-
Εγώ πάντως **αν δεν **βγω έξω για ποτό θα καπνίσω 5-6 τσιγάρα τη μέρα.
Στο αυτοκίνητο ένα τσιγάρο ανά ώρα σε ταξίδι.
Βοηθάει κιόλας ότι εδώ και 2 χρόνια κάνω καπνό. -
Παίδες,η 'απόλαυση' του τσιγαρου δεν ειναι στη γευση του,αλλα στην κυκλοφορία της νικοτίνης στο αίμα μας.Μολις εισρρευσει αυτη η ουσία (που μας προκαλει ευεξία και εξαρτηση) ,αγαλιαζουμε.
Αυτο ακριβώς συμβαινει και σε οσους ειναι εξαρτημενοι απο οποιαδήποτε αλλη ουσία.
Αυτο ειναι και το νόημα της εξαρτησης
ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι το θελουμε εμείς,με την υγειή μας σκεψη και την ελεύθερή μας θεληση (τα ίδια ελεγα κι'εγω,'το θελω' 'το απολαμβανω' κ.λ.π.) ενω στην ουσία ειμαστε παγιδευμενοι στον τρόπο σκεψης που μας επιβαλει η χημεια της ουσιας που κατακλύζει τον εγκέφαλο.
Ειναι ΠΛΑΣΤΗ η επιθυμία για τσιγαρο,και ερχεται παρα τη θελησή μας.(το θεμα της εξαρτησης,έτσι όπως σας το εξιστορω παραπάνω,ειναι αυτο που με εκανε να σιχαθω αυτη τη συνήθεια,γιατι ενοιωσα 'μικρος' μπροστα της,σαν εξαρτημενο ατομο)
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Eν μερει συμφωνω... Τις περισσοτερες στιγμες ομως, το τσιγαρο ειναι απολαυση. Θα προτιμουσα βεβαια να μην καπνιζα εξ'αρχης, αλλα αφου το αρχισα, τουλαχιστον το απολαμβανω... Και δεν ειναι μονο λογω εξαρτησης...
Έτσι το βλέπω κι εγώ (ακόμα). Βέβαια, στα 2 πακέτα που καπνίζεις (και που είχα φτάσει κι εγώ μια εποχή), τα μισά τσιγάρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεν είναι απόλαυση, αλλά αναμμενα από συνήθεια, μηχανικά κλπ.
Εν ολίγοις, μπορούμε όλοι να περιορίσουμε τα 'περιττά' τσιγάρα. Όπως σου είπα, κάπνιζα 2 πακέτα και το έχω ρίξει κάτω από 1, κόβοντας τα πρωινά (κάπνιζα μόλις άνοιγα μάτι στο κρεβάτι), κόβοντας τα τσιγάρα στο αυτοκίνητο κλπ.
Μπράβο Σπύρο! Είναι ένα καλό βήμα!
-
Τα περισσοτερα αναβουν μηχανικα... Εχει τυχει να ειμαι μπροστα στο PC να αναβω ενα να το αφηνω στο τασακι και μολις παω να κανω μια τζουρα να εχει σβησει ηδη..
Οποτε στριψιμο με λεπτα χαρτακια για να σβηνει αν το αφησω και να το κανω ανα διαστηματα..
(η καλυτερη λυση ειναι να το κοψω αλλα )
-
Ρε παιδιά, η εκάστοτε κοπέλα σας δεν σας λέει τίποτα? Εγώ δεν μπορώ να φιλάω κοπέλα που πριν λίγο κάπνιζε..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ρε παιδιά, η εκάστοτε κοπέλα σας δεν σας λέει τίποτα? Εγώ δεν μπορώ να φιλάω κοπέλα που πριν λίγο κάπνιζε..A δεν ξερεις τι χανεις..τρελη μαστουρα...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ρε παιδιά, η εκάστοτε κοπέλα σας δεν σας λέει τίποτα? Εγώ δεν μπορώ να φιλάω κοπέλα που πριν λίγο κάπνιζε..+1. Πολύ ενοχλητικό. Και στη γεύση και στην υφή...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ρε παιδιά, η εκάστοτε κοπέλα σας δεν σας λέει τίποτα? Εγώ δεν μπορώ να φιλάω κοπέλα που πριν λίγο κάπνιζε..Η κοπελα...καπνιζει και αυτη...
Ισως επειδη ειμαι και εγω καπνιστης, δεν καταλαβαινω οτι καπνιζε πριν τη φιλησω, το ιδιο και αυτη. Πιο πολυ με ενοχλει η μυρωδια στα ρουχα και στο σπιτι.
Καποια αλλη, μου ειχε πει οτι με εχει συνδιασει με τη μυρωδια του καπνου και οταν της ελειπα (αν και μη καπνιστρια), αναβε ενα τσιγαρο για να με νιωσει κοντα της...
Σχετικα παντως με το θεμα εχω ακουσει την εξης πολυ δυνατη ατακα:
'Δεν υπαρχουν παθητικοι καπνιστες, υπαρχουν αντιπαθητικοι αντικαπνιστες...' -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ρε παιδιά, η εκάστοτε κοπέλα σας δεν σας λέει τίποταΔεν τα μπλέκουμε με μη καπνίστριες
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Ρε παιδιά, η εκάστοτε κοπέλα σας δεν σας λέει τίποτα
Δεν τα μπλέκουμε με μη καπνίστριες
-
Σήμερα είχα πάει στην Εθνική Τράπεζα στο Ελληνικό και το υποκατάστημα ήταν τεκές, όχι από τους πελάτες, αλλά από τους υπαλλήλους.
Δεν έχω όρεξη κάθε φορά να τσακώνομαι για τα αυτονόητα και την έκανα γαργάρα (όπως τις περισσότερες φορές άλλωστε). Αναρωτιέμαι πάντως, αυτοί οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν ότι ενοχλούν τους πελάτες της τράπεζας; Στο κατάστημα υπήρχαν παιδιά, ηλικιωμένοι, μια έγκυος και όλοι ήταν υποχρεωμένοι να αναπνέουν τον καπνό και μάλιστα σε μέρος που απαγορεύεται αυστηρά.
Θα μου πεις, στην Ελλάδα είμαστε, στα @@ τους...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα είχα πάει στην Εθνική Τράπεζα στο Ελληνικό και το υποκατάστημα ήταν τεκές, όχι από τους πελάτες, αλλά από τους υπαλλήλους.Δεν έχω όρεξη κάθε φορά να τσακώνομαι για τα αυτονόητα και την έκανα γαργάρα (όπως τις περισσότερες φορές άλλωστε). Αναρωτιέμαι πάντως, αυτοί οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν ότι ενοχλούν τους πελάτες της τράπεζας; Στο κατάστημα υπήρχαν παιδιά, ηλικιωμένοι, μια έγκυος και όλοι ήταν υποχρεωμένοι να αναπνέουν τον καπνό και μάλιστα σε μέρος που απαγορεύεται αυστηρά.
Θα μου πεις, στην Ελλάδα είμαστε, στα @@ τους...
ειναι πολυ σπαστικο να σε ποναει ο λαιμος σου και να πρεπει να μπεις σε εναν τετοιο κλειστο χωρο για μια δουλεια
αλλα η βλακεια ειναι οτι κανεις δεν μιλαειεμενα, αν και ειμαι καπνιστης, ο καπνος σε κλειστο χωρο με ενοχλει. με ενοχλουσε παντα. δεν καπνιζα ποτε στο υπνοδωματιο. δεν αντεχω ουτε υποψια καπνου στο χωρο που θα κοιμηθω. στο σπιτι καπνιζω μονο στο σαλονι και παντα με ανοιχτα παραθυρα (ακομα και το χειμωνα).
απο τις κοπελες μου οι περισσοτερες ηταν (παραδοξως και απο στατιστικης αποψης να το δεις) μη καπνιστριες.
ομολογω οτι αυτο με εχει προβληματισει στο παρελθον
αντιθετως, απο τους φιλους μου οι 9 (να μην πω 9.5) στους 10 καπνιζουν
το μεγαλυτερο προβλημα σε μια σχεση (οταν δεν καπνιζει το ταιρι σου εννοω) ειναι οτι δεν καταλαβαινει τον εθισμο σου.. για να εξηγησω λιγο τι εννοω εθισμος: εχω βγει χριστουγεννα βραδυ (τα προηγουμενα), χωρις τσιγαρα, στο κεντρο του manchester, ολα κλειστα, να ψαχνω για τσιγαρα. αφου γυρισα ολο το (αδειο) manchester με τα ποδια χωρις επιτυχια οσον αφορα ακριβως μαρκα και ποσοτητα νικοτινης, τελικα σε μια pub βρηκα σε μηχανημα ιδια μαρκα, αλλα με αλλη ποσοτητα νικοτινης. φυσικα τα πηρα
αρρωστια λεμε..τωρα λοιπον αξιζει να φανταστει κανεις την ολη φαση με μενα και τις ιδιοτροπιες μου οσον αφορα τον καπνο (δλδ θελω ανοιχτο χωρο και δεν καπνιζω σε υπνοδωματιο) για να καταλαβει κανεις το ολο προβλημα..
και ειμαι και γκαντεμης, ολο non smokers μου καθονται -
Ο χρήστης skye έγραψε:
και ειμαι και γκαντεμης, ολο non smokers μου καθονται
Tο πιο τραγικό είναι όταν γκρινιάζουν ('πάλι θα καπνίσεις;') και οι smokers
Εγω το να μην καπνιζω επειδη ενοχλει κάποιον φίλο/η, δεν το κανω ουτε θα το κάνω, εκτός και αν βρισκομαι σε σπίτι μη καπνιστη, όπου εκει σεβομαι τον προσωπικο του χώρο και το ότι δε θέλει να μυρίζει. Αν βγει έξω μαζί μου, με ξερει, ξέρει ότι καπνιζω, το έχει επιλέξει να βγει μαζί μου, σορρυ..
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
και ειμαι και γκαντεμης, ολο non smokers μου καθονται
Εγω το να μην καπνιζω επειδη ενοχλει κάποιον φίλο/η, δεν το κανω ουτε θα το κάνω, εκτός και αν βρισκομαι σε σπίτι μη καπνιστη, όπου εκει σεβομαι τον προσωπικο του χώρο και το ότι δε θέλει να μυρίζει. Αν βγει έξω μαζί μου, με ξερει, ξέρει ότι καπνιζω, το έχει επιλέξει να βγει μαζί μου, σορρυ..
Εγω καπνιζω , απλα σε ενημερωνω
-
Δεν έχω πρόχειρο να το σημειώσω αλλά σε βεβαιώ θα το θυμάμαι
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Θυμαμαι οτι πάντα με ενοχλούσε ο καπνός των άλλων,και οτι πάντα τους ενοχλούσε ο καπνος ο δικός μου.
Ποτε δε με ενοχλούσε ο καπνός ο δικός μου,και ποτε δεν ενολούσε και ο δικός τους εκείνους.
Και αν δεν ισχυε και αυτο,δε θα ηταν προσωπική 'απόλαυση' το τσιγαρο,αλλα ομαδική (παρτούζα κ.λ.π)Εγω το να μην καπνιζω επειδη ενοχλει κάποιον φίλο/η, δεν το κανω ουτε θα το κάνω, εκτός και αν βρισκομαι σε σπίτι μη καπνιστη, όπου εκει σεβομαι τον προσωπικο του χώρο και το ότι δε θέλει να μυρίζει. Αν βγει έξω μαζί μου, με ξερει, ξέρει ότι καπνιζω, το έχει επιλέξει να βγει μαζί μου, σορρυ..
Ετσι ειναι.Να αγαπάς το φιλο σου για αυτο που ειναι,και όχι για αυτο που θα ήθελες εσυ να είναι.
Ακομα και Ραικονεν να γουσταρεις (υπερβαλω σκοπίμως τωρα για να δωσω εμφαση
) θα πρεπει να το δεχτει ο άλλος -
Καλάααα Αντρεα
-
Ανηψιά, με αυτά που διαβάζω θα πρέπει να σε αρχίσω στις γρήγορες.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[Ετσι ειναι.Να αγαπάς το φιλο σου για αυτο που ειναι,και όχι για αυτο που θα ήθελες εσυ να είναι.
) θα πρεπει να το δεχτει ο άλλος
δηλαδη συγνωμη....οκ να αγαπαμε τους φιλους μας εμεις ,και να ανεχτουμε καποια λαθη,η,καποιες ιδιοτροπιες του χαρακτηρα τους,δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι θα πρπει να ανεχομαι και την δικη του καπνα σε κλειστο χωρο-οχι απαραιτητα προσωπικο- επειδη θελει να κανει αυτος το κεφι του...
φυσικα δεν χρειαζεται να αναφερω οτι οι καπνιστες οσο καλοι ανθρωποι και αν ειναι,στην συντριπτικη πλοιοψηφια ειναι οι μεγαλυτεροι εγωιστες σε αυτο το θεμα...
ηθελα να ηξερα,αν σε καποιον τετοιον τον 'υποχρεωνα' 3 φορες την ημερα να καθετε πισω απο την εξατμιση μου για 5 λεπτα την φορα,....τι θα ελεγε μετα>??
νομιζω οτι το δικαιωμα σε κλειστους χωρους ΑΝΗΚΕΙ δικαιωματικα σε εμας τους ΜΗ καπνιστες...διοτι εσεις μας ενοχλειτε ενω εμεις οχι@!
οι υπολοιποι αν θελετε να πεθανεται μια ωρα αρχητερα απο διαφορες αρωστιες που προκαλουνται απο το τσιγαρο,ειναι δικαιωμα σας,αλλα να βγαινεται σε ανοικτους χωρους που δεν ενοχλητε κανεναν..εμεις δεν σας φταιμε σε τιποτα... -
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
ηθελα να ηξερα,αν σε καποιον τετοιον τον 'υποχρεωνα' 3 φορες την ημερα να καθετε πισω απο την εξατμιση μου για 5 λεπτα την φορα,....
νομιζω οτι το δικαιωμα σε κλειστους χωρους ΑΝΗΚΕΙ δικαιωματικα σε εμας τους ΜΗ καπνιστες...Πας να βγάλεις άρκη τώρα; Αφού, όσο ΓΑΜΑΤΟΙ και να είναι ορισμένοι άνθρωποι, όταν προκύπτει το θέμα του τσιγάρου κάτι παθαίνουν!
Εντάξει, ναρκομανείς ΕΙΝΑΙ αλλά η κατανόηση εκατέροθεν δε βλάπτει.-
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