοτάκης ο Μέγας αποστάτης που μιλούσε για αποστασία του Σαμαρά μάς 'δώρησε' την ιδιωτική συλλογή απο σπάνιες αρχαιότητες που προφανώς του την είχαν δωρήσει ο Περικλής ο Αριστοτέλης και αλλοι επιφανείς Έλληνες...Οι βόλτες στο Αιγαίο με τον George Bush τον πρεσβύτερο σε θαλαμηγούς μεγάλων πλοιοκτητών είναι απλό πράγμα...Πανάκριβη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου έκανε 'φτερά' απο το Τατόι για να μη δυσαρεστηθεί ο 'Βασιλιάς' που κάποιοι απο την παράταξη της Ν.Δ τον ονειρεύονται πάλι...
Φουκαράδες ήταν μάλλον όλοι αυτοί που τον είχαν πιστέψει και περίμεναν η πολιτική του να αποδώσει καρπούς.Όλοι αυτοί που πίστεψαν ότι θα μπορούσε η Ελλάδα να συνεχίσει με την τότε πολιτική ωσάν να είχαμε βρει την μαγική φόρμουλα που συνδύαζε αειφόρο ευημερία με ακατάσχετο κρατισμό και εκδίωξη των επενδύσεων. Φευ!
Καμιά επένδυση δεν εκδίωξε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Προφανώς δε θυμάσε την ύφεση του τέλους της δεκαετίας του 1980.Σε όλη την Ευρώπη τα ίδια περίπου ήταν.Όχι στο βαθμό που είναι τώρα βέβαια.
Φουκαράδες ήταν επίσης οι εργάτες που πανηγύριζαν για τα σκληρά παζάρια της τότε κυβέρνησης που τελικά είχαν ως αποτέλεσμα να φύγουν τα περισσότερα ξένα εργοστάσια από την χώρα και να πάνε στους ever-willing γείτονες. Φουκαράδες ήταν όσοι χάνοντας τις δουλειές τους στα εργοστάσια που έκλειναν το ένα μετά το άλλο πίστευαν ότι θα μπορέσουν να απορροφηθούν όλοι ανεξαιρέτως στο δημόσιο. Φουκαράδες ήμασταν όλοι εμείς που αναγκαστήκαμε να πληρώνουμε όλο τον κόσμο που τελικά μπήκε στο δημόσιο χωρίς να καλύπτει πραγματικές ανάγκες επειδή η τότε κυβέρνηση δεν ήθελε να χάσει ψήφους. Φουκαράδες ήταν οι αγρότες που έμειναν με την εντύπωση ότι οι παχυλές επιδοτήσεις για προϊόντα χωρίς ζήτηση θα συνεχιζόντουσαν για πάντα.
Τότε όμως οι εργάτες μετακινούνταν δωρεάν απο τις 05:00-08:00 με τα αστικά λεωφορεία.Αυτά που ο Μητσοτάκης δώρησε στους ΣΕΠιτζίδες...Και μετά τις 20:00 δεν εβρισκες λεωφορείο!!!Και τώρα οι ΣΕΠιτζίδες διεκδικούν 30.000
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Σε ότι αφορά τον Παπανδρέου, τον πατήρ, εν πολλοίς συμφωνώ με το Χρήστο! Προσωπικά δεν έχω ξαναζήσει μεγαλύτερο λαϊκιστή πολιτικό.Αν λαϊκιστής είναι αυτός που δίνει ότι υπόσχεται...Ήταν λαϊκιστής!!
Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω ότι το πολιτικό του έρισμα στις μάζες συγκρινόταν μονάχα με εκείνο του αείμνηστου Καραμανλή.
Ποιόν Καραμανλή;Αυτον που έκανε τις πολιτικές διώξεις;Που έφτιαχνε φακέλους;Που κατέβαζε την αστυνομία κι έσπαζαν κεφάλια;Ε όχι και να συγκρίνουμε τον Ανδρεά με έναν τύρανο....
Ο Μητσοτάκης είχε πει στους Αστυνομικούς σε μια επίσκεψη του στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ:Εσείς είστε το κράτος.....
