-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Να απολογηθω? Ειδες να εχω αυτην την διαθεση? Αν εσυ δεν βλεπεις οτι οι gay βλαπτουν πουθενα τον εαυτο τους....μαλλον θα επρεπε ολοι οι αντρες να εχουμε χαλαρο σφυκτηρα και δνε το εχω παρει χαμπαρι....α και μια που το θυμηθηκα....αυτοι μπορουν να συγκρατησουν τις κλανιες τους? -
Mια χαρα τα λεει ο rantaplan και ο skye (δεν θελω σχολια σ'αυτο... )
Δε θα απολογηθουμε κι'ολας...
Δικαιωματα εχουν ολοι. Ειτε καπνιστες, ειτε μη.Φυσικα και θα σεβαστω καποιον που δεν πρεπει να εισπνευσει τον καπνο μου, ειτε λογω προβληματος υγειας, ειτε λογω εγκυμοσυνης κτλ.
Αλλα απο την αλλη ομως δεν δεχομαι, τη φασιστικη (κατ'εμε τουλαχιστον) λογικη του να απαγορευτει το καπνισμα σε ΟΛΟΥΣ τους κλειστους χωρους, δηθεν για το 'κοινο καλο'...
Βρηκα και μια ενδιαφερουσα προσεγγιση της Λ. Κανελλη:
Λιάνα Κανέλλη: 'Φερετζές του φασίστα η επίθεση στη νικοτίνη'
«Το τσιγάρο μπορεί και να εύχομαι να μην το είχα αρχίσει. Είναι όμως προσωπικό μου ρίσκο. Δεν είναι συνήθεια της παρανομίας μήτε προϊόν εγκλήματος, λαθρεμπορίου, ξεπλυμένου χρήματος ή λεία άδικου πολέμου. Καπνίζω και πληρώνω γενικούς και ειδικούς φόρους. Οπως όλοι όσοι εργάζονται, περπατούν, οδηγούν, πίνουν, επιζούν ανάμεσα σε κτίρια αμιάντου, κοτόπουλα διοξίνης, τρελές αγελάδες, AIDS, απεμπλουτισμένο ουράνιο...
Καπνίστρια ναι. Είμαι. Οχι Ταλιμπάν. Δεν ανήκω στην αρεία φυλή των υγιών, αλλά μάλλον στους σύγχρονους Ινδιάνους της Γης καθ’ οδόν προς τα γκέτο των νικητών καουμπόηδων.
Δεν υπάρχει πια έξω από την ελεύθερη αγορά μήτε μέσα της τίποτε δημόσιο ως αγαθό. Ούτε η υγεία μου. Το δημόσιο χώρο τον διακόρευσαν προ πολλού βρίζοντας ξένοι φαντάροι, αύρες, αμέτρητες κάμερες παντού.Δεν νοείται ατομικό δικαίωμα χωρίς αυτοδιάθεση και αυτοπροσδιορισμό της δράσης και της κατάστασης του σώματος. Του καθενός. Ναι σε όποια ενημερωτική εκστρατεία κατά του καπνίσματος. Οχι στην καταστολή, και δη τη βίαιη, που κρύβεται ως γενικότερη πολιτική πίσω από τις τουλίπες του καπνού ενός τσιγάρου. Αλλο ο κοινός κοινωνικός χώρος κι άλλο ο δημόσιος. Αλλο η εικόνα κι άλλο η ουσία. Το σώμα μου μου ανήκει. Καθορίζω πώς ζει και πώς πεθαίνει.
Η δημόσια υγεία προσδιορίζεται από την πολιτική. Το επίσημο σύνθημα περί σώματος της ναζιστικής Γερμανίας ήταν: «Το σώμα σου ανήκει στο έθνος. Το σώμα σου ανήκει στον Φίρερ. Εχεις την υποχρέωση να είσαι πάντα υγιής». Το έπος της βίαιης εξυγίανσής μου είναι που αρνούμαι να τραγουδήσω. Απειρες σοβαρότερες από το κάπνισμα απειλές υλοποιούνται στη νεοπολίτικη παγκοσμιοποιημένη αγορά. Χωρίς προειδοποίηση. Απ’ τη φτώχεια ως τον πόλεμο χάνονται εκατομμύρια ανθρώπινα μηδενικά που δεν καπνίζουν.
