-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πόσων κυβικών αμάξι να οδηγούσε ο σεκιουριτάς και οι άλλοι που κοίταζαν περίεργα;
Σε κάτι τέτοια είναι ΜΕΓΑΛΟΙ μ... οι Αμερικάνοι. Ψηφίζουν κυβέρνηση που δεν υπογράφει τη συνθήκη του Κιότο, που είναι υπέρ της οπλοφορίας και της δημιουργίας πιο ισχυρών όπλων μαζικής καταστροφής, αλλά το κάπνισμα το καταδιώκουν ως το ύψιστο έγκλημα.Να τους κατηγορήσουμε τότε και για την συμβολή τους στην επικράτηση των καταλυτών που βοήθησαν να ξεβρωμίσουν οι πόλεις. Για τις φαρμακοβιομηχανίες τους ,για τα νοσοκομεία τους,τα πανεπιστήμιά τους, για τη sillicon valey, για το internet που μας ένωσε .
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Εμένα μπορεί να μου απαντήσει κάποιος πως εξηγεί η επιστήμη τους 70-80-90άχρονους που καπνίζουν σα φουγάρα στην ελληνική ύπαιθρο/νησιά, και δεν πεθαίνουν από καρκίνο (αλλά από γηρατειά ή άλλες αιτίες);
Με τον ίδιο τρόπο που δεν κολλάνε AIDS μερικοί ενώ έχουν επαφή επι χρόνια με τον/την συντροφό τους.
Ο οποίος τρόπος είναι ο... ?
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εμένα μπορεί να μου απαντήσει κάποιος πως εξηγεί η επιστήμη τους 70-80-90άχρονους που καπνίζουν σα φουγάρα στην ελληνική ύπαιθρο/νησιά, και δεν πεθαίνουν από καρκίνο (αλλά από γηρατειά ή άλλες αιτίες);
Με τον ίδιο τρόπο που δεν κολλάνε AIDS μερικοί ενώ έχουν επαφή επι χρόνια με τον/την συντροφό τους.
Θα σας απαντησει ο διαφημιστης μου (απο το γνωστο ανεκδοτο) .
-
Το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εξαιρετικό. Ο ιός για να τους μολύνει θα πρέπει ποσοτικά να είναι εισαχθεί σε εκατονταπλάσια ποσότητα σε σχέση με τους κοινούς θνητούς, πράγμα πρακτικά αδύνατο και εφικτό μόνο σε εργαστηριακές συνθήκες.
-
Το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εξαιρετικό. Ο ιός για να τους μολύνει θα πρέπει ποσοτικά να είναι εισαχθεί σε εκατονταπλάσια ποσότητα σε σχέση με τους κοινούς θνητούς, πράγμα πρακτικά αδύνατο και εφικτό μόνο σε εργαστηριακές συνθήκες.
Νομίζω,ότι,μπορεί κάποιος να είναι γιά ολόκληρή τήν ζωή του 'φορέας' χωρίς να εκδηλώσει 'νόσο',αλλά,έχει προσβληθεί καί αυτός.
Ο χρόνος πού εκδηλώνεται η νόσος,διαφέρει από φορέα σέ φορέα. -
Δεν παίζει δηλαδή ρόλο το περιβάλλον στο οποίο ζουν;
Στο κοντινό μου γενεολογικό δέντρο δυστυχώς έχουν πεθάνει πολλοί από καρκίνο (οι δυο παπούδες μου, οι δυο γιαγιάδες μου και μια θεία μου, νεότατη). Σας πληροφορώ ότι κανένας τους όχι μόνο δεν κάπνιζε αλλά πρόσεχαν υπερβολικά τόσο τη διατροφή τους όσο και την υγεία τους.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν δεν θέλεις να καπνίζεις είναι δικαίωμά σου!
Είναι υποχρέωσή μου να φροντίζω ώστε να μην σε ενοχλώΜια φράση που τα λέει όλα.
Ενοείται ότι μέσα στην 'ενόχληση' περιλαμβάνεις και το 'αισθητικό' θέμα (τη μυρωδιά) και το θέμα 'υγεία' ( ο καπνός που εισπνέουν οι γύρω σου). -
η απλα ειναι κωλοφαρδοι...