-
Τα σημερινά προβλήματα θα ήταν μικρότερα αν δεν υπήρχε και η τριετία Μητσοτάκη.Η τριετία του τρόμου για την Εθνική Οικονομία.Γι'αυτό τον τιμόρισε ο Ελληνικός λαός και τον έστειλε σπίτι του...
Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός;
Ενώ ο Μητσοτάκης με τα πολλά ακίνητα ανα τον κόσμο θα έπρεπε να είναι 'φουκαράς'!!!Επίσης ο κ.Μητσοτάκης ο Μέγας αποστάτης που μιλούσε για αποστασία του Σαμαρά μάς 'δώρησε' την ιδιωτική συλλογή απο σπάνιες αρχαιότητες που προφανώς του την είχαν δωρήσει ο Περικλής ο Αριστοτέλης και αλλοι επιφανείς Έλληνες...Οι βόλτες στο Αιγαίο με τον George Bush τον πρεσβύτερο σε θαλαμηγούς μεγάλων πλοιοκτητών είναι απλό πράγμα...Πανάκριβη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου έκανε 'φτερά' απο το Τατόι για να μη δυσαρεστηθεί ο 'Βασιλιάς' που κάποιοι απο την παράταξη της Ν.Δ τον ονειρεύονται πάλι...
Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά, που προφανώς σου διαφεύγει. Ο Μητσοτάκης δεν εκλέχτηκε τροφοδοτώντας το αριστερό υποσυνείδητο των Ελλήνων, όπως έκανε ο Παπανδρέου. Στην περίπτωσή του 2ου η αντίθεση και άρα η πρόκληση ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Ο Μητσοτάκης ποτέ δεν έκρυψε τα φιλοαμερικάνικα αισθήματά του, σε αντίθεση με τον Παπανδρέου που από τη μια έβριζε τις βάσεις, το ΝΑΤο και τουσ Αμερικάνους κι από την άλλη σπούδαζε το Γιωργάκη στην Αμερική, γεννημένο μάλιστα απο Αμερικανίδα μητέρα.
[quote]Καμιά επένδυση δεν εκδίωξε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Προφανώς δε θυμάσε την ύφεση του τέλους της δεκαετίας του 1980.Σε όλη την Ευρώπη τα ίδια περίπου ήταν.Όχι στο βαθμό που είναι τώρα βέβαια.
[snip]
Τότε όμως οι εργάτες μετακινούνταν δωρεάν απο τις 05:00-08:00 με τα αστικά λεωφορεία.Αυτά που ο Μητσοτάκης δώρησε στους ΣΕΠιτζίδες...Και μετά τις 20:00 δεν εβρισκες λεωφορείο!!!Και τώρα οι ΣΕΠιτζίδες διεκδικούν 30.000
-
Μ' αρέσει που σε προηγούμενο ποστ αναρωτήθηκες πότε είπες ότι τρέφεις φιλοπασοκικά αισθήματα
Σε ότι αφορά τον Παπανδρέου, τον πατήρ, εν πολλοίς συμφωνώ με το Χρήστο! Προσωπικά δεν έχω ξαναζήσει μεγαλύτερο λαϊκιστή πολιτικό.
Αν λαϊκιστής είναι αυτός που δίνει ότι υπόσχεται...Ήταν λαϊκιστής!!
Χμμμ... ο Κοσκωτάς ήταν σε αυτά που είχε υποσχεθεί; Η ένταξη/παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ; Οι (μη) εκδιώξεις των Αμερικάνικων βάσεων; Η ιστορία με τους S200? Τα... pumpers? Και πολλά ακόμα που τώρα μου διαφεύγουν.
Εν πάσει περιπτώσει, εμένα δεν με ενδιαφέρει να κομματικοποιήσω τη συζήτηση. Εμένα με ενδιαφέρει να εντοπιστούν τα λάθη εκατέρωθεν μπας και μπορέσουμε κάποια στιγμή να δούμε άσπρη μέρα.
Ποιόν Καραμανλή;Αυτον που έκανε τις πολιτικές διώξεις;Που έφτιαχνε φακέλους;Που κατέβαζε την αστυνομία κι έσπαζαν κεφάλια;Ε όχι και να συγκρίνουμε τον Ανδρεά με έναν τύρανο....
