-
Περί φοιτητικού internet-από insomnia.gr :
'Δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους αριστούχους φοιτητές ανακοίνωσε την Παρασκευή από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Επίσης, ο ΟΤΕ θα παρέχει σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ ειδική μειωμένη τιμή πέντε ευρώ μηνιαίως για τη σύνδεση ADSL.
Μιλώντας σε εκδήλωση για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής της συμπρωτεύουσας ,ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη κάλυψης -το συντομότερο δυνατό- του «ψηφιακού χάσματος» που χωρίζει την Ελλάδα από τις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.
«Στο πλαίσιο αυτό» είπε, «και σε συνεννόηση με τον ΟΤΕ, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος ο πρώτος σε επίδοση φοιτητής κάθε έτους, σε κάθε σχολή, καθώς και ο φοιτητής ή η φοιτήτρια που εισήχθησαν πρώτοι σε κάθε σχολή, θα δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση ADSL και υπηρεσία γρήγορου Internet για ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος».
Ο κ. Καραμανλής ανέφερε επίσης ότι από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος ο ΟΤΕ θα παρέχει σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ ειδική μειωμένη τιμή πέντε ευρώ το μήνα για την πρόσβαση ADSL (σήμερα κοστίζει 36 ευρώ), ενώ θα προσφέρει μειωμένο κατά 50% τέλος ενεργοποίησης.
«Ταυτοχρόνως» είπε ο πρωθυπουργός, «οι παρέχοντες υπηρεσίες Internet και ο ΣΕΠΕ συμφώνησαν με τον ΟΤΕ και θα προσφέρουν και αυτοί στους φοιτητές ειδικό προϊόν για την υπηρεσία της γρήγορης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε σημαντικά μειωμένη τιμή. Έτσι, η ολοκληρωμένη υπηρεσία θα προσφέρεται στην τιμή των 15 ευρώ το μήνα, έναντι της ισχύουσας σήμερα τιμής των 85 ευρώ».
Ενημέρωση : 'Οπως ενημερωθήκαμε, το πακέτο σύνδεσης για τους φοιτητές θα διατεθεί πολύ σύντομα από τους περισσότερους παροχείς Internet και περιλαμβάνει σύνδεση aDSL ταχύτητας 512Kbps με ογκοχρέωση 5GB/μήνα. Θα κοστολογείται στη τιμή των 15 ευρώ, μια τιμή που περιλαμβάνει το πάγιο του Ο.Τ.Ε (5
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ακόμα έγινε γνωστό ότι δεν θα είναι δυνατή η μεταφορά από υπάρχουσα σύνδεση aDSL ενώ θα απαιτείται η προσκόμιση του φοιτητικού πάσου.'Δηλαδή πρέπει να έχεις το τηλέφωνο στο όνομά σου, αλλιώς δεν έχει σύνδεση;
Και αντα 5 ευρώ τα πληρώνει το υπουργείο παιδείας και δεν τα χαρίζουν οι εταιρίες, μήπως θα ήταν καλύτερα να υπάρχει υποδομή εξυπηρέτησης μέσα στο πανεπιστήμιο, με περισσότερους υπολογιστές για τους φοιτητές;
-
[quote='charmak66'] 'Οπως ενημερωθήκαμε, το πακέτο σύνδεσης για τους φοιτητές θα διατεθεί πολύ σύντομα από τους περισσότερους παροχείς Internet και περιλαμβάνει σύνδεση aDSL ταχύτητας 512Kbps με ογκοχρέωση 5GB/μήνα. Θα κοστολογείται στη τιμή των 15 ευρώ, μια τιμή που περιλαμβάνει το πάγιο του Ο.Τ.Ε (5
-
[quote='markvag'][quote='charmak66'] 'Οπως ενημερωθήκαμε, το πακέτο σύνδεσης για τους φοιτητές θα διατεθεί πολύ σύντομα από τους περισσότερους παροχείς Internet και περιλαμβάνει σύνδεση aDSL ταχύτητας 512Kbps με ογκοχρέωση 5GB/μήνα. Θα κοστολογείται στη τιμή των 15 ευρώ, μια τιμή που περιλαμβάνει το πάγιο του Ο.Τ.Ε (5
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αλλιώς θα γονάτιζε το σύμπαν!!!Και πάλι, μέχρι τις 7 του κάθε μήνα που θα ξεμένουν από τα 5 μου φαίνεται θα ξεχνάμε το ίντερνετ...
Να γονατίσει!!!! Τώρα δηλαδή που γονατίζει το εργαστήριο και παιδευόμαστε με τα flash memories καλύτερα είναι;;;
Δώστε φθηνά downloads στο λαό!!!!!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αλλιώς θα γονάτιζε το σύμπαν!!!
Και πάλι, μέχρι τις 7 του κάθε μήνα που θα ξεμένουν από τα 5 μου φαίνεται θα ξεχνάμε το ίντερνετ...
