-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Aγορασα το βιβλιο ''Ο πινακας της Φλανδρας''
Μολις το τελιωσω θα γραψω 2 λογιαΚαλό είναι, αλλά αυτός ο Ρεβέρτε είναι λίγο παπαρολόγος για τα γούστα μου. Διαβάζεται εύκολα πάντως, για καλοκαρι, παραλία λέει.
-
γνωρίζετε που μπορώ να βρω φωτάκι που μπαίνει πάνω στη σελίδα (ή κάτι παρόμοιο) για βραδινό διάβασμα στο greek army?
-
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
γνωρίζετε που μπορώ να βρω φωτάκι που μπαίνει πάνω στη σελίδα (ή κάτι παρόμοιο) για βραδινό διάβασμα στο greek army?νομίζω πως έχω δει και στον παπασωτηρίου
-
Οποιοσδήποτε πλανόδιος κινέζος έχει
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οποιοσδήποτε πλανόδιος κινέζος έχει -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
γνωρίζετε που μπορώ να βρω φωτάκι που μπαίνει πάνω στη σελίδα (ή κάτι παρόμοιο) για βραδινό διάβασμα στο greek army?
νομίζω πως έχω δει και στον παπασωτηρίου
http://www.ouaou.gr/html_prod/prod_5016.html
http://www.ouaou.gr/html_prod/prod_5612.html
έχουν κατάστημα και στη Θεσσ/νίκη
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
νομίζω πως έχω δει και στον παπασωτηρίου
http://www.ouaou.gr/html_prod/prod_5016.html
http://www.ouaou.gr/html_prod/prod_5612.html
έχουν κατάστημα και στη Θεσσ/νίκη
thanks!!!
-
Πολύ καλός ο Λευκός Τίγρης του Adiga Aravind
Ιδιαίτερο στυλ γραφής, όλο το βιβλίο είναι μια επιστολή. Πολύ απλός, κυνικός με χιούμορ και αποκαλυπτικός για το σύστημα αξιών της Ινδίας.Επίσης έχω να αναφέρω ότι κατάφερα να διαβάσω τον Έρωτα στα Χρόνια της Χολέρας του Μάρκες και μπορώ να πω ότι έλεγα μπούρδες τόσο καιρό μην αναγνωρίζοντας το πόσο καλό βιβλίο είναι. Εξακολουθώ να επιμένω πάντως πως οι πρώτες 30-50 σελίδες είναι σχεδόν μαρτυρικές.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Επίσης έχω να αναφέρω ότι κατάφερα να διαβάσω τον Έρωτα στα Χρόνια της Χολέρας του Μάρκες και μπορώ να πω ότι έλεγα μπούρδες τόσο καιρό μην αναγνωρίζοντας το πόσο καλό βιβλίο είναι. Εξακολουθώ να επιμένω πάντως πως οι πρώτες 30-50 σελίδες είναι σχεδόν μαρτυρικές.
Ξεκίνησα στο καράβι την κωμικοτραγική ιστορία του ελληνικού έθνους του Ραφαηλίδη, και έφτασα περίπου στη 200 σελίδα
Φοβερό βιβλιαράκι, με χιούμορ και πολλές παράπλευρες γνώσεις που έρχονται, ναι πιστέψτε το, σε αντίθεση με τα σχολικά εγχειρίδια, τα οποία από βίτσιο τα είχα μάθει πολύ καλά, ειδικά στην τρίτη λυκείου.Συστήνεται
-
Τα 2 τελευταία που πήρα του Ραφαηλίδη είναι το 'Οι λαοί της Μ. Ανατολής' και το 'Άραβες'...Διάβασα καμια 150ρια σελίδες από τους 'Λαούς...' (κλασσικός Ραφαηλίδης, πλέον νομίζω τα έχω σχεδόν όλα του) το σταμάτησα και διάβασα το 'Ο θεός δεν είναι μεγάλος' του Hitchens και το 'Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά. Το γενετικό αποτύπωμα DNA, από τη διερεύνση της πατρότητας μέχρι την εξιχνίαση εγκλημάτων' της Μαρίας Γεωργίου (καλούτσικα έως καλά και τα 2, της Γεωργίου διαβάζεται σε 1-2 μέρες 500 σελίδες) και μετά έπεσα με τα μούτρα στον Dawkins...Διαβάζω 3 ταυτόχρονα (σχεδόν τα τελείωσα και τα 3)
Το εγωιστικό γονίδιο (The selfish gene ) = (ΠΟΙΗΜΑ)
O εφημέριος του διαβόλου (A devil's chaplain) = συλλογή άρθρων, βιβλιοκριτικών κλπ του Dawkins
**Η περί θεού αυταπάτη (The god delusion) **
Κεντάει, κεντάει ο DawkinsΞεκινάω αύριο μεθαύριο που θα έχω τελειώσει με τον Dawkins το 'Τι είναι η εξέλιξη (What evolution is)' του** Mayr** (εκτός αν προλάβω και αγοράσω τον 'Τυφλό ωρολογοποιό (The blind watchmaker)' και το 'Υφαίνοντας το ουράνιο τόξο (Unweaving the rainbow) ' του Dawkins
Είδα ότι βγήκε σε ελληνική μετάφραση το ΘΑΥΜΑΣΙΟ 'The third chimpanzee. The evolution and future of the human animal' του Jared Diamond, το οποίο έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια στα γαλλικά...Συστήνεται ανεπιφύλακτα 100%...