Ο Μητσοτάκης είχε πει στους Αστυνομικούς σε μια επίσκεψη του στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ:Εσείς είστε το κράτος.....
Με συγχωρείς, αλλά νομίζω ζούμε σε άλλη χώρα. Ναι ο Καραμανλής έκανε πολλές μαλακίες (όπως όλοι), αμφισβητείς όμως ότι είχε λαϊκό έρισμα;
-
Μέχρι στιγμής όλα καλά!...Αλλά σας παρακαλώ παίδες να συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο την συζήτηση!!
Πολύ δύσκολο το θέμα!!!!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μ' αρέσει που σε προηγούμενο ποστ αναρωτήθηκες πότε είπες ότι τρέφεις φιλοπασοκικά αισθήματαΑναρωτιέμαι ακόμα...
Αν λαϊκιστής είναι αυτός που δίνει ότι υπόσχεται...Ήταν λαϊκιστής!!
Χμμμ... ο Κοσκωτάς ήταν σε αυτά που είχε υποσχεθεί; Η ένταξη/παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ; Οι (μη) εκδιώξεις των Αμερικάνικων βάσεων; Η ιστορία με τους S200? Τα... pumpers? Και πολλά ακόμα που τώρα μου διαφεύγουν.[/quote]
Απο τον Κοσκωτά έχασε τις εκλογές.Λες να ήταν δική του επιλογή;Δεν είχε διξεί ποτέ ότι ήταν ηλίθιος...Μήπως ήταν δάχτυλος άλλου;Η ένταξη στο ΝΑΤΟ;Τη δεκαετία του 1980 μπήκαμε στο ΝΑΤΟ;Όσο για την παραμονή,χρωστάγαμε πολλά απο τα δανεικά που είχε πάρει ο Καραμανλής απο τους Αμερικανούς για να επιστρέψει μετά την Χούντα.S200;Τί είναι αυτό;Μοντέλο κινητού τηλεφώνου;Μάλλον για τους S300 λες.Αλλά αυτό το θέμα το χειρίστικαι ο Σημίτης.Και στην τελική ανάλυση δεν ήταν θέμα της Ελλάδας,αλλά της Κύπρου.Η Κύπρος τους αγόρασε και δεν τους εγκατέστησε ποτέ φοβούμενη τις απειλές απο τους Τούρκους και τους Αμερικανούς.Όσο για τα pumpers έγεινε δικαστήριο στα πλαίσια της Κάθαρσης....Και αθωώθηκαι.Αντε να επαναφέρετε το θέμα και να τον δικάσετε μετα θάνατον....
-
Απο τον Κοσκωτά έχασε τις εκλογές.Λες να ήταν δική του επιλογή;Δεν είχε διξεί ποτέ ότι ήταν ηλίθιος...Μήπως ήταν δάχτυλος άλλου;Η ένταξη στο ΝΑΤΟ;Τη δεκαετία του 1980 μπήκαμε στο ΝΑΤΟ;Όσο για την παραμονή,χρωστάγαμε πολλά απο τα δανεικά που είχε πάρει ο Καραμανλής απο τους Αμερικανούς για να επιστρέψει μετά την Χούντα.S200;Τί είναι αυτό;Μοντέλο κινητού τηλεφώνου;Μάλλον για τους S300 λες.Αλλά αυτό το θέμα το χειρίστικαι ο Σημίτης.Και στην τελική ανάλυση δεν ήταν θέμα της Ελλάδας,αλλά της Κύπρου.Η Κύπρος τους αγόρασε και δεν τους εγκατέστησε ποτέ φοβούμενη τις απειλές απο τους Τούρκους και τους Αμερικανούς.Όσο για τα pumpers έγεινε δικαστήριο στα πλαίσια της Κάθαρσης....Και αθωώθηκαι.Αντε να επαναφέρετε το θέμα και να τον δικάσετε μετα θάνατον....
Φίλε μου δεν προτίθεμαι να μπω σε στείρα κομματική αντιπαράθεση άνευ ουσίας, αφ' ενός γιατί δεν με ενδιαφέρει κι αφ' ετέρου διότι δεν βλέπω να έχεις διάθεση για γόνιμη πολιτική συζήτηση υπεράνω κομμάτων.