Να γονατίσει!!!! Τώρα δηλαδή που γονατίζει το εργαστήριο και παιδευόμαστε με τα flash memories καλύτερα είναι;;;
Βρε αχάριστε, που όταν ήμουν εγώ στη σχολή ούτε ζιπάκια δεν έπαιζαν στην αρχή και σκιζόμασταν στο Γουίν Ραρ και το φλόππυ!!!!
-
Και πάλι, μέχρι τις 7 του κάθε μήνα που θα ξεμένουν από τα 5 μου φαίνεται θα ξεχνάμε το ίντερνετ...
Βρε αχάριστε, που όταν ήμουν εγώ στη σχολή ούτε ζιπάκια δεν έπαιζαν στην αρχή και σκιζόμασταν στο Γουίν Ραρ και το φλόππυ!!!!
Τστστστστ... Στην σχολή του Πλάτωνα πήγες;;;;;
κι εγώ στο μεταπτυχιακό τα ανακάλυψα...
-
Τστστστστ... Στην σχολή του Πλάτωνα πήγες;;;;;
κι εγώ στο μεταπτυχιακό τα ανακάλυψα...
ΤΕΙ Αθηνας.
Έχεις κατά νου τίποτα χειρότερο; -
Ψιτ κύριος!Εσύ που διαμαρτύρεσαι!
Εμείς εδώ δεν έχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ internet στη σχολή,οπότε ευχαριστημένος να είσαι....
Και γιατί flashάκια και όχι φορητούς σκληρούς.Με 100mbps τι κάνει το έρμο το flashακι; -
Γι' αυτό σε εμάς είτε φέρνεις laptop και κάθεσαι στη βιβλιοθήκη και κατεβάζεις, που είναι και κλιματιζόμενη τώρα με τις ζέστες, είτε πας στα εργαστήρια και φέρνεις μαζί και άφθονα cd-r.
-
ΤΕΙ Αθηνας.
Έχεις κατά νου τίποτα χειρότερο;Ναι!
Ε, κάτι κάνει και το φλασάκι... Πολλοί βέβαια φέρνουν laptop...
-
δεν εχω παρακολουθησει ολο το θεμα, απλα ηθελα να πω οτι ο γειτονας μολις εβαλε adls 8mbps (σταθερο download στα 1000kbps καθαρα) με 62 ευρω το μηνα, τιμη που περιλαμβανει και τα παγια του τηλεφωνα καθως και δωρεαν τηλεφωνα σε ολη την αγγλια (σταθερα). και οι αγγλοι παραπονιουνται οτι ειναι πισω σε θεματα adsl.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
δεν εχω παρακολουθησει ολο το θεμα, απλα ηθελα να πω οτι ο γειτονας μολις εβαλε adls 8mbps (σταθερο download στα 1000kbps καθαρα) με 62 ευρω το μηνα, τιμη που περιλαμβανει και τα παγια του τηλεφωνα καθως και δωρεαν τηλεφωνα σε ολη την αγγλια (σταθερα). και οι αγγλοι παραπονιουνται οτι ειναι πισω σε θεματα adsl.Τι σόι συμβόλαιο είναι αυτό;
8mbps και σου εγγυώνται μόλις 1mbps σταθερό;
Εκτός αν εννοείς 1000 kbytes/s...Πάντως η τιμή είναι άριστη για 8mbps!!!
Για 1000kbps δεν λέει πολλά...
Μπορώ με 50 ευρώ στον παροχέα που είμαι ήδη να βάλω 2000kbps...
Το πάγιο του τηλεφώνου είναι 12 ευρώ και τηλεφωνείς δωρεάν στο εσωτερικό 12 ώρες τη μέρα και ΣΚ...
Με άλλα 6 ευρώ είναι μονίμως δωρεάν τα τηλέφωνα εσωτερικού...Οπότε για 1000kbps μάλλον πολλά είναι για τα εδώ δεδομένα (για Ελλάδα είναι... όνειρο απατηλό), ενώ αν είναι για 8000kbps που στο καλό το βλέπουν να παραπονεθούν πως είναι πίσω σε θεματα adsl;;;
-
δεν εχω παρακολουθησει ολο το θεμα, απλα ηθελα να πω οτι ο γειτονας μολις εβαλε adls 8mbps (σταθερο download στα 1000kbps καθαρα) με 62 ευρω το μηνα, τιμη που περιλαμβανει και τα παγια του τηλεφωνα καθως και δωρεαν τηλεφωνα σε ολη την αγγλια (σταθερα). και οι αγγλοι παραπονιουνται οτι ειναι πισω σε θεματα adsl.
Τι σόι συμβόλαιο είναι αυτό;
Το πάγιο του τηλεφώνου είναι 12 ευρώ και τηλεφωνείς δωρεάν στο εσωτερικό 12 ώρες τη μέρα και ΣΚ...
