-
Πολύ απλά, πιστεύω πως για να πας καλά ένα S1600 χρειάζεται πολύ περισσότερη προπόνηση και ενασχόληση, δεν πάνε μόνα τους όπως περίπου πάνε μόνα τους τα Ν. Ετσι έχουμε (στην άσφαλτο πάντα) αυτοκίνητα του 100% που τα οδηγάνε στο 60% (ας πούμε) ενώ με τα Group N έχουμε αυτοκίνητα του 80% που τα οδηγάνε στο 80%. Σύνολο περίπου ισοπαλία.
-
Τι να τα κάνω τα ρημάδια σας
άμα δεν γράφουν χρόνους
σας φταίν’ λέτε τα λάστιχα
και το διαφορικό σαςΤι να τα κάνω τα μπουζούκια σας
Άμα δεν έχεις ...φρύδια
ο κόσμος γελάει και πονά
και 'σεις τα ίδια παραμύθιαΤι να τους κάνω τους πυραύλους σας
είναι πολύ ζαχαρωμένα
ταιριάζουν για σοκολατόπαιδα
μά δε ταιριάζουνε για μέναΣΑΒΟΠΟΥΛΙ ΣΑΒΟΤΡΕΞΕ
-
Mου ακουγεται σαν να λεμε ευγενικα οτι υπαρχει στον αερα μια ελαφρια κουλαμαρα(κατι σαν ελαφρια γριππη).Παυλε παλι κατι δεν ακουγεται καλα,αφου τοσο ο Σακης,οσο και ο Κωσταντινος(ο οποιος δηλωσε και προβληματισμενος απο την επιδοση του)εχουν πολυ μεγαλη εμπειρια και με τα αυτοκινητα και με τις διαδρομες.(να αναφερω εδω τη γνωμη μου,οτι κανεις ζαν ζοζεφ η τραβαλια με S1600 δεν θα τους επιανε)Ενας παραγοντας που δεν βαλαμε ειναι καποια παραπανω η λιγοτερα περασματα που μπορει να εγιναν απο καποιους,μπορει και οχι, και να διαμορφωθηκαν καποια δευτερολεπτα.
-
ΑΜΑΞΟ , ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΣΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ .
ΦΙΛΑΚΙΑ
(να αναφερω εδω τη γνωμη μου,οτι κανεις ζαν ζοζεφ η τραβαλια με S1600 δεν θα τους επιανε)
Υ.Γ. ΤΩΡΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ , ΕΤΣΙ ?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
(να αναφερω εδω τη γνωμη μου,οτι κανεις ζαν ζοζεφ η τραβαλια με S1600 δεν θα τους επιανε)
Και εγω έτσι νομίζω!!
Παντως δεν είναι καλύτεροι οι ξένοι απο τους έλληνες! Ουτε ποιο ταλαντούχοι! Απλά έχουν ΄φορέσει' τα αυτοκίνητα τους αφου τα budget των ομάδων τους επιτρέπουν πολλά χλμ δοκιμών αλλα και 'φρέσκα' αυτοκίνητα -
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Και εγω έτσι νομίζω!!
Παντως δεν είναι καλύτεροι οι ξένοι απο τους έλληνες! Ουτε ποιο ταλαντούχοι! Απλά έχουν ΄φορέσει' τα αυτοκίνητα τους αφου τα budget των ομάδων τους επιτρέπουν πολλά χλμ δοκιμών αλλα και 'φρέσκα' αυτοκίνηταΤώρα για να κόψουμε την πλάκα, ο Τραβάλια θα τον πέρναγε τον Σάκη με το ΙΔΙΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αμάξι;
Και καλά, πες τον πέρναγε... Θα τον πέρναγε όμως τόσο πολύ για να κερδίσει και τον Πάνο;
-
Eιμαι καθετος σε αυτο,οποιος νομιζει οτι το καποιο 'ταλεντο' παραπανω(?)η η παραπανω εμπειρια στο αμαξι συγκρινεται με την απολυτη γνωση του δρομου σε συνδυασμο με ενα γρηγορο πληρωμα κανει λαθος.Αποδειξη η πρωτη μερα του περυσινου ΕΛΠΑ.Τα τελευταια δεκατα στις ειδικες βγαινουν ειτε απο τυχη ειτε απο γνωση δρομου.Φανταζομαι οτι συμφωνειτε κυριε Χριστο.
