Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Το καταραμένο " ΕΥΡΩ "
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Το καταραμένο " ΕΥΡΩ "
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 12
    • 13
    • 3 / 13
    Αντίλογος
    45
    243
    735
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      megane98hp last edited by

Η εξοδος απο το ευρω θα ηταν καταστροφη. Φανταστειτε τι θα γινοταν στην υπολοιπη Ευρωπη αν εμεις λεγαμε 'θα επαναφερουμε τη δραχμη'
      Θα μας 'εσκιζαν'.
      Πεστε οτι θελετε για το Ευρω, για την Ε.Ε. και με οτι στοιχεια θελετε, αλλα χωρις αυτα θα ειμασταν πιο κατω και απο τον πάτο.
      Προβλεπω τους 4Τ να κυκλοφορουσαν με τα εξης ρεπορταζ:
      'Στα ιδια επιπεδα κυμανθηκαν οι πωλησεις των αυτοκινητων για τον μηνα που μας περασε. Η Ρενω διατηρησε την πρωτια στις πωλησεις με το εκπληκτικο Logan να μονοπωλει το ενδιαφερον των Ελληνων. Δευτερο μοντελο με μεγαλη αποσταση ειναι το παντα αξιοπιστο Yugo και τριτο το Zastava.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        spartan last edited by

Αν εγκαταλείψουμε το Ευρω τώρα πια είναι πολύ αργά.Οι ζημιά που θα προκληθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερη απο την αλλαγή Δραχμή -> Ευρώ.Μεταξύ αλλων, οι τιμές δε πρόκειται να πέσουν, αλλα θα ξαναγίνει στρογγυλοποίηση προς τα πάνω.

Οσο για το αν έπρεπε απ'την αρχή να δεχθούμε το Ευρω ή οχι είναι δύσκολη ερώτηση με δύσκολη απάντηση.Αν δεχθούμε αυτό που πολλοί υποστηρίζουν οτι η δραχμή δε θα άντεχε και θα είχε υποστεί υποτιμήσεις, τότε τα πραγματα είναι ακόμη πιο πολύπλοκα.

• M
          markvag last edited by

Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
          Προβλεπω τους 4Τ να κυκλοφορουσαν με τα εξης ρεπορταζ:
          'Στα ιδια επιπεδα κυμανθηκαν οι πωλησεις των αυτοκινητων για τον μηνα που μας περασε. Η Ρενω διατηρησε την πρωτια στις πωλησεις με το εκπληκτικο Logan να μονοπωλει το ενδιαφερον των Ελληνων. Δευτερο μοντελο με μεγαλη αποσταση ειναι το παντα αξιοπιστο Yugo και τριτο το Zastava.

Το είπες πολύ σωστά και παραστατικά!!!!!

Για τους περιορισμούς στην αγροτική παραγωγή που 'εξαφάνισαν' τους αγρότες: Οι περιορισμοί μπήκαν για να διατηρηθούν στην αγορά σχετικά υψηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα! Αν δεν υπήρχαν περιορισμοί και όλοι παρήγαγαν όσο ήθελαν, τότε και πάλι δεν θα είχαν εισοδήματα, γιατί οι τιμές των προϊόντων τους θα ήταν σε αξιοθρήνητα επίπεδα... Οι αγρότες εξαφανίστηκαν από τους κυβερνώντες (και φυσικά το ίδιο το κεφάλι τους), που δεν τους είπαν ότι οι επιδοτήσεις ΔΕΝ θα είναι για πάντα και ότι θα πρέπει να βρουν κάτι επικερδές να καλλιεργούν... Το μόνο που τους έλεγαν ήταν αυτό που οι ίδιοι ήθελαν ν' ακούσουν: Θα παλέψουμε με τους κακούς Ευρωπαίους για να εξασφαλίσουμε καλύτερες επιδοτήσεις...

Για τη 10ετία του 80 (αν και είμαι πολύ μικρός για να θυμάμαι και πολλά - γεννήθηκα το 1980) σαν 'εξωτερικός' παρατηρητής, μου κάνει εντύπωση ότι η Ιρλανδία ξεκίνησε τη δεκαετία έχοντας αρκετά χαμηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα από τη φτωχή πλην τίμια Ελλάδα και τώρα, 25 χρόνια μετά έχει το υψηλότερο (ή το δεύτερο υψηλότερο) κατά κεφαλή εισόδημα στην ΕΕ, τη στιγμή που η Ελλάδα παραμένει περίπου στο 70% του κοινοτικού μέσου όρου...

Και οι Ιρλανδοί φοβούνται το υψηλό ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τους (4,4%!!!! , δείτε κι εδώ), ενώ εμείς πανηγυρίζουμε που έχουμε μόνο 10-11% επίσημη ανεργία (η Eurostat διαφωνεί εδώ και χρόνια με τον τρόπο που υπολογίζεται η ανεργία στην Ελλάδα και θεωρεί τα αντίστοιχα στοιχεία αναξιόπιστα) και πάνω από 1 στους 4 νέους είναι άνεργος...

Όλα αυτά ξεκίνησαν τη δεκαετία του '80...

• C
            christos-lappas last edited by

Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
            (Traveller, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παραθέτεις κείμενα που στο μεγαλύτερο μέρος τους λένε πράγματα αντίθετα από αυτά που εσύ πρεσβεύεις. Με ποιο τρόπο αυτό αποδεικνύει του λόγου σου το αληθές; )

Eγώ πιστεύω ότι καταλαβαίνεις. Αν παρ όλα αυτά , όντως δεν καταλαβαίνεις, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό. Πιθανότατα θα φταίει ότι εγώ δεν μπορώ να 'περάσω' με το γραπτό λόγο αυτά που πιστεύω ή μπορεί να φταίει κάτι άλλο για το οποίο εγώ δεν μπορώ να κάτι κάτι.
            Πληροφοριακά σου λέω ότι δεν έχω κανενός είδους αγωνία να αποδείξω τίποτα και σε κανένα. Στο ότι διαβάζω δημοσιογράφους που δεν απηχούν τις δικές μου απόψεις, δε νομίζω να είμαι ο μόνος. Πολλοί το κάνουν.

Μάλλον παρεξήγησες, Ταξιδιώτη! Δεν καυτηριάζω την διάθεση σου να διαβάζεις δημοσιογράφους που δεν απηχούν τις δικές σου απόψεις. Ίσα ίσα, που είναι προς τιμήν σου. Αυτό που είπα είναι ότι δεν καταλαβαίνω με ποιο τρόπο η παράθεση κειμένων που είναι αντίθετα με αυτά που πιστεύεις μπορεί να αποδείξει ότι τα δικά σου επιχειρήματα είναι ορθά, ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν επιχειρηματολογείς εναντίων του άρθρου. Όσο για το ότι δεν προσπαθείς να αποδείξεις τίποτα και σε κανένα, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση όπως αυτή, ο καθένας επιχειρηματολογώντας κάνει ακριβώς αυτό, δηλαδή προσπαθεί να αποδείξει στον άλλο ότι έχει δίκιο. Αλλιώς ποιος ο σκοπός της συζήτησης;

Πράγματι, ποιος μπορεί να ξεχάσει τις συναντήσεις Παπανδρέου με Γιαρουζέλσκι και Γκαντάφι (γιατί κανείς άλλος δεν δεχόταν να τον συναντήσει) και άλλους τέτοιους 'γίγαντες' της διεθνούς πολιτικής που οι τότε κυβερνώντες προφανώς θεωρούσαν ότι απέδιδαν καρπούς περισσότερους από το να καλλιεργούσαμε τις σχέσεις μας με χώρες που πραγματικά έπαιζαν ρόλο στην διεθνή σκακιέρα. Δεν αντιλέγω ότι ενδεχομένως να κερδίσαμε την συμπάθεια κάποιων, χάσαμε όμως τον σεβασμό των συμμάχων μας και είχαμε καταντήσει περίγελος της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ.