Εκατό εκατομμύρια είναι οι χρήστες των παιδεραστικών πορνοsites. Αυτοί που εσχάτως αποφάσισαν να εξοντώσουν τους φτωχούς 37 κρατών με όπλο την πείνα για να καθαρίσουν δήθεν την ατμόσφαιρα με βιοκαύσιμα είναι οι εμπνευστές της αντικαπνιστικής εκστρατείας που διεξάγεται από την Ουάσιγκτον ως τις Βρυξέλλες με μεθόδους ταυτόσημες της ναζιστικής. Διαμελίζουν τα ατομικά δικαιώματα όπως και τη Γιουγκοσλαβία κατά το χάρτη του Γ’ Ράιχ. Στα αντικαπνιστικά δωμάτια των βρετανικών και μπερλουσκονικών ξενοδοχείων υπάρχουν ανιχνευτές καπνού, αλλά όχι κατάχρησης του minibar και της φιλοξενίας επ’ αμοιβή πορνών, πόρνων και παιδόφιλων. Η ουσία είναι αλλού. Η επίθεση στη νικοτίνη τείνει να γίνει ο φερετζές του φασίστα. Η υγεία μπορεί να είναι χρηματιστηριακή λοταρία αλλά όχι ατομική επιλογή. Κέρδος-κόστος. Το τσιγάρο φαίνεται. Το κάπνισμα είναι κοινωνικά αποδεκτό. Πρέπει να μάθεις να φέρεσαι όπως σου λένε για να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να φαίνονται. Αύξηση ασφαλίστρων ιδιωτικών εταιριών. Κανείς που χτυπήθηκε από καρκίνο χωρίς να έχει καπνίσει στη ζωή του δεν δικαιούται έκπτωση στα νοσήλια ή την κηδεία.
Πρώτοι οι ναζί έδωσαν τη ρατσιστική χροιά στον καπνιστή κι έπεισαν τις μάζες για τις καλές προθέσεις τους περί των υπολοίπων. Για τους ναζί οι καπνιστές ήταν «αναρχικά, εβραϊκά ή μπολσεβίκικα οργανικά κύτταρα (sic). Υπάνθρωποι υπόπτου φυλετικής καθαρότητας και απολίτιστοι νέγροι ταιριαστοί με παρακμιακή τέχνη και μουσική τζαζ». Οι γιατροί του Φίρερ και ο ίδιος ο Χίτλερ στιγμάτιζαν το κάπνισμα ως «δύναμη του κακού στην υπηρεσία της πολιτισμικής παρακμής και της ξηράς μέθης, ως αυνανισμό των πνευμόνων (sic), ως μαζικό φαρμακολογικό πείραμα με θανατηφόρες διαστάσεις». Ο Χίτλερ χάριζε ρολόγια σε όσους αξιωματικούς του έκοβαν το κάπνισμα. Η Εύα Μπράουν δεν έπρεπε απλώς να καπνίζει μπροστά του. Ο Μπιλ Κλίντον επισκίασε το πούρο του Κάστρο με το πούρο της Μόνικας Λεβίνσκι. Πάντως ο Τσόρτσιλ (πούρο), ο Στάλιν (πίπα), ο Ρούσβελτ (τσιγάρο) πρόβαλαν τη φωτό τους φουμάροντας ως αντίδοτο στην εικόνα του άκαπνου Χίτλερ. Αλήθεια, κάπνιζε ο πιλότος που έριξε τις βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι;
Πάντως με τη βοήθεια του πρώτου ηλεκτρονικού μικροσκοπίου της Siemens, το Γ’ Ράιχ κατέληξε στο επιστημονικό συμπέρασμα ότι οι νέοι Γερμανοί στρατιώτες στο Ανατολικό Μέτωπο πέθαναν κυρίως από το πολύ κάπνισμα!... Οσο οι εκστρατείες κι η επιστήμη θα πλησιάζουν στον Μέγκελε, τόσο θα πνίγουμε στον καπνό των τσιγάρων την κούραση μιας μάχης που γίνεται σε λάθος κόσμο, με λάθος θύματα και κυρίως λάθος απόλαυση ελλείψει άλλων κινήτρων καλύτερης ζωής. Συμφωνώ. Το τσιγάρο είναι αργός θάνατος. Θα το κόψω όταν αφαιρέσω το δικαίωμα στην τάξη που κυβερνά να συντομεύει τη ζωή των πολλών».