ποσους χρονιους καπνιστες γνωριζεις εσυ που να μην πεθανουν η απο καρκινο, η απο καρδια, η απο παραπλευρα προβληματα που μπορουν να προερχονται απο το καπνισμα (αυξημενη πιεση και οτι αυτο συνεπαγεται και παει λεγοντας)?American Cancer Society:
Το καπνισμα ευθυνεται για το 30% των θανατων απο καρκινο (ολα τα ηδη καρκινων, οχι καρκινο του πνευμονα).Τεσπα αμα θελετε πηγαιντε στο google images και ψαξτε cancerous lung. Αυτο που θα δειτε ειναι αυτο που κουβαλατε μεσα σας. Το οτι οι περισσοτεροι γιατροι μου λενε οτι εσυ που καπνιζεις διπλα μου μου κανεις ιδιου ειδους ζημια, μου αρκει για να απαιτησω να απαγορευεται το καπνισμα εκει που αναπνεω εγω. Και για να σας προλαβω, οταν ειμαι μεσα σε ενα μικρο κλειστο χωρο και οι μισοι καπνιζουν, ειναι ακριβως το ιδιο με το να καπνιζω εγω ενα τσιγαρο στο στομα μου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ôåóðá áìá èåëåôå ðçãáéíôå óôï google images êáé øáîôå cancerous lung. Áõôï ðïõ èá äåéôå åéíáé áõôï ðïõ êïõâáëáôå ìåóá óáò.
ÊáëÜ ìçí ôï ðáñáêÜíïõìå êéüëáò!!!!!
ÐÜíôùò áðü áõôÜ ðïõ äéáâÜæù ôéò ôåëåõôáßåò ìÝñåò óôï ôÝëïò èá áðáéôÞóåôå íá ìáò êñåìÜóïõí üëïõò ôïõò êáðíéóôÝò óôçí ðëáôåßá ÓõíôÜãìáôïò ãéá íá ãëéôþóåôå ìéá êáé êáëÞ áðü åìÜò!!!! -
για το πρωτο:
τι να παρακανουμε? Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.για το δευτερο:
εγω προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με τους καπνιστες, δεν θα ζητησω ουτε να σας κρεμασουν ουτε τιποτα τετοιο. το μονο που με νοιαζει ειναι να μην αναπνεω τον καπνο σας. και επισης αυτοι που αγαπαω και νοιαζομαι να μην καπνιζουν. τιποτα παραπανω -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
όμως ο παθητικός καπνιστής που συστηματικά εκτίθεται στον καπνό διατρέχει εξίσου μεγάλο κίνδυνο με τον καπνιστή.Λάθος.
Ο ενεργητικός καπνιστής διατρέχει σαφώς μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης πνευμονικής νόσου.
Ο συστηματικά και χρονίως παθητικός διατρέχει,με τη σειρά του,σαφώς μεγαλύτερο κίνδυνο από άτομα ελεύθερα καπνού.
Τα έχω ξαναγράψει αναλυτικότερα στο παρελθόν και δεν πιστεύω ότι κανείς υπεύθυνος μπορεί να σου ισχυριστεί το αντίθετο...
-
Προσωπικά θεωρώ ότι τα ποσοστά θανάτων από καρκίνο που οφείλεται στο τσιγάρο δεν είναι μετρήσιμα. Εκτός της ατμοσφαιρικής μόλυνσης, μεγάλη σημασία έχουν η κληρονομικότητα, η διατροφή (πχ τα 'αγνά' παϊδάκια με την καρβουνίλα και όλα τα ψιλοκαμμένα φαγητά είναι παράγοντες καρκινογέννεσης, τα εντομοκτόνα στα λαχανικά επίσης προκαλούν καρκίνο), οι εκπομπές ραδιοκυμάτων, η ηλιακή ακτινοβολία κλπ κλπ.
Σίγουρα το τσιγάρο ευθύνεται για πολλούς καρκίνους, ειδικά στους πνεύμονες, αλλά φοβάμαι ότι σε μια μελλοντική εποχή που οι καπνιστές θα έχουν μειωθεί στο μισό, οι καρκίνοι μάλλον θα έχουν αυξηθεί αντί να μειωθούν αντίστοιχα. -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Φιλος με καρκινο στους πνευμονες, πεθανε τελικα, μου διηγοταν για το τι εβλεπε μεσα στο νοσοκομειο που πηγαινε για θεραπεια!
Αγορια και κοριτσια, 16/20 χρονων, με καρκινο απο το τσιγαρο, μερικα καπνιζαν απο τα 10 τους!
ΣπυροςΦίλε Σπύρο αρέσκεσαι στην υπερβολή,έ?
Πνευμονικός καρκίνος στα 16 από τσιγάρο?
Και αρκετά περιστατικά μάλιστα?Αλλά θα μου πεις πάλι,μακρυά είσαι,ότι θέλεις μπορείς να λες ή να λες ότι σου λένε...