Eπίσης γνωστά. Διατρέχουν ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα. Από κύκλους υπερσυντηρητικούς έως τους λεγόμενους 'εκσυχρονιστές'.
            Τα υπόλοιπα εμπίπτουν στο θεμα του 'ραγιαδισμού'. (ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!!! ) Θα ήθελα πολύ να μου πεις τα χειροπιαστά οφέλη που είχαμε από τους 'συμμάχους' μας σε σχέση με τις πιέσεις που υφιστάμεθα καθημερινά από τους στρατοκράτες της Αγκυρας (ρητορικό το ερώτημα)
            Λυπάμαι αλλά το 'σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω' δε με χαρακτήρισε ποτέ και είναι λίγο δύσκολο να με χαρακτηρίσει τώρα.

Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποστήριξη της Ελλάδας, παρά την σθεναρή αντίδραση της Τουρκίας, κάτι που θα ήταν αδιανόητο επί εποχής Παπανδρέου. Θα μπορούσε επίσης να μιλήσει κανείς για τα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα που απολαμβάνουμε μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Τουρκίας που αγωνιωδώς προσπαθεί να γίνει μέλος. Μπορείς να φανταστείς πόσο χειρότερη θα ήταν η επιθετικότητα της Άγκυρας αν ήταν αυτοί μέσα και εμείς ζητιανεύαμε απ’ έξω;

Για το αν μπορείς να μπεις άφοβα σε αεροπλάνο σήμερα επειδή είσαι Έλληνας, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι ο Ισλαμικός Φονταμενταλισμός δεν οδηγείται από λογική και στο μυαλό ενός φανατικού αν δεν μοιράζεσαι την θρησκεία του, είσαι εχθρός και πρέπει να πεθάνεις. Ακόμα και δυτικοί που πήγαν στο Ιράκ για να βοηθήσουν τους Ιρακινούς και δήλωναν δεξιά και αριστερά ότι ήταν κατά του πολέμου και της κατοχής έπεσαν θύματα απαγωγής. Όσο για τις πρωτοβουλίες Γκάντι-Πάλμε-Αλφοσνίν- Ντε λα Μαντριντ-Νουμέιρι για την παγκόσμια ειρήνη, όσο επηρέασα εγώ τον καιρό στο Μεξικό, άλλο τόσο επηρέασαν και αυτές τα παγκόσμια δρώμενα.

Eδώ μάλλον δεν εξέτάζεις τα αίτια που δημιούργησαν όλα αυτά. Δεν είναι μόνο θρησκευτικά τα αίτια. Εξέτασε όλα τα αίτια που δημιουργούν αυτή την κατάσταση και τότε θα δεις ότι είσαι πολύ τυχερός . Εκτός και πιστεύεις κι εσύ ότι όλα αυτά γίνονται επειδή οι κακοί μουσλουλμάνοι ζηλεύουν τους καλούς Αμερικάνους και τους συν αυτώ και θέλουν να τους αλλάξουν την πίστη. (κυριολεκτικά και μεταφορικά)
            Για το άλλο που λες με ελαφρώς πικρόχολη διάθεση επαναλαμβάνω ότι εμπίπτει στο θέμα περί 'ραγιαδισμού' και επίσης επαναλαμβάνω ότι δε σου προσάπτω κανένα χαρακτηρισμό. Είναι απλώς θέμα διαφοράς αντιλήψεων.

Προφανώς τα αίτια δεν είναι μόνο θρησκευτικά, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέπουμε την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα κανείς απολύτως δεν είναι ασφαλής από τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, όσα φιλιά και αν έχει ανταλλάξει με Άραβες ηγέτες. Όσον αφορά τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, θα μου επιτρέψεις να σου ζητήσω εγώ με την σειρά μου να αναφέρεις τα χειροπιαστά οφέλη που αποκομίσαμε εμείς και οι υπόλοιποι λαοί που τις υποστήριξαν. Στα λόγια και στις πορείες είμαστε όλοι καλοί και υπέρμαχοι της παγκόσμιας ειρήνης. Το θέμα είναι αν οι πράξεις μας έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο.

Το ότι ο Αραφάτ έπαιξε σημαντικό ρόλο ως εκπρόσωπος των Παλαιστινίων είναι αναμφισβήτητο. Το αν η καλλιέργεια σχέσεων μαζί του στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή είχε ουσιαστικά κέρδη για την χώρα επιδέχεται πολλές αμφισβητήσεις. Να θυμηθούμε τις αεροπειρατείες που είχαν ξεκινήσει από Άραβες τρομοκράτες στην Αθήνα; Πόσο κερδοφόρο ήταν αυτό για την χώρα; Πόσο είχαν λάβει υπόψη τους αυτοί οι άνθρωποι τότε τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες Παπανδρέου και την ζημιά που οι πράξεις τους έκαναν στη διεθνή εικόνα της φιλικά διακείμενης στον αγώνα τους Ελλάδας;

H καλλιέργεια σχέσεων μαζί του σε έχει στο απυρόβλητο τώρα και θα σε έχει μερικές δεκάδες χρόνια ακόμα. Δεν προξένησαν καμια ζημιά πουθενά. Οταν κοιτάς το καλό της χώρας σου χωρίς να γίνεσαι οσφυοκάμπτης μόνο οφέλη μπορείς να αποκομίσεις έστω και μακροπρόθεσμα. Τις έλαβαν υπόψη τους και πολύ μάλιστα. Η κρίση στις σχέσεις Γαλλίας -Λιβύης για το Τσαντ, δεν έφτασε στα άκρα χάρη στις δικές σου πρωτοβουλίες. Τώρα αν δεν ήσουν αρεστός στον Ρήγκαν ,...τι να γίνει;;
            Προσωπικά όταν δεν είμαι αρεστός σε δολοφόνους, αισθάνομαι καλά.

Το ότι δεν προκάλεσαν ζημιές πουθενά οφείλεται αποκλειστικά στα δρακόντεια μέτρα που ελήφθησαν και όχι επειδή μας αγαπούν όλοι. Ο μισητός, μεγάλος αδελφός είναι μεγάλος αποτρεπτικός παράγων. Αμφιβάλεις ότι θα ξαναείχαμε αεροπειρατείες με αφετηρία την Αθήνα αν δεν είχαμε εφαρμόσει ασφυκτικούς ελέγχους στα αεροδρόμια;

Όσο για τις σχέσεις με την υπερδύναμη, θα μου επιτρέψεις να εκφραστώ λίγο πιο αλληγορικά. Όταν μοιράζεσαι το κλουβί σου (την γη) με έναν ελέφαντα (ΗΠΑ) και είσαι καθισμένος δίπλα σε ένα λύκο (Τουρκία), τότε δεν έχει νόημα να το παίζεις μάγκας στον ελέφαντα. Είναι καλύτερα να κρατάς αυτό που λένε στο χωριό μου «πισινή». Σε διαφορετική περίπτωση βγαίνεις χαμένος. Εθνικά υπερήφανος, ίσως, αλλά χαμένος. Στην διεθνή διπλωματία ξέρουν ότι πολλές φορές για να κάνεις ένα βήμα εμπρός χρειάζεται να κάνεις πρώτα μισό βήμα πίσω.

