-
Έχεις δίκιο. Δεν είδα το ΥΓ.
Μα δεν συγκρίνω. Παράθεση κάνω δύο πραγμάτων για να δείξω που διαφωνώ με τον Scotch. Πάντα στο θέμα του ανοιχτού χώρου.
-
μα και πάλι, αν πάρουμε αυστηρά το θεμα ενόχλησης (ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ, αλλά λεμε αν) τοτε δεν μπορείς να συγκρίνεις κάτι που γίνετια 1 φορά το χρόνο και το άλλο που γίνεται 365 μερες το χρόνο.
και κάτι άλλο που δεν έχω καταλάβει: γιατί αυτός που εχει το πρόβλημα (παθητικός καπνιστης) να είναι πιο διαλλακτικός με το πάθος αυτουνού που του προκαλεί την ενόχληση-πρόβλημα-ζημιά??
δλδ πραγματικά πού τα εχετε δει αυτά γραμμένα? εγώ καταλαβαίνω απόλυτα και ξέρω τι σημαίνει εθισμός, καταλαβαίνω απόλυτα οτι είανι δύσκολο κλπ. κανείς δε λεει το αντιθετο, στο κάτω κάτω δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είανι εθισμένος σε κατι.
**αλλά κανείς δεν έπαθε φαρυγγίτιδα,δεν ειχε ενοχλήσεις στα μάτια,λαρυγγύτιδα κλπ επειδή ΔΕΝ κάπνισε. ** ακριβώς αυτό που λεει και ο κουπέας στην πίσω σελίδα.δεν υπάρχιε δεν μπορώ, δε θέλω υπάρχει.
-
Μιλάμε για ανοιχτό χώρο. Εκεί δεν μπορώ να καταλάβω πως προκαλούνται σε κάποιον όλα αυτά που αναφέρεις! Γι' αυτό και έδωσα το παράδειγμα σχετικά με κάτι άλλο που θα μπορούσε να ενοχλήσει κάποιον, και να ζητήσει την απαγόρευσή του.
-
ΟΚ τοτε, οπως προείπα μου φαίνετια παράλογο να μιλούμε για ενόχληση σε ανοιχτούς χώρους.
σε μια πόλη μέσα το να μιλούμε για κάτι τετοιο ειναι παράλογο τελείως, σε μέρη εκτός πόλεως ειναι εξίσου παράλογο μιας και φτάνει μια καλή ρουφηξιά αέρα για να... καθαρίσεις!
-
Ενταξει ,οταν καθεται καποιος σε εναν ανοιχτο χωρο και στο μισο η ενα μετρο καθεται καποιος αλλος με παρατεταμενο το τσιγαρο προς το μερος του και τον καπνο στη μουρη τοτε σε καμμια ωρα θα εχουν κλεισει τα ματια του και θα ειναι κοκκινα σαν να εφαγαν μπουρλοτο.Ειναι ενοχλητικο και βλαβερο πως να το κανουμε.!
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ενταξει ,οταν καθεται καποιος σε εναν ανοιχτο χωρο και στο μισο η ενα μετρο καθεται καποιος αλλος με παρατεταμενο το τσιγαρο προς το μερος του και τον καπνο στη μουρη τοτε σε καμμια ωρα θα εχουν κλεισει τα ματια του και θα ειναι κοκκινα σαν να εφαγαν μπουρλοτο.Ειναι ενοχλητικο και βλαβερο πως να το κανουμε.!Μην προσπαθείς να εξηγήσεις τα αυτονόητα
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ενταξει ,οταν καθεται καποιος σε εναν ανοιχτο χωρο και στο μισο η ενα μετρο καθεται καποιος αλλος με παρατεταμενο το τσιγαρο προς το μερος του και τον καπνο στη μουρη τοτε σε καμμια ωρα θα εχουν κλεισει τα ματια του και θα ειναι κοκκινα σαν να εφαγαν μπουρλοτο.Ειναι ενοχλητικο και βλαβερο πως να το κανουμε.!
Μην προσπαθείς να εξηγήσεις τα αυτονόητα
Οχι αλλα ειναι προβλημα ,ειδικα οταν ο αλλος λεει....Ελα ρε φιλε πως κανεις ετσι .....και σε κοιτα λοξα!
