-
Ρε Bruce, τέικ ιτ ίζι... Κι εγώ ακαπνος είμαι, κι εμένα με ενοχλέι ο καπνός, κι εγώ δε γουστάρω την τσιγαρίλα στα μαγαζιά και μαλώνω με τη γυναίκα μου που δε λέει να πάρει την απόφαση να το κόψει μια και καλή αλλά ρε αδερφέ μου, πως να το κάνουμε, ήσουν λίγο επιθετικός ενώ κατα τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε. Ζήτησες από τον Στέλιο να σου παραθέσει πηγές, σου τις παρέθεσε και μετά αρχισες να τις αμφισβητείς. Τι τις ζήτησες τότε; Οσο για το 'φύσημα του καπνού στα ρουθούνια ενός παιδιού' δεν καταλαβαίνεις οτι αυτό από μόνο του είναι υπερβολή;
Ελα, ξεκόλα τώρα... κρίμα είναι να στραβώνεις έτσι...
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Βέβαια κάποιος ποστάρει μια έρευνα για σύνδεση παθητικού καπνίσματος και διαβήτη (!!!) και φυσικά γίνεται άμεσα αποδεκτή και αποτελεί στοιχείο ενίσχυσης της θέσης τους.
Κάποιος άλλος (που ακόμα δεν έχει πειστεί) ποστάρει ας πούμε μια έρευνα που εμπεριέχει ανάλυση από το σύνολο των ερευνών (11) που έχουν γίνει για τον καρκίνο του μαστού σε σχέση με το παθητικό κάπνισμα και χλευάζεται
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... t=Abstract
Only two studies reported significant dose-response relation between level of passive smoking and premenopausal breast cancer. Our analysis suggests a possible weak association between passive smoking and breast cancer. More studies are needed to establish whether the observed association is causal.
Ο δεσμός που παραθέτεις, Syele, δεν ισχυρίζεται ότι το παθητικό κάπνισμα δεν βλάπτει. Εξηγεί απλώς ότι, στις συγκεκριμένες έρευνες, η σύνδεση μεταξύ καπνίσματος και προ-εμμηνοπαυσιακού καρκίνου του μαστού ενδεχομένως να είναι πιο αδύναμη από ότι αρχικά πιστευόταν. Επίσης, επισημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες για αν εξακριβωθεί κατά πόσο η σύνδεση που παρατηρήθηκε είναι τυχαία, ή όχι.
Παρεμπιπτόντως, η έρευνα για την σύνδεση μεταξύ παθητικού καπνίσματος και διαβήτη δημοσιεύτηκε πρώτα στο British Medical Journal και μετά στο περιοδικό New Scientist από όπου και την ψάρεψα. Έχεις κάποια στοιχεία που να δείχνουν ότι η εν λόγω ιατρική επιθεώρηση δεν έχει το απαραίτητο κύρος ώστε να παραθέσουμε τα άρθρα της στην συζήτηση;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Βέβαια κάποιος ποστάρει μια έρευνα για σύνδεση παθητικού καπνίσματος και διαβήτη (!!!) και φυσικά γίνεται άμεσα αποδεκτή και αποτελεί στοιχείο ενίσχυσης της θέσης τους.
Κάποιος άλλος (που ακόμα δεν έχει πειστεί) ποστάρει ας πούμε μια έρευνα που εμπεριέχει ανάλυση από το σύνολο των ερευνών (11) που έχουν γίνει για τον καρκίνο του μαστού σε σχέση με το παθητικό κάπνισμα και χλευάζεται
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... t=Abstract
Only two studies reported significant dose-response relation between level of passive smoking and premenopausal breast cancer. Our analysis suggests a possible weak association between passive smoking and breast cancer. More studies are needed to establish whether the observed association is causal.
Ο δεσμός που παραθέτεις, Syele, δεν ισχυρίζεται ότι το παθητικό κάπνισμα δεν βλάπτει. Εξηγεί απλώς ότι, στις συγκεκριμένες έρευνες, η σύνδεση μεταξύ καπνίσματος και προ-εμμηνοπαυσιακού καρκίνου του μαστού ενδεχομένως να είναι πιο αδύναμη από ότι αρχικά πιστευόταν. Επίσης, επισημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες για αν εξακριβωθεί κατά πόσο η σύνδεση που παρατηρήθηκε είναι τυχαία, ή όχι.