-
Μπορώ να σου βρω άπειρα links σαν το παραπάνω που να αναφέρονται στην αεροπειρατεία καθώς και στο ότι ξεκίνησε από την Αθήνα (ο λόγος του Reagan ήταν το πρώτο αποτέλεσμα του google), αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα αν έχεις αποφασίσει ότι δεν ταιριάζει με την θεωρία σου περί ασφάλειας της χώρας. For all that is worth, να σου πω ότι το θυμάμαι προσωπικά, αν και ήμουν 15 χρόνων. Πάμε παρακάτω.
Τα links στο internet δε σημαίνουν τίποτα. Το διαδίκτυο είναι ένας χώρος που δεν ελέγχεται και μπορεί ο καθένας να γράφει ότι θέλει. Ξαναλέω ότι δεν το θυμάμαι το συγκεκριμένο, εσύ λες ότι το θυμάσαι, δεν το αμφισβητώ. Τελειώσαμε με αυτό.
Πάρα πολύ σωστή η παρατήρηση σου. Απροσεξία μου. Για να επανορθώσω παραθέτω 15 Links που υποστηρίζουν ότι ο Abu Nidal μισούσε θανάσιμα το Ισραήλ, ότι σκότωσε πολλούς Εβραίους μεταξύ άλλων και ότι έκανε ότι μπορούσε για να αποτρέψει κάθε συνεννόηση με σκοπό την επίτευξη ειρήνης μεταξύ του κράτους του Ισραήλ και των Αράβων γειτόνων του. (Το νούμερο 10 ασχολείται συγκεκριμένα με την θεωρία που πρεσβεύει ότι ο Abu Nidal ήταν πράκτορας του Ισραήλ). Να κάτσω στην θέση μου τώρα, ή να πάω τιμωρία όρθιος στην γωνία;
Ισχύει ότι έγραψα και παραπάνω. Όσοι έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο της τρομοκρατίας ειδικά τη δεκαετία του 70 που ήταν και της «μόδας» υποστηρίζουν ότι «ο μαύρος Σεπτέμβρης» (η οργάνωση του Αμπού Νιντάλ) ήταν σαφώς προσανατολισμένη εναντίον δυτικών στόχων και των μετριοπαθών Αράβων.
Όλα αυτά στην αρχή της πορείας της οργάνωσης. Μετά…μετά αρχίζει το μπάχαλο ειδικά από τη βομβιστική επίθεση στη συναγωγή , Νέβε Σαλομ, της Κων/πολης. Το μίσος της εναντίον των μετριοπαθών Αράβων ήταν πολύ μεγαλύτερο από ότι αυτό εναντίον των Δυτικών.
Δε δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα στα διάφορα σάιτ (κυρίως τα αγγλοαμερικανικά) σε σχέση με τα 1-2 πράγματα που έχω διαβάσει προσωπικά για το θέμα αυτό. Η χώρα μας εκείνη τη δεκαετία, δε θρήνησε κανένα θύμα, δεν την «άγγιξε» καν το θέμα «τρομοκρατία» αντίθετα με άλλες χώρες που ήταν στενά δεμένες στο άρμα των αμερικάνων και ακόμα κλαίνε οι πολίτες τους για τους δικούς τους ανθρώπους
*Επίσης μπορείς να περπατήσεις με τα χέρια κάτω και τα πόδια ψηλά, στα σταθείς στο ένα πόδι, να περπατήσεις πάνω στα κύματα σαν τον χριστό, να αναληφθείς εις τους ουρανούς και ότι άλλο νομίζεις εσύ. Εγώ δεν εμπλέκομαι σε αυτό. *Δηλαδή εγώ ΔΕΝ πρέπει να προσβληθώ με αυτό που γράφεις, γιατί δεν το γράφεις για εμένα προσωπικά! Τέλος πάντων, ας το δεχτούμε. Για να δούμε παρακάτω.
Όχι δεν πρέπει διότι δεν το γράφω για σένα προσωπικά. Είναι μια ολόκληρη νοοτροπία που διακατέχει πάρα πολύ κόσμο. Είναι απλώς και μόνο διαφορά απόψεων.