Παιρνεις ενα χαπι ηρεμιας ταχειας δρασης και αρχιζεις εισπνοες! Εδω γελαμε και λιγο! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Οχι αλλα ειναι προβλημα ,ειδικα οταν ο αλλος λεει....Ελα ρε φιλε πως κανεις ετσι .....και σε κοιτα λοξα!Αυτή η αντίδραση είναι δυστυχώς ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Θυμάμαι το καλοκαίρι, σε ένα ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα, όταν στο στο διπλανό τραπέζι ήρθε ένα ζευγάρι με ένα παιδάκι (το λυπήθηκα με τα ζώα που έχει για γονείς). Αμέσως μόλις κάθισαν θεώρησαν απαραίτητο να ανάψουν τα τσιγάρα τους (και οι δύο). Φυσικά ο αέρας δεν ήταν με το μέρος μας και ο καπνός ερχόταν όλος (!) στο τραπέζι μας και κοντεύαμε να λιποθυμήσουμε. Αφού κάναμε υπομονή 2-3 λεπτά κινδυνεύοντας να βγάλουμε ό,τι είχαμε προλάβει να φάμε, γυρνάω και τους ζητάω πολύ ευγενικά (αν και μέσα μου ήθελα να τους πω 'πόσο ζώα είστε να καπνίζετε το παιδί') να σβήσουν τα τσιγάρα τους απολογούμενος κιόλας που ο άτιμος ο αέρας φέρνει όλον τον καπνό στο τραπέζι μας. Αφού μου έριξαν ένα δολοφονικό βλέμμα (για συγγνώμη ούτε κουβέντα) έσβησαν τα τσιγάρα μέσα στην τσαντίλα. Το αποκορύφωμα... μετά από 10 λεπτά άναψαν νέο....
Με λίγη καλή θέληση μπορείς να ζεις τέτοιες στιγμές πολύ συχνά.
Εμείς στο ύψος μας όμως. Υπομονή και κατανόηση. Μέχρι το τρελάδικο -
αυτό που έγραψες ήταν απλά απαράδεκτο. το να χαρακτηρίζεις κάποιον λουζερά επειδή έχει τα κότσια να πει οτι η τάδε γκόμενα δεν του αρέσει επειδή καπνίζει.
στο ξαναλεω πιο.. ευθεως μπας και καταλαβεις και.. ξαναπροσπαθησεις με περισσοτερη συγκεντρωση: ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΑΘΟΣ, ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ. το bold δεν το εγραψα αλλα δεν θα μπω σε αντιπαραθεση να σου εξηγησω τι εγραψα, καθως αν δεν το καταλαβαινεις μονος σου δεν αξιζεις τον κοπο μου
-
Αυτο ακριβως ειναι το προβλημα.
Αναψαν το τσιγαρο και οταν τους ζητησες να το σβησουν σε κοιταξανε σαν να τους εκοβες το κεφαλι το εσβησαν και μετα σε εγραψαν κανονικα και το ξαναναψαν. Οταν βλεπω τους καπνιστες να κανουν τετοια και να πετανε τις γοπες και τις σταχτες παντου να μην ενδιαφερονται για κανενα αλλο, η γνωμη μου για αυτους και την συνηθεια τους ειναι η χειροτερη. Οταν μετα μου λενε για προσωπικα δικαιωματα και ελευθεριες ειναι δυσκολο να τους παρω σοβαρα. Οπως αυτοι δεν παιρνουν σοβαρα κανενα αλλο, ποιος ο λογος οι υπολοιποι να τους παρουν σοβαρα. (οπως λεμε οπως στρωσεις ετσι θα κοιμηθεις ) -
Ο χρήστης skye έγραψε:
απο την αλλη το να κλαιγεσαι επειδη η κοπελα που γουσταρεις καπνιζει συγγνωμη αλλα δειχνει λιγακι λουζερ νοοτροπια (χωρις παρεξηγηση)
σωστά δνε καταλαβα σωστά τι εγραψες. τωρα που το βλέπω δειχνει ακομα πιο αισχρο που τον λες (κ αυτον) κλαψιάρη επειδή θέλει να επιλέξει μια που δεν καπνίζει
από την άλλη εκεινο το 'λιγάκι' ισως να αλλάζει ολο το νόημα της φράσης
-
o skye ως γνωστόν ζηλεύει επειδή δεν βρίσκει γκόμενα
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Οχι αλλα ειναι προβλημα ,ειδικα οταν ο αλλος λεει....Ελα ρε φιλε πως κανεις ετσι .....και σε κοιτα λοξα!
Αυτή η αντίδραση είναι δυστυχώς ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Θυμάμαι το καλοκαίρι, σε ένα ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα, όταν στο στο διπλανό τραπέζι ήρθε ένα ζευγάρι με ένα παιδάκι (το λυπήθηκα με τα ζώα που έχει για γονείς). Αμέσως μόλις κάθισαν θεώρησαν απαραίτητο να ανάψουν τα τσιγάρα τους (και οι δύο). Φυσικά ο αέρας δεν ήταν με το μέρος μας και ο καπνός ερχόταν όλος (!) στο τραπέζι μας και κοντεύαμε να λιποθυμήσουμε. Αφού κάναμε υπομονή 2-3 λεπτά κινδυνεύοντας να βγάλουμε ό,τι είχαμε προλάβει να φάμε, γυρνάω και τους ζητάω πολύ ευγενικά (αν και μέσα μου ήθελα να τους πω 'πόσο ζώα είστε να καπνίζετε το παιδί') να σβήσουν τα τσιγάρα τους απολογούμενος κιόλας που ο άτιμος ο αέρας φέρνει όλον τον καπνό στο τραπέζι μας. Αφού μου έριξαν ένα δολοφονικό βλέμμα (για συγγνώμη ούτε κουβέντα) έσβησαν τα τσιγάρα μέσα στην τσαντίλα. Το αποκορύφωμα... μετά από 10 λεπτά άναψαν νέο....