Μήπως θα έπρεπε να θυμηθούμε επίσης, ότι παρόλο που ο Παπανδρέου είχε υποσχεθεί στον λαό ότι οι βάσεις θα φύγουν, τελικά οι μόνες που έφυγαν ήταν του αυτές που οι Αμερικανοί δεν χρειαζόντουσαν πλέον; Μήπως την κάναμε γαργάρα την εθνική υπερηφάνεια τότε;

Για τις βάσεις τα έχω γράψει, όπως επίσης έγραψα και για τη 'Φωνή της Αμερικής' και για την 'ετεροδικία' αλλά τα αποσιωπάς.

Δεν είναι πρόθεση μου να απαντώ ένα προς ένα σε όλα σου τα επιχειρήματα. Άλλωστε υπάρχουν και σημεία στα οποία συμφωνούμε, αλλά δεν δίνουμε το ίδιο βάρος.

Ευτυχώς πολλά πράγματα άλλαξαν από εκείνη την μαύρη δεκαετία, αλλά πάντα υπάρχουν οι νοσταλγοί του παρελθόντος, αυτοί που πιστεύουν ότι μια άλλη Ελλάδα είναι εφικτή. Μια Ελλάδα που δεν θα ανήκει σε δυτικές αμυντικές, ή οικονομικές συμμαχίες. Μια Ελλάδα που θα λαμβάνει μέρος σε πρωτοβουλίες ειρήνης, μια Ελλάδα που θα είναι για τους Έλληνες. Τι ωραία που ακούγονται όλα αυτά! Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι θέσεις είναι εντελώς ουτοπικές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια μικρή χώρα και ότι μοιραζόμαστε την γειτονιά με εχθρικά διακείμενα έθνη. Άρα πρέπει να διαμορφώνουμε το κλίμα έτσι ώστε οι σύμμαχοι μας να μας αντιμετωπίζουν ως ένα σοβαρό συνομιλητή και όχι ως curiosity. Η Ελλάδα έχει ανάγκη σοβαρής εξωτερικής πολιτικής που θα δρα με γνώμονα το μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας (μέσα στα πλαίσια του εφικτού, δεδομένων των γεωστρατηγικών συσχετισμών που έχουν διαμορφωθεί στην παρούσα φάση) και όχι επιδιώκοντας να χαϊδεύει τα αυτιά των ανθρώπων που νομίζουν ότι όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί μας. Οι τελευταίες κυβερνήσεις ευτυχώς το κατάλαβαν αυτό. Ήταν πια καιρός να είμαστε ρεαλιστές.

΄

Τώρα αυτά για τα μαύρα...καλύτερα να τα αντιπαρέλθω, δε νομίζω ότι θα προσφέρω κάτι στην κουβέντα αν αποπειραθώ να απαντήσω στο ίδιο ύφος.
            Μην ξεχνάς ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος βγήκε 3 φορές πρωθυπουργός.
            Αυτό από μόνο του καταρρίπτει το επιχείρημα περί 'μαύρων' δεκαετιών και όλα τα τα άκρως υποτιμητικά που λες. Βέβαια αυτή είναι η γνώμη σου και καλά κάνεις και τη λες.
            Επλίζω όμως να μην είχες πάει κι εσύ στο ψυχίατρο μαζί με τον Λουκάκο. ( το ξέρω το επιχείρημα ή μάλλον το αντεπιχείρημα : Είναι βλάκας ο λαός και δεν καταλαβαίνει...) Ενώ τώρα...

Δεν χαρακτήρισα τον λαό με κανένα επίθετο απολύτως. Το κύριο Λουκάκο δεν τον γνωρίζω. Δεν έχω πάει ποτέ σε ψυχίατρο, αλλά την Δευτέρα θα επισκεφτώ ένα γαστρεντερολόγο γιατί έχω κάτι καούρες (ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ). Το γεγονός ότι κάποιος βγήκε 3 φορές πρωθυπουργός δεν δείχνει μόνο την αποτελεσματικότητα του στην διακυβέρνηση, αλλά και την ικανότητα του να μαγεύει τα πλήθη με την ρητορική του δεινότητα. Όταν κολακεύουμε κάποιον και του λέμε αυτά που θέλει να ακούσει και όχι την πραγματικότητα πάντα γινόμαστε αρεστοί, αν και όχι ειλικρινείς. Είναι πολύ εύκολο να υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας για να περάσουμε εμείς καλύτερα (αυτό ακριβώς που γινόταν επί 10 χρόνια) και αυτός που θα μας σερβίρει τον λογαριασμό στο τέλος σίγουρα δεν θα είναι και ο πιο δημοφιλής ηγέτης. Είναι όμως αναπόφευκτο. Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα!

• C

Και μια απορία. Που θα τις βρουν τις λιρέτες για να τις χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί; Κρατάγανε μήπως στοκ από παλιά χαρτονομίσματα και κέρματα κάτω από τα στρώματα τους στην περίπτωση που το Ευρώ αποτύχει;

• T
                traveller last edited by

Μάλλον παρεξήγησες, Ταξιδιώτη! Δεν καυτηριάζω την διάθεση σου να διαβάζεις δημοσιογράφους που δεν απηχούν τις δικές σου απόψεις. Ίσα ίσα, που είναι προς τιμήν σου. Αυτό που είπα είναι ότι δεν καταλαβαίνω με ποιο τρόπο η παράθεση κειμένων που είναι αντίθετα με αυτά που πιστεύεις μπορεί να αποδείξει ότι τα δικά σου επιχειρήματα είναι ορθά, ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν επιχειρηματολογείς εναντίων του άρθρου. Όσο για το ότι δεν προσπαθείς να αποδείξεις τίποτα και σε κανένα, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση όπως αυτή, ο καθένας επιχειρηματολογώντας κάνει ακριβώς αυτό, δηλαδή προσπαθεί να αποδείξει στον άλλο ότι έχει δίκιο. Αλλιώς ποιος ο σκοπός της συζήτησης;

Nα ξεκαθαρίσω κάτι. Όταν μιλάω με κάποιον δεν προσπαθώ να τον πείσω ότι έχω δίκιο. Απλώς λέω τη γνώμη μου, προσπαθώ να την τεκμηριώσω, όσο μπορώ με τα λίγα που ξέρω και αυτό είναι όλο. Πώς είναι δυνατό να πείσω εγώ εσένα ή εσύ εμένα όταν έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη θεώρηση των πραγμάτων και εν τέλει αντίθετη «κοσμοθεωρία»;;

Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποστήριξη της Ελλάδας, παρά την σθεναρή αντίδραση της Τουρκίας, κάτι που θα ήταν αδιανόητο επί εποχής Παπανδρέου. Θα μπορούσε επίσης να μιλήσει κανείς για τα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα που απολαμβάνουμε μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Τουρκίας που αγωνιωδώς προσπαθεί να γίνει μέλος. Μπορείς να φανταστείς πόσο χειρότερη θα ήταν η επιθετικότητα της Άγκυρας αν ήταν αυτοί μέσα και εμείς ζητιανεύαμε απ’ έξω;