-
Θα τρελαθουμε τελειως?? Δηλαδη οταν ο Τακης και ο Πανος κανανε χ στο ΕΛΠΑ με τον Ζοζεφ, τοτε τα S1600 δεν τα πηγαινανε στο οριο? Μην ψαχνεται να βρειτε τι φταιει. Τιποτα, τα Ν εχουν εξελιχθει και θα συνεχισουν να εξελισονται μιας που τελικα τα εργοστασια ασχολουνται.( Στο χωμα, εχουν φτασει να κανουν χρονους WRC01!!) Εχουν μεγαλυτερη τελικη, ειναι πιο ευκολοδηγητα και καλυτερη εξοδο στα κλειστα κομματια. Αν θελεται δειτε τον γυρο πιστας στα μεγαρα στις κλειστες στροφες. Η αναλογια κιλων ανα ιππο ειναι πιο καλη για τα Ν κλπ..... Πριν δυο χρονια, τα 1600 ηταν 920-940 κιλα και 220+ αλογα με 4πεταλουδα, και τα Ν 1400+κιλα και με το ζορι 250 αλογα( να μην πω και για τα φρενα τους τοτε και τισ 16αρες). Τωρα τα 1600 ειναι 1020 κιλα, μονοπεταλουδα( το φιεστα αγκομαχαει σε σχεση με το Πουμα) και με ιπποδυναμεις απο 200-225 αλογα. Τα Ν φοραν και αυτα 17αρια ( με μεγαλυτερ φρενα), φτασανε τα 1250-1300 κιλα, 280+ αλογα και απιστευτα διαφορικα. Οταν βγηκαν τα Κλιο και Πουντο κλπ, κερδιζαν τα Εβο6.
Δειτε λιγο τους χρονους του Ελπα. Διακοφτο2, στεγνο. Πανος και Σακης, ιδιο χρονο. Τοτε δεν σας εκανε εντυπωση. Και σε ειδικη με φοβερο γκριπ! Εγω 4 πισω απο τον Ζοζεφ σε 18.75 χιλ. Τοτε πηγαινε αργα ο Ζοζεφ η ξεραμε καλα τον δρομο? Ειδικη πετσακοι 1, 2. Στο ιδιο δευτερολεπτο ο Ζοζεφ, Πανος, Σακης. Τοτε ο χρονος του πανου δεν σας εκανε εντυπωση?
Τα πραγματα ειναι απλα. Σιγουρα ενα Ν ειναι πιο ευκολο να εκμεταλευθεις στο 100% τις δυνατοτητες του. Ομως οταν ο Σακης εριχνε 10 στην Φτερη στον Ζοζεφ δεν εκμεταλευοταν 100% το Κλειω? Εχει κανει παρα πολλα χιλ με αυτο το αμαξι και εχει αποδειξει ποιος ειναι και ποσο γρηγορα το παει!!! Σιγουρα, θα μπορουσε να κερδισει στον Βολο ( 0.9 δευτ δεν ειναι τιποτα) αλλα μην νομιζεται οτι δεν πηγε γρηγορα. Εγω πρωτη φορα ετρεξα τις ειδικες και γληστραγαν παρα πολυ. Κατι ακομα, δεν νομιζω το Κλειω να ειχε τελικη μικροτερη των 164 χιλ ( δεν υπαρχει τετοιο κορωνοπηνιο νομιζω!), που και παλι ειναι πολυ λιγη για την τελευταια ειδικη. -
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΣ ?