Με λίγη καλή θέληση μπορείς να ζεις τέτοιες στιγμές πολύ συχνά.
Εμείς στο ύψος μας όμως. Υπομονή και κατανόηση. Μέχρι το τρελάδικοΣυγγνώμη, τους ζήτησες να σβήσουν το τσιγάρο τους σε εξωτερικό χώρο? Και ήθελες να σε ακούσουν και αμέσως?!? Φίλε μου, δυστυχώς, έχεις ανάγει την δική σου προτίμηση σε αξίωμα.
Και τους χαρακτηρίζεις και ζώα επειδή κάπνιζαν το παιδί τους? Σε εξωτερικό χώρο, δίπλα στη θάλασσα!!
Το αφήνω εδω γιατί δεν έχει νόημα. Ελπίζω να μην βρεθώ ποτέ αντιμέτωπος με αντιμετώπιση σαν αυτή που περιγράφεις. Γιατί συγκρατούμαι και δύσκολα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ζώα επειδή κάπνιζαν το παιδί τουςαν το έτρωγαν θα τους έλεγε κανιβαλους
τσιλ άουτ παιδες, ψυχραιμία. κανείς ποτέ δεν κέρδισε κατι με τα νεύρα.
-
Mαλλον υπαρχουν δυο κατηγοριες μη καπνιστων:
- Οι αντικαπνιστες.
- Οι απεχοντες απο το τσιγαρο.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Συγγνώμη, τους ζήτησες να σβήσουν το τσιγάρο τους σε εξωτερικό χώρο? Και ήθελες να σε ακούσουν και αμέσως?!? Φίλε μου, δυστυχώς, έχεις ανάγει την δική σου προτίμηση σε αξίωμα.
Και τους χαρακτηρίζεις και ζώα επειδή κάπνιζαν το παιδί τους? Σε εξωτερικό χώρο, δίπλα στη θάλασσα!!
Το αφήνω εδω γιατί δεν έχει νόημα. Ελπίζω να μην βρεθώ ποτέ αντιμέτωπος με αντιμετώπιση σαν αυτή που περιγράφεις. Γιατί συγκρατούμαι και δύσκολα.Προτίμηση είναι το να θέλω να αναπνέω καθαρό αέρα;
Δεν είναι ζώα που είχαν το 5χρονο παιδάκι τους ανάμεσα όταν αυτοί κάπνιζαν και βρωμούσε τρελά 2 τραπέζια μακριά;Και συγκρατείσαι και δύσκολα. Σε πνίγει το δίκιο δηλαδή;
Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!! -
τι διάολο κάπνιζαν και ΒΡΩΜΟΥΣΕ ΤΡΕΛΑ 2 τραπέζια παραπέρα σε ανοιχτό χώρο;
-
Αγνό παρθένο τσιγαράκι φαντάζομαι (δε ρώτησα μάρκα)
-
1η Ιουλίου του 2009 η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους
**
Νωρίτερα κατά έξι μήνες θα απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους.**Αυτό ανακοίνωσε απόψε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τροποποιώντας σχετική διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά την προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά.
Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους θα απαγορεύεται από την 1η Ιουλίου 2009 και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2010, όπως αρχικά προβλεπόταν.
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι προχώρησε στην επίσπευση εφαρμογής του μέτρου κατά έξι μήνες, μετά από σχετικές εισηγήσεις αρμοδίων φορέων αλλά και γιατί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες οι πολίτες μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στο νέο μέτρο.
Εξάλλου, ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου απέσυρε τη ρύθμιση η οποία προέβλεπε παράταση κατά δύο χρόνια στις φαρμακαποθήκες να αγοράζουν η μία από την άλλη σκευάσματα για να τα εξάγουν σε χώρες του εξωτερικού.
http://www.kathimerini.gr' target='_blank με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ
-
Σαν σκεψη ειναι πολυ σωστη, οτι δηλαδη ευκολοτερα θα εφαρμοστει το μετρο σιγα σιγα απο το καλοκαιρι που συνηθως διασκεδαζουμε σε ανοιχτα μαγαζια.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