-
Καλα ρε παιδια, σας μιλαω ετσι γιατι βλεπω οτι γενικα ειστε χαλαροι!
Δεν περιμενα να παρεξηγηθειτε κιολας!Ουτε μπαμπας σας ειμαι, ουτε εχω επενδυσει την ζωη μου πανω σας!
Ετσι και αλλιως ειμαι σιγουρος οτι τα εχετε ακουσει πολλες φορες και δεν εχω διαθεση να το παιξω 'Σωτηρας' σας!Απλα απο τη στιγμη που καποιος δεν αποφευγει την αυτοκαταστροφη του, το ζητημα δεν ειναι αν εχει το δικαιωμα ή οχι, αλλα το αν στεκει καλα ή οχι.
Και αφου ο ΡαντανΠλαν εχει χιουμορ, αν δειτε καποιον να κοβει τα δακτυλα του δε θα πειτε 'καλα κανει δικαιωμα του αφου ετσι την βρισκει' αλλα θα αναρωτηθητε 'γιατι το κανει; τρελος ειναι;' -
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Και αφου ο ΡαντανΠλαν εχει χιουμορ, αν δειτε καποιον να κοβει τα δακτυλα του δε θα πειτε 'καλα κανει δικαιωμα του αφου ετσι την βρισκει' αλλα θα αναρωτηθητε 'γιατι το κανει; τρελος ειναι;'
Χαλαροι ειμαστε βρε...
Να απαντησω στην ερωτηση σου:
Αν ο ρανταπλαν λοιπον, κοψει τα δακτυλα του, δε ξερω τι θα σκεφτω - αναρωτηθω...
Το σιγουρο ομως ειναι οτι δεν θα του πω να παει παραπερα γιατι ειμαι ευαισθητος και οταν βλεπω αιμα λιποθυμαω... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Mια χαρα τα λεει ο rantaplan και ο skye (δεν θελω σχολια σ'αυτο... )Δε θα απολογηθουμε κι'ολας...
Δικαιωματα εχουν ολοι. Ειτε καπνιστες, ειτε μη.Φυσικα και θα σεβαστω καποιον που δεν πρεπει να εισπνευσει τον καπνο μου, ειτε λογω προβληματος υγειας, ειτε λογω εγκυμοσυνης κτλ.
Αλλα απο την αλλη ομως δεν δεχομαι, τη φασιστικη (κατ'εμε τουλαχιστον) λογικη του να απαγορευτει το καπνισμα σε ΟΛΟΥΣ τους κλειστους χωρους, δηθεν για το 'κοινο καλο'...
Είναι θέμα οπτικής γωνίας: Έχει ο καπνιστής δικαίωμα να καπνίσει; Ή μήπως ο μη καπνιστής δικαίωμα στον καθαρό άνευ τσιγάρου αέρα; Συμβιβασμός μάλλον δεν πρόκειται να υπάρξει, και κοροϊδευόμαστε όταν χωρίζουμε τα μαγαζιά στη μέση, σε περιοχές 'καπνίζοντων' και 'μη καπνίζοντων'. Λες και επειδή βάλαμε το ταμπελάκι θα το διαβάσει ο καπνός και δεν θα πάει στην άλλη μεριά.