Δηλαδή πρέπει να λέμε και ευχαριστώ που χρησιμοποιήθηκε το έδαφος μας μόνο για να σκοτώνονται Αμερικάνοι. (Let's see now... Whoa!, no dead Greeks! Thank you Abu and salam alecum!). Την διεθνή δυσφήμηση και την καταρράκωση του κύρους της χώρας που είχε καταντήσει θέατρο συγκρούσεων διαφόρων Αραβικών ομάδων μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στο έδαφος μας φαντάζομαι ότι τα θεωρείς ελάσσονος σημασίας. Θυμάμαι πάντως πολύ καθαρά, αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, μια Αγγλίδα τουρίστρια η οποία με ρωτούσε ανήσυχη για τις αεροπειρατείες στην Ελλάδα λίγο πριν επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο της Ολυμπιακής από Λονδίνο. Τέλος πάντων, είναι μια άποψη και αυτή. Πάμε παρακάτω.
Άντε πάλι από την αρχή…
«αλλεπάλληλα χτυπήματα» !!!! τα 2 μέσα σε 10 χρόνια!!! Και μάλιστα χωρίς να ανοίξει μύτη!!!! Καλό θα είναι να μη δημιουργούμε εντυπώσεις με υπερβολές και υστερίες.
Δεν είναι καταρράκωση του κύρους της χώρας σου όταν σε βρίζει η Θάτσερ .
Είναι μέγιστη τιμή. ¨Όταν δε συμπλέεις με φονιάδες είναι μέγιστη τιμή. Η τουρίστρια από το Λονδίνο καλού κακού ας προσέχει στα δικά της αεροδρόμια.** Στα δικά μας είναι ασφαλέστατη. Και θα εξακολουθήσει να είναι**
(παραμονές ολυμπιάδας είχε κατασυκοφαντηθεί η χώρα σου από αυτούς τους εσύ αναγορεύεις «συμμάχους» σου και έχεις και μεγάλη αγωνία για το τι γνώμη θα έχουν για σένα. Είχε κατασυκοφαντηθεί για τα θέματα ασφαλείας της ολυμπιάδας, με προφανή σκοπό να βγάλουν κανένα φράγκο παραπάνω. Και είχες και αμερικανόδουλη κυβέρνηση. Δηλαδή εσύ θεωρούσες καλό να περιπολούν F-16 πάνω από ΟΑΚΑ;;
για να είναι ευχαριστημένοι οι «σύμμαχοι» σου;; Ευτυχώς που δεν «τσιμπάει» ο κόσμος ακόμα…ευτυχώς)Εγώ λέω ότι είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς ότι σε ένα αεροπλάνο, ή πλοίο που είναι υπό τον έλεγχο τρομοκρατών δεν κινδυνεύει λόγω εθνικότητας. Εσύ τι λες;
Δεν έχει σημασία τι λέω εγώ. Σημασία έχει ότι η πατρίδα μας δεν είχε κανένα πρόβλημα εκείνη την περίοδο ή αν προτιμάς είχε ελαχιστότατα προβλήματα σε σχέση με άλλες χώρες. Να μην αναμασάμε συνέχεια τα ίδια. (για ρίξε μια ματιά τι έγινε στο Εντεμπε σε σχέση με την εθνικότητα…)
Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να καταλάβω. Ήταν προφανές ότι είναι πολύ δύσκολο να δώσεις στον απλό κόσμο να καταλάβει ότι η μακροχρόνια ευημερία των πολλών πάει πακέτο με την οικονομική ανάπτυξη και δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα κρατικών παροχών. Ακόμα και σήμερα που εμείς και τα παιδιά μας πληρώνουμε ακριβά τα λάθη εκείνης της δεκαετίας, πολλοί δυσανασχετούν και αναπολούν τα χρόνια των παχιών αγελάδων (όπως υπάρχουν και πολλοί που αναπολούν τα χρόνια της δικτατορίας – ά, ρε Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται…), αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν ότι τότε ζούσαν με δανεικά. Με δανεικά που οι δανειστές τώρα ζητούνε πίσω και μάλιστα με τόκο.