Να σε ρωτήσω αλήθεια...τα καυσαέρια της Αλφασούντ σου τα σκέφθηκες,όταν καμαρωτός πας να την κάνεις βόλτα κάθε πρωί?Τον Σουηδό δίπλα σου τον σκέφτηκες?Ή μήπως η ευαισθησία σου είναι επιλεκτική?
Και μην μου πεις ότι ρυπαίνει σαν καινούργιο,γιατί θα ψεύδεσαι ασυστόλως...Τέλος πάντων,όσον αφορά τα Νοσοκομεία,και εγώ είμαι κάθετος:Tο κάπνισμα πρέπει να απαγορευθεί σε όλους τους χώρους αναφοράς.Σε τελική ανάλυση είναι θέμα Ιατρικής Ηθικής.
Από εκεί και πέρα,οι αλλήλοις λεκτικές υπερβολές δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα,ούτε τα αστυνομικά μέτρα!
Το κάπνισμα προκαλεί εθισμό ψυχικό και σωματικό,και σε τέτοια βάση πρέπει να αντιμετωπισθεί,λαμβάνοντας υπ'όψιν κάθε φορά και τους διαφορετικούς ψυχισμούς και παραδόσεις των κοινωνιών,στις οποίες προσπαθούμε να 'στήσουμε' την αντικαπνιστική καμπάνια..
Π.χ Αλλιώς θα κινηθεί-κινήθηκε η Αμερικανική κυβέρνηση,αλλιώς πρέπει να ενεργοποιηθεί η δική μας ανάλογη..Τα περισσότερα τα έχουμε πει και παλαιότερα...,
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προσωπικά θεωρώ ότι τα ποσοστά θανάτων από καρκίνο που οφείλεται στο τσιγάρο δεν είναι μετρήσιμα.Είναι δυνατόν να είναι μετρήσιμα!
Ωστόσο,πολύ σωστά αναφέρεις και τα υπόλοιπα ως συμπαράγοντες νοσηρότητος.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Τα περισσότερα τα έχουμε πει και παλαιότερα...,αυτό είναι αλήθεια. Υπάρχει αυτό το θέμα ------> Περί απαγόρευσης του καπνίσματος , όπου έχουμε γράψει πάλι ατα ίδια...
EDIT: ξαναδιαβάζοντας εκείνο το πιο παλιό θέμα, βρίσκω ότι στο παρόν τουλάχιστον, εκφράζεστε λίγο πιο κόσμια κύριε Σπύρο (alfasud)... κάτι είναι κι αυτό...
-
Ενα ποσοστο του πληθησμου των καυκασιων εχει ανοσια στον ιο του AIDS. Το ποσοστο ειναι μικρο, και οφειλεται σε κατι υποδοχεις που εχει ο ανθρωπος στους οποιους 'προσαρμοζεται' ο ιος του AIDS και αρχιζει να κανει την ζημια. Οσοι εχουν ανοσια, εχουν τετοιους 'υποδοχεις' που δεν μπορει αν προσαρμοστει ο ιος...
Πιο απλα δεν μπορω να το περιγραψω... -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δεν παίζει δηλαδή ρόλο το περιβάλλον στο οποίο ζουν;
Συγκεκριμένα μόνο μία τέτοια περίπτωση έχει καταγραφεί στα επιστημονικά χρονικά, ενός τύπου που ζούσε στη Νέα Υόρκη. Ο τύπος ταξίδευε συχνά (Αφρική και αλλού) ζούσε όπως νά 'ναι και έκανε συχνότατα σεξ με ιερόδουλες και άλλες γυναίκες (σε πάνω από μία ηπείρους) χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό! Κάποιες από τις γυναίκες με τις οποίες έκανε σεξ αρώστησαν και πέθαναν από AIDS, το οποίο είχαν (αποδεδειγμένα) και όταν έκαναν σεξ μαζί του (χωρίς προφυλάξεις εννοείται...). Αυτός πάλι τίποτα!!!!! Στο αίμα του δεν υπάρχει ίχνος του ιού!!!!!! Οι επιστήμονες κατάφεραν να μολύνουν δείγμα του αίματός του εισάγοντας ποσότητες του ιού 100πλάσιες σε σχέση με αυτές που είναι δυνατό να βρεθούν φυσιολογικά... Ο τύπος έχει δώσει δείγματα αίματος προς μελέτη, μπας και βρεθεί τι έχει και γλιτώσει κανένας άλλος...