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατό πιο σύντομος.
                Από τη στιγμή που αποφασίστηκε η διεύρυνση της Ε.Ε ήταν σχεδόν «νομοτελειακό» ότι θα είναι μέσα η Κύπρος. Εδώ είναι η Σλοβακία, η Κύπρος δε θα ήταν;; Η Κύπρος έχει το 3ο ή 4ο κατακεφαλήν εισόδημα μέσα στην ΕΕ , έτσι κι αλλιώς θα έμπαινε. Η άρνηση της Τουρκίας νομίζω ότι δε θα ήταν πολύ δύσκολο να καμφθεί. Λισσαβόνα και Ελσίνκι γαρ..
                Πρόσεχε τώρα να δεις το τρελό!! Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία έχει «βέτο» σε ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ!!!!! Μιλάμε για τρελά πράγματα δηλαδή!!! Αν όμως δεις μερικά πράγματα γενικότερα, μόνο τρελά δεν είναι. Της Τουρκίας μάλλον της είχαν τάξει ότι θα το «πακετάρουν» το κυπριακό πρόβλημα, γι αυτό και «λύσσαξαν» με το ΟΧΙ. Αν παρατήρησες τότε άλλαξε αμέσως στάση η Ε.Ε. Εγώ από όλα αυτά όχι μόνο δε «βλέπω» κανένα όφελος (στο εθνικό μας θέμα) για την Κύπρο αλλά ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε!!! Μιλάμε για χυδαίες επιθέσεις εναντίον του Κύπριου Προέδρου (βέβαια η «Καθημερινή» αναδιπλώνεται σήμερα και καταλογίζει ευθύνες στον Α(υ)νάν. Καιρός ήταν)
                Κι ένα τελευταίο…τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η Τουρκία θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις σαν –αν και όταν γίνει-μέλος της Ε.Ε;; Σεβάστηκε ποτέ κανένα διεθνή οργανισμό και σε οποιοδήποτε θέμα για να το κάνει και τώρα;;;; (κι ένα γενικότερο) Είναι ποτέ δυνατό να σταματήσουν οι περιφερειακές εντάσεις ή συγκρούσεις;; Και τι θα γίνουν η Λόκχηντ και η Τζένεραλ Νταϊνάμικς;;; και τόσοι άλλοι;; «κλέφτες»;;;
                Οι Τούρκοι διπλωμάτες είναι «γάτες». Δεν είναι σαν τους δικούς μας τους ανίκανους, για να μην πω τίποτε «βαρύτερο». Πάντα έχουν «και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη». Αυτό θα κάνουν και τώρα. Μην τρέφεις αυταπάτες.

Προφανώς τα αίτια δεν είναι μόνο θρησκευτικά, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέπουμε την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα κανείς απολύτως δεν είναι ασφαλής από τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, όσα φιλιά και αν έχει ανταλλάξει με Άραβες ηγέτες. Όσον αφορά τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, θα μου επιτρέψεις να σου ζητήσω εγώ με την σειρά μου να αναφέρεις τα χειροπιαστά οφέλη που αποκομίσαμε εμείς και οι υπόλοιποι λαοί που τις υποστήριξαν. Στα λόγια και στις πορείες είμαστε όλοι καλοί και υπέρμαχοι της παγκόσμιας ειρήνης. Το θέμα είναι αν οι πράξεις μας έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο.

Για το πρώτο σκέλος διαφωνώ εντελώς. Πιστεύω ότι είμαστε και θα είμαστε ασφαλείς εκτός και αν κάνουν καμιά χοντρή πατάτα οι τωρινοί κυβερνώντες. Οι Άραβες τρέφουν εκτίμηση για μας και αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται στην περίοδο εκείνη. Και αυτό το βρίσκουμε μπροστά μας τώρα.
                Για το δεύτερο που αναφέρεις: Την περίοδο εκείνη όλοι τρέμαμε μήπως πατηθεί «κάποιο λάθος κουμπί». Από τη μια ή την άλλη πλευρά, δεν έχει σημασία.
                Έξι χώρες με διαφορετικά καθεστώτα από διαφορετικές ηπείρους πήραν μια πρωτοβουλία για την παγκόσμια ειρήνη. Αυτό από μόνο του είναι κάτι πολύ σπουδαίο, για εκείνη την περίοδο, για τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε. Το να παλεύεις για την παγκόσμια ειρήνη είναι κάτι πολύ καλό και εξόχως γοητευτικό.
                Αποτέλεσμα όλων αυτών ( ο ουσιαστικός αντίκτυπος που λες). Το 1986 μετά τους αμερικάνικους βομβαρδισμούς στη Λιβύη (μάθε τέχνη κι άστηνε …) το καθεστώς της χώρας αυτής έστειλε δύο υποβρύχια ή πλοία επιφανείας , δε θυμάμαι καλά και χτύπησαν (τρόπος του λέγειν.. ουσιαστικά αστόχησαν αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα) μια αμερικάνικη βάση στο ιταλικό νησάκι Λα Μπεντούζα (μπορεί και να είναι μία λέξη).
                Γιατί δεν τα έστειλαν στη Σούδα;; Δυο βήματα ήταν. Φαντάζεσαι να τα έστελναν και ας αστοχούσαν….Το Φαντάζεσαι τι είχε να γίνει;;;

(άλλος ουσιαστικός αντίκτυπος) Με τους SS-20 να είναι στραμμένοι στην Αθήνα, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΟΚ, στο απόγειο του ψυχρού πολέμου, παίρνει πρωτοβουλίες για τη διεθνή ειρήνη και σταματά την καραμέλα του 'εκ βορρά κινδύνου' και μιλάει για 'εξ ανατολών κίνδυνο'. Ολα αυτά (μιλάμε πάντα για τότε) βοηθούσαν πάρα πολύ τη χώρα σου, σε ένα ενδεχόμενο 'μπαμ'

Το ότι δεν προκάλεσαν ζημιές πουθενά οφείλεται αποκλειστικά στα δρακόντεια μέτρα που ελήφθησαν και όχι επειδή μας αγαπούν όλοι. Ο μισητός, μεγάλος αδελφός είναι μεγάλος αποτρεπτικός παράγων. Αμφιβάλεις ότι θα ξαναείχαμε αεροπειρατείες με αφετηρία την Αθήνα αν δεν είχαμε εφαρμόσει ασφυκτικούς ελέγχους στα αεροδρόμια;
                Όσο για τις σχέσεις με την υπερδύναμη, θα μου επιτρέψεις να εκφραστώ λίγο πιο αλληγορικά. Όταν μοιράζεσαι το κλουβί σου (την γη) με έναν ελέφαντα (ΗΠΑ) και είσαι καθισμένος δίπλα σε ένα λύκο (Τουρκία), τότε δεν έχει νόημα να το παίζεις μάγκας στον ελέφαντα. Είναι καλύτερα να κρατάς αυτό που λένε στο χωριό μου «πισινή». Σε διαφορετική περίπτωση βγαίνεις χαμένος. Εθνικά υπερήφανος, ίσως, αλλά χαμένος. Στην διεθνή διπλωματία ξέρουν ότι πολλές φορές για να κάνεις ένα βήμα εμπρός χρειάζεται να κάνεις πρώτα μισό βήμα πίσω.

Εγώ εκτός από συνεχείς υποχωρήσεις δε βλέπω τίποτε άλλο. Χρόνια τώρα. Είχε φτάσει ο Μητσοτάκης να πει στον 1ο πόλεμου του κόλπου ότι «στέλνουμε το Κουντουριώτης στο Κόλπο διότι το πρόβλημα του Κουβέιτ είναι πρόβλημα που μοιάζει με το Κυπριακό. Ξένης κατοχής . Και θα ωφεληθούμε στην επίλυση του Κυπριακού»
                Κι εγώ αναρωτιόμουνα (και πολλοί άλλοι, όχι μόνο εγώ)
                Είναι βλάκας;;; Γερνάει και ξεκουτιαίνεται;;; Είναι τόσο ψεύτης;;; Τι από όλα αυτά είναι;;;
                Εγώ δε βλέπω «ούτε ένα βήμα μπροστά» Βλέπω αντίθετα τις τουρκικές διεκδικήσεις να γίνονται «ελληνοτουρκικές διαφορές» [/quote]

Δεν χαρακτήρισα τον λαό με κανένα επίθετο απολύτως. Το κύριο Λουκάκο δεν τον γνωρίζω. Το γεγονός ότι κάποιος βγήκε 3 φορές πρωθυπουργός δεν δείχνει μόνο την αποτελεσματικότητα του στην διακυβέρνηση, αλλά και την ικανότητα του να μαγεύει τα πλήθη με την ρητορική του δεινότητα. Όταν κολακεύουμε κάποιον και του λέμε αυτά που θέλει να ακούσει και όχι την πραγματικότητα πάντα γινόμαστε αρεστοί, αν και όχι ειλικρινείς. Είναι πολύ εύκολο να υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας για να περάσουμε εμείς καλύτερα (αυτό ακριβώς που γινόταν επί 10 χρόνια) και αυτός που θα μας σερβίρει τον λογαριασμό στο τέλος σίγουρα δεν θα είναι και ο πιο δημοφιλής ηγέτης. Είναι όμως αναπόφευκτο. Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα!

