-
οι καπνιστες θα ψοφησουμε. αν ειμαστε τυχεροι, ισως παμε μπαμ και κατω. προσωπικα αυτο ελπιζω και στα παπαρια μου. θανατος σε ολους. ετσι κ αλλιως ανθρωποι ειμαστε κ μας αξιζει ο ΨΟΦΟΣ.
το θεμα ειναι αλλο. πηγα σημερα για ποδοσφαιρο μετα απο 1μιση χρονο ή κατι τετοιο. εχω χασει ολες τις αντοχες μου γαμω τον καρκινο και τα μυαλα και την ψυχη μου. κ επαιζα σε ερασιτεχνικο α' πειραια ΜΟΝΟΣ ολη την αριστερη πλευρα... σημερα δε μπορουσα να τρεξω ουτε στο 6Χ6. ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΨΟΦΟΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΡΓΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΛΜΠΟΡΟ ΚΑΙ ΚΑΡΕΛΙΑ
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
οετσι κ αλλιως ανθρωποι ειμαστε κ μας αξιζει ο ΨΟΦΟΣ.το καλό με το θάνατο είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν σου αξίζει ή όχι
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
οετσι κ αλλιως ανθρωποι ειμαστε κ μας αξιζει ο ΨΟΦΟΣ.
το καλό με το θάνατο είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν σου αξίζει ή όχι
μπορεις ομως να ελπιζεις οτι δεν θα πονεσει πολυ/για καιρο
-
Με τη φτωχή μη ιατρική λογική μου, σκέφτομαι τα εξής.
Όλοι θα πεθάνουμε. Αυτό είναι 100% βέβαιο και αναντίρρητο.
Τώρα. Λέτε πως αν ο καπνιστής δεν προλάβει να πεθάνει από κάτι άλλο, τότε θα πεθάνει από καρκίνο. Μα προφανώς!
Όπως και ο μη καπνιστής. Αν δεν προλάβει να πεθάνει από κάτι άλλο (αυτό δλδ είναι το a priori αποδεκτό ότι καμία άλλη ασθένεια, ατύχημα, κλπ θα τον σκοτώσει) τότε θα πεθάνει από καρκίνο! Αφού τελικά θα πεθάνει, και εξ αρχής έχουμε δεχτεί ότι δεν θα πεθάνει από κάτι άλλο πρώτα, τότε υποχρεωτικά θα πεθάνει από καρκίνο. Δεν γίνεται αλλιώς.Το ίδιο βέβαια μπορούμε να πούμε για το οτιδήποτε. Όλοι οι άντρες λόγου χάρη, αν δεν πεθάνουν πρώτα από κάτι άλλο, τότε με 100% βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι θα πεθάνουν από χέσιμο.
Κοινώς, ο οποιοσδήποτε 'αν δεν πεθάνει από κάτι άλλο' τότε προφανώς και με 100% βεβαιότητα θα πεθάνει από 'αυτό που απομένει', γιατί με 100% βεβαιότητα πρέπει να πεθάνει. ΟΚ, αλλά δεν είναι και συγκλονιστικό λοιπόν το επιχείρημα.
-
το επιχείρημα οτι με ενοχλεί ο καπνος πώς σου φαινεται?
μου είναι η' οχι αναφέρετο δικαίωμα αυτο?
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
μου είναι η' οχι αναφέρετο δικαίωμα αυτο?Σαφώς. Για την ακρίβεια βέβαια, το ότι ενοχλείσαι από τον καπνό είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα. Δεν τίθεται θέμα δικαιώματος.
Αυτό τουλάχιστον σημαίνει ότι κατάλαβες ότι το επιχείρημα 'όλοι οι καπνιστές θα πεθάνουν από καρκίνο, αν δεν πεθάνουν από κάτι άλλο πρώτα' δεν είναι και πολύ επιχείρημα;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μου είναι η' οχι αναφέρετο δικαίωμα αυτο?Σαφώς. Για την ακρίβεια βέβαια, το ότι ενοχλείσαι από τον καπνό είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα. Δεν τίθεται θέμα δικαιώματος.