Tα είχα προβλέψει αυτά περί «απλού λαού» από προχθές.
( το ξέρω το επιχείρημα ή μάλλον το αντεπιχείρημα : Είναι βλάκας ο λαός και δεν καταλαβαίνει...)
Βέβαια εσύ ο λες πιο «κομψά» εγώ πιο ωμά.
Η ουσία βέβαια είναι η ίδια.
Ο «απλός λαός» βγάζει τις κυβερνήσεις του και όχι ο …Καφετζόπουλος! (που χάθηκε αυτή η ψυχή;; το πήρε το ράντζο του από τα κανάλια ;; )
Αν έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο σύστημα προκειμένου να εκλέγονται οι κυβερνήσεις σε καθεστώς αστικής δημοκρατίας, μπορείς να το κάνεις.(Σημείωση. Φαντάζομαι ότι το «υφάκι» σου σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο, εν αντιθέσει με το δικό μου σε προηγούμενο προσθέτει πολλά στην συζήτηση)
Το υφάκι εσύ το ξεκίνησες πρώτος. Δυστυχώς δεν έχω φτάσει σε τέτοιο σημείο ….τελείωσης , που όταν με «φτύνουν» να υποστηρίζω ότι «βρέχει».
Για όλα αυτά που γράφεις παρακάτω έχε υπόψη σου ότι αυτά περί δανεικών και υποθήκευσης του μέλλοντος μας και άλλα τέτοια, για αγρότες για κρατισμούς απλώς δεν ισχύουν ή μάλλον ισχύουν σε μικρότερο βαθμό απ’ ότι υποστηρίζεις. Επιγραμματικά :
-Ο Παπανδρέου ήταν μαθητής Γκαλμπρέιθ και αυτός με τη σειρά του είχε επηρεαστεί από τον Κέινς. Προσπάθησε να αναθερμάνει την οικονομία δίνοντας χρήματα στις παραγωγικές δυνάμεις, αυτό ήταν όλο.
-Έπρεπε να «ξηλωθεί» το κράτος που υπήρχε. Δυστυχώς αντικαταστάθηκε από ένα άλλο. Κακώς.
-Προσωπικά προτιμώ το “O fortuna” (Carmina Burana είναι όλη η συλλογή) από τον Σπανουδάκη , τον Ρόμπερτ Ουίλαμς και τους Εra.
-Φαντάζομαι θα είχες τις ίδιες ενστάσεις όταν οι αριστεροδεξιοι-εκσυχρονισταράδες (όρα Τσαουκατοπανταγιάδες) πέρναγαν τα Σ/Κ τους στα κότερα του Κόκκαλη και βούλιαζαν μέσα στη μπόχα της διαπλοκής, κλέβοντας τον κόσμο και σπρώχνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στη φτώχεια την απόγνωση και το μαρασμό. (είχαν βέβαια την έξωθεν καλή μαρτυρία των «συμμάχων» αυτοί)
-Φαντάζομαι ότι θα είχες τις ίδιες ενστάσεις αν ήξερες (που το ξέρεις) ότι όλοι οι πολιτικοί ζουν στα βόρεια προάστια, εκτός από 2-3 που ζουν στο κέντρο.
Το νεώτερο κράτος μας έχει πολλή μικρή ιστορία και λίγοι είναι οι άνθρωποι που «σημάδεψαν» την πορεία του : **Ο Καποδίστριας **έφυγε σαν μαριονέτα της ρώσικης πολιτικής, δολοφονημένος από τους πολιτικούς αντιπάλους, με τους ήρωες της Επανάστασης και τα μεγάλα λαϊκά στρώματα να έχουν εξεγερθεί εναντίον του. **Ο Τρικούπης **πέθανε στη Ριβιέρα, μετά από μια ταπεινωτική εκλογή ήττα (ούτε ο ίδιος δεν είχε καταφέρει να βγει βουλευτής) «χρεωμένος» από την Ιστορία με το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν». **Ο Βενιζέλος πέθανε αυτοεξόριστος στο Παρίσι με το μισό πληθυσμό εναντίον του , «μαυρισμένος» κι αυτός από το εκλογικό σώμα και με ένα αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του. Ο Γ. Παπανδρέου **έφυγε «στιγματισμένος» από την αιματηρή καταστολή της ΕΑΜικής αντίστασης με την πρακτόρευση των αγγλικών συμφερόντων στην Ελλάδα. **Ο Κων/νος Καραμανλής **, χρεωμένος με τη δολοφονία του Λαμπράκη έφυγε νύχτα με πλαστό διαβατήριο προτού αποσυρθεί στην Πολιτεία , «ξεδοντιασμένος» Εθνάρχης (1985) της Δεξιάς.