Είναι αδύνατο να μην τον γνωρίζεις τον Λουκάκο. Μεγαλοδημοσιογράφος της Καθημερινής ήταν, τώρα τελευταία έχει χαθεί η χάρη του. Ήταν αυτός που είχε πει το περίφημο «περί ψυχιάτρων» στις εκλογές του Ιουνίου του 1989. Του είχε κάτσει άσχημα το αποτέλεσμα…

Το γεγονός ότι κάποιος βγήκε 3 φορές πρωθυπουργός δεν δείχνει μόνο την αποτελεσματικότητα του στην διακυβέρνηση, **αλλά και την ικανότητα του να μαγεύει τα πλήθη με την ρητορική του δεινότητα **Όταν κολακεύουμε κάποιον και του λέμε αυτά που θέλει να ακούσει και όχι την πραγματικότητα πάντα γινόμαστε αρεστοί, αν και όχι ειλικρινείς. Είναι πολύ εύκολο να υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας για να περάσουμε εμείς καλύτερα (αυτό ακριβώς που γινόταν επί 10 χρόνια) και αυτός που θα μας σερβίρει τον λογαριασμό στο τέλος σίγουρα δεν θα είναι και ο πιο δημοφιλής ηγέτης.

**Δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα. **

Όταν έχεις εναντίον σου ραδιόφωνα, εφημερίδες (πρώην δικές σου να σε χτυπάνε), εφημερίδες αντιπολιτευόμενες να χυδαιολογούν , να έχουν «ξεσκίσει» την προσωπική σου ζωή, να λένε ότι είσαι «αρχηγός της 17Ν» και ότι σκότωσες τον Μπακογιάννη, να «ανασύρουν» τον Μπακογιάννη από τον τάφο του και να τον βάζουν στα μάτριξ του ΟΑΚΑ, όταν έχεις κάμποσα μπάι-πας στην καρδιά σου και ένα ειδικό δικαστήριο στο κεφάλι σου όταν πας με τόνους λάσπη στις εκλογές και μετά από 8 χρόνια διακυβέρνηση παίρνεις 40% …...

Υ.Γ..επειδή πάρα το πλατιάσαμε και θα μας πλακώσουν οι mods κι επειδή θα έχεις τον τελευταίο λόγο, αν θες πες ποιες αεροπειρατείες ξεκίνησαν από ελληνικά αεροδρόμια ή έγιναν σε ελληνικά αεροπλάνα την περίοδο εκείνη. Προσωπικά δε θυμάμαι. Αν θυμάσαι εσύ καλό θα είναι να τις αναφέρεις.

• C

Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:

Υ.Γ..επειδή πάρα το πλατιάσαμε και θα μας πλακώσουν οι mods κι επειδή θα έχεις τον τελευταίο λόγο, αν θες πες ποιες αεροπειρατείες ξεκίνησαν από ελληνικά αεροδρόμια ή έγιναν σε ελληνικά αεροπλάνα την περίοδο εκείνη. Προσωπικά δε θυμάμαι. Αν θυμάσαι εσύ καλό θα είναι να τις αναφέρεις.

Συμφωνώ και ζητώ συγνώμη για τα μακροσκελέστατα μηνύματα.

Αναλυτικά:

1. 14 Ιουνίου 1985, αεροπειρατεία στην πτήση TWA 847 με αφετηρία την Αθήνα.
                    http://www.historychannel.com/speeches/archive/speech_235.html

2. 1985, εκτόξευση πυραύλου κατά αεροπλάνου της ALIA κατά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
                    http://judicial-inc.biz/abu_nidal.htm

(Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει και τις ακόλουθες 2 επιθέσεις από τους φίλους μας τους Άραβες.)

1. 1985, αεροπειρατεία στην πτήση 648 της Egyptair με αφετηρία την Αθήνα.

2. 1988 Επίθεση από τρομοκράτες της ομάδας του Abu Nidal στο Ελληνικό κρουαζιερόπλοιο City of Poros με αποτέλεσμα 9 νεκρούς και 98 τραυματίες.

Τελικά είχες δίκιο. Με την εφαρμογή της πολιτικής της δεκαετίας του 80 δεν κινδυνεύσαμε καθόλου. Όσο για τις αναφορές σου στα βάσανα του φουκαρά του Παπανδρέου, θα τις αφήσω ασχολίαστες!

• A
                    alpan last edited by

ΟΚ! Είναι φανερό... Έχουμε έναν οπαδό του ΠΑ.Σ.Ο.Κ. κι έναν της Ν.Δ.! Καλά τα είπατε και οι δύο πάντως. Έμαθα και κάποια πράγματα που δεν γνώριζα. Με την ακρίβεια ΤΩΡΑ και απο εδώ και πέρα τι διάολο θα γίνει; Που θα φτάσουμε; Γιατί κάτι μου λέει πως σε καμιά δεκαριά χρονάκια θα έχουμε κανα οικονομικό κραχ και θα κλαίμε αγκαλίτσα Πασοκσήδες - Νεοδημοκράτες; Γιατί κάτι μου λέει πως αυτός ο λαός ποτέ δεν θα γευτεί τον κόπο του; Γιατί κάτι μου λέει πως ΠΑΛΙ θα πείναμε και ΠΑΛΙ θα συζητάμε τα ι΄δια και τα ίδια για τις ίδιες οικογένειες; Γιατί κάτι μου λέει πως ανεξαρτήτου κυβερνήσεως κάποια στιγμή οι 'φίλοι' μας (αν είναι δυνατόν!) θα μας τον μπίξουν ακόμα πιο βαθιά, αφού δεν έχουμε τίποτα να τους δώσουμε που να αξίζει εκτός από πληθωρισμό, ανεργία, γκρίνια, φούσκες στα χρηματιστήρια, βασικούς μετόχους (αμέτοχους στην πίκρα που παίρναμε και ΘΑ παιρνάμε), και ρωσάκια ξεβράκωτα...
                    Γεμίσαμε με CEO και trendyδες... Μας κάνανε; Γίναμε μόνοι μας; Δεν ξέρω... Εγώ ξέρω πως πάντα κάποιους λατρεύουμε και μετά από χρόνια (αφού εχει γίνει το κακό) τους κατηγορούμε. Σωτήρες πάντα θα βρίσκουμε. Σωτηρία γιατί δεν βρίσκουμε;
                    Οσο για το ευρώ, αυτήν την στιγμή έχουμε το πιο ισχυρό νόμισμα στον κόσμο. Κι αν κάτι δεν πάει καλά στην πορία με αυτό δεν θα πάει και για τους μεγάλους (Γερμανία, Γαλλία,κτλ) οπότε μάλλον πιο ασφαλής νίωθω με το ευρώ. Δεν φταις εσύ, που ο μπακάλης, έκανε τις στρογκυλοποιήσεις προς τα πάνω και ούτε ο μπακάλης φταίει που εσύ, ο υδραυλικός, βάζεις ταρίφες 30αντάρες ένω μέχρι πριν λίγο με τις δρχ. χρέωνες ίσως και τα μισά...