ΕΝΑΤΟΥΣ -ΔΕΚΑΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕ 1300 , ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ (Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΤΙΝΑΞΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΕΧ.ΕΛΕΓΧΟ , ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ,) , ΤΟ ΠΟΛΥ 140 ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ 950 ΚΙΛΑ , ΚΑΙ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΥΦΑ , ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΟ8 ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ 7,5 ,Η ...ΕΙΝΑΙ ΔΙΛΙΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΙΑΚΟ , Η 1600 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ , ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟΥΣ .ΦΙΛΙΚΑ
To MG Χριστο εχει οριο 920 κιλα. Η ιπποδυναμη του μπορει να φτανει τα 165 ανετα( δεν ξερο ποσα εχει του λουρμπα, απλα στην αγγλια ξερω ποσα βγαζουν απο αυτο το μοτερ), εχει σειριακο κιβωτιο και πολυ καλα φρενα!! Εχω τρεξει με το πουμα το 1400 με χωματινες αναρτησεις και φρενα στην ασφαλτο και εχω κανει στην φτερη 9.37. Ειναι πολυ καλα αμαξια, καλλιτερα κατα την γνωμη μου απο τα Α6 ( 106 κλπ). Και αν προσθεσεις οτι και ο Σιφναιος το οδηγαει πολυ γρηγορα και το ξερει καλα, το αποτελεσμα μου φαινεται απολυτως φυσιολογικο, μην σου πω οτι δεν περιμενα να χασει καμια ειδικη απο τα Α6.
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Eιμαι καθετος σε αυτο,οποιος νομιζει οτι το καποιο 'ταλεντο' παραπανω(?)η η παραπανω εμπειρια στο αμαξι συγκρινεται με την απολυτη γνωση του δρομου σε συνδυασμο με ενα γρηγορο πληρωμα κανει λαθος.Αποδειξη η πρωτη μερα του περυσινου ΕΛΠΑ.Τα τελευταια δεκατα στις ειδικες βγαινουν ειτε απο τυχη ειτε απο γνωση δρομου.Φανταζομαι οτι συμφωνειτε κυριε Χριστο.Επειδή το ακούω συνέχεια, ιδού τα αποτελέσματα της περσινής πρώτης μέρας του ΕΛΠΑ:
1 TSOLAKIDIS Socratis PEUGEOT 306 MAXI 1:14:52.09
2 JEAN JOSEPH Simon RENAULT Clio S 1600 1:15:47.38 +55.29
3 HATZITSOPANIS Panayiotis MITSUBISHI Lancer EVO 7 1:16:22.05 +1:29.96
4 EFSTATHIOU Athanasios RENAULT Clio 16V 1:16:22.08 +1:29.99
5 'IAVERIS JUNIOR' FIAT Punto Super 1600 +1:32.06
6 THIRY Bruno CITROEN C2 S 1600 1:16:26.59 +1:34.50Πράγματι ο Τσολακίδης 'έσκισε', ένα λεπτό στο JJ. Αλλά τι αυτοκίνητο οδηγούσε, έτσι ? Επιπέδου γενικής στο ασφάλτινο WRC. Μετά είναι ο JJ, ο Πάνος με Ν/4 20+ δευτερόλεπτα πίσω και μετά τα Ελληνικά S1600 15+ δευτερόλεπτα από το Ν/4 και μόλις 2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Thiry.
Αν εξαιρέσουμε δηλαδή τον Τσολακίδη βλέπουμε μπροστά τον ξένο επαγγελματία και πίσω την εικόνα του Κένταυρος (σε παρόμοια απόσταση και χαρακτήρα ειδικών). Μου φαίνεται πως συμφωνεί απόλυτα με όσα ξέρουμε -και σίγουρα δεν συμφωνεί με την εκτίμηση πως οι ξένοι θα ήταν πίσω...