Και, δυστυχώς για τους καπνιστές, από ότι φαίνεται την εύνοια την έχουν οι μη καπνιστές πλεον. Καιρός ήταν (αρκεί να εφαρμοστεί και στην πράξη βέβαια...) -
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
μακάρι να απαγορευτεί παντού και επιτελούς να μην είμαστε με το έτσι θέλω παθητική καπνιστές.......................................μακάρι να βρεθεί η χρυσή τομή για τους καπνιστές και τους μη καπνιστές!Απομόνωσα την πρώτη και την τελευταία πρόταση του ποστ σου. Καταλαβαίνεις ότι δεν πάνε μαζί αυτά τα δυο έτσι;
-
Όπως μου είπε σε μια συζήτηση ένας σοφός καθηγητής μου, το κάπνισμα για τους άνδρες ιδίως είναι η βασική αιτία θανάτου από καρκίνο της τελευταίας δεκαετίας, και δυστυχώς θα είναι και της επόμενης. Όπως πριν 30 έως πριν 10 χρόνια ήταν ο καρκίνος του προστάτη, που τώρα ελέγχεται καλύτερα. Κάθε γενιά αντιμετωπίζει διαφορετικό κίνδυνο, γιατί πολύ απλά παίρνει πολύ καιρό για να μάθουμε τα αποτελέσματα μιας ουσίας.
Φοβάμαι πως σε 40 χρόνια θα μιλούμε για τα αποτελέσματα από τα κινητά.
Θέλω να πω πως η άγνοια μας κάνει να υποτιμούμε τα πράγματα ορισμένες φορές. Καλό θα ήταν να μην είστε εγωιστές και να μην καπνίζετε μέσα σε ανσασέρ, σε κλειστούς χώρους με άλλα άτομα κτλ. Αν μη τί άλλο αν καπνίζεις σε πολύ κλειστούς χώρους με άλλα άτομα γύρω σου, πχ στα λεωφορεία, είναι ανάγωγο.
Επίσης καλό θα ήταν να το κόψετε. Ειδάλλως, αν είστε σε ηλικία 45 και άνω και έχετε οικογένεια με παιδιά και δάνεια, καλό θα ήταν όταν τα αποπληρώνετε να έχετε στο συμβόλαιο και μία ρήτρα σε περίπτωση που γίνει το μοιραίο (μακριά από εδώ). Καλό θα είναι να σκεφτείτε και το μέλλον των παιδιών σας.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
σπιτι μου να επιτρεπεται και σε ανοιχτους δημοσιους χωρους, και οι αλλοι να πανε να μαμηθουν ζν style.beware... California shows the way:
http://articles.latimes.com/2007/jan/29 ... -belmont29 -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Όπως μου είπε σε μια συζήτηση ένας σοφός καθηγητής μου, το κάπνισμα για τους άνδρες ιδίως είναι η βασική αιτία θανάτου από καρκίνο της τελευταίας δεκαετίας, και δυστυχώς θα είναι και της επόμενης. Όπως πριν 30 έως πριν 10 χρόνια ήταν ο καρκίνος του προστάτη, που τώρα ελέγχεται καλύτερα. Κάθε γενιά αντιμετωπίζει διαφορετικό κίνδυνο, γιατί πολύ απλά παίρνει πολύ καιρό για να μάθουμε τα αποτελέσματα μιας ουσίας.Φοβάμαι πως σε 40 χρόνια θα μιλούμε για τα αποτελέσματα από τα κινητά.
Θέλω να πω πως η άγνοια μας κάνει να υποτιμούμε τα πράγματα ορισμένες φορές. Καλό θα ήταν να μην είστε εγωιστές και να μην καπνίζετε μέσα σε ανσασέρ, σε κλειστούς χώρους με άλλα άτομα κτλ. Αν μη τί άλλο αν καπνίζεις σε πολύ κλειστούς χώρους με άλλα άτομα γύρω σου, πχ στα λεωφορεία, είναι ανάγωγο.