Παρεμπιπτόντως, η έρευνα για την σύνδεση μεταξύ παθητικού καπνίσματος και διαβήτη δημοσιεύτηκε πρώτα στο British Medical Journal και μετά στο περιοδικό New Scientist από όπου και την ψάρεψα. Έχεις κάποια στοιχεία που να δείχνουν ότι η εν λόγω ιατρική επιθεώρηση δεν έχει το απαραίτητο κύρος ώστε να παραθέσουμε τα άρθρα της στην συζήτηση;
Καμία αντίρρηση! Έτσι λεει η έρευνα.
Καμία αμφισβήτηση για το περιοδικό φίλε Χρήστο.
Και κάτι ακόμα για τον ευέξαπτο Bruce. Σε παρακαλώ να μη χαρακτηρίζεις και απαξιώνεις (στην ουσία εξυβρίζεις) το συνομιλητή σου. Μπορείς να το κάνεις ή δυσκολεύεσαι;
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Εχώ πολύ καιρό να μπώ στο φορουμ και κανοντας μια μικρή ανασκόπηση στις τελευταίες δημοσιέυσεις 'επεσα' πάνω σε 60 σελίδες 'ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ' και λέω να ρίξω μια ματιά μπάς και βρέθηκε καμια λύση να το κόψω το ρημάδι.Ξεκίνησα απο 2 τσιγάρα,πήγα πακέτο και εδω και 3 χρόνια 2 πακέτα δεν αρκούν... Ειμαι απο αυτούς που το γουστάρουν το τσιγάρο,το θέλω,μ'αρέσει αλλά πολύ θα θελα να το κόψω.Βαρέθηκα να την βγάζω στο μπαλκόνι τον χειμώνα ξεπαγιάζοντας για να μην ενοχλώ την κοπέλα μου,την αδερφή μου και τους φιλους μου που δεν καπνίζουν,βαρέθηκα να αδειάζω τα τασάκια και να αλλάζω καμενα χαλιά..αλλά κυριώς βαρέθηκα να έχω δυσπνια,
να μην μπορώ να τρέξω 20 μέτρα χωρις να μου βγει η γλώσσα,ενώ πριν 4 χρόνια έβγαζα ολόκληρο αγώνα μπάσκετ,βαρέθηκα...Παρόλαυτά ακομη να το κόψω!Δεχομαι οτι πιθανότατα βλάπτω τους γύρω μου,αλλά σε ένα περιβαλλον που ολοι φουμάρουξν θα του δόσω να καταλάβει,ενώ στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο που ενοχλώ τους δικούς μου σαφώς και το περιορίζω...Προχθες πήγα για καφέ στη Λάρισα στο εν λόγω καφε που άνοιξε πρόσφατα.Αφού πρώτα κατεκρινα τον self service και την βαριεστημένη υπάλληλο που δεν είχε κουραγιο να μου εξηγησει πώς περίπου είναι ο καθε καφες απο τους 10άδες που είχαν,κοίταξα γυρω μου και δεν είχε τασάκια σε ένα τεράστιο μαγαζί..'Εχει πλάκα λέω'.Και όμως...Τα 4/5 του μαγαζιού ειναι no smoking Area χωρίς να αναγράφεται πουθενά...Αρχισα και εδινα ημερομηνίες που θα κλείσει το μαγαζί,που παει να μας φέρει τις Αμερικανιες κλπ και αλλά τετοια τετριμένα ενάντια στην Αμερικανοποίηση και ξερετε τι έγινε?Πέρασαν 3 ολόκληρες ώρες καφέ,χωρίς τσιγάρο!Και και που έλεγα να μην ξαναπατήσω λέω να το κάνω στέκι...Μηπως τελικά ολοι εμεις που δεν μπορούμε(αλλά θέλουμε) να το κόψουμε να κανουμε στέκια τετοια μαγαζιά?Σε εμένα πάντως αυτή η καταπίεση που στην αρχή κατεκρινα είχε αποτελέσματα και μαλλόν τα θεμιτά του μέτρου.Το επόμενο 'φασιστικό',που λένε πολλοί,μετρο,θα ναι να πάνε τα τσιγάρα στο 10 έυρω,οπότε ας φροντίσουμε να απεξαρτητοποιηθούμε τώρα γιατι τοτε θα ναι εκτώς απο αργά και πολύ....ακριβά!
Πολλά έγραψα...ας κανω ένα τσιγαρο... -
Α ρε Τζίμ,και γιατί ρε να θέλουμε να μας ο κόψουνε οι άλλοι δια τής βίας;
Εμείς τί ρόλο παίζουμε τελικά στα πράγματα που αφοράνε κυρίως τούς εαυτούς μας;
-
κανονικα στο SB μεσα απαγορευεται το καπνισμα. φιλος μου ειχε αναψει για πλακα ενα και μυρισε ΑΜΕΣΩΣ
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Α ρε Τζίμ,και γιατί ρε να θέλουμε να μας ο κόψουνε οι άλλοι δια τής βίας;Καλα όχι και δια της βίας,δεν μας πλακώσανε και στο ξύλο,εκτώς και αν ενοεις την ψυχολογική βία!Τελός πάντων.Σας ειπα,σε εμένα το μέτρο λειτούργησε δραστικά,δεν κάπνισα ενώ μετέπειτα δεν αντιμετώπισα καποια ψυχολογικά προβλήματα ή καλύτερα δεν μου δημιούρηθηκαν νεα....
Εμείς τί ρόλο παίζουμε τελικά στα πράγματα που αφοράνε κυρίως τούς εαυτούς μας;
Μα καλά δεν βλέπεις? 60 σελίδες θέμα και δεν παίζουμε ρόλο?..Κυβερνησεις ρίχνουμε με τετοιους αγώνες.Δυστυχώς για μας,πλέον, πολλές αποφασεις παίρνονται για μας χωρίς εμας(δεν μιλάω για το συγκεκριμένο μετρο).Δυστυχώς για μας είναι σημειο των καιρών και μεις δυστυχώς δεν είμαστε Γαλλοι να ξεσηκωθούμε εναντια στα μέτρα που μας θίγουν παρα μονο αφήνουμε μερικούς δεκάδες ψευτοεπαναστάτες να καινε και να σπάνε γαλλικά αυτοκίνητα και αντιπροσωπείες πιστευοντας στην δηθεν αντίσταση και στην ελευθερία τους καταπατόντας την δικιά μας ελευθερία...Αυτό βεβαια είναι μεγαλο θεμα και αλλουνού παπά ευαγγέλιο!
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
κανονικα στο SB μεσα απαγορευεται το καπνισμα. φιλος μου ειχε αναψει για πλακα ενα και μυρισε ΑΜΕΣΩΣΝομίζω ότι επιτράπηκε μόνο κατόπιν 'πίεσης' και προσαρμογής στην Ελληνική πραγματικότητα.
Ακούω συχνά την φράση 'φασιστικό' μέτρο - λανθασμένη και ακραία.
Είμαι περίεργος ωστόσο (not flaming here) - τί είναι πιο 'φασιστικό':
-***να απαγορεύεται το κάπνισμα ***(αποτέλεσμα, οι μη-καπνιστές είναι ευχαριστημένοι, οι καπνιστές απέχουν προσωρινά από καρκινογόνα συνήθεια)
-***να επιτρέπεται το κάπνισμα ***(οι καπνιστές είναι ευχαριστημένοι, οι μη καπνιστές υποβάλλονται σε καρκινογόνες ουσίες παρά την θέλησή τους) -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
κανονικα στο SB μεσα απαγορευεται το καπνισμα. φιλος μου ειχε αναψει για πλακα ενα και μυρισε ΑΜΕΣΩΣ
Νομίζω ότι επιτράπηκε μόνο κατόπιν 'πίεσης' και προσαρμογής στην Ελληνική πραγματικότητα.
Ακούω συχνά την φράση 'φασιστικό' μέτρο - λανθασμένη και ακραία.
Συμφωνω! Ειναι οσο φασιστικο μετρο οσο ειναι το dress code σε ορισμενα μερη. Απλα πολιτικη του καταστηματος. Δεν σε βαζουν μεσα με το ζορι.
Στα SB φστη Φωκιονος δεν καπνιζουν και το ξερω γιατι πηγαινω 5-6 φορες τη βδομαδα και καθομαι για παραπανω απο 2-3 ωρες. Τωρα τι συμβαινει αλλου δεν ξερω. Παντως φιλος μου εχει δει να φτιαχνουν ελληνικο καφε στα SB Ζωγραφου (παρολλου που τα συγκεκριμενα αγγιζουν την αθλειοτητα , δεν τον πιστεψα και μαλλον θα μπερδευτηκε)
-
Εγώ δεν πολυ-πατάω γιατί εκνευρίζομαι να πληρώνω 4 ευρώ το καφέ που τον πληρώνεις 2 ευρώ σε πιο πλούσιες χώρες...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
:offtopicviii:Εγώ δεν πολυ-πατάω γιατί εκνευρίζομαι να πληρώνω 4 ευρώ το καφέ που τον πληρώνεις 2 ευρώ σε πιο πλούσιες χώρες...
Μα δεν είναι καφές..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
:offtopicviii:
Εγώ δεν πολυ-πατάω γιατί εκνευρίζομαι να πληρώνω 4 ευρώ το καφέ που τον πληρώνεις 2 ευρώ σε πιο πλούσιες χώρες...
Μα δεν είναι καφές..
Μά τί πίνετε επιτέλους!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
:offtopicviii:
Μα δεν είναι καφές..
Μά τί πίνετε επιτέλους!!!
Που να δεις και τι τρώμε...
-
Στην Αμερικη απαγορευεται αυστηρα το καπνιμα αλλα τα χαπακια Ektasis τα χασισια κλπ επιτρεπονται για ΙΧ χρηση.Επισης τα Μεταλλαγμενα ειναι σε πρωτη χρηση.Γιατι αραγε διαλεξαν τον πολεμο εναντιον του τσιγαρου? Εδω με τις μα... τους καταστρεφουν τον πλανητη το τσιγαρο τους φταιει? Σεβασμο στους μη καπνιστες αλλα το θεμα εγινε ρατσιστικο για τους καπνιζοντες.
Στην Νεα Υορκη κατεβαινουν απο τα γραφεια στα πεζοδρομια για να καπνισουν και τωρα αντιμετωπιζουν οι εταιρειες προβλημα με το οτι χανουν τους υπαλληλους τους για καποιο χρονικο διαστημα και σκεφτονται να το απαγορεψουν και στο πεζοδρομιο. Αλλα οι αστεγοι που ειναι ταβλα ξαπλωμενοι εκει δεν ενοχλει.Μονο το τσιγαρο.
-
Ο χρήστης lagopoulos takis έγραψε:
Στην Αμερικη απαγορευεται αυστηρα το καπνιμα αλλα τα χαπακια Ektasis τα χασισια κλπ επιτρεπονται για ΙΧ χρηση..Αυτό σκεφτομουνα όταν είχανε ξεκινήσει τα αλκο-τέστ στήν χώρα μας.ότι είναι για τήν προώθηση τών 'μαλακών' που σε φτιάχνουν χωρίς να σε εντοπίζει το μηχάνημα του τροχονόμου
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
εγω παντως χτυπαω δυο πακετα πρινσ την ημερα κ απο αντοχη δεν εχω προβλημα.κ γυμναζομαι κ κανω τζοκιν-εντουρο-τζετσκι κ δεν νοιωθω κουραση.
θελω να το κοψω ομως οπως κ αλλα πολλα κατα βαθος.Εσύ δέν είσαι εκείνος που νόμιζε ότι θα βάλει στό 1800άρι του τουρμπίνες,εκκεντροφόρια,νίτρο,αρχίδια-μύδια,θα φτάσει οχτακόσια άλογα,καί εκείνο δέν θα χαλάσει ποτέ;
-
Ο χρήστης lagopoulos takis έγραψε:
Στην Αμερικη απαγορευεται αυστηρα το καπνιμα αλλα τα χαπακια Ektasis τα χασισια κλπ επιτρεπονται για ΙΧ χρηση.Επισης τα Μεταλλαγμενα ειναι σε πρωτη χρηση.Γιατι αραγε διαλεξαν τον πολεμο εναντιον του τσιγαρου? Εδω με τις μα... τους καταστρεφουν τον πλανητη το τσιγαρο τους φταιει? Σεβασμο στους μη καπνιστες αλλα το θεμα εγινε ρατσιστικο για τους καπνιζοντες.-
Που το είδες γραμμένο ότι στην Αμερική επιτρέπονται τα μαλακά ναρκωτικά έστω και για ιδιωτική χρήση;
-
Ακόμα και έτσι να είναι πάντως, (που δεν είναι) το γράφεις και μόνος σου. Για ιδιωτική χρήση. Και το τσιγάρο επιτρέπεται, αρκεί να ασκείς την συνήθεια σου σε μέρη που δεν ενοχλείς και κυρίως δεν βλάπτεις αυτούς που δεν επιθυμούν να αναπνέουν τον καπνό σου.
-
Η καταστροφή του περιβάλλοντος, παρόλο που ασφαλώς είναι πρόβλημα μέγιστης σπουδαιότητας δεν μπορεί να αναφέρεται ως επιχείρημα υπέρ των δικαιωμάτων των καπνιστών. Είναι πολύ απλά εντελώς άσχετο με το θέμα μας.
-
Το ότι ενδεχομένως κάποιοι νιώθουν, ή είναι πραγματικά εξαρτημένοι από το τσιγάρο δεν τους δίνει περισσότερα δικαιώματα από τους μη καπνιστές. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τον διπλανό μας. Ρατσισμός δεν είναι να επιτρέπεται να ασκείς μια συνήθεια μόνο σε μέρη όπου δεν βλάπτεις τους γύρω σου. Ρατσισμός είναι να αναγκάζεις τους γύρω σου να μοιράζονται με το ζόρι την ενοχλητική και ιδιαιτέρως βλαβερή συνήθεια σου με το επιχείρημα ότι αν δεν τους αρέσει ο καπνός σου θα ήταν καλύτερα να μείνουν σπίτι τους.
Εγώ λέω ότι όλοι, καπνιστές και μη καπνιστές, πρέπει να έχουμε το ίδιο δικαίωμα να παρευρισκόμαστε σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Αλλά όπως απαιτούμε από κάποιον που βρίσκεται δίπλα μας να αντισταθεί στα κελεύσματα της φασολάδας που έφαγε για μεσημεριανό, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να απαιτούμε από τον καπνιστή να σεβαστεί την ανάγκη κάποιων να αναπνέουν καθαρό αέρα και να απέχει από την συνήθεια του όσο βρίσκεται σε κλειστό δημόσιο χώρο.
-
-
Φιλε Χρηστο σε ορισμενα states της Αμερικης απαγορευεται το καπνισμα και στους ανοιχτους χωρους.Αφου δεν σε ενοχλω και δεν σου προξενω βλαβη σε εσενα που δεν καπνιζεις δεν ειναι ειδος ρατσισμου αυτο?Πρεπει δηλαδη να κρυφτω στο σπιτι μου για να καπνισω.Αυτο δεν το καταλαβαινω.
Και αυτο που προβληματιζομαι δηλαδη απο τα χιλια κακα που ειναι γυρω μας αυτο τους πειραξε?Αλλο ο σεβασμος των καπνιστων ως προς τους μη καπνιστες και αλλο αυτη η τρελλα που εχει ξεκινησει.
Για την ιστορια εγω καπνιζω 5-6 τσιγαρα την ημερα και τα ευχαριστιεμαι οσο τιποτε αλλο.Ο πολυ καπνος με ενοχλει και ειδικα του πουρου.Το αλλο το τρομερο.Σε καποια αεροδρομια εχουν μια γυαλα 5χ5 και σε χωνουν εκει μεσα για να καπνισης.Εσυ περνας απο εξω και βλεπεις ενα ντουμανι καπνου και μεσα κατι σκιες να καπνιζουν.Δηλαδη κοιταχτε τους αρρωστους.....Το minimoum του εξαερισμου.Μια φορα μπηκα και βγηκα ετσι οπως μπηκα.Σου αναφερω παλαιοτερα το JFK της Νεας Υορκης(τωρα απαγορευτηκε ,το Τοροντο και το Γιοχανεσμπουργκ(εδω η αιθουσα ειναι πιο μεγαλη.)
Παλαια ηταν ο ρατσισμος των μαυρων και τωρα των καπνιστωνΜηπως υπαρχουν καποια αλλα συμφεροντα των μεγαλων η νομιζεις οτι νοιαζονται για την υγεια σου?
-
Καλά, απαγόρευσαν το κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους; Χρειάζεται μεγάλη δόση παράνοιας και ψυχασθένειας για να κάνεις και να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο. Μάλλον, η πολλή μ@λ@κία τους έκαψε τον εγκέφαλο. Τέλος πάντων, χώρα τους είναι, ας κάνουν ότι θέλουν, δεν μου καίγεται καρφί.
-
Είναι για το καλό μας.
Αν πας να καπνίσεις σε ανοιχτό χώρο, ο ήλιος διεισδύοντας από την τρύπα του όζοντος μπορεί να σου προκαλέσει μελάνωμα.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα ρυπαρής τεχνολογίας οχήματα θα σου φάει τα πλεμόνια.
Ο καφές που θα συνοδεύσει το τσιγαράκι θα είναι γεμάτος εντομοκτόνα και θα σου εναποθέσει καρκινογόνες ουσίες στα οστά.
Άστο λοιπόν το τσιγάρο για να βρεις την υγειά σου λέμε!
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