Προσοχή, δε λέω πως δεν τα πήγαν καλά οι Ελληνες την 1η ημέρα του περσινού ΕΛΠΑ. Παρά τη γνώση του δρόμου θεωρώ πως, με δεδομένη την περιστασιακή εμπλοκή τους σε σχέση με τους επαγγελματίες τα πήγαν αρκετά καλά. Ας μην τρελλαινόμαστε όμως, ούτε τα Ελληνικά S1600 τα πήγαν όσο καλά θα έπρεπε (τους κέρδισε πάλι το Ν/4 και ο Πάνος τελικά κέρδισε το Πρωτάθλημα, για τον απλό λόγο που 'πάει' και σε χώμα και σε άσφαλτο...) ούτε 'σκίσαμε' τους ξένους. Ουσιαστικά πίσω ήμασταν πάλι.
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Eιμαι καθετος σε αυτο,οποιος νομιζει οτι το καποιο 'ταλεντο' παραπανω(?)η η παραπανω εμπειρια στο αμαξι συγκρινεται με την απολυτη γνωση του δρομου σε συνδυασμο με ενα γρηγορο πληρωμα κανει λαθος.Αποδειξη η πρωτη μερα του περυσινου ΕΛΠΑ.Τα τελευταια δεκατα στις ειδικες βγαινουν ειτε απο τυχη ειτε απο γνωση δρομου.Φανταζομαι οτι συμφωνειτε κυριε Χριστο.Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΝΑΙ , ΟΤΙ , Η ΟΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ) Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ,... ΤΟΥ ΕΛΠΑ .
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ,ΣΤΟ ΑΝ ΕΤΡΕΧΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΟΜΠΕΣ . -
ΛΑΜΠΡΟ ΜΟΥ , ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΙΣΩΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ (ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ) , ΜΕ ΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ), ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ < ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ>.
(ΠΑΝΤΟΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΟΓΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜG , ΘΑ ΞΑΝΑΕΔΙΝΑ ΤΟ ΑΧ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΜΑΡΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΜΟΥ ΡΑΝΙΧ)ΝΑΣΣΟ , ΑΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΧΡΟΝΟΥΣ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ , ΚΑΙ ΑΛΛΑ ...Η ΕΙΚΟΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ , ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΩΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΚΗ .
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΙ , ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ . -
Νασο ,αν δεν κανω λαθος ο Σακης εχασε περιπου 30'' στην πρωτη ειδικη απο σκασμενο ελαστικο, και καθυστερησε σε αλλες απο λαθος επιλογη ελαστικων λογω ιδιαιτερων και μεταβαλλομενων καιρικων συνθηκων.Οπου ηταν καθαρος ο δρομος ηταν μπροστα.Δεν ξερω σε εκεινον τον αγωνα τι λαστιχα φοραγε ο Πανος ,καλα η 'αγγλικης πιστας'?Ο Σιφνεουτσι ειναι αποδειξη για το τι πρεπει να κανει τη διαφορα στη κατηφορα,η δυναμη? η το στησιμο και τα φρενα και η μεταδοση?Αυτο προβληματιζει σε σχεση ας πουμε με την επιδοση του Δασκαλοπουλου.(Σε λιγο θα αρχισω να νιωθω οτι αν στειλουμε τον Δασκαλοπουλο με ενα Ν4 σε ευρωπαικο αγωνα θα κερδισει,ειλικρινα!!)
-
Και κατι ακομα,ψιλοασχετο.Πρωτη φορα ετρεξα κατηφορα το Καραβωμα,ρε παιδια τι ειδικαρα ειναι αυτη,καλυτερη και απο Φτερη!!!Κριμα οντως που δεν εχουν την οργανωση που αρμοζει σε τετοιες περιοχες.Το δυσκολο φανταζομαι ειναι οτι δεν μπορουν να βελτιωθουν οι εκαστοτε λεσχες γιατι ειναι παντα οι ιδιοι που παιρνουν τις εκαστοτε αποφασεις στα του αγωνα και δεν αντιλαμβανονται τα προβληματα που πρεπει να διορθωσουν.
-
Μάκαρι να διαβαζαμε και γνώμες κάποιον άλλων που έχουν 'άποψη' εδω μέσα σε αυτους τους τόνους, χωρίς κορώνες και υπονοούμενα. Μετά απο πολύ καιρό βγαίνει κάποιο νόημα απο θέμα της ενότητας Ελληνικοί Αγώνες!!!!