Επίσης καλό θα ήταν να το κόψετε. Ειδάλλως, αν είστε σε ηλικία 45 και άνω και έχετε οικογένεια με παιδιά και δάνεια, καλό θα ήταν όταν τα αποπληρώνετε να έχετε στο συμβόλαιο και μία ρήτρα σε περίπτωση που γίνει το μοιραίο (μακριά από εδώ). Καλό θα είναι να σκεφτείτε και το μέλλον των παιδιών σας.
Eν μερει συμφωνω.
Αλλα πιστευω οτι ο καρκινος ειναι και κληρονομικο θεμα. Οπως και θεμα διατροφης, αγχους, μολυνσης περιβαλλοντος κτλ.
Ας μη κατηγορουμε το τσιγαρο σαν το μοναδικο υπευθυνο για τη γεννεση του καρκινου... -
Αν το προβλημα τους ειναι η υγεια μου (να μην πεσει εξω το ΙΚΑ δλδ) πληρωνω εδω και 10 χρονια ιδ. ασφαλεια. Τωρα μπορω να παθω καρκινο απολαμβανοντας ενα γαμημενο τσιγαρο?
Aυτη τη λογικη των καπνιστων δεν την καταλαβα ποτε
ειναι το δικαιωμα να... διατηρουμε το.. δικαιωμα μας στην αυτοκαταστροφη
Kαλα σοβαρα μιλας; Θεμα δικαιωματος ειναι;
Το να μην μπορεις να συγκρατησεις τον εαυτο σπυ απο την αυτοκαταστροφη ειναι προβλημα ψυχικης φυσεως!
λολ
θεμα οπτικης γωνιας ειναι.
εγω πχ. οσους καθονται πριν αγορασουν κατι και κοιτανε τα συστατικα απο πισω,φοβουνται τα σκυλια μην κολλησουν καμια τρελη αρρωστια,φοβουνται τον ηλιο,μετρανε τις θερμιδες τους,φοβουνται το διαολεμενο τσιγαρο 'γιατι κανει κακο',φοβουνται το κινητο 'γιατι αυτες οι ακτινες προκαλουνε ογκο στο κεφαλι' κτλπ τους θεωρω κομπλεξες και θυματα του λαιφσταιλ και διαφορων κινδυνολογικων συμβουλων απο 'ειδικους' για ολους τους τρομερους κινδυνους που διακατεχουμε -
Βρίσκω την αγαπητή κ. Κανέλλη πολύ υπερβολική
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Βρίσκω την αγαπητή κ. Κανέλλη πολύ υπερβολικήIσως ειναι λιγακι. Αλλα δεν εχει και αδικο...
-
Η Κανέλη λέει π@π@ριές όπως συνήθως. Το θέμα με το κάπνισμα δεν είναι αν είναι αυτοκαταστροφικό, ή όχι. Αυτό δεν με ενδιαφέρει και ίσως* δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει και το κράτος.
Ο λόγος για τον οποίο το κάπνισμα πρέπει και θα απαγορευτεί σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι ότι βλάπτει και αυτούς που δεν επιθυμούν να καπνίσουν και να δεχτούν τις συνέπειες της συνήθειας τους.
Με ποιο απλά λόγια. Δεν ενδιαφέρει αν ο Στέλιος δέχεται το ρίσκο να πάθει κάτι. Ενδιαφέρει το ότι ο Λάππας δεν δέχεται το ρίσκο να πάθει κάτι επειδή ο Στέλιος θέλει να καπνίσει όταν συναντιόνται στην Καλυψώ, ή στα Καλύβια. Πρέπει να απαγορευτεί επειδή το δικαίωμα του Λάππα στον καθαρό αέρα πρέπει να είναι ισχυρότερο από του στέλιου στο να απολαύσει ένα τσιγάρο. Ο Στέλιος μπορεί να περιμένει να απολαύσει το τσιγάρο όταν θα πάει στο αμάξι του, στο σπίτι του, ή ακόμα και έξω στον δρόμο. Ο Λάππας δεν έχει την επιλογή να μην αναπνέει όταν θα βρίσκεται με την παρέα. Όταν κάποιος καπνίζει δίπλα του, η μοναδική επιλογή που του δίνεται είναι να μείνει σπίτι του, ή να κάνει τουμπεκί και να ανεχτεί τον καπνό που αποδεδειγμένα τον βλάπτει. Τον καπνό που ΔΕΝ επέλεξε αυτός να αναπνέει.
*λέω ίσως γιατί με αυτή την λογική μπορούμε να νομιμοποιήσουμε και την χρήση ηρωίνης.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Φυσικα και θα σεβαστω καποιον που δεν πρεπει να εισπνευσει τον καπνο μου, ειτε λογω προβληματος υγειας, ειτε λογω εγκυμοσυνης κτλ.
αυτο ακριβως ειναι το θεμα. οι αντικαπνιστες νομιζουν οτι οποιος καπνιζει αρεσκεται στο.. να φυσαει τον καπνο του στην μουρη των αλλων (σαδιστης φαση ). τα πραγματα για τους περισσοτερους καπνιστες ομως δεν ειναι καθολου ετσι.
Έχει ο καπνιστής δικαίωμα να καπνίσει; Ή μήπως ο μη καπνιστής δικαίωμα στον καθαρό άνευ τσιγάρου αέρα;
και οι δυο εχουν το αντιστοιχο δικαιωμα. αν εισαι σπιτι μου συγνωμη που στο λεω, αλλα θα αναγκαστεις να εισπνευσεις τον καπνο μου. ακομα και σπιτι μου βεβαια θα σεβαστω καποια εγγυο. αλλα μεχρι εκει.
Και αφου ο ΡαντανΠλαν εχει χιουμορ, αν δειτε καποιον να κοβει τα δακτυλα του δε θα πειτε 'καλα κανει δικαιωμα του αφου ετσι την βρισκει' αλλα θα αναρωτηθητε 'γιατι το κανει; τρελος ειναι;'
ρε συ συγνωμη αλλα ειναι λιγακι ακραιο το παραδειγμα σου. ας βαλουμε ενα λιγακι πιο.. ρεαλιστικο (εστω, 2) :
εσυ σταματας οποιον βλεπεις στο δρομο να μην φοραει ζωνη και του λες να φορεσει;
πας σε εναν χοντρο που τρωει στα μακντοναλντς και του λες να μην τα φαει;Επίσης καλό θα ήταν να το κόψετε. Ειδάλλως, αν είστε σε ηλικία 45 και άνω και έχετε οικογένεια με παιδιά και δάνεια, καλό θα ήταν όταν τα αποπληρώνετε να έχετε στο συμβόλαιο και μία ρήτρα σε περίπτωση που γίνει το μοιραίο (μακριά από εδώ). Καλό θα είναι να σκεφτείτε και το μέλλον των παιδιών σας.
δεν ειμαι ηλικιας 45 κ ανω, δεν εχω οικογενεια/παιδεια και ουτε σκοπευω να κανω
Με ποιο απλά λόγια. Δεν ενδιαφέρει αν ο Στέλιος δέχεται το ρίσκο να πάθει κάτι. Ενδιαφέρει το ότι ο Λάππας δεν δέχεται το ρίσκο να πάθει κάτι επειδή ο Στέλιος θέλει να καπνίσει όταν συναντιόνται στην Καλυψώ, ή στα Καλύβια. Πρέπει να απαγορευτεί επειδή το δικαίωμα του Λάππα στον καθαρό αέρα πρέπει να είναι ισχυρότερο από του στέλιου στο να απολαύσει ένα τσιγάρο. Ο Στέλιος μπορεί να περιμένει να απολαύσει το τσιγάρο όταν θα πάει στο αμάξι του, στο σπίτι του, ή ακόμα και έξω στον δρόμο. Ο Λάππας δεν έχει την επιλογή να μην αναπνέει όταν θα βρίσκεται με την παρέα. Όταν κάποιος καπνίζει δίπλα του, η μοναδική επιλογή που του δίνεται είναι να μείνει σπίτι του, ή να κάνει τουμπεκί και να ανεχτεί τον καπνό που αποδεδειγμένα τον βλάπτει. Τον καπνό που ΔΕΝ επέλεξε αυτός να αναπνέει.