χαιρομαι που το ακουω αυτο
(δες κ καμια σελιδα πιο πισω να καταλάβεις για ποιο λογο ισως να ημουν λιγο επιθετικος)
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
χαιρομαι που το ακουω αυτο
(δες κ καμια σελιδα πιο πισω να καταλάβεις για ποιο λογο ισως να ημουν λιγο επιθετικος)
Μα ρε συ, το πρόβλημα δεν είναι το αν έχεις το 'δικαίωμα' να ενοχλείσαι από τον καπνό, αλλά το τι πρέπει/μπορεί να γίνει γι' αυτό.
Δικαίωμα και του άλλου, επίσης, είναι να μπορεί να βρίσκεται κάπου μεταξύ αυτών που δεν ενοχλούνται τόσο από τον καπνό και να καπνίζει. Δεν είναι έτσι;
Εγώ προσωπικά, σαν απάντηση σε ένα αντικειμενικό πρόβλημα θα κινούμουν κάπου στα παρακάτω:
Σε χώρους που κάποιος δεν βρίσκεται κατ' επιλογήν να απαγορεύεται το κάπνισμα (δημόσιες υπηρεσίες, ΜΜΜ κ.ο.κ.).
Σε χώρους εργασίας και εφόσον αυτή δεν σχετίζεται αυστηρά με το ζήτημα του καπνίσματος (βλ. παρακάτω) να απαγορεύεται το κάπνισμα και να υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι. Δεν είναι δύσκολο.
Σε χώρους που πηγαίνει κάποιος κατ' επιλογήν να είναι ζήτημα επιλογής του καταστήματος. Γιατί κάποιος να μην έχει το δικαίωμα να φτιάξει ένα εστιατόριο για καπνιστές ή ένα εστιατόριο για μη καπνιστές;
Σε κάθε περίπτωση πολύ βασικό ότι ο χώρος θα πρέπει να τηρεί αυστηρό όριο μέγιστου αριθμού ανθρώπων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός των χώρων (Αυτό όχι μόνο για το κάπνισμα. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει σε ορισμένα μαγαζια). Ακόμα κι εγώ που καπνίζω, και ως εκ τούτου έχω αυξημένες ανοχές στον καπνό, κυριολεκτικά από πολλά μαγαζιά έχω φύγει γιατί δεν αντέχω την κάπνα. Επίσης να υπάρχουν σαφώς αυστηρότερες προδιαγραφές εξαερισμού. Νομίζω ότι με αυτά τα δύο -μελέτη μέγιστου αριθμού ανθρώπων και καλό εξαερισμό- το πρόβλημα του καπνού μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστον.Νομίζω ότι υπάρχει κοινό να υποστηρίξει όλων των ειδών τα καταστήματα. Μικτές παρέες μπορούν να τα επισκέπτονται εκ περιτροπης Έχοντας ένα μελετημένο μέγιστο αριθμό ανθρώπων και καλό εξαερισμό, νομίζω μπορεί να γίνει πολύ ανεκτή η κατάσταση. Και η έκθεση στον καρκινογόνο καπνό δεν νομίζω ότι θα έιναι τόσο μεγάλη ώστε να αποτελεί στατιστικό κίνδυνο. Νταξ, εδώ αναπνέουμε τον αέρα της αθήνας, νομίζω το τσιγάρο είναι αμελητέο
*καταλαβαίνω ότι μετά τίθεται το θέμα ενός μαγαζιού για καπνιστές ως εργασιακός χώρος κάποιου άλλου. δεν ξέρω...
Δεν ξέρω, εσύ πως τα βλέπεις αυτά;
ΕΕΠ αυτό για το μέγιστο αριθμό ανθρώπων, φυσικά δεν το σκέφτηκα εγώ. Είναι κάτι που εφαρμόζεται εκτενώς στην Νέα Υόρκη. Δεν είχα δει ούτε ένα bar ή club στο οποίο να μην υπάρχουν εμφανείς ταμπέλες που να γράφουν 'Εδώ επιτρέπεται να βρίσκονται x-y-z άνθρωποι. Αν είναι παραπάνω call 555- ' Αυτό το βρίσκω 100% σωστό από πραγματικά πολλές απόψεις (πυρσφάλεια π.χ.) Ακόμα και οικονομικώς διασπείρεται ο κόσμος και κατνέμονται περισσότερο τα κέρδη
-
πιάσε εναν μαγαζάτορα κ πες του τι προτιμάει:
να φτιάξει συστημα εξαερισμού με @@ ή να πληρωνει κυρώσεις σε ενδεχόμενη μπούκα?
και θα σου απαντησει βεβαια οτι προτιμάει να λαδώνει
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
**Με τη φτωχή μη ιατρική λογική **μου, σκέφτομαι τα εξής.Όλοι θα πεθάνουμε. Αυτό είναι 100% βέβαιο και αναντίρρητο.
Τώρα. Λέτε πως αν ο καπνιστής δεν προλάβει να πεθάνει από κάτι άλλο, τότε θα πεθάνει από καρκίνο. Μα προφανώς!
Όπως και ο μη καπνιστής. Αν δεν προλάβει να πεθάνει από κάτι άλλο (αυτό δλδ είναι το a priori αποδεκτό ότι καμία άλλη ασθένεια, ατύχημα, κλπ θα τον σκοτώσει) τότε θα πεθάνει από καρκίνο! Αφού τελικά θα πεθάνει, και εξ αρχής έχουμε δεχτεί ότι δεν θα πεθάνει από κάτι άλλο πρώτα, τότε υποχρεωτικά θα πεθάνει από καρκίνο. Δεν γίνεται αλλιώς.Το ίδιο βέβαια μπορούμε να πούμε για το οτιδήποτε. Όλοι οι άντρες λόγου χάρη, αν δεν πεθάνουν πρώτα από κάτι άλλο, τότε με 100% βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι θα πεθάνουν από χέσιμο.
Κοινώς, ο οποιοσδήποτε 'αν δεν πεθάνει από κάτι άλλο' τότε προφανώς και με 100% βεβαιότητα θα πεθάνει από 'αυτό που απομένει', γιατί με 100% βεβαιότητα πρέπει να πεθάνει. ΟΚ, αλλά δεν είναι και συγκλονιστικό λοιπόν το επιχείρημα.
γιατί, νομίζεις το άλλο, που αναφέρθηκε και ως επιχείρημα, είναι ιατρική λογική;
δεν είναι λογική κανενός είδους, για την ακρίβεια -
-
Εισαχθείσα Φράση: 'ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ', μήκος 17 χαρακτήρες
Υπολογισθέν Λεκτικό: 'ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ'
Μήκος : 17 χαρακτήρες
Λεξάριθμος: 1377, Πυθμενικός Λεξάριθμος: 9
Κάθετος Λεξάριθμος: 5518Λεξάριθμος Λεκτικά
1377 ΑΡΜΟΝΙΑ ΛΕΞΑΡΙΘΜΩΝ = Η ΓΑΙΑ ΜΗΤΗΡ ΗΜΩΝ = Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ = Η ΦΥΛΑΚΗΣΙΣ = ΠΑΡΤΈΡΙ ΜΕ ΜΠΑΜΠΟΣΚΕΣ = ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ = ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΜΠΙΚΙΝΙ = ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ = ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ
Κάθετος Λεκτικά
5518 ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΒΟΓΔΑΝΟΥ -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ακόμα κι αν είχε έστω και ΕΝΑ ψήγμα λογικής η σκέψη σου, δεν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείς αν ο καπνιστής που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ΘΑ πέθαινε από καρκίνο.
Αυτά
Μα εάν κατάλαβα καλά δεν μιλάει πουθενά ο φίλος για ΘΑΝΑΤΟ απο καρκίνο. Μιλάει για εμφάνιση καρκίνου (είτε σε 2 είτε σε 50 χρόνια), που μάλλον είναι βέβαιότητα!
Μα ΟΥΤΕ αυτό είναι ρε Σωτήρη!
Υπάρχει και η ΧΑΠ όμως. Και υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην πάθεις τίποτα. Οι περισσότεροι καπνιστές που γνωρίζω/γνώριζα (συντριπτική πλειοψηφία μάλιστα) ανήκουν στη τρίτη κατηγορία.
Γενικά από προσωπικές παρατηρήσεις όσοι γνωρίζω και έχουν πάθει ζημιά ήταν στα 2 και πάνω (σχεδόν 3) πακέτα την ημέρα. Γνωρίζω μάλιστα και δύο περιπτώσεις με καρκίνο του πνεύμονα που δεν κάπνισαν ποτέ στη ζωή τους. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Με τη φτωχή μη ιατρική λογική μου, σκέφτομαι τα εξής.Όλοι θα πεθάνουμε. Αυτό είναι 100% βέβαιο και αναντίρρητο.
Xωρις παρεξηγηση, πραγματικα 'φτωχη' η λογικη σου.
Ολοι (;) προσπαθουμε να αποφυγουμε τον θανατο, και καταστασεις επικίνδυνες για την υγεια.
Οσο πιο πολλα αποφευγουμε, τοσο πιο πολυ την γλυτωνουμε.
Δεν ειναι λογικη, περναω τον δρομο χωρις να κοιταζω τα φαναρια, αφου ετσι και αλλιως καποια στιγμη θα πεθανω!! -
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Με τη φτωχή μη ιατρική λογική μου, σκέφτομαι τα εξής.
Όλοι θα πεθάνουμε. Αυτό είναι 100% βέβαιο και αναντίρρητο.
Xωρις παρεξηγηση, πραγματικα 'φτωχη' η λογικη σου.
Ολοι (;) προσπαθουμε να αποφυγουμε τον θανατο, και καταστασεις επικίνδυνες για την υγεια.
Οσο πιο πολλα αποφευγουμε, τοσο πιο πολυ την γλυτωνουμε.
Δεν ειναι λογικη, περναω τον δρομο χωρις να κοιταζω τα φαναρια, αφου ετσι και αλλιως καποια στιγμη θα πεθανω!!Κοίτα. Σχολίασα ένα συγκεκριμένο 'επιχείρημα', το οποίο είναι και το μοναδικό που αναφέρεται στην απάντησή μου.
Αν εσύ διάβασες με τον οποιονδήποτε τρόπο αυτό :Δεν ειναι λογικη, περναω τον δρομο χωρις να κοιταζω τα φαναρια, αφου ετσι και αλλιως καποια στιγμη θα πεθανω!!
τότε δεν μπορώ να ελπίζω ότι καλύτερη τύχη θα έχει η οποιαδήποτε απαντησή μου και σε αυτά που γράφεις.
-
@ og2002gr : Χωρίς παρέξηγηση αλλά πραγματικά κάνεις λάθος που χαρακτηρίζεις τη λογική του 'φτωχή' διαβάζοντας το κειμενάκι του, γιατί πραγματικά δεν κατάλαβες μία από αυτό που θέλει να πει...Ως λογικός συλλογισμός είναι σωστός και αυτά που έγραψες από κάτω ουδεμία σχέση έχουν μεεεεε... , ε με oτιδήποτε από όσα έχουν αναφερθεί στο topic
Σωστά μεν αλλά κανείς δεν υποστήριξε το αντίθετο από αυτά, οπότε απλά χάσκουν φυτεμένα στο πουθενά -
Mπορει και να συμβαινει αυτο, και να μην καταλαβα τι θελει να πει ο jacob γιατι και εμενα αυτη η λογικη χασκει στο κενο.