-
Ο χρήστης GINE έγραψε:
Θα τρελαθουμε τελειως?? Δηλαδη οταν ο Τακης και ο Πανος κανανε χ στο ΕΛΠΑ με τον Ζοζεφ, τοτε τα S1600 δεν τα πηγαινανε στο οριο? ...................................................................................Δειτε λιγο τους χρονους του Ελπα. Διακοφτο2, στεγνο. Πανος και Σακης, ιδιο χρονο. Τοτε δεν σας εκανε εντυπωση. Και σε ειδικη με φοβερο γκριπ! Εγω 4 πισω απο τον Ζοζεφ σε 18.75 χιλ. Τοτε πηγαινε αργα ο Ζοζεφ η ξεραμε καλα τον δρομο? Ειδικη πετσακοι 1, 2. Στο ιδιο δευτερολεπτο ο Ζοζεφ, Πανος, Σακης..........................................................................
Ομως οταν ο Σακης εριχνε 10 στην Φτερη στον Ζοζεφ δεν εκμεταλευοταν 100% το Κλειω?...........................................
Προσωπικά
νομίζω οτι αν ξαναελθουν ο JJ και οι λοιποί δεν ξαναχάνουν στη Φτέρη(πρωτη φορά την αντίκρυσαν και δεν εφαγαν 10'-ενω εμείς την κάνουμε 20 χρόνια),ουτε σε άλλη .
Δυστυχώς ειμαστε πίσω σαν χώρα γενικότερα και κατ επέκταση και στο αθλημα, για αυτό καλό ειναι να μην πέφτουμε σε συγκρίσεις τέτοιου τύπου!!!!.
Απο την αλλη δεν σου κάνει εντύπωση οτι μόνο ο 'Τσοπάνης' παίζει ετσι στην ασφαλτο.Πέρυσι ο Πάνος πηρε το πρωτάθλημα απο την ασφαλτο... -
Τυχαία έπεσα πάνω σε φωτογραφίες απο δοκιμές Joseph http://www.rallypl.com/foto_pl.php?id=simon200501 και Basso http://www.rallypl.com/foto_pl.php?id=basso200501 πριν απο το Πολωνίας. Δείτε λίγο τι εννοώ για μπάτζετ και δοκιμες και φρεσκα αυτοκίνητα. Δειτε π.χ. πόσα διαφορετικά σετ αναρτήσεων έχει μαζι του ο Joseph http://www.rallypl.com/foto-d/2005/testy/simon01/35.jpg
ή τα δυο μοτέρ που κουβαλάει μαζί της η Procar για παν ενδεχόμενο!
http://www.rallypl.com/foto-d/2005/testy/basso01/21.jpg -
Ο χρήστης koulis1 έγραψε:
Πέρυσι ο Πάνος πηρε το πρωτάθλημα απο την ασφαλτο...Λάβε υπόψιν σου ότι πέρσι ΔΕΘ και ΕΛΠΑ ήταν υπο βροχή το πρώτο και υπο καταρρακτώδη βροχή το δευτερο. Όπως και να έχει όμως άξια το πήρε ο Πάνος
-
Ισα και όμοια είμαστε βρε Παύλε! Δες συνέντευξη!! http://www.rallypl.com/foto-d/2005/testy/simon01/36.jpg άντε εδώ να σου πάρει δηλώσεις ο Π.Τ. και μετά να αποδώσεις!!!!
Βρήκα τι φταίει.Το ηθικό μας είναι πεσμένο! Πρέπει να το σηκώσουμε! ΣΧ βάλε προδιαγραφές στις ρεπόρτερς σου!
-
Που να σου πάρει δηλώσεις και ο Φούκης...
Λές η κοπελιά εκτος απο συνέντευξη να του πήρε και τίποτα άλλο;;;;
Φτάνει εεεε μην το τσακίσουμε και αυτο το θέμα...
ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΡΑΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ?