-
έλεγα απο Μάιο που θα πάω διακοπές για ένα χρόνο( ) να άρχιζα κανα βιβλίο, αλλά ψήνομαι να ξεκινήσω κάτι νωρίτερα.
το θέμα βέβαια είναι ότι έχω μαύρα μεσάνυχτα απο λογοτεχνικά βιβλία.
το τελευταίο που διάβασα κ ψάχνω κάτι σε παρόμοιο στιλ είναι το 'Arthur C. Clarke - 3001 the final odyssey'
υπάρχουν προτάσεις; -
Δεν θα το έλεγα ίδιο στυλ, αλλά :
William Gibson - Neuromancer [νευρομάντης στα ελληνικά]cyberpunk ftw
-
Με διαφορα το χειροτερο βιβλιο που εχω διαβασει. Ο τυπος πολυ απλά δεν ξερει να γραφει. Οσο σκατα και να ηταν η μεταφραση. Το τελειωσα παντως, γιατι απο τα διηγηματα του Τζονι Μνεμονικ, δεν μπορεσα να τα διαβασω ολα (ειπα κι εγω να του δωσω 2η ευκαιρια).
Οπως θα σου ελεγε και ο ίδιος, το Foundation Series (Γαλαξιακη Αυτοκρατορια 1-6 στα ελληνικα) του Ασιμοφ ειναι η βίβλος του sci-fi, μισο κλικ ανωτερη απο τα Robot series (Σπηλιες απο ατσαλι, Γυμνός Ήλιος, Τα ρομποτ της αυγής, Ρομποτ και Αυτοκρατορία).
Αυτα για αρχή, μετά παμε παρακατω
-
Ω ναι!
-
greo είσαι υπερβολικά ακραίος ! Δεν ξέρω για την ελληνική μετάφραση, αλλά το να πεις έτσι απλά ότι δεν ξέρει να γράφει ο τύπος για ένα βιβλίο που κέρδισε σχεδόν ό,τι βραβείο υπάρχει για το είδος του SF ( Nebula Award, Philip K. Dick Award, Hugo Award) και δημιούργησε ένα νέο -το cyberpunk- δεν υφίσταται
Ο κόσμος που έχει φτιάξει (εν έτει 1984) παραμένει φοβερός
Εκτός κι αν δεν σε αγγίζει καθόλου το cyberpunk (μαυρίλα, matrix-ο-κυβερνοχώροι, τεχνο-ναρκοκουλτούρα κλπ) οπότε ΟΚ, καταλαβαίνω το να μην σου αρέσει, αλλά όχι και δεν ξέρει να γράφει ήμαρτον ! -
Η γνωμη μου ειναι οτι δεν ξερει να γραφει και τα βραβεια πιστευω τα πηρε για την ιδεα (που επεξεργαζεται ατεχνα κατ'εμε) του βιβλιου και οχι για την ουσια. Για να ειμαι πιο σαφης δεν γραφει, περιγραφει.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Η γνωμη μου ειναι οτι δεν ξερει να γραφει και τα βραβεια πιστευω τα πηρε για την ιδεα (που επεξεργαζεται ατεχνα κατ'εμε) του βιβλιου και οχι για την ουσια. Για να ειμαι πιο σαφης δεν γραφει, περιγραφει.Κοίτα, σίγουρα δεν έχει μείνει για την ποιότητα της γραφής του, που όντως δεν είναι κάτι ιδιαίτερα μοναδικό, αλλά για τη φαντασία του η οποία είναι μοναδική. Ένα βιβλίο δεν είναι μόνο η ποιότητα γραφής, κι η φαντασία είναι μέρος του 'να ξέρει να γράφει'. Μερικά αξίζουν μόνο και μόνο γι' αυτό που περιγράφουν. Και σε κάθε περίπτωση δεν είναι απαίσια η γραφή του για να μην διβάζεται το βιβλίο. Εντάξει, αν δεν σε αγγίζει το cyberpunk, προφανώς θα το βρεις βαρετό κι ανούσιο.
Το συγκεκριμένο βιβλίο όχι δεν θα το διαβάσεις ούτε για την καλλιτεχνική γραφή του ούτε γιατί έχει κάποιο πολύ ψαγμένο νόημα. Θα το διαβάσεις γιατί αποτελεί ίσως το καλύτερο βιβλίο του είδους του, δλδ του κόσμου του cyberpunk. -
Τέσπα, εσείς οι κομμουνιστές δεν τα πάτε καλά με τα ναρκωτικά γι' αυτό το θάβεις το βιβλίο
Καμιά Le Guin ίσως; Αριστερό χέρι του σκότους και αναρχικός δύο κόσμων [υπεράκυρη μετάφραση τίτλου] δεν ήταν κακά
-
Διάβασε κανείς αυτό το βιβλίο του P. Assouline?
(Το σκέφτομαι, μετά τη Lutetia) -
Πολύ καλό το Στομάχι του Παρισιού του Εμίλ Ζολά.
Δεν έχω διαβάσει άλλο του ίδιου (ούτε καν τη διάσημη Νανά) και εντυπωσιάστηκα με την ικανότητά του να πλάθει εικόνες και μυρωδιες χωρίς να καταφεύγει σε υπερβολές στις περιγραφές τους. Το βιβλίο δίνει μια καλή εικόνα των κεντρικών λαικών αγορών του Παρισιού των αρχών του προηγούμενου αιώνα και κάνει μια εξαίρετη κριτική στη βολεμένη μικροαστική τάξη. Προτείνεται.Επίσης διάβασα και το Σκοτώστε τον Ρόμελ του Πρέσσφιλντ. Κινείται στους γνωστούς ρυθμούς του συγγραφέα, φεύγει πολυ εύκολα και δίνει τροφή για περαιτέρω ιστορική έρευνα. Άν έχετε και μια λόξα με τον ΒΠΠ, όπως ο γράφω, ορμήξτε. Μη ξεχνάτε ότι πρόκειται για μυθιστόρημα όμως, και όχι για καθαρά ιστορικό βιβλίο, όπως πχ του Α. Beevor.
-
Παιδια, το neuromancer απλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να το κραξεις..
Ειναι σα να λες οτι ο John Lennon δεν ηξερε να παιζει κιθαρα, που οντως δεν ηξερε
Ειναι τετοια η επιρροη του στον cyberpunk χωρο (και δεν αναφερομαι μονο στα μυθιστορηματα αλλα και σε manga-anime κλπ) που πρεπει να του βγαζεις το καπελο..@mjacob αν γουσταρεις cyberpunk δες Serial Experiments Lain, Ghost in the shell, Akira, Proxy Ergo και Texhnolyze. Ξεκινα απ'το Serial Experiments Lain
εδιτ: με υποτιτλους βρες τα, οχι dubbed. ειναι μουφα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Παιδια, το neuromancer απλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να το κραξεις..
Ειναι σα να λες οτι ο John Lennon δεν ηξερε να παιζει κιθαρα, που οντως δεν ηξερε
Ειναι τετοια η επιρροη του στον cyberpunk χωρο (και δεν αναφερομαι μονο στα μυθιστορηματα αλλα και σε manga-anime κλπ) που πρεπει να του βγαζεις το καπελο..@mjacob αν γουσταρεις cyberpunk δες Serial Experiments Lain, Ghost in the shell, Akira, Proxy Ergo και Texhnolyze. Ξεκινα απ'το Serial Experiments Lain
εδιτ: με υποτιτλους βρες τα, οχι dubbed. ειναι μουφα
Ghost in the shell και Akira έχω δει Νταξ, τα σπάνε κ' εννοείται θέλει japanese για σωστή ατμόσφαιρα !
Στο είδος σε εμπιστεύομαι, οπότε ξεκινάω το ψάξιμο πάραυτα[off off topic : Rez σε DreamCast έχεις παίξει;]
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τέσπα, εσείς οι κομμουνιστές δεν τα πάτε καλά με τα ναρκωτικά γι' αυτό το θάβεις το βιβλίοΜε τα ναρκωτικα δεν εχω προβλημα, το 'Φοβος και παρανοια στο ΛΒ' το εχω δει 20 φορες, με τα κακογραμμενα βιβλια εχω.