Στο National Geographic το είχε... πριν από αρκετό καιρό...
-
Αντε ξανα τα ιδια.........
Αυτο μου ειπε ο φιλος μου που πηγαινε για θεραπεια, δεν μπορω να τον ρωτησω αν ειχα καταλαβει λαθος, επειδη πεθανε απο καρκινο του πνευμονος!
16-20 χρονων κατι τετοιο μου ειχε πει, ηταν και ο ιδιος αναστατωμενος απο το νεαρο της ηλικιας!
Αν με κοροιδευουν οι Σουηδοι επιστημονες με αυτα που γραφουν και υποστηριζουν δεν ξερω, ισως εσεις οι Ελληνες επιστημονες εχετε ποιο πολυ δικιο, ποιος ξερει........!
Κατι αλλο!
Ψαλιδισμενο απο την σημερινη εφημεριδα!
Μια νομαρχια στην Σουηδια αποφασισε να απαγορεψει 100% το καπνισμα ακομα και σε χωρους κοντα στο νοσοκομειο!
Πολλοι ειχαν κανει παραπονα επειδη ο χωρος εξω απο την πορτα ηταν τοσο βρωμικος και μυριζε σαν μαιμουδοσπιτο!
Υπαρχει μια προταση να γινει μια γυαλα κοντα στο νοσοκομειο και εκει να μαζευονται οι καπνιστες και να τους βλεπουν ολοι οσοι περνανε η οδηγανε!
Σαν ενα παραξενο ειδος ανθρωπων για να τους βλεπουν και να μην κανουνε οι υπολοιποι σαν και αυτους!
Παντως η διοικητικος υπευθυνη αυτου του νοσοκομειου, εχει προτεινει και μαλλον θα περασει σαν νομος, να χτυπανε οι καπνιστες την καρτα τους οταν πανε εξω για καπνισμα και να αλλαζουν ρουχα, επειδη πολλοι ασθενεις παραπονουνται οτι βρωμανε αυτα τα ατομα!
Εχει βρεθει οτι ενας μεσος εργαζομενος καπνιστης δεν εργαζεται την μια ωρα απο το οκταωρο του!Απλα ειναι εξω και καπνιζει!Ετσι θα αποφασισει ο ιδιος ο καπνιστης αν θελει να παιρνει μισθο για 7 ωρες εργασια η να δουλευει μια ωρα εξτρα πανω απο το οκταωρο!Αυτο ηταν κατι που δεν το ειχα σκεφτει ουτε εγω!
Και στο Gothenbourg, την 2η μεγαλυτερη πολη της Σουηδιας, παραπονουνται οι κατοχοι εστιατοριων οτι οι καπνιστες, τωρα που βγαινουν εξω και καπνιζουν, οτι βρωμιζουν τοσο πολυ τα πεζοδρομια που πρεπει να εχουν εξτρα προσωπικο για να τα καθαριζει πολλες φορες την ημερα!Απαιτουν δια μεσου του συνδικατου τους να υπαρξει ενας φορος 'πεταγματος' στα τσιγαρα, οπως υπαρχει για τα αυτοκινητα, λαστιχα, μπαταριες κλπ που κοστιζουν πλεον να πεταξεις με ανακυκλωση!
Το ειχε σκεφτει κανενας τι προβληματα προκαλουν οι καπνιστες?
Σπυρος -
Πως και δεν έχουν σκεφτεί να βάλουν κάρτες μπροστά από τις τουαλέτες. Έτσι αν κάποιος κάθεται πολύ ώρα μέσα να του κόβουν κι από εκεί το μισθό.
Επίσης μπροστά από τις καφετιέρες. Ακόμα καλύτερα, αισθητήρα βάρους στην καρέκλα. Μόλις σηκώνεσαι αυτόματα να μειώνεται ο χρόνος εργασίας
-
Ποσες φορες τρεχεις στην τουαλεττα καθε οκταωρο?
Κανονικα και οταν εχεις φαει και σε εχει πειραξει.......
Υπαρχει κανενας επιστημονας εδω μεσα που να μπορει να απαντησει???
Υπευθυνα παρακαλω!!
Ενας καπνιστης ειναι πειραγμενος καθε μερα!Μια ωρα καθε μερα επι κανισταδες καθε μερα ειναι πολλες ωρες που πανε χαμενες και πολλες ωρες που οι μη καπνιζοντες συναδελφοι τους πρεπει να δουλεψουν για αυτους!
Σπυρος
ΥΓ:Μη γελοιοποιειτε ξανα το θεμα μου!
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