Αν καταλαβα καλα, θεωρει ανουσιο το επιχειρημα 'Κοψε το τσιγαρο γιατι θα πας απο καρκινο, αν δε σε προλαβει κατι αλλο' καθως οτι και να κοψει , παντα θα υπαρχει κατι αλλο να τον προλαβει.Jacob, η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια, αν θες προσπαθησε να εξηγησεις τι εννοουσες.
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Mπορει και να συμβαινει αυτο, και να μην καταλαβα τι θελει να πει ο jacob γιατι και εμενα αυτη η λογικη χασκει στο κενο.
Αν καταλαβα καλα, θεωρει ανουσιο το επιχειρημα 'Κοψε το τσιγαρο γιατι θα πας απο καρκινο, αν δε σε προλαβει κατι αλλο' καθως οτι και να κοψει , παντα θα υπαρχει κατι αλλο να τον προλαβει.Jacob, η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια, αν θες προσπαθησε να εξηγησεις τι εννοουσες.
Κατάλαβες λάθος
Αυτό που λέει, μέσω ενός λογικού συλλογισμού που ισχύει, είναι ότι η φράση 'Ένας καπνιστής θα πάθει 100% καρκίνο, αν φυσικά δεν πεθάνει πριν από κάτι άλλο' είναι μπούρδα...
Είναι μπούρδα έτσι αλλιώς λόγω του ολισθήματος του 100%, αλλά αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος για να το καταδείξεις...
Αν διαβάσεις κάποιες σελίδες πίσω θα καταλάβεις... -
ο συλλογισμος:
' αν ενας καπνιστης δεν πεθανει (πριν) απο κατι αλλο θα πεθανει απο καρκινο '
οντως δεν ειναι σωστος, αν και αρχικα φαινεται λογικος. εξηγουμαι:
ο θανατος για καθε ανθρωπο ειναι δεδομενος.
αν ο καπνιστης πεθανει απο καρκινο, θεωρητικα επιβεβαιωνει τον συλλογισμο: πεθανε απο καρκινο πριν πεθανει απο κατι αλλο (θα πεθαινε οντως καποτε).
αν δεν πεθανει απο καρκινο ομως, δε σημαινει απαραιτητα ( = 100% βεβαιοτητα) οτι θα ανεπτυσσε σε καποια φαση της ζωης του ( = χρηζει αποδειξης)
ο συλλογισμος επομενως ειναι ακυρος. το οτι ολοι οι καπνιστες (100%) εμφανιζουν σε καποιο σταδιο ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΡΚΙΝΟ χρηζει αποδειξεως. και ειναι αδυνατο να αποδειχθει, καθως υπαρχουν καπνιστες που δεν φτανουν ποτε στον καρκινο.
θανατηφορος καρκινος με 100% βεβαιοτητα σημαινει οτι οποιος καπνιζει θα πεθανει απο καρκινο πραγμα που δεν ισχυει. μην ξεχνατε επισης οτι το καπνισμα μπορει να ειναι επαρκης αιτια αναπτυξης καρκινου, αλλα δεν ειναι απαραιτητη ουτε οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στον καρκινο.πιο σωστο ειναι το παρακατω:
ενας καπνιστης εχει αυξημενες πιθανοτητες να εμφανισει καρκινο.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ενας καπνιστης εχει αυξημενες πιθανοτητες να εμφανισει καρκινο.Αν και δεν ξερω ποσο πολλες ειναι αυτες οι πιθανοτητες (τι 90, τι 100 % ) η παρακατω φραση:
...η φράση 'Ένας καπνιστής θα πάθει 100% καρκίνο, αν φυσικά δεν πεθάνει πριν από κάτι άλλο' είναι μπούρδα...
ειναι λαθος μονο στο ποσοστο. Σωστα;
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