-
Γύρισες με όρεξη για μελέτη εσύ
Άκου εκει 3 του ίδιου παράλληλα
Να φανταστώ ότι το 'Η περί θεού αυταπάτη (The god delusion)' σε σαγήνεψε -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τα 2 τελευταία που πήρα του Ραφαηλίδη είναι το 'Οι λαοί της Μ. Ανατολής' και το 'Άραβες'...Διάβασα καμια 150ρια σελίδες από τους 'Λαούς...' (κλασσικός Ραφαηλίδης, πλέον νομίζω τα έχω σχεδόν όλα του) το σταμάτησα και διάβασα το 'Ο θεός δεν είναι μεγάλος' του Hitchens και το 'Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά. Το γενετικό αποτύπωμα DNA, από τη διερεύνση της πατρότητας μέχρι την εξιχνίαση εγκλημάτων' της Μαρίας Γεωργίου (καλούτσικα έως καλά και τα 2, της Γεωργίου διαβάζεται σε 1-2 μέρες 500 σελίδες) και μετά έπεσα με τα μούτρα στον Dawkins...Διαβάζω 3 ταυτόχρονα (σχεδόν τα τελείωσα και τα 3)
Το εγωιστικό γονίδιο (The selfish gene ) = (ΠΟΙΗΜΑ)
O εφημέριος του διαβόλου (A devil's chaplain) = συλλογή άρθρων, βιβλιοκριτικών κλπ του Dawkins
Κεντάει, κεντάει ο DawkinsΞεκινάω αύριο μεθαύριο που θα έχω τελειώσει με τον Dawkins το 'Τι είναι η εξέλιξη (What evolution is)' του** Mayr** (εκτός αν προλάβω και αγοράσω τον 'Τυφλό ωρολογοποιό (The blind watchmaker)' και το 'Υφαίνοντας το ουράνιο τόξο (Unweaving the rainbow) ' του Dawkins
Είδα ότι βγήκε σε ελληνική μετάφραση το ΘΑΥΜΑΣΙΟ 'The third chimpanzee. The evolution and future of the human animal' του Jared Diamond, το οποίο έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια στα γαλλικά...Συστήνεται ανεπιφύλακτα 100%...
Διάβασε επιτέλους καί κανένα βιβλίο να μάθεις αγωνιστικό μπριτζ....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κεντάει, κεντάει ο DawkinsΑυτό διαβάζω κι εγώ τώρα
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Κεντάει, κεντάει ο DawkinsΑυτό διαβάζω κι εγώ τώρα
Μετανοήτε άπιστοι...
-
έχουμε στα ανασυρόμενα απο την βιβλιοθήκη του σπιτιού:
1.Ο Ναυτικός χάρτης - αρτούρο πέρεθ
2.διπλή ταυτότητα - ντάγκλας κένεντι
3.το φυλαχτό - στεφεν κινγκλέω να ξεκινήσω με το τελευταίο
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
3.το φυλαχτό - στεφεν κινγκΜε οποιαδήποτε ορθογραφία (Steven ή Stephen), προφέρεται Στίβεν.
-
μετά τον Ραφαηλίδη που πραγματικά μου άρεσε (και δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια μου ) ξεκίνησα το a farewell to arms του hemingway.
Αλλά επειδή ο Ραφ μου άφησε κάποιες εκκρεμότητες με τις παραπομπές του, μήπως ο μπαρμπα κουτσάν έχει να μας πεί κάτι για τον συντοπίτη μου Κακλαμάνη και το βιβλίο του 'Η ελλάς ως κράτος Δικαίου' που μνημονεύεται συνέχεια στην Κωμικοτραγική ιστορία του Ελληνικού Κράτους??
σημείωσα κι άλλα βιβλία που αναφέρονται μέσα, αλλά πρέπει να τα βρώ -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μετά τον Ραφαηλίδη που πραγματικά μου άρεσε (και δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια μου ) ξεκίνησα το a farewell to arms του hemingway.Από τα πρώτα λογοτεχνικά που διάβασα στην ζωή μου.
-
Mήπως το έχεις διαβάσει στα αγγλικά?
Με ξενίζει λίγο η γλώσσα, μπακάλικη να το πώ κάτι τέτοιο
Φταίει το american english ή είναι το ύφος του συγγραφέα?Το γέρος και η θάλασσα το είχα διαβάσει πιτσιρίκι (στα ελληνικά προφανώς) και δεν είχα κολλήσει σε κάτι τέτοιο
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...