Με άλλα 6 ευρώ είναι μονίμως δωρεάν τα τηλέφωνα εσωτερικού...Οπότε για 1000kbps μάλλον πολλά είναι για τα εδώ δεδομένα (για Ελλάδα είναι... όνειρο απατηλό), ενώ αν είναι για 8000kbps που στο καλό το βλέπουν να παραπονεθούν πως είναι πίσω σε θεματα adsl;;;
Μάλλον 1000ΚΒ/s εννοεί...
Το θεωρητικό μέγιστο των 8Mbps είναι 8*10^6/8/1024=976KB/s
Δε μου δίνετε και εμένα λίγο, γιατί με τα 384k και αυτά που ακούω έχω αρχίσει να μη βολεύομαι; -
μπορω να πω οτι με μπερδεψες ανεπανορθωτα...
στην ελλαδα η γραμμη ISDN 128 ονομαστικα, κατεβαζει με 12-13 kb/s σταθερα. Εδω η δικια μου που ειναι 2Mbps ονομαστικα κατεβαζει με 230 περιπου. Αυτος με την 8αρα κατεβαζει με 1000 περιπου. μηπως λεμε τα ιδια?στο 'ειναι πισω'. Με 120 δολλαρια/ μηνα στο Honk Kong μπορεις να εχεις γραμμη 100Mbps, βαζεις μια τετοια και την μοιραζεις σε 10 διαμερισματα της πολυκατοικιας οποτε με 12 δολλαρια τον μηνα εχεις 10mbps (οταν την χρησιμοποιουν ολοι, τα ξημερωματα που κυκλοφορω εγω θα την ειχα ολη δικια μου).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
μπορω να πω οτι με μπερδεψες ανεπανορθωτα...
στην ελλαδα η γραμμη ISDN 128 ονομαστικα, κατεβαζει με 12-13 kb/s σταθερα. Εδω η δικια μου που ειναι 2Mbps ονομαστικα κατεβαζει με 230 περιπου. Αυτος με την 8αρα κατεβαζει με 1000 περιπου. μηπως λεμε τα ιδια?στο 'ειναι πισω'. Με 120 δολλαρια/ μηνα στο Honk Kong μπορεις να εχεις γραμμη 100Mbps, βαζεις μια τετοια και την μοιραζεις σε 10 διαμερισματα της πολυκατοικιας οποτε με 12 δολλαρια τον μηνα εχεις 10mbps (οταν την χρησιμοποιουν ολοι, τα ξημερωματα που κυκλοφορω εγω θα την ειχα ολη δικια μου).
ΟΚ, τότε κατάλαβα τι εννοείς!!!
Χλιδάτη σύνδεση!!!!Κοίτα, ένα κιλομπιπιες (kBps) σημαίνει ένα κιλοΜΠΙΤ ανά δευτερόλεπτο.
Οι ταχύτητες που βλέπουμε στο κατέβασμα είναι σε κιλοΜΠΑΙΤ!
Ένα Μπάιτ είναι 8 μπιτ. Οπότε λογικότατη η ταχύτητα του φίλου σου στο κατέβασμα, απλά δεν είναι 1000κιλομπίτ/δλ, αλλά 1000 κιλομπάιτ / δλ. -
Μείον ένα 10% overhead, να τα 984!
-
Κοίτα, ένα κιλομπιπιες (kBps) σημαίνει ένα κιλοΜΠΙΤ ανά δευτερόλεπτο.Γράφεται Kbps και όχι KBps
Οι ταχύτητες που βλέπουμε στο κατέβασμα είναι σε κιλοΜΠΑΙΤ!
Αυτό είναι το KBps (με κεφαλαίο 'Β').
Οι ταχύτητες σύνδεσης είναι σε Kbps.
Οι ταχύτητες 'κατεβάσματος' είναι σε KBps και είναι, όπως είπε και ο TGD, περίπου 90% * (Kbps/8 )
Αρα, μια γραμμή ADSL 1024/256 Kbps κατεβάζει από το Internet με περίπου 115 ΚBps και ανεβάζει προς το Internet με περίπου 28 KBps.
(Υπάρχει μικρή διαφορά και μεταξύ 'k' μικρού και 'Κ' κεφαλαίου αλλά ας μην το μπλέξουμε πολύ τώρα )
-
nass, τα bit πλέον συμβολίζονται με κεφαλάιο B, καθώς και τα κίλο με μικρό. Αν το έβγαψα κάπου ανάποδα είμαι λάθος.
-
nass, τα bit πλέον συμβολίζονται με κεφαλάιο B, καθώς και τα κίλο με μικρό.Είσαι σίγουρος; Νόμιζω πως η αντιστοιχία
'b'=bit, 'B'=Byte, 'k'=1000, 'K'=1024
ισχύει ακόμα
Φτηνότερο το γρήγορο Internet (DSL) στην Ελλάδα