• M
                      migf1 last edited by

Εγώ θα παραθέσω ορισμένα αναμφισβήτητα γεγονότα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του:

• Ο Καραμανλής (ο παππούς) μας έβαλε ολίγον (έως πολύ) ετσιθελικά στην ΕΟΚ και έχασε τις εκλογές.

• Ο Παπανδρέου (ο πατήρ) εκλέχτηκε με βασικά του μήνυματα τα 'έξω οι βάσεις του θανάτου' και 'ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο'. Μηνύματα τα οποία φυσικά εξανεμίστηκαν εν μία νυκτί, αμέσως μετά την εκλόγή του.

• Ο Μητσοτάκης άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στους 'φίλους γείτονες Αλβανούς'. Η μάλλον, στους... ΒορειοΗπειρώτες.

• Ο Σημίτης έδωσε στεγνά τον Οτσαλάν στους Τούρκους και μέσα από το Ελληνικό κοινοβούλιο ευχαρίστησε τους Αμερικάνους για την εξέλιξη στα Ιμιαια.

• Ο Καραμανλής, ο εγγονός, ζήτησε τη βοήθεια του Μπους για την εξομάλυνση του Κυπριακού (όταν ο Παπαδόπουλος ενέπνευσε το ΟΧΙ των ΕλληνοΚυπρίων).

Για ποια ευρωζώνη μιλάτε... βλέπετε εσείς καμία Ευρώπη; Διότι εγώ μόνο Αμερική βλέπω (δυστυχώς).

• N
                        nickolas last edited by

Ο χρήστης alpan έγραψε:
                        Γιατί κάτι μου λέει πως αυτός ο λαός ποτέ δεν θα γευτεί τον κόπο του;

Ποιόν κόπο του?Υπάρχει μία άμοιρη μειοψηφία που δουλεύει σαν σκλάβος και δεν πληρώνεται,οι υπόλοιποι αράζουν στις καφετέριες. Και ξέρεις ποιό είναι το ωραίο της υπόθεσης? Αφού μπορούν (και γουστάρουν) ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.

• A
                          alpan last edited by

Φίλε Nick Αυτή είναι η αποψή μου. Φυσικά υπάρχουν και οι τύποι που αναφαίρεις! Φυσικά και είναι πολλοί! Αυτοί υπάρχουν παντού. Και τι να κάνουμε; Δεν είναι ο κανόνας όμως πιστεύω.

• D
                            downhill last edited by

Ο χρήστης migf1 έγραψε:

• Ο Καραμανλής (ο παππούς) μας έβαλε ολίγον (έως πολύ) ετσιθελικά στην ΕΟΚ και έχασε τις εκλογές.

Για την ΕΟΚ έχασε τις εκλογές ή για τις διώξεις που είχαν υποστεί πολλοί Έλληνες 'αντιφρονούντες';Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις διώξεις...

• Ο Παπανδρέου (ο πατήρ) εκλέχτηκε με βασικά του μήνυματα τα 'έξω οι βάσεις του θανάτου' και 'ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο'. Μηνύματα τα οποία φυσικά εξανεμίστηκαν εν μία νυκτί, αμέσως μετά την εκλόγή του.

Το βασικό μήνυμα ήταν 'ΑΛΛΑΓΗ'.Και μην ξεχνάς ότι είχε κοντρατιστεί με τους Αμερικανούς.Τόσο εύκολο ναμίζεις ήταν να διώξεις τις βάσεις;Είχαν μακροχρόνια συμφωνία για τις βάσεις...

• Ο Μητσοτάκης άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στους 'φίλους γείτονες Αλβανούς'. Η μάλλον, στους... ΒορειοΗπειρώτες.

Και είπε για το όνομα των σκοπίων 'ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ'...Για τα Ελληνοτουρκικά 'ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΕΞΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ'

Ο Σημίτης έδωσε στεγνά τον Οτσαλάν στους Τούρκους και μέσα από το Ελληνικό κοινοβούλιο ευχαρίστησε τους Αμερικάνους για την εξέλιξη στα Ιμιαια.

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ.Τ ΙΔΙΑ όμως θα έκαναν και οι άλλοι...Κανεις του δεν είναι σαν τον Παπανδρέου που το 1987 δεν έκανε πίσω και προκάλεσε τους Τούρκους...

Ο Καραμανλής, ο εγγονός, ζήτησε τη βοήθεια του Μπους για την εξομάλυνση του Κυπριακού (όταν ο Παπαδόπουλος ενέπνευσε το ΟΧΙ των ΕλληνοΚυπρίων).

Και έλεγε 'ΝΑΙ' σε ένα σχέδιο που τα δίνει όλα στους Τούρκους...Απο εισβολείς και κατακτητές έγειναν ισότιμοι συνομιλητές...

My website!
                            https://luz.gr

• N
                              nickolas last edited by

Ο χρήστης alpan έγραψε:
                              Φίλε Nick Αυτή είναι η αποψή μου. Φυσικά υπάρχουν και οι τύποι που αναφαίρεις! Φυσικά και είναι πολλοί! Αυτοί υπάρχουν παντού. Και τι να κάνουμε; Δεν είναι ο κανόνας όμως πιστεύω.

Στο εξωτερικό πίστεψέ με είναι πολύ λιγότεροι. Και αυτή πιστεύω είναι η πηγή τόσο της κακοδαιμονίας όσο και της ευδαιμονία μας (για όσους πιστεύουν ότι 'ζούμε τη ζωή μας' στην Ελλάδα).

• C

Ο χρήστης alpan έγραψε:
                                ΟΚ! Είναι φανερό... Έχουμε έναν οπαδό του ΠΑ.Σ.Ο.Κ. κι έναν της Ν.Δ.!

Δεν μου αρέσει να μου βάζουν ταμπέλες, φίλε Alpan. Δεν άνηκα ποτέ μου σε κάποιο κόμμα και ούτε πρόκειται να αλλάξει αυτό.

Όπως καταλαβαίνεις βέβαια, η έλλειψη κομματικής τοποθέτησης δεν σημαίνει και έλλειψη πολιτικής τοποθέτησης. Αν πάντως επιμένεις να με κατατάξεις σε μια κατηγορία, αυτή θα ήταν αντιΠαπανδρεϊκός (για τον Ανδρέα, πάντα), ή για να είμαι πιο σαφής, αντιλαϊκιστής.

• T
                                  traveller last edited by

1. 14 Ιουνίου 1985, αεροπειρατεία στην πτήση TWA 847 με αφετηρία την Αθήνα.
                                    http://www.historychannel.com/speeches/archive/speech_235.html

Τώρα βέβαια θα συμφωνείς ότι ο λόγος του Ρήγκαν δεν είναι και το πιο αξιόπιστο κριτήριο αλλά τέλος πάντων. Εγώ όπου κοίταξα (διότι δεν το θυμόμουν) έγραφαν ότι «πάνω από την Αθήνα έγινε αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της TWA « και συνέχιζαν ότι «έληξε μετά από 16 μέρες με επέμβαση της Συρίας (οι Άραβες φίλοι που λέγαμε…) και οι 39 επιβάτες ελευθερώθηκαν. Ένας αμερικάνος νεκρός. Δεν βρήκα πουθενά να γράφουν ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Αθήνα. Αλλά πιθανόν για να εκδώσει ο Ρήγκαν «ταξιδιωτική οδηγία» για τα αμερικανά να μην έρχονται εδώ, από εδώ να απογειώθηκε.

1. 1985, αεροπειρατεία στην πτήση 648 της Egyptair με αφετηρία την Αθήνα.