**Ο Α. Παπανδρέου (παρά την άσχημη κατάσταση της υγείας του που
ουσιαστικά τον είχε αποκόψει από το περιβάλλον) πέθανε όπως ο Γκαίτε
ευχόταν στους στρατηλάτες .
«Μέσα στη λάμψη του θριάμβου του»** (=εν ενεργεία πρωθυπουργός).
Εκεί που τον έβαλε ο «απλός λαός» (που εσύ του καταλογίζεις ..άγνοια) ,
ο «απλός λαός» που ξενύχταγε στο Ωσάνειο, ο «απλός λαός» που
πλημμύρισε το αεροδρόμιο και την παραλιακή όταν γύρισε από Χέρφιλτντ,
o 'απλός λαός' που ήρθε κατά εκατοντάδες χιλιάδες από τις εσχατιές της
Ελλάδας στην κηδεία του,ο «απλός λαός» που έστειλε το Λουκάκο κι
εσένα στον …»ψυχίατρο»
Είτε σου αρέσει είτε όχι μαζί με τον Α.Παπανδρέου ένας ολόκληρος κόσμος κήδεψε μια εποχή, που τα πάντα ήταν πιο φωτεινά.
Ήταν ένα τέλειο παράδειγμα αμοραλισμού.
Είναι προφανές ότι θα αργήσεις ...να το ξεπεράσεις. Ελπίζω να μη σου πάρει άλλη μια 15ετία.
Τ Ε Λ Ο Σ
-
Τα links στο internet δε σημαίνουν τίποτα. **Το διαδίκτυο είναι ένας χώρος που δεν ελέγχεται και μπορεί ο καθένας να γράφει ότι θέλει. **
Κάτι σαν τα βιβλία, τις εφημερίδες, τα περιοδικά δηλαδή, ακόμα και αυτά που αυτοαποκαλούνται Ιστορία...
Πάλι καλά, αλλιώς ΑΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ, τότε το καλύτερο που θα είχαμε να κάνουμε θα ήταν να κλείσουμε μάτια και αυτιά...
Υ.Γ. Ούτε διάβασα τα όποια λινκς έχουν παρατεθεί, οπότε ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ.
-
Ο Γ. Παπανδρέου έφυγε «στιγματισμένος» από την αιματηρή καταστολή της ΕΑΜικής αντίστασης με την πρακτόρευση των αγγλικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Ο Κων/νος Καραμανλής , χρεωμένος με τη δολοφονία του Λαμπράκη έφυγε νύχτα με πλαστό διαβατήριο προτού αποσυρθεί στην Πολιτεία , «ξεδοντιασμένος» Εθνάρχης (1985) της Δεξιάς.Για πες ποιό αναλυτικά. Είμαι του 84 και για αυτήν την περίοδο δεν γνωρίζω (είναι και πρόσφατη για να βρεις να διαβάσεις σχετικά).
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Τα links στο internet δε σημαίνουν τίποτα. **Το διαδίκτυο είναι ένας χώρος που δεν ελέγχεται και μπορεί ο καθένας να γράφει ότι θέλει. **
Κάτι σαν τα βιβλία, τις εφημερίδες, τα περιοδικά δηλαδή, ακόμα και αυτά που αυτοαποκαλούνται Ιστορία...
**Πάλι καλά, αλλιώς ΑΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ, τότε το καλύτερο που θα είχαμε να κάνουμε θα ήταν να κλείσουμε μάτια και αυτιά... **
Υ.Γ. Ούτε διάβασα τα όποια λινκς έχουν παρατεθεί, οπότε ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ.Συμφωνώ Γιώργο, απόλυτα.
Το καταραμένο " ΕΥΡΩ "