ειμαι μαζι σου σε ολα αυτα που λες χρηστο και σε καταλαβαινω, αλλα αυτο ειναι αλλο απ'το να απαγορευεται το καπνισμα.. ακομα και μεσα στο σπιτι σου και να ακουμε πραγματα του τυπου δεν εχεις δικαιωμα να καπνιζεις επειδη θα παθεις καρκινο, οπως διαβαζουμε εδω και στο ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ
εξ'αλλου πιστεψε με, οι περισσοτεροι καπνιστες ενοχλουμαστε εξισου απο το απιστευτο ντουμανι σε καφετεριες/μπαρ.λέω ίσως γιατί με αυτή την λογική μπορούμε να νομιμοποιήσουμε και την χρήση ηρωίνης.
κοιτα χρηστο η σαφεστατη διαφορα της χρησης ηρωϊνης απο το.. καπνισμα ειναι οτι στην δευτερη περιπτωση μπορεις να εισαι μελος της κοινωνιας χωρις να κοιμασαι στην πλατεια ομονοιας και να επιτιθεσαι σε αγνωστους ή να ζητιανευεις. σ'αυτον τον τομεα μαλιστα, της κοινωνικης συμπεριφορας, το τσιγαρο τα παει καλυτερα και απο το αλκοολ ακομα. οταν βγαινω εξω, αν εχω καπνισει σπιτακι μου 10 τσιγαρα δεν προκειται να ενοχλησω κανενα ή να προκαλεσω καποιο τροχαιο, σε αντιθεση με την ηρωινη ή το αλκοολ που ειναι σαφως πιθανοτερο
-
Σας πιανει παντως μια φοβια τους μη καπνιστες, οτι αν εισπνευσετε νικοτινη ο χαρος θα σας περιμενει στο επομενο στενο.
Το δικαιωμα του Λαππα στον καθαρο αερα, εξαρταται απο τον διπλανο του που καπνιζει η οχι?
Δηλαδη οταν περπατας στη Αθηνα, φορας μασκα οξυγονου?Πιστευω να καταλαβαινεις τι εννοω και να μη παρεξηγησεις τα γραφομενα.
-
Οχι δεν ζουμε σε γυαλα.
Ετσι και αλλιως η πλειοψηφια καπνιζει και ερχομαστε τοσο συχνα σε επαφη με καπνο που μας εχει γινει συνηθεια.
Την υποχρεωση να μην καπνιζει ο αλλος στο χωρο μου δεν τη συζητω, ειναι αυτονοητη.Απλα ανοιξα με αδιαφορο σκοπο, αλλα κακη εξελιξη μια συζητηση για τους λογους που οι καπνιστες δεν καταλαβαινουν το κακο που κανουν στους εαυτους τους.
skye το παράδειγμα μου φαίνεται τραβηγμένο επειδη η ενεργεια εχει αμεσες και ορατες συνεπειες. Γι'αυτο και ολοι μας αποφεύγουμε να κοβουμε τα χερια μας, συνειδητά και ασυνείδητα.
Το καπνισμα, η ζωνη, η λαιμαργια εχουν μακροπροθεσμες συνεπειες.
Ειμαι 1000% σίγουρος οτι αν οποιος καπνιζε διπλα σου, την επομενη μερα εμφανιζε καρκινο, δεν θα εκανες ΟΥΤΕ ΕΝΑ τσιγγαρο ξανα. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
...ειμαι μαζι σου σε ολα αυτα που λες χρηστο και σε καταλαβαινω, αλλα αυτο ειναι αλλο απ'το να απαγορευεται το καπνισμα.. ακομα και μεσα στο σπιτι σου και να ακουμε πραγματα του τυπου δεν εχεις δικαιωμα να καπνιζεις επειδη θα παθεις καρκινο, οπως διαβαζουμε εδω και στο ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ
εξ'αλλου πιστεψε με, οι περισσοτεροι καπνιστες ενοχλουμαστε εξισου απο το απιστευτο ντουμανι σε καφετεριες/μπαρ.Η πάγια θέση μου είναι ότι στο σπίτι του ο καθένας πρέπει να μπορεί να κάνει ότι θέλει. Μιλώντας για απαγόρευση καπνίσματος αναφέρομαι αποκλειστικά σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
-
skye το παράδειγμα μου φαίνεται τραβηγμένο επειδη η ενεργεια εχει αμεσες και ορατες συνεπειες. Γι'αυτο και ολοι μας αποφεύγουμε να κοβουμε τα χερια μας, συνειδητά και ασυνείδητα.