Δεν το ήξερα. Δεν αμφισβητείται . Μηδέν απώλειες .(εδώ αναφέρεται σαφώς σε αντίθεση με το παραπάνω ότι όντως το αεροπλάνο ξεκίνησε από το αεροδρόμιό μας)

1. 1985, εκτόξευση πυραύλου κατά αεροπλάνου της ALIA κατά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
                                    http://judicial-inc.biz/abu_nidal.htm 4) 1988 Επίθεση από τρομοκράτες της ομάδας του Abu Nidal στο Ελληνικό κρουαζιερόπλοιο City of Poros με αποτέλεσμα 9 νεκρούς και 98 τραυματίες.

(Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει και τις ακόλουθες 2 επιθέσεις από τους φίλους μας τους Άραβες.)

Εδώ δεν πρόσεξες τα link που εσύ ο ίδιος έδωσες.
                                  Μάλλον όχι γι αυτό και σου λέω ότι πιο κάτω αναφέρει ότι : «Ο τρομοκράτης Αbu ήταν στην πραγματικότητα Mossad» και ακόμα πιο κάτω γράφει κάποιος Author Patrick Seale λέει ότι : «είναι αναμφίβολα πράκτορας της Mossad , σε κάθε του ενέργεια ωφελημένο ήταν το Ισραήλ» και συνεχίζει ***«όλοι οι ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή συμφωνούν ότι ο Αμπού Νιντάλ ήταν πράκτορας της Mossad» ***Για lookαρε λίγο : http://www.the7thfire.com/new_world_ord ... rorist.htm

Συμπερασματικά : Στη «μαύρη δεκαετία» όπως την αποκαλείς και που αισθανόσουν πολύ άβολα που δεν «έγλυφες» (όχι εσύ, γενικά μιλάω) τα αμερικανά και τους δορυφόρους τους :
                                  -Ενας αμερικάνος πολίτης σκοτώθηκε σε αεροπειρατεία (αραβικών συμφερόντων –λίγο αδόκιμος ο όρος) που πιθανώς έγινε στο έδαφος σου.
                                  -Σε κανένα ελληνικό αεροπλάνο δεν έγινε αεροπειρατεία.
                                  -Κανένας Έλληνας πολίτης δεν έπαθε ούτε γρατσουνιά

Για ρώτα και τους άλλους τώρα πόσες αεροπειρατείες λούστηκαν, ψάξε και βρες και θα εκπλαγείς

Τελικά είχες δίκιο. Με την εφαρμογή της πολιτικής της δεκαετίας του 80 δεν κινδυνεύσαμε καθόλου.

Το «υφάκι» δεν προσφέρει κάτι στη συζήτηση.
                                  Θα έλεγα ότι δεν είχα απολύτως δίκιο άλλωστε ανέφερα σαφέστατα ότι δε θυμόμουν. Το αν κινδυνέψαμε απάντησέ το εσύ.

Όσο για τις αναφορές σου στα βάσανα του φουκαρά του Παπανδρέου, θα τις αφήσω ασχολίαστες!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα και δεν υπάρχει πρόβλημα με τη «χολή» που εκτοξεύεις.
                                  Μάλλον κι εσύ παρακολουθούσες ανήμπορος να καταλάβεις πώς ο «φουκαράς» με τα βάσανα , ξαναβγήκε το 1993 και πώς πήρε το 40% του εκλογικού σώματος το 1989 και το 1990.
                                  Σε συμμερίζομαι και σε κατανοώ απόλυτα. Χαμένα θα τα είχες…
                                  Τώρα το αν χαρακτηρίζεις εσύ , φουκαρά , έναν τρεις φορές εκλεγμένο πρωθυπουργό, φαντάζομαι να συμφωνείς ότι δεν έχει και πολλή μεγάλη σημασία. Για να μην πω ότι δεν έχει καμια σημασία.Μα απολύτως καμία.

• N
                                    nickolas last edited by

Σχετικά με τον Μητσοτάκη και τα Σκόπια... πιστεύω η σωστή έκφραση θα ήταν 'σε 10 χρόνια θα έπρεπε να το ξεχάσουμε'.
                                    Το θέμα δεν έχει ουσία. Και εγώ εκνευρίζομαι και πραγματικά δεν γνωρίζω πως θεωρούν εαυτούς απογόνους του Αλεξάνδρου (δεν θωρούν ότι είναι Σλάβοι?). Αντιθέτως υπάρχει θέμα με ουσία που λέγεται Μέγάλη Αλβανία. Και μας συμφέρει να τους ενισχύσουμε με την ονομασία ώστε να αποτρέψουμε το χειρότερο.
                                    Δυστυχώς για τους Αλβανούς είναι οι μόνοι με αυξημένη συχνότητα γεννήσεων και αυξημένη επιθετικότητα (σε επίπεδο εθνικών διεκδικήσεων) και αυτό τους καθιστά απειλή για τους υπόλοιπους.

Όσο για το Κυπριακό... ο Κύπριος πρόεδρος επέλεξε τον υψηλού ρίσκου δρόμο. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν θα τα καταφέρει και, στην καλύτερη περίπτωση, θα πέσει στα μαλακά με μια νέα έκδοση του σχεδίου Ανάν.
                                    Οι Κύπριοι πιστεύω πρέπει να αποφασίσουν. Θέλουν να ζήσουν ως ισότιμοι πολίτες με τους Τούρκους (παλιότερα ήταν β' κατηγορίας) ή όχι? Η Κύπρος ως σύνολο δεν είναι 100% Ελληνική και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το δεχθούμε.
                                    Αν όχι, υπάρχει η λύση των 2 κρατών με τους Τούρκους να μας δίνουν Αμμόχωστο και κάποια άλλα εδάφη.
                                    Αν ναι υπάρχει το σχέδιο Ανάν.
                                    Προσωπικά το μόνο με το οποίο είμαι κάθετος στο σχέδιο είναι η παραμονή των εποίκων. Αυτοί είναι μεγάλο πρόβλημα.
                                    Τέλος η αίσθηση που έχω είναι ότι όσο καθυστερεί η λύση, τόσο ισσοροπίες αλλάζουν σε βάρος μας...

• T
                                      traveller last edited by

Ο χρήστης alpan έγραψε:
                                      ΟΚ! Είναι φανερό... Έχουμε έναν οπαδό του ΠΑ.Σ.Ο.Κ. κι έναν της Ν.Δ.! Καλά τα είπατε και οι δύο πάντως. Έμαθα και κάποια πράγματα που δεν γνώριζα. Με την ακρίβεια ΤΩΡΑ και απο εδώ και πέρα τι διάολο θα γίνει; Που θα φτάσουμε; Γιατί κάτι μου λέει πως σε καμιά δεκαριά χρονάκια θα έχουμε κανα οικονομικό κραχ και θα κλαίμε αγκαλίτσα Πασοκσήδες - Νεοδημοκράτες;

Καθόλου φανερό φίλε μου 'alpan'.Σε ότι με αφορά τουλάχιστο.Καμια σχέση.

Για τα άλλα που λες έχει δίκιο και μάλιστα μεγάλο.Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση για την ώρα.
                                      Θα την σκαπουλάρουμε ωρέ. Μη φοβάσαι.

• M
                                        migf1 last edited by

Ο χρήστης downhill έγραψε:

Για την ΕΟΚ έχασε τις εκλογές ή για τις διώξεις που είχαν υποστεί πολλοί Έλληνες 'αντιφρονούντες';Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις διώξεις...