Καμιά Le Guin ίσως; Αριστερό χέρι του σκότους και αναρχικός δύο κόσμων [υπεράκυρη μετάφραση τίτλου] δεν ήταν κακά
Συγκρινεις Λε Γκεν με Γκιμπσον; Σπορελεος!!!
Σκυε, τον Γκιμπσον ας μην τον κραξουν οσοι επηρεαστηκαν απ'αυτον. Εγω κραζω οσο θελω (και συνηθως και λιγο παραπανω)
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Συγκρινεις Λε Γκεν με Γκιμπσον; Σπορελεος!!!Ποιος τη συνέκρινε;
Τελείως διαφορετικά στυλ βιβλίου, που απλώς ανήκουν στην κατηγορία SF.
Εγώ την ανέφερα ως εναλλακτική πρόταση για SF βιβλίο. -
Εννοω και ως ποιοτητα γραφης. Απο τις αγαπημενες μου, για την ακριβεια το Νο3 στην λιστα μου μετα τον Ντικ και τον Ασιμοφ, λιγο πανω απο τον Σπινραντ
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σκυε, τον Γκιμπσον ας μην τον κραξουν οσοι επηρεαστηκαν απ'αυτον. Εγω κραζω οσο θελω (και συνηθως και λιγο παραπανω)
νταξ ρε παιδι μου, εννοειται, κραζε οσο θες αλλα οσο να'ναι... ειναι σα να κραζεις τον τζων λεννον που δεν ηξερε να παιζει κιθαρα
-
Είπα να κάνω μία επαφή με τη σύγχρονη Ολλανδική λογοτεχνία και πριν από 2 μέρες παρήγγειλα στο άμαζον το Ιn Europe του Geert Mak.
Μου προέκυψε απο τυχαία κουβέντα που έκανα μέ ένα ζευγάρι Ολλανδος-Καζακστάν που γνώρισα στο καφέ που πηγαίνω πριν απο κανα μήνα. Πολυ ωραίος τύπος, είχαμε μια άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα για την Ολλανδικη κοινώνία και πολιτική, και πάνω στην συζήτηση μου το πρότεινε.
Για να δούμε(η παραγγελία ήρθε σε 2 μέρες )
-
Για διάβασε και πε....Ο μόνος ντατσμαν που έχω διαβάσει είναι ενας Kees Nootemboom (ή κάπως έτσι) και το βιβλιαράκι του 'Ιεροτελεστίες' -δωρο προ εικοσαετίας. Καλό νομίζω ότι ήταν, αλλά ανάθεμα με και αν θυμάμαι τη υπόθεσή του
(Ψέμματα: ακόμα θυμάμαι μια καλή ατάκα στην πρώτη παράγραφο. Έλεγε: 'η μνήμη είναι σαν τη σκυλα: ξαπλώνει όπου θέλει'Επ ευκαιρία του up, ας πω και γω ότι, έχοντας ξεμείνει από βιβλία, ξέθαψα ένα που 'χα διαβάσει στα φοιτητικά μου χρόνια. Είναι κάποιου πυροβολημένου, του David Pirzig, με τον αρκετά πιασάρικο τίτλο 'Zen and the art of motorcycle maintenance'. Το ΄χει διαβάσει κανείς? Γνώμες?
-
Ο μοναδικος Ολλανδος συγγραφεας που αξιζει να διαβαστει ειναι ο τρισμεγιστος Robert Van Gullik. Αλλους δεν ξερω αλλα δεν ψηνομαι να διαβασω τον van Xanthoulis ουτε την Roula van Kontea
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ο μοναδικος Ολλανδος συγγραφεας που αξιζει να διαβαστει ειναι ο τρισμεγιστος Robert Van Gullik. Αλλους δεν ξερω αλλα δεν ψηνομαι να διαβασω τον van Xanthoulis ουτε την Roula van KonteaΟ για! πως τον ξέχασα (ξανά )....'το ταπεινό πρόσωπο που βρίσκεται ενώπιόν σας εκλιπαρεί ταπεινά την επιείκιά του Υψηλότατου Δικαστή' -γκουπ-γκουπ-γκουπ.
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...