Ειμαι 1000% σίγουρος οτι αν οποιος καπνιζε διπλα σου, την επομενη μερα εμφανιζε καρκινο, δεν θα εκανες ΟΥΤΕ ΕΝΑ τσιγγαρο ξανα.αυτο ομως αναρωτιεμαι, δεν θα σημαινε οτι, βλεποντας καποιο θανατηφορο τροχαιο που οφειλεται σε χρηση αλκοολ ή ελλειψη ζωνης, ο καθενας θα φορουσε ζωνη και δεν θα επινε πριν οδηγησει; γιατι ολοι εχουμε δει τετοια τροχαια (δηλαδη με αμεσες συνεπειες), αλλα πολλοι εξακολουθουν να οδηγουν χωρις ζωνη
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ειμαι 1000% σίγουρος οτι αν οποιος καπνιζε διπλα σου, την επομενη μερα εμφανιζε καρκινο, δεν θα εκανες ΟΥΤΕ ΕΝΑ τσιγγαρο ξανα.αυτο ομως αναρωτιεμαι, δεν θα σημαινε οτι, βλεποντας καποιο θανατηφορο τροχαιο που οφειλεται σε χρηση αλκοολ ή ελλειψη ζωνης, ο καθενας θα φορουσε ζωνη και δεν θα επινε πριν οδηγησει; γιατι ολοι εχουμε δει τετοια τροχαια (δηλαδη με αμεσες συνεπειες), αλλα πολλοι εξακολουθουν να οδηγουν χωρις ζωνη
Το οτι καποιος δεν φορα ζωνη δε εχει ως αμεση συνεπεια οτι θα σκοτωθει κιολας καθως μπορεις και να γλιτωσει. Οπως και το οτι μπορει να πιεις και να μην τρακαρεις. Εδω παιζεις με τις πιθανοτητες.
Το τσιγαρο ομως ειναι 100% σιγουρο οτι θα σου δημιουργησει μικροτερες ή μεγαλυτερες ζημιες. Οπως και το να κοψεις το χερι σου. Απλα στο τσιγαρο ειναι λιγοτερο ορατο και αμεσο. Γι' αυτο και κανεις καπνιστης δεν το λογαριαζει οσο θα επρεπε.
-
Το οτι καποιος δεν φορα ζωνη δε εχει ως αμεση συνεπεια οτι θα σκοτωθει κιολας καθως μπορεις και να γλιτωσει. Οπως και το οτι μπορει να πιεις και να μην τρακαρεις. Εδω παιζεις με τις πιθανοτητες.Το τσιγαρο ομως ειναι 100% σιγουρο οτι θα σου δημιουργησει μικροτερες ή μεγαλυτερες ζημιες. Οπως και το να κοψεις το χερι σου. Απλα στο τσιγαρο ειναι λιγοτερο ορατο και αμεσο. Γι' αυτο και κανεις καπνιστης δεν το λογαριαζει οσο θα επρεπε.
εστω οτι σ´αυτο εχεις δικιο, δεν θα κολλησουμε εδω
δεν μου απαντησες ομως για τους παχυσαρκους. οταν βλεπεις καποιον απο αυτους να τρωει στα μακντοναλτς, του λες να μην τρωει επειδη εχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ οτι η παχυσαρκια δημιουργει εξισου σοβαρα προβληματα με το καπνισμα (απο στεφανιαια νοσο μεχρι απνοιες και οτιδηποτε μπορεις να φανταστεις..) ;
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