Το βασικό μήνυμα ήταν 'ΑΛΛΑΓΗ'.Και μην ξεχνάς ότι είχε κοντρατιστεί με τους Αμερικανούς.Τόσο εύκολο ναμίζεις ήταν να διώξεις τις βάσεις;Είχαν μακροχρόνια συμφωνία για τις βάσεις...

Και είπε για το όνομα των σκοπίων 'ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ'...Για τα Ελληνοτουρκικά 'ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΕΞΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ'

Ο Σημίτης έδωσε στεγνά τον Οτσαλάν στους Τούρκους και μέσα από το Ελληνικό κοινοβούλιο ευχαρίστησε τους Αμερικάνους για την εξέλιξη στα Ιμιαια.

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ.Τ ΙΔΙΑ όμως θα έκαναν και οι άλλοι...Κανεις του δεν είναι σαν τον Παπανδρέου που το 1987 δεν έκανε πίσω και προκάλεσε τους Τούρκους...

Ο Καραμανλής, ο εγγονός, ζήτησε τη βοήθεια του Μπους για την εξομάλυνση του Κυπριακού (όταν ο Παπαδόπουλος ενέπνευσε το ΟΧΙ των ΕλληνοΚυπρίων).

Και έλεγε 'ΝΑΙ' σε ένα σχέδιο που τα δίνει όλα στους Τούρκους...Απο εισβολείς και κατακτητές έγειναν ισότιμοι συνομιλητές...

Φίλε downhill, απολογούμαι αν έθιξα τα φιλοπασοκικά σου αισθήματα (αν σε ερμήνεψα ορθώς), δεν ήταν όμως ούτε η πρόθεσή μου ούτε η αιτία της παραπάνω δημοσίευσής μου.

Η ουσία της ήταν και παραμένει διττή:
                                        α) πως η Ευρώπη ήταν και παραμένει υποχοίριο της Αμερικής
                                        και
                                        β) η Ελλάδα, ανεξαρτήτως των κυβερνήσεων που πέρασαν από την χούντα και μετά, ήταν και παραμένει υποχοίριο πρώτα της Αμερικής και μετά της Ευρώπης.

Αν είναι φρόνιμο να ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω όμως πως αν ξαναγυρίσουμε στη δραχμή θα το κάνουμε όχι γιατί το θελήσαμε εμείς, αλλά γιατί μας το επέβαλλαν άλλοι (Αμερικάνοι ή/και Ευρωπαίοι).

ΥΓ. Οι μόνοι που προέβαλλαν κάποια προσωρινή αντίσταση (περισσότερο για τα μάτια του κόσμου και σπάνια) ήταν ο Καραμανλής ο παππούς και ο Παπανδρέου ο πατήρ.

• T
                                          traveller last edited by

Ο χρήστης nickolas έγραψε:
                                          Σχετικά με τον Μητσοτάκη και τα Σκόπια... πιστεύω η σωστή έκφραση θα ήταν 'σε 10 χρόνια θα έπρεπε να το ξεχάσουμε'.
                                          Το θέμα δεν έχει ουσία. Και εγώ εκνευρίζομαι και πραγματικά δεν γνωρίζω πως θεωρούν εαυτούς απογόνους του Αλεξάνδρου (δεν θωρούν ότι είναι Σλάβοι?). Αντιθέτως υπάρχει θέμα με ουσία που λέγεται Μέγάλη Αλβανία. Και μας συμφέρει να τους ενισχύσουμε με την ονομασία ώστε να αποτρέψουμε το χειρότερο.
                                          Δυστυχώς για τους Αλβανούς είναι οι μόνοι με αυξημένη συχνότητα γεννήσεων και αυξημένη επιθετικότητα (σε επίπεδο εθνικών διεκδικήσεων) και αυτό τους καθιστά απειλή για τους υπόλοιπους.

Όσο για το Κυπριακό... ο Κύπριος πρόεδρος επέλεξε τον υψηλού ρίσκου δρόμο. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν θα τα καταφέρει και, στην καλύτερη περίπτωση, θα πέσει στα μαλακά με μια νέα έκδοση του σχεδίου Ανάν.
                                          Οι Κύπριοι πιστεύω πρέπει να αποφασίσουν. Θέλουν να ζήσουν ως ισότιμοι πολίτες με τους Τούρκους (παλιότερα ήταν β' κατηγορίας) ή όχι? Η Κύπρος ως σύνολο δεν είναι 100% Ελληνική και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το δεχθούμε.
                                          Αν όχι, υπάρχει η λύση των 2 κρατών με τους Τούρκους να μας δίνουν Αμμόχωστο και κάποια άλλα εδάφη.
                                          Αν ναι υπάρχει το σχέδιο Ανάν.
                                          Προσωπικά το μόνο με το οποίο είμαι κάθετος στο σχέδιο είναι η παραμονή των εποίκων. Αυτοί είναι μεγάλο πρόβλημα.
                                          Τέλος η αίσθηση που έχω είναι ότι όσο καθυστερεί η λύση, τόσο ισσοροπίες αλλάζουν σε βάρος μας...

Nikόλα κι εγώ συμφωνώ με αυτό που λες για το Μητσοτάκαρο! Ηταν το μόνο σωστό που είπε
                                          Σκόπια , Αλβανία= φτώχεια σε σημείο εξαθλίωσης, αμορφωσιά------>εθνικιστικές υστερίες

Κύπρος= ο Παπαδόπουλος δεν μπορούσε να πει 'ΝΑΙ' με τίποτα. Η στάση του Ελληνα πρωθυπουργού τον διευκόλυνε αφάνταστα. Ο χρόνος μετράει υπέρ της Κύπρου αν και την έχουν στην πρέσα (ως συνήθως καμιά πίεση στην άλλη μεριά). Το 'ΟΧΙ' σάρωσε στις ηλικίες 18-30. Οι ηλικίες αυτές δε γνώρισαν μια άλλη Κύπρο παρά μόνο αυτή που έχουν τώρα. Η Κύπρος είναι κράτος που ευημερεί , σε αντίθεση με το βορειο τμήμα της που θυμίζει Αλβανία την εποχή του Χότζα. Είναι φυσικό να μη θέλουν να παζαρέψουν την καλοπέραση τους. Η διχοτόμηση θα είναι καταστροφή. Θα εξαρτηθούν πολλά από τη στάση της Αθήνας. Την Κύπρο την πήγαν 'δεμένη' με τις συμφωνίες της Νέας Υόρκης ο Σημιταράς και το Giorgakis.
                                          Γουδί που τους χρειάζεται...

• D
                                            downhill last edited by

Ο χρήστης migf1 έγραψε:

Φίλε downhill, απολογούμαι αν έθιξα τα φιλοπασοκικά σου αισθήματα (αν σε ερμήνεψα ορθώς), δεν ήταν όμως ούτε η πρόθεσή μου ούτε η αιτία της παραπάνω δημοσίευσής μου.

Πότε είπα ότι τρέφω φιλοπασοκικά αισθήματα;

Η ουσία της ήταν και παραμένει διττή:
                                            α) πως η Ευρώπη ήταν και παραμένει υποχοίριο της Αμερικής
                                            και
                                            β) η Ελλάδα, ανεξαρτήτως των κυβερνήσεων που πέρασαν από την χούντα και μετά, ήταν και παραμένει υποχοίριο πρώτα της Αμερικής και μετά της Ευρώπης.

α)Είναι γνωστό.Γι'αυτό είναι και ο SOLANA ύπατος αρμοστής!
                                            β)Ανέκαθεν ήταν.Απο το τέλος του Β'Παγκοσμίου πολέμου...Γι'αυτό έχουμε και το άγαλμα του Τρούμαν δίπλα απο το Μέγαρο Μουσικής.Για να μάς θυμίζει τί υποτελείς είμαστε...

[/quote]

My website!
                                            https://luz.gr

